Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

madyson Creative Commons License 2016.03.30 0 0 39238

Köszönöm hogy leírtátok a véleményeteket,tapasztalatotokat.Erősen barkácsolásra hajlamos férfi még csak van a családban,de nem autó-motor szerelésre szakosodott... Egy volt tulajjal beszéltem,aki szerint a városban/vidék/ egy autószerelő sem vállalta anno az övét :-( Azt hiszem egyenlőre marad az autó,aztán ha nyerek a lottón beruházok egy új Aixam-ra :-)

WooDoo Creative Commons License 2016.03.30 -3 1 39237

Szerintem pont a Chatenet az egyik olyan mopedautó típus, amit nem szabad vakon megvenni..:)

Alattomosan tud rohadni az acél vázszerkezetük, a Stellát még viszonylag egyszerű javítani, mert le lehet csavarozni a karosszériát, de egy szétrohadt padlólemezű Media javítása kész rémálom.

 

A fiamnak először én is egy gyönyörű metálkék Mediát vettem 2006-ban 750e Ft-ért, de amikor ráálltunk otthon az aknára megdöbbenve láttam, hogy tiszta rozsda az alja. Az még éppen menthető volt, de láttam később olyat is, aminek teljesen szét volt már rohadva a padlólemeze, pedig kívülről egész jól nézett ki. 

 

Az acél alkatrészek korrózióvédelme a tapasztalataim szerint kritikán aluli minden mopedautó típusnál. Pedig még az sem kerül túl sokba, amikor a már rozsdás alkatrészeket elviszem "söréteztetni", aztán a porfestőnél ráégetnek egy korrózió gátló alapozót és egy fedőréteget. Sokkal olcsóbb lenne egyből jól megcsinálni, dühítő, hogy még ezen is spórolnak...

Előzmény: Bakancs4 (39234)
Poc2 Creative Commons License 2016.03.30 0 1 39236

A kompresszió nem lökheti vissza?Nekünk ugyan egyhengeres a motor,de a jelenség mindennapi.A kompresszió miatt leállításkor mindig visszalendül a motor(mindkét egyhengeres motoromon),a ráindításos hang pedig a varióból jön.A súlyok fém része beleér egy hangyányit a harangba,és leállításkor mikor a súlyok éppen elengednek megcsúsznak a harang belsejében.

Előzmény: BIGYO4 (39232)
Bakancs4 Creative Commons License 2016.03.29 -6 0 39235

Itt nem jön ki rendesen , de saját elmentett képemen egyértelműen látszik , hogy a rendszámot jól olvastam le .

Előzmény: Bakancs4 (39234)
Bakancs4 Creative Commons License 2016.03.29 -6 0 39234

Bár nem mindig találni meg a gépet . Ezt a Chatanetet Debrecenben árulták 2015 szept 29-én 790 ezer forintért . Aztán október 02-én már csak 600 ezerért -- annyit vakon megért . Hónap végén szoktam a maradék lekérdezési lehetőségeimet elhasználni ( 15 van havonta , másik hónapr anem vihető át) , így tettem akkor is . Szóval 2015 okt. 31-én ezt adta az Ügyfélkapu . Ha nem külföldre ment el akkor passz .

Előzmény: Bakancs4 (39233)
Bakancs4 Creative Commons License 2016.03.29 -7 0 39233

Pár perccel ezelőtti állapot :

 

 

Előzmény: WooDoo (39231)
BIGYO4 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 39232

Kedves Fórumozók !

 

Anyukám rájött, hogy nem tud mopedautó nélkül élni, így vett újra - segedelmemmel- egy Microcar MGO 440 DCI-t.

A variátor primer tárcsák fel lettek szabályozva, új szíjat, csapágyat, perselyeket kapott. Szépen és jól megy. Jelentkezett egy kis probléma, mégpedig a motor leállításakor olyan hangot ad, mint amikor járó motorra önindítóznak

és felnyitva a motorteret látszik, valami megfogja , vagy visszalöki a motort.

Tapasztalt már ilyesmit valaki?

 

WooDoo Creative Commons License 2016.03.29 -2 0 39231

Még a mopedautó rendszámozás kezdetén rákerestem a SAAB-01 rendszámra, a nyilvántartás szerint az akkor még egy Saab-hoz tartozott. Kíváncsi lennék, kapott-e a tulaj kártérítést a rendszám elvétele miatt, vagy bebukta a drága egyedi rendszámot...

