A paprika palántát mikor vettem, láttam rajta, hogy ugyanolyan gyűrődések vannak rajta mint az enyémeken. Kérdezem az eladót (idős néni), hogy az mitől van. Nagy nehezen kinyögi, hogy tripsz. Kérdezem, hogy mivel szokták permetezni? Hát azt nem tudja, de a mezőgazdasági boltban kell venni és úgy kérjem hogy "aktaölő" (nem elírás, így mondta). Na ő rá nem haragudtam, mert segítőkész volt, nem bunkó, és nem ez volt a lényeg, csak kíváncsi voltam, hogy mivel szórják.
És nem a fóliás paradicsommal van gondom, mert egy része nekem is fólia alatt van. Ugyanúgy szeretem azt is. Csupán csak feltettem egy kérdést kíváncsiságból. A lavinát a kofa válasza indította el, hogy augusztusban keressek szabadföldit. Addigra én általában meg is unom...
Azért az éhen halástól távol állok. Én csupán csak érdeklődtem, de ő bunkó stílusban válaszolt. Megvettem volna a fóliás paradicsomot, ha szimpatikus lett volna az ürge, mert nyilvánvaló volt, hogy az.
Hú de felhúztam most magam. Kint voltam a piacon venni pár tő paprika palántát, mert sajnos pár darab kipusztult a fóliában és azokat akartam pótolni.
Ha már kint voltam gondoltam veszek pár szem paradicsomot, mert egy maréknyi saját koktél már összejön reggelire de ahhoz kevés, hogy igazán kiélvezhessem a paradicsom ízt. Csak kíváncsiságból megkérdeztem az egyik kofát, hogy fóliás vagy szabadföldi (persze nyilvánvaló volt, hogy még fóliás lehet). Erre kinevetett és azt mondja, hogy "szabadföldit majd augusztusban egyek." Mondom neki, hogy azért nem úgy van az, nekem már van pár szem. Erre ő "paradicsomot egyél ne sz@rt...." Mondom az amit én termelek az sz@r? Azt mondja igen. Na mondom akkor magától se veszek paradicsomot.
Ott is hagytam az egész piacot. Most már csak azért is kivárom, hogy legyen saját...
Gyönyörűek! JBT volt már nekem is, és ilyen volt, amikor érni kezdett. Később felül sötétbarna-alul piros, és az ízét már el is felejtettem, vagyis nem jött be. De akitől kaptam (Kecskemét környékéről, autentikus fórumozó) ódákat zengett róla. Remélem, Nálad is finom lesz.
Az összes tejben csak tejzsír van. Amire te gondolsz, az a "reggeli ital" és hasonló fantázianeveken forgalmazott termék. Amelyikre az van írva, hogy tej, az semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaz. Növényi olajat sem.
Amelyikben valódi tejzsír van az lehet. De a többségéből azt teljesen kivonják, és aztán növényi zsírral (olaj) pótolják, illetve állítják be a csomagoláson is feltüntetett zsírtartalmat...
A fóliában még arra is vigyázni kell, hogy megfelelő széles utak legyenek, ha permetezek ne akadjak el a paprika , paradicsom, uborka felvezető zsinórjaiba.
Igen nagy előny viszont az öntözés szabályozhatósága, a koraI TERMÉSEK.
Az uveghaz alapveto elonye, hogy az ontozest te szabalyozod. A sok eso miatt nem repedhetnek a termesek, a lombozat pedig nem kap vizet, igy megfelelo szelloztetes mellett kisebb a gombas megbetegedesek lehetosege. Aztan hogy brkoltozik-e pocok meg lotetu, azt nem tudom. De az biztos, hogy sok elonye van. Nyilvan lehetnek hatranyai is.