Én most is csak azt tudom mondani, az állaga, a külseje, a tésztája olyan, amilyennek lennie kell egy brevis sajtnak.
Bemértem, sajnos túlsavanyodott, 4,5 pH.
Beszéltem sajtosferivel, azt mondja, nyáron a breviset hidegen kell érlelni 10-14 fokon, hogy ne savanyodjon túl, s az íz és aromaanyagoknak kell 2-3 hónap.
Gondolom a túlsavanyodásba besegített az is, hogy gyüjtött tej volt.
Hogy ne online legyen,7 rétegbe bugyolálva hűtőbe tettem, elviszem a ladányi fesztiválra, megszakérteni.
Ja, és kérem Elefada ipari mennyiségben nyomja ám, le van fagyasztva neki előre több tonna. Valaki meg is kérdezte, hogy fornettis pogi-e, mikor a sütéshez készülődött? Hát ezen még mindig somolygok itten magamban! Csak az a bibi, hogy a fornettis a nyomába sem érhet!!!!!
A pogácsás tál a képen még vagy nem volt tele, vagy már kiürült, ennek a kétszerese - ha nem háromszorosa volt benne. Én még ma is azt reggeliztem. Nyammmm
Csatlakozom az előttem szólókhoz, MINDENT NAGYON KÖSZÖNÜNK Elefadának és Családjának. Elefada azért nem kis lelkiismeret furdalást okozott, hiszen öt percet sem ült egész nap!!!! Nagyon szupi élmény volt, csak az a kár, hogy olyan hamar (nekünk, akik csak élveztük a kánaánt) elrepült! Nagyon örülök én is, hogy megismerhettelek Benneteket és valóban azt sem tudta az ember, kihez szóljon, forduljon, olyan volt mindannyiotokkal beszélegetni, mintha ezer éve ismernénk egymást!!!! Én sajtbemutatót nem vállalok, de ha szappanoznátok is egy jót valamikor (persze sajtokat is ehetünk közben :) meg más finomságokat), arra mi is szívesen látunk Titeket.
Elefada: remélem a nyuszikák mind jó egészségnek örvendeznek, a gyerekek (az enyémek bizonyosan) agyon nyomorgatták őket egész nap.
Nagyobbik fiam azóta is öt percenként kérdezi, mikor megyünk újra Hozzátok.
Genziana: tőlem kérdezed nem haragszom-e? Nem is értem a kérdést. Miért is kellene? Mert hiába is gondolkodom, nem jut semmi eszembe... A kecskekolbi fini volt!
Simika: mi autóval is 9 körül értünk haza és kb. 6 körül indulhattunk, de azt mondon megérte még így is!!!!!!
Mindenki: még egyszer köszönünk mindenkinek minden élményt, jó volt Veletek!!!!!! További szép hetet kívánok Nektek!!!
Hagyományosan, évek óta a falunapon a múzeum kertjében vizsgáznak " sajtosferi "tanítványai, bemutatva a házi sajtkészítés csinját-binját. Nagyon tanulságos:-)))
nagyon köszönöm elsősorban kedves druszámnak és persze nektek is kedves barátaim a tegnapi csodás napot!!
szuperek vagytok, nagyon jó hogy a nicknevekhez mostmár arcok is tartoznak.... örülök hogy közétek tartozhatunk
a sajtok fenomenálisak voltak, a lebbencs úgyszintén.....és kecsebbel igyekeztünk valamiféle távoli elfoglaltságot találni a gyerekeknek nehogy elcsapják a hasukat a nagyon nagyon finom fagyival....DDDDDD
a grillezett zöldségek a saláta a kuglóf és a rétes meg hatlapos stb....mennyei csemegék......kb +5kiló.....de sebaj....
Óóóóó és kiderült hogy ferdorék majdhogynem a szomszédaink, lett egy új fodrászom is.....és gyanítom hogy néha összeröffenünk is majd kicsit...egy egy sajtcsevej erejéig...DDD
nagyon nagyon jó volt...puszi nektek...szederborka és az "isten lába" a kiscsajokkal..:-)
ma délelőtt jutottam oda, hogy hogy megköszönjem elefadának és a kedves családjának a tegnapi napot, meg arra is rájöttem, hogy jó sajtozni, mert nagyon kellemes emberekkel ismerszik meg az ember.
A képi dokumentálás tökéletes genziánától és kecskeb barátunk a parnasszuson űlő művészeket megszégyenítő módon öntötte szavakba "megpróbáltatásainkat" :-))))
Nagyon szépen köszönjük kedves elefada Neked és kedves családodnak!!!