Keresés

Részletes keresés

ixi Creative Commons License 2004.09.12 0 0 3151
macclode Creative Commons License 2004.09.12 0 0 3150

Sziasztok!

 

 

Hétvégén voltam a Természettudományi Múzeum új kiállításán, ahol korallzátonyokat és halakat is bemutatnak azért, hogy az ember láthassa mennyire szép a tenger élővilága. Pár héttel azután, hogy már tudom milyen élőben ez az egész, ez a kiállítás nevetséges volt a műanyag korallokkal és műanyag tengeri élőlényekkel. Szóval aki teheti, inkább élőben (Egyiptomban) tapasztalja meg milyen is a vízalatti világ, nagyot fog csodálkozni a látványon!

A multkor nem sikerült a képbeillesztésem, most újrapróbálom!

 

Mindenkinek további szép napot!                              bye: macc'

 

 

Az első merülésünkEgy kis tenger feelingA Beirut Hotel személyzeteNaplemente KairóbanTiltott gyümölcs a Királyok völgyéből... és a Kolosszusok...
jucus11 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 3149
Ixi! kicsit közelebb vezethetnél a célhoz, ne kellene 3000-nél is több hozzászólást elolvasnom.
ixi Creative Commons License 2004.09.12 0 0 3148

Lívia és Bece címét ebben a topicban megtalálod. Készségesek, aranyosak.

A Desert Inn az  El Samakaval  szemben az út túloldalán van és a Samaka strandjára mehettek illetve úgy tudom ott is kajáltok majd.

Sör - a szállótól északi irányban, úgy 500m -re van egy "valutásbolt", ott van sör,whiskey dögivel bagóért és útlevélért.  A környék tulajdon képpen a 3. városkötpont . A környező kocsmákban 10 Le egy sör - olcsó. A strandon van egy koralos rész / balra / ott el lehet "bogarászni" a 30 fokos vízben. Van egy köcsög animátor a parton azt jobb elkerülni, de nem nagyon lehet. A két masszőr lány nem rossz, és  kitesznek  4-et is /súlyban/.

Előzmény: jucus11 (3147)
jucus11 Creative Commons License 2004.09.12 0 0 3147
Helló tapasztalt Fórumosok!

Én még tájékozatlan vagyok Egyiptom tekintetében, ezért hozzátok lenne néhány kérdésem:
Nem olvastam, csak a múlt hét óta a hozzászólásaitokat, ezért sok részinformációról lemaradtam. Például, hogy "Benék" valamilyen utazási irodát képviselnek, vagy szabadúszók, hol és mikor lehet őket elérni. Minden korosztály mehet-e hozzájuk?
Mi szept. 24-én indulunk a senki által nem említett Desert Innbe, ami mellesleg igen érdekesen a Kartagonál 4 *-os, mig az interneten 3*-osként ismerteti magát. Ha járt ott valaki, vagy hallott róla, ne kiméljen, mondjon valamit a helyről.
A párom és a barátnőm párja nagy sörösök, vajon mibe fog ez nekünk kerülni? Igaz-e, hogy a szállodába csak dugva lehet italt bevinni, amit esetleg üzletben veszünk. Egyáltalán van-e lényeges különbség a bolti és szállodai árak között?
Kösz: Jucus
Atoszka Creative Commons License 2004.09.12 0 0 3146

Hali mindenkinek!

 

Na akkor egy pár gondolat a Hepatitis-A járványhoz.

Mint azt hallottátok és már írtam is itthon is több járvány van évente, és az itthoni lakosság nagy része már immunis a vírusra.

A szervezetet feleslegesen legyengíteni oltással közvetlenűl az utazás előtt nem szerencsés!

Egyébként mi szept. 20.-án megyünk /25-28 év/ "elvileg" a Palacio-ba 11 napra tehát ha valakivel keresztezzük egymást turnusilag kérem írjon  az atosz@mail.battanet.hu e-mailcímre.

 

Atosz

GATTA Creative Commons License 2004.09.11 0 0 3145
sak annyit,hogy ítam neked e-mailt:-) az itt közölt címre
Előzmény: arpy2 (3143)
SanBenedetto Creative Commons License 2004.09.11 0 0 3144

Hetfore teszek ki valahova kepeket, es irok bovebben is. Bocsi hogy nem hamarabb, de eleg sok tennivalo osszegyult, es erosen meg is faztam, nem latok ki a fejembol.

