Keresés

Részletes keresés

A Nikk Creative Commons License 2009.12.04 0 0 933
169 RollsRoyce, nem pletyka az, hanem Osho üzenete
meg a gyémántokkal kivart ruhák és a többi... így provokált...

úgyhogy fölösleges szemérmesen úgy tenni, mintha ezek nem lettek volna, az nem Oshós :DD
Előzmény: Semmisem (932)
Semmisem Creative Commons License 2009.12.04 0 0 932
Értelek.

Én mai napig nem tudom, h hogyan élt. Egyszer olvastam egy fél mondatot, arról h hány autója volt, de ott abba is hagytam a pletyka olvasását.Tehát nem tudom mit követett el.

Ha úgy vesszük, h az élet álom és, már látjuk is h álom, akkor ébredjünk fel, most itt tartok :)

pl. ürítsük ki a modern neveléssel megtelt tárhelyeket :)
Előzmény: Reni 9 (931)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 931
Engem is Osho indított el egy meghatározó úton. Őszintén megmondva, ha előbb ismerem az életét, mint a könyveit, akkor talán el sem kezdem olvasni őket, mert úgy éreztem volna, hogy nem lehet hiteles. Viszont nem így történt.
Először elolvastam a könyvét, aztán mégegyet, és sorba. Teljesen tudtam vele azonosulni,teljesen egyetértek a tanításaival . Így már nem lett mérvadó számomra hogy hogyan élt az az ember, aki ezt írta, bár meglepődtem.
És én még mindig a hatása alatt vagyok :-)

Ha úgy vesszük hogy az egész élet álom, akkor tegyük azt az álmot minél szebbé. Szerintem . :-)
Előzmény: Semmisem (928)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 930
Bocs, de ezt inkább az Aikido forumon. Habár szerintem nincs jelentősége.
Előzmény: msmks (929)
msmks Creative Commons License 2009.12.03 0 0 929
és melyik irányzatba tartozik a dojo ahová jársz?
jómagam is aikidoztam évekig, először a Szeltner Zsoltnál, aztán Jenes Ákosnál.
Előzmény: Törölt nick (918)
Semmisem Creative Commons License 2009.12.03 0 0 928
A probléma és csaláódás mindig akkor ér, amikor ilyesmibe ütközöm, mint Osho. Dehát unalmas volna leírni, és talán bántja is már a szemeket :) Szólni egy módon és cselekedni egy másikon.

Lábjegyzet, hogy Osho akkoriban indított el egy maghatározó úton. Jobban mondva az egyik könyve, amiből később lett fél tucat. De hát az ember lassan felnő :) Kell valakinek Osho könyv? :) (amúgy is mennek fel nemsokára a megfelelő helyekre, könyyvek, amiknek hasznát többé nem veszem, hadd gazdagodjon más is)

Hogy kicsit konkrétabb legyek, az okozott zavart és ébresztette fel tudatomat, amikor teljesen világos lett, hogy honnan vette a mély gondolatait és tnításait. Mára kicsit úgy tűnik, mint egy folt-takaró. A maga nemében úttörő volt, ezt nem is vitatom, és mély megértéssel is rendelkezett. Ezrek követik. Viszont annak ellenére, hogy mély dolgokra ébresztett rá a maguk idején, ma már nem nagyon tudom olvasni a műveit, vagy amiket a tanításairól szerkeztettek.

Az előadás módja, viszont egész ötletes, bár eredetinek nem mondanám, de van benne terv szerűség.

Egy nagyon szép korszak volt az Oshos, de visszatekintve az is csak álomvilág.
Előzmény: Reni 9 (924)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 927
Köszönöm . :-)
Előzmény: Törölt nick (926)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 926
Html szerkesztéssel. Itt nézheted meg a tageket.

Milyen tagek használhatók Kód módban?
Előzmény: Reni 9 (925)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 925
Amúgy hogy éred el, hogy dőlt betűs legyen az idézet ?
Előzmény: Törölt nick (923)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 924
"Valóban, ha létrehozok egy kis birodalmat ami a ársadalom "felett" áll, akkor olyan saját szabályokat alkotok amilyeneket akarok. Létrehozok egy saját társadalmat és aki nem fogadja el ennek a "társadalom"-nak, szubkultúrának a szabályrendszerét, azt kizárom. Tehát megint ugyan ott vagyok ahonnan elindultam, vagyis létrehoztam azt amitől meg akartam szabadulni."

