Keresés

Részletes keresés

Katy75 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 4753

Köszönöm, én azt hiszem megpróbálom a netes foglalást, úgy láttam vannak akciók remélem sikerül elcsípni egyet.

 

Oda felé mindenképpen foglalok kabint, visszafelé én úgy gondolom nem fog kelleni.

A mi szállásunk Isola Rossán lesz , ahogy néztem az kb 1,5-2 óra kocsival. Vezetni pedig felváltva szoktunk a férjemmel, így azért kibírható lesz . A leghosszabb amit eddig kocsival megtettünk az Bp-Nápoly oda vissza, ha azt kibírtuk akkor ezt is :)

 

Katy

Előzmény: szkati (4751)
Katy75 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 4752

Köszönöm, hát meglátjuk. Kompoztunk már de az csak max. 1 óra volt, remélem azért fogjuk bírni :)

Kabint csak az éjszakai oda felé kompozásra szeretnék foglalni, visszafelé nappal jövünk így szerintem akkor felesleges.

Nem tudom széket érdemes e foglalni nappalra?

 

Katy

 

 

Előzmény: geodo1 (4750)
szkati Creative Commons License 2015.03.08 0 0 4751

Mi mobilynes-el mentünk és a Mahartnál vettünk jegyet előtte kb. 2 hónappal.

Ami meg a kabint illeti, hát mi éjszaka jöttünk vissza is, kabinban, mert én meg azt gondoltam, hogy csak kipihenten tudom végigvezetni  egyben hazáig az utat. Arról meg már nem is beszélek, hogy Villasimiusból érkeztünk, ami eleve már 4 óra volt a kompig.

Igazad van, mert kompolás után  reggel 8-kor indultunk hazafele. Nem nagyon álltunk meg, és este 8-ra voltunk itthon. Ez tényleg 12 óra.

Előzmény: Katy75 (4749)
geodo1 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 4750

én korzikára utaztam livornoból és genovába a moby-val. nem foglaltunk kabint, én túlságosan drágának találtam, igaz, mindkét út nappal zajlott (bár az odaút a teljes éjszakai autózás után, reggel hatkor indult a komp ötórás útjára).

 

nekem semmiképpen sem volt életem élménye; kulturált, jól felszerelt kompok ezek, de azért csak kompok. se jobbnak, se rosszabbnak nem találtam az utazást velük, mint bárhol másutt a hasonló eszközökön. hozzáteszem, az én tűrőképességem ezeken a kompokon nem túlságosan magas, úgy 5-6 óránál van. aki kifejezetten szeret így hajózni annak biztos sokkal élvezetesebb. bevallom, én nagyon tudom unni egy-két óra után. :)

 

a két társaság közül sztem azt válaszd amelyik olcsóbb, mivel mindkettő igényes, normális társaság. mi a társaság oldalán foglaltunk, lévén így nem jött rá senkinek sem a jutaléka. sokszor vannak mindenféle akciók, érdemes rendszeresen nézegetni az oldalaikat, és elcsípni egy ilyet, rengeteget lehet ezzel spórolni (hiszen a teljes árú jegyek bizony olaszosan drágák).

Előzmény: Katy75 (4749)
Katy75 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 4749

Köszönöm az biztos hogy oda éjjel megyünk visszafelé viszont nappal. Kabint én is szeretnék foglalni, mert azért 10-12 órás vezetés után azért csak kényelmesebb lesz. Visszafelé viszont úgy gondolom hogy nem kell kabin végül is kipihentek leszünk :)

 

Ti melyik társasággal mentettek? A jegyet neten foglaltátok vagy a mahartnál?

 

Katy

Előzmény: szkati (4748)
szkati Creative Commons License 2015.03.08 0 0 4748

Életem egyik legjobb élménye volt a kompolás Szardiniára és vissza.:))

Mindkét hajós társaság megbízható, kényelmes. Mi foglaltunk fülkét alvásra. Ha szabad valamit javasolnom, akkor próbáljatok éjjel kompolni.  Nyertek egy napot. Este 11 körül van a bechekkolás( ami szintén óriási élmény), és úgy reggel 6 körül ér be a komp. A kompon minden van: éttermek, mozi, disco, és nem utolsó sorban csodás látvány a hajóról a napfelkelte is.

 

Előzmény: Katy75 (4746)
rezeda9001 Creative Commons License 2015.03.08 0 0 4747

Sziasztok!

 

Autóbérlés ügyben osztanám meg a visszaigazolt foglalásom történetét:

 

Helyi kölcsönzőt kerestem a neten, melyről kedvező véleményeket találtam és levelet küldtem nekik, megjelölve az időpontot, és, hogy reptéri felvételt és leadást szeretnénk egy B kategóriás autóra (júliusban utazunk, vagyis csúcsszezonban, csúcsárakkal). A visszajelzés már a következő napon megérkezett, részletes tájékoztatással. Az autó bérleti díja 217 euró, 7 napra, benne vannak a reptéri és az egyéb adók, a korlátlan km, és a kötelező biztosítások 1000 euró összeghatárig.

