Mumus ez mind, de ez leginkább, mert a narancssárgákhoz is alig lehet, de ehhez meg szerintem kizárt az alkatrész, ha beszarik. Ukrajnában vannak ilyenek.
Csak saját részre ment eddig a szalag fóliában hajtatott parira, ubira, paprikára, de csak magunknak vagy 40 nm. Olyan fekete műanyagházas szűrő, mint amilyenek permetezőkben is vannak.
Olyan szalagom van, ami 10 centinként lyukas. Nem érdekli a vasat, mocskot. Két eresztés után már dugul és van benne szűrő. Idén még krumpli lesz. Következő évre talán a paprika, ha találnék normális felvásárlót. Volt legtöbb 98-ban 5 hektár csípős alma, nagyon szerettem.
Vegyél 10cm-enként lyuggatott szalagot, így tövenként legalább 3 lyuk rendelkezésére áll a növénynek. Szezon végéig csak nem dugul be mind a három. :) Egy a hátránya csak, 100m-nél nem lehet hosszabbat rakni, mert a végén már nem lesz nyomás.
Van itt is aki krumpli után krumplit tesz, de nekem az a tapasztalatom , hogy 3. év után nagyon leromlik mind minőséget, mind a mennyiséget illetően.
Ettől függetlenül nekem is volt már vizes esztendőben, hogy a partos részeken május végén felszedtük a fóliás krumplit és vetettünk bele tarlókrumplit.
Ezta savazást ismerem. Kertész vagyok. :) De nem szeretnék savazni, ha nem muszáj.
Errefelé nagyon olcsón vesznek meg mindent, viszont jövőre felszabadul 9-10 hektárnyi agyonkáliumozott krumpli föld. Igaz, hogy egy családba tartoznak, de hát úgy kellett nekik. :D Krumpli is harmadik éve lesz egymás után. Ismerős nemesítő 19 évig csinált krumpli monokultúrát.
Az is lehetséges hogy nem pontos a hőmérő, esetleg éppen most ment tönkre a termosztát. Én szétszedés előtt lemérném 1 infrás hőmérővel több helyen is.
A pici furat ami a termosztát tányérján oldalt van ,az nagyobbra van fúrva véletlenül se tömődjön el .A te esetedben ,ha chinai a termosztát akkor már kinyit hamar ezért ,próbáztuk le mi is előbb meleg vízben ,ha te is kipróbáltad előtte akkor tanácstalan vagyok!Az enyémben eredeti orosz van ennyit tudok!
Nekem is újtípúsú termosztát meg a ház is új! Nekem hiába felhúzott teljesen hűtőzsalu pótkocsival így is 50°C megy fel és ott kinyit a termosztát! Hogy érted hogy neked meg van spékelve a termosztát?
Felhúzott hűtőráccsal kiérek a faluból és már vetkőzöm ,olyan fűtésem van , gyári termosztát van bele téve 75 foknál nyit és meg van kicsit spékelve ,hogy ne duguljon be a termosztáton a kis pici luk amin mellette áramlik folyamatosan a hűtő folyadék nagyon hülye!
Próbáld ki,hogy reggel kimész,és letakarod az elejét egy pokróccal,és beinditod,és meglátod,hogy egy pár perc alatt fel fog menni 80Cre,és utánna leveszed,mikor már 80 fokos!
Egészben. Ez a vicc, hogy románok 280ért viszik egészben, a szeltet pedig 120-150ft körül veszi az átvevő. Napégettet, hibásat kiszeltük de nem sok volt szerencsére. Kápia Csángó és Karpex fajták váltak be a tálcázás miatt, mert 16cm-nél nem vesznek át hosszabbat, ugyanis nem férne bele a tálcába. Ezek nem nőnek meg olyan hatalmasra, ami meg túlméretes lett, ment a piacra. 2 hektár körül szokott lenni talajtakart, meg fél hektár fóliasátorban.
Cspegtetőszalag: ha vasas a víz, én salétromsavat adagolok hozzá. Évente veszek egy 50 literes hordóval, 10.000körül adják, és adagolom az öntözővízhez. Nem kövesedik le, plusz van benne nitrogén is.
A Bihart egészben, vagy szeletelve adod el? Kápia milyen fajta? Mekkora terület, ha nem titok? Nálam szűrve is eldugul a csepegtető szalag. Az nekem 270 km.
Vízpumpa felújítással mennyire érdemes foglalkozni, vagy érdemesebb komplettbe cserélni? Ma gömbcsukló felújítás közben fedeztem fel, hogy szivárog a tengelynél...
Dél alföld. Felvásárló 220-ért vette a kápiát, kisebb méretű kellett neki, tálcázták német exportra. Pritamint meg nagybanira a románoknak azok 280ig is elmennek árban, ha olyan a minőség. Bihar-t termelek, nagyon meg vagyok elégedve vele, minden szempontból, kivéve a vetőmag árát.
A napszámon meg nem spórolnál, mert úgy meg a lassabb ültetéssel a gépen ülők fizetése nőne. Pótoló ember meg úgyis kell. Milyen paprika és mennyit szoktak merni érte fizetni?