Keresés

Részletes keresés

szkati Creative Commons License 2020.11.05 0 0 50749

Nálam is kacsacomb lett volna a hétvégén, de mindegyik családtagom nyűglődik. Úgyhogy elnapolom.

Előzmény: Boszorka (50748)
Boszorka Creative Commons License 2020.11.05 0 0 50748

Ma kacsacomb volt + krumpli + saláta.

Holnapra fasírtot tervezek zöldbabfőzeléékkel.

szkati Creative Commons License 2020.11.05 0 0 50747

Marhahúsleves, rizskoch.

Holnap hurka, kolbász.

Boszorka Creative Commons License 2020.11.05 0 0 50746

Melaszt, szép háboru utáni emlékek.:-)

Előzmény: Juhar-Rodi (50744)
homerx Creative Commons License 2020.11.05 0 1 50745

persze, palinkat! :)

Előzmény: Juhar-Rodi (50744)
Juhar-Rodi Creative Commons License 2020.11.05 0 0 50744

Sziasztok!

Szép termésem volt idén cukorrépából. Van-e ötletetek, mit főzhetnénk belőle?

Köszönöm szépen!

Boszorka Creative Commons License 2020.11.04 0 0 50743

Csak, hogy ontopic legyek, ma zürcher geschnetzeltes lesz, kivételesen rizzsel.

Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50742

Na az már jobban hangzik. 

Előzmény: homerx (50741)
homerx Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50741

sulyra nem tudom mennyi, de egy kb 3cm atmeroju ugy nagyjabol egy ezresbe kerult 6 eve.

Előzmény: Caipi (50735)
Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50740

Persze, tudom, csak akkor is olyan drágának érzi az ember. Főleg, ha még abban sem lehetek biztos, hogy tényleg az-e, mint aminek árulják. :D 

 

Előzmény: öreg_néne_b (50737)
szkati Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50739

Akkor én senki vagyok:))

Előzmény: homerx (50732)
ketyo61 Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50738

Mindketto lehetseges. :-)

Előzmény: Caipi (50710)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50737

Arra célzott, hogy a szarvasgomba fűszer, egy diónyival több ételt lehet különlegessé tenni.

Előzmény: Caipi (50735)
Boszorka Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50736

A tojásos nokedlit ab ovo nem szeretem.:-)

Előzmény: Caipi (50725)
Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 1 50735

De ez logika nekem nem tetszik, mert engem annak a mennyiségnek az ára érdekel, amennyi nekem kell, azaz amennyit költenem kell rá. :)

Előzmény: homerx (50731)
Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50734

Igen, azóta utánaolvastam. de azt is jelentheti.

Előzmény: öreg_néne_b (50733)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50733

természetes szarvasgomba aroma is van benne.

A természetes nem azt jelenti, hogy a nevezett dologból vonják ki, csak annyit, hogy valamilyen élőlény állítja elő.
A természetes citromsavat pl. egy feketepenész törzs állítja elő bioreaktorokban, nem citromléből vonják ki.

Előzmény: Caipi (50729)
homerx Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50732

az senkinek nem mindegy

Előzmény: szkati (50730)
homerx Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50731

tudtommal a vamhazkoruti csarnokban arulnak.

amugy, ha kerdezni szoktak, hogy tenyleg olyan draga a szarvasgomba, akkor csak annyit kerdezek, hogy borsot ugye szoktal venni? na, szorozd fel, hogy mennyit fizetsz egy kiloert.

Előzmény: Caipi (50728)
szkati Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50730

A szarvasgomba ugyanolyan megosztó, mint a kapor, vagy a zöld koriander, vagy ételben a pacal,(Boszinak a fokhagyma). Én speciell imádom minden formában( pesto, olaj stb), de pl. a fiam irtózik tőle, pedig szinte mindent szeret. Toszkánában rengeteg ételt csinálnak vele, kincsként kezelik, és persze (nekik) egyáltalán nem mindegy, hogy, fehér, vagy fekete.

Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50729

Pasztőrözött tej*, Tejkultúra, Oltóenzim, Jódozott étkezési só, 1% szárított tinóru gomba, 0,5% fekete szarvasgomba, Szarvasgomba ízü olaj (szőlőmagolaj természetes szarvasgomba aromával), Színezék: annatto, Tartósítószer: lizozim (tojásból

 

Na tessék! Nem csak szarvasgomba, de természetes szarvasgomba aroma is van benne. :)

Előzmény: dulci_nea (50727)
Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50728

Én nem fanyalogtam, csak azt írtam, hogy lehet, hogy nagy mennyiségben nem ízlene.

 

De elfogadnék azért egy golyót, csinálnék alá tojásos nokedlit. :D Hol tudnnék venni amúgy garantáltan 'eredetit'?

Előzmény: homerx (50726)
dulci_nea Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50727

Amit vettem szarvasgombásat, Gourme félkemény sajt, kis barna pöttyökkel. Mivel a Sparban vettem, nincsenek nagy illúzióim. Kidobni nem fogom. Ma sajtospirítóst készítettem vele a gombaleves mellé, és így ízlett. Na, hogy pont a hőkezelés tett jót. Valamit elmúlasztott belőle. :)) Van még egy adag, az tojásrántottára fog kerülni. 

 

Holnap krumplifőzelék lesz sertéspörkölttel. 

homerx Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50726

ugye, hogy izlik? csak fanyalogtok. nalam amugy a tojasos nokedli, az mindig varganyaval keszul.

Előzmény: Caipi (50725)
Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50725

A Babel tojásos nokedlijében is van, na az zseniális, mármint az egész ízösszetétel.

Előzmény: Boszorka (50723)
homerx Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50724

erdekes. nekem bejon az illata. amikor hozzajutok egy-2 olyan 2-3cm atmeroju golyohoz, akkor en azt szoktam csinalni, hogy egy nagyobb muanyag dobozba beteszek vagy 10 tojast, mellecsomagolom egy papirtorlobe a gombat, es megy a hutobe legalabb egy hetre. ha nem zar jol a doboz, akkor mar egy nap mulva a huto kinyitasakor dol belole a finom aroma. amugy meg utana a tojasokat lehet sutni, fozni, szepen atveszik az aromat. kozben az elkeszult tojasra reszelni is lehet a gombabol, majd mehet vissza a dobozba.

Előzmény: Boszorka (50723)
Boszorka Creative Commons License 2020.11.03 -1 1 50723

Egyszer egy flancos Michelin csillagos helyen, jött a pincér és kérdezte, hogy kérünk-e extra szarvasgombát. Gondoltam kipróbálom, mert tudatosan még soha nem ettem. Rá is reszelte a kajára a gombát egy szuper reszelővel. Utólag rájöttem, hogy ez az az undok íz, amivel már néhányszor össze futottam, de nem tudtam, hogy mi az.:-)

Előzmény: Caipi (50718)
beetee Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50722

És van a Kínából importált szarvasgomba is, ami másik faj, de elég hasonlatos az európai fekete fajokhoz.

Töredéke (és nyilván más) aromával.

Előzmény: Caipi (50721)
Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50721

Uhhh, ezt azért nem gondoltam volna.... de nem véletlen utálok piacon vásárolni. :)

Előzmény: öreg_néne_b (50719)
Caipi Creative Commons License 2020.11.03 0 0 50720

Abszolút nem értek hozzá, csak ugye vannak természetes aromák is, és pont a narancslé alapján, amibe visszaadagolnak sajátmagából kivont aromát, képzeltem hogy a szarvasgombá-ízesítés is lehet ilyen (is).

Előzmény: öreg_néne_b (50717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!