 

A további biztosítási díjak opcionálisak, de a biztosítások befolyásolják a letét összegét:

Rate not include:
fuel,
refilling fuel Euro 16,00(our cars are all with fuel full tank;you must pay refilling only if you don't return the car with full tank),
parking and trafic fines,
Superkasco insurance for elimination responsability for damages to the car for Euro 12,00 for day,
Superfurto insurance for elimination responsability in case of fire and theft of the car for Euro 5,00 for day,
SuperPai insurance ( insurance personal driver ) Euro 5,00 for day,

collection in other Sardinya Company station ( Euro 60,00),

babyseat Euro 31,00

second driver Euro 05,00 per day.
Minimum deposit ( if included SuperKasco + SuperTheft) Euro 500,00

Minimum age 23 years 

 

Bár az ajánlatban szerepelt, hogy amennyiben a supercasco és a superfurto biztosításokat is megkötjük, 500 euró a letét összege, gondoltam, hogy teszek még egy próbát, és visszakérdeztem, hogy ebben az esetben mennyi a letét összege, jól értettem-e a dolgot. A válaszlevélben azt írták, hogy ebben az esetben 300 euró lesz a letét összege. Visszaírtam, hogy így megfelel a dolog, és küldtek is egy visszaigazolást a kölcsönzési szerződés létrejöttéről, valamint egy felhatalmazás- szerű, hivatalosnak tűnő felhatalmazást, hogy a bérleti díj felét, azaz 168 eurót levonhatnak arról a Visa kártyáról, melynek az adatait megküldöm számukra, vagy átutalom banki átutalással az összeget. A felhatalmazáson szerepeltetnem kellett a sofőr nevét is, tehát gondoltak arra a lehetőségre, amikor nem a sofőr nevére szól a terhelendő kártya. Annyit írtak ezzel kapcsolatban, hogy a kártya szólhat más nevére is, de a sofőrnek és a kártyabirtokosnak is jelen kell lennie majd az átvételkor. "The owner of the credi card can be the driver or not, but He have to be present at the moment of the rent."

 

A végeredmény: 336 euróba került az autó 7 napra, reptéri felvétellel-leadással és 300 euró lesz zárolva a helyszínen letétként. Előlegként 168 eurót levontak a kártyáról, ekkortól vált hivatalossá a foglalásunk.

 

Minden egyéb a helyszínen fog kiderülni, de a tripadvisor fórumon csak jót olvastam róluk, és eddig valóban korrekt cégnek tűnik. Ha valakit érdekel az elérhetőségük, itt az oldaluk:

http://www.autonoleggiosardinya.com/rent_a_car_sardinia/index.php

 

Ha visszajöttünk (július közepén) meg fogom írni a helyszíni tapasztalatokat is :)

 

 

 

 

 

Katy75 Creative Commons License 2015.03.07 0 0 4746

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy aki utazott már komppal Szardíniára mi a véleménye róla. Mi júliusban fogunk utazni és mindenképpen autóval megyünk. Már utána néztem és úgy tudom két társaság indít a szigetre kompot az egyik a mobylines a másik a sardinia ferries esetleg vélemény valamelyikről, valakinek? Minden tanácsod szívesen fogadok :)

Köszönöm

Katy

geodo1 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 4745

tökéletesen foglaltad össze szerintem.

Előzmény: dundalk (4744)
dundalk Creative Commons License 2015.03.06 0 1 4744

"az autóhoz regisztrálva legyen sofőrnek akié a bankkártya különben nincs jogosultságuk baleset esetén levonni a pénzt"

Ez többnyire így van, de néhány kölcsönző  engedélyezi az utas kártyájának a használatát is, anélkül, hogy második sofőr lenne, persze a kártya tulajnak alá kell írni, hogy részéről rendben.

 

Lényegtelen, hogy mi van biztosítva, a szerződés a kölcsönző és a bérlő (megnevezett sofőr) között jön létre. Ha megnézel egy bérleti szerződést abban benne van, hogy minden biztosítás semmis, ha az autót arra jogosulatlan vezette, azaz nem a sofőr vagy a második sofőr.

 

Tehát ha okoz az "illegális" sofőr egy balesetet, akkor a bérelt kocsiban keletkezett kárért és a másik autóban keletkezett kárért, illetve akár még a másik autóban utazók kórházi számláját is könnyen neki kell állnia...