(Az utolso napokban ki sem jottem a vizbol, pedig tudtam, hogy csaloka a dolog, nagyon ki tud hulni az ember a 30 fokos levesben is...)

Egy biztos, legalabbis sajat tapasztalatbol: ha nem foglalkozol az utazasi iroda szervezte programokkal, nem erhet csalodas. Nekem ugy tunt, mindenki megtalalta a maga szorakozasat, mi pl. 3x is kimentunk Benceekkel, elveztuk a tenger csodait a szallodanal, kajara, ellatasra semmi panaszunk nem lehetett.

A tobbit hetfon. :)

Előzmény: arpy2 (3138)
arpy2 Creative Commons License 2004.09.11 0 0 3143
Szia Gatta! Bocs, de nem értem mit akartál mondani nekem ezzel a két szóval. Ne haragudj, biztos én vagyok a hülye és nagyon várom, hogy ujra írjál. Üdv: Kati
Előzmény: GATTA (3142)
GATTA Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3142
csekk mél
Előzmény: arpy2 (3138)
_Napster Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3140

Kedves Egyiptom rajongók!

 

Rengeteg német oldalt böngésztem mostanában, s nekem úgy tűnik, hogy egy új nyaralóhely van felfutóban: Marsa Alam ! Már a Condornak vannak charterjáratai is ide. Járt már a fórumosok közül itt valaki esetleg? Állítólag csodálatos merülőhelyek vannak,  s még érintetlen! :) Szállodai negyed épülőben! 

 

Szerintem a közeljövőben talán már Budapestről is indítanak majd járatokat.

 

berger7722 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3139

Szia! hami78

 

Én is cak megerősíteni tudom amit csheni írt a szállodáról. Szerintem európai viszonylatban is 4* felett van, a kaja pedig űbereli az 5*-t. Minden este más ország jellegzetes ételeit készítik, hihetetlen választékban így szerintem erre biztos nem lesz panaszotok.

 

A saját strandon mi csa az első napon voltunk mivel utánna végig búvárkodás. vannak koralok ott ahol elkezd mélyülni a víz, de ha erős szél van (általában van) akkor eléggé felkavarja a homokot. Azért van látnivaló, bár jobba jártok ha kimentek valami zátonyhoz hajóval ha igazán szépeket akartok látni.

 

A város nem egy tipikus helyi település, mondhatjuk úgy is hogy egy kirakat település. Nncs hangoskodás a központban, nem ugranak rád a boltosok, menetrendszerinti buszjárat van amire a portán tudod megvenni a bérletet 10LE és ami a legszembetűnőbb nincs szétdobálva a szemét. Majd meglátod ez mennyire jellemző a városon kívül.

 

Egy hátránya van a dolognak ha Hurgadába akartok menni akkor vagy a járatos busz (5 LE ha minden igaz), vagy taxi (kisbusz) 30-50 LE attól függően mennyire vagy ügyes.

 

üdv

berger

Előzmény: hami78 (3127)
arpy2 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3138
Kedves SanBenettó! Írjál már valamit a Palacióról, mi jövőhéten, szrdán megyünk. Bocs, hogy nem hagylak pihenni, de nagyon izgulunk. Szia:kati
Előzmény: SanBenedetto (3136)
arpy2 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3137
Köszi Blende, tényleg nagyon rendes vagy, hogy megnyugtattál. Azért nem mindegy, hogy azt kapod e a pénzedért, amit igértek. Egyébként én nagyon bízom a Bestben, remélem nem járok úgy, mint a Karthágóval, de az hossú. Üdv: Kati
Előzmény: Blende (3134)
SanBenedetto Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3136

Ejjel jottunk meg a Palaciobol.

Egy csoda volt...

Vissza akarok menni...

csheni Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3135

Szia!