Ebben teljesen igazad van. Ez Oshonak egy önzése volt, de hát ő is csak egy ember. Szeretett élni, ha érted mire gondolok.:-) De az is igaz, hogy mindenki eldönthette, hogy akar-e az ő törvényei szerint élni a birodalmába. Tehát aki ment, az örömmel ment.Mi meg beleszülettünk valamibe, nem volt választásunk.

"Osho a Keresés c.könyvében pont arra világít rá, és egészíti ki a Zen kilenc bikáját (a klenc létállapotot) egy tizedikkel, hogy ha megtaláltad önmagad, akkor térj vissza és élj tudatosan a társadalomban, nem elkülönülten, hanem a társadalom tagjaként mégis önmagad, valódi éned létezésének tudatában."

Én ezt próbálom elérni, de még az Út elején vagyok, bár már ráléptem.

Igen, a meghatározások fontosak, és ezért érti ugyanazt a dolgot mindenki máskép, mert a saját képére formálja. Így nem mindig az jön le, amit az író mondani szeretett volna.

Az utolsó példádra azt tudom mondani, hogy a lehetőségekhez képest oldjuk meg a saját szabadságunkat, örömünket, a többihez pedig alkalmazkodjunk szerintem. Pl : nálunk mindenkinek van olyan fülhallgatója, amiben professzionális szinten nagy hangerővel hallgathatja a zenét, úgy hogy nem zavar senkit. / a vékony falak megmentője a füllhalgató :-)) / A lényeg, hogy lazán fogjuk fel, de ezt már azt hiszem , mondtam. :-)

Előzmény: Törölt nick (923)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 923
"Én ezt úgy alkalmaztam az életemben miután elmúlt a kamaszkorom és felelős szülő lettem, hogy ami adva van, annak a jó oldalát nézve élem az életem. "

Ez egy helyes és méltánylandó életvitel.

"Ő ezt megtette azzal, hogy létrehozott egy kis birodalmat, ami a társadalmi szabályok felett állt. "

Valóban, ha létrehozok egy kis birodalmat ami a ársadalom "felett" áll, akkor olyan saját szabályokat alkotok amilyeneket akarok. Létrehozok egy saját társadalmat és aki nem fogadja el ennek a "társadalom"-nak, szubkultúrának a szabályrendszerét, azt kizárom. Tehát megint ugyan ott vagyok ahonnan elindultam, vagyis létrehoztam azt amitől meg akartam szabadulni.

Osho a Keresés c.könyvében pont arra világít rá, és egészíti ki a Zen kilenc bikáját (a klenc létállapotot) egy tizedikkel, hogy ha megtaláltad önmagad, akkor térj vissza és élj tudatosan a társadalomban, nem elkülönülten, hanem a társadalom tagjaként mégis önmagad, valódi éned létezésének tudatában.

"itt Osho rávilágít, hogy a társadalom mivé akar nevelni bennünket. De pont azt akarja szerintem ezzel mondani, hogy nem kell mindig " birkaként " követni a társadalom által felállított szabályokat, "

Valóban, azonban a hasonlatok nem mindig célravezetőek, inkább félrevezetőek. Erre hoztam fel a példát. Mert, ha azt mondom, hogy "Ne legyél birka!", akkor meg kell határoznom, hogy mit értek az alatt, hogy "birka". És mit értek az alatt, hogy "oroszlán". Ezt én felesleges bonyolításnak érzem.

"hanem éljük úgy , ahogy szeretnénk, és hogy a körülményeink ne befolyásolják a jókedvünket, boldogságunkat, "