 

Arra meg, hogy majd hazudjuk ki vezetett, nem biztos, hogy mindig lehet számítani mert ugye lehetnek tanúk stb. Egy kis koccanásnál még talán OKez elmehet, de egy súlyos balesetnél akár a börtönt is vállalja a másik fél helyett?

 

Remélem értitek mire akarok kilyukadni ezzel?

 

most tényleg, ha a kártya miatt csináljátok, akkor nem éri meg egy társkártya a párodnak? évi 5eHUF talán a díja..

 

----

egyébként azt tudom, hogy mindenki jól vezet és semmi gond nem lehet. ismertem egy sofőrt, aki lenyomott 20 évet balesetmentesen, aztán a nyugdíj előtt néhány héttel okozott egy halálos balesetet. Nem volt komoly anyagi kár, egy sima ráfutásos eset volt de olyan szerencsétlenül sérül a másik sofőr, hogy tragédia lett belőle..
----

Végeredményben az igaz, hogy Olaszországban elég magasak az extra díjak, de van megoldás az olcsó biztosításra, meg arra is, hogy a megfelelő embernek legyen a kártya a nevén stb. és ne kelljen ilyen olyan trükköt alkalmazni, hogy néhány ezerért hatalmas kockázatot kelljen vállalni.

 

Ennyit szerettem volna ehhez még hozzáfűzni.

Előzmény: szofi762 (4742)
geodo1 Creative Commons License 2015.03.06 0 1 4743

persze, ha baj van és nincs önrésznullázás akkor baj van, ez így van. de azért nem mindegy az sem, h mekkora az a baj. márpedig ha kiderül, h még meg is sértettük a szabályokat, akkor jóval nagyobb lesz a gebasz, lásd amit dundalk is írt (mert persze, az autó van biztosítva, de te meg szerződést szegtél, hiszen alá is írtad, h nem vezet más, csak az, aki...)

és mondom, ez még csak a dolog praktikus része, ott van még az erkölcsi is...

 

 

Előzmény: szofi762 (4742)
szofi762 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 4742

Nem tudom pontosan ez hogy van, elvileg az autó kellene hogy legyen biztosítva nem a sofőr, de akár országonként, cégenként is változhat. Viszont konkrét tapasztalat még évekkel ezelőttről: Nizzai bérlésnél nem figyeltünk arra hogy a párom nevére béreltük az autót és a helyszínen az én nevemre szóló bankkártya volt. Nem adták oda az autót csak úgy hogy vagy veszünk második sofőr opciót az én nevemre vagy kötünk zero excess biztosítást. Ott mondta a csaj hogy ez azért van mert ha balesetet okozunk kell hogy az autóhoz regisztrálva legyen sofőrnek akié a bankkártya különben nincs jogosultságuk baleset esetén levonni a pénzt. Ergo így mindegy ki vezetett lényeg hogy regisztrálva volt az adott bérelt autóhoz. (a második sofőr még mindig olcsóbb verzió volt)

 

Szerintem a végén mindig ide lyukadunk ki: Ha külföldön autót  bérelsz és valami gebasz van a vezetés alatt az szívás, a gyatyád rámehet. Viszont ha bebiztosítod magad minden ellen akkor a 150 euro bérleti díj felmegy 300-ra... Na így mindenki maga döntse el melyiket választja.

Előzmény: dundalk (4740)
szofi762 Creative Commons License 2015.03.06 0 0 4741

Ok, tény nem volt még balesetünk se külföldön se itthon, szóval én így nem gondolom végig a dolgot! És ezért is írtam hogy mindenkinek a maga rizikója... Nálunk is az van hogy nekem van hitelkártyám de a párom jobban vezet. Pl. Palermóban én be nem ültem volna a volán mögé!  És hát igen, sajnáltam azt a plusz pénzt a második sofőrre.... (valami 13 euro/napra emlékszem ami 1 hétre számolva elég durva)

Előzmény: geodo1 (4737)
dundalk Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4740

Ez így jól hangzik, de egy káresemény esetén az tudod, hogy az autó teljes értékéig feleltek, mert csak a bérlő van biztosítva?

Előzmény: szofi762 (4736)
bviki73 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4739

köszönöm szépen, akkor majd lefoglalom rajtuk keresztül, remélem minden rendben lesz :-)

Előzmény: geodo1 (4738)
geodo1 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4738

említettek oldalakon 24-27 euróval olcsóbb ugyanaz az ajánlat (tehát firefly, plusz driverrel). nem mondom, h ezen múlik egy nyaralás de minek kidobni ennyit is.

 

http://awesomescreenshot.com/0874jxkt01

Előzmény: bviki73 (4735)
geodo1 Creative Commons License 2015.03.05 0 1 4737

akkor azt kell mondani hogy az vezette az autót aki az autókölcsönzőnél be van jelentve - ugye ezzel a megoldással akkor van baj (ami ne haragudj meg nagyon, de amolyan magyaros...), ha a sértett fél meg véletlenül túlságosan szabálykövető. mert akkor viszont nadrág, szoknya, minden lekerül rólatok, mármint képletesen persze, attól tartok...

