Keresés

Részletes keresés

HHeni81 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 7416

Az igen, akkor szinte, mintha már hazajárnál... ;)))

Elolvasom, köszönöm :)

Előzmény: 300C (7415)
300C Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7415

Nekem mindig pozitív volt (tudom, hogy írtam már, nem biztos, hogy te olvastad, 16 éve voltam ott először, most decemberben megyek nyolcadjára és mindig legalább 2 hetet töltök ott). Ha van kedved olvasd vissza a a hozzászólásaimat, lehet találsz benne hasznosat.

Előzmény: HHeni81 (7414)
HHeni81 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7414

Igen én is úgy nézem, hogy ez a két opciónk van :) 

Igazából csak az volt a félelmem, hogy nem fogunk tudni normálisan strandolni, csak km.ekre, azért azt napi szinten nem szeretnénk :)

Jó hallani, hogy valakinek így tetszett, sokat olvastam fórumokat, eléggé megoszlanak a vélemények róla. Bár kinek mi az igénye ...

Mi remélem a pozitív élmény kategóriába sorolhatjuk majd magunkat :) 

Pont egy hónapot kell várni az induláshoz ;)) 

 

Előzmény: tamam7 (7413)
tamam7 Creative Commons License 2017.11.16 -1 0 7413

Most megnéztem google térképen, legegyszerűbben vagy a Calle Marcio Veloz Maggiolo-n vagy a Whála! Bavaro utcájában és ott a Calle Mare-n tudtok lemenni (ha te is google térképen megnézed). Itt az utóbbi opciónál egy félig zárt parkolón kell átmenni a partra, de senki nem szól, mindenki itt közlekedik, mi ezt használtuk lejárónak. Amúgy meg onnan a parton bármelyik irányba tudtok sétálni bármeddig, tuti van több opció is a napozásra. Ja, és ne ijedjetek meg ezektől az utcáktól, elsőre nem turistabarát helynek tűnnek, de teljesen biztonságosak. :) Egyébként a Canoa-tól a parton kb. 5 perc séta az az Aquarella Bár és a Veni Vidi Vici is, amit írtam. De majd felfedezitek. Irigyellek titeket, hogy még csak most mentek, szívesen visszamennék bármikor. :) 

Előzmény: HHeni81 (7412)
HHeni81 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7412

Köszönöm szépen a gyors választ :)

Hozzánk úgy nézem a Caona étterem van a legközelebb, megpróbálkozunk akkor azzal ...

 

Előzmény: tamam7 (7411)
tamam7 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7411

A szállásunk mellett volt egy étterem, Veni Vidi Vici Punta Cana néven megtalálod facebookon is (és látod a térképen), ehhez is tartoztak napozóágyak, volt közvetlenül mellette egy Aquarella Beach Bar nevű hely, itt is vannak ágyak. Ezenkívül amiket láttam, ezek voltak: Capri Beach House (és mellette 1-2 hely), Canoa Restaurant-Bavaro, és kicsit távolabb a Jellyfish étterem környékén. A szállásunkhoz képest mindkét irányba elsétáltunk a parton kb. 2-2 km-t és elsősorban a felsorolt helyek környékén lehet a legegyszerűbben lejutni a partra.

Előzmény: HHeni81 (7407)
stefano33 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7410

Jól érted, igen.

A tuifly-ra nem is engedett online checkolni, legalábbis nekünk. Csak a helyet lehetett lefoglalni. A hosszú útra azért érdemes előre ezt elintézni, ha tutira egymás mellett akartok ülni.

A rövid útra engedett becsekkolni. Pár gombgyomás volt az egész. (Csak töltsd rá a telódra a brussels airlines appot.) Kicsit gyorsabb lesz a reptéren a dolog, talán annyi haszna van. Illetve visszefelé például volt még kb 4 óránk, de az egyik önkiszolgálós pultnál már feladhattuk a bőröndünket, a telefonra küldött vonalkód segítségével.

