Keresés

Részletes keresés

tol Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311234

Senki nem vár csodát.

Egy olyan edző aki  külföldi zapasztalattal rendelkezik legyen az egy szerény játékos mult jelenleg sokkal elfogadhatóbb , mint Garami vagy bárki más aki a magyar közegből jön.

Jelenleg olyan edzője van a magyar válogatottnak aki nem tudja megfogalmazni azt amit mondani szeretne vagy nem tud mit mondani még egy tök unalmas de értelmes sablonos szövege sincs csak a tolodunk és kielmezzük szavakat variálja. Lehet hogy löw vagy Dárdai nem jó edzők de beszélni elég érthetően tudnak, és mecs után kezet fognak az ellenfél kapitányával ha ezt a minimumot hozzák már jó, mert ez nem csoda ez a minimum ami elvárható.

Előzmény: szakértő elemző (311229)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311232

Matthäusnak én is örülnék.

Az igaz, hogy valószínűleg vele sem érnénk el semmit a selejtezőkön.

De, ahogy akkor is:

Csakis lelkes játékosokat, nagyrészt fiatalokat játszatna, akiknek még most is az az álmuk, hogy válogatottak lehessenek. Üdítő volt látni, mennyivel jobb hozzáállású volt az ő csapata, mint a korábbiak.

És van akkora neve, hogy most is elpasszolna közülük jópárat rendes helyekre, és egy részük biztosan be is válna. Matthäus vetéséből éltünk 10 évig, ennek lett most vége. Felzabáltuk.

Előzmény: kannibál Kovács (311230)
divaoni01 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311231

Ok.

Előzmény: kannibál Kovács (311230)
kannibál Kovács Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311230

Jöjjön Lothar!

szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311229

Csak azt írtam, hogy már-már impozáns az életrajza, és a valóságban kókler benyomását keltette.

Attól, hogy Dárdai volt már komoly edzésen, még nem tart sehol az edzői szakmában.

Az első lépés a jó suli lenne.

Erre hazajön A-liszenszre, felszopja Mezeyt, aztán itthon csinálja a proli szenszt is.

Ez a kezdet.

Kár a csodát várni tőle.

Előzmény: Cambiasso87 (311226)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311228

Pintértől függetlenül lenne egy kérdésem.
A Fradi, Loki, Vidi, és Hali ultrái nem járnak meccsre 15.-től.

Diók, Honvéd, Újpest, Pécs, Nyíregy, Győr, Dunaújváros ? Náluk mi újság ?
MTK, Pápa, Paks, Felcsút, KTE meg gyakorlatilag támogató, mert nekik amúgy sincsenek ilyen emberei.

Darwin Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311227

Ez kicsit olyan, hogy semmi értelme folyton a pelenkát cserélni a gyereken, egy idő után nem árt szobatisztaságra szoktatni.

Előzmény: Darwin (311225)
Cambiasso87 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311226

Lehetett valaki 65 csapatnál is edző, ha mindenhol megbukott. Dárdainál meg sztem mindenki egyetért h kell még neki pár év h edző legyen. De benne van a potenciál, csakúgy ahogy már pl. Guardiolánál vagy Giggsnél lehetett látni, vagy most pl. Cambiassonál vagy Zanettinél lehet látni, hogy jó edzők lehetnek.

Előzmény: szakértő elemző (311223)
Darwin Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311225

Hozzáteszem, ha Pintért menesztik, akkor TEKINTÉLYT hozzanak ide a helyére. Nagyon kell. Mert itt se perc alatt ízekre szedik a kinevezetteket, az eredmények nem stabilizálják őket.

