Keresés

Részletes keresés

janise Creative Commons License 2009.11.14 0 0 5684
Szia!lassan 1 éve nincsenek panaszaim,aminek örülök,de ez nagyon sok munkámba került.Folyamatosan tornázom ,lefogytam,napi szinten lógok az állványomon 4-5 percet, dolgozom,módjával terhelem magam .Remélem ez még sokáig így marad,már csak az a vékony heg emlékeztet hogy voltak nehéz hónapjaim.Bocs hogy nem írtam!
Előzmény: sziporka66 (5681)
gerincke Creative Commons License 2009.11.14 0 0 5683
Sziasztok! Napok ota olvasom az irasitokat es le a kalappal milyen erosek is vagytok es hogy batoritjatok egymast.
Szeretnem a tanacsaitokat kerni, korilbelul 8 honapja kezdodtek a panaszaim elosszor a ball terdem mogott eles fajdalom alig birtam menni a fajdalomtol bementem az ugyeletre ott azt mondtak az ideg bevan csipodve pihenjek.Igy is tettem es kb 2 het mulva el is mult ,kozben a ball vallamban is ereztem fajdalmat meg a kisujjam le is zsibbadt de turheto volt igy dolgoztam tovabb .Neha azert ereztem olyat hogy mintha az ujjaim nem mozognanak ahogy en szeretnem de probaltam nem figyelni ra.Majd kb 2 honapja a terdemmnel megint elo jott a fajdalom de most sokkal jobban es meg az egesz ball labam elkezdett fajni es a vegtagjaim zsibbadni. Megint ugyelet onnan szepen a doki majdnem kidobott mondvan szerinte MS -em van de ez nem oda tartozik hogy ejszaka rohangaljak az ugyeletre.Gondolhatjatok ,ez utan mar teljesen bepanikoltam es mint az orult mentem a termeszet gyogyaszhoz vagy 2 orvos (csaladi) es kiropraktorhoz.A termeszet gyogyasz osszevissza magyarazott a szivem a majam stb.Erre elmentem vervetelre minden ok .A kiropraktor o mondta hogy ideg becsipodes es elkezdett kezelni .Minden heten 3x mentem elektromos kezelesre utana jol megropogtatott hol itt hol ott.De nem hogy jobban lettem volna inkabb meg sz...bul.Most mar a derekam es a gerincem is faj lent alig birok neha felkelni .Dolgozni mar 3 hete nem dolgozom mert sem ulni sem alni se fekudni nem tudok hozamosabb ideig .Kaptam gyulladas csokkento gyogyszereket de azoktol piszkosul rosszul vagyok a gyomromat teljesen kikesziti.A fajdalom csillapitoktol meg teljesen koma vagyok es meg talan fobiam is van.En soha nem szedtem gyogyszert vagy csak nagyon gyenget nincs hozza szokva a szervezetem:-(
Ami krem letezik azt mar mind kiprobaltam azok hasznalnak egy ideig.
En kint elek Kanadaban es itt ha beteg vagy a jo isten mentsen meg mert nem igazan torik magukat .Magan klinikak meg nincsennek.Szerencsre eljutottam MR-ra a mult heten ott megallapitottak porckorong servem van es avallamban is kezdodik.
A jovoheten megyek az ideggyogyaszhoz azt is ugy talaltm hogy korbe telefonaltam az egesz kornyeket mert 3-4 honapot is kell varni es valaki pont lemonta az idopontjat.
Na mindegy bocsi hogy ilyen hosszura nyult a sztorym de ahogy olvastalk benneteket a legtobbotok mar tul van a muteten .Nekem ez nagyon uj es nem sokat tudok ezekrol a dolgokrol de ha valaki tudna tanacsot adni vagy hogy van e remeny hogy mutet nelkul is lehet segiteni vagy enyhiteni a dolgokat nagyon kerem irjon.Ezekben a dokikban itt nem bizom senki nem mondta pl hogy hasznaljak ovet hogy legalabb amikor jarok egy kicsit segitsen ,de vegul is hogy is mondhattak volna amiket elmondtam a dokiknak hogy mi faj mind azt mondta erdekes .. de nem tudjak mi az.Meg jo hogy az mri kimutatta ezek nem tudnak semmit itt .
Meg azt is megkerdeznem szerintetek az uszas az segit ilyenkor es a seta vagy csak fekudni mert mar kezdek belecsavarodni ebbe az egeszbe.Egy vigaszom van most hogy nem vagyok egyedul ezzel a nyavajaval es emberek nem hagyjak el magukat, gondolom nekem is ossze kell szednem magam.
Elore is koszonom .c
cc


avandia Creative Commons License 2009.11.13 0 0 5682
Sziporka!

