kajálásnál szerintem 6 óra a határ, addig fél kockacukron is elmész ;). ha annál hosszabb a verseny, akkor tudatos frissítés kell már a legelejétől.. de ez az én tapasztalatom, ez mindenkinél más és más. és persze itt van oli, a kérdés szakértője, majd ő válaszol..
Biztos hülye kérdés, de régóta foglalkoztat, úgyhogy feltenném:
Szerinted/szerintetek hol van az a pont ahol már érdemes a gél/izo/versenytáp minőségre is külön odafigyelni? A példánál maradva: a cipő, ruházat is egy bizonyos táv felett kezd szűk keresztmetszet lenni. 30-40 perc időtartamú edzés nem dörzsöl, nem okoz vízhólyagot etc...
Bennem valahogy mindig az van, hogy amíg lényegesen jelentősebb szűk keresztmetszetek vannak a teljesítőképességemben (pl. edzésmennyiség, rendszereség) addíg felesleges azzal részletesen foglalkoznom, hogy ne csak a boltban egyszerűen megtalálható gélt vegyem le a polcról.
Magyarán a kajálás témánál maradva: Akkor éri meg alaposabban és tudatosabban gondoskodni erről, ha jelentősebb szűk keresztmetszeteket már megoldottam? Vagy ez annyira kardinális kérdés, hogy hatással van az edzésmunkára, teljesítőképességre versenyen kívül is, ezért nincs olyan jól azonosítható pont, ami előtt értelmetlen ezzel foglalkozni, illetve ami után mindenképpen érdemes.
Ha még mindíg nem lennék érthető: Van olyan pont (edzettségi állapot, km, bármi) ami alatt sznobizmus és ami felett már értelmes erre fókuszálni?
Tudom, hogy a frissítés egyedi, és hogy van aki pörkölttel, illetve nutellás kenyérrel dolgozik, csak háttértudás nélkül - olvasva a hozzászólásokat - nehezen tudom feltérképezni, hogy minek is van jelentősége...
Németo-ból szerzem be, van egy előnyös szerződésem velük.
maltot tudsz nagyobb kiszerelésben is venni (50Kg), nekem anno ingyé kihozták. Nem olyan sok ez, pár év alatt, két zsákkal is elfogyasztottam akkortájt. (DE= dextróz ekvivalens.)
Én általában vizet töltök a zsákba. Igen, így lezacskózom magamnak 80-120gonként (frissítőpont távolság függően) de ezt nem zsákba, hanem 3dl-es ilyesmi joghurtosba töltöm egy kevés zízzel, hogy zseléállagú legyen, amit könnyen elérhető helyre teszek és frekventáltan kortyolok belőle, majd sima vízzel folytom le.
Én kérek elnézést! Nem írtam, hogy csak Magyarországon kerestem. "Minnyá" megnézem, mennyiért hozzák ide. A maltodextrinnek is csak az ront az "ízén", hogy a 990 Ft-os 1kg maltót pont 990Ft-ért szállítják ki.
Én is zacskózok, tubusolok, összecsomagolok, ráírom, hogy mikor, hol akarom használni, kitalálom, hogy mit hova akarok elpakolni.
A depopontokra összekészítek mindenből időarányosan előre kiszámolva a fogyást, ha a ponthoz érve megmaradt valami felesleg az előző szakaszból (ez vagy ráhagyásból ered, vagy az én hibámból, mert nem frissítettem tervszerűen), általában kiszórok mindent és viszem a másik csomagot, amit a következő szakaszra állítottam össze. A lényeg, hogy ne kelljen számolgatni, gondolkodni, mert ilyenkor nagyon könnyű tévedni és idő sincs rá.
Láttam olyat videókon, hogy komplett zsákot cserélnek versenyeken. Ez nyilván a leggyorsabb megoldás, csak több zsák kell hozzá.
A Sponser Long Energy Competitionra gondoltál 5000 Ft/kg-ért? Ennyiért még be is ruháznék rá, de leginkább nem is találtam sehol kilós kiszerelésben. Te honnan szerzed be?
Az invertcukor egyébként egy fokkal jobb, mint a kristálycukor, nem azért mert folyékony, hanem mert "elő van emésztve", hidrolizálva fruktózra és glükózra és otthon mindig kéznél van.
Ettem már meg belőle 2 és fél óra alatt kb. 25dkg cukornak megfelelőt és nem volt vele gondom, ugyanez szacharózból nem ment volna. Persze pl. a tizedik óra környékén már biztosan nem ezt mondanám róla, tehát a malto is rajta van a listámon.
futótáborba szerda reggeli indulással vasárnapi visszajövetellel megyek, az autóban még van 3 szabad hely szabad felhasználásra némi költségtérítéssel.
Én zacskózok. Otthon lemérek egy víztartályhoz valót és a pontokon csak zúdítom a cuccot a vízbe. Fontos, hogy ha totál kifogyott a tartály, elsőnek a vizet öntsd és csak azután a port. Ha fordítva csinálod, akkor könnyen becsomósodik a por és nem fogsz tudni inni belőle csak hosszas rázás után. Ja és töltés után légtelenítsd a tartályt. Fordítsd fejre a zsákot és szívd ki a levegőt a tartályból. Így kevésbé lötyög benne a folyadék.
nagyon nem jön be nekem a kulacsöv, sehogy sem kényelmes ebbe beleférne a motyó, kulacsot meg kézben szeretem vinni, mondjuk ezt is jó lenne felpróbálni
Ezeket a porokat kulacs-adagonként zsacskózzátok a versenyekre, pl. csináltok belőle öt zsacsit, aztán frissítőpontokon megy a bekeverés?
Egy ivózsákba simán bekeverhetők? Ilyenre gondolok, hogy kikezdi, megszínezi, szaga lesz és nem kívánok később sima vizet inni az ilyen zsákból, stb (bocs a kérdésért, de még friss ivózsák használó vagyok)
Mondjuk... ja ez elég jó infó. Szerintem a követhetőség a legfontosabb. Kísérőm lenne. Így nem kellene visszamenni a rajtba. Egy GPS track még jó lenne a biztonság kedvéért. na elolvasom a beszámolót. köszi