Keresés

Részletes keresés

kovako79 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70482

Szia!

 

Nem lesz rosz ha kéesz lesz....

A 28-as csőre mit tettél? 

28-35 BB szűkítőt? 

Előzmény: sogi01 (70466)
kovako79 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70481

Szia!

Én is szeretnék gratulálni!

Érhetne már az a szilva, csak hogy én is büszke legyek....:)

Mindenesetre még sok ilyet, vagy inkább egyre jobb pálinkákat!

Előzmény: Namostatuti (70476)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70480

Gratula!

Előzmény: Namostatuti (70476)
vf1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70479

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70443)
stapika Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70478

Bár mely aktuális kormány büszke magára.:-)

   Magadnak főzted.A jóindulatú bírálatokat,fogadd szeretettel.

Gratula az első"szülötthöz":-)

Előzmény: Namostatuti (70476)
vf1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70477

Más is kóstolta már?   :))))

Előzmény: Namostatuti (70476)
Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70476

Mai nap végeredménye: 1,5l 45%-os meggypálinka!

Első házi főzésem, büszke vagyok magamra!

:)

Előzmény: sogi01 (70469)
szilvakukc Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70475

Hogy Neked milyen igazad van! Minden ilyesmit a tetőn érdemes csinálni. Messzebbről látja az ember, ha gyün a finánc.:DDD

Előzmény: sogi01 (70466)
stapika Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70474

Abba hagyom még el nem durvul.

   Te itt egy(1)vagy a száz között,nem első!Erről feledkezel meg nap mint nap:-(

Előzmény: rézműves1 (70473)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70473

...ez igaz, de tettekkel igen és én nem csak a számat jártatom...(amint láthatod)...

Előzmény: stapika (70472)
stapika Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70472

Szóval nem lehet,"aggodalmat oszlatni?"

Előzmény: rézműves1 (70471)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70471

...Te , kedves barátom annak veheted, aminek akarod...én csak a múltkori aggodalmat szeretném

oszlatni, mely szerint ez a fajta fűtés nem biztonságos...

 

...ÍGY MÁR AZ...

 

                                                                 ...de azért jó nedűt Neked...

Előzmény: stapika (70470)
stapika Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70470

Nem látom, kinek válaszoltál?

   Vagy csak bujtatott reklám?

Előzmény: rézműves1 (70463)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70469

szerintem eddig jó ... írj a végeredményröl.

Előzmény: Namostatuti (70468)
Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70468

18l cefréből lett az 5,5l alszesz, most finomítom!

Előzmény: sogi01 (70467)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70467

Mennyi cefréböl?

Előzmény: Namostatuti (70465)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70466

Kicsit unatkoztam ...elkezdtem alkotni... még nincs kész...pillanatkép:)

Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70465

5,5l meggy alszeszem lett, már rotyog, kíváncsi leszek a végeredményre.

TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70464

Meg nem mondom, hogy ólommmentes-e, de 2-3 éve vásárolt -a paszta 7- ívóvízhez elfogadott paraméterekkel.

Előzmény: rézműves1 (70461)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70463

...az "ÚJ" biztonsági szelepes "söröscsalád"......elől egy 30-as, hátul egy 50-es......na ez dupla lett.........az 50-es......és a szerelvénye...

 

...kétfajta szerelvény, de mindkettő lefúj 2.5-bárnál...de az üzemi nyomás ennél a gőzfűtésnél

sem nagyobb 1.5-bárnál...

sogi01 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70462

ha van a közeledbe műanyag nyílászáró beépitő akkor tőle kaphatsz. 

Előzmény: sogi01 (70460)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70461

...nem tudom, hogy melyik jobb, de szerintem mindkettő megfelel a mi céljainknak...persze ha jól

vannak elkészítve és pláne méretezve...a LEIBIG-hűtőt kicsit valóban nehezebb elkészíteni, de ha

valakinek kevés a helye, viszont van folyóvize (vagy tud hordóból áramoltatni) akkor ideális...

