Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2001.04.25 0 0 2
Kedves Mulan!
Rendes Tőled, hogy minden ellenvetésed (hátha történik valami)dacára írtál valamit. Ez mindenestre úriemberre-úriasszonyra vall. Legfeljebb az történhet (ez a Konyhaasztal), hogy újabb recepteket fogok írni de csak akkor, ha azt valaki igényli.
A praxszisomból tudom, hogy mi az minálunk, hogy "egészségesen étkezünk". Ha erről írnál, esetleg megvitathatjuk...?
Üdv.
Mulan Creative Commons License 2001.04.24 0 0 1
Én elolvastam (figyelem a fórumot, amennyire tudom), a kedvencekbe is felvettem, hátha történik valami - de bevallom neked, csak annyiban érdekel, hogy ezt is elolvasom, ha időm engedi. Alig van olyan baj, ami a tágabb családban még nem fordult elő, kitanult "diétás nővér" vagyok.

Ha jól nem is élünk, nem éhezünk. Még soha nem fogyóztam, és ez a családomnak sem gondja. Úgy gondolom, egészségesen étkezünk, és, ha az aktívak mégsem egészen, az a kissé zsúfolt, és nem magunk által meghatározott időbeosztásunkon múlik - a következetes rendszerességet nem tudjuk igazán megoldani, de ezen semmi elv nem segít.

Ráadásul az az érzésem eltévesztetted a fórumot: egy csomó ilyesmi témájú topic prosperál - a Törzsasztalon.