Előzmény: zsergel (7408)
seci Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7409

Ez nyilvan igaz, de akkor oda ulsz, ahova ultetnek - ami lehet jo, rossz, vagy katasztrofalis. Es nem egy 2 ora 20 perces utrol van szo. De nem eroszak a disznotor!

 

-seci

Előzmény: zsergel (7408)
zsergel Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7408

Akkor ha jól értem (meg a repjegy visszaigazolókból is nekem ez jött le) nem kötelező online checkolni, ha nem akarok foglalni helyet? Nem lesz semmi plusz költség ha  pultnál majd ők intézik? A bőrönd miatt úgyis oda kell menni. Köszi

Előzmény: stefano33 (7404)
HHeni81 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7407

köszönjük, nagyon sok hasznos infóval szolgáltál :)

Meg tudnád mondani, mely tengerparti bár napozóágyait lehet használni?

Mi is saját szervezésben megyünk, ezért jó lenne tudni, hogy hol tudunk majd napozni. :)

Köszönöm

Előzmény: tamam7 (7402)
300C Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7406

Ha elárulnád melyik supermarket, illetve pénzváltó, az sokat segítene, mivel a szállásodat sem tudjuk :)

Előzmény: Stormybooy32 (7405)
Stormybooy32 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 7405

szia. Igen, itt foglaltuk helyben. A szállásadónk ajánlotta, hogy hol foglaljunk. Itt mellettünk a supermarketben van egy pénzváltó és utazásszervező. Ma voltunk Santo Domingoban. Profi volt az idegenvezetőnk és nagyon tartalmas volt a program. Szóval megérte a 70 dollárt. Az ebéd 4 csillagos szállodában volt büfé ebéd. Keddig leszünk ha lenne kérdésed még itt helyben is szívesen segítek. Santo Domingoban és a visszaúton elég nagy esőzés volt ma dutól. Punta Canán eddig inkább éjjel esett, napközben max ilyen 20 perces intenziv zápor volt. Delfin úszásra a szomszéd szállodában fizettünk be 100 dollárért, illetve a manati parkos progit is ott foglaltuk mert igy a belépő árán felül ingyen transzfer is van.

Előzmény: Otimotesz85 (7395)
stefano33 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7404

A tuifly oldalán (https://www.tuifly.be/en/my_zone) a reservation number-eddel, és a vezetékneveddel be tudsz jelentkezni, és az “online check in” lehetőség 30 nappal az utazás előtt aktiválódik, és ott lesz lehetőséged helyet foglalni. Ha jól emlékszem, ott kéri az utasok adatait, útlevélszámokat stb, és a végén a “confirm”-ra nyomva már küldi is a mailt, a dokumentumokkal. (Egyébként kinyomtattunk mindent, amit kaptunk, biztos ami biztos alapon!😊)

Előzmény: zsergel (7400)
stefano33 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7403

A Brussels airlines-ra 1 nappal az indulás előtt be lehet online csekkolni. Ha ez megvan, akkor vagy mailre, vagy sms-ben küldik a beszállókártyádat (boarding pass). Annak a vonalkódját leolvassák a telódról, és mehetsz is át a kapukon. Ha ezt a módszert alkalmazod, figyelj rá, hogy legyen feltöltve a telód!😊 Csekkolásnál fejenként háromezer párszáz forintért lehet foglalni helyet is, de minket enélkül is egymás mellé ”sorsoltak”.

A tuifly-ra nem lehetett online becsekkolni. Viszont 30 nappal az utazás előtt már lehet helyet foglalni. Itt azért már tutira mentünk mi is, és lefoglaltuk. A foglalás után mailen kapott dokumentumokat kinyomtttuk, és ezt mutattuk fel mindenhol. (Meg az útlevelet természetesen!😊) Egyébként 10€ egy sima hely, 15€ az extra leg room-ban, meg drágábban is van még pár hely. Mi az extra leg room-ba foglaltunk magunknak, de megsasoltam a sima ülőhelyeket, nem láttam sok különbséget.

