Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7615

Örulök, hogy örülsz:-)))

Előzmény: babuci73 (7594)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7614

DDD.....azért lett a kazán hogy kivághassam a kandallót a lakásból.DD....de oltogatom az embert egy kazánház építésére...

 

nagyon disznó vagyok mert tanítom sajtozni.....belehabarodik és rögtön érezni fogja az érlelő jelentőségét:::DD

 

egyébként már príma kis sajtokat készít...hát még milyen szuper kazámházat épít majd.DD

Előzmény: babuci73 (7611)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7613

Nagyon nagy kincs, mázlista vagy, élj vele vissza, tömd tele sajttal.

Én halál komolyan gondoltam amit írtam, sőt mi több, számítok is a segítségedre,hiszen neked megadatott, hogy kéregflórával érlelj, nekünk, pincétleneknek nem.

 

Előzmény: babuci73 (7606)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7612

lehet bedobok pár üveg ásványvizet is..DD...erre gondoltam....D a bodzaszörp pedig fenomenális....:-)

babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7611

Mondjuk egy vízteres kandallóval valahol a lakásban ki lehetne váltani.

 

Na elteszem magam , mert csak írigykedem meg fájdítom a szivemet.

Előzmény: szederborkaa (7607)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7609

Házi bodzaszörpit :-)))

Előzmény: szederborkaa (7607)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7608

Mostmár biztos, viztani is jön Pepével, a fiával és egy ritkán író fórumos is jön, lujzali, akikről még nem tudtál.

Bízom benne, hogy jó kis csapatépítő talinak nézünk elébe.

Előzmény: Törölt nick (7604)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7607

ÉN elkövettem azt a baromságot hogy a nagyon fasza picémbe tettem a kazánt....-(....most azon agyazok hogyan kéne kipaterolni onnan...:-(

 

 

ohhh mit fogunk inni?....DD

Előzmény: babuci73 (7606)
babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7606

kéregflórával érlelés szaktanácsadója 

 

Hahaha! Ezt Te se gondoltad komolyan?! Hol vagyok én attól?! Fényévekre. :-))) De jót röhögtem. :-) Szóval aszondod jól nézett ki a penészesem? Finom is volt. Szerintem a legsajtosabb ízű volt amit eddig csináltam. Az emberem kétpofára ette és aszonta, hogy ez sajt, a többi csak ....majdnem. A Simika meg lefújjogta....:-)))

A pincém közel száz éves, kőből van az oldala, tényleg szupi. Már megvolt mikor ez a ház gyakorlatilag ráépült. Még jó, hogy nem csináltunk belőle kazánházat.:-)

Előzmény: elefada (7605)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7605

Tudtam, hogy menni fog neked.

A leírt lágysajttechnologiával, ha olyan pincém lenne mint neked, olyen sajtokat érlelnék, mint amit a multkor mutattál.

Meglehet, te leszel a topik kéregflórával érlelés szaktanácsadója. Hajrá!!!

Előzmény: babuci73 (7597)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7602

Meg segítséget is, hogy ezt elkerüld:-)))

Előzmény: Kriszkrosz1 (7598)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7601

Ne izgulj, a büdi sajt sajnos legtöbbször erre a sorsra jut, annyira csalogatóan büdi.

Kolis túró? Az nem túró.

Hozz egy darabot belőle, bemérjük.

Előzmény: Törölt nick (7599)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7600

Hagyom egy ideig a körül, de nem ott van a lényeg.

Az a fontos, hogy 30 fokon érleld, akár élőflórás danon tejföllel is lehet.

3 órát hagyd nyugton, érni. Ennyi idő alatt a pH lemegy 6,5-re, akkor bele az oltó, ilyen melegben 14-16 óra után okádja a savót, simán akár ki is nyomhatod, ha nem akarod csepegtetni.

Tegnap este fejt tej, ma délután már hűtőben túróként.

Előzmény: Törölt nick (7588)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7598

az én hibaszázalékom természetesen a holnapi bemutatkozó darabnál kúszott a maximumra... amikor az ember úgy igyekszik! A sajtom kilapult mint a tehénlepény... szép már nem lesz, remélem az ízére kapok néhány bíztató szót majd Tőletek... 

Előzmény: szederborkaa (7593)
babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7597

Én is készítettem már így is, hogy a "megalvadt cuccut" felmelegítettem, mikor mennyire ( próbálkozik az ember így is úgy is), de soha nem volt folyós. A kihozatalt keveseltem nagyon, az íze nem volt rossz ugyan, de néha kesernyés volt, gondolom azért, mert a tejfölt nem szedtem le róla. Az elefada-féle nagyon bejön. Remélem legközelebb is sikerül. Tisztára feldobódtam, mingyá nekiállok lágysajtgyártani. Azt még nem csináltam.

