Keresés

Részletes keresés

kettőtizes Creative Commons License 2009.12.20 0 0 5735
Sziasztok!

Benéztem ide, és volt érdeklődés lentebb erről : Gerincprotektika

Gondolom elég jó dolog. Én szeretnék bejutni hozzájuk.
Magamról nem írok sokat, akit érdekel a történet : Blogom

Ezt én írom.

A kocsonyás-zselés anyag helyettesítése érdekel engem is komolyabban, mert állapotomnál fogva ez a megoldás lenne az illdomos.

Az e-mailjük nem él, vagyis nem tudja kézbesíteni neki a rendszer a levelet.
Majd telefonon...

Mindenkinek fájdalommentes napokat kívánok!


Üdv:
kettőtizes
maria73 Creative Commons License 2009.12.17 0 0 5734

SZIASZTOK!

SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI!A BARÁTNŐMNEK GERINCSÉRVE VAN!A GYŐRI KÓRHÁZBAN ÉRDEKELNE JÓ IDEGSEBÉSZ!HA VALAKI TUD VAGY ESETLEG MŰTŐTTÉK OTT AKKOR ÉRDEKELNE A DOKI NEVE!ELŐRE IS KÖSZI A SEGÍTSÉGET!

MINDENKINEK FÁJDALOMMENTES SZÉP ESTÉT KÍVÁNOK!

real_geri Creative Commons License 2009.12.17 0 0 5733
6 hónappal ez még nekem is volt, ne mrepülőn, általában.

8 hónappal utána azt tudom mondani, majdnem teljes életet lehet élni, de sajnos vannak napok, amikor marha rossz. soha nem lesz 100% szerintem.

Az, hogy a napokban rossz, az csak azért nem borít ki idegileg, mert ezek a frontok miatt a derekamon kívül a jobb térdem, és a két csuklóm is fáj, szóval a derék belefér :)
Előzmény: Törölt nick (5732)
cicoka68 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 5731
2005. júniusában szó szerint "lerobbantam", ágyéki porckorongsérvvel. Akkor azt gondoltam sosem fogok úgy élni, mint előtte. Hosszú folyamat volt a gyógyulás, sok szenvedéssel. Ennyit röviden!
Sokat köszönhetek ennek a fórumnak, és persze férjemnek is, aki akkor folyamatosan hozta haza a fórumból kinyomtatott hozzászólásokat, melyeket olvastam.
Azért írok, mert magamból kiindulva, ha csak lelkileg is, de segíthet másnak, aki ide látogat. Nekem tényleg sokat segített!
Azóta tünetmentes vagyok és persze betartok bizonyos szabályokat, mert ez már csak így működik. Még annyit: én nem lettem megműtve.
Szívesen segítek, ha van kérdése valakinek.

További szép napot!
Atti82 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 5730
Teljesen igazad van :)
Pusztán csak kíváncsi vagyok, hogy ha ilyen szép megoldásokról írnak oldalakon, akkor miért van, hogy a gerincsérv még mindig nagyon megnehezíti sokak életét :(
Persze engem is megnyugtatna, ha tudnám, hogy ha sokkal rosszabbra fordulna az állapotom, akkor ez a megoldás is szóba jöhet a jövőben.
Előzmény: Törölt nick (5729)
Atti82 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 5728
Sziasztok,

olvastam két porckorong protézis módszerről:
-nucleus protézis : itt a porckorong kocsonyás anyagát kiszedik és feltöltik valamilyen anyaggal
-porckorong protézis : ekkor a teljes porckorong helyére egy protézis kerül.

Találkoztatok már olyannal, akinek ilyen módszerrel tették rendbe a porckorongját?
bela2200 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 5727
Egy javaslat: Szevermed
Előzmény: Atti82 (5720)
manci66 Creative Commons License 2009.12.09 0 0 5726
Kedves Robertov!


Szívemből beszéltél, köszönöm.

