Keresés

Részletes keresés

Liquidz Creative Commons License 2009.09.07 0 0 162
Szerintem ne hasonlitsd se a VIII. ker.-hez, se mashoz. A hasonlo felszereltsegu lakasok eladasi ar / kiadasi ar hanyadosat nezd meg (majdhogynem fuggetlenul a kerulettol, merettol, stb). Ugyanis az eladasi arban ugyanugy benne van a helyszin es a minoseg (+ emelet + stb), tehat az arany kb allando lesz.

Ez az ertek 200-300 kozott van ha megnezed. Azaz egy 25millios ingatlant 83e-125e kozott lehet kiadni jellemzoen, mig egy 35-ert eladot 115-175 kozott. Ezt igazolja az is, hogy 10millios panelt sem nagyon lehet kiberelni 50ezer alatt (sot), es az 50millios ujepitesuert sem nagyon kernek full felszerelve havi 250-nel tobbet. Nagyon tagak a hatarok, ezert erdemes ranezned a sajatodhoz hasonlo felszereltsegu lakasokra.

Geotermikus: jol hangzik, egeszsegesebb mint a klima (ja igen, nem kell kulon klima, mert ez huteni is tud), nincs helyfoglalo radiator, es olcsobb az uzemeltetese (hogy mennyivel, fogalmam sincs, de valoszinuleg nem azert csinaltak, hogy havi ket fontot sporoljanak).
Előzmény: gabokat (161)
gabokat Creative Commons License 2009.09.07 0 0 161

Megneztem az altalad ajanlott ingatlanirodakat. A Duna-nal nem talaltam kiadast, az Otthonnal megneztem mi a kinalatuk a VIII. keruletben. Ugyan nem vagyok jartas a kornyeken, nem hiszem hogy azok az arak mervadoak lennenek. Ahogy te is mondtad erdemes varni a Cordiara. A mar emlitett kb 25% dij ugyanis horribilisnak tunik.

 

Az ingatlanjog.hu-n kozben megtalaltam en is az illetekekre vonatkozo felteteleket. Mar csak a reszletfizetesben remenykedem.

A 19-22% szerintem meglepoen nagy kulonbseg, bar az is igaz, nem tudom pontosan a geotermikus futes elonyeit. Gondolom elsosorban koltsegmegtakaritast jelent a lakok szamara hosszu tavon. No meg jol hangzik, es ugye ez zold solution :) 

Előzmény: Liquidz (160)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.06 0 0 160
"A 35 év alatti személyek az első lakásuk megszerzésekor 50% illetékkedvezményt kapnak, de maximum 40.000 Ft-ot. Viszont ha az egész lakás forgalmi értéke meghaladja a 8 millió forintot, akkor már sajnos nem jár a kedvezmény." (http://www.lakashitelezo.com/az-illetekrol.html, de mashonnan is idezhettem volna).

Nem teljesen egyertelmu a lakasar-novekedes, mert kb 19-22%-al dragabbak a City Gardenben a lakasok (negyzetmeter-emelet-szobaszam es nm-ar alapjan), de sok a kulonbseg is (a setany eszakra van, a futes geotermikus, nem kell kivarniuk a fel evet a setany/atrium hasznalataval, stb).

Kavezok: ezeket ismerem es szeretem, de otthon meg se DD se SB :-(

Kiadas: Sztem vard meg a cordiat + kerdezz utana a nagy ugynoksegeknel, hogy hogy van teljesen pontosan. Ha az nem tetszik, szivesen segitek egyeb tippekel is.
Előzmény: gabokat (155)
gabokat Creative Commons License 2009.09.06 0 0 159

Atado alatt eladot ertesz? Az sajna nincs, de lehet, hogy lesz ott kiado, attol fuggoen hogyan sikerul kiadnom a lakast.

 

Illetek: az ugyvedem szerint azt is fel kell terkepezni, jar-e nekunk egyeb kedvezmeny. Hallottatok arrol, hogyha 35 evnel fiatalabb vasarol lakast (a szerzodes alairasakor meg nem toltotte be a 35-t) kedvezmeny illeti? En ezt probalom holnap kideriteni. 

 

Tudja valaki mekkora szazalekkal nottek a lakasarak? A recession nem tett jot gondolom nekunk sem, es minden bizonnyal igaz erteket akkor eri el a lakas amikor minden kiepul, de valami pozitiz tendencia biztosan kimutathato. :))

Előzmény: flash08 (157)
gabokat Creative Commons License 2009.09.06 0 0 158
Ne aggodj, szerintem croissant-t is felszolgalnak majd. Ugye nem az volt a vacsora? :O
Előzmény: dodala (156)
flash08 Creative Commons License 2009.09.06 0 0 157
Hallott-e valaki átadó garázsról a Fontánában?