Előzmény: zsergel (7400)
tamam7 Creative Commons License 2017.11.15 0 1 7402

Sziasztok! Sok hasznos dolgot olvastam itt az utóbbi időben, így szeretném én is megosztani a tapasztalatainkat. Elsősorban azoknak tudnék hasznos infóval szolgálni, akik önálló szervezésben utaznak Punta Cana-ra pl. az olcsó barcelonai jeggyel a Level Air-rel :) és nem all inclusive szállodában szállnak meg. Mi nov. 4-11. között voltunk Dominikán.

 

Level Air: új gépek, aránylag nagy lábtérrel (egy sima fapadosnál jóval tágasabb), viszont az üléseket hátra lehet dönteni, és hát hazafelé az előttem ülő ezt rendesen ki is használta… így már nem volt túl kényelmes. Viszont rengeteg film, zene van a gépen, csak vigyetek saját fülhallgatót, mert a gépen 5€-ért lehet venni. Mi vittünk egy vékony takarót is, amit utólag sem bánok, mert elég hideg volt a gépen. Kézipoggyásszal utaztunk, és a nagy kézipoggyász mellett egy hátizsákot/kézitáskát simán fel lehet vinni. A csomag súlyát, méretét nem nézték se oda, se visszafelé... A repülőn nem vettünk kaját (kb. 8 € lett volna egy szendvics…), hanem vittünk magunkkal és a reptéren vettünk innivalót is. Oda-vissza a reptéren a check-in pultoknál csekkoltunk be ingyen, csak az útlevelet kellett odaadni.

 

Szállás: a szállásunkat a booking-on foglaltam, a neve Tako Beach Rooms Bávaro volt (kb. 90 000 Ft volt kettőnknek egy hétre a szállás). Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem all inclusive hotelben szeretne megszállni... Ez egy 4 apartmanból (szobából) álló ház (hűtő, teafőző van, de evőeszközök, tányér, stb. nincs), közvetlenül a tengerparton, szó szerint pár lépésre a víztől, saját napozóágyakkal. Közvetlen mellette egy bár és étterem is van. A tulajdonos nagyon kedves, segítőkész volt. A partot takarították (általában még a tengeri füvet is), tiszta volt. Teljesen biztonságos volt, már a főútról is egy fegyveres őr által őrzött sorompón keresztül lehetett megközelíteni, és a partot is őrizték.

 

A környékről általánosságban: Azt tudni kell, hogy nagyon kevés olyan szabad partszakasz van, ahol a szállodák között le tudsz menni a partra, ha van is ilyen, ott általában szemetes a part. Viszont van pár hely, ahol a parti éttermekhez/bárokhoz tartoznak napozóágyak, így fogyasztás ellenében ott lehetsz egész nap. A szállásunkhoz közel (7-8 perc séta) volt egy tér egy nagyobb bolttal (BAM Market), itt van pénzváltó is, és kb. bármit meg tudsz venni (étel, ital, édesség, tusfürdő, stb). Üdítők (1,5 l-es), sörök ára kb. 400-700 Ft között mozog. Ennek a közelében az utcafronton meg a parton is van pár étterem. Többet kipróbáltunk, és egyikben sem csalódtunk (egy főétel+ital ára kb. 4-5 000 Ft/fő). A kedvencünk a Citrus Restaurant volt. :) Sok helyen adnak reggelit is, ezek ára általában 900-1 500 Ft/fő. Plusz nem messze van a Palma Real Shopping Center, ahová ingyenes kisbusszal el lehet jutni, itt van nagyobb szupermarket is. Egyébként mindenhol fegyveres őrök vannak, a szállodák előtt, a boltok, éttermek környékén, a parton, stb. Nagyon sok olyat olvastam itt ezen a fórumon, hogy nem biztonságos, nem ajánlott kimenni a szállodából az utcára, stb., ezt határozottan megcáfolnám. Minden nap mászkáltunk az utcán, még késő este is, és soha semmilyen attrocitás nem ért, az utcán max. taxit, motoros taxit ajánlgatnak, de egy egyértelmű no-val békén hagynak. Mindenhol van járda, viszont arra készüljön fel mindenki, hogy közvilágítás nem sok van, inkább az autók fényszórója adja a fényt. Az emberek kedvesek, mosolygósak. Kipróbáltunk egy szinte csak helyiek által látogatott éttermet, és szinte azt kell mondjam, hogy itt volt a legbarátságosabb a kiszolgálás.