 

...én a lágyforrasztásoknál, ahol az alkohollal, vagy a párával találkozik, ott ólommentes forraszanyagot használok...de a mi viszonyaink közt, ha régi típusú ólmos a forrasztás, az sem okoz komoly gondot, mert egyrészt kis mennyiségekről van szó, másrészt a felületek is igen

csekélyek...nem kell túl "spirázni" a dolgot...

 

                                                                                            ...jó nedűt...

Előzmény: TJ_Zs (70445)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70460

Ez is fagyis. És műanyag takaróléc van benne. öntapadós belehajtva kis füllel.

Előzmény: Namostatuti (70459)
Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70459

Nagyon precíz kivitelezés, csak egy kérdésem lenne hozzá, a válaszfalat mivel ragasztottad bele a dobozba?

Jó egy merevebb jégkrémesboboz, vagy valami hasonló tégely hozzá, amiben élelmiszer volt?

Előzmény: sogi01 (70457)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70458

A válaszfal teteje magasabban van az alszesz szintjétöl. igy az első rekeszbe marad az olaj.

 

Előzmény: sogi01 (70457)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70457

   Én ezt a fajta szűröt használom.

Fözés elött beteszek a fagyasztóba fél liter vizet,mire megindulna az alszesz elég hideg lessz és mehet a szűrőbe. Az olajat lehet kanalazni vagy felitatni ahogy Miklós1 is írta.

Van benne egy válaszfal is 2/3 résznél alul 1 mm hézaggal . 

Előzmény: Namostatuti (70454)
Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70456

Akkor félreértettem a működési elvet....

Adobozba csepegjen az alszesz, és a csövön megy ki, a csövön nem folyik ki a kozmaolaj is?

Amúgy így feljött a tetejére a kozmaolaj, és szépen le tudtam szedni róla...

Na, egy pillanat,és átalakítom, értem már, mit írsz, le kell hajlani a csőnek a szint alá...

és ígya kozmaolaj nem folyik ki!

Nagyszerű!!!

:)

Előzmény: Miklós1 (70455)
Miklós1 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70455

A Szöllősi szűrőt még egy kicsit alakítsd át, mert nem ez a működési módja, bár kétségtelenül keresztülvezeted vízen így is az alszeszt, de közben a víz lezárja a párateredet mert a vízben végződik a hűtő.

Nézd meg a fényképet megint, képzeld el, hogy feltöltöted a dobozkát vízzel addig, hogy még nem cseppen ki a kihajló csövön. Ezután teszed a szűrőt a hűtő vége alá és ebbe csöpög az alszesz. Amint nő a dobozka vízszintje egyszercsak kicsurran a lehajló csövön, ott gyűjtöd az alszeszt, a dobozkában pedig figyeled a víz felszínét, vadászod a kozmaolajat.

A vízbe csepegő alszesz kihígul és ezért válik ki a kozmaolaj, a lehajló cső a víz fenekéről viszi tovább a folyadékot. A komplikáltabb változatokban mechanikus szűrés is van, a legújabb Szöllősi szűrő konstrukciókat pedig 20cm mélyre csináljuk, hogy a kihígulásra legyen idő. A szűrő víztérfogata az üsttérfogat 3%-a körül van. Kezdésnek jó lesz a dobozka is, majd meglátod.

Előzmény: Namostatuti (70454)
Namostatuti Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70454

A "Szőllősy-szűrő", a hűtőtartály a felfogóedénnyel, illetve a komplett technika!

deszegregator Creative Commons License 2012.06.30 0 0 70453

Csak ioncserélő műgyantán (Víz kezelésére használatos, rendelhető 1 kg. tételben), Isten ments az aktív széntől, az aztán sterilizálna, bár nem tudom az Olasz által összeállított alkotás milyen. A tisztázás után, még hígítás előtt engedem át a páleszt, így kevesebb mennyiséget kell szűrni, kevesebb a töretés, illat, aromaveszteség.

Előzmény: Hatóság0301 (70411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!