Teljesen igazad van, már nagyon régen nem jelentkeztem itt a fórumon, de olvaslak benneteket! Azok közé tartozom, akik nincsennek jól, de viszont nem szeretek panaszkodni! Vivom a mindennapjaimat fájdalommal és egyre beszűkültebb mozgással. Sajnos már bot nélkül nem tudok járni, mert esek-kelek. Nem tudnak mit tenni az orvosok, mert nem tudják mi a kiváltó ok! Azért nem írkálok, mert senkinek nem szeretném a lelkesedését tönkretenni, mindenki rendkívül pozitívan álla gyógyuláshoz és ez így van jól!!! Sajnos van akinek nem jön össze a gyógyulás, de én sem adom fel, csak nehezen élem meg! Mindíg bízom benne, hogy majd kitalálnak valami okosságot az én állapotomra is!
Mindenkinek szép napot kívánok!
Üdvözlettel: avandia
Előzmény: sziporka66 (5681)
sziporka66 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 5681
Kell a gerinc fórumba egy humoros beteg.:-))

Már rég írtam privibe a Janise- – Ring 9 és Neked.

Nagyon rég hallottam az  Avandia – Szorgos - Mari 73 - Cora 4 - Boszori-ról.

Aki viszont régi fórumos volt és nem jelentkezik az a Pitykéné ő szinte alapító tag volt és a gerinc fórum lelke.

Jó lenne, ha néha jeleneznének, mi van velük.

 

Most én egy jó krémet kaptam a térdemre a neve: Indometacinos kenőcs

Dunc kötés kell tenni a fájó testrésre és én egy fél délelőtt-t rajta hagyom, persze leragasztom légmentesen.

Két év után most először nem fáj a csípőm és a térdem.:-))

A férjem is kiprobált és neki is jó.

Kétnapi krémpakolás után.

Régebben a Cora 4-irta a fórumba, hogy nagyon jó és tényleg jó.

Nem az operáló ortopédus orvosom írta ki egy másikhoz mentem, mert az enyém passzívan viselkedett. Ez van!

Ha akarjátok, kipróbáljátok, ha akarjátok nem.

Én még csak a térdemre és a csípőmre tettem de a derakamra is ki akarom próbálni. Igaz az nem fáj.  

A Google-be keressetek rá a kenőcsre.

Ez a doki azt mondta: A térdtől is, fájhat a gerinc és a csípő nagyon sokan nem is, gondolják vagy nem is, sejtik. SŐT

Ezt viszont az idegsebészem és az operáló ortopédiás orvom is mondta.

Ha már 3-m orvos ugyanazt állítja, akkor abban van valami igazság.

Az, hogy meddig lesz jó a térdemre a krém, az nem tudom.  

Ja a krém ára: 2-t tégely 550-ft. Az nem biztos, hogy nektek jó lesz, mert nem vagyunk egyformák.

Én sem gondoltam,hogy egy krém segít.

Halkan mondom furcsán, néztem a dokira, amikor mondta, hogy ez segít.

Mondtam is a férjemnek: Te be sz…..s egy sima krémet irt csak ki és fizettem 5000-ft a magánrendelésért. :-))

 

Sikeres gyógyulás Mindenkinek!

