Keresés

Részletes keresés

Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70560

E kérdésben erre még reagálok, de többre nem.

 

"Márpedig ebből vita lesz, és ez így van jól."

 

Márpedig az olyan vita, ami off-jellegű, sosem alakult "jól", mert nem mindenki ismeri a szabályokat úgy, mint mi, és beindul a vagdalkozás, majd lánctörlések, és így tovább.

Te tudod, de én nem ösztönöznék vitára senkit sem.

 

"Akinek ez nem tetszik, azt nem kényszerítjük hogy szenvedjen itt."

 

Minden topik rangja nő, ha populáris és növekvő a látogatottsága. Ezt a fajta "invitálást" nem hogy tőled - velem együtt egy nick a sokból -, még a topiknyitótól sem tudnám kedvesnek tekinteni. :(

Szerintem nem bölcs "csak egy keretezni" sem.

Részemről téma finito.

Előzmény: Törölt nick (70558)
vfary Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70559

Kinek mi a véleménye a eperfa hordós érlelésről?

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70558

Márpedig ebből vita lesz, és ez így van jól.

Ismerem a szabályokat, az Állásfoglalások csak egy keret, tartalommal az ilyen szakmai topikokba író közösségek töltik meg.

Ha esetleg nem tudnád ez nyitott klubtopik bárki írhat ide,aki elfogadja a belső szabályainkat. Ezek a szabályok folyamatosan alkulnak, az íde írogató szakmailag már bizonyító régi nikkek alakítgatják őket.

Akinek ez nem tetszik, azt nem kényszerítjük hogy szenvedjen itt.

 

Előzmény: Muity Mijo (70557)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70557

Off!

Meglepsz, mert nem ma kezdted.

Az MM szerint a flood az, ami tilos.

Viszont az állásfoglalások így áll e kérdéshez:

 

"Sokan nem értik, miért reklámozhat X, ha Y nick nem. Egyszerű: Fórumozó hirdethet, csak hirdető nem fórumozhat."

 

Tehát szerintem, ha valaki a témakörnek megfelelő valamit akar eladni "kollégáinak", abban semmi eretnekséget nem látok.

Én most csak a tényszerűség kedvéért rámutattam neked valamire, amiből nem szeretném, ha vita kerekedne. Sorry!

On!

Előzmény: Törölt nick (70551)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70555

Örültem Nektek, és örülök, hogy jól éreztétek magatokat és a pálinkákat:)

 

Természetesen bárkit szeretettel várok, aki felénk jár akár átutazóban (pl. Horvátország-ba-ból)

Előzmény: TINTUS (70537)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70554

Lehet... majd utánnanézek:)

Előzmény: szilvakukc (70553)
szilvakukc Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70553

Helyes, ne is vedd magadra. Átgondolva, honnan van ilyenkor az a vilmoskörte cefre ami egyébként nálunk Augusztus végén, Szeptember elején érik? Csak nem a sógor hozta spanyolból  két ablak közt?:DD

Előzmény: sogi01 (70552)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70552

Teljesen igazad van! Ez a topic a pálinka főzésröl szól! Amúgy nem vettem magamra:)) 

Bár átgondolva tényleg nemidevaló volt a kérdésem. De a kérdés lényege a közös ismerös  Spanyolba ( sógoromnak szállitanak)ablakot.

Előzmény: Törölt nick (70551)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70551

:-)

Nem kell félreérteni. Mostanság felszaporodtak itt a reklámnak tekinthető hozzászólások.

Nyitottam ennek is egy topikot, ahogy annak idején megnyitottam Pálinkások Klubját a kötetlen csevegésnek.

Senki ne sértődjön meg, de mindent a maga helyén.

Előzmény: sogi01 (70550)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70550

Megbocsátasz ha viszek ZD-re cserkot? :)

Előzmény: Törölt nick (70548)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70549

Birs cefrét a saját birsből csinálok. Csak egy kérdés volt bocs ha megbántottam bárkit is!

Előzmény: szilvakukc (70546)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70548

Semmi gond, nem csak neked szól :)

Előzmény: sogi01 (70547)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70547

Rendben. Elnézést.

Előzmény: Törölt nick (70545)
szilvakukc Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70546

Vilmoskörte?! Meg má cefre?! Meg má lehet, hogy nincs is?! Hát ez aztán az igazi pálinkafőző topic! Fogadjunk, birscefrét is tudtok szerezni, ha nagyon kő!

Előzmény: sogi01 (70544)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70545

Mostantól az ilyen tevékenységek itt folytathatók.

Köszi.

 

Adok-veszek-cserélek.

Előzmény: sogi01 (70544)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70544

Szia !

Olvastam, hogy van vilmoskörte cefre eladó ...Van még?

Ja és van egy közös ismerősünk... Spanyolban  István:)))

Előzmény: olasz66 (70542)
Tudorka-7 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70543

Olvashatnák a topikcímet. Pálinkafőzés(otthon)!!!

