Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70682

Mondok én is neked valamit.

Szakmai szempontból megalapozott, előre mutató hozzászólást még senk nem kiabált le. Ellenben a szakmaiatlan, érzelmeken alapuló, csak a balhét kereső beszólásokat elutasítjuk. A haladó topikhoz szerintem csak az arcod van meg, a hozzászólásaiddal még nem bizonyítottál.

Nem vagyok szerény én sem, de az avatárod...

Előzmény: Muity Mijo (70653)
jana001 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70681

Köszönöm!

Előzmény: zsuzska60 (70652)
stapika Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70680

Ez a 99%-ból mennyi?:

peterkovacspeter válasz | megnéz | könyvjelző 2010.08.21 18:57:34 © (32833) Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi! Ha van 13 liter 60 fokos tiszta, "zamatos" alszesz és további 3 liter 50 fok alatti opálos, "zamat" nélküli, ami külön lett gyűjtve a végén, akkor érdemes egybeönteni a kettőt, mielőtt letisztázzák? Ez nem fog rontani a pálinka minőségén?
Második kérdés, hogy 25 fokosra, sima csapvíz hozzáadásával lehet beállítani, ugye? Nem kell semmi spéci anyag itt még?
Végezetül pedig milyen tapasztalatotok van a bolti 1000 forintos szeszfokolóval kapcsolatban? Általában szoba hőmérsékleten megbízható? Vagy azért téved néhány fokot és ha igen, merre?
Előre is köszönöm a válaszokat! ;)

Előzmény: peterkovacspeter (70677)
barkócza Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70679

Azért itt nem szentírást szoktunk hangoztatni. Az egy más kérdés, hogy a kezdőknek mindig azt tanácsoljuk, hogy szigorúan ragaszkodjanak egy bizonyos alapeljáráshoz. Nem véletlenül. Aztán ha már a "kadett" eljárással tud jó pálinkát csinálni, kellő tapasztalattal persze annyit és úgy kísérletezik, amennyit akar. De a kezdőket soha nem szabad haladó anyaggal összezavarni.

Előzmény: peterkovacspeter (70677)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70678

Nem tudom Te hova sorolod magad, de ha a haladók közé akkor tudhatnád hogy a weboldalamon, amit nem egyedül raktam össze, minden infó meg van amit a pálinka főzésről tudni érdemes. A fórumon elhangzottakért nem, de a weboldalamon fent lévő információkért teljes felelősséget vállalok, mert azok a pálinkás szakma legfrissebb adatai. Lehet kétkedni, lehet kritizálni, de szakmai szempontból nem lehet meg kérdőjelezni.

És ez nem csak egy vélemény.

Előzmény: peterkovacspeter (70677)
peterkovacspeter Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70677

Érdekes hozzászólás és valószínűleg sok "ellenséget" fogsz szerezni vele. Nyilván az ember próbál objektív maradni és sajnos azt kell mondjam, hogy sok mindenben igazad van (én ismerőseimnek is más tapasztalatai vannak esetenként az itt szentírásnak minősített metódusokról), de nyilván nem lehet elvitatni, hogy nagyon sok kezdőnek elképesztően hasznos információk kerülhetnek birtokába, mind az előbb említett leírások, mind a tagok segítőkészsége által.

Úgy gondolom, ha valaki sosem elégszik meg és mindig jobbra törekszik, az hasonlómódon az egyes médiumokhoz, csak szelektíven olvassa, hallgatja azokat és ami inge, azt magára veszi, ami nem, azt a saját tapasztalaitai alapján finomítja.

Persze nem baj, ha néha nem bólogatunk a hülyeségekre, ott van arra a becslésem szerinti 99%!

Mivel olvastam az avatarod, így nem tettem kacsintó szmájlit az előző mondanom végére!

Előzmény: Muity Mijo (70653)
stapika Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70676

Már értem,miért nem vesztek komolyan.:-))

Előzmény: Törölt nick (70675)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70675

Talán nem hiszi el h amíg valakinek nem kóstoltuk a pálinkáját, addig nem vesszük komolyan.

Utána meg lehet h azért nem :-)

Előzmény: stapika (70674)
stapika Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70674

Régebben az ilyen szöveget nevezték szalmázásnak.

   Az iskolába be vált,a tanár adott egy kettest,csak ülj le és hallgass.

 

Akartál(vagy írjam királyi többesbe,akartatok?) mondani is valamit,vagy csak megszólalni?

Előzmény: Muity Mijo (70653)
sogi01 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70673

Szia.

engem érdekelne.

 

Előzmény: zsuzska60 (70652)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70672

Ne bíztasd!

Ki tudja milyen a pálinkája :)

Előzmény: szilvakukc (70670)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70671

Szia Mester!