és sokunk nevében is, akik már jártunk ott, egy műtét után , a másodikat, sokadikat már nem vállalva, akár magánban is...

Legjobb elkerülni az ELSŐ műtétet, és más orvost, más intézményt keresni.


Jobb egészséget kívánok mindenkinek:)!













Előzmény: Törölt nick (5724)
gerincke Creative Commons License 2009.12.08 0 0 5725
Akkor te a vegen jol jartal.Nekem itt kulfoldon semmit sem csinalnak a dokimnak mind mondom hogy faj, infuzio vagy valami de ehelyett felirt antidepis gyogyszert mondvan biztos kivagyok.MOndtam neki igen de nem azert mert hulye vagyok hanem mert faj es a nyakamat is alig tudom mozgatni.Most valami eros gyulladas csokkentot szedek ha nem fog hasznalni akkor nem tudom .Azon imadkozom hogy egy kicsit jojjek helyre hogy haza tudjak menni mert legalabb otthon ha fizetsz akkor utanad neznek de itt nincs maszek doki megvannak igy is fizetve es nem igazan erdekli oket.
Előzmény: Törölt nick (5724)
Atti82 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 5723
Köszi a tippeket, megpróbálok keresni olyan orvost, aki végigjárja a témát.
Ezt ajánlották most: http://www.bhc.hu/gerinc/ Ismeritek? Persze bármi más tippet is szívesen fogadok.
Azt néztem amúgy, hogy egy MR vizsgálat 53 ezer forint, ami nem kevés, de egészségpénztárból is fizethető. Persze még jobb lenne, ha beutalóval sikerülne eljutni a vizsgálatra, ha már egyszer masszívan fizetem a TB-t :)
Előzmény: gerincke (5722)
gerincke Creative Commons License 2009.12.08 0 0 5722
Szia! Szerintem is ha az orvos nem kuld el jobb ha fizetosen mesz mert legalabb megtudod mi is a pontos diagnozis es jobban tudjak mit is kezeljenek .Javulast kivanok.
Előzmény: Atti82 (5720)
Atti82 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 5720
Sziasztok!

Sajnos új vagyok a fórumon, de örülök, hogy ennyi jó információt el lehet itt érni :)

Szeretnék rögtön kérdezni is. Nekem egy rossz emelés következtében fájdult meg kegyetlenül a derekam. 2 hétig feküdtem vele, aztán szépen lassan kezdtem mozogni. 1 hónappal később lementem az orvoshoz, ő elküldött fizikoterápiára, majd gyógytornászhoz. A fizikoterápia tényleg jó volt, de a gyógytornász közölte, hogy annyi betege van, hogy január közepe előtt már nem tud fogadni. És ennyivel el is volt intézve a dolog. Itt állok 2 hónappal a sérülés után, lelet, diagnózis nincs, csak tüneti kezelés.
Ahogy én meg tudom ítélni, most kellene egy komolyabb vizsgálatot csináltatnom (MR? CT?), hogy megtudjam pontosan mi a baj és hogyan lehetne kezelni, de ezt a doktornő nem ajánlotta. A kérdésem, hogy szerintetek hol lehetne olyan orvost találni, aki hajlandó végigjárni ezt az utat?
Egy ismerősöm a SpineArt gyógytornászait javasolta, de azt hiszem hozzájuk már valami lelettel kellene mennem.

köszi,
atti82
sziporka66 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 5719
Itt az MBT cipőröl videók!

Érdekes, hogy lassan minden betegségre jó az MBT cipő még a........:-))))

 

http://videoklinika.hu/video/mbt_gyerekeknek

 

http://videoklinika.hu/orvos/ferenczi_agnes

 

http://videoklinika.hu/orvos/ferenczi_agnes

 

 

 

 

Itt található az összes betegség, amik érdekelnek benneteket:-)))

 

Ezek a videók legalább mindenkinek érthetők! Szerintem:-)) 

Én, mindig ezeket nézem, ha érdelel valamelyik betegség vagy érintet vagyok benne,vagy  leszek:)))

 

http://videoklinika.hu/orvosok

 

Jó videózást és hétvégét Mindenkinek!

sziporka66 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 5718
gerincke Creative Commons License 2009.12.04 0 0 5717

Sziasztok! Gondoltam benezek de nem sokat prog a forum..

