Keresés

Részletes keresés

elefada Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7632

:-)))

Jelentem, a produkciónk 22.00 kész lett, már lesózva pihizik a hűtőben.

Előzmény: Kecskeb (7630)
lujzali Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7631

Szederborkaa a Peti küldött e-mailt! Remélhetőleg a mellékletek is átmentek.

Kecskeb Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7630

Kedves Elefada!

 

Ezúton is szeretnénk megköszönni azt a kedves és odaadó vendéglátást amiben részesülhettünk és kérlek tolmácsold köszönetünket a családod tagjainak, akik szintén azon fáradoztak, hogy jól érezhessük magunkat.

És persze köszönet az okításért és a jó tanácsokért is!

lujzali Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7629

Köszönjük a lehetőséget, hogy ott lehettünk a találkozón, és a rengeteg jó tanácsot. A szeparátorról a linket küldöm:

http://merry-farm.com/

Mi innen rendeltük, de az ukrán oldalakon fele ennyibe kerül minden gép, persze azokat csak Ukrajna területére postázzák. A cég teljesen megbízható, gyorsan küldték az árut.

Tigimama Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7628

Ti aztán jól múlatjátok az időt! :) Remélem! :)

Komondortanya Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7627

A lemaradók kedvéért némi képanyaggal szolgálhatnátok:D:D:D

genziana Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7626

leszűröm a reggeli tejet, elmosogatok, öltözök és indulok:)

babuci73 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7624

Köszönöm a bíztatást, nagyon jól esik. Ha legközelebb pincéset készítek, mindent jegyzetelni fogok és fényképezni. De gondolom kétszer ugyan olyan nem lesz soha.

Most a következő ugródeszka a lágysajt lesz. Csak megbírkózok vele. Majd beszámolok. Köszi mégegyszer.

Előzmény: elefada (7613)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 7623

Hát kösz, mindenképp ki fogom próbálni, mihelyst vettünk oltót meg kultúrát. (Ugyan, Danone cucc nem játszik, milliomos nem vagyok, hogy naponta elhasználjak egyet :) Ilyen családot, napi 8 liter aludttej kevés ide...) A mostani oltóm szerintem már 4 éves volt, használhatatlan.

Hanem pincém az nekem is van a régi pozdorja-vityilló alatt, majdnem egész évben 18 fok van lent. De lejár az egér, beázik a fala, rossz penész lepi, és az alján van húsz centi homok, amit a patkány kapart be, az ideiglenes kecskekarámból meg bepotyog a kecskebogyó a szellőzőn. Szóval kicsit odébb lesz, hogy én oda sajtot tegyek.

Előzmény: elefada (7600)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7621

jó éjt nektek.....megyek mert elelszoma  holnapi bulit...és indulás előtt még fejnünk etetnünk kell...üdv nektek a holnapi viszont látásra..:-)

 

aki nem tud jönni....annak is pááá és remélhetőleg lesz még alkalom..DD

szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7620

szorongatom is becsülettel..DDD el nem engedem.DD

Előzmény: elefada (7617)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7619

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: szederborkaa (7616)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7617

Megfogtad az isten lábát:-)))

Előzmény: szederborkaa (7614)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7616

elefada! emlékszel mikor először találkoztunk személyesen csermajorban????....az mekkora volt..DD

elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7615

Örulök, hogy örülsz:-)))

Előzmény: babuci73 (7594)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7614

DDD.....azért lett a kazán hogy kivághassam a kandallót a lakásból.DD....de oltogatom az embert egy kazánház építésére...

 

nagyon disznó vagyok mert tanítom sajtozni.....belehabarodik és rögtön érezni fogja az érlelő jelentőségét:::DD

 

egyébként már príma kis sajtokat készít...hát még milyen szuper kazámházat épít majd.DD

Előzmény: babuci73 (7611)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7613

Nagyon nagy kincs, mázlista vagy, élj vele vissza, tömd tele sajttal.

Én halál komolyan gondoltam amit írtam, sőt mi több, számítok is a segítségedre,hiszen neked megadatott, hogy kéregflórával érlelj, nekünk, pincétleneknek nem.