A Steigenberger egy nagyon szuper színvonalas hotel, úgy mint maga El Gouna is. Hurgahadatól 22 km északra a város, de nem kell feltétlenül Hurghadaba menni, mert El Gounanak is van központja, ami a hoteltől a golfpálya sétányán keresztül kb. 15 perc séta, vagy busszal vagy motorcsónakkal lehet menni, melynek heitjegye! 10 LE (330Ft). A hotel núbiai és modern stílus keverékeében épült, 7 épületből, mindegyik 2 v 3 szintes. A felső részeken kupolás szobák vannak. Körben mindenütt lagúna, úgyhogy a kilátás valószínűleg bárhonnét jó. A szobák hatalmasa, két majdnem dupla ággyal, a fürdőszobában még a WC-n is volt telefon. Közvetlen strandja csak a lagúnában van, ez kb. 25C és elég gyorsan mélyül. Nyílt tengeri stranja a városka másik végén a kikötőn túl van, ide 20 percenként jár a hotel ingyenes mikrobusz. Elkülnített strandrész a hotelnek, zuhany WC, törölközőservice, napernyők, napágyak, szélfogó gyékény. Kb. 100 m-ig bokáig érő 30C víz, utána kezd mélyülni, sokan snoriztak, úgyhogy biztos vannak korallok is bentebb. Az étkezések nagyon-nagyon bőségesek és finomak, 5* fölötti. Lehetőség van az un. Dine Around programban más hotelek éttermeiben is vacsorázni felár nélkül bejelentkezéssel, de mi nem mentünk el sehová, mert minden nap más témabüfé volt, úgyhogy nekünk megfelelt. Vacsoránál van ingyen tea és kávé. Illendőségből mindig vettünk egy üveg vizet (1,5 l 10.4 LE, 0,5 l 6,4 LE) az étteremben a vsacsroához. Egyébként a városkában szereztük be. Több bolt is van, a víz 1,5 LE mindenhol. Ha van kérdés, jöhet ide is meg a mailemre is.

 

 

Mindenkihez:

nem vagyok járatos tengeri élőlények terén, de tavaly megcsípett egy medúza Tunéziában, allergiás vagyok rá mint kiderült, úgyhogy most már tartok tőlük. Egyiptomban is láttunk dagálykor kihozta őket a víz a partra, az emberek meg közben vígan lubickoltak, stb. Mindegyik medúza csíp, vagy van olyan ami nem, vagy esetleg döglött (ezt pl. miből látni)?

Előzmény: hami78 (3127)
Blende Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3134

 

Szia Kati!

 

Ne aggódj!!!

Tényleg jó szálloda. Szerintem jó választás! A Palacio az erősebb mint a Mirette és a miénk is szuper volt! Akiket a Coralba raktak ha jól tudom Neckeresek voltak. Azt mondták nem volt rossz csak messze volt. Mi is a BEST el voltunk. Valaki ha jól olvastam lejjebb írta, hogy a Palacióba mentek a BEST-el túlfoglalták és a Le Meridienbe kerültek... Na az jó csere volt!! :)) Igaz 25km Hurghada..

 

Az építkezés miatt ne aggódj! A Szálloda oldalában betonoznak. Ha jólláttam néhány plusz szoba készül. Ha mégsem tetszik a szoba a következőt csináld:

Ha megvan a szobakulcs menj és nézd meg először a csomagok nélkül. (ott kell hagyni a recepción majd Londíner viszi utánnatok!) Ha tetszik maradj ott. Ha nem irány vissza a recepció és a Szobakulcsot 10 USD kíséretében csúsztasd vissza a recepciósnak és kérd meg ha van mód rá adjon egy másikat mert pl.: nem jó a kilátás stb... Erre már garantáltan nem lesz panasz.

De nem is biztos, hogy kell a csere! Előbb nézd meg mit adnak! Feleslegesen ne fizess! Nekünk minden szoba szuper volt amit elsőre adtak!

 

Szóval nyugodj meg!! Jó szálloda! Nincs miért aggódnod! Remélem tényleg oda kerültök. Bár ez csak ott fog kiderülni. Azért a BEST nem olyan sűrűn foglal túl úgyhogy emiatt se aggódj.

 

Ha van még kérdésed írj nyugodtan!!!