Előzmény: Bakancs4 (39227)
Bakancs4 Creative Commons License 2016.03.29 -11 0 39230

Kösz , valóban , stimmel .

Annyit fűznék még hozzá , hogy van a cikkben egy elírás :

Ennél sokkal mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki az öt betű és két szám vagy az öt betű és egy szám kombinációt kérne (hat betű nulla számos verzió nem kérhető).

 Ismereteim szerint mindig 6 karakternek kell kijönnie .  Úgyhogy helyesen aki a négy betű és két szám vagy az öt betű és egy szám lesz .

Az sem világos szerintem , hogy miért kell tulajdonosváltáskor is horror összeget fizetni . Pontosabban leírhatta volna a szerző : ha valaki megvesz egy járművet amin ilyen tábla van , és meg akarja venni a rendszámot is ( vagy a rendszámot jármű nélkül !)  annak kell ismét kifizetnie a horror összeget , mert az ilyen tábla személyre szól . 

Az érdekes lenne , hogy mi van öröklés-haláleset , vagy cégmegszűnés esetében . Bár gondolom Szeretett Állam Bácsink ilyenkor lenyeli a rendszámot és aki mégis -- újra -- meg akarja kaparintani az köhögje ki ismét az árát .

Az se világos , hogy kérhető-e a már kiadott , normál sorozatú rendszám ? Ha én úgy döntök akkor megkaphatom-e az APA-001-est vagy a KEK-999-et ? Külön érdekesség , hogy egyáltalán élő rendszám-e ? Mert az APA nagyon régen kerülhetett kiadásra , valószínű  a járgányt már azóta elbontották . És mi van ha még valakié ? Ha valaki kitalálja , hogy kell neki pont az amelyik az én egyik járgányomon van ?

És s segédmotorrendszámot is előre lehet kérni ?  Ha kitalálom, hogy nekem kell a ROBI-99 vagy a SSSS-01 akkor megkapom ezért havi átlagfizetésért ?

Meg ugye azt is írja :

Az is előfordulhatott, hogy valaki nem helyezte forgalomba a rendszámot, csak felszerelte otthon a falára, bár ez kissé drága mulatság.

Ha csak a falra kell  a tábla akkor jobb egy dekorossal beszélni és századrészéért legyártja -- a többi 99,5 % a tudat lesz , hogy ilyen rendszámmal magyar jármű nem gurulhat .

 

Gondoltam arra is , hogy valaki esetleg felvásárolta az ismertebb nevek alacsony sorszámait , de utánaszámolva az jött : aligha éri meg az ilyesmi .

Előzmény: Alfred (39229)
Alfred Creative Commons License 2016.03.29 -11 0 39229

Ja, megtaláltam a cikket, amiből idézett a tasztaltárs: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kitunne_a_tomegbol_ennyibe_fog_kerulni.608989.html

Vélhetőleg tévedésből szaladt ide a hozzászólása, mert a rendszámos topikokban is rendszeresen fönnforog...

Előzmény: Bakancs4 (39227)
Alfred Creative Commons License 2016.03.29 -11 0 39228

A Jófogáson a hirdetéseket elrettentésül szoktam mutatni a másodikos fiamnak, a Facebookon meg rendszeresen szólok a félanalfabéta posztolóknak...

Előzmény: Bakancs4 (39227)
Bakancs4 Creative Commons License 2016.03.29 -11 0 39227

Légy nyugodt , nem vagy egyedül ezzel . A két hozzászólása között nekem úgy tűnik az a lényeges különbség , hogy az elsőt maga írhatta , míg a másodikat másolta valahonnan . Abból gondolom , hogy az elsőben nincs egyetlen köztipontozás* sem , míg a másodikban van .

A második hozzászólás gyanúm szerint a soron kívüli rendszámokra utalhat . Ismereteim szerint  lényegében kétféle egyedi rendszám van . Az egyik a hobbirendszám , ami lehet 4 betű+ 2 szám vagy 5 betű+1 szám . Tehát megvehető a JANI-12 ; a LOVE-33 ; a ANYU-01 vagy a JANOS-1 ; a POSTA-9 stb. egyedi rendszám . Utolsó emlékeim szerint olyan félmillió forint körül van az illetéke , jelezni  kell az igényt az okmányirodában, és ha nem közízlést sértő a szöveg akkor ki kell csengetni a lóvét . legyártják a rendszámot , pár hét múlva átvehető és kiadják hozzá a forgalmit is .

