Keresés

Részletes keresés

dora8808 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 45834
Bocs nem süllyedek le a te fennhéjázó,pökhendi,szintedre......még arra se vagy méltó.Mert ti olyan tökéletesek vagytok ez már megint elfelejtettem.....SZÁNALMASAK VAGYTOK!!!!!!!!!!!Tudod ha annyira szeretnéd a kutyádat nem azzal büszkélkednél hogy honnan származik az eredményeit,itt látszik hogy milyen sivár életed van ha a kutyáddal akarsz felvágni......én legalább a kutyámat úgy szeretem amilyen és nem azért szeretem és tartom hogy másnak verhessem vele a mellemet........

PUSZI
Előzmény: Eni79 (45831)
cheereck Creative Commons License 2010.02.03 0 0 45833
először fel kéne nőni.....
Előzmény: koszacica (45832)
koszacica Creative Commons License 2010.02.03 0 0 45832
Erre térjünk vissza 10 év múlva...jó???
(reméljük több alom nem lesz...és reméljük a kölyköknek sem lesz egy darab kölykük sem!)

(a kölyök kutyák még cukik és mindenkinek tetszenek, és természetesen mindenkinek kölyök kell. De a menhelyi kutyák egy jó része hasonlóan, gazdinál kezdte az életét...aztán...aztán mi történt??)

Természetesen igazad van, hisz hatalmas tapasztalat van a hátad mögött e téren :o)
Előzmény: dora8808 (45830)
Eni79 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 45831

Szia!

 

Remek! Gratulálok! Mihez is?

 

Beszéltél a gazdijelöltekkel... Szuper! Remélem a gazdijelöltekből gazdik lesznek, illetve a gazdi státusz a kiskutyák élete végéig szól. Azt is remélem, a kölyköket már nem szaporítják tovább a gazdik. Azt is remélem, a kölykökről életük végéig fogsz tudni, és ha valamelyik sora úgy alakul hogy a gazdik nem tudják/akarják mégsem tovább tartani, akkor felelősséggel bevállalod, illetve keresel neki új családot és nem egy menhelyen végzi.

 

Ettől a tények még tények. A kutyádnak se származási lapja, se szűrései, hogy munka vagy kiállítási eredményekről ne is beszéljünk. A Szilveszteri zajtól való félelme ad már egy képet az idegrendszeréről is, de bizonyára kár lett volna kihagyni egy ilyen csúcstenyészkant a szaporításból.

 

Szóval mégegyszer gratulálok, ettől még nagyon is úgy gondolom hogy egy felelőtlen szaporító vagy, aki ráadásul fenemód önérzetes. A korábbi véleményemet fenntartom!

 

puszillak!

 

Nekem ez a kutyázás lényege... Mindenféle szaporulat nélkül.

 

 

 

 

Előzmény: dora8808 (45830)
dora8808 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 45830
sziasztok

Gondoltam megírom minden kutyusnak szerető gazdi jelöltje van!!!!Már mindegyikkel beszéltem szinte az összes kutyus lakásban lesz tartva,vagy kertes házba kerül+családhoz ahol kisgyerekek vannak és mindenkivel e-mail en vagy MSN en fogom tartani a kapcsolatot.Szóval nem jogosan mondtatok el mindenféle felelőtlenek.......,de hát ugye ti mindig mindent előre tudtok......jó nektek......

Egy kis film róluk hogy még most is nagyon jó meleg helyen vannak és jól vannak tartva.... http://www.youtube.com/watch?v=nVcLlX_2_jk

Remélem mindenki meg van elégedve velem felelőtlen szaporítóval!!!!!!!!!!!!!!!
Eni79 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 45829

Szia!

 

 

Elnézést ha kicsit nyers leszek, de elég érdekes amit és ahogyan írsz.

Kissé úgy érzem, nemhogy az általad tartott fajtához, de magához a kutyákhoz sem igen értesz.

