Keresés

Részletes keresés

Kologarn Creative Commons License 2017.08.14 0 0 586

Rendben egyetértek!

Csak hogy tudjam magam tartani az általatok megszabott házirendben, szabad majd az új öntöttvas edényemet és a benne készült ételeket lefotózni és büszkén megmutatni nektek, vagy az már villogásnak számít?

 

Akkor köszönöm nektek az eddigi segítséget.

 

Pedig a vita: alkalmas olyan technikák tanítására is, melyekkel nő a problémamegoldó képesség, a tervezésünk tudatossága, fejlődik a problémaérzékenységünk és a kreativitásunk...

 

Előzmény: ZsuR (584)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.14 0 0 585

Valóban én is úgy érzem, hogy nem fogjuk ez a generációs különbséget megugrani.

Nem értek viszont egyet, mer szerintem az új dolgokra sütési technikákra én vagyok nyitott,

és nem én hanem ti hülyéztetek és idiótáztatok le, vagy most ezeket direkt csinálod, hogy félremagyarázod a dolgokat?

A BGE hivatalos magyar weblapján is használnak öntöttvas edényt http://www.greenegg.hu/etelek az ételek elkészítéséhez, de gondolom csekkoltad, mielőtt beírtad, hogy ne kerülj ismét ellentmondásba magaddal?

 

Előzmény: ZsuR (583)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.14 0 0 584

Nem en vagyok a topik gazdaja - es mar erosen eltertunk a tematol (meg nekem is sok, pedig... en szoktam)...

 

Szeretsz villogni, hogy mi van neked, es mit tudsz (meg amit nem azt is eloadod mint tudast), es ha valaki segit (mit valaki, en) azt cikized...   

 

Maradjunk a vita nelkuli ontottvas edenyek megvitatasanal - tojas nelkul.  Jo?

Előzmény: Kologarn (579)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.14 0 1 583

...es nem fogadod el a velemenyunket, tapasztalatunkat, mert nem azt mondjuk amit hallani szeretnel... igy aztan inkabb lehulyezed a tarsasagot...


Csak azert mert lehet rajta ontottvas edennyel fozni, nem jelenti azt, hogy kell mert jo.   A betett cikk nem a gyartotol valo - igy egyetertek a "valahogy el kell adni" velemennyel.

Előzmény: Kologarn (579)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.14 0 0 582

Egyvalami mégiscsak az eszembe jutott a http://www.vorwerk.hu/ is ebbe a kategóriába esik?

Előzmény: Hepci (578)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.14 0 0 581

Ez olyan jól sikerült, hogy ehhez sem hozzárakni sem elvenni nem tudok belőle....

Előzmény: Kologarn (579)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.14 0 0 580

Csak, hogy nehogy ismét elbeszéljünk egymás mellett, akkor véleményed szerint nincs különbség a grillezés (közepes, magas hőmérsékleten, fatüzeléssel nyert parázs vagy faszénnel képzett direkt hő  fölé helyezett, forró grillrácson elkészített hús. Ezért a hőmérséklet, illetve a direkt/ indirekt sütési technika tekintetben a grillezés a barbecue ellenpontja), és a bbq (lassú tűzön, hagyományosan 230-250F (110-120C) tartományban, de mindenképpen 150C-on belül, fatüzeléssel vagy természetes faszénnel képzett indirekt hőn, hosszan elkészített hús) között???

Előzmény: Boarhunter (577)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.14 0 0 579

Ezzel valóban nehéz vitatkozni, mivel tök hülye vagyok a témához, ezért próbáltam tőletek segítséget kérni, edény ügyben.

Amit sikerült is röpke 18 nap alatt abszolválnotok, mármint hogy mi is volt a kérdés valójában, mert ugye az megy csípőből, hogy mit hogy nem lehet....

Előzmény: Boarhunter (577)
Hepci Creative Commons License 2017.08.14 0 2 578

Veled kapcsolatban meg olyan érzésem van, hogy ígéretes vevőjelöltje lennél a Zepter és egyéb, minimum NASA által tervezett edényeknek, meg a 800000 forintos porszívónak, ami az alapszolgáltatáson kívül a tulajt is bármikor leszopja, egy speciális, mindössze 1.2 millióba kerülő konverter segítségével...

Előzmény: Kologarn (576)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.14 0 1 577

Ha nem lennél teljesen hülye a témához, átjönne, hogy a nyárspolgár blog kilencven százaléka sznob faszkodás. Gyakorlatilag semmit nem ad az ételhez a grillsütővel való vacakolás, de valamivel el kell adni az "indirekt sütőkövet" is.