A másik a soron kívüli rendszám , vagyis a még ki nem adott rendszám kérhető előre , pl. PAP-001 , TOT-333 stb. Ez olcsóbb játék , még a 100 ezret se éri el az illetéke . Asszem ilyen rendszámai vannak a televízónak (MTV-xxx ) is . Mindkét rendszámra jellemző , hogy az illető ( illetékmentesen ) átviheti a következő járművére . Tehát Gőz Gézának van egy Ford Mustangja , amit megvesz , kér rá hobbirendszámot félmillióért , és vígan pirít a GEZA-01-es kocsival . Egy év múlva eladja a Mustangot és vesz egy Opel Tigra-t . Aki megveszi a Mustangot az rendszám nélkül kapja meg , vagyis vennie kell rá egy párat -- a forgalmit így is , úgy is újat kapna átíráskor , vagyis csak a rendszámmal kerül számára többe a dolog a normál kocsi vételéhez képest . Egyébként ha taxistól (sárga rendszám )  vagy rendőrségtől veszünk veszünk kocsit ugyanez a helyzet . És persze a fent említett Gőz Géza nevére íratja a Tigra-t , ráteszi a GEZA-01-es táblát és a forgalmit ( ami az ő esetében is új lenne mindenképpen ) arra állítják ki potom  hatezerért .

Ha valakinek soron kívüli rendszáma van ( PAP-001) azzal ugyanez a helyzet . Ha valaki a jelenlegi kocsiján rajtalevő rendszámot szeretné megtartani arra is van lehetősége , csak ki kell fizetni a soronkivüliség illetékékét -- azt potom 100 ezret . És attól kezdve soronkívüli lesz a rendszáma és viheti magával akár a sírig .

Minket érintő érdekessége a dolognak , hogy mopedautó rendszámok miatt  nem lehet már  S-sel vagy R-rel kezdődő 4 betű+ 2 számos hobbirendszámot kérni . Vagyis aki a ROBI-11-re vagy a SACI-01-re vágyott az befürdött , dobhatja a Dunába  félmillióját .  Ha valakinek már ilyen van és azzal mi lesz azt nem tudom .

 

Én ennyit tudok erről , de lehet egy s más már ebben is változott -- nem igazán érint ez engemet jelenleg .

 

* bár nem témája a fórumnak , de  köztipontozással tesszük tagolttá , és ezáltal érthetőbbé a leírt szövegünket . Vagyis ilyet használunk :

  • -- mondat végén pontot teszünk : .
  • -- tagmondat végén vesszőt teszünk : ,
  • -- használhatunk egyéb elemeket is , pl. gondolatjel : -- , vagy kettőspont : : -- netán pontosvessző : ; -- esetleg zárójel : () ; []

Fel nem tudom fogni mért spórolna vele egyesek . Talán az okosnak mondott telefonok klaviatúrájáról hiányzik ( vagy körülményes ott az alkalmazásuk ) , nem tudom , de a hirdetések ilyen szempontból siralmasak . Tényleg találgatni kell , hogy mit akar egyáltalán az illető . Nem olvassák ezek vissza ? Vagy ha vissza olvassa , nem gondol arra : ami számára világos ( mert ott van előtte a termék , ismeri minden apró részletét ) az a hirdetést olvasó , onnan 100 km-re élő ember számára rejtély ?

Rejtély ...

 

Ismereteim szerint Brohumil Hrabalnak egyik novellája ( Táncórák idősebbeknek és haladóknak ) egyetlen mondat , de tagolás abban is van .

 

Előzmény: Alfred (39226)
Alfred Creative Commons License 2016.03.29 -12 0 39226

Csak én nem értem passat2018 fogalmazását?

passat2018 Creative Commons License 2016.03.29 -15 0 39225

Napi oldalról. 

Az átszerelés már nem nagy tétel

Az egyedi rendszámok átvitele másik autóra már nem igényel extra költségeket azon túl, amelyet egy "hagyományos" rendszámcseréért fizetni kell. A különbség annyi, hogy egyrészt át kell "rendszámoztatni" a régi autót és az újat is, ami kétszer 6 ezer forint. Ha pedig az előző autót kivonatná valaki a forgalomból, akkor további 2300 forintot kell fizetnie.

passat2018 Creative Commons License 2016.03.29 -15 0 39224

Nem segédmotor kerékpár ként szeretném használni a mopedautót azt rendszámot ki lehet vonni ideglenesen forgalomból és újra  nagy rendszámot kapni rá az okmányirodában a két pár rendszám 6 ezer forint rá és a forgalmi ingyen lehet kérni hozzá a mopedautóhoz  N-rendszámosan is lehetne használni rendesen és nem kis motor rendszámosan a mopedautót is. 

majo_tom Creative Commons License 2016.03.29 0 0 39223

Köszönöm mindkettőtöknek! Már fel is vettem velük a kapcsolatot.