Azon lépjünk túl, hogy állandóan az anyagiakat említed, holott azt gondolom, kutyát tartani az -sajnos némely esetekben- jog, de semmiképpen sem kötesség. Amikor kutyát vállalsz, azt jó esetben 10-15 évre teszed, és igen, még egyszerű esetben is vagyont költesz rá. De ez a Te döntésed, nem a kutya kérte hogy veled élhessen. Ha kellett neked, akkor viszont ez a kötelességed.

 

"Eddig is már túl sokban van a kutya és hogy 140m körbe rakjak rendes kerítéssel az nem opció." Van egy rossz hírem. Ez bizony opció. És valószínűleg az egyetlen opció. Persze tarthatod egész nap egy kennelben is (Arra ugye nem kell 140 m anyag hanem kevesebb). Az a másik opció. A kutyák ilyenek. Hajtja Őket a vadászösztön, mennének. A kerítés kontrollálja őket. Ha otthon vagy, vagy pedig sétáltok, sgtb, Te kontrollálod Őt. Ez ennyire egyszerű. Amíg meg tudja oldani hogy szökjön, addig szökni is fog. Ugyanis amikor nem vagy otthon, akkor unatkozik.

 

 

"S azzal sem értek 1et, miért kell rombolnia, s az miért olyan természetes és elfogadott dolog. Mivel nagyon értelmes kutyáról van szó, ezt is nyugodtan elsajátíthatná..." >>> Na ekkora butaságot is régen hallottam. A rombolás egyébiránt egyáltalán nem elfogadott cselekvés (Ki írt ilyet?), pusztán a kutya egy adott helyzetre adott reakciója. Ha a kutyád rombol, ott valami nincsen rendben. (Kölyköknél az elején egy-egy megrágott papucs, stb az nem ez a kategória.).

10 hónapos a kutyád. A már nem tekinthető ilyen szempontból kölyöknek.

Mégvalami... Elsajátíthatná... Ez különösen tetszett. Az értelem és az elsajátítás nem járnak párban. Van a kutya, akinek vannak genetikai tulajdonságai. (Pld gyors, tanulékony, együttműködő, vagy pont ezek ellentéte.). Az elsajátítás azonban már nem pusztán a kutyán múlik, kellek hozzá én is, a gazdi. A kutyám azt tudja amire megtanítom. Amit nem tanítok és nem kérek számon azt nem fogja tudni. Ez ennyire egyszerű. A hamarabb tanuló (nevezzük őket okosabbaknak, bár nem szeretem ezt) kutyák ha nincsenek foglalkoztatva (És ezalatt nem pusztán fizikai dolgot értek) akkor rosszra használják az energiájukat. Slussz passz. Ha a kutyád rombol, az azt jelenti, túl sok az energia, amit így vezet le. (lehetne ez indokolatlanul sok ugatás, vagy agresszió is). Azért erre a sétára kíváncsi lennék. Hogyan zajlik?

 

 

"

Valószínű elírthattam a séta után lógott meg, nem várt másnapig.

Az hogy foglalkozni kell vele, ok, nem is az a gond. Csak a téli időben kevesebb idő jut rá." Tiszta sor. Télen lustábbak vagyunk, rövidebbek a nappalok... Megértem. De egy kutya akkor is kutya marad ha nekükünk fázik a lábunk... És mint tudjuk nincsen rossz idő, csak rossz felszerelés.

Előzmény: _Vitya_ (45817)
Tapi&Maya Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45828

Szia!

 

Az előttem szólóknak igaza van. Ilyen pici kutyának meleg hely és sok foglalkozás kell!  Sztem ha beengeded az előszobába az neked is jó, hisz többet lehetsz vele. Foglalkoztathatod és jobban kialakul köztetek a kötődés. A nevelés is jobban megy ha veled tölti az idejét:)Szüksége van társaságra és ezt csak Ti adhatjátok meg neki.

 

Jó kutyázást!