Szombaton megtekintettük a rendeltetésszerűen használható lakásunkat a háztól kb 200 méternyiről, mert az építkezés miatt még mindig megközelíthetetlenül körbe van kerítve a terület.
Jövő héten megpróbáljuk belülről is megnézni.

Illeték ügyben az ingatlanjog.hu-ról még nem kaptam választ.
dodala Creative Commons License 2009.09.06 0 0 156
A donutot azóta utálom, mióta Floridában minden olcsó szállodában donut és egy papirpoharas kávé volt a reggeli......két hétig...:)
Előzmény: gabokat (155)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 155

Koszi a tippeket, nagyon otthonosan mozogsz ez ugyben. Utana fogok jarni. Az altalad leirt 25%  igencsak huzosnak tunik uh ...Ennyiert mar el kell gondolkodnom. Lehet, hogy erdemes lesz megvarni mit tud ez ugyben a Cordia ajanlani. Te kiadnad maganuton? Nekem ezzel kapcsolatban sajna van rossz tapasztalatom. Bar gondolom embere valogatja. Csakhat akkor is kell valaki, aki idokozonket megnezi, minden rendben van-e.

 

A donut-nak en is nagy imadoja vagyok, tamogatom az otletet. Ezek egyebkent otthon ismert coffeeshop-ok? Vagy te is megfordultal mar idekint?

 

Előzmény: Liquidz (154)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.05 0 0 154
Papirpohar: ugy ertem, dunkin' donuts, coffee heaven, coffeeshop... ezek csak kavezok, erre specializalodtak (+ sarokszendvics + 1-2 suti), es otthonosak. Nem olyan, ahova ice teare vagy egy sorre is szivesen fogadnak, az picit mas hangulatu.


Ingatlankozvetito... Te tudod. See for: Duna House, Otthon Centrum, mint a ket legnagyobb. Sikeres kiadas utan 1havi berleti dij, Te hatarozod meg hogy minimum mennyi idore adod ki (jellemzoen 1 ev), de a tobbi a te dolgod. Ha inkabb ingyen csinalnad, ingatlan.com.

Ami a tavolleted miatt erdekesebb lehet, az a kiadas utani menedzsment, de ez gondolom ez mar nem ~8.33%. Ilyen szolgaltatasa amugy lesz a Cordianak is.

A leghasznosabb szolgaltatasuk amugy a kozvetitoknek (ha egyaltalan meg letezik ma ez) megis az, hogy cca 25%-ert vallaljak, hogy folyton ki van adva a lakasod (ellenkezo esetben nemtom mivan).
Előzmény: gabokat (152)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 153
Miert ragaszkodsz a papirpoharas megoldashoz? Futtaban iszod a kv-t? :)))
Előzmény: Liquidz (149)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 152

Bank szuper, felteve hogy pont az amelyik nekunk kell. Idekint nem sok olyan angollal talalkoztam, akiknek barmit is jelent a VIII. kerulet, fekete lista meg plane. En mindenkepp ingatlankozvetiton keresztul adom majd ki, remelve hogy ok atvallaljak az oroszlanreszet a kiadas utani teendoknek. Magam ezt ugysem tudnam innenmegtenni. Nem tudjatok veletlenul mekkora %-ert dolgoznak? Itt 8-15%-t vonnak le a szolgaltatasert. En egyebkent par honapig meg nem is remenykedem a kiadasban.

Nem tudom, hol lehetne ezt itt meghirdetni. Esetleg megkerdezek nehany ingatlanost, hatha lepnek ra valamit.

Előzmény: dodala (151)
dodala Creative Commons License 2009.09.05 0 0 151
Szia,

Nekem is kiadó vagy eladó egy 69 nm sétányra néző geoterm fütéses lakás. Szerinted angliában érdemes lenne nyomni valahol, vagy ez belföldi téma? Én 120 eFt/hóra gondoltam, meg is hirdettem, de még egyetlen ember sem hívott fel, pedig az külföldi orvosi egyetemistáknak is beadtam. Állítólag a külföldieknek van egy fekete-listájuk, ami a VIII kerülettel kezdődik.....

