Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50696

Ez amerikai káposztasaláta, csak a répát hagyom ki belőle, mert azt csak levesben eszem meg. (Reszelt káposzta, lilahagymacsíkok, majonéz, tejföl, fehérborecet, cukor, só) 

De biztos jó, amit mondasz, nagyon szeretem a tormát, a majonézeset is. 

Előzmény: dulci_nea (50693)
Caipi Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50695

Én nagyon szeretem, de DN-nek sem jön be annyira, túl édesnek találja, keverve viszont szereti, 2/3 rendeshez legyen 1/3 édes. :) Amúgy mindkettő mélyhűtött volt, sütőben süthető, mert ilyesmit ha lehet nem olajban sütök, bűzlene tőle a fél lakás. Az édeset az ALDIban szoktam venni. 

 

Viszont rendes édesburgonyát is szoktam venni, mikor pürét csinálok belőle, azt DN is szereti. 

Előzmény: homerx (50689)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50694

Holnap gombaleves, és angol típusú sajtos makaróni. Már jól felkészültem sajtokkal. Szarvasgombás sajt lesz reszelve de reá. 

 

Holnapután birsalmás sertéssült.

 

dulci_nea Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50693

Próbáltad már, hogy a káposztasalátába egy kanál ecetes torma is megy? Én legalábbis nagyon szeretem úgy.

Előzmény: Caipi (50688)
homerx Creative Commons License 2020.10.31 -1 1 50692

a gyerekek nem, de a zasszony megeszi. viszont o is azt mondta, hogy az edesburgonya nem izlik neki. nekem peldaul nem a ropogos klasszikus burgonya izlik sutve, hanem ha valamiert puha marad. vagy pl, ha mar kisse fagyott volt, es edesebb az ize.

Előzmény: H_G (50691)
H_G Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50691

De a sütőtököt szeretik? Azok eléggé hasonlítanak ízre.

 

Az édesburgonyát szerintem úgy találták fel, hogy a burgonyát, sütőtököt és sárgarépát összeadták ls elosztották hárommal :)

 

Előzmény: homerx (50689)
homerx Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50690

a virus miatt maradt egy halom szabim, igy oktoberben es november elejere minden kedd, pentekre kiirtam oket. igy hetente minimum 3-4 napot erdoben lehetek. ha naponta csak ennyi jon ossze, akkor is telik a fagyo. ami mar puposan van, ket napja 4 galambot alig tudtam bezsuppolni.

 

Előzmény: H_G (50687)
homerx Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50689

nem szoktunk edesburgonyat vasarolni, mert valamiert otthon nem jon be a csaladnak, pedig nekem joban izlik, mint a hagyomanyos. erthetetlen.

Előzmény: Caipi (50688)
Caipi Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50688

Ma (Hokkaido-)tökleves tökmaggal, tökmagolajjal és tépett sertés rendes és édesburgonya 'hasábbal', lilahagymás-majonézes ámde répátlan :) káposztasalátával

H_G Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50687

Őszintén sajnálunk :)

 

Előzmény: homerx (50686)
homerx Creative Commons License 2020.10.31 0 0 50686

ma gyongytyukleves, rantott varganya, tartar, palacsinta. holnap gombapori varganyabol. es meg a fagyoba is be kell termelni egy halom varganyat. ez megy mar harmadik hete.

Boszorka Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50685

Nálam a fokhagyma csak por formában fordul elő. Amibe kell abba teszek, de csak nagy mérséklettel.

Előzmény: Bubo.Bubo. (50683)
H_G Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50684

Nem lehet igazságosan elosztani :)

Előzmény: Bubo.Bubo. (50683)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50683

"egy 4 személyre készülő ételbe 7 gerezd fokhagyma kell.:-)"

 

kevesled ?  :)

Előzmény: Boszorka (50682)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50682

Én azokat szeretem, mikor egy 4 személyre készülő ételbe 7 gerezd fokhagyma kell.:-)

Bár igaz lenne a vasárnapi jó idő. mi ha ma elmegyünk, esőben jöttünk volna haza. A kicsike csirke viszont finom volt.

Előzmény: szkati (50681)
szkati Creative Commons License 2020.10.29 -1 0 50681

SZámtalanszor bukkantam olyan receptekre, aminek elolvasása után meg voltam győződve arról, hogy az illető azt a bizonyos kaját az életében nem főzte meg, vagy lehet, hogy megfőzte, de nem evett belőle.

