Én nem mertem ilyenel kezdeni...idén is tartottam kicsit a vízhűtéses deflegmátor bevezetésétől, de idáig mindenki mondja hogy az ideiek jobbak mint a tavajiak...azt hogy a gyümölcs/technológia vagya tudásom nőtt e majd eldöntjük a Balatonparton :)
A hétvégén Látogatóba voltunk Bujukcemece kolléga obszervatóriumába, melyet kölcsönös pálinka kostolással zártunk.
Az első napirendi pont keretében a csillagvizsgáló csodálatos volt mind a 8-an ámultunk mert szinte a szánkba kerültek a csillagok , a hold krátereiben sétáltunk és a saturnus a kitűnően látható gyűrüjével elkápráztatott bennünket és ámulva hallgattuk az előadásodat megilletődve figyeltük a szebbnél szebb csillagokat. Sűrűn felkiálltottunk, hogy " azt a...."
A második napirendi pont keretében kinyíllott a " szezám" vagyis Bujuk kollega hordozható kostoló ládája. Kostoltunk vagy 10 fajta itókát és finomabnál finomabb aromás itókákat értékeltünk. Egyikbe sem találtunk kezelési -főzési hibát csak gratulálni tudunk.Nekem a berkenye volt a csodás és a törkölyök....
Csak így tovább "ifjú padaván" és hálásak vagyunk ezért a csodás hétvégéért. KÖSZÖNJÜK !!!
...megmondom a "frankót", fogalmam sincs...engedélyezett, "gyári" főzőt már én is láttam, vaskos sárgaréz fogaskerekekkel, meg egyéb sárgaréz cuccokkal...ha így lett engedélyezve, feltételezhetjük, hogy nem lesz vele gond...de ez csak egy vélemény...
...tapasztalata Snapszinak lehetne, mert csak a nagyobb mennyiségeknél jönnek ki hamar a hibák...
De azt ne feledd : a friss pálinkát pihentetni kell! Hogy kijöjjön az íze aromája. Erre akkor jöttem rá (Persze írták itt a mestereim)amikor elfelejtettem hova raktam el a dugi páleszt:))
Ha Neked ill. anyukádnak ízlik akkor mi a kérdés?Valszeg olyat főztél amit szerettek... de hogy más is szereti (szeretné) kostoltasd másokkal is pl. velem:)))grat mégegyszer.
" A finanszírozó (édesanyám) elismerte első főzetem minőségét, tetszik neki." Ez a lényeg! Neked és természetesen édesanyádnak ízlik a pálinkád. :) Mégegyszer gratulálok, és remélem szereztünk egy újjabb pálinkát szerető és előállító családot!
Illatát pohárba töltve csak közelről érezni (10-15cm), jellegzetes enyhe meggylekvár illat, íze még majd finomodik a tárolás alatt (már, ha el nem fogy) azonban jellegzetesen karakteres meggy íz van jelen benne, minden szúrós, savas, kaparós ízt, illatot nélkülözvén. A finanszírozó (édesanyám) elismerte első mfőzetem minőségét, tetszik neki. (elfeleztük a pálinkát)
Én is gratulálok a végeredményhez! Bár nem írod konkrétan, hogy ízre milyen lett, vagy azt, hogy a finanszírozó milyennek itélte a befektetését, de gondolom finom lehet, különben nem "dicsekednél" vele. :) Minnél többet használd azt a kuktát!