Előzmény: szofi762 (4736)
szofi762 Creative Commons License 2015.03.05 -2 0 4736

Hát, az a helyzet hogy mi nem kértünk 2. sofőrt és mindig vezet a másik is... őszintén szólva senki nem nézi ezt, ha véletlenül egy rendőr megállít ő csak azt nézi hogy a sofőr jogsija rendben legyen illetve az autó papírjai. Ennek akkor van jelentősége ha balesetet okozol, akkor azt kell mondani hogy az vezette az autót aki az autókölcsönzőnél be van jelentve, mert csak annak a hitelkártyájáról tudják levonni az esetleges kár összegét akit ők regisztráltak. De persze az a te döntésed, meg mindenkinek a saját rizikója! Cssak pont az ilyen extra dolgok miatt szoktak durván magas költségeket felszámolni...

Előzmény: bviki73 (4731)
bviki73 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4735

Aug. 28- szept7-ig, 10nap

Előzmény: geodo1 (4734)
geodo1 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4734

vszeg így adta meg nekik a budget, és a kocsi méretétől függ valószínűsíthetően, h melyik végén vannak.

 

bviki: mikor mentek pontosan?

Előzmény: dundalk (4732)
bviki73 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4733

köszi :-)

Előzmény: dundalk (4732)
dundalk Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4732

A Firefly valóban 1510-et zárol, de a Budget Olaszországban csak úgy 500EUR-t szokott.

 

Az önrész ettől viszont még valóban 1220 illetve lopás esetén kb. 2000EUR. Egyébként elég tág tartományt ad meg a rentalcars, mert azért nem mindegy, hogy 1220 vagy 3400EUR.

 

Mert azért 3400eurós hitelkeretet még tőlünk nyugatabbra sem nagyon adnak mondjuk egy hitelkártyához..

Előzmény: bviki73 (4727)
bviki73 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4731

Több oldalon is néztem, hasonló árakat kaptam :-)

Viszont csak ott ad ajándékba plusz egy vezetőt , ami számomra fontos, mert nem én akarok vezetni hanem akivel megyek, viszont hitelkártyám csak nekem van :-)

lehet kérek ajánlatot :-) köszi

Előzmény: geodo1 (4730)
geodo1 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4730

sztem ez teljesen szokványos különbség, semmi extrát nem találok benne. ha kötsz nullázót (ha jól értem szándékozol), akkor a firefly-nál is kevés lesz a deposit.

Én nem Szardínián de másutt, közte Olaszországban is használtam már őket, eddig minden rendben volt velük.

 

egyébként csak a rentalcarson nézted az autót vagy másutt is, csak ez volt a legolcsóbb? Mert általában az autoeurope.it vagy .eu jobb árakat szokott adni. 

De érdemes visszaolvasni is, rezeda írt nemrég egy helyi kölcsönzőtől, attól is érdemes lehet esetleg ajánlatot kérnetek.

Előzmény: bviki73 (4725)
szofi762 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4729

Nem láttam a konkrét ajánlatot, de kb. 12 éve rendszeresen bérlünk autót és azt hogy mennyit fog zárolni a kártyán azt soha nem írták ki. Olyat már hallottam hogy valakitől 1000-1200 eurot befoglaltak na de 2000-3000-et... Kizárt hogy ez deposit legyen! 

Ez az összeg 1220 és 3416 euro inkább arra enged következtetni hogy max. ezzel az összeggel felelsz pl. totálkár, lopás stb. esetén. (legutóbb nekünk ez az önrész 2500 euro volt és amit konkrétan befoglaltak a kártyán az autó felvételekor az 380 euro!)

Előzmény: bviki73 (4727)
bviki73 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4728

igen, rájöttem, köszi :-)

Előzmény: Törölt nick (4726)
bviki73 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4727

szia,

Firefly: 1510 euro

Budget: 1220 és 3416 euro között zárol, ezt írja az ajánlat.

Önrész mentes kb. 20-25 euro/nap.

:-)

Előzmény: Törölt nick (4724)
Törölt nick Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4726

A beillesztés gombot megnyomtad? Mert attól, hogy feltöltöd a képet, még nem kerül ide, csak a beillesztés gomb megnyomása után.

Előzmény: bviki73 (4723)
bviki73 Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4725

Törölt nick Creative Commons License 2015.03.05 0 0 4724

Nézd meg, hogy mennyit zárolnak, illetve mennyi az önrészmentes biztosítás ára.

Előzmény: bviki73 (4722)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!