Előzmény: Kologarn (576)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.14 -1 0 576

Attól, hogy valamiről még nem hallottatok még létezhet:

http://nyarspolgar-bbq.blog.hu/2016/03/21/csirkeragu_kucsmagombaval#.WZGLM1VJaUk

 

Olyan érzésem van veletek kapcsolatban, mintha általános iskolai tanárok lennétek és egy kérdésre csak egy jó jó válasz létezne......(ami a ti régi beidegződéseitek)

Előzmény: Hepci (574)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.14 0 0 575

:)) Valahogy igy :))

Előzmény: Hepci (574)
Hepci Creative Commons License 2017.08.14 0 4 574

Már bocs, de pörköltet főzni öntöttvas edényben, Big Green Eggben kb. olyan, mintha azért vennék egy Mercedest, mert a visszapillantóján meg akarom vakarni a tökömet.

Előzmény: Kologarn (568)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.14 0 0 573

...adok egy-ket lehetoseget...

 

Szoval.  A sutoben en is szoktam lassu tuzon sokaig sutni... de a faszenes grill mas, az edenyt nem lehet utana masra hasznalni.  Legalabbis en nem tudom/akarom sikalni orakig, hogy tiszta legyen... sajnos ugyanez van a gaz grillel is.  Ott mar valamennyit segitett az, hogy van egy olcso de nagy alu tepsim, amit az edeny ala teszek... ez valamennyire segit tisztan tartani, de azt a tepsit sem tudom masra hasznalni...

Előzmény: Boarhunter (572)
Boarhunter Creative Commons License 2017.08.14 0 0 572

Zsur,

Te lelkes trolletető vagy... :-)

Egyébként pacalpörköltet én is főztem már "magára hagyva" cserépedényben úgy, hogy beraktam a legalacsonyabb fokozatra tekert sütőbe és ott hagytam vagy négy órára. Tökéletes lett. Ha BGE tényleg olyan szuper, hogy varázslat nélkül órákig lehet tartani a 90-100 fokos hőmérsékletet, abban is működhet a dolog...csak minek?

Előzmény: ZsuR (570)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.13 0 0 571

Ok, köszi azért!

Előzmény: ZsuR (570)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.13 0 0 570

Hm... olyanban ami egy egyedi eset... porkoltot fozni ontottvas labosban a Big Green Eggben... hat nem sok tapasztalat lehet ebbol... de sok szerencset hozza!

Előzmény: Kologarn (568)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.13 0 0 569

Rendben köszönöm, holnap megkérdezem tőlük.

Előzmény: ZsuR (567)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.13 0 0 568

Ok köszi, ez valóban fog menni egyedül is, igaza van PathosVerdesIII-nek is ebben.

Itt inkább egy kis plusz saját élményt/tapasztalatot szerettem volna hallani.

Előzmény: ZsuR (566)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.13 0 0 567

...biztos vagyok benne, hogy arulnak hozzavalokat is... de ha nem, tudnak segiteni mit es hol vegyel.

Előzmény: ZsuR (562)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.13 0 0 566

Előzmény: Kologarn (563)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.13 0 0 565

Előzmény: Kologarn (564)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.13 0 0 564

Igen persze 554-es hozzászólásban vannak a linkek PathosVerdesIII írta, de gondolom ezt olvastad.

 

Előzmény: ZsuR (562)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.13 0 0 563

Köszönöm a linket, megnézem.

 

Alapvetően azért ide írtam be, mert amikor a keresőbe beírtam hogy öntöttvas lábas ezt a fórumot is kidobta.

Mivel korábban többször is kaptam ezen a fórumban segítséget, naivan azt gondoltam, hogy ez a topic is úgy működik.

Látom, hogy nem túl aktív a fórumotok, de attól:

-még lehetne a kérdésre válaszólni

-nem kellene megsértődni azon, hogy egy idegen mer írni a nagy király veteránoknak

-nem kellene mást leidiótázni, mert lusták vagytok 3-4 hozzászólást visszaolvasni

-nem kellene türelmetlenek lennetek másokkal

 

Köszi még1*

 

 

 

Előzmény: PathosVerdesIII (560)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.13 0 0 562

A Green Egg kaphato Magyarorszagon?

Előzmény: Kologarn (548)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.13 0 0 561

https://www.facebook.com/pg/nyarspolgar.bbq/videos/?ref=page_internal

-Short ribs burnt ends for seasoning.

-Chili con burnt ends

-Őzpörkölt!

-Kucsmagomba a Tojásban

Szerintem ezek nem alu edények....

 

Pontosan mivel gúnyoltalak ki?