Már amennyiben ezt a környezetünk tolerálja. Anélkül, hogy szélsőséges esetek leírásába bonyolódnék, gondolj, csak arra, hogy az éjszaka közepén egy bérházban elkezdenék hangosan zenét hallgatni, mert nekem ettől lesz jókedvem és leszek boldog. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a környezetet amiben élünk.
Előzmény: Reni 9 (922)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 922
Igen, itt Osho rávilágít, hogy a társadalom mivé akar nevelni bennünket. De pont azt akarja szerintem ezzel mondani, hogy nem kell mindig " birkaként " követni a társadalom által felállított szabályokat, hanem éljük úgy , ahogy szeretnénk, és hogy a körülményeink ne befolyásolják a jókedvünket, boldogságunkat, Ő ezt megtette azzal, hogy létrehozott egy kis birodalmat, ami a társadalmi szabályok felett állt.
Én ezt úgy alkalmaztam az életemben miután elmúlt a kamaszkorom és felelős szülő lettem, hogy ami adva van, annak a jó oldalát nézve élem az életem. Amit meg kell tennem / munka , háztartás gyereknevelés, stb . / azt örömmel teszem, de nem szorongok a jövőn, hagyom hogy a dolgok megtaláljanak .És ezzel együtt a másik oldalt, a szellemi, testi , lelki pihenést sem hanyagolom el. Egyensúly, lazaság.
Előzmény: Törölt nick (921)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 921
Oshonak csodálatos, megvilágosult gondolatai vannak ami egy-egy mondatban nyílvánul meg, a megvilágosodott gondolatok magyarázatai azonban mintha már nem lennének annyira megvilágosító erejűek. Legalább is szerintem. Talán mert az értés, értelmezés egy alacsonyabb szintjét, a racionális elmét célozzák meg?


"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet.

Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba. A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a tömegben otthonra találnak. A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül. Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget. A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel."

/Osho/

Osho
Előzmény: Reni 9 (915)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 920
Valóban, ha ilyen szemszögből, szigorúan tudományosan nézzük, teljesen igazad van. De ha mint szimbólumot nézzük, akkor számomra ez az egyik legjobban megfogalmazott hasonlat a zen-re .
Előzmény: Törölt nick (917)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 919
Ez nagyon szépen meg van fogalmazva. Ilyen formában még nem is olvastam róla.
Előzmény: Törölt nick (916)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 918
"te, milyen harcművészeti ágat művel Atesz? aikidót?"

Igen.

/Atesz196=Nem Máté/ :)
Előzmény: msmks (878)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 915
Igen, bár egy ideig amíg nem értettem hogy mit szeretne közvetíteni, addig meg pont az ellenkezőjét gondoltam róla. :-)
Előzmény: Semmisem (914)
Semmisem Creative Commons License 2009.12.03 0 0 914
Nagy kedvenced Osho ,)
Előzmény: Reni 9 (913)
Reni 9 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 913
Akkor egy kis Zen, bárányfelhő szimbólummal elmondva :

"A bárányfelhőnek nincs gyökere sehol, nem tartozik sehova, és mégis ott van az égen .A lét olyan mint a bárányfelhő : nincs gyökere semmiben , sodródik a végtelenben szabadon . Nem kell sehova elérnie. Nincsenek állomások az útján. az útjának nincs is vége. Nem tudod felizgatni, nem tudsz az útjába állni, mert akárhol van - az volt a célja. Megérkezett. A bárányfelhő sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem birtokol, és mégis - mindenek fölött van. A bárányfelhő úszik a végtelen térben , szabadon. Nincs jövője, nincs akarata. Ez történik itt és most. Minden pillanat örökkévaló. Nem lehet eredményes, így nem lehet vesztes sem. Élvezi hogy él. Ünnepli az örökkévaló pillanatot, a Lét extázisát. "
Előzmény: Semmisem (911)
msmks Creative Commons License 2009.12.02 0 0 912
nem konkrétan a hozzászólásodból, hanem inkább ez úgy körvonalazódott több különböző hozzászólásból. kicsit fáradt is vagyok már, lehet hogy azért nem értem a lényeget. bocsánat.
Előzmény: Semmisem (910)
Semmisem Creative Commons License 2009.12.02 0 0 911
Rá tetszett tapintani. HA komolyan vesszük a diktátor kérdését és a gyakorlatba helyezzük, akkor már csak azért sem lennék diktátor, mert a rendszer ami egy diktátort követel, "c" vágány számomra is és merem remélni h a világ számára is.úgyh ezek szerint itt passzol a dolog. :)

Na de ennek nem lesz ám jó vége, ha ilyesmi badarságokról csevegünk itt, ahol tao-nak kellene porzania és a zennek üresednie. :)
Előzmény: vriendelijke (909)
Semmisem Creative Commons License 2009.12.02 0 0 910
Nincs élet filozófiám. Nem gondolom jó megoldásnak, h csináljon mindenki amit kar.