 

Santo Domingo: ide is önállóan mentünk, a Bávaro Expreso busszal, amelyre a jegy 400 peso/fő. Modern, kényelmes, légkondis busz, még wifi is van :) . A út kb. 3 és fél óra. A buszra Santo Domingo irányába 2 helyen lehet felszállni, a végállomáson Friusa-ban (mi itt szálltunk fel, ugyanaz vitt el a szállásról 15 $-ért, akivel a reptéri transzfert intéztük, de a taxi is kb. ennyibe kerül) vagy Veron-ban. A jegyet csak a helyszínen lehet megvenni, indulás előtt egy órával érdemes odamenni. Santo Domingo-ban töltöttünk egy éjszakát, bejártuk a Zona Colonial-t, megnéztük a főbb látnivalókat, ezeken a részeken is teljesen biztonságos önállóan közlekedni.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy minimálisan beszélek spanyolul, sok mindent megértek, így talán könnyebb volt boldogulni is. Tudom, hogy legtöbben az all inclusive szállásokat választják ebben a térségben, amit teljesen megértek, mert ez a hely tényleg erre épült. Viszont úgy gondolom most már saját tapasztalatból is, hogy aki nem ilyenre vágyik, az is megtalálhatja a számításait, csak nagyon utána kell olvasni a dolgoknak. Ha bárkinek kérdése lenne, szívesen segítek, de ez már így is egy kisregény lett.  :)

tamam7 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7401

Szia! Mi a hétvégén jöttünk haza, Level-lel repültünk, és semmilyen visszaigazolást nem vittünk magunkkal, nem is csekkoltunk be előtte online (se Barcelonában, se Punta Canán), csak odaadtuk az útlevelünket a check-in pultnál és simán elintézték. Külön kérés nélkül egymás mellé kaptunk helyet is. Feladandó csomagunk nem volt.

Előzmény: inkaa (7396)
zsergel Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7400

Szia, hasonlóan utazunk mi is. A visszaigazoló emailt vittétek mindkét légitársasághoz vagy online checkoltatok? Köszi

Előzmény: stefano33 (7381)
300C Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7399

Ez általában jó szokott lenni.

 

https://weather.com/weather/tenday/l/DRXX0022:1:DR

Előzmény: Otimotesz85 (7395)
300C Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7398

A hurrikánszezon miatt nem jó november eleje.

 

Elhiszem, és sajnálom.

Előzmény: stefano33 (7394)
300C Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7397
inkaa Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7396

Sziasztok. Aki a Levellel volt Barcelonából Punta Canaba az lenne a kérdésem, hogy be kell-e itthonról chekkolni vagy elég csak a visszaigazolást vinni ?

Otimotesz85 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7395

Sziasztok
Akkor te a fakultatív programokat ott a helyszínen foglaltad a szállodában vagy kinél?
Valaki tud megbízható időjárás előrejelzést? most szombaton indulunk 2hétre, élég vegyes érzéseim vannak, de nagyon várom és izgulok és nem igazán hiszem el, hogy megyünk :D

Előzmény: Stormybooy32 (7388)
stefano33 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7394

Sajna a november eleje az nálunk fix volt. De hidd el, nyomoztam eleget időjárás ügyben.😊 Pár nap rossz idő sajnos bármikor beüthet, szerintem ez nem kifejezetten a novembernek köszönhető. És persze nem is Dominikának. Így jártunk... Hideg azért nem volt! 😊

Viszont ha két hetet kellett volna most maradnunk, szerintem felkötöttük volna magunkat. Egyszerűen nem éreztük jól magunkat. (Szörnyű ezt leírni, de sajnos ez van.)