Előzmény: gabokat (148)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.09.05 0 0 150
City Gardenben lesz bankfiók, az tuti.
Liquidz Creative Commons License 2009.09.05 0 0 149
Abc allitolag lesz az atriumban (remelem nem is olyan pici), starbucks helyett nekem jo barmelyik papirpoharas:), a tobbi szinten korrekt.
Konyvtarrol nem tudok, fitness elvileg lesz 2500nm korul, a City Garden alatt. Azok kb 2000nm-esek, de itt lesz egy + uszomedence is. Merem remelni, tenyleg :-)
Előzmény: gabokat (148)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 148

Koszi, nem hangzik rosszul, bar a futesrol fogalmam sincs. En azt hittem, hogy az nem lesz a Fontanaban, de ki tudja milyen kellemes meglepetesek varnak rank a Cordiatol. Merthogy most mar csak azok lehetnek... :))

 

Kis abc, patika, posta, pekseg szupi lenne, ami a "luxust" illeti, starbucks ok, bar szerintem tul eros az espressojuk:))) Legalabbis idekint. (Angliaban) A tisztasag is hagy kivannivalot maga utan, bar ez lehet, hogy csak az angol mentalitas miatt van :)) Leroy-t nem ismerem.

Salatabar, cukraszda inyemre lenne.

Az igaz, hogy konyvtar es Bp egyik legnagyobb fitness terme lesz itt?? 

Előzmény: Liquidz (147)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.05 0 0 147
Premierben 4. emeleti DNyi belső kertre néző 51nm 95e-ért van egy hirdetési oldalon. Tehát ennyiért NEM megy el 5-6 hete. 90e-ért sztem reális, 80-ért egy héten belül elvinnék. A Fontanas elhelyezkedés biztos értéknövelő, a geotermikus fűtés szintén (ha van). Parkoló szokás szerint különválasztva 13..18e + rezsi a környéken, tárolóról fogalmam sincs (azt inkább a lakáshoz kell csapni, nem anyagiak miatt, hanem hogy a tiedet vigyék el előbb).

Az üzletek jó kérdés... én azt a választ kaptam, hogy megkérdezik a lakókat, hogy milyet szeretnének:))))) nyilván ez nem így megy... vagy túl sok a jelentkező, vagy túl kevés.... Én egy starbucksot (zero4hero nevében is:) ), esetleg egy leroyt, a többi mindegy. Ti mit szeretnétek?:)))
Előzmény: gabokat (146)
gabokat Creative Commons License 2009.09.04 0 0 146

Koszi, igy mar osszeadodik lassan az illetek, csak az nem vilagos meg mindig, miert "telek-illetek"-kent kuldtek azt. Egyebkent en az elso illetekfizetesi felszolitast ez ev juliusban kaptam, mindjart egy 45e forintos kesedelmi kamattal. Nalunk a postas nem mindig ketszer csenget!!

 

Tarolom ott sajna nincs, a D-ben viszont tudok majd egy kiado lakast garazzsal es taroloval. Van otletetek mennyiert fognak ott menni a lakasok? Marmint alberletek? Azt hiszem a bekoltozessel megvarom amig minden kiepul, vagy legalabbis a setany minket erinto resze, es a buldozerek es munkagepek eltunnek a kornyekrol. Mert ugye nem eleg ha a lakast megkozeliteni tudjuk csak, az ottletet elvezni is szeretnenk. A szokokut azert meglesz ugye? Elvegre Fontanasok vagyunk? Vagy ott is koltsegcsokkentes varhato?

 

Tudja valaki milyen uzletek lesznek a kornyeken? Marmint konkretan?  

 

 

Előzmény: Liquidz (145)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.04 0 0 145
Ja értem, hogy duplaajtó vagy ilyesmi.

"Garázs, és egyéb nem lakás céljára szolgáló ingatlan átírási illetéke 10%". Szóval az is 10%. De ezt elvileg már meg kellett volna kapnod, a lakással+garázzsal együtt (feltéve, hogy 2 éve szerződtél).

Apropó, tároló, idejekorán megkérdem, hogy nem lenne valakinek kiadó tárolója közel a sétányról megközelíthető (B lépcsőház) lifthez, és mennyiért?
Előzmény: gabokat (144)
gabokat Creative Commons License 2009.09.03 0 0 144

Tiszta sor. Bar nem megnyugtato.

Falba veses alatt az ajto elrejteset ertem, amivel az kb 3cm-rel kerul a fal sikjanal beljebb, igy ha azt becsempezem, talan alcazhatobb a randasag.

 

A muszakis vezetotol ma kertem leirast a lakasom helyzeterol, a hibakat is megemlitettem. Kivancsian varom a reakciot, melyet harom hete egy masik muszakis kolleganak mar jeleztem. Majd tudatom veletek.

 

Nem tudjatok veletlenul, melyik illetek kategoriaba tartozik a tarolo? Az is 10% mint a garazs?

