Keresés

Részletes keresés

kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.11.30 0 0 3172

köszi szépen a választ, feltétlenül elmegyek, de hogy mikorra a

kapok időnpotot...(van méd itt dolgom, még két gyereket fel kell neveli és a 3-nál talán jön nem olyan sokára az unoka:-))

 

 

Előzmény: dr_agy2 (3169)
illesibolya Creative Commons License 2008.11.30 0 0 3171
Sziasztok kedves mindnyájan! Most találtam rá erre a fórumra. Elég régóta kínlódok szívbetegséggel és pikkelysömörös ízületi gyulladással. Öt évvel ezelőtt volt CABG műtétem (5-ös coronaria bypass.) Most októberben katétereztek újra a műtét óta, tipikus anginás fájdalom miatt, újbóli elzáródással, 2 eret kitágítottak, gyógyszeres stentet ültettek be, kettőt pedig januárban tesznek rendbe. Kétféle vérhigítót, (Aspirin, Plavix) koleszterin csökkentőt, vérnyomáscsökkentőt, szívritmus szabályzó gyógyszert, értágító tapaszt kell használnom folyamatosan. Ha van valakinek hasonló, vagy bárki mástól is szívesen fogadok észrevételeket.
dr_agy2 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 3170
1. Csak felkaros vérnyomásmérőt vegyél! (A csuklós műszer a diastolés értéket nem méri, hanem számítja, nem megbízható.)
2. Automata műszert vegyél, mert a felpumpálásnak 3-4 mp alatt kell megtörténnie és ezt kézi pumpával nem könnyű elérni.
3. Vegyél hozzá hálózati adaptert is, mert a kompresszor zabálja az elemet, olcsóbb az egyszeri beruházás egy 2-3 eFt-os adapterre.
4. Csak újat vegyél, boltból. Ezeket a műszereket elvileg 1/2-1 évenként hitelesíteni kell, az aukción vásárolt műszer nem biztos, hogy 1/2 évnél fiatalabb.
5. Márkában én az OMRON-t ajánlom, nem olcsó ugyan (kb. 14-16 eFt), de nagyon megbízható és jó a szervíze.

Igazad van, hogy kételkedsz a dokiban, mert:
- "egy mérés nem mérés", abból nem lehet komoly következtetést levonni. (Próbáld majd ki magadon a műszert, meglátod, hogy 10 perc múlva is más értéket kapsz, ugyanis a vérnyomás változik.)
- a 140/90 érték nem optimális ugyan (az optimális: 123/80), de nem is vészes,
- édesapádnak is igaza van, életmódváltoztatással (sok mozgás, fogyás, só- és fűszerszegény kaja, fokhagyma, galagonya-tea) ez az érték szépen kézben tartható.
Vegyétek meg a műszert és próbálja meg a természetes gyógymódot. Minimum 1 hónap után lehet értékelni az eredményt. Ha nincs javulás, jöhet a gyógyszer.
(Az egyébként tévedés, hogy a vérnyomáscsökkentőt minden esetben élete végéig szedni kell.)