Miért, ennyi jött le az egészből? :)
Előzmény: msmks (908)
vriendelijke Creative Commons License 2009.12.02 0 0 909
ha valaki diktátor akar lenni, annak nem való, de egyébként nem rossz filozófia. :)
Előzmény: msmks (908)
msmks Creative Commons License 2009.12.02 0 0 908
akkor végülis az életfilozófiád röviden az, hogy csináljon mindenki azt, amit akar? :-)
Előzmény: Semmisem (907)
Semmisem Creative Commons License 2009.12.02 0 0 907
Én senkinek sem hiszek, és ez most nem téged minősít.

Az pedig h olyan sokfélék vagyunk, ma már nem igaz, a sémák és használt apparátusok köre egyre szükült az elmúlt évtizedekben. Így nem tartom kizártnak, h több ember vélekedeik vagy cselekszik szinte ugyna úgy. ezzel a kérdéssel nem érdemes ennél többször foglalkozni. és mint mondtam rám pl semmi hatással sem lenne ha kiderülne, h ilyen formális "csiklandozás" folyik.

A tanulni magunkról viszont sokat lehet :)

Mert most talán kiigazítok egy tévedést amit más követett el, de ezt a tévedést én is elkövettem, ahogy mondani szokták nem vagyok jobb a deákné vásznánál.

Azt is megfigyeltem többek közt magamon is, hogy jól esik ( inkább esett, főleg a múltban), az "igazamért" harcolni és még jobban mikor kiderült "győztem", és oly rosszul, mikor nem derült ki. De ezek marhaságok. És mindaddig amíg győzni akarsz a másik felett, pl.: hogy te vagy az okosabb, vagy ez nem így van, hanem úgy, addig nincs valódi érzékelés, csak ködharc és szellem hadsereg.
aztán a sok kutatás és parancsolás, hogy így ne viselkedjek sokat segít, főleg mikor egy korábbi téma kapcsán ráébredsz, h egyik félnek sem volt igaza és az új perspektívából saját magadat is bohócnak találod és ez nem esik jól, nagyon nem. De meg kell fizetni az árát.

áááh, ezek csak töredékek, és szinte sosem gyújtanak lámpást, de ha valami akkor az vigasztal, h legalább 1× sikerült emlékeznem ezekre újra, és minél többször fogok emlékezni, anál kevesebbszer esek cseberbe meg vederbe meg pöcegödörbe, és még ki tudja hova :)
Előzmény: msmks (899)
Semmisem Creative Commons License 2009.12.02 0 0 906
Akárki akármilyen, mi maradjunk meg olyannak mailyenek mi vagyunk, vagy tartsunk afelé aminek lennünk kell (ezt rajtunk kívül más úgsem tudhatja mi, vagy ki ez, tehát miért zavarna meg mások véleménye?!).

Különben az alább látható időpocsékolás fog történni. Azért mondom h történni, mert még csak nem is csinálják ezt a fajta időpocsékolást, hanem történik az emberekkel.

Meg kell érteni, h nincs kontroll alatt. Akkor pedig nem sok mindenre jó, és legkevésbé sem éri el a célját.A láng pedig nagyon kormosan füstöl, ahelyett, h szépen nyugodtan égne. ,)

Lehet az itt felmerülő összes nick egyetlen emberé, ha a saját megnyilvánulásaim kontroll alatt állnak és engem fejeznek ki. ezeket a megnyilvánulásokat nem határozza meg semmilyen külső befolyás (pl rágalom vélemény, titulus, rang) vagy belső befolyás (érzelem, és egyéb negatív beállítottság- amik csupán a helyes észlelést nehezítik--->lásd.: a boncolt kérdés és a félreértés). Így az sem okozna gondot, ha egy emberrel beszélgetnék itt, míg a másik fél 1000 különböző nicket használ. Mert amíg magamat nyilvánítom meg, nincs mi zavarjon. én legalábbis most így látom.KomOmbo Creative Commons License 2009.12.02 0 0 905

Mondja MASKMKMAS!!!

 

buhahahhahaha :DDD

Előzmény: msmks (904)
msmks Creative Commons License 2009.12.02 0 0 904
ne mérgezz!
Előzmény: KomOmbo (903)
KomOmbo Creative Commons License 2009.12.02 0 0 903

A fórum legsötétebbjei közé tartozol vagy igazi butista faltörő kos! :DD

 

 

Előzmény: msmks (902)
msmks Creative Commons License 2009.12.02 0 0 902
jó rendben :)
nyugalom :)
Előzmény: KomOmbo (901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!