Előzmény: Darwin (311224)
Darwin Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311224

Szvsz. Dárdaiban benne van a potenciál. De nem most kéne kinevezni. Fel kellene építeni rá. Lehetne például most egy neves német edző mellett assistant coach a válogatottnál. És a háttérben, nem lejáratni. Aztán mikor menesztik őket mehetne tovább azzal az edzővel mondjuk egy német csapathoz, oda assistantnak. Utána valahova vezetőedzőnek, stb. Így értem a felépítését. És így 6-8 év múlva egészen jól felépített szövetségi kapitány lehetne.
Az nem feltétlen baj, hogy a licencet itthon végzi, feltéve, hogy kinti a gyakorlata, mivel legalább része a hazai körforgásnak, talán jobban elviselnék a későbbiekben.
Viszont egy esetleges mostani kinevezése kibaszás volna szerintem. Főleg a román meccs ELŐTT. Semmi szüksége rá, a háttér, keret se adott most. 6-8 év alatt adott lehetne az is, szintén szisztematikus munkával, ami építkezik.

szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311223

Teams managed

Years Team

1995–1996 Paços Ferreira (assistant)

1997–1998 Covilhã (assistant)

2003 Paços Ferreira

2003–2004 Aves

2004–2005 Leixões

2005 União Leiria

2006 Moreirense

2007 Aves

2008–2010 Porto (assistant)

2010 Málaga (assistant)

2010–2012 Panathinaikos (assistant)

2013–2014 Videoton

2014–Al-Taawon

Ez itt José Gomes edzői munkássága.

Dárdaié hány soros?

Ismétlem, José Gomesé, nem José Mourinhóé.

Előzmény: Cambiasso87 (311222)
Cambiasso87 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311222

'Soha semmiben nem volt kiemelkedő Dárdai. Nincs semmilyen karizmája, nincs megfelelő végzettsége, nincs semmilyen tapasztalata.

Csak tegyük az övé mellé, nem mondom nagyot, José Gomes életrajzát.'

Vagy ez most mi? Milyen életrajza van? :)

Előzmény: szakértő elemző (311221)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311221

Hol ajnároztam Gomest, sorolnád?

Előzmény: Cambiasso87 (311219)
Cambiasso87 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311220

Vagyis karizma :) Ja amúgy ha én lennék Csányi Sanci és olcsóbb megoldás kéne, akkor Sousát tenném meg kapitánynak, pedig nem csípem a faszit. Mondjuk az kérdés, hogy 'hazajönne-e' a Baseltől.

Előzmény: Cambiasso87 (311219)
Cambiasso87 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311219

Te tuti valami troll vagy, José Gomest meg Pinyőt ajnározod?! Ilyen a világon nincs, sztem még a saját anyjuk is azt mondaná róluk, hogy rendes gyerekek, de nem valami jó edzők. Még ha Carillot vagy Horváth Ferikét bálványoznád, az talán belefér, de ezt a 2 szerencsétlent? Teljes döbbenet. Dárdainak meg mindig is meg volt a karimája, tekintélye volt a pályán, igazi CSK-alkat, de abban viszont igazad van hogy kell neki még legalább 4-5 év, hogy kitanulja az edzőséget. És azért tekinti őt meg Bódogot Messiásnak szinte mindenki most, mert ők nem ebben a posványban élnek és hátha meg tudnának változtatni valamit.

Előzmény: szakértő elemző (311195)
Cambiasso87 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311218

André Alves amúgy szerintem egy az egybe ugyanaz a szint, mint Nikolic. Itthon lubickolnak/lubickoltak a Paks meg Zsóri ellen, de nemzetközi meccseken egy büdös nagy nullák. Talán annyival jobb Alves, hogy ő talán bele tudna érni a labdába egy válogatott meccsen.

Előzmény: A Sporttárs (311215)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311217

Csányi a magyar mutyivalóság vezéralakja, finoman szólva nem egy élharcosa a piaci versenynek, inkább mindig szerette úgy befolyásolni a szabályokat, ahogy neki kedvező volt.

Az edzőkérdésnél azt is érdemes végiggondolni, hogy mit tudunk mi egy sztáredzőnek kínálni. Sajnos ezen a szinten a pénz önmagában nem elég, valami szakmailag vonzó dolgot is kínálni kell.

Előzmény: Traubi (311205)
A Sporttárs Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311216

Pontosan így van, nekik most kell megalapozni egy olyan karriert, amelynek később nyugodtan része lehet Magyarország is. Persze jó lenne, ha ebben, mármint a magyar futball felépítésében aktív szerepet vállalnának a közeljövőben is, de tapasztalatot adhatnak át úgy is, ha nem kapitányok.