Előzmény: erzsi55 (5680)
erzsi55 Creative Commons License 2009.11.10 0 0 5680
Kedves Mindenki!
Én is a gyógytornát javasolom, én arra járok hetente, igaz csoportos foglalkozás, de a gyógytornász csak nekünk gerinc, és mell műtötteknek tarja az órát. Nagyon szuper először egy kicsit nehézkes a mozgás, de beindulunk és akkor már könnyebb.
Ha valaki szeretne hozzánk csatlakozni Szegeden, akkor nagyon szívesen látjuk.
Van egy hon lapunk is azon mindent megtalálsz amit a mellműtétről szeretnél tudni.
http://szegediametisztklub.mlap.hu/

sziporka!
egy kicsit régen írtam neked, de bepótolom. az oldalak amit feltettél nagyon jók, Te semmit nem változtál, és nem változol. Nagyon jó a hozzá állásod a betegségedhez.
Csak tanulni tudok tőled, még mindig
üdv erzsi55
real_geri Creative Commons License 2009.11.09 0 0 5679
a torna ilyen, hidd el. eleinte rosszabb, aztán javul, végén kívánod.
ORFI-ban megtapasztaltam. első hét után azt mondtam, mi a f...nak jöttem ide, most szarabbul vagyuk, mint voltam. 2. héten kezdetm alapállapotba kerülni, 3. hét után hazamentem, leemeltem a 15 kilós bringát a fali kampóról, felpumpáltam, mert épp 50 hete nem ülhettem rá, ée elmentem tekerni fél órát.
Előzmény: btani (5677)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.08 0 0 5678
A torna nem biztos, hogy jó. Legalábbis a csoportos. Ha egyéni akkor lehet.Nekem rosszabodott az állapotom. az úszás és a hosszú séta az amelyik segitett. nekem is a második műtétem volt 13 év után. De most tökéletes 4 és fél hónappal műtét után
Előzmény: btani (5677)
btani Creative Commons License 2009.11.08 0 0 5677

Köszönöm mindkettőtök válaszát. A pózos linket megnyitottam, aztán rájöttem, hogy milyen fiatal vagyok még :D, meg hogy sajna ez nem kifejezetten gerincműtét utáni link. Egyébként jó :D

A tornával kicsit hadilábon állok. Egyrészt mert sokáig próbáltam a McKenzie tornát, két különböző gyógytornásszal, két különböző városban, de a tüneteim csak rosszabbodtak. Igaz, ez még a műtét előtt volt. Most viszont, mivel nem egyértelmű, hogy mi a bajom, nem is igazán merek tornára menni. Vaktában lövöldözni a legkönnyebb :S . A sebészem is azt mondta, szerinte az úszás ezerszer többet ér, mint a torna. Ha holnap sikerül elérnem a dokit, és tudok menni a héten rehabra, ott úgyis lesz csoportos, meg egyéni tona is,  meg gyógyfürdő, meg minden, mi szem-szájnak ingere. Ha nem érem el, vagy már nincs meg a beutalója, akkor csak jövő hónapban tudok menni a rehabra, akkor viszont marad az úszás.

Vadkaland, hogy vagy?

kristaly02 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 5676
torna torna torna!!! Az segít csak, meg az úszás... tapasztalatból mondom 2 műtét után...
Előzmény: btani (5674)
sziporka66 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 5675
Házasélet? Szerintem kutya póz, ami nem megterhelő a gerincre nézve, persze ha kevesebb mozgással párosulva.D.D. :-) A férfiaknak könnyebb dolguk van gerinc műtét után.

Itt lehet választani pozitúrát, ha valakit zavar nem nyissa meg.D.D. :-)) És ez is az élethez tartozik.,

Remélem a gép, engedi:-)) Ha a képkattintásra  még mozog is.D.D.:-))

 

http://drinfo.hu/eletmod/szex/kama-szutra

 

http://www.sexinfo101.com/sexualpositions.shtml

 

http://www.sexinfo101.com/sp_index.shtml

 

Kellemes Hétvégét Mindenkinek:-)) Kell egy kis humor a fórumba!:-))))))))))))

 

 

Előzmény: btani (5674)
btani Creative Commons License 2009.11.05 0 0 5674

Szia!