 

 

 

Előzmény: Liquidz (128)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.03 0 0 143
Ja, az egy huszadrendű kérdés, hogy vajon meglesz-e a sétány alatt végig a parkoló? Mert ha igen, akkor jó az a kétirányúsított dolog amit írtam, mert a parkolón keresztül átmehetünk a Sétány alatt. Egyébként viszont az Üllőire csak nagy kerülővel lehetne felhajtani....
Előzmény: Liquidz (142)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.03 0 0 142
Olvastam és nézelődtem és három egymásnak ellentmondó infót találtam.

A 2 éves demo képen (http://www.corvinsetany.hu/megkozelithetoseg_autos.php) átmegy minden a sétányon arra amerre eddig is, a sétányon átmenő forgalom 30km/h.

Ezen http://www.corvinirodak.hu/images/access.jpg már az látszik, ami értelmes, hogy a sétányon nem mennek át az autók, csak a Futón vagy a Vajdahunyadon behajtanak az irodába.

A harmadik verzió szerint (http://www.corvinsetany.hu/megkozelithetoseg_parkolas.php) nem egyértelmű, hogy áthajthatsz-e a sétányon.

A legértelmesebb szerintem az lenne, ha a Futó és Nagytemplom utca kétirányú lenne, de a sétánynál ágyesz-bogyesz helló..
Előzmény: zero 4 hero (137)
pszab2 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 141
Nem nézek a fórumra egy napig és.... : )))))

flash08: remélem kapsz választ. Ha igen légyszi ne felejtsd el felrakni ide! Ez szerintem egyértelműen mindenkit érdekel!! Köszi

Kiváncsi leszek mi lesz...
Előzmény: flash08 (136)
Ixion77 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 140
A linkbeszúrás nekem sem sikerült:

http://www.visiongraphics.hu/index.php?p=reference&refid=232&l=hu&over=all

link
Ixion77 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 139
Megnéztem a Liquidz által említett látványterveket:



Ha valaki nagyon jó megfigyelő, ezek alapján talán lehetett volna sejteni hogy az erkélykorlátok felett a terven nem szereplő betonáthidalások is lesznek. De egyrészt az terv az, amit elfogadtunk és közösen aláírtunk, másrészt ha a látványterv is számít, akkor tüntessék el a 25 cm-es kilógó bigyókat a ház frontjáról, mert olyanok bizony ezeken nincsenek...
Ixion77 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 138
"Ezt a +5 napot nem látom sehol"
A 10.8. pontban van: "Az elküldött levél a postára adástól számított 5. napon akkor is megérkezettnek minősül, ha...."

"A készrejelentést kaptad meg most (07.31-i dátummal)?"
Igen.

"A betonáthidalásra mit szóltak?"
Sorrendben:
- "Nem tudják miről beszélek"
- "Nyugodjak meg, az el lesz tűntetve" (Na ez ellen azért nagy összegben fogadnék...)
Műszaki átadás még nem volt, ahol hivatalosan is megtehettem volna a panaszomat a nem szerződés szerinti kivitelezés miatt.

"Ennél jobban izgat, hogy ugye nem lesz ilyen 15 centis lelépés a teraszra? Azt javították, vagy elhessegettek?"
- Elmagyarázták, hogy nem értek hozzá. Merthogy még lesz parketta/járókő, ami miatt ez csökkenni fog. Otlétemkor 23 cm magas volt a küszöb, kiváncsi leszek hogy csökken az a parketta miatt mondjuk 5 cm alá...

"...én is emlékszem, hogy plafonig panorámaablak volt betervezve. De hol láttuk ezt utoljára?"
Természetesen ezt is csak szóban ismertette a műszakis kolléga (Ritter József), a tervekről rejtélyes módon eltűntek az ablakméretek.

"Azok a 25 centis ereszek.... hát remélem nem arab szuk módra fognak végezni, sem pedig külső alumíniumcsatornákban......."
Pedig de. Csak figyeld.

"a légkondis dolog? 200ezerért akarták előkészíteni nekem. Nekem csak annyit mondtak, hogy ha később akarom elkészíttetni, akkor faburkolattal kell lefednem a kültéri egységet, másképp nem tehetem ki."
Nekem egyrészt azt mondták, hogy rajtam kívül senki sincs, aki csak előkészítést kérne.
Továbbá hogy ha nem ők készítik elő, akkor nem lesz légkondi, mert műszaki okokból se a kondenzelvezetés, se a csövezés nem lesz utólag megoldható és engedélyezett. Írásban kicsit árnyaltabban fogalmaztak:
"Amennyiben a jelenlegi műszaki módosítás keretein belűl nem kérik a klíma szerelést, vagy a komplett kiépítést, úgy a birtokbaadás után elég komoly problémákba ütközhet a kivitelezése."
Az előkészítés 300e fölött volt, ami a piaci ár többszöröse. A miértre a válasz az volt, hogy nekik sokat kell egyszerre csinálni, és ők professzionálisak.