Előzmény: Törölt nick (7584)
babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7595

Próbáld ki úgy, ahogy én most. Tuti jó lesz. 7552 hsz. Kitartás, menni fog! :-)

Előzmény: Törölt nick (7570)
babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7594

Tök jó lett a túró! Ugyan nem lett húsz százalék fölötti a kihozatal, de lényegesen több mint a másik verzióval. De majd legközelebb. :-)) Íze nagyon jó, az állaga is. Túrógombóc és körözött lett belőle. Ilyen jót még nem csináltam. Sokkal finomabb. Köszönöm szépen! Hálám örökké üldözni fog....:-) Ezentúl csak így készítek túrót.

Jó mulatást és esőmentes napot Nektek holnapra. Sajnálom, hogy én nem leszek ott. De hátha majd eccercsak. :-)

Előzmény: elefada (7574)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7593

halihóóó!

 

telefonos egyeztetés alapján a listám....Sátor

                                                                sütős tárcsa

                                                                paradicsom

                                                                burgonya

                                                                paprika

 

viszek némi grillsajtot. lágyat is(legalábbis annak indult).....meg egy két egyéb sajtocskát...(bár a héten nem éppen 0 hibaszázalékkal dolgoztam :-( ).......

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7592

mármint kenyeret nem sütök...

Előzmény: Kriszkrosz1 (7590)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7591

Megkaptam! Tejet a sajtoláshoz esetleg? Mait+holnapit tudok vinni pár litykót...

Előzmény: elefada (7586)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7590

Ok! Sütést most nem vállalok, de viszek szívesen!

Előzmény: Törölt nick (7589)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7588

Próbáltam a te recepted szerint is, itt van kimásolva oldalra a jegyzetekbe, de nem igazán akarta leadni a savót. : Igaz, azzal tavaly próbáltam először, amikor papírforma szerint már legalább egy éve lejárt a CHN. (Azért valami élet még kell, hogy legyen benne, ha akár a forralt tejből is ezt a kefirszerű izét csinálja.) Idén mindenből újat kell venni, úgyhogy megint megpróbálkozom vele.

Amikor csak 63 fokig (bőrözés körül?) melegíted, rögtön hűtöd is vissza, vagy úgy hagyod kicsit? Nálam félő, hogy néhány szőrszál bepiszkítja a tejet.

Előzmény: elefada (7587)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7587

Talán mert a szakkönyvíró soha nem kecskézett:-)))))))))))))))))))))))

Én ugyan nem mondok búcsút a túros ételeknek, heti több alkalommal használom, igaz, boltból már vagy 6 éve nem vásároltam:-)))

( miért nem hallod, amit mondok?)

Előzmény: Törölt nick (7584)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7586

Email ment.

Előzmény: Kriszkrosz1 (7582)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7585

És egyébként miért lesz kaukázusi kefir íze az úgymond aludt-kecsketejnek? :D Valakinek volt ilyen élménye? Nekem rendre ilyen sikerül, ha felmelegített tejből kultúrával csinálom. Remélem, nem mérgező...

Előzmény: Törölt nick (7584)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7584

Csak akkor nem tudom, a szakkönyvben miért írják... :S Még külön túrófajtákat is ír.

Öcsém hazardírozott kicsit, és egy pár literes edényben ugyanúgy "megalvasztott" cuccot kimelegített. Ilyen folyós, krémes izé lett belőle, ő azt mondja, sikerült neki a túró, haha. Az nem túró, és nagyon rossz a kihozatala, szinte pazarlás. Csak így búcsút kell mondani évek óta minden túrós ételnek. Ilyenkor azt kívánom, bár tehenünk lehetne.

Előzmény: elefada (7575)
genziana Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7583

Hát asszem teszek még az összekészített csomagocskához  kolbászt....:)

Tök jó, hogy ennyien leszünk:) Örülök neki:)

Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7582

Sziasztok! Kicsit eltűntem, de megyünk mi is holnap, 2 öreg meg 2 lurkó! Süti-sajt bekészítve, mit vigyünk még? Lesz végül bogrács? Ahhoz vigyünk valamit? 

Sajna a camambert nem lett jó... azt is szerettem volna vinni... de kidobtam - szürke szórös izé is lett rajta, meg ebben a dög melegben nem tudtam felvinni a párát 75 fölé sehogy sem... meguntam a babusgatást és ment a kukába... azért lefotóztam, majd elefadától szeretnék véleményezést, lehetett-e volna vele valamit is kezdeni.....

Szép napot mindenkinek!

elefada Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7581

Tegnapelött is fel lett hozva 7552 hsz

Előzmény: Törölt nick (7580)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.22 0 0 7580

hol találom?:-)

Előzmény: elefada (7578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!