Előzmény: n.angela (45821)
zsluzse Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45827
Hát csatlakozom az elöttem szólókhoz! A kutyaszaláminak semmi értelme, a beltartalmi értéke egy nagy nulla. Tápból is lehetőleg olyat válasszál ami fehérje alapú. Én most kezdtem el etetni a Josera-t, ami nem ismert nagyon jó áron van (állítólag csak azért, mert nincs reklámköltség) és tényleg jónak bizonyul! De ezt mondjuk boltokban nem lehet kapni, csak kiszállító viszi házhoz, viszont akár már 1 zsákkal is kihoz.
Előzmény: n.angela (45824)
cheereck Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45826
én is azon a véleményen vagyok, hogy ennyi idősen és ilyen időben az előszobában a helye, és nem a kertben. Lehet, hogy az előző helyen kint volt, de ott volt mellette gondolom az anyja és a testvérei, tehát nem teljesen egyedül kellet kihúznia ezt a hideget. Attól pedig semmi baja nem lesz, hogy most beengeded, ettől még ugyanúgy ki lehet szoktatni. amikor mi elhoztunk Bluest, kb 1 hétig bent volt az előszobában, és csak utána kezdtük el kiszoktatni (pedig akkor már május volt). gond nélkül meg is szokta kint, az más kérdés, hogy ahogy jött a tél, szépen visszaengedtük a lakásba. :)

etetést illetően kövesd a zacskón található leírást, milyen tápot kap?

a kutyaszalámit nem javaslom, nem éppen az állateledel-gyártás csúcsterméke.

Előzmény: n.angela (45824)
molera Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45825

oké, még úgyis kap elvileg féreghajtást is, de akkor alapjáraton kis pocakmanó:-)

a napi 3X etetés szerintem oké ebben a korban, a mennyiség elvileg rajta van a táp csomagolásán, ez táp típusonként eltérő is lehet. az ott javasolt mennyiség -tól -ig van megadva, annyiban kell gondolkodni, és függ a kutyustól, a mozgásmennyiségtől is. szerintem lassan az áztatást is el lehet hagyni, ha jól emlékszem.

kutyaszalámiról én nem tudok mit mondani, én nem adok nekik.

Előzmény: n.angela (45824)
n.angela Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45824
Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat!!! :)

Igen, lett féregtelenítve, és tegnap megkapta az első oltást is. Lehet túl sokat adok neki enni? :o
Napi 3x kap kaját (kb. 1-1,5 maréknyi tápot beáztatva).

A kutyaszalámiról mi a véleményetek?
Előzmény: molera (45823)
molera Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45823

sziasztok

a többiek már elláttak tanáccsal, csak pár gondolat: azért megy az ajtóhoz, mert veletek akar lenni, még nagyon apró, nem rég lett elszakítva a családjától.

egy éjszakát bent töltött mert fürdettétek,és írtad, hogy milyen büdös lett bent. nos, egy vizes kutyának tényleg van egy jellegzetes szaga, de alapjáraton nem mondanám őket büdösnek, sőt. ahol eddig nem volt kutya, ott valóban feltűnik az embernek elsőre, de pikk-pakk megszokható.:-))) a nagy pocak nekem is feltűnt, féreghajtás volt?

amúgy tündéri pofa, a fürdés is jót tett neki:-))))))))))))))))))

Előzmény: n.angela (45821)
Eni79 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45822
Bocsánat a beleszólásért, de úgy vélem muszáj. Egy ilyen pici kutyát mint a Tied, én semmiképpen sem hagynék kint éjjelre, főleg nem nyitott ajtónál. A kölyök ajtóhoz való "ragaszkodása" valójában nektek szól. Ez elég egyszerű, mivel veletek akar lenni. Mostanában éjjelre minusz 15-20 fokokat is várhatunk, nem hiszem hogy ha pár napig/hétig bent lenne, az olyan nagy tragédia lenne. De komolyan. Nekem a kutyák ilyenkor bent vannak, úgy novembertől márciusig. Ezután már nagyon igényük sincsen rá, de nálam ez minden évben így van.
Előzmény: n.angela (45821)
n.angela Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45821
Szia!

