Keresés

Részletes keresés

hal65 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70585

Tőled is jöhet ingyencefre!:)

Szeretem az Ingyencefrét, szeretem, ha  odahozzák, szeretem, ha nem kell tízezreket kifizetnem a gyümölcsér.

Ja!

Csak szeretném?:)

Holnap fel is térképezem a Tiszaparton, a szomszédaim gyümölcsösét:)))

Legyetek jók.

Előzmény: Törölt nick (70583)
jani&999 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70584

A hétvégén és semmit

Előzmény: vf1 (70581)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70583

node halMester!

hol van akkor a cefrekészítés szépsége, az egész folyamat kézbentartása? :)

Előzmény: hal65 (70579)
Tan-csi Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70582

Ez külön jó abból a szempontból, hogy egy helyen lesznek a főzők, sisakok, hűtők, epruvetták, stb.

Aki ilyet keres legalább nem kell annyit visszakeresni.

 

Előzmény: Törölt nick (70545)
vf1 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70581

Mikor cefrézted, mit tettél eddig bele?

Előzmény: jani&999 (70580)
jani&999 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70580

Az lenne a kérdésem, hogy a meggyet mennyi idő után kell kifőzetni, mert azt hallottam hogy 6 hét után már késő. Valamint egy 120l hordó tele lett vele mennyi pálinka jöhet ki belőle? Kell e valamit csinálni vele? és lehet e bele cukrott tenni? mert én azt hallottam, hogy a főzők nem főzik ki ha cukros.

Szabolcsba vállal valaki főzést?

hal65 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70579

Én simán elfogadnék Tőled!

Meg se kérdezném mi az, csak főzném, oszt'jóvan:))

Úgy hogy nyugottan adakoz6nál!

Előzmény: barkócza (70572)
olasz66 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70578

Friss körte. Esetleg aprítva

Előzmény: barkócza (70572)
Prophet09 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70577

Olyan mint a Wikipédia...csak sokkal finomabb! :)

Előzmény: nabiti (70575)
nabiti Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70576

Bocs: nem találtam meg a helyes kifejezést, de te igen: ... önzetlen tudástárának !!

Előzmény: snapszmester (70574)
nabiti Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70575

Lehet, hogy egyre kevesebbet írunk a topikba, - mert már "felnőtt a második, harmadik generáció" is, és nagyon jól "helyettesítenek, kiegészítenek, pótolnak" bennünket- de "figyelő szemünket" rajta tarjuk. Azt nem tartjuk bajnak, ha vki szép főzőket gyárt vagy hasznos kiegészítőket forgalmaz, de az utóbbi időben úgy éreztük  -ez csak "érzet"-, hogy egy kicsit kezdett elharapózni a "termékmegjelenítés", néha okkal, néha ok nélkül. Ezért határoztunk úgy, -hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon-, hogy létrehozunk egy "csere-bere - adok-veszek"- topikot és ott bátran és "gátlástalanul lehet bizniszelni", míg az alaptopik megmarad annak amiért indult: az otthonfőzők "érdek mentes" tudástárának.

 

 

Előzmény: Törölt nick (70564)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70574

Még egy kis adalék.

Nem ismerem a többi szakmai fórumot, de itt önzetlenül annyi információ van fent a pálinka főzésről amit okj-és tanfolyamon még 100ezrekért sem adnak. És nem szeretnénk ha ezt mások haszonszerzésre használnák.(Vagy csak én nem szeretném?)

Előzmény: Törölt nick (70564)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70573

ilyen hülyeséget mondtam volna????

hehe

egyébként ezt is úgy kell kezelni, mint a női lábakat....

Előzmény: Törölt nick (70564)
barkócza Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70572

Cefréről, vagy körtéről van szó? A dolgok a cefrézésnék dőlnek el, én nagyom meggondolnám, hogy kitől fogadnék el akárcsak ajándékba cefrét.

Előzmény: olasz66 (70571)
olasz66 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70571

A reklám témához, csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy én csak akkor szólok a termékeim kapcsán hozzá,

ha konkrétan rákérdez valaki.

 

Olvassátok vissza.

 

A célom ,nem a reklám,inkább a segítség.

 

A vilmoskörte cefre nincs még. Azért van mégis fent ,hogy jelentkezzen, akinek szüksége lessz rá.

Sokkal olcsóbban meg ehet venni, ha több tonnát rendel az ember. Ezért érdemes többen összeállni.

 

olasz66 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70570

Nekem a tölgyfahordós jobban bejön

Előzmény: vfary (70559)
barkócza Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70569

Az elején a levegő tágulása, ill. a cefréből-alszeszből fölszabaduló oldott gázok adják az üstben a túlnyomást. Ezeket a gázokat a hűtő nem csapja ki, úgyhogy nem szűnteti meg a túlnyomást. Amikor forr a cefre, akkor már azt üstben a túlnyomást az alkohol- és vízgőz adja. Ez viszont kicsapódik, ahogy a hűtőbe ér, így a hűtőben rögtön megszűnik a túlnyomás.