Voltam én is kontrollon, gyakorlatilag ugyanazokat mondta a doki, mint neked. A gerincem nekem sem fáj, az nem fájt előtte sem. A műtéti heg mellett fáj egy picit, de az egyértelműenn azért, mert teljesen le vannak tapadva az izmok, ugyanis hónapok óta nem hajolok előre.A fenekem fáj, meg elől-hátul a combom. Azt is mondta az orvosom, hogy simán belefér, hogy még két hónappal a műtét után is fáj, mert kettős műtétem volt. És válaszolt az itt feltett, de ott fel nem tett kérdéseimre is, szóval lehet, hogy mégis olvas :). Vagy csak nagyon begyógyult az agyam az elmúlt időben, és már ezt is csak beképzelem :) .  Fekvő helyzetben felemelte mindkét lábam, és azt mondta, ha kiújult volna a sérvem, ezt nem tudta volna megtenni. Így most úsznom kell, meg két hét rehab-fürdőkórház. Ezt egyelőre nem fogadtam el, mert túl sok lenne, megint itthon hagyni a piciket. De jövő héten megkérdezem, mert mégiscsak elmennék (átbeszéltük itthon a családdal). A papíromra az van írva beutaló diagnózisként, hogy postlaminectomias szindróma. Kicsit utánaolvastam, végülis a tünetek stimmelnek. Leszámítva, hogy tényleg ugyanezek a tüneteim voltak akkor is, amikor elkezdtem dokihoz járni, jó fél évvel a műtét előtt. Most próbálok pozitívan gondolkozni, bár tényleg eléggé fáj. Meg akartam kérdezni a kosmodiscet is, meg az mbt cipőt is, de elfelejtettem. Ja, meg hogy milyen pózban lehet házasélni :D, nem szeretném, ha még ezzel is csak gondot okoznék magamnak. Ct csak akkor lesz, ha a konzervatív kezelés nem hoz javulást.

Előzmény: vadkaland (5673)
vadkaland Creative Commons License 2009.11.04 0 0 5673

Voltam tegnap kontrollon a dokimnál, mondtam neki, hogy a gerincem csak ritkán fáj, viszont a fenekem és a derekamnál az izmok igencsak fájnak, ugyanúgy, mint neked. Azt mondta, hogy ez még a csigolya érintettség miatt van, elég gyakran előfordul, az idegeknek még meg kell nyugodni, stb. Meg plusz nekem volt két baloldali térdműtétem is nemrég, úgyhogy jobban terhelem a jobb oldalamat, ezért is lehet. Seractil-t írt fel, 10 napig kell szednem, azt mondta annyi idő alatt múlni kell a fájdalomnak. Még 4 hét szigorú pihi, közben fűző elhagyását próbálgatni, és elvileg (meg remélem gyakorlatilag is) gyógyult leszek!!! Amit még javasolt, az az ék alakú ülőpárna az első időkben, aztán utána át lehet térni a felfújható gyógypárnára (Dyna azt hiszem). Ezt a felfújhatót ki is próbáltam szuper, mert ahogy egy picit is megmoccansz rajta, elmozdul alattad a párnában a levegő és a gerinc melletti izmokat mozgásra készteti, ezzel is erősödnek. Meg kényelmes is.

Ha sikerült neked is eljutni a dokidhoz, írd majd meg it mondott.

Előzmény: btani (5671)
Eretnek77 Creative Commons License 2009.11.01 0 0 5672
Üdv mindenkinek!


A derékfájás témához szeretnék hozzászólni.4 éve nekem is rendszeresen fájt a derekam.Elmentem dokihoz,aki egyből elküldött röntgenre.Megállapította,hogy van egy kicsi gerincferdülésem.Fájdalomcsillapítót,izomlazítót írt fel.Egy hétig használt is,de utána ismét fájni kezdett a derekam.Úgy gondoltam,hogy 27 évesen nem fogok gyógyszereken élni.Elmentem tehát egy kiropaktörhöz.Bevallom,nem nagyon hittem benne,de gondoltam,megpróbálom.
Kb 6 kezelés után úgy éreztem,mintha újjászülettem volna.Egyáltalán nem fájt a derekam,és azóta sem volt vele problémám.Továbbra is sportolok,futok,kondizom.Szóval nekem használt.
Persze ezt nem reklámnak szántam,csak a saját tapasztalatomat írtam le.
btani Creative Commons License 2009.10.27 0 0 5671