Ideiglenesen megoldottuk, hogy a kis helyiségen belül, ahol van, egy kis kuckót alakítottam ki neki, jól kibéleltem régi ruhadarabokkal.

Viszont akkor is ott van a bejárati ajtónknál, mindig oda oson. Pedig ott szabadban van kint, jobban megfázhat :-(
Nem tudom hogy szoktathatnám le az ajtóba-járkálásról. Nem igazán érti még a "NEM" szót, ha rászólok... akár a falra hányt borsó...

Azért is lennék az ellen, hogy ott legyen az ajtóban, hisz oda piszkít, a másik, hogy a bejárati ajtónk 6-7 lépcsőfokkal feljebb van. A kiskutyáknak pedig tilos lenne ilyen korban lépcsőzniük (ahogy én olvastam)...

Előzmény: czaltikgyörgyi (45820)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45820
Szia!


Mindenképpen valami kutyaház után kell nézned,vagy valami oldalra fordított faláda amit teljesen megbélelsz felülről is akár,hogy csak épp kilásson belőle a kutyu.Csak annyira legyen nyitott,ahol befér a kutya
Neki olyan hely kell,amit a teste melegével be tud fűteni,tehát minden oldalról zárt valami.Az,hogy ha a háza a mellékhelyiségben van még külön jó is,de az ajtót résnyire nyitva kell hagynod (ékeld ki),mert egy kutya sem szeret odapiszkítani ahol alszik,ahol a helye van.

Mi is beleszaladtunk 8 hetesen egy -12 C-os februárba tavaly,tudom,hogy nem könnyű hidegben kiskutyázni.
Előzmény: n.angela (45806)
Gabiiiiii Creative Commons License 2010.02.02 0 0 45819
kilometerrol megrzik a tuzelo szuka szagat:)
Előzmény: cheereck (45818)
cheereck Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45818
Vitya, nem tudom, hallottál-e már a kutyás híres szaglásáról, kicsit jobb, mint a mienk, és hidd el, nem kell ahhoz találkozni a szukával, hogy érezze az illatát ;)

egy kamaszkutyáról van szó, amelyik valószínűleg unatkozik, és ezért szökik. többet kell vele foglalkozni, mindegy, hogy tél van vagy sem, őt nem zavarja a tél, ilyenkor is jól érzi magát. nem csak sétáltatni kell, hanem tanítani is, agyilag lefárasztani, kutyaiskolába vinni, stb.

az ivartalanítás ára attól függ, hogy hol laksz. Vidéken szerintem egy 10es körül van kb. de ettől még ugyanúgy foglalkozni kell a kutyával, ha rákapott a szökés ízére, akkor továbbra is megléphet, amikor unatkozik!
Előzmény: _Vitya_ (45817)
_Vitya_ Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45817

Sziasztok!

 

Ezen golyótlanításon elgondolkom, azért nem hinném, hogy a tüzelő szukákat érezné, mert nem a "társaságukban" tölti az idő, de lehet az orra és ösztöne viszi előre.

Kb mennyit kóstálhat egy ilyen beavatkozás?

 

Eddig is már túl sokban van a kutya és hogy 140m körbe rakjak rendes kerítéssel az nem opció.

S azzal sem értek 1et, miért kell rombolnia, s az miért olyan természetes és elfogadott dolog. Mivel nagyon értelmes kutyáról van szó, ezt is nyugodtan elsajátíthatná...

 

Valószínű elírthattam a séta után lógott meg, nem várt másnapig.

Az hogy foglalkozni kell vele, ok, nem is az a gond. Csak a téli időben kevesebb idő jut rá.

 

 

köszi a segítséged.