Nem gabonaszesz topik, főleg nem reklámtopik.

Előzmény: szilvakukc (70538)
olasz66 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70542

Azért olcsóbban is meg lehet néhány helyen vásárolni.

 

Csak egy kicsit keresni kell !!!  ((-:

Előzmény: TINTUS (70357)
fórumoz Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70541

Üdvözlök mindenkit!

 

Érdeklődnék van-e valaki tapasztalt pálinkafőző e fórum tagjai között Miskolcról vagy közeléből?

olasz66 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70540

Nagyon kevés aktívszenet tartalmaz. Nem sterilizálja a nedűt.  Nem veszi el az aromát. (illetve csak nagyon minimálisat)

 

Éleg lassúcska, ezért , csak néhány liter megszűréséhez ajánlom.

 

A réz és egyéb nehézfém ionokat szinte teljesen leszűri.

 

Kb 30 liter pálinka leszűrése után regenerálni kéne, de az aktívszén miatt nem lehet.

 

Az elrontott, megégetett ízeket kb. az ötödik szűrésre veszi csak el.

 

 

 

http://olaszsped.com/index.php?main_page=product_info&cPath=70_91&products_id=499

 

 

 

Előzmény: deszegregator (70453)
Baracilin Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70539

Én nem mertem ilyenel kezdeni...idén is tartottam kicsit a vízhűtéses deflegmátor bevezetésétől, de idáig mindenki mondja hogy az ideiek jobbak mint a tavajiak...azt hogy a gyümölcs/technológia vagya tudásom nőtt e majd eldöntjük a Balatonparton :)

Előzmény: szilvakukc (70538)
szilvakukc Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70538

Szerintem viszont nagyon rossz hír! Hogy a kezdő kotyvasztók, mindjárt gabonával kezdik, és sok tányéros egylépcsőssel......... Hát, nem tudom!

Előzmény: Tudorka-7 (70536)
TINTUS Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70537

Tisztelt fórumozók !

A hétvégén Látogatóba voltunk Bujukcemece kolléga obszervatóriumába, melyet kölcsönös pálinka kostolással zártunk.

 

Az első napirendi pont keretében a csillagvizsgáló  csodálatos volt mind a 8-an ámultunk mert szinte a szánkba kerültek a csillagok , a hold krátereiben sétáltunk és a saturnus  a kitűnően látható gyűrüjével elkápráztatott bennünket és ámulva hallgattuk az előadásodat megilletődve figyeltük a szebbnél szebb csillagokat. Sűrűn felkiálltottunk, hogy " azt a...."

 

A második napirendi pont keretében kinyíllott a " szezám"  vagyis Bujuk kollega hordozható kostoló ládája. Kostoltunk vagy 10 fajta itókát és finomabnál finomabb aromás itókákat értékeltünk. Egyikbe sem találtunk kezelési -főzési hibát csak gratulálni tudunk.Nekem a berkenye volt a csodás és a törkölyök.... 

 

Csak így tovább "ifjú padaván"  és hálásak vagyunk ezért a csodás hétvégéért.  KÖSZÖNJÜK !!!

 

Tudorka-7 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70536

Ez remek hír. Viszont van erre egy kiváló topik,  inkább ott.....

 

Égetett szeszesitalok

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70529)
rézműves1 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70535

...pályinkás jó reggelt...

 

...megmondom a "frankót", fogalmam sincs...engedélyezett, "gyári" főzőt már én is láttam, vaskos sárgaréz fogaskerekekkel, meg egyéb sárgaréz cuccokkal...ha így lett engedélyezve, feltételezhetjük, hogy nem lesz vele gond...de ez csak egy vélemény...

...tapasztalata Snapszinak lehetne, mert csak a nagyobb mennyiségeknél jönnek ki hamar a hibák...

 

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70531)
vf1 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70534

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70479)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70533

bizzunk benne hogy a jövöben nem a szönyegalatt kell föznünk.

Előzmény: Mr.Stratos (70503)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70532

nem kizärolag gabonära gondoltunk, az eddigi infok ( pl: goog...) es a gyärto szerint 3 tänyerral

alkalmas a gyümölscfözesre, ällitolag erre fejlesztettek ki ezt a tornyot.

ha majd föztünk rajta gyümölcscefret utäna tudok velemnyt alkotni. (ha marad a pärlatban iz es aroma ???)

Előzmény: foxrudi (70530)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70531

ajjaj!

 

az üstben levö kezi kurblis keverö felsö tengeje bronzcsöben van, ha jol lättam a mienkben!

 

problemäs lenne?

Előzmény: rézműves1 (70436)
foxrudi Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70530

Üdv.

  Amiket én láttam és gabonát pároltak,azok teteje a "padláson" ért véget.

   5 tányértól felfelé.

  A 10 sem ritka.Persze ez nem igazán a mi asztalunk.

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70529)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!