Előzmény: Stoner (0)
Stoner Creative Commons License 2001.04.23 0 0 0
Remélem valaki elolvasta, amit írtam, ha már a titkaimat elárultam. Gondolom itt is az működik, hogy rápillantunk a topic végénél levő számra. Ha nulla, akkor mi sem olvassuk. Nem túl népszerű ez a téma, mert mindenki térítésnek, erőszakos nyomulásnak veszi. Sokan mondták már, hogy mi a fenének kell ilyeneket enni? Ráérek, majd, ha öreg leszek. Nem hiszitek el, milyen jó érzés egészségesnek lenni. Most úgy érzitek, az az egészség, amiben vagytok. Pedig az csupán egy folyamat pillanata. Annyi momentum volt már benne, ami lassan változtatta meg a születés kori optimumot. Ha egyáltalán optimumnak nevezhető egy mai gyerek világrajövetele és felcseperedése. Már most is találnátok olyan anomáliákat, amelyeket szívesen helyrehoznátok, de mindig valamilyen gyors és egyszerű megoldást kerestek...
Ha kéritek a folytatást, válaszoljatok! Vitatkozzatok, kérdezzetek!
Stoner Creative Commons License 2001.04.19 0 0 topiknyitó
Kedves éhezők!
Ellövöm a legjobb receptjeimet ha nem adjátok ki a nevetek alatt. Viszont vállalok bemutatót, miegymás. Ez volt a reklám helye.
Azt tudjátok meg, hogy ide csak igen bátor és már minden fogyókúrás kudarcot átélt, mindkétnembeli polgárt várok. Amit itt látni fogtok, annak bátran hihettek, ugyanis tudományos igénnyel tálalom számotokra. 14 éves gyakorlatom van benne.
Mottó: a világ egyik fele ehető, a másikat pedig esszük és betegek leszünk tőle. Ami ehető, attól egészségesek is leszünk mellesleg. Úgy tudhatjuk meg mi az ehető (olvasunk-olvasunk),hogy abból bármennyit is eszünk, sose hízunk el tőle és csömörünk vagy gyomorrontásunk se lehet.
Mindenki úgy hiszi, hogy mindent meg kell főzni, mert a nyers ételek emészthetetlenek. Ez pont fordítva igaz. A főzött-sütött ételeket is nagyon gondosan kell elkészíteni, hogy maradjon bennük még valami. A nyers ételek legalább a napi mennyiség 60-80%-át kell, hogy kitegyék. Rövidebb-hosszabb nyers időszakokat is beiktathatunk.
Ezután már nem kell többet koplalni, csak enni azt, ami a legjobb nekünk. Azt még tudni kell, hogy a nyers-főtt ételek közül sem ehetünk mindent, mert a másoknak kedvező ételektől hosszú távon szervi bajaink is lehetnek. (vércsoportos táplálkozás).
Kezdetnek egy salátát és egy főtt tésztareceptet írok.
Az étkezést mindig salátával kezdem (0 vércsoportos): uborkát és retket karikákra szelek, ezután (tetszés szerinti sorrendben de lehet naponta változtatni) fehérrépát, sárgarépát, zellert, céklát, kevés tormát (változó mennyiségben) ráreszelek. Hozzá adok többféle hagymát (póré, szárastól, jól megmosva; lila, új, fokhagyma, medvehagyma) és még a dresszingolajomban is van pár felvágott fokhagyma. Ezért nem muszáj mindig friss fokhagymát használni. Összevágok egy csokor friss petrezselymet, kaprot vagy édesköménylevelet. A bio-retek levelét is megeszem. A fásnak tűnő szárát meghámozom és kiváló íze lesz. Ugyanezt teszem a brokkoli szárával is. A spárga is jöhet ünnepnapokon. Fejessaláta, galambbegy-saláta (folsav-király) , apróra vágott kelkáposzta pedig hozzá ropogtatva. Ezt leöntöm pár kávéskanál nyers napraforgó vagy olivaolajjal, rászórok édespaprikát, sőt eszem is hozzá piros színű paprikát, majd ha olcsóbb lesz. Csicsóka szeletek is jöhetnek, amikor vannak. Akkora kupac lesz belőle, hogy lefordul a tányéromról. Ha ráérek bíbelődni vele, csírákat is szórok rá (napraforgó, pár szem azuki bab stb). Ha nem eszem mást, akkor őrölt Wakame vagy Nori algát is hintek rá. A Wakame sósabb. Favillával fogyasztom.
Nem teszek rá: ecetet, sót, citromlevet, paradicsomot sem semmi mást. "A" vércsoportosak paprika nélkül de avokádóval karfiollal, kelbimbóval ehetik ugyanezt. Ehetnek lencsecsírát is. A B-s és AB-sek káposztával, kínai kellel de retek nélkül. A B-sek ehetik a paprikát, az AB-sek pedig ehelyett a paradicsomot de csak gyümölcsként, üres gyomorra. A B-sek megehetik a gombát is (nyersen!), az AB-sek csak a termesztett gombákat. Olajat viszont csak szóját és olivát önhetnek rá, mert nekik a napraforgó kifejezetten káros.
Jó étvágyat, eredményes fogyást, csökkenő vérnyomást kivánok.
A tészta: tönkölytészta (fehér vagy barna)
forróvízbe tesszük és addig főzzük, míg a tészta megpuhul vagy a víz tejszerűvé válik. 5-15 perc.
A tésztát leszűrjük. Ha pívizzel főztük, megihatjuk a levét ha hihült. Fűszerezve jó ebéd előtti levecske. Utána 1/2-1 óra pihenő a gyomornak. Közben és a gyomor kiürüléséig nem iszunk-eszünk mást. A tésztát ha akarjuk leöblíthetjük. A nehezebb megoldás: oliva vagy napraforgó (0 és A) olajat melegítünk és megforgatva óvatosan megpirítjuk a tésztát. Vigyázva, hogy ne égjen meg az olaj. A jobbik megoldás: Sütőpapíron, tepsiben, a tetején szezámmaggal közepes tűzön pár percig pirítjuk, azután jénaiban lefedve tartjuk míg kihül. Algával, olajjal, fűszerekkel ízesítjük. Nyers zöldekhez csak kis mennyiségben. Különben magában vagy malacságokkal ronda kövérek leszünk tőle is. Én is az voltam.
Bátorság, siker!
Üdv. egy napról-napra egészségesebb vegan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!