Üdv

Vitya

cheereck Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45816
ivarérett kan, tüzelő szukák... érdemes lenne elgondolkozni a golyótlanításon, ahogy lustica is írta.
Előzmény: _Vitya_ (45802)
cheereck Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45815
jó idő volt :)
Előzmény: lustica (45811)
cheereck Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45814
szia, nagyon aranyos a kutyus, egy észrevétel: így a kép alapján elég nagynak tűnik nekem a hasa, kapott már féreghajtót?
Előzmény: n.angela (45801)
lustica Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45813

Szia!

 

Igazából nem értem az ok-okozat összefüggést. Van egy retrievered, aki kan és még gondolkodik is...

Ilyen korban már érzik a tüzelő szukákat, tüzelési időszak pedig beindult. Így ha nem tenyészkutyáról van szó, akkor egy töketlenítés lehet segítene.

Miért meglepő, hogy séta után másnap már ismét meglép? Minden nap szükségük van sétára, és megfelelő foglalkozásra. Ez nem csak annyit jelent, hogy lefuttatod naponta 2-3 km-t, hanem agyilag lefárasztod feladatokkal. Enélkül persze, hogy unatkozik. és ha megteheti elmegy szétnézni.

Drótkerítés nem sokat ér, ezt kanoknál tudomásul kell venni, kirágják, átmásznak felette. Beton alap+fém/fa, csak ez tekinthető biztosnak.

Előzmény: _Vitya_ (45802)
loostris Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45812
Még mindig gazdit keres!!! Kérlek segítsetek!!!


lustica Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45811

Tegnap mi is kinéztünk a Vértesbe. Meg lehetett fagyni, bár kutyákat nem zavarta.

Kira-Mara páros most volt kint először ebben a felállásban:-)

 

lustica Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45810

Szia!

 

Rögtön jobban néz ki:-)))

A 1.5-es helyiség nagy neki, hogy befűtse. Egy felnőtt kutya testméreténél nagyobb helyet nem tud befűteni a testhőjével, így alaposan béleljétek ki neki a kamrában a kosarát.

Előzmény: n.angela (45806)
vv42 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45809
Sziasztok!

A Magyar Labrador Retriever Klub, dummy tréning napot szervez: 2010 március 21-én vasárnap, Babatpusztán,klub és nem klubtagok részére.

Ha még nem próbáltad de kiváncsi vagy hogy dolgozik dummyval a kutyád,vagy már te is tréningezel,de szivesen gyakorolnál másokkal együtt is,akkor téged is várunk szeretettel.

A tréninget Kökény Rita vezeti.

Bővebb infót a jelentkezési határidőről stb-ről, a klub honlapján, a hírek menüpontra kattitva találsz http://labradorklub.hu/

Remélem minél többőtökkel találkozhatunk,és egy remek napot tölthetünk egymás és kutyáink társaságában.

Viktor
Bodzaakutya Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45808

Jaj, de cuki! Látom, rendesen fújt a szél!

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan vannak a tavon...

Bodza is járt a hóban, sőt, csúszkáztunk is, ő volt a csúszka-visszahozás felelős --> www.bodzakutya.blogspot.com --> galéria! :D

 

Előzmény: DonDiego08 (45800)
Döme-Ádám Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45807

Sziasztok!

 

Hoztam én is pár havas képet Dömiről:

 

 

 

n.angela Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45806
Jó reggelt!

Ez a láda, amiben aludt egy műanyag kád, amiben annó a fiamat fürdettük, amikor még baba volt ... Simán kilép belőle, nem annyira magas neki.

A melléképület sajnos nem fűtött helyiség, és pisilni, kakilni is csak ott tud éjszaka. Viszont a házba nem akarom beszoktatni, hisz azért van nagy udvarunk, neki ott lesz a helye. Iszonyat büdös lett reggelre, mert az előszobában aludt ma éjjel...
Majd beszerzek vagy építek neki kutyaházat...

Szép napot mindenkinek!
Előzmény: czaltikgyörgyi (45803)
Topi328 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 45805

Fogadd őszinte részvétemet. SZép kort élt, de a legjobb az lenne, ha mindig velünk lehetnének.

Előzmény: lustica (45781)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!