Előzmény: Miklós1 (70563)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70568

Köszönöm. A levegőt totál nem vettem figyelembe, azt nem tudja cseppfolyósítani a hűtő.

A túlnyomás nem szűnik meg teljesen csak a kiáramló gáz mennyisége csökken, de erre a vissza cseppfolyósodó alkoholgőz a magyarázat.

A cefre lefőzve kellemez izű, illatú. Jellegtelenségét a második lefőzésnél "kapja".

Van rá valami ötleted?

A fedőből kilépő rézcső közvetlen 45 fokban emelkedik több mint 1,5 méter hosszan onnan 45 fokban lefelé azonnal a hűtőbe jut.

 

Előzmény: Miklós1 (70563)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70567

Tisztelt Kibé!

Érdeklődhetek-e az iránt, hogy mikor volt az első személyes ZD-s találkozásotok?

Én már 4 éve főzök, kb. 1 éve, látogatom és néha írok a fórumotokba és most tavaszra készült el a " tutti" berendezésem a fórumtagok aktív közreműködésével. Ezt a mai napig is csak megköszönni tudok!

Személyesen eddig csak négyőtökkel találkoztam és azt hiszem, nem maradtam szégyenben a produktumaimmal.

Várom a többi személyes találkozást is a fórumozókkal és remélem egyszer én is ZD tag lehetek!

Előzmény: Törölt nick (70564)
vf1 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70566

A fene, nem küldtem el a bejelentkezést....Pedig jelen voltam...:))

Prophet09 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70565

Köszönöm ezt a történeti visszatekintést. Így a rengeteg ZD-s utalás amit olvastam a hozzászólásokban értelmet nyer. :)

Előzmény: Törölt nick (70564)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70564

Már nem az első alkalom h a topikot besorolod a többi sima topik közé.

Nem az!

Hogy miért nem, lássunk kis topiktörténelmet :)

Többször említed a topiknyitót, kezdjük onnan. Megnyit valaki egy topikot, de az nem az övé, vannak plusz jogai, de minimálisak.

Tény h bátorság volt tőle, tiszteljük is ezért. A topikban időről-időre újabb "nikk-csoportok" jöttek létre, és többször is felmerül h hozzanak össze egy közös találkozót. Ez hosszú évek alatt sem jött létre!

Az első csoport akik felvállalták a személyes találkozó kockázatát - ugyanis még jócskán az "illegalitás" idejéről beszélünk - azok az úgynevezett ZD-t alapító kilencek.

Mint később kiderült abban az időben is rengetegen olvasták a topikot, sokan írtak ide, de eljönni csak kilencen mertek.

Az illetékesek felé jeleztük h szretnénk a Pálinkafőzés(otthon) topik keretein belül egy közösségi klubbot csinálni, az ötletet támogatták, javasolták h a klub nyitott legyen, ugyanis a zártak sorra elhaltak.

Az illetékesek feltétele személyes találkozó, és egy nikk-lista //tudniuk kellett kik azok, akik azt ígérik h a topikban számonkérhető rendet tartanak, és nem nekik kell ezzel foglalkozniuk/

Létrejött a személyes találkozó ,ahol megbeszéltük a szabályokat.

Természetesen az MM/Állásfoglalások főbb szabályai a klub-topikokra is vonatkoznak, de az ilyen topikok külön jogokat is élveznek, hozhatnak csak az adott topikra érvényes szabályokat , akár külön moderációjuk is lehet, ezeket a jogokat, ahogy a többi klubtopik, mi is MEGKAPTUK!

Ha megkaptuk, hát élünk is vele. No ezért ne sorold a topikot a sima topikok közé.

A társaság befogadó, bizonyítja ezt a növekvő zárt ZDs levlista és ZD tagság.

Az hogy a "kilencek" valamiképpen meghatározók, had idézzem Zsuzska kollega találó mondását, valahogy így :)

"Tehetek én arról h jó időben voltam jó helyen,ha többen felvállalták volna magukat,akkor  most nem csak kilencen lennénk alapítók"

 

(:)

 

Miklós1 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70563

Az eperfa hordós érlelésről az a véleményem, hogy inkább kerüljük el. Ha jó lett a pálinkád akkor ne tedd hordóba, ha jellegtelen pálinkád van, annak ad egy kis konyakos jelleget. Fél évig kísérleteztem egy új hordóval, nyilván nem merítettem ki a témát (öreg hordó másképp érlel ...), de ha érdekel akkor elolvashatod  a 25299, 28830, 29245, 35219, 37418 hsz.-aimban a részleteket.