 

Előzmény: ZsuR (559)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2017.08.13 0 1 560

Sértegetés helyett inkább írd beegyedül  googlebe hogy öntöttvas lábas mert ha az nem megy akkor másfajta segítségre van szükséged és én mint veterán internetező ezt kikerestem neked nehogy elfáradj

http://www.bercsekonyha.hu/edeny-19/fazek-labas-166/ontottvas-labas-3/

Ha nem vetted volna észre ez a fórum nem túl aktív, nekem már nincsenek meg az edényeim de visszajárok segíteni, csak elborul az agyam az ilyenektől mint te. Ráérsz kilométeres okfejtést írogatni, inkább keresnéd meg egyedül ami kell.

köszviszlát.

 

Előzmény: Kologarn (557)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.13 0 0 559

:((

 

Segito szandekkal irtam - kigunyoltal...

Előzmény: Kologarn (557)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.13 0 0 558

Tudod miert?  Mert a ez nem porkolt keszitesere keszult... hanem sutesre... ha edenyt teszel bele, a legtobb ember egy eldobhato alu alkalmatossagot hasznal - mert utana szornyu tisztitani az edenyt.

 

 

Előzmény: Kologarn (557)
Kologarn Creative Commons License 2017.08.13 -1 0 557

Lássuk csak mit írtam és milyen válaszokat kaptam:

 

-"Öntöttvas lábast szeretnék vásárolni, BIG GREEN EGG-ben szeretnék benne főzni, elsősorban pörkölteket.

 Tudnátok ajánlani típust és forgalmazót  max 40 cm átmérőig?"

 A kérdésből lehet arra asszociálni, 1. van zöld tojásom,

 2. egy olyan tevékenységre szeretném használni amiről  még nem hallottatok, főzni benne és nem sütni.  Pedig: https://www.facebook.com/pg/nyarspolgar.bbq/videos/?ref=page_internal

 

-Válasz:

 "...abban jobb edeny nelkul, grillen... "

 Szerinted ez a válasz a kérdésemre irányult??? Vagy esetleg arra, hogy nem ismerem a tojást mire lehet  használni???

 

-Erre kérdés:

 "Ez grill vagy bbq?"

 Valamint jeleztem, hogy az edény a lényeg nem a sütő!!!

 

-Válasz:

 "...BIG GREEN EGG-rol beszeltel, nem? :))" és angolul, hogy hogy kell használni a tojást és mit lehet benne  készíteni.

 Ami sem az 1. kérdést (a képen látható ételek elkészítési módja grill vagy bbq?) sem a

 2. kérdést, hogy edény kellene, nem  válaszolja meg.

 

-No3 hol lehet venni lábast, kérdés előtt már olyan fórum témákat és hozzászólasokat is kellett olvasnom amit nem  is akartam csupán azért, hogy meggyőződjek, hogy szívat Zsur vagy csak simán nem a kérdésekre válaszol.

 

-Erre egy újabb veterán, PathosVerdesIII akar olyan tojást eladni ami már van nekem........

 

-Majd miután 4*-re normális hangnemben megkérdezem, hogy: "Köszi kedves vagy, de lábast is tudnál ajánlani?"

 

-Jön egy olyan link :

"http://shop.lodgemfg.com/

 A kedvenceim... jo marka, tartos, es olcso."

 Ahol valóban van lábas, de kiszállítás csak az USA területén lehetséges.

 

-Kérdeztem, hogy akkor mégis hogy gondolta eljuttatni: "Hozol vagy tudnál légyszi haza küldeni?"

 

-Erre TE BoarhunterHagyd ezt az idiótát, kár vele vacakolni...

 

Így elhiszem, hogy lehet írni 6088 meg 74067 hozzászólást, de minek???

-4* kellet megkérdezni valamit hogy megértsétek, és akkor egy olyan helyet ajánlotok ami nem érhető el számomra...

-Te leidiótázól, majd azt írod: "Jössz itt a süket dumával a Big Green Eggről ahelyrtt, hogy világosan megmondanád, mi a rákot akarsz. "Pont most vezettem le, hogy 4* kérdeztem szépen, illemtudóan, világosan...

-"Utána meg ordas nagy pofátlansággal rákérdezel a külföldre szakadt hazánkfiánál, hogy elhozza/elküldi-e neked a baromi nehéz cuccost..."

-Szerintem ha az nem volt pofátlanság, hogy azt ajánlotta, akik nem szállítanak Magyarországra az sem volt pofátlanság, hogy tudna -e küldeni....

-Az meg hogy "külföldre szakadt hazánkfia" végkép nem értem hogy kapcsolódik ide, nem miattam szakadt külföldre....

 

-Boarhunter: "De szerinted ez rendben van..."?

-Igen szerintem én pont jól jártam el ebben az esetben! Ugyanis senkit nem idiótáztam le és sekire nem írtam lekicsinylő becsmérlő szavakat, csupán azt próbáltam megtudni hol lehet vásárolni lábast amit Hepci kedvesen meg is válaszolt.

 

Köszi!

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Boarhunter (554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!