Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70525

De azt ne feledd : a friss pálinkát pihentetni kell! Hogy kijöjjön az íze aromája. Erre akkor jöttem rá (Persze írták itt a mestereim)amikor elfelejtettem hova raktam el a dugi páleszt:))

Előzmény: Namostatuti (70518)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70524

Ha Neked ill. anyukádnak ízlik akkor mi a kérdés?Valszeg olyat főztél amit szerettek... de hogy más is szereti (szeretné) kostoltasd másokkal is pl. velem:)))grat mégegyszer.

Előzmény: Namostatuti (70518)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70523

" A finanszírozó (édesanyám) elismerte első főzetem minőségét, tetszik neki." Ez a lényeg! Neked és természetesen édesanyádnak ízlik a pálinkád. :) Mégegyszer gratulálok, és remélem szereztünk egy újjabb pálinkát szerető és előállító családot!

jatti


Előzmény: Namostatuti (70518)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70522

a bokrok nagy része a szomszéd telken van a házunk mellett!!

a másik hely pedig szintén egy udvar hátsó részén van!!

biztonságban vannak!

Előzmény: Baracilin (70521)
Baracilin Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70521

Nem tudom felétek mi a helyzet a gyűjtögetőkkel kapcsolatban, de legyél résen! Felénk a dakoták leszedtek mindent, még a félzöldet is.

Előzmény: zsoltika198502 (70520)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70520

ok. Köszönöm a válaszokat!!!

már nagyon szépek rajta a bogyók!!

várom már a szedést és a cefrézést!!

Előzmény: snapszmester (70519)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70519

Megnyugtatlak, egyiket sem lehet szemezni mint a cseresznyét. Nem halsz meg tőle de a wc közel legyen.

Előzmény: zsoltika198502 (70513)
Namostatuti Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70518

Illatát pohárba töltve csak közelről érezni (10-15cm), jellegzetes enyhe meggylekvár illat, íze még majd finomodik a tárolás alatt (már, ha el nem fogy) azonban jellegzetesen karakteres meggy íz van jelen benne, minden szúrós, savas, kaparós ízt, illatot nélkülözvén. A finanszírozó (édesanyám) elismerte első mfőzetem minőségét, tetszik neki. (elfeleztük a pálinkát)

Előzmény: jatti1 (70517)
jatti1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70517

Én is gratulálok a végeredményhez! Bár nem írod konkrétan, hogy ízre milyen lett, vagy azt, hogy a finanszírozó milyennek itélte a befektetését, de gondolom finom lehet, különben nem "dicsekednél" vele. :) Minnél többet használd azt a kuktát!

jatti

Előzmény: Namostatuti (70492)
Baracilin Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70516

A gyalogbodza az amelyik mérgező.

http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6ldi_bodza

A méreganyag viszont hő hatására lebomlik benne, így pálinka és lekvár is készíthető belőle.

Előzmény: zsoltika198502 (70513)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70515

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9007484&aq_ext=1&aq_text=bodza

 

lefelé megtalálod a linket a különféle fajtákhoz.

Előzmény: zsoltika198502 (70513)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70514

a bodza szó kimaradt!!!

Előzmény: zsoltika198502 (70513)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70513

sziasztok.

 

mondtak nekem egy olyan dolgot, hogy a van olyan fajtája ami mérgező!!

azt szeretném kérdezni, hogy pontosan hogy lehet megkülömböztetni a két fajtát egymástól!!

Miklós1 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70512

Gyümöcsmagozóból kétfélét is közöl egy feltaláló egy délvidéki újságban, utánépíthető, tanácsokat ad, stb.

http://www.feketics.com/attachments/fecske/Fecske200804.pdf

http://www.feketics.com/attachments/fecske/Fecske201204.pdf

foxrudi

Feketeribizlibe nem kell sav, nekem pH3,1 volt erjedés előtt, a piros ribizli meg pH2,9 úgyhogy utóbbit más gyümölcs savazására lehet használni.

Előzmény: Laaac (70508)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70511

Megnéztem, kicsit látszik még: S-Sn97Cu3 szóval semmi ólom.

