Az alkotasu által belinkelt nagy képet megnézve inkább valóban Em és nem Er.
Szerintem nem menjél bele konkrétunokba, mert
a német gyárak 1921-1923 között 700 db Eg-t
a svéd 1920-1924 között 500 db Es-t
és hozzáadva a különböző orosz gyárak különböző pályaszám variációit, értelmetlen konkrétumokról beszélni, ezt akkor lehetne, ha ismert lenne a pályaszám
Amint látod az általad betett Em mozdonyhoz is eléggé szépen hasonlitanak, igaz nincsenek kiállitva
Talán maradjunk abban, hogy az E különböző, és ráadásul egymásra igen csak hasonlitó mozdonyok darab száma közel 5000 darab volt
"A fűtőházépület rom vasbeton szerkezete szerintem kizárja a felvétel magyarországi eredetét, nálunk ilyen célra nem alkalmaztak vasbetont, az csak pont a háború után jelenik meg az ipari építészetben."
A kijelentést én is vitatom, a Szentesi Motorgarázs épülete monolit vasbeton szerkezet, amely majd 90 évesen is tökéletes, sehol sincs rajta egy repedés.
Az életlenséget adhatja a negatív szkenelésnél , hogy a fény megtörik a nem egyenes negán ( púpos) ezért kell fordítva bele rakni mert a benne lévő púpot az üveg kinyomja :) és élességet ad a képnek..
A mozdony szovjet orosz eredetében egyre biztosabb vagyok, de sajnos nem mondhatom, hogy jól ismerem a széles vasútat. hmsoft olvtárs biztosan azonosítaná a típust. Ha idekerült a mozdony az természetesen csak német tulajdonban/üzemelésben lehetett.
Sajnos az adattábla és a feliratok nem olvashatóak, pedig az eldöntené a kérdést.
A szerkocsi mögött a látóhatárt mintha egy dombgerinc zárná le. Nekem úgy rémlik, hogy sem Szombathelyen sem Győrben nem látható ilyen domborzat.
Ha meg nézed a bombázott képet, akkor a háttérben látod az épületet is. Ilyen épületet legyen ipari létesitményt magyarban nem épitettek, ha véletlenül igen azt be is vakolták. Ha esetleg a kugliban rákeresel az orosz laktanyák, vagy ipari létesitmények képeire gazdagon fogsz találni ilyen képeket, mint amit be tett az olvtárs. (sőt lakóházak is épültek az oroszoknál evvel a kivitelezési formában)
Ez azért vitatható! Zielinszky Szilárd volt a vasbeton ipari alkalmazásának úttörője. A vasuton is sok építmény készült vasbetonból! (Az ACSEV raktárépületei pl.)
félOFF örülök, hogy az új noszi vezetés gondozza a régi járműveket, meglepő, hogy pl. a 324-es újra menni fog, pedig korábban reménytelennek tűnt. A 20-as Nohab újrafényezése is örömteli, az 1-es B oldali rozsdásodását is megcsinálták még a decemberi 22-i ünnepség előtt, reméljük, a folytatás is ilyen lesz!
A mozdony szerintem szovjet Er sorozat, amit a háború után jóvátételben a MÁVAG is gyártott.
A fűtőházépület rom vasbeton szerkezete szerintem kizárja a felvétel magyarországi eredetét, nálunk ilyen célra nem alkalmaztak vasbetont, az csak pont a háború után jelenik meg az ipari építészetben.