Köszönöm a válaszokat! Ma egész nap feküdtem, mégsem vagyok jobban. Sőt, mostanában szinte jobb egy picit, ha mozgok. Fekvés közben sem fáj, de fekvésből felkelni..., na az gáz igazán. A kosmodisc-en csak azért gondolkodtam, mert az elmúlt pár hétben rettenetesen letapadtak az izmaim, és mivel nem tudom, mikor kezdhetem a gyógytornát, így gondoltam addig is jó lenne. Ha tényleg él a visszavásárlási garancia rá, talán mégis kipróbálom. Műtét után simán le tudtam hajolni előre (a kontrollvizsgálaton), most meg szinte semennyire. Nem azért mert fáj, hanem mert merevek az izmaim. Alaphelyzetben ugyanaz a szitu, mint durván egy éve, amikor elkezdődtek a panaszaim: fekvés segít, de csak amíg fekszek, utána ugyanolyan rossz. Most még csak időszakosan fáj, és csak nagyon ritkán kell fájdalomcsillapító. Egyébként mindennemű mozgástól független a fájdalom. Műtétet követően kb 3 hétig elég sokat feküdtem, szintén kb 3 hétig már felkeltem, egy-két dolgot megcsináltam (pl mosogatás, 5-10 percenként egy órára megszakítva, vagy mosás, de csak úgy, hogy bedobáltam a koszos cuccokat a gépbe, de kiszedni már a párom szedte ki). Úgy éreztem, hogy ennyit muszáj mozognom, semmiféle megerőltetést nem jelentett. Kb 6 hetes voltam, amikor először kiléptem a lakásból, sétálni. Aztán múlt héten a nagyobbik gyerekem már én vittem oviba, és én is hoztam haza. De ő már "önműködő", így ez gyakorlatilag kétszer negyed órás sétát jelentett, szintén nem volt megerőltető. És most a hétvégén volt nagyon "kemény" 3 nap, egyedül itthon két kicsivel. De ma kipateroltam őket a lakásból, és szinte egész nap feküdtem. És egy szemernyivel sem jobb, mint tegnap. A dokit két napja nem tudom elérni, mert vagy műt, vagy megbeszél, vagy ebédel... Remélem, a héten sikerül majd. Holnap megyek a háziorvoshoz, kíváncsi vagyok, ő mit mond a gyógytornára. Szerintem semmivel sem tud többet mondani, mint amit már így is tudok.

Jövök majd hamarosan, beszámolok a változásokról. Gondosan odafigyelve arra, hogy akár az én orvosom is olvashatja :)

vadkaland Creative Commons License 2009.10.27 0 0 5670

Ha megtudok vmit, természetesen megírom. Nekem is ugyanezek a tüneteim vannak mint neked, légyszi majd te is írd meg mit mondott rá a doki.:)

Én már arra is gondoltam, hogy esetleg izomláz lehet, ennyi fekvés, meg pihi után lehet, hogy a napi megterhelés is okozhatja... (bár nem tudom te mennyire terhelted eddig, de nekem ugye feküdnöm kellett 6 hetet...)

 

 

Előzmény: btani (5668)
btani Creative Commons License 2009.10.26 0 0 5668

Sziasztok! Pár napja már írtam. Még nem kerestem meg a dokimat, mert..., nem is tudom. Mindenki hülyének néz, hogy minek pörgök, 7 héttel a műtét után még nem olyan nagy gáz, ha fáj, meg front van, stb. Most két napja, hogy jobban terhelem magam (egyedül vagyok a gyerekekkel), megint jobban fáj a fenekem, meg elől-hátul a combom, meg a medencecsontom táján az izmom (ha van ott olyan :) ) Olyan, mint amikor elkezdett kialakulni a sérvem. Jövő héten tuti elmegyek az orvoshoz, kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

Vadkaland, olvastam máshol egy hsz-edet, a kosm.d-ről érdeklődtél. Én is pont ma kezdtem el utánaérdeklődni, de sehol nem találok arra vonatkozó infót, hogy műtét után lehet-e. Ha esetleg megveszed, vagy megtudsz valami okosat, kérlek írd le ide is. Köszönöm!