Megvettem az a cipot habar felprobaltam de meg hordani valahogy felek.sajna en ilyen vagyok mindentol parazok.A derekam egy kicsit jobb a nyakam sajna az faj nagyon sehogy sem kenyelmes fekudni .A dokimat kertem kuldjon el egy gereinc psecialistahoz de meg nem akar ... nem tudom mire var adott erosebb fajdalom csillapitot.Jarok gyogytornara ami jo amikor eljovok de estere mar megint semmi...

Remelem azert a legtobben jol vagytok es mindenki keszulodik a karacsonyra.

Legyen fajdalom mentes napotok...

zozo000 Creative Commons License 2009.11.28 0 0 5716
Amit sikerült kideritenem a zeel injekcióval kapcsolatban, hogy a csomagolásán a feliratozás nem felelt meg a követelményeknek. Az új feliratok engedélyeztetés alatt.
Előre láthatólag dec 10-től kerül megint a patikákba.

üdv

Z.
Előzmény: ring9 (5712)
H0rusz Creative Commons License 2009.11.26 0 0 5715
Sziasztok!

A tapasztalataimat szeretném megosztani veletek. 5 éve szenvedek krónikus ízületi és derékfájdalmaktól és ha ez még nem lenne elég ferde a gerincem és lúdtalpam is van. Körülbelül 2 évvel ezelőtt vásároltam meg az első gördülő talpú cipőmet (ami egy MBT volt). Sajnos én is úgy jártam ahogy sokan mások. Nagyon hamar tönkrement pedig alig használtam és nagyon vigyáztam rá. A talpa is érthetetlenül gyorsan elkopott. Ezután minden bizalmamat elvesztettem a márka iránt és jó néhány lúdtalpbetéttel próbálkoztam amik szintén nem hozták meg a várva várt javulást. Ekkor sokat olvastam az interneten a gördülő cipők jótékony hatásairól és eldöntöttem újra belevágok. MBT-t nem szerettem volna az említett problémák miatt, ezért a gyógytornászom által javasolt és használt Waldlaufer Dynamic gördülő talpú cipő mellett döntöttem. Először érdeklődve fogadtam, mert az ára körülbelül fele annyiba került, mint az előző cipőmnek, de kellemeset csalódtam. Sokkal könnyebb a járás benne és egy éves használat után is kimondottan jó állapotban van. De ami a legfontosabb derék és ízületi fájdalmaim sokat javultak és a tartásom is teljesen egyenes a gyógytornászom szerint. Lúdtalpam miatt kialakult kalapácsujjaim is szépen kiegyenesedtek:) Úgy érzem végre megtaláltam a megoldást. Én mindenkinek csak ajánlani tudom a gördülő talpú cipőket. Én a Kisznyér Co. cipő üzletben vásároltam meg, az üzletnek weboldala is van ahol Waldalufer Dynamic női cipő és férfi cipő is megtalálható: http://kisznyer.hu
Leírást pedig itt találhatok róla: http://kisznyer.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=15&Itemid=97

Remélem tudtam segíteni hasonló problémával küzdő "sorstársaimnak" is.
gerincke Creative Commons License 2009.11.25 0 0 5714
Sziasztok!Koszi a topikot a tornara!MAr mindent kiprobalnek olyan elszant vagyok.Olvastam az MBI ciporol errol valakinek velemenye? jo ez gerincserveseknek?
tara Creative Commons License 2009.11.25 0 0 5713

Itt találsz nyaki tornagyakorlatokat: http://www.spinecolorado.com/neck.html

Jobbulást kívánok

Előzmény: gerincke (5709)
ring9 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 5712

Szia!