Előzmény: majo_tom (39220)
tanijani Creative Commons License 2016.03.29 0 0 39222

Solvart kft  0634 302463  06209189743

Előzmény: majo_tom (39220)
WooDoo Creative Commons License 2016.03.28 -2 0 39221

A személygépkocsik feszültségszabályzója nem jó neked, mert azok a generátor gerjesztő áramát szabályozzák, az Ambrában viszont lendkerékmágneses generátor van, annál a szabályzó elfűti a felesleges áramot. 

 

Esetleg kompletten be lehet építeni egy autó generátort, ha van elég hely. De az elég nagy meló, viszont hosszú távon lehet jobb megoldás.

 

A lendkerékmágneses generátorral szerelt Lombardini motorokhoz lehet kapni utángyártott szabályzót, érdemesebb olyat venni, mert az javítható, és olcsóbb is mint egy új gyári fesszabályzó.

 

Az egyenirányító önmagában nem elég, mert a fordulatszámmal arányos a generátor feszültsége, és túltölti az akkut.

Előzmény: majo_tom (39220)
majo_tom Creative Commons License 2016.03.28 0 0 39220

Sziasztok!

 

Ligier Ambra mopeadautómban úgy tűnik meghalt a fesszabályozó... A fórum korábbi bejegyzéseit már átböngésztem. Olvastam, hogy például a Maruti, a Polski 126p fesszabályozójával is pótolható a gyári. Az lenne a kérdésem, hogy ezeknél milyen átalakításokra van szükség, hogy az Ambrához is jók legyenek?


Bakancs írta, hogy az egyik Ligierjében ezt a problémát egyenirányítóval oldotta meg. Ezt mivel és hogyan lenne érdemes kialakítani?

 

Köszönöm szépen előre is!

WooDoo Creative Commons License 2016.03.28 -4 0 39219

A tapasztalataim szerint, ha egyszer rendesen megcsinálunk valamit egy mopedautón, akkor sokáig nem lesz vele gond.

Nálunk az 500.4-es Aixam már több mint 120e km-t futott az elmúlt 9 évben, nem nagyon van olyan része, amit ne kellett volna javítani, de mivel saját magam szereltem, nem költöttem rá vagyonokat. Szerintem max. 4 Ft/km körül lehet a szervizköltsége.

 

Van egy Stilonk, ami hasonló értékű, mint az 500.4-es Aixam, és kb. azonos az éves futásteljesítményük is, de a Stilo szervizköltsége kb. 8-10 Ft/km-re jött ki az elmúlt 5 évben. Pedig ezt a típust az egyik legjobban sikerült Fiatnak tartják. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Aixamot saját magam szerelem, a Stilot viszont egy autószerelő ismerősöm tartja karban.

 

Az Aixammal az üzemanyag költségen spórolok kb. 10 Ft-ot km-enként, havonta 1000 km-el számolva ez 120e Ft megtakarítás évente. Az adókon, biztosításon, vizsgadíjon megspórolok további kb. 45e Ft-ot évente. Tehát mindent egybevetve, nekem évente kb. 200e Ft-al kerül kevesebbe az Aixam üzemeltetése, mint a Stiloé. Cserébe csak évente néhány alkalommal bütykölni kell valamit a járgányon, de az annyira nem vészes...

Előzmény: madyson (39215)
Berci666 Creative Commons License 2016.03.28 0 0 39218

Szerintem a sebességhatár túllépésnél csak az aktuális szakaszon betartandó sebességet illetve annak túllépését mérik függetlenül attól hogy az adott gépjárműre mi érvényes, no persze ha pl. 40-s szakaszon 45 helyett 55 felett mérnek akkor fenn áll az esély hogy az ezért járó birság mellé még a forgalmiban engedélyezett seb. túllépésért is elszámoltathatnak. De ezt még senki sem tudja (vagy csak még én nem) :) de már kiváncsi vagyok én is. Vagy 60 ill. 70 táblánál nem is mehetnék 60-l? Pedig mentem már igy még rendőr mögött is.

