Ez amerikai káposztasaláta, csak a répát hagyom ki belőle, mert azt csak levesben eszem meg. (Reszelt káposzta, lilahagymacsíkok, majonéz, tejföl, fehérborecet, cukor, só)
De biztos jó, amit mondasz, nagyon szeretem a tormát, a majonézeset is.
Én nagyon szeretem, de DN-nek sem jön be annyira, túl édesnek találja, keverve viszont szereti, 2/3 rendeshez legyen 1/3 édes. :) Amúgy mindkettő mélyhűtött volt, sütőben süthető, mert ilyesmit ha lehet nem olajban sütök, bűzlene tőle a fél lakás. Az édeset az ALDIban szoktam venni.
Viszont rendes édesburgonyát is szoktam venni, mikor pürét csinálok belőle, azt DN is szereti.
a gyerekek nem, de a zasszony megeszi. viszont o is azt mondta, hogy az edesburgonya nem izlik neki. nekem peldaul nem a ropogos klasszikus burgonya izlik sutve, hanem ha valamiert puha marad. vagy pl, ha mar kisse fagyott volt, es edesebb az ize.
a virus miatt maradt egy halom szabim, igy oktoberben es november elejere minden kedd, pentekre kiirtam oket. igy hetente minimum 3-4 napot erdoben lehetek. ha naponta csak ennyi jon ossze, akkor is telik a fagyo. ami mar puposan van, ket napja 4 galambot alig tudtam bezsuppolni.
Ma (Hokkaido-)tökleves tökmaggal, tökmagolajjal és tépett sertés rendes és édesburgonya 'hasábbal', lilahagymás-majonézes ámde répátlan :) káposztasalátával
ma gyongytyukleves, rantott varganya, tartar, palacsinta. holnap gombapori varganyabol. es meg a fagyoba is be kell termelni egy halom varganyat. ez megy mar harmadik hete.
SZámtalanszor bukkantam olyan receptekre, aminek elolvasása után meg voltam győződve arról, hogy az illető azt a bizonyos kaját az életében nem főzte meg, vagy lehet, hogy megfőzte, de nem evett belőle.
A kedvenc receptgyüjteményemben( Mindmegette) évekig irkált "új" recepteket egy csaj( gondolom, hogy jó pénzért). Amikor a húsleves főzésének receptjét azzal kezdte, hogy" tegyük a húst a vízbe, és dobjunk mellé 2b húsleves kockát", akkor már tudtam, hogy valószínűleg évek óta rosszul főzöm a húslevest:)). Ugyanezen személy a csirkemájat 40 percig sütötte(?), és volt még számtalan jó ötlete,amit úgy gondoltam, hogy inkább kihagyok.
Holnapra rakott kelt csináltam, szombatra pedig töltött csirkecombot. Vasárnap bogrács lesz. Állítólag szép lesz az idő.
Közelít az eső, így nem megyünk sehova. Vettem egy kicsike csirkét, az most sül a sóágyon. Holnap lazac lesz, valamikor lasagne és kirántott hús illetve valódi bécsi szelet.
Nők lapja szerint a húslevest fél kiló marhahúsbül kell főzni, amihez 4 l.! vizet kell önteni. Hát egye meg aki kitalálta.:-)
A sós vízről jut eszembe, úgy rekonstruálnám a New York-i Katznál kapható sós uborkát.... olyan, mint a kovászos, amit a kapor miatt nem szeretek, de kaportalan, ámde jó sós.
Ilyesmire keresve half sour-cucumber recepteket leltem (Katzosat nem), és meg is csináltam az egyiket, de nem olyan. :( Bár nem rossz. A jócskán sós vizen felül fokhagyma, mustármag, babérlevél, koriandermag és feketebors kellett bele.
Ahogy en szoktam a lasagnet ha nagyon raerek. Szosz, teszta, a tetejere mozzarella, ricotta es parmezan, meg egy reteg, es a tetejere csak mozzarella. Nagyon finom.
Csontos karajszeletek mennek ma a grillre, mar aznak a sos vizben amitol puha es szaftos lesz, nem kell ra csak egy kis bors. Melle rizs lesz csalamade.
Én sem (v)ettem trappistát ezer és egy éve, nincs vele bajom, csak más sajtok finomabbak, meg jobb állagúak. Most pl. Monterey Jack, Gouda, Gorgonzola és Parmigiano Reggiano van otthon, de sokszor van (igazi) feta is.
Hát én olyan sajtot használok, amilyet a recept ír, ami lasagne-nél parmezán. Ha meg csak 'reszelt sajt' kell, akkor amit kapok, eltört az ősrégi jó sajtreszelőm, és az új csak a kemény sajtokkal (pl. parmezán) bírkózik meg, a puhábbak (Gouda stb.) beleragadnak. :(
soha nem hasznalok trappistat. altalaban kecskesajtot teszek a kajakra, ha maskepp nem kerik. az elobb epp varganyas tesztat ebedeltem, arra is az kerult fel.
Tényleg jó lett. A sajtot leszámítva. De hát az egyik lényege a lasagne-nak . Máskor jobban figyelek.Tényleg, főzéshez sajtot nem mindenki trappistát használ?
Igyekeztem autentikus lenni, két óráig főztem a szószt, tettem bele apróra vágott sárgarépát és zellerszárat is, mert az olaszok állítólag szoktak.