Ami még fontos:
Alaposan tanulmányozd át, hogyan kell mérni (mandzsetta a könyökhajlat felett 2-3 cm, 5 perc pihenés után, mindig azonos időben, naponta 2x, a mandzsetta legyen a szívvel egyvonalban, a kart nem feszíteni és nem lógatni, ülő helyzetben mérni), mert különben nem kapsz valós eredményt. Jó, ha a mért értékeket egy asztali naptárba felírja, szépen nyomon követhető a változás.
Előzmény: jamylee77 (3168)
dr_agy2 Creative Commons License 2008.11.30 0 0 3169
Jogos a kételkedésed. Az EKG-ban alkalmazott gépi kiértékelő programok nem megbízhatóak, komoly kardiológusok nem is fogadják el. (Más és más algoritmusokat alakalmaznak ezek a programok, rengeteg a tévesztés.)
Ugyanakkor feltétlenül ajánlom egy kardiológus felkeresését. Egyrészt meg kell győződnöd arról, hogy a gép által adott kérdőjeles eredmények csakugyan alaptalanok, másrészt - és ez a komolyabb - a fulladásos tüneteid és a vizesedés miatt. Ezt tisztázni kell!
A fulladásos tüneteket okozhatja a gyengébb szívteljesítmény (ami komoly dolog!), de okozhatja a vízhajtót tartalmazó vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellékhatása is. A vízhajtó némelyike kihajtja a szervezetből a káliumot is, ami pedig nagyon szükséges a jó szívműködéshez.
Szóval: menj el szakorvoshoz és majd itt számolj be az eredményről!
Előzmény: kutykuruty brekege (3167)
jamylee77 Creative Commons License 2008.11.29 0 0 3168
Sziasztok. Tudnátok ajánlani jófajta vérnyomásmérőt? Egy internetes oldalon (aukciós ház) sokféle, és sokfajtát kinálnak eladásra. A kérdésem az lenne, hogy mire figyeljek ha meg akarok venni egyet.? Segítségeteket előre is köszönöm. Ja és még annyi Édesapám 61 éves 2 hete volt a háziorvosnál 140/90 vérnyomást mértek neki, elküldték jobbra balra kicsit magas a koleszterin szintje. 2 fajta gyógyszert írtak fel az egyik ebből vérnyomás csökkentő, a másik nem tudjuk. TORVALIPIN és CO-PRENESSA 4mg/1,25mg. Apu esküszik az alternatív gyógymódokra ( citrom, fokhagyma, vöröshagyma, élesztő... stb  :) és nem igazán akar gyógyszer függővé válni. A vérnyomáscsökkentőt ha elkezdi szedni az orvos állítása szerint, akkor azt élete végéig szednie kell. Én nem nem vagyok orvos ( laikus:) ) de szerintem nem olyan magas ez a vérnyomás érték. Szerintetek?
Előzmény: mdodger (3160)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.11.29 0 0 3167

sziasztok, kedves doktorok szeretnék segítséget kérni.

 

a-háziorvos csinált egy EKG-amin a következők jöttek ki, és azt mondta, el kell menni kardiológiára. de én valahogy nem bizom meg benne, szrintem ami bajom van az mind pszichék eredető.

 

az EKG-n a következők szerepelnek:

 

sinusarithmia supraventicularis extrasystolia (?)

Negativ t hullám V2 V3 elvetetésen

anteroseptalis isemia (!)

 

normál polarizáció

 

a kérdőjeleket nem én tettem oda, igy ött ki a papir.

 

Ti mit gondoltok?

 

ami panaszaim vannak, de én lelkinek tudom be:

magasvérnyomás, elég sokszor középen nyomó melkasi fájdalom, vizesedés, és magamhoz képes nagyo hamar kifulladok.  A vérnyomásomat igazándiból cak vízhajtü viszi le.

 

Mit gondoltok?

 

Köszi

 

 

szívzűrök Creative Commons License 2008.11.27 0 0 3166
Sziasztok!

Édesapám számára keresünk egy nagyon jó kardiológust. A doktornő, akihez jelenleg jár, sajnos sem emberi, sem szakmai téren nem váltotta be a reményeinket.

Olyan kardiológust keresünk, aki:


- kitűnő szakember
- emberként kezeli a beteget, lelkileg is motiválva és építve őt
- Budapesten elérhető, lehetőleg a belső kerületekben

Ha lehet, mindenképpen olyan orvost javasoljatok, aki nem magánklinikán, magánrendelőben dolgozik, hanem kórházban vagy kerületi rendelőintézetben, mivel nem vagyunk képesek a magánklinikák árait megfizetni.

Köszönöm előre is! Nagyon fontos lenne...


Amennyiben privátban szeretnétek orvost ajánlani, akkor a fenyogabor11@freemail.hu
címre tudtok írni.

mdodger Creative Commons License 2008.11.19 0 0 3165
Mártuska, örülök, hogy a műtét sikerült. A lényeg, hogy sokat pihenj és ne idegeskedj. Nekem vérnyomásproblémám van, és én is elég sokáig szédültem, bár a te eseted az más. Szerintem mindenképp a dokival konzultálj, nem árt, ha tájékozódik az állapotodról, hogy hogyan vagy a műtét után. Nem tudom milyen gyógyszereket írt fel neked, de azoktól is szédülhet az ember. Én speciel Nebilet szedek, és talán attól szédültem, de biztosra én sem tudom mondani.
Előzmény: Mártuska03 (3164)
Mártuska03 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 3164

Sziasztok!