"Csövekről és vezetékezésről tippem szerint kötelesek dokumentációt adni, de ha mégsem, bármelyik műszaki vezető megmondja ott."
Legutóbb mikor kérdeztem ez volt a válasz lényege: "A villanyvezetékek többnyire függőlegesen mennek alulról, a klímát, vizet, stb. nem tudjuk mi sem."

Nem vagyok egy problémázós típus, de a Cordiát nem ajánlom senkinek. Már a szerződés elolvasásakor volt egy olyan érzésem, hogy most kellene felállni és visszamondani az egészet, mára nagyon sajnálom hogy nem így tettem.
Előzmény: Liquidz (126)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.09.03 0 0 137
Sziasztik, a sétány szerintetek hogyan fog kinézni? Lesz átmenőforgalom, vagy nem? Én eddig azt gondoltam, hogy végig sétállóutca lesz, de hinni már nem merek semmiben.
flash08 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 136
Sajnos a Cordiától kapott tájékoztatás alapján az eladó a készrejelentéssel, és az ingatlan rendeltetésszerű használatáról történt tájékoztatással de jure eleget tett az adásvételi szerződésben foglaltaknak. De facto viszont a rendeltetésszerű használat ténye sokunknál megkérdőjelezhető. Az adás-vételiben elrejtett jogi csűr-csavarral a kötbérfizetést ügyesen előre kivédték.
A ingatlanjog.hu 33542 sz. kérdés alatt feltettem egy erre vonatkozó kérdést, de jó lenne más okos ügyvédek tanácsa is.
Liquidz Creative Commons License 2009.09.03 0 0 135
Úgy értettem, hogy épp a relatíve nagy összegek miatt, ha az általad számított kötbér összege 50e-el tér el az általuk "megajánlottól" (vagyis szerintük "hivatalos"-tól), úgysem fogsz sokat vitázni egymagadban. Tehát mondjuk 800 és 850 között...

Az illeték: a szerződés végtermékét fizetted ki, ami pontosan kiszámolható a lent említett oldalakon: 10M-ra 0, 20M-ra 300e, 30M-ra 900e, 35M: 1.94M, 40M: 2.24M. Azért az ugrás, mert új lakásnál 15M-ig illetékmentes, 15-30 között a használt lakásra vonatkozó illetéknél 740e-el kevesebbet kell fizetni (15M használt lakásra ennyi lenne), de ez a kedvezmény 30M felett eltűnik.
http://ingatlanok.hu/kalkulatorok/illetek-kalkulator. Tőlem pont annyit kértek, mint amennyit ez alapján kell.
Előzmény: flash08 (132)
flash08 Creative Commons License 2009.09.03 0 0 134
re: geotermikus fűtés
köszönjük a figyelmeztetést, erre tényleg figyelni kell, sztem, ha aktuális lenne, közösen kellene fellépni ilyen ügyekben.

re: lámpák
szállítási sérült lámpák elvétve, ritkán vannak, de nem sérült lámpákat is lehet "lakóközösségi" áron kapni.

Előzmény: dodala (133)
dodala Creative Commons License 2009.09.03 0 0 133
Sziasztok,

Legutóbb, mikor megnéztem a lakást a kapcsolattartó hölgy azt mondta, hogy mivel az önkormányzatnak nem volt pénze, de egyébként az ő feladata lett volna, a Cordia kezdi építeni a sétányt a saját pénzéből. Nos ez el is kezdődött, ha voltatok kint láthatjátok a 10 cm vastag Semmelrock szinezett betonkockákat, bár szerintem egy ilyen project sétányköveinek inkább különböző szinü gránitkockákból kellene készülniük, de hát ügye ha én csinálom meg a szomszéd helyett a kerítést, akkor abba nem feccolok annyit, mintha az enyém volna....

A dolog azért elgondolkodtató, s nem tudom, hogy a közterületi munkáért a Cordia mit kap "cserébe"....

Más: van köztetek olyan, akinek geotermikus a fütése? Képtelen vagyok megtudni, hogy a Cordia bevezettette-e az ELMÜ geo-tarifáját, ami 30%-kal olcsóbb, mint a normál tarifa. Ha ezt nem tette meg, ez lesz a legnagyobb szivatás amit tőlük láttam...

Flash, nálad lehet "lakóközösségi" áron szállítási sérült lámpát venni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!