Üdv:

Blende

 

U.i.: Remélem segítettem... :-))

Előzmény: arpy2 (3133)
arpy2 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3133
Hy! Blende! Te melyik irodával voltál, mert mi a Besttel megyünk, ésők nem állnak kapcsolatban a Corál hotellal, amit közben megtaláltam, és sokkal alacsonyabb kategóriájú szálloda. Mostmár idegesebb vagyok mint voltam, nem akarok építkezési zajra ébredni, kilátásként sittbe gyönyörködni, kár, hogy a Palacióba fizettem be. Ha tudsz valamiben segíteni kérlek írd meg. Köszi, üdv: Kati
Előzmény: arpy2 (3132)
arpy2 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3132
Hy Blende! Köszi a gyors választ! Tényleg parázok a hotel miatt, mert pld. azt sem tudom hogyan tudon megoldani, hogy megfelelő szobát kapjunk. Soda nem hallottam a Coral hotelról. Véletlenül nem a Conrádra gondoltál? Ha igen, az nagy szívás, mert az max. 4 csillagos és flp.-ós. Ha tudod hogy juthatnék megfelelő szobához, légyszi írd meg. Mégegyszer köszönöma segítséget, üdv. Kati
Előzmény: Blende (3131)
Blende Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3131

 

Szia Arpy2!

 

Mi a Mirette ben voltunk ami a testvérszállodája a Palacionak. Közetlenül mellette van. Gyakorlatilag egybenőve. (Mindkettő a Sunrise csoport tagja)

Kívülről jól néz ki, a főútra kijutás egy bazársor mellet vezet kb. 3-4 perc. Jó a strandja is szépek a korallok. Egyvalamire kell figyelni: éppen építkeznek az egyik részén úgyhogy ha oda kaptok szobát az cserés... /kissé zajos../

A csapat egy része ebben a szállóban volt és meg voltak elégedve vele! (szerda este jöttünk haza!) Jó volt nekik minden, szoba, kaja, strand. Egyszóval ne aggódj! Jó helyre mentek!

(feltéve ha tényleg oda kerültök... pénteken jött volna még egy pár és őket már máshova rakták 15km re a várostol a Coral Beach be.)

 

Amúgy Taxival 15-20 EGP ből bent vagytok a városköszpontban (Sakkala)

Gyüjtőtaxival (busz..) fejenként 1-2 EGP /út. időben kb. 4-5 perc.

 

Üdv: Blende

Előzmény: arpy2 (3130)
arpy2 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3130
Helló! Irjon már valaki a Palacio hotelről, mert itt a fórumon olyanokat olvastam, hogy minden kaja halízű, hatalmasak a hotelon belüli távolságok, szóval nem a legjobb. Azért parázok, mert nem akarok égni a 22 éves lányom előtt, akinek meglepi lesz ez az út .Nekem nem gáz /53 vagyok/, de én is azt szeretném ha tök jól éreznénk magunkat. Jó lenne, ha olyan valaki írna, aki az idén volt a Palacioban.Annak is örülnék, ha magamkorú személyekkel előre megismerkednénk, mert a lányunk biztos megtalálja a társaságát. Hárman megyünk 22 53 55 éves család. segítségeteket előre is köszönöm, és ne nevessetek ki /fiatal fórumozók vannak leginkább/ inkább szorítsatok, hogy jó legyen.
Blende Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3129

 

Szia aGica Bp!

 

küld a leveledet a jacinto@netposta.net címre!

Ott biztosan megkapom! Amint tudok válaszolok! :))

 

Tamás!

 

A köt. baksist mi az alábbi módon hárítottuk el:

A szállodába érve az idegenvezető elkezdte összeszedni. A külcsok osztásakor kiderült, hogy mi 8 an nem fizettünk. Udvariasan elmondtuk az idegenvezetőnek, hogy mi nem fogunk fizetni mert minden utat magunk szervezünk és a szállodában is magunk adunk baksist. (így is történt) Erre megpróbált alkudni!!! Legyen csak 10 USD De nem álltunk kötélnek. Abban egyeztünk meg, hogy visszatérünk rá az utastalálkozón. Erre már csak 2 en mentünk el a 8 ból, de itt már nem eröltette a dolgot. Legközelebb hazafelé láttuk.

Végig nagyon kimértek határozottak és udvariasak voltunk vele. Nem igazán tudott mit tenni. Mentségünkre szóljon tényleg semmilyen általuk nyújtott szolgáltatást nem vettünk igénybe.

Hát így! :))

 

Üdv:

Blende

 

U.i.: Ha bárkinek van kérdése írjon bátran!!

Előzmény: aGiCa_Bp (3125)
arpy2 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3128

Sziasztok.