 

Túléltem a műtétet örülök, hogy itt lehetek. A műtét óta valamitől nagyon szédülök.

Kérlek segítsetek ha valakinek van ilyen tapasztalata írjon, mert nehéz így mozogni.

 

Köszönettel:Mártuska

Kaamilla Creative Commons License 2008.11.11 0 0 3163
Szia BFeri53!
Már rég voltál itt. Örülök, remélem jól vagy, én most el vagyok havazva az időmmel. De remélem, nem lesz mindig így. Üdv.
BFeri53 Creative Commons License 2008.11.10 0 0 3162

A józan eszedre hallgass! Ez a legfontosabb szabály!

 

Egy komoly orvos egy vizit után nem írhat fel egy 16 éves gyereknek egy ilyen súlyos szert. Kivizsgálás nélkül! Az ész megáll! Legközelebb egy 6 évesnek írják fel???

- A vérnyomásra nem volt indokolt felírni.

- Magas pulzus ellen először 24 órás monitor ajánlott.

- És mi van  a pajzsmiriggyel?

 

Olvastad a Talliton mellékhatásait?

Tudod, mi az, hogy  béta blokkoló, alfa blokkoló?

Olvassad el, nézzél utána!

Ellenjavallat:

-          gyermekkor (18 év alatt) 

Mit gondolsz, miért TILOS? Mert ebben a korban (kb. 22 éves korig a fiúknál) még nem stabil a szervezet önszabályzó rendszere. Még alakul. Könnyen kileng, akár stressz alapon. Egy ilyen szer örökre tönkreteheti a szervezet önszabályzását!

 

Hogyan jutott eszedbe megmérni a vérnyomásodat?

 

A saját jellemzésed:

"Eléggé olyan típus vagyok aki aggódós, meg izgulós és mindig a legrosszabbra gondolok elsőre. Pár hónappal ezelött megmértem a vérnyomásom és elég magas (145/85) lett és a pulzosom is sok. Azóta egyre gyakrabban mértem és hol magas volt, hol normális."

Ez már egy lépés a pánikbetegség felé!

Az egyik legsúlyosabb orvosi hiba, amikor bepánikoló embereket szív-és érrendszeri betegségek ellen kezelnek.

Amikor én 20 évesen először orvoshoz fordultam szívpanasszal, széntablettát és enyhe nyugtatót írtak fel. Segített!

 

Áruld már el, mitől félsz? Agyvérzéstől, infarktustól, 16 évesen????

Mit akarsz csinálni a következő 80 évben, rettegni akarsz???

Most alapozod meg az életminőségedet!

 

 

Előzmény: 1900+2 (3158)
mdodger Creative Commons License 2008.11.10 0 0 3160
szia 1900+2,

szerintem egyelőre nincs okod idegeskedni. A 145/85 az nem is rossz, főleg ha ehhez hozzászámoljuk a fehér köppeny szindrómát, azaz, hogy az orvosnál az izgatottság miatt magasabb a vérnyomás. Nyugalmi helyzetben kellene megmérni a vérnyomásod, az sokkal többet mond. A fokhagyma kapszula jó dolog, de jelentős vérnyomáscsökkentésre nem igazán tudom ajánlani, ez szerintem inkább a gyógyszergyártók marketinfogása csak, hogy vegyék az emberek. Nekem kb 5-8 mgh-val csökken tőle a vérnyomásom és az eredmény sem tartós. Amit viszont tenned kellene, az a mozgás és az egészséges táplálkozás. A mozgás felfrissíti a vérkeringésedet és normalizálja a vérnyomásod. Kerüld a sófogyasztást, ha már sót viszel be a szervezetedbe, akkor azt tengeri só formájában tegyed.