 

Ugyanazt az illatot érzem amit az előpárlatnál, és ami miatt kiöntöttem az előpárlatot.Tegnap kaptam egy tippet hogy rakjak bele málnaszemeket, egy kissebb üveggel kipróbáltam, ma afeleségem kínált valakités egy méterről is határozottan érződött a málna illat. A többit egyenlőre szellőztetem a pincében,hátha javul.

 

Egy kérdés : A málnánál is és a ma főzött meggy cefrénél is tettem silikon olajat a cefre tetejére a sisakon lévő hőmérő mindkétszer 60 foknál leállt és nem mozdult legalább 20 percig ezt nem tapasztaltam az előtte főzött faepernél,ez lehet az olajtól ?

 

Üdvözlégy !

Előzmény: snapszmester (70641)
szilvakukc Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70670

Hát ezt jól megaszontad! Igyál még egy felest, attól rendeződni szoktak a gondolatok.:DD

Előzmény: Muity Mijo (70653)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70669

én tavalyi törkölyt semmihez nem tennék hozzá

elvileg a törköly és a faeper ízvilága nem áll messze egymástól, ilyen arányban keverhető

!szerintem!

Előzmény: vfary (70663)
macska6 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70668

Ne ragadd ki a szövegkörnyezetből! Én semmi másra nem gondoltam.....eddig! :)))))

Előzmény: zsuzska60 (70667)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70667

kiver, kiver:-)

kitúr!

Előzmény: macska6 (70666)
macska6 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70666

Szia!

Én ezt a változatot ismerem: adj a tótnak szállást,kiver a házadból. :)))

Előzmény: Törölt nick (70662)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70665

mail ment.

Előzmény: birogyula (70659)
vfary Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70664

Először is megköszöntem hogy meírtad ezeket a címeket !

a többi hozzászólásodant inkább nem kommentálom

Előzmény: Törölt nick (70660)
vfary Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70663

ha 250l faeper cefréhez hozzárakok 50 liter törkölyt akkor mennyire veszem észre azt?

Előzmény: hevezoli64 (70656)
birogyula Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70659

szia!

 

nekem elküldheted:)

Előzmény: zsuzska60 (70652)
foxrudi Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70658

Szia.

  Nekem  15-ös cső van a hűtőtől végig mindenhol,Szerintem megfelelő,pedig 100-as üstöm van.

Előzmény: Törölt nick (70627)
vf1 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70657

Okosat mondtál menj el a.............a......haladók közé!

 

Pálinkád milyen, az díjaidat fel tudod sorolni???

Előzmény: Muity Mijo (70653)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70656

tegyél hozzá 50 l vizet

Előzmény: vfary (70655)
vfary Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70655

köszönöm

nézegttem ezeket már 1-2 van ami főz most is

de azok 300tól főznek nekem meg kb 250l van

Előzmény: Törölt nick (70647)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70654

hm...

olvasok, megértem, többnyire betartom, s reklámozom tovább beszámolóimmal

mi kell még több?...))

a cseresznye cefrém sokkal jobb, mint tavaly volt....a pálesz is az lesz...

off

hogy a pi....ba lehet olyan pechem, hogy a kertemtől és a pincémtől 100 illetve 200 méterre "állt meg az eső"...a lakásomnál 35 mm esett, kinnt meg semmi...((

on

üdv.

Előzmény: snapszmester (70642)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70653

Mint afféle meghatározónak tűnő profinak mondok én neked valamit.

Pár a műfajban érintett ismerősöm tud róla, hogy megfordulok néha ebben a topikban, és jól tudom/tudjuk, miszerint szakmai kérdésekben konzultáni közérdekű módon hasznos dolog, ellenére, hogy lennének kérdéseink (miként tapasztalati közlendőnk is), az itteni belterjesség miatt inkább tartózkodunk ettől, senkinek sem hiányzik, hogy fontoskodásban egymást túllicitáló nyeretlen kétévesek lekiabálják az ember fejét még akkor sem, ha egyértelmű, hogy nem lehet mindenkitől azonos viszonyulási szintet elvárni.

Nyitnék én egy valóban szakmai jellegű topikot haladóknak e szép tevékenység gyakorlóinak szánva, de minek, hiszen a közel azonos témajelleg miatt gyaníthatóan úgyis egybeolvasztanák ezzel, mint a hozzászólások számában többséget élvezővel.

Előzmény: snapszmester (70642)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70652

Jana!

Postáztam a pektinbontót. Kell még valakinek, 1 maradt...

zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70651

valami Tóth Tamás??? :-)

Előzmény: Törölt nick (70650)
rézműves1 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70646

...haveromat érdekelné, most próbálom elérni, majd visszaszólok...

Előzmény: vf1 (70645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!