Mi szept. 15-én megyünk Hughadaba a BEST-el.

Eddig még a Palacioba leszünk. Ki jön még 15-én??? Tényleg reggel 8-ra kell kintlenni a reptéren??? Tudja valaki hogy milyen a hotel?? Bocs a zöldfülűségért, de csak tegnap fizettem be az utat, nem sok mindent tudok a hotelokrol. ......

hami78 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 3127

 

Sziasztok

 

 

Sajnos nincs elég időm a topicot figyelmesen végigolvasni ezért kérném a segítségeteket. Okt 1-én megyünk El Gounaba (Steigenberger) a Kartagóval.

Volt már valaki ebben a szállodában? Valamilyen infót tudtok adni mire kell figyelni, millyen a koszt, tisztaság szbák stb. Benéket hol tudom elérni, akár itthonról vagy kintről? Remélem tudtok segíteni.

 

Köszönöm előre is mindenkinek

 

Tamás

 

UI: Most jutott az eszembe. Az idegenvezetőnek a kötelező baksist ki lehet kerülni valahogy? Ha igenakkor mi a trükk?

 

Mégegyszer köszi

marcsello Creative Commons License 2004.09.09 0 0 3126

Remete,

 

a mi hajónkon nagyjából 6-an voltak, akik akkor voltak először merülni.  és mindenkit levittek Bencéék. sőt, mindenkit fel is hoztak! :-)  nejem élete második merülésén -12m mélyen volt.  szóval no para, mindenki lemegy és visszajön. :-)

Előzmény: Remete77 (3124)
aGiCa_Bp Creative Commons License 2004.09.09 0 0 3125

 

 

 Szijjja Blende !

 

Probaltam emailt irni Neked,de visszadobta a freemail vmiért..

Leginkább Bencéékről kérdeztem,ha tudnál adni esetleg egy másik email cimet és megtennéd hogy válaszolsz nekem akkor szivesen küldenék Neked még egy levélkét:)

 köszii

 -á-

 

 

Remete77 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 3124

Sziasztok!

 

Szerintetek buvárvizsga nélkül bevisznek merülni?

 

Üdv

her Valo Creative Commons License 2004.09.09 0 0 3123

Szia!

 

Hát magán a szállodán belül lábbusszal, szal gyalog. Elég nagy területen helyezkedik el, a főépületből (mi ott voltunk) egy 2-3 perces seta a strand, ha tudsz a medence vizen jarni akkor kevesebb :-))) Ugyanez a laguna reszrol mar joval tobb. A szallodaban tobb mint 1000 szoba van szoval tényleg nagy.

 

ha a városba akarsz menni akkor ottvan a szálloda taxija, ami nemtudom mennyibe kerul, de nézve hogy az "országútig" kb egy kilometernyi lehet a gyalogut a szalloda fobejaratatol talan nem eri meg kimenni es vadaszni céltaxit.

 

ha érdekel még valami szivesen válaszolok

Előzmény: Tamás Mariann (3113)
Blende Creative Commons License 2004.09.09 0 0 3122

 

Szia Brigi!

 

Kairoba még balga módon busszal mentünk. Benék szerezték 50 USD /fő és angol nyelvű idegenvezető volt.

 

Luxorba viszont egy Toyota Hiace 14 személyes dupla klímás kisbusszal 2 sofőr 0 idegenvezető. Pontosabban én készültem fel és kalauzoltam 8 fős csapatunkat!

A sofőrök segítőkészek és azt csinálják amit kérsz. Az ára 37 USD viszont nincs benne a belépők ára és az ebéd sem.

Viszont sokkal de sokkal jobban megéri! A magad ura vagy és azt nézel meg amit akarsz!!

Szintén Benék szerezték és szuper volt!!!

 

Pénz: Mindegy hogy USD vagy EUR mindkettőt szeretik! Most az árfolyam így nézett ki: 1 USD = 6.23 EGP 1 EUR = 7.5 EGP

 

 

Előzmény: D. Brigi (3119)
her Valo Creative Commons License 2004.09.09 0 0 3121

szerintem vigyél mindkettőt.

de igazából mindegy mert bárhol egyfogadják mindkettőt.

a váltási arány 4 euró = 5 dollár

Egy dollárért kapsz 6,1 helyi pénzt

Előzmény: kissnetti (3120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!