Keresés

Részletes keresés

vfary Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70655

köszönöm

nézegttem ezeket már 1-2 van ami főz most is

de azok 300tól főznek nekem meg kb 250l van

Előzmény: Törölt nick (70647)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70654

hm...

olvasok, megértem, többnyire betartom, s reklámozom tovább beszámolóimmal

mi kell még több?...))

a cseresznye cefrém sokkal jobb, mint tavaly volt....a pálesz is az lesz...

off

hogy a pi....ba lehet olyan pechem, hogy a kertemtől és a pincémtől 100 illetve 200 méterre "állt meg az eső"...a lakásomnál 35 mm esett, kinnt meg semmi...((

on

üdv.

Előzmény: snapszmester (70642)
Muity Mijo Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70653

Mint afféle meghatározónak tűnő profinak mondok én neked valamit.

Pár a műfajban érintett ismerősöm tud róla, hogy megfordulok néha ebben a topikban, és jól tudom/tudjuk, miszerint szakmai kérdésekben konzultáni közérdekű módon hasznos dolog, ellenére, hogy lennének kérdéseink (miként tapasztalati közlendőnk is), az itteni belterjesség miatt inkább tartózkodunk ettől, senkinek sem hiányzik, hogy fontoskodásban egymást túllicitáló nyeretlen kétévesek lekiabálják az ember fejét még akkor sem, ha egyértelmű, hogy nem lehet mindenkitől azonos viszonyulási szintet elvárni.

Nyitnék én egy valóban szakmai jellegű topikot haladóknak e szép tevékenység gyakorlóinak szánva, de minek, hiszen a közel azonos témajelleg miatt gyaníthatóan úgyis egybeolvasztanák ezzel, mint a hozzászólások számában többséget élvezővel.

Előzmény: snapszmester (70642)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70652

Jana!

Postáztam a pektinbontót. Kell még valakinek, 1 maradt...

zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70651

valami Tóth Tamás??? :-)

Előzmény: Törölt nick (70650)
rézműves1 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70646

...haveromat érdekelné, most próbálom elérni, majd visszaszólok...

Előzmény: vf1 (70645)
vf1 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70645

Újfehértói rázott meggy 180-ért Dunaföldvár környékén?  Valakit érdekel?

vf1 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70644

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

Szárított fajélesztők hatása.

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70618)
rézműves1 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 70643

...pályinkás jó reggelt...

snapszmester Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70642

Isten bizony lennék, de ha semmi szorgalmat nem látok az olvasásra elmegy a kedvem. És utólag nem adok tanácsot. Ez van.

Előzmény: deszegregator (70623)
snapszmester Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70641

Jó cefréből 1,5 dl elég. Az hogy idegesít nem kategória. Mit érzel pontosan?

Előzmény: szentöltvíz (70632)
piposta2 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70640

Na ilyen lett!

Beletettem a fél adag hidegtűrő fajélesztőt, mert mélyhűtőből vettem elő a barackot,  cefre hőm. 12C fok volt.

Adagoltam hozzá élesztőtápot is, hátha elszaporodnak kellő mértékben az élesztősejtek így is. Biztos lassabb lesz a forrás, ami jól jönne nekem. Holnap este akkusavat kap.

Előzmény: zsuzska60 (70639)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70639

jobban járnál, ha egyfélét használnál, próbáld meg csak sütőélesztővel, akár holnap reggel, de minél korábban.

Előzmény: piposta2 (70638)
piposta2 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70638

Köszi a gyors választ.

Akkor holnap veszek akkusavat és belerakom, igaz ma indítom el.

Közben újabb kérdés vetődött fel, nincs elég fajélesztőm (csak fele mennyiség), holnap pótolhatom sütőélesztővel?

 

Előzmény: zsuzska60 (70637)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70637

semennyinek, azt ne tegyél bele, nem használ.

Előzmény: piposta2 (70636)
piposta2 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70636

Sziasztok!

Most akarom cefrézni a kajszit, de csak borkősavam van itthon és Ph mérőm sincs. Hány grammot tegyek bele, tapasztalati érték kellene, 100kg-ra vetítve?

Azt tudom: 2dl 37%-os akkusav kell 100kg átlagos cefrébe, ez mennyi borkősavnak felel meg?

üdv.

foxrudi Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70635

Mátraszelén,de sajnos most újítják,csak szeptember elején nyit!

Előzmény: vfary (70634)
vfary Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70634

helló

Helyileg hol van?

Előzmény: foxrudi (70631)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70633

Szia!

beledumálnék...)

tavaly volt először málna pálinkám, s nagyon meglepett a friss pálinkán a nagyon erős illat.