A kivezetés végülis így néz ki:

Előzmény: rézműves1 (70461)
norris53 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70510

Nem azt mondom hogy nehéz volt de kb 3 percet szántam arra hogy neked meg keressem - László > nézz körül nálunk olvass kicsit vissza és talán kérdezned sem kell :

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118551344&t=9007484

 

 

Előzmény: Laaac (70508)
peterkovacspeter Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70509
Előzmény: Laaac (70508)
Laaac Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70508

Szerbusztok!

Nagy kérdéssel fordulnék hozzátok....nem tudtok valami helyet illetve oldalt ahol elérhető áron lehet szerezni vadszilva magozására is aklakmas szerkentyűt?

Esetleg valami leírást tervrajzot ami alapján lehetne készíteni eggyet?

köszönettel

László

Hatóság0301 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70507

Köszi a választ!

Kérdem még, hogy borászati szaküzletben lehet vásárolni, vagy hol? Kb. mennyiért ?

Milyen technológiával végzed a szűrést? Esetleg egy fényképet ha láthatnék!

Köszönettel Hatóság.

Előzmény: deszegregator (70453)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70506

Mikor mehetek kóstolni?

Előzmény: szentöltvíz (70500)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70505

na és a lényeget mondd, mi a titok???? hehe

Előzmény: Mr.Stratos (70504)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70504

Szia Zsuzska !

Köszönet a finom cefréért ! Mára lett belőle 5,5 l 50% os gyönyörűszép cserkópálesz...a főzés is nagyon tanulságos volt,

minden kezdő" pálesztitánnak" ajánlom valami fondorlattal szerezzen egy profitól kész cefrét...aminek viselkedését,hozamát

jól össze tudja hasonlítani a saját,még hellyel közzel elcseszett saját cefréjével...))))  Nekem is nagyon tanulságos volt,csak ámultam-bámultam

44kg cseresznye-50 liter cefre-12-13 liter 32 % os alszesz-5,5 liter 50% os pálesz...szerintem jó kihozatal és isteni illata és íze van...most utókezelés

Előzmény: zsuzska60 (70501)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70503

Esküszöm azt hittem a cserepeket látva hogy a kollega már készűl az újraadós korszakra és ez egy rejtett kéménye a

főzőjének.....)))) aztán vettem észre hogy a képet elfordította ))))

Előzmény: szilvakukc (70475)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70502

Pálinkásat ! A belső csőre tekerve pár menet ,a külső összezömíti szinte...teljesen zár. Kicsit jobbra-balra mozgatva könnyen nyílik

A rozsdamentes 29 mm-es tömszelit a Murányi utcában lévő kis villanyos boltban vettem...a hölgy külön nekünk rendelt pár darabot /kb 1000 ft /

Előzmény: TJ_Zs (70426)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70501

tegyél rá 2 evőkanál étolajat az egy felöntésre, majd jobban csúszik a pálinka!

Előzmény: szentöltvíz (70500)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70500

Szevasztok !

 

Úgy látszik ez a hét a kezdőké, én is lefőztem első pálinkámat 70 l cefréből 3,9 l 51%-os faeper pálinka, az este beesett muslincok szerint egész iható.

A fórum segítsége nélkül ez nem jött volna létre, köszönet mindenkinek.

Bujuk elkészült egy újabb Artúr Clón,az ötletkoppintást majd rendezzük.

Volna egy kérdésem, kedden málnát főzök erről elég keveset lehet olvasni van e valami amire figyelni kell pl habzás 40 l a cefre ezt felönthetem-e az 50 l-es üstbe?

 

Üdvözlégyetek !!

foxrudi Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70499

Ok!Köszi!Kénsav volt!

Előzmény: barkócza (70498)
barkócza Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70498

Szerintem, amitől a vatta zöld lesz, az csak a hűtőből kimosott grűnspann, nem az oldott réz. Ettől persze lehet benne oldott réz is, de az a tisztázáskor úgysem megy át az alszeszből.

 

Konkrétan a gcefre  túlsavazása csakk akkor okozhat rézoldódást, ha illékony a sav, de a kénsav, foszforsav nem.

Előzmény: foxrudi (70494)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70497

Hello!

42-28 as szűkítő tegnap csak összeraktam ma forrasztok csak kész leszek vele.

Előzmény: kovako79 (70482)
foxrudi Creative Commons License 2012.07.01 0 0 70496

Akkor én kérdezek!Nem lesz meleged főzés közben??D

Előzmény: norris53 (70489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!