Előzmény: 300C (7390)
jani42 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7393

Szia.Igazad van hogy a hajon szól a hangos zene néha magyar is ,és annyi rumot iszol amennyit akarsz vagy tudsz.De amikor odaérünk a szigetre ott csend van és magyarul beszélsz a többi utassal és a Szandroval is.Gondolom ugyanez megy a Gusztávonál is.Ez csak egyébként a Saona szigetnél van igy.Többi programok rum és zene nélkül mennek és magyar idegenvezetővel.Az árak  szerintem hasonlók mivel azért nézik egymást.

Előzmény: Naala (7387)
300C Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7392

Nov. vége mar jó. Jókor mentetek.

Előzmény: Replay (7391)
Replay Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7391

Én tavaly november végén voltam és tökéletes időnk volt de emlékszem, hogy akkor is írta valaki november közepén, hogy milyen rossz időt fogtak ki, 9 napból 3 napon volt csak jó idő, a többin esett az eső és nem 5 perceket, ahogy nálunk néha, hanem volt mikor egész nap.

Előzmény: 300C (7390)
300C Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7390

Szia, nagyon nem mindegy mikor utazol, november eleje, mint láttad nem jó. Leghamarabb november végén, december elején érdemes arra menni.

Másrészt 2 hét arányában mindig jóval olcsóbb, ráadásul az valóban elég mindenre, átállásra, pihenésre, túrákra, bármire.

Szerencsére voltam már -van ahol többször is- sok tengerparton különböző, hasonló égövi országokban (Kuba, Barbados, Martinique, Tortola (BVI), St. Martin, Grenada, Sri Lanka, Mauritius, Zanzibár, Ausztrália) Dominika több partja, így Punta Cana is belefer az elejébe. Csak jókor kell menni. Nekem egyébként onnan Samana a szívem csücske. 

Előzmény: stefano33 (7381)
Naala Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7389

Szia! Meg nem ijedtem, csak eddig mindenkitől azt hallottam, hogy milyen gyönyörűek a strandok. Idén Mexikóban voltunk, ott csodaszép volt a szálloda strandja, azért valami hasonlót várok Punta Canán is, reméljük valóban szebb lesz addigra. 

Előzmény: stefano33 (7385)
Stormybooy32 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7388

Sziasztok. Mi most vagyunk itt diminikán. A kirándulásokkal kapcsolatban: itt a helyszínem töredék áron tudsz foglalni. A saona szigettúrát 45 dollárért foglaltuk és nagyon jó volt. Busszal vittek a kikötőig, onnan katamaránnal a szigetig. Korlátlan rum és üdítőfogyasztás van az árban a hajón és a szigeten is illetve ebédet is tartalmaz az ár. Visszafelé speedboat-tal hoztak minket és egy lagunánál megáltunk még 30 percre nyíltvizi fürdőzésre. A santo domingo kirándulást 70 dollárért foglaltuk. 

Naala Creative Commons License 2017.11.14 0 1 7387

Köszi szépen! Én is megnéztem Südi Sandro programjait, láttam videókat is feltöltve, de nekem nem nagyon tetszett amit láttam. Túl hangos / magyar mulatós zene / rum-rum-rum. Viszont, mivel 7 éves a kisfiunk, (ugyan tanul a suliban angolt) fontos a magyar idegenvezetés, hogy ő is élvezze-értse amit lát, és én ne csak fordítsak neki mindent. Ezért gondoltam Gustavóra, ők árban is elég jók. 

Előzmény: jani42 (7384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!