Előzmény: WooDoo (39203)
Bakancs4 Creative Commons License 2016.03.28 -3 0 39217

.Ettől tartottam,hogy amit a fenntartási költségen  megspórolhatok,rámehet az alkatrészekre..

 

Bár a járműfenntartást  csak az üzemanyag-fogyasztásra redukálni súlyos hiba , de mindenestre maghatározó eleme az autókázásnak . Nemrégiben összesítettem a tavalyi évet . A fogyasztást meg a járművel kapcsolatos dolgokat füzetbe írom , de az nincs ott a kocsiban .

A módszer a következő : amikor tankolok -- állandóan teljesen teletöltöm -- mindig elkérem a nyugtát , amikor visszaülök a járgányba akkor gyorsan ráírom a km óra állást és berakom a forgalmiba . Amikor van időm akkor összesítem .

 

 A tavalyi gyorsmérleg az Aixam EVO 400-zal : 9600 km , 106.000 Ft üzemanyagra és 3,8 liter/100km-es éves átlagfogyasztás . Kicsit füstöl a járgány , hamarost porlasztócsúcsokat cserélek , remélem az leveszi a túlfogyasztást . A mért legalacsonyabb fogyasztásom 2,6 volt , Szekszárd-Szeged-Szekszárd útvonalon , eszményi körülmények között -- kifejezetten az alacsony fogyasztásra mentem .

Bakancs4 Creative Commons License 2016.03.27 -7 2 39216

Szóval kérdés:egy öregecske autót rakassak rendbe /amit egyébként ismerek,napi szinten használatban van,de néha ez-az elkopik ,elromlik, szélvédőcsere,gumi csere,fékdobok,nyáron műszaki biztosan kell,aztán a további járulékos költségek/vagy bele merjek vágni egy mopedautóba?

 

Én mopedautóval járok ( van belőle több is ) ;

pár éve az egyik barátom is azzal jár ( most neki is van több) ;

a másik barátom is vett ilyesféle pótautót , bár most éppen eladta mert szerinte jó árat kapott érte , de másikra vadászik helyette ;

aztán egy ideje a bátyám is beugrott a dologba : megkértem hozzon el egy kocsit üzleti célból - elhozta , de megtartotta , azóta ő is vett még egyet ...

Időközben megtudtam , hogy mindkét öcsémben felmerült , hogy esetleg , valami ilyesmit kellene ...

 

Szóval én erősen elfogult vagyok mopedautó ügyben . De olyan háztartásba amelyik női jellegeket visel -- vagyis nincs benne egy erősen barkácsoló hajlamú ( és lehetőségű) férfi* , abba nem javaslom a mopedautót . Pláne olyat , amit egy öregecske gépkocsi áráért meg lehet venni .

A mopedautózás rákfenéje a szervizelés . Ha azt valaki nem tudja megoldani ( vagy a családban vagy a szűkebb ismerősi körben ) akkor nagyon rá lehet fázni az ilyen járgányokkal .

 

Tolnán egy nyugdíjas házaspárnak van egy kislámpás Aixamja -- lényegében probléma nélkül és minimális szervizeléssel használják 8 éve -- igaz viszonylag alacsony futásteljesítménnyel  . De sajnos ez a ritka .

 

Ugyanakkor bizonyos használati feltételek mellett a mopedautó verhetetlen . Ha ritkán kell a kocsi rövidebb távokra , vagy ritkán egyszerre több járgány akkor nagyon jó választás . Garázst bérelek , a garázsszomszédom 82 éves , egy FIAT Punto áll a fal túlsó oldalán . A 14 éves autóban harmincegynéhányezer km van , a bácsi az első tulajdonos . Idén már legalább 5-ször idebiciklizett , hogy beindítsa a motort ( az előző akksija beledöglött az unalomba ) , és már vagy 3-szor ki is állt a kocsival , jobbára borért megy fel a felsővárosba . Tavaly több mint 500 km belerakott az autóba , vagyis 2x el kellett mennie tankolni . Az ötajtós kocsinban a hátsó ülésen elvétve utazott ember . Ilyen használat mellett egy mopedautó is megtenné neki .