Nem tudom hány kg lehetsz, de ha kicsit magasabb a vérnyomásod, akkor lehet, hogy a súlyfeleslegtől van. Súlycsökkentéssel is csökkentheted a vérnyomásod.
Előzmény: 1900+2 (3158)
Kaamilla Creative Commons License 2008.11.10 0 0 3159
Szia 1900+2
Ha az eredményeid jók, meg a szív UH is, akkor hál isten, szervi bajod nincs, de valószínű, hogy tényleg túl izgulós vagy, és egyéb. Én hasonlóan vagyok, én is most voltam szív UH-on.
Ne izguld túl a dolgokat, fogadd meg az orvos tanácsát, és szedd be a gyógyszert (rendesen úgy ahogy előírta), és ne a barátaidra halgass. Lehet, hogy ez csak átmeneti nálad, minden esetre ne idegeskedj, és ne izgulj, mert lehet, hogy ezek miatt vannak ezek a tünetek.
Szóval szedd be nyugodtan, és majd jobbra fordulnak a dolgok. Ne izgulj!!!!
Semmi porbléma nincs a szíveddel.
Attól ehetsz még foghagymakapszulát, de előbb jobb lenne tudni, hogy mi is okozza ezeket a tüneteket, és nem hiszem, hogy a haverjaid, orvos helyett adhatnának tanácsot.
Előzmény: 1900+2 (3158)
1900+2 Creative Commons License 2008.11.08 0 0 3158

Üdv mindenki.

16 éves fiú vagyok. Pár hónappal ezelött megmértem a vérnyomásom és elég magas (145/85) lett és a pulzosom is sok. Azóta egyre gyakrabban mértem és hol magas volt, hol normális.

Tegnap elmentem egy magánorvoshoz. Ő megvizsgált (EKG, szívultrahang, vérnyomásmérés és azt mondta, hogy minden adatom rendben van csak a vérnyomásom magas. Kicsit izgultam is: végülis 152/85 és a pulzusom nyugalmi helyztben 111 volt.

Eléggé olyan típus vagyok aki aggódós, meg izgulós és mindig a legrosszabbra gondolok elsőre.

Aztán adott egy gyógyszert amit azt mondta, hogy 3 hónapig kell szednem és utána meglátjuk, hogy mi lesz. Azt mondta, hogy ez megelőzése annak hogy ez sokáig így maradjon és belefáradjon a szivem. Két hét múlva kellvisszamennek kontrollra.

Talliton 6.25mg-ost adott, naponta eggyet kell bevennek reggeli után. Ismerőseim szerint nem szedjem be inkább vegyek fojhagymakapszulát.

Mi tévő legyek?

Diótörő Creative Commons License 2008.11.07 0 0 3157
A sok sav is okozhat szívtájéki fájdalmakat. Ezt egyszerűen ki lehet iktatni. Egy pohár vizet ha iszik az ember és a sav fel van hígítva és eltűnik a fájdalom. Ha nem, akkor más lehet a baj. Ezt azonban, mármint, hogy van-e baj a savval, azért általában mindenki tudja magáról.
Előzmény: kutykuruty brekege (3152)
mdodger Creative Commons License 2008.11.07 0 0 3153
Szia kutykuruty,

nekem a magas vérnyomástól szokott zsibbadni a kezem illetve a lábam. A sugárzó fájdalom ami a gyomorszájra is átterjed az lehet akár szervi és pszichés eredetű is. Szerintem mindenképp menj el orvoshoz, ne halogasd. Ha kiderül, hogy minden rendben, akkor megnyugszol legalább, ha meg van valami baj, akkor meg kezelni fogják.

Én megjártam a kórházat is a vérnyomásproblémámmal. Megéri kivizsgáltatni a dolgot, az orvos biztos, hogy nem fog félvállról venni, ha meg igen, akkor válts orvost :)

Biztos, hogy ilyenkor amikor ezt a mellkasi fájdalmat érzed feszültebb leszel, ez természetes dolog. Én is megijednék :)

Irány az orvoshoz, ez a legjobb, amit tehetsz:)
Előzmény: kutykuruty brekege (3151)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.11.06 0 0 3152

sziasztok, légyszim ha valaki tud váloszolni, legyen szives...ma is fájt a mellkasom, de ma gyógyszerélkül elmult, és utána meg a gyomorszájam -amire aztán az arra való gyógyszer volt jó. tehát azt hiszem jól el tudom különíteni a gyomor illetve mellkasi fájdalmat, de azt már nem, hogy melyik szervi és melyik pszichoszomatikus.