 

Előzmény: babuci73 (7606)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7612

lehet bedobok pár üveg ásványvizet is..DD...erre gondoltam....D a bodzaszörp pedig fenomenális....:-)

babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7611

Mondjuk egy vízteres kandallóval valahol a lakásban ki lehetne váltani.

 

Na elteszem magam , mert csak írigykedem meg fájdítom a szivemet.

Előzmény: szederborkaa (7607)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7609

Házi bodzaszörpit :-)))

Előzmény: szederborkaa (7607)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7608

Mostmár biztos, viztani is jön Pepével, a fiával és egy ritkán író fórumos is jön, lujzali, akikről még nem tudtál.

Bízom benne, hogy jó kis csapatépítő talinak nézünk elébe.

Előzmény: Törölt nick (7604)
szederborkaa Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7607

ÉN elkövettem azt a baromságot hogy a nagyon fasza picémbe tettem a kazánt....-(....most azon agyazok hogyan kéne kipaterolni onnan...:-(

 

 

ohhh mit fogunk inni?....DD

Előzmény: babuci73 (7606)
babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7606

kéregflórával érlelés szaktanácsadója 

 

Hahaha! Ezt Te se gondoltad komolyan?! Hol vagyok én attól?! Fényévekre. :-))) De jót röhögtem. :-) Szóval aszondod jól nézett ki a penészesem? Finom is volt. Szerintem a legsajtosabb ízű volt amit eddig csináltam. Az emberem kétpofára ette és aszonta, hogy ez sajt, a többi csak ....majdnem. A Simika meg lefújjogta....:-)))

A pincém közel száz éves, kőből van az oldala, tényleg szupi. Már megvolt mikor ez a ház gyakorlatilag ráépült. Még jó, hogy nem csináltunk belőle kazánházat.:-)

Előzmény: elefada (7605)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7605

Tudtam, hogy menni fog neked.

A leírt lágysajttechnologiával, ha olyan pincém lenne mint neked, olyen sajtokat érlelnék, mint amit a multkor mutattál.

Meglehet, te leszel a topik kéregflórával érlelés szaktanácsadója. Hajrá!!!

Előzmény: babuci73 (7597)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7602

Meg segítséget is, hogy ezt elkerüld:-)))

Előzmény: Kriszkrosz1 (7598)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7601

Ne izgulj, a büdi sajt sajnos legtöbbször erre a sorsra jut, annyira csalogatóan büdi.

Kolis túró? Az nem túró.

Hozz egy darabot belőle, bemérjük.

Előzmény: Törölt nick (7599)
elefada Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7600

Hagyom egy ideig a körül, de nem ott van a lényeg.

Az a fontos, hogy 30 fokon érleld, akár élőflórás danon tejföllel is lehet.

3 órát hagyd nyugton, érni. Ennyi idő alatt a pH lemegy 6,5-re, akkor bele az oltó, ilyen melegben 14-16 óra után okádja a savót, simán akár ki is nyomhatod, ha nem akarod csepegtetni.

Tegnap este fejt tej, ma délután már hűtőben túróként.

Előzmény: Törölt nick (7588)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7598

az én hibaszázalékom természetesen a holnapi bemutatkozó darabnál kúszott a maximumra... amikor az ember úgy igyekszik! A sajtom kilapult mint a tehénlepény... szép már nem lesz, remélem az ízére kapok néhány bíztató szót majd Tőletek... 

Előzmény: szederborkaa (7593)
babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7597

Én is készítettem már így is, hogy a "megalvadt cuccut" felmelegítettem, mikor mennyire ( próbálkozik az ember így is úgy is), de soha nem volt folyós. A kihozatalt keveseltem nagyon, az íze nem volt rossz ugyan, de néha kesernyés volt, gondolom azért, mert a tejfölt nem szedtem le róla. Az elefada-féle nagyon bejön. Remélem legközelebb is sikerül. Tisztára feldobódtam, mingyá nekiállok lágysajtgyártani. Azt még nem csináltam.

Előzmény: Törölt nick (7584)
babuci73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 7595

Próbáld ki úgy, ahogy én most. Tuti jó lesz. 7552 hsz. Kitartás, menni fog! :-)

Előzmény: Törölt nick (7570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!