A kedvenc receptgyüjteményemben( Mindmegette) évekig irkált "új" recepteket egy csaj( gondolom, hogy jó pénzért). Amikor a húsleves főzésének receptjét azzal kezdte, hogy" tegyük a húst a vízbe, és dobjunk mellé 2b húsleves kockát", akkor már tudtam, hogy valószínűleg évek óta rosszul főzöm a húslevest:)). Ugyanezen személy a csirkemájat 40 percig sütötte(?), és volt még számtalan jó ötlete,amit úgy gondoltam, hogy inkább kihagyok.

 

Holnapra rakott kelt csináltam, szombatra pedig töltött csirkecombot. Vasárnap bogrács lesz. Állítólag szép lesz az idő.

Előzmény: Boszorka (50680)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50680

Közelít az eső, így nem megyünk sehova. Vettem egy kicsike csirkét, az most sül a sóágyon. Holnap lazac lesz, valamikor lasagne és kirántott hús illetve valódi bécsi szelet.

 

Nők lapja szerint a húslevest fél kiló marhahúsbül kell főzni, amihez 4 l.! vizet kell önteni. Hát egye meg aki kitalálta.:-)

Előzmény: Boszorka (50679)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50679

Mi ma vendéglőbe megyünk. A hova még kétséges. Várjuk az idő alakulását.

szkati Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50678

Véletlenül kaptam zsenge tököt, úgyhogy csináltam töltött tököt. A lányomnak és nekem kaporszósszal, férjnek sajtszósszal. Rizst eszünk hozzá.

Caipi Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50677

Nincs benne. De köszi! :)

Előzmény: ketyo61 (50676)
ketyo61 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50676

A masik hogy itt 5%-os az ecet, legfeljebb 10. Biztos az is szamit.

Előzmény: Caipi (50673)
ketyo61 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50675

Neha egy kis cukor segit.

Előzmény: Caipi (50673)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50674

Köszönöm a sok jó tippet sajt ügyben. :)

Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50673

A sós vízről jut eszembe, úgy rekonstruálnám a New York-i Katznál kapható sós uborkát.... olyan, mint a kovászos, amit a kapor miatt nem szeretek, de kaportalan, ámde jó sós. 

Ilyesmire keresve half sour-cucumber recepteket leltem (Katzosat nem), és meg is csináltam az egyiket, de nem olyan. :( Bár nem rossz. A jócskán sós vizen felül fokhagyma, mustármag, babérlevél, koriandermag és feketebors kellett bele. 

 

Előzmény: ketyo61 (50672)
ketyo61 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50672

Ahogy en szoktam a lasagnet ha nagyon raerek. Szosz, teszta, a tetejere mozzarella, ricotta es parmezan, meg egy reteg, es a tetejere csak mozzarella.  Nagyon finom. 

 

Csontos karajszeletek mennek ma a grillre, mar aznak a sos vizben amitol puha es szaftos lesz, nem kell ra csak egy kis bors. Melle rizs lesz  csalamade. 

Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 1 50671

Én sem (v)ettem trappistát ezer és egy éve, nincs vele bajom, csak más sajtok finomabbak, meg jobb állagúak. Most pl. Monterey Jack, Gouda, Gorgonzola és Parmigiano Reggiano van otthon, de sokszor van (igazi) feta is.

Előzmény: homerx (50669)
Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50670

Hát én olyan sajtot használok, amilyet a recept ír, ami lasagne-nél parmezán. Ha meg csak 'reszelt sajt' kell, akkor amit kapok, eltört az ősrégi jó sajtreszelőm,  és az új csak a kemény sajtokkal (pl. parmezán) bírkózik meg, a puhábbak (Gouda stb.) beleragadnak. :(

Előzmény: dulci_nea (50668)
homerx Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50669

soha nem hasznalok trappistat. altalaban kecskesajtot teszek a kajakra, ha maskepp nem kerik. az elobb epp varganyas tesztat ebedeltem, arra is az kerult fel.

Előzmény: dulci_nea (50668)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50668

Tényleg jó lett. A sajtot leszámítva. De hát az egyik lényege a lasagne-nak . Máskor jobban figyelek.Tényleg, főzéshez sajtot nem mindenki trappistát használ?

 

 

Igyekeztem autentikus lenni, két óráig főztem a szószt, tettem bele apróra vágott sárgarépát és zellerszárat is, mert az olaszok állítólag szoktak. 

Előzmény: Caipi (50667)
Caipi Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50667

Nem tudom, miből van, de lasagne-ra határozottan nem tennék belőle. :) 

(De nem kötekedni akarok ám, csak én az eredeti olasz változatot szeretem, attól persze még a Tied lehet zseniálisan finom!) 

Előzmény: dulci_nea (50666)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!