erzsi55 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 5667
Kedves brain 33!
Valóban szakorvoshoz kell fordulni. De hová, melyikhez? Mert sajnos én is gerinc műtéten vagyok túl, és azóta is nagyon fájnak a térdeim, csípőm, gerincem. A fájdalom csillapító az már semmit nem ér. A Reumatológusnál felvettem a térdeimbe, 3-3 injekciót, ami után úgy éreztem mintha vizet szúrtak volna belém, de kifizettem a 70000ft mert nagyon bíztam benne. azóta is fizikóra küld, pedig nem ér semmit. Én igazán nagyon tűröm a fájdalmat, de ez már elkeserítő helyzet. már egy gyógyszer nem elég, pedig nagyon erős. Akkor légy szíves és mond meg mit csináljak, és milyen szakorvoshoz forduljak.
Köszönöm ha tudsz segíteni, én már minden segítségnek nagyon örülök, és megfogadom.
Előzmény: brain33 (5662)
sziporka66 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 5666
Én ezt találtam elég érdekes, majd tekerjétek az egeret.

http://neurology.pote.hu/neuro/modules/germututfajdszind/data/fajdalom_001m.pdf

 

Én, úgy tudom már mind az én Pécsi orvosom nekem azt mondta: Az országba minden idegsebésze, olvassa a 2-t, gerinces fórumot és simán be lehet azonositani mindenkit, aki egy kicsit is többet ír.

Ez nem titok elvégre róluk is szól, és amivel foglalkoznak.

Gondolom a többi orvos a saját "szakterületén" lévő fórumokat, nézi.

És lehet, hogy orvos a brain33 :-)))

Kata-flan Creative Commons License 2009.10.24 0 0 5664

Hogy egy kicsit megnyugtassalak...

1 évvel járok előtted, s most már meg sem éreztem az időjárásváltozást.:-)

Előzmény: real_geri (5661)
Kata-flan Creative Commons License 2009.10.24 0 0 5663

Drága Brain!

Te valószínű doki vagy és tök igaz, amit írsz, de...

Ugye Te is tudod, hogy az orvosoknak a tb-s rendelésen nemigen van idejük a beteget felhomályosítani, a dolgozó gerinceseknek ideje sincs kivárni az órákat, hogy bejuthassanak a szakrendelésre, s nekünk betegeknek sajnos nics annyi fölös pénzük, hogy mindenféle problémával felkeressük a magánrendelőt, így maradunk egymásnak, pl. itt a neten.

Amúgy, mint műtött gerinces azt tapasztaltam, hogy a műtét utáni rehab. öléggé elhanyagolt a finanszírozási rendszer miatt (pl. évi 2 fürdőjegy), pedig egy jól karbantartott gerinces olcsóbb a társadalomnak, mint egy újból kés alá kerülő, esetleg megrokkanó beteg ember.

Szóval vannak problémák, és ahogy én is olvasgattam (írogattam is), itt nem is annyira orvoslást, mint ajánlásokat a rehabilitáció terén, valamint lelki megnyugtatást várunk egymástól - ez pedig jó.

 

Igen, vannak tévhitek, s szerintem se jó, ha hajlunk feléjük, de ez beletartozik egy tapasztalati eszmecserébe, s itt már az egyénen múlik, hogy mit tart felőle. Amúgy jó lenne, ha a tévhitekből kibillentenének bennünket, az tényleg nem jó, ha hülyeség felé megyünk, de ezt valakinek fel kellene vállalnia.

Előzmény: brain33 (5662)
brain33 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 5662
Kedves real geri!

A gerincproblémával küzdő betegeknek időjárás változásra gyakran fáj a derekuk, vagy a lábuk. Minden ember más, mindenkire máshogy hatnak dolgok. Végi olvastam több hónapot ezen az oldalon és rá kellet jönnöm, hogy nagyon sok tévhit kering a gerincbetegek körében. Egy a lényeg, szakemberhez kell fordulni!!!
Előzmény: real_geri (5661)
real_geri Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5661
2 hete megértettem volna a derekam fájását, mert terheltem, de múlt héten pont semennyire sem terheltem meg.