Idővel (ha megéri) jelentősen fog finomodni, ne félj tőle! 

üdv.

Előzmény: szentöltvíz (70632)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70632

Szevasztok !

 

Málna lefőzve 10 l alszeszből 2,9 l 47 % -os, az íze nem rossz de az illata idegesít.

1 dl rézeleje után még 5*0,5 dl előpárlat lett elvéve amiből semmit nem öntöttem bele.

Lehet hogy kevés volt az elvétel? Most szellőztetem, szerintetek alakulhat ez valamit?

 

Üdvözlégyetek !

foxrudi Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70631

Szia!Megkérdezzem?nálunk van egy 300-as üst Mszelén,(hivatalos főzde)!Ha üzemel,megoldható!

Előzmény: vfary (70629)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70630
1 osztályú málna megvásárolva, pépesítve, élesztőzve, pH beállítva. És sajnos nem a legoptimálisabb hőmérsékletre téve. 25 - 26 fok kb.
vfary Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70629

olyan 200-250 liter faeper cefre van

ha valaki tud helyet ahol lefőznék nekem az jelezze

Vác- pest megye- nógrád megye

ahol nincs most leállás

vagy házi főzés is érdekel

 

előre is köszi mindenkinek!!!!!!!!!!!

 

joker01 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70628

Cefrét meg a páracsövön cseréled?

Előzmény: Tanonc01 (70626)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70627

Most szántam el magam kozmaolaj szűrő készítésére. Az lenne a kérdésem, hogy a szűrőnél a kifolyó csó vastagsága mekkora kell hogy legyen.

 

Tanonc01 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70626

köszi a választ! akkor egyszerűbb, ha ezt a gulyáságyút átalakítom keverővel, és sisak+páracső hozzá.

 

http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Gulyasagyu__palinka_fozo_4764871.htm

 

Lenne még 1 kérdésem, a sisakot rá lehet(ne) heggeszteni a gulyáságyúra? :S

 

Miklós1 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70625

A keverő az jó dolog, az egyenként összehegesztett lehengerelt rézlemezt nem értem...

Ha duplafalúra gondoltál az megint jó dolog, abban a keverő az se hülyeség.

Az acél és a csupa réz főző között nem lehet nagy különbség mert nem ismerünk, mert nincs acélízű pálinka.

A réz ott fontos ahol gőz állapotban van a pálinka.

Zozicska16375:
Figyeljetek! Megkaptam Panyiknétől az információt! Idézem az e-mailt:

"Ott kell rézből készülni a berendezésnek, ahol gőz állapotban van az anyag, vagyis az üst töltés feletti része, a sisak és a páracső, de csak a hűtőbe való áthajlási ívig. Ha a hűtő is réz, akkor rezes lesz a pálinka!!!, s ez hiba!!!
A réz szerepe: megköti a kéntartalmú vegyületeket(pl kéndioxid, merkaptánok, stb), de új aromakomponensek képződését is katalizálja, amelyek finomabbak, mint amilyen formában a cefrében voltak."

Nos, az engem is meglepett, hogy a hűtő nem jó, ha rézből van.

Előzmény: Tanonc01 (70622)
deszegregator Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70624

Nálam a hetedik napon a főzőbe landolt épp ma, már kezdett pimpósodni a teteje, ebben a melegben már majdnem elkéstem a főzéssel... Volt még egy kis erjedése, nagy odafigyelés mellett sikerült kifőzni, hogy nem szaladt meg...Annyit hozzátennék, nem lett volna nehéz átzavarni a cefrét, hiába volt étolaj a tetején. A főzők magasan tesznek rá, hogy te mennyi cukrot raksza a cefrébe.

Előzmény: jani&999 (70580)
deszegregator Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70623

Így igaz, szórakoztató, a csetlés - botlásokat is magukba foglaló,  egy - egy témát több szempontból megközelítő, interaktív jellegű, hatalmas tudást, tapasztalatot magába foglaló a fórum, aki ezt lapozgatja nagyvonalakban rá kell hogy érezzen a pálinkafőzés témakörére! Talán tökéletes lehetne, ha pl. te bőbeszédűbb lennél! :D

Előzmény: snapszmester (70574)
Tanonc01 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 70622

Sziasztok!

kézi keverős 80l-es pálinkafőzőt szeretnék készíteni, csak nemtudom hogy mennyire vagytok jártasak ebben.

Arra gondoltam hogy vörösrézlemezt kéne lehengerelni, és egyenként összeheggeszteni, ez mennyire jó?

És van eggyáltalán különbség az acél, és vörösrézlemez anyagú főzők között, a pálinka ízét tekintve???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!