De azt ne feledd : a friss pálinkát pihentetni kell! Hogy kijöjjön az íze aromája. Erre akkor jöttem rá (Persze írták itt a mestereim)amikor elfelejtettem hova raktam el a dugi páleszt:))
Ha Neked ill. anyukádnak ízlik akkor mi a kérdés?Valszeg olyat főztél amit szerettek... de hogy más is szereti (szeretné) kostoltasd másokkal is pl. velem:)))grat mégegyszer.
" A finanszírozó (édesanyám) elismerte első főzetem minőségét, tetszik neki." Ez a lényeg! Neked és természetesen édesanyádnak ízlik a pálinkád. :) Mégegyszer gratulálok, és remélem szereztünk egy újjabb pálinkát szerető és előállító családot!
Illatát pohárba töltve csak közelről érezni (10-15cm), jellegzetes enyhe meggylekvár illat, íze még majd finomodik a tárolás alatt (már, ha el nem fogy) azonban jellegzetesen karakteres meggy íz van jelen benne, minden szúrós, savas, kaparós ízt, illatot nélkülözvén. A finanszírozó (édesanyám) elismerte első mfőzetem minőségét, tetszik neki. (elfeleztük a pálinkát)
Én is gratulálok a végeredményhez! Bár nem írod konkrétan, hogy ízre milyen lett, vagy azt, hogy a finanszírozó milyennek itélte a befektetését, de gondolom finom lehet, különben nem "dicsekednél" vele. :) Minnél többet használd azt a kuktát!
Nem azt mondom hogy nehéz volt de kb 3 percet szántam arra hogy neked meg keressem - László > nézz körül nálunk olvass kicsit vissza és talán kérdezned sem kell :
Nagy kérdéssel fordulnék hozzátok....nem tudtok valami helyet illetve oldalt ahol elérhető áron lehet szerezni vadszilva magozására is aklakmas szerkentyűt?
Esetleg valami leírást tervrajzot ami alapján lehetne készíteni eggyet?
Köszönet a finom cefréért ! Mára lett belőle 5,5 l 50% os gyönyörűszép cserkópálesz...a főzés is nagyon tanulságos volt,
minden kezdő" pálesztitánnak" ajánlom valami fondorlattal szerezzen egy profitól kész cefrét...aminek viselkedését,hozamát
jól össze tudja hasonlítani a saját,még hellyel közzel elcseszett saját cefréjével...)))) Nekem is nagyon tanulságos volt,csak ámultam-bámultam
44kg cseresznye-50 liter cefre-12-13 liter 32 % os alszesz-5,5 liter 50% os pálesz...szerintem jó kihozatal és isteni illata és íze van...most utókezelés
Úgy látszik ez a hét a kezdőké, én is lefőztem első pálinkámat 70 l cefréből 3,9 l 51%-os faeper pálinka, az este beesett muslincok szerint egész iható.
A fórum segítsége nélkül ez nem jött volna létre, köszönet mindenkinek.
Bujuk elkészült egy újabb Artúr Clón,az ötletkoppintást majd rendezzük.
Volna egy kérdésem, kedden málnát főzök erről elég keveset lehet olvasni van e valami amire figyelni kell pl habzás 40 l a cefre ezt felönthetem-e az 50 l-es üstbe?
Szerintem, amitől a vatta zöld lesz, az csak a hűtőből kimosott grűnspann, nem az oldott réz. Ettől persze lehet benne oldott réz is, de az a tisztázáskor úgysem megy át az alszeszből.
Konkrétan agcefre túlsavazása csakk akkor okozhat rézoldódást, ha illékony a sav, de a kénsav, foszforsav nem.