már eleve úton volt a saját cég indítása és innen kiszállás, de nem ilyen gyorsan akartam, még nem indult be igazán az új meló.
Előzmény: Törölt nick (5660)
real_geri Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5659
és ennek örömére megszűnt a munkaviszonyom.
a leggázabb, hogy nem is tudok rájuk haragudni érte. 1 éve hol vagyok, hol nem vagyok. el kellene nézzék tartósan? :(
abban maradtunk, ha jól vagyok, dolgozok számlára
real_geri Creative Commons License 2009.10.20 0 0 5658
k..ra elegem van, napok óta fáj a derekam, hol jobban, hol kevésbé
És nem tudom, mitől.
Múlt héten semmi extra nem volt, csak meló.
Pénteken voltam 6 hónapos kontrollon, tök jól voltam, meg is beszéltem a dokival, évekig ne is lássuk egymást, este masszázs, szombat óta meg itt döglődök.
Ezt nem hiszem el..
kristaly02 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 5657
Keress egy másik idegsebészt! És csikarja ki egy kontroll MR-t!
Előzmény: btani (5656)
btani Creative Commons License 2009.10.15 0 0 5656

Igen, én is felelőtlen dolognak tartom. Bár hozzá kell tennem, hogy a kórterembe minden nap bejárt egy gyógytornász, de voltak nálam súlyosabb műtéten átesettek, és velük foglalkozott. Én csak a tens kezelést kaptam, amitől tiszta izomlázam lett. Ja, meg egy fűzőt. Meg hogy: "mondta a doktor úr, hogy nem volt ez egy kis műtét, pihenjen sokat. És csak óvatosan".

Az a dilemmám, hogy amíg nem tudom, hogy nincs-e valami bibi odabent, addig van-e értelme elmenni tornára. Nem szeretném, ha rontanánk a dolgon.

Ez a McKenzie dolog is, olyan érdekes: voltam Pesten kórházban egy hónapig, jártam erre a speciális tornára. A gyógytornász egy szuper aranyos csaj, elmagyarázta, hogy mi, miért és hogyan történik. De nem javultam, hanem romlottam. Hazajöttem, kihagytam egy hónapot, (azalatt úsztam, meg masszázságyat próbáltam), aztán elmentem egy itteni gyógytornászhoz (egy kisvárosban lakom), mert megtudtam, hogy itt is csinálják a McKenzie módszert. Mivel annyit "elértünk" Pesten, hogy a kétoldali lábfájásomból lett egy jobb oldali lábfájásom, zsibbadással, ebből arra következtettem, hogy valóban mozgatható az a sérv (mindent meg akartam tenni a műtét előtt, ma már bánom). Az itteni gyógytornász egy szintén szuper aranyos férfi, mindent elmagyarázott ő is, ... és teljesen ellentétes feladatokat csináltatott velem, mint a pesti. És három nap múlva azt mondtam, hogy akkor köszi, engem többet meg nem mozdít senki. És bejelentkeztem műtétre. Szóval ez annyira bosszantó az eü rendszerben, hogy nem egyformák a kezelések!!! Nekem pl 6 hetes kontrollra sem kell mennem (azt csak szülés után kellett :) ). Az van a zárómon, hogy panasz esetén kontroll.

Előzmény: Törölt nick (5655)
btani Creative Commons License 2009.10.15 0 0 5654

Köszönöm a válaszokat! :)

Miskolcon műtöttek, én tulajdonképpen nagyon elégedett voltam a dokimmal, csak ez bánt nagyon, hogy mivel annyira nem fáj, és minden funkcióm rendben van (sarokra, lábujjhegyre állás, stb), ezért úgy gondolja, hogy ez még a műtét utáni rehabilitálódásba belefér. És a szakirodalom szerint valóban belefér (apám pl. fél év után tudott visszamenni dolgozni, de azért őt 50egynehány évesen műtötték, én meg 30 vagyok). Olvastam erről a hegesedésről is, a doki meg is említette, de nem nagyon merült el a témában. Úgy gondoltam, jövő héten megint felkeresem, én is szeretnék egy átvilágítós vizsgálatot, mindegy, mi is az. Én hajlamos vagyok egyébként túlparázni a dolgokat, és ezt szerintem a doki és észrevette rajtam. De inkább nézzen hülyének, csak csináljon egy vizsgálatot. Legfeljebb majd látványosan örülök, ha nem lesz semmi gond :). Azért is bánt, hogy elbagatellizálja a panaszomat, mert egyszerre kettőt műtött, és műtét előtt természetesen tájékoztatott arról, hogy a műtétnek is nagyobb a kockázata, és a műtét utáni szövődmények is gyakoribbak lehetnek. Elvben lehet az is a gond (ezt csak én ollóztam össze), hogy túl régóta halogattam a műtétet, és emiatt nagy mértékben, vagy esetleg véglegesen károsodott az idegszál, amit irritált a sérv. Vagy épp kiújulhatott maga a sérv is. Szóval sok oka lehet, de csak az utolsó magyarázná azt, hogy volt egy fájdalommentes időszakom. No, mindegy. Mégegyszer köszönöm, hogy válaszoltatok! Majd jövő hét elején, ha betöltöm a 6 hetet, felhívom a dokit, vagy bemegyek hozzá.