és már félek ezzel a dokit zargatni, mert attól tartok hipochondernek gondol....

Előzmény: kutykuruty brekege (3151)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.11.05 0 0 3151

sziaszto, ha a  melkasi fájdalom - ami az egész mellkasra terjed kis és olyan nyomó jellegű több órán keresztült tart - 2 db 0,5-ös nitramint hatására idővel szépen lecsillapodik, akkor az azt jelenti, hogy a szivvel van baj, vagy akkor is segít, ha csak pszichés eredetű volt a fájdalom.

Viszont a gyóyszer bevétele után idővel roppant ideges, feszült lettem, és  olyan mintha el lennének zsibbadva a kezeim.

 

 

köszi előre is a választ.

mdodger Creative Commons License 2008.11.02 0 0 3150
Sziasztok,
Én meg szeretném köszönni BFerinek a jótanácsokat, nagyon sokat javult az állapotom az ő tanácsai hatására. Apró dolgok, de egy kis odafigyeléssel jobban érezhetjük magunkat.
Kaamilla Creative Commons License 2008.10.31 0 0 3149
Sziasztok!
Csak pár sor....
Sajnos nagyon sok volt a munkám, és már nem maradt energiám ide jönni, még csak elolvasni sem a hozzászólásokat. Csak az egeret görgettem le a lap aljára, és láttam, hogy az Evike007 nagyon jól érzi magát, és ennek örülök kedves Évike.
Látom BFeri rég jártál itt, de remélem Te is újra visszatérsz, mert hiányolom, a hozzászólásaidat. Pedig tegnap voltam szív ultrahangon, és majd beszámolok, most a hétvégén remélem lesz idő, úgy tervezem. Az UH. jó, egy főorvos csinálta, elmondtam neki egy-két dolgot a forumban olvasottakról, és mondhatom nagyon érdekelte.
Carvetrend napi 1 12,5 mg, Divigél 2 mg, és a legújabb, amit azthiszem a BFeri ajánlott Nervenpflege, az valami szuper, ezt tényleg tudom ajánlani mindenkinek, gyógynövénykészítmény. El sem hiszem milyen jó. Most ennyi.
Üdv. mindenkinek!!
maestus Creative Commons License 2008.10.30 0 0 3148
Nektek is köszönöm! Egyre kiműveltebb leszek :)
csuangce Creative Commons License 2008.10.23 0 0 3147
Örülök, hogy dr.Agy feltette ide ezt a képletet, mert valóban sokan keverik az egészséges szervezet és a beteg szervezet terhelhetőségét.
Az is nagyon lényeges, amire felhívta a figyelmet: ez a képlet (ami egyébként Lagerstorm német professzor szerkesztett) sem alkalmazható válogatás nélkül bárkire.
Például, aki olyan gyógyszert szed, ami a vérnyomás csökkentése mellett a pulzusszámot is csökkenti (mint a Betaloc), az számoljon azzal, hogy a gyógyszer miatt a terhelés során nem a "normális" pulzusszámot fogja mérni, hanem attól kevesebbet.

Hogy hozzájáruljak az ismeretekhez, felrakom a Kavanagh-nomogrammot, amivel nagyon könnyen, számítgatás nélkül meghatározható (hozzávetőlegesen!) a terheléses pulzusszám. Javaslom kinyomtatni, akkor nagyon könnyen használható.
Remélem, hogy a képre kattintva, nagyítva is látható lesz.
Kavanagh-nomogramm

Elnézést a minőségért, most rajzoltam.
Egy vonalzót ráteszünk az ábrára úgy, hogy metssze az Életkor és a Nyugalmi pulzus vonalán a nekünk megfelelő pontokat és a középső vonalon megnézzük, mennyi lehet a terhelési pulzusunk.
Természetesen a terhelés előtt meg kell mérni a nyugalmi pulzusszámunkat. Ezt legegyszerűbben a csuklón, vagy a nyaki artérián érzékelhetjük. Nem kell 1 percig mérni, elég 20 másodpercig és az értéket szorozzuk 3-mal. :D
dr_agy2 Creative Commons License 2008.10.23 0 0 3146
Ez csak teljesen egészséges emberre érvényes! (Sajnos, nagyon sok "szíves" is ezt a képletet használja.)