Előzmény: Sarq_ (311178)
A Sporttárs Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311215

Vinícius korábban már felmerült, addig kellene, amíg még itthon focizik. Alvesről viszont elég egyértelműen bebizonyosodott már, hogy a magyar iram és színvonal volt megfelelő a huszonöt góljához (persze hazai szinten kifejezetten technikás, jó csatár volt), Cipruson már nem ment úgy neki.

Előzmény: kefefoci (311213)
A Sporttárs Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311214

Semmi oka nem volt rá, egyszerű modortalanság.

Előzmény: szakértő elemző (311211)
kefefoci Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311213

Igenis nem ártana honosítani 2-3 focistát. Pl a védelembe Viniciust esetleg Stopirát. A csatársorba Alvest. Ettől még nem dőlne össze a világ. Más válogatottak is megteszik

Előzmény: Born2beGunner (311209)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311212

Csányi nem egy kategória a felsoroltakkal. Nem meglepő, amit az MLSZ-nél elért; éppen ellenkezőleg, ez következett a korábbi pályájából.

Megjegyzem, Studniczky Ferenc sportszervezőként végzett a TE-n, egész életében kiemelt szerepet játszott a sport, a jégkorong. Éppenhogy a sportból került az OTP egészségpénztárához.

Előzmény: Traubi (311210)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311211

"Nem zavar, hogy ennyire képes de az igen, hogy egy észak-ír csapatkapitánnyal nem fog kezet."

Nem láttam a jelenetet, nem tudok róla véleményt alkotni.

Nagyobb kezet-nem-fogós esetre Magyarországról egyre emlékszem, amikor a köztársasági elnök nem fogott kezet egy kommunistával, akit vele akartak legitimáltatni. Teljesen igaza volt.

Guardiola is tett már ilyet, ő az ellenfél durvaságán akadt ki.

Nem tudom, Pintérnek mi oka volt erre. Ha csak a vereség miatt érzett düh, az nyilván nem méltó a posztjához. Maga az ellenfél csapata végig korrekt, sportszerű focit játszott. Hogy az edzőjük hogy viselkedett meccs közben Pintérrel, arról fogalmam nincs.

Előzmény: Born2beGunner (311209)
Traubi Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311210

Ha most neki akarsz állni valami bankellenes meg szegénydevizahiteles dumának, akkor rossz topicben vagy. Csányi az OTP vezetőjeként éveken keresztül sokmilliárdos profitokat és nemzetközi terjeszkedést tudott felmutatni, ebből a szempontból ez számít.

Egyébként tudod ki az a Beck György?

A HP-nél volt tótumfaktum, utána a Vodafone elnöke lett, és ebbéli minőségében a vizilabda szövetség vezetője. Lehet, hogy előtte az életben nem fogott a kezébe vizilabdát.

Vagy Studniczky Ferenc. Egészségpénztári vezető, aki fontos emberként megkapta a jégkorong szövetség vezetését, és mindenki ugrált a válogatott eredményeinek, holott maga a tag lehet, hogy életében nem fogott ütőt.

Nézd meg ki a győri női kézisek elnöke. Szintén banki ember, aki egy meccsen nem hozna le 2 percet lépéshiba nélkül.

Baromira nem az a lényeg, hogy a szövetség vezetője személyesen maga legyen a Nagy Spíler.

Előzmény: szakértő elemző (311207)
Born2beGunner Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311209

Állj. Senki nem beszélt arról, hogy honosítsunk. Az meg, hogy hazafiság süt e a hozzászólásomból nem fontos, emellett nem fogok kardoskodni, elég ha én tudom, hogyan állok hozzá.

A felsővezetői kontra Pintér ba...szakodáshoz nem akarok hozzászólni. Nem azzal van a bajom amire képes hanem amilyen attitűdöt hordoz, vállalta azt amit képviselni fog, nem innovátorként jött, hanem familíárisként aki a szakma nagy elismerésének tartotta a kinevezését. Nem zavar, hogy ennyire képes de az igen, hogy egy észak-ír csapatkapitánnyal nem fog kezet. Ez nekem megbocsájthatatlan, méltatlan ahhoz a poszthoz amit kapott, akár csak őt tudjuk megfizetni akár nem. Mellesleg szerintem nem, bőven lenne itt lóvé a legnagyobbakhoz is csak nem akarjuk odaadni mert kevesebb marad a zsebekben.