Vadkaland, olvastam a sztoridat, hát, nem irigyellek. Nagyon erős lehetsz, hogy ilyen higgadtan tudsz írni erről! Kitartást kívánok nekd, ahogy olvasom, nagyon jó úton haladsz :)

vadkaland Creative Commons License 2009.10.15 0 0 5652

Én a helyedben addig nem hagynám békén a dokit, amíg nem csinál egy kontroll MR-t.

Nekem egy hét után begyulladt a csigolyám, amit műtöttek, visszakerültem a kórházba, és rögtön MR-t csináltak kontrasztanyaggal.

Nem is ez a lényeg, hanem, hogy ilyenkor a műtét helyén lehet bevérzés, heg, stb, ami nyomhatja ugyanúgy az ideget, mint a sérv. Nekem is ezt mutatta ki a vizsgálat, hogy a bal oldalon van egy kiboltosulás, ami 9 mm nagyságú, és nyomja a durazsákot. Mondjuk nekem fájdalmat nem okoz, azt mondta a dokim, hogy majd felszívódik. De lehet hogy neked az ideghez ér vmi, azt nyomja és azért vannak ugyanolyan tüneteid.

De nem vok orvos, szerintem ne hagyd ennyiben, járj utána!!!

Előzmény: btani (5650)
btani Creative Commons License 2009.10.15 0 0 5650

Sziasztok! Engem 6 hete műtöttek, kiszakadt négyes, és extrém nagy hármas sérvvel. Gyógytornáról semmit nem mondtak, annyi volt a gyógytorna, hogy háromszor rámtettek egy tens készüléket. Még műtét előtt jártam McKenzie-re, az a gyógytornász azt mondta, hogy műtét után két hónappal mehetek hozzá rehabilitálódni.

Olvasgattam a régi hsz-ek között, de mindet nem volt időm elolvasni, lévén még mindig fáj az ülés. Az lenne a kérdésem, hogy tapasztalt-e valaki a műtét után erősödő fájdalmat? A műtétet követő első héten semmi bajom nem volt, megszűnt a láb és fenékfájdalmam. Aztán egy hét múlva újra elkezdődött. Azóta minden héten felhívtam a dokimat, voltam is már bent nála, megvizsgált (manuálisan, vagy hogy is mondják, szóval belém nem nézett, csak rám :) ), és azt mondta, más örülne neki, ha egy gerincműtétet követően ilyen virgonc lenne, mint én. Ez igaz is, mert alaphelyzetben nagyon jól vagyok, viszont nem még fáj a lábam, hanem már megint fáj :(, és ez nagyon megijeszt. Beszélt nekem különböző okokról, de a vége az lett, hogy tulajdonképpen nagyon sok dologtól fájhat ilyenkor. Sokat olvastam a témáról a neten, de ilyen problémával nem nagyon találkoztam. Ugyanúgy fáj mindenem, mint a műtét előtt, csak nem pontosan ugyanazon a helyen, és nem olyan intenzitással. Most fájdalomcsillapító nélkül olyan, mint a műtét előtt fájdalomcsillapítóval. Gyakorlatilag úgy érzem magam, mint közel egy éve, amikor elkezdődött ez az egész :(

Van valami ötletetek, hogy mitől lehet ez?

És még egy kérdés: mi az a foraminotomia? Rajta van a zárómon, de a neten nem nagyon találtam magyar nyelvű oldalt erről a témáról (vagy lehet, hogy csak nem jól kerestem). Előre is köszönöm a válaszokat!

kristaly02 Creative Commons License 2009.10.14 0 0 5649
Nekem 6 hét után még néha fájt.
De az már nem vészes.
Előzmény: vadkaland (5645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!