TJ Zs

A párolás kezdetén az üstben lévő levegőt nyomja ki a pára, ebben a levegőben vannak a finom illatok, ezután a párában lesznek, a későbbi plusz nyomás megszűnését nem tudom megmagyarázni, mert ha befogod a hűtőt akkor mindig növekedni kell a nyomásnak. Golyós mérései szerint nyitott hűtőnél 5mbar körüli nyomás van a főzőben.

Nem ezek miatt jellegtelen a párlatod.

Előzmény: vfary (70559)
szilvakukc Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70562

Az mi a fene, az a flood? Az egy szenvicsfajta nem? És az MM? "Mé ne lennénk Marhák"? vagy "Mit akartok Megin"? És mé nem kamázzák a csendvicset?:DD

Egy szó, mint száz, ezt nem lehet beszabályozni, skatulyázni, ezt morálisan mindenkinek érezni kéne. Ha én azt írom, bocsi gyerekek, letépte a bal kezem a magozógépem, kő-e valakinek ólcsón, az nem reklám. De, ha azt írom, ugyanitt strandpapucs nagy választékban, befektetési tanácsok meg az emeleten, az már az, MM ide, CK oda, vagy HP amoda. Ha felteszem mit csináltam, tök jó, ha felteszem naponta harminckétszer, hát, izé....Egyébként máshol már egy után is seggberúgnak, pölö a tv-knél csak egyszer tegyél reklámra csak utaló dolgot, hátrakísérnek, és csendben főbe lőnek.

 

Előzmény: Muity Mijo (70557)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70561

Nos a válaszoddal már el is érte a "célját".

 

ON

14-es kutkafőzömet felöntve 5-6l 23fokos alszesszel a gőz megindulása előtt intenzív illat tapasztalható. Ha befogom a hőtőcső (18 fokos) végét akkor pár másodperc alatt nyomás alakul ki. Kb. 1-2 perc és megjelenik a párlat. Ezután 5-6 perccel a "plusz" nyomás szinte teljesen megszűnik.

Ez temészetes?

"Kicsit " jellegtelennek érzem a párlatot és a fennti okra gondoltam.

Előzmény: Törölt nick (70558)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70560

E kérdésben erre még reagálok, de többre nem.

 

"Márpedig ebből vita lesz, és ez így van jól."

 

Márpedig az olyan vita, ami off-jellegű, sosem alakult "jól", mert nem mindenki ismeri a szabályokat úgy, mint mi, és beindul a vagdalkozás, majd lánctörlések, és így tovább.

Te tudod, de én nem ösztönöznék vitára senkit sem.

 

"Akinek ez nem tetszik, azt nem kényszerítjük hogy szenvedjen itt."

 

Minden topik rangja nő, ha populáris és növekvő a látogatottsága. Ezt a fajta "invitálást" nem hogy tőled - velem együtt egy nick a sokból -, még a topiknyitótól sem tudnám kedvesnek tekinteni. :(

Szerintem nem bölcs "csak egy keretezni" sem.

Részemről téma finito.

Előzmény: Törölt nick (70558)
vfary Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70559

Kinek mi a véleménye a eperfa hordós érlelésről?

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70558

Márpedig ebből vita lesz, és ez így van jól.

Ismerem a szabályokat, az Állásfoglalások csak egy keret, tartalommal az ilyen szakmai topikokba író közösségek töltik meg.

Ha esetleg nem tudnád ez nyitott klubtopik bárki írhat ide,aki elfogadja a belső szabályainkat. Ezek a szabályok folyamatosan alkulnak, az íde írogató szakmailag már bizonyító régi nikkek alakítgatják őket.

Akinek ez nem tetszik, azt nem kényszerítjük hogy szenvedjen itt.

 

Előzmény: Muity Mijo (70557)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.03 0 0 70557

Off!

Meglepsz, mert nem ma kezdted.

Az MM szerint a flood az, ami tilos.

Viszont az állásfoglalások így áll e kérdéshez:

 

"Sokan nem értik, miért reklámozhat X, ha Y nick nem. Egyszerű: Fórumozó hirdethet, csak hirdető nem fórumozhat."

 

Tehát szerintem, ha valaki a témakörnek megfelelő valamit akar eladni "kollégáinak", abban semmi eretnekséget nem látok.

Én most csak a tényszerűség kedvéért rámutattam neked valamire, amiből nem szeretném, ha vita kerekedne. Sorry!

On!

Előzmény: Törölt nick (70551)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.07.02 0 0 70555

Örültem Nektek, és örülök, hogy jól éreztétek magatokat és a pálinkákat:)

 

Természetesen bárkit szeretettel várok, aki felénk jár akár átutazóban (pl. Horvátország-ba-ból)

Előzmény: TINTUS (70537)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!