Akinek a szívével problémája van, annál az életkor, a nyugalmi pulzus és a szubmaximális terhelhetőség adataik veszik figyelembe.
Ennek alapján:

Pulzusszám = nyugalmi pulzus + [(220 - életkor) + nyugalmi pulzus] x 0,65

Például egy 80 nyugalmi pulzusú, 48 éves személy "számított" terheléses pulzusa = 80 + [(220-48)-80] x 0,65 = 139,8

Ez is csak tájékoztató érték, mert az egyes emberek fizikai és egészségi állapota pillanatonként is eltérő lehet, tehát nem szabad mechanikusan számolni. Az a lényeg, hogy terhelés közben is jól érezze magát az ember és ne nagyon térjen el a pulzusa a fentiek szerint számított optimálistól.

Előzmény: Törölt nick (3143)
maestus Creative Commons License 2008.10.21 0 0 3145
Köszi mindenkinek!
kutykuruty brekege Creative Commons License 2008.10.20 0 0 3144
miért, az fölötti pulzusértéknél mitörténik?
Előzmény: Törölt nick (3143)
mdodger Creative Commons License 2008.10.20 0 0 3142
Szia maestus,
én nem értek hozzá, de itt van egy link ahol olvashatsz a témáról: http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=247&cikkid=3308

Előzmény: maestus (3141)
maestus Creative Commons License 2008.10.20 0 0 3141

Sziasztok!

Mitrális prolapszusom van, és jelenleg jól beállított pajzsmirigy túlműködésem. Vettünk egy szobabiciklit, szeretnék egy kicsit javítani az állóképességemen. A bringán van pulzusmérő is (bár állítólag nem túl megbízható).

Mennyi a max. pulzusszám, ameddig szabad hajtani magam? Csomó ideig azért álltam ki edzésről futásnál, mert féltem, hogy összeesek és elhullok :(

Jó volna tudni, mi az, amit szabad, mi az, amit nem. Hol lehetne ennek utánanézni? vagy mintha lenne valami képlet, ami alapján ki lehet számolni ezt a pulzus dolgot, nem tudja valaki?

 

Üdv

 

m.

mdodger Creative Commons License 2008.10.18 0 0 3140
Sziasztok,

nemrég kezdtem el inni a galagonyateát (bogyóból készült), nem hittem volna, hogy ennyire hatásos, de tudom ajánlani mindenkinek. Jó az íze is :) Magas vérnyomás problémám van, és a 144-es vérnyomásátlagom már most 130 körül jár. A közérzetem is javult. Ha beválik a tea, akkor beszélek az orvosommal és elhagyom a béta blokkolómat és áttérek a tea rendszeres fogyasztására:)
Van másnak is valamilyen tapasztalata a galagonyával? Nektek segít? Most elsősorban vérnyomásproblémával küszködők véleményét várom :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.13 0 0 3139

Milyen nagy a csend errefelé. :(
Remélem, mindenki jól van.

Egészséget, minden jót a hétre!

Előzmény: evike007 (3138)
evike007 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 3138
Na helló halló!
Ujra itt:9!Nem vagyok pánikos már régen.))
A nebiletből egyet szedek naponta nekem jó és az uj gyoygszert azt a fránya antiarytmiás szert a Cordalone-t ls szedem regegl egyet és este egy felet.)és extráknak irhatnám nyoma sincs:))néha be be dobabn de elviselhető.))
És tudom hohy a Cordalone életmentő gyóygszer,de a lényeg az hogy nekem jó és semmi mellékhatása nem jött ki:))Nebiletnek volt de jo 2 hét után az is elmult:))
Mondhatom jól érzem magam.))
sziasztok:))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!