Ha Pintér úgy jött volna a stílusával együtt, hogy magányos (mindenki mögé állt volna szerintem a szurkolók közül,ergo alapból nem magányos) harcosként szembeszáll azokkal a generális bajokkal amik leképzik azt az állapotot ahol tartunk akkor másként látnám. Viszont ahogy fentebb említettem, egyszerű szervilis aki kiszolgálja hazai ingyenélők sokaságát és mellé még lejáratja a címert..

Innentől kezdve nem érdekel, hogy ambíciózus, egyenes vagy sem. Erre gondoltam..

Előzmény: szakértő elemző (311206)
bigacsiga2003 Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311208

te ugye a 100e CAD-os csavoka vagy? cigfild? a periodikusan radtoro szofosas es ismetelgetes mit sem valtozott.

Előzmény: szakértő elemző (311207)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311207

A Csányi-féle OTP-nek immáron papírja is van arról, hogy résztvett az évszázad átverésében.

Körülbelül 15 éve szüntettem meg az OTP-s számlámat, mert átvertek. Csak egy "kicsit", de én a kis átverést sem tűröm.

Egy bugris komcsi oligarcha, amit bebizonyított az MLSZ élén is.

Előzmény: Traubi (311205)
szakértő elemző Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311206

Neked az is jó lenne, ha honosítanánk 20 C-osztályos brazil focistát?

Szerintem igen - mondjuk úgy, hogy nemigen süt a hazafiság a hozzászólásodból.

Nekem viszont nem lenne jó.

Pont a kapitány tőlem lehet külföldi, de nem elvből, hanem mert a hazai Szakma a béka segge alatt van. De azért nem mindegy, honnan való az edző, az egyik lehetséges jelöltnek mindig a legjobb magyar edzőnek kell lennie, aki jelenleg egyértelműen Pintér. (Vagy ki más lenne, Gellei, Horváth Ferkó, Egervári? Artner?)

Pintér nem szennyez semmiféle trikolórt, egyszerűen egy sokkal gyengébb edző, mint amilyet meg tudnánk fizetni. Ezzel együtt nem támogatom, hogy a köztörvényes BMLSZ-esek megalázzák, és hozzanak a helyére egy nála semmivel nem jobb valakit, csak azért, mert elveszített egy meccset Pintér közepesen szar játékkal.

Előzmény: Born2beGunner (311202)
Traubi Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311205

Csányit egyáltalán nem tartom bugrisnak, szerintem nagyon jó vezető, és ezt korábban több helyen bizonyította is (a bankszektorban elég látványosan, nem is értem mi ezzel a gondod)

Kurvára irreleváns, hogy ezzel a képességével korábban focizott-e vagy sem (gyanítom nem), mert az alapja megvan ahhoz, hogy egy szervezetet menedzserként elvezessen. Az már valóban kérdéses, hogy az Mlsz esetében ez mennyire sikerült neki, viszont nem ismerem a hátteret, főleg nem látok (látunk itt) bele abba, hogy milyen politikai játszmákba és alkukba kényszerül bele, más nagyemberekkel szemben.

Ami nekem is kétségtelenül necces, az az MLSZ általa létrehozott elnöksége, ami tényleg tele van futballon teljesen kívülálló személyekkel, akiknek semmilyen szakmai hátterük nincs (bár nyilván nem is a sokat gyepált "szakmát" hiányolom)

Előzmény: szakértő elemző (311193)
Barry Unger Creative Commons License 2014.09.17 0 0 311204

Az a baj öregem, hogy hiába pirosikszelek, ha a topik attól még olvashatatlan. Egyébként sem a stílusom. Neked viszont azt gondolom nem ártana felismerni, hogy a 10 percenként ideírt, és periodikusan ismétlődő véleményed nem feltétlenül érdekel túl sok mindenkit ilyen töménységben. A kevesebb sokszor több. Egyszer leírod, elolvassuk, rendben van. Másodszor már nem érdekes. Óránként háromszor pedig még kevésbé. Persze nyilván megteheted, hogy akkor és azt írsz ide, amit akarsz, csak értelme nem feltétlenül van. Nyilván, ha troll vagy, az más. De a trollok ennél szórakoztatóbbak.

Előzmény: szakértő elemző (311201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!