 

Abban a zöld Bellierben csak a Yanmar motor vonzó számomra . Nem tudom egyébként milyen állapotban van , de ha a megvásárlás+hazahozatal+rendberakás+rendszámozás költségét nézem akkor annyiból kijöhet egy ismertebb típus , amivel hosszabb távon kevesebb gond lehet . Én azt a kocsit -- annyiért -- semmiképp nem venném meg .

 

*életemben csak egy női autószerelőt ismertem

 

 

madyson Creative Commons License 2016.03.27 0 0 39215

Köszi a hozzászólásokat.Ettől tartottam,hogy amit a fenntartási költségen  megspórolhatok,rámehet az alkatrészekre..

Azért erről kérhetnék egy véleményt?

http://www.jofogas.hu/veszprem/Mopedauto_2001_es_Bellier_Atoll_Yanmar_motoros_jo_allapotban_elado__46547440.htm?first=1

zsolt117211 Creative Commons License 2016.03.27 -5 1 39214

Nekem több darabom volt ,van a 1.5 évestől a 19 évesig bezárólag. Jó áron csak felújításra szorulót lehet venni, vagy szemetet alkatrésznek. Én nem spórolok az új alkatrészen mert hosszú távon sokkal előnyösebb főleg ha naponta használja az ember és nem akarja állandóan szerelgetni! 

Előzmény: oljeg12 (39213)
oljeg12 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 39213

Többször volt már ez a téma itt a fórumon és a vélemények megoszlanak. Nekem ha lenne személykocsira jogosítványom, akkor inkább azzal járnák. Itt a meggyőződéses mopedautósok egyértelműen az üzemeletetési alacsony költségek miatt a mopedautó mellett voksolnak. De az akinek sokat kell javítgatni és ezért a költségek is jelentősek, azok ellene vannak. Az alkatrészeket arany árban mérik és ha valaki nem tudja saját kezűleg javítani, akkor szerelőt se egyszerű hozzá találni. Nekem egy 3 kerekű van. Gondoltam, hogy lecserélem 4 kerekűre, de mikor elmentem és megnéztem egyet, mindjárt el is ment tőle a kedvem. Majdnem félmilliót kért az eladó, egy olyanért ami az ócskavastelepről szökött meg. Akkor végleg le is mondtam a négykerekűekről. Persze vannak itt olyanok is akiknek sikerült kifogni, elfogadható áron jobb állapotban lévőt is. Azok dicsérik.

Előzmény: madyson (39211)
zsolt117211 Creative Commons License 2016.03.27 0 0 39212

A véleményem az ,hogy ezeknél a mopedautóknál nagyon jellemző tud lenni hogy olcsó húsnak híg a leve.  Ebben is elkopik ez az amit közben cserélni kell és nem is olcsó! Nagyon meg kell nézni hol és kitől veszed a mopedautót! Nagyon sok az olyan ember aki sajnálja az eredeti alkatrészre a pénzt és bele barkácsol minden féle szart. Egy folyamatosan karbantartott kiskocsi sokáig jó! Olyan járgány nincs amire nem kell költeni ha használják. Én az Aixamra esküszöm.  

Előzmény: madyson (39211)
madyson Creative Commons License 2016.03.27 0 0 39211

Sziasztok!

Tanácsot kérnék.Gyereket suliba vinni,bevásárolni,ide-oda rohangálni városon belül kellene fedett szállító eszköz.Már annyiszor sz...á áztam,hogy elegem lett a belőle. Szóval kérdés:egy öregecske autót rakassak rendbe /amit egyébként ismerek,napi szinten használatban van,de néha ez-az elkopik ,elromlik, szélvédőcsere,gumi csere,fékdobok,nyáron műszaki biztosan kell,aztán a további járulékos költségek/vagy bele merjek vágni egy mopedautóba?Lehet e annyit spórolni a műszakin,üzemanyagköltségen,súlyadón,egyebeken éves szinten,hogy megérje a mopedautót választani?

A tanácsokat előre is köszönöm!

Malaguszti Creative Commons License 2016.03.27 -3 1 39210

Tegnap volt egy riport, egy mopedautóssal a tv2ön, aki sérelmezte hogy egy év nem fizet neki a biztosító azt láttátok?

Valami parkolóban történt koccanásról volt szó, de nem is az a lényeg, hanem rendszám nélkül szerepelt a riportban.

Malaguszti Creative Commons License 2016.03.27 -3 1 39209

Amilyen okosak ezek az okos trafik, eleinte fogják küldeni automatikusan a büntiket az első rendszám hiánya miatt... :)))

 

Előzmény: Alfred (39208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!