 

Ne viccelj, én már többször vettem Zeel-t (Budapesten, Bajcsy u, Teréz krt.) minden gond nélkül (a doktor régi rendelője környékén lévő gyógyszertárakban biztos van), de ha éppen nem volt, akkor felajánlották, hogy megrendelik, és pár napon belül visszamehetek érte. Ha végképp nem találsz, keress homeopátiás szereket forgalmazó gyógyszertárt, nem hiszem, hogy Bécsig kellene utaznod érte (hacsak nem ez a cél)!

Előzmény: zozo000 (5707)
real_geri Creative Commons License 2009.11.24 0 0 5711
akkor inkább TENS
nem rossz. de nem is csodaszer
Előzmény: gerincke (5710)
gerincke Creative Commons License 2009.11.24 0 0 5710
KB-900 speciális elektroakupunktúrás készülék otthoni, kiegészítő fizikoterápiás http://www.saxmed.hu/?l=hu&p=fizikoterapias

valaki hallott mar errol???
gerincke Creative Commons License 2009.11.23 0 0 5709
Sziasztok!Gondoltam bejelenkezem,remelem mindenki jol van.Nekem a hatam egy kicsit jobb csinalom a tornat setalok es uszok modjaval.CSak a karom fajt nagyon 2 napja 1 orat jegeltem mire jobb lett es meg mindig lezsibbad ejszaka.A nyakamra nem mutattak tornat ha valaki esetleg tud valamit ajanlami annak orulnek vagy az uszas arra is jo?
Mi az az injekcio amit inni kell ?ha jol olvastam .....
Fajdalom mntes napot mindenkinek.
CC
zozo000 Creative Commons License 2009.11.22 0 0 5707
Sziasztok!

Klemencsics doktor úr javaslatára innám a Zeel injekciót.
(gerincsérv L4-5)
Azonban egyenlőre nem sikerült beszereznem.
Igaz, hogy bécsben a magyar eu-s receptre ki lehet váltani?
Osztrák a gyártó ott talán lehet kapni.

üdv

Z.
gerincke Creative Commons License 2009.11.21 0 0 5705
Szia! Voltam vegre az ideggyogysznal megvizsgalt es ugy nezz ki nem kell muteni .Azt mondta hogy sajnos honapokig is eltarthat amig helyre jon es az ajulas meg a gyengeseg az azert van mert mar a szervezetem nem birja a fajdalmat de sajnos a gyogyikat nem toleralom.Adott egy masik gyogyszert ami gyengebb majd latjuk.Kell mennem uszni tornazni modjaval .Szerinte meg az is lehetseges hogy visszahuzodik a serv .De azt is mondta hogy ez sajnos kesobb is elojohet de akkor is ha megmutenek.Jo 2 orat tesztelt ossze vissza szurkalt tuvel meg meg az izmaimba is benyomott egy jo nagy tut es arammal sokkolta azt hittem kiugrik a szemem!A nyakammal majd visssza kell mennem mert azt kulon fogja megnezni.Arra hogy zsibbad a karom mikor alszom azt mondta hogy az nem veszelyes ha lemegy a gyulladas akkor az is elmulik de csinalnak azert arra is tesztet.Nagyon jo doki volt nem sietett es szepen elmagyarazott mindent mar attol jobban erzem magam.
Koszi szepen hogy irtal remelem a te derekad olyan mint ujkoraban :-) azt hiszem szaltot dobalni mar nem fogok...de annak is orulni fogok ha zoknimat lazan feltudom majd huzni.
CC
Előzmény: Törölt nick (5704)
gerincke Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5703
Sziasztok! Jo olvasni hogy azert van remeny hogy jobban legyen az ember.En magamreszerol tegnap eljaultam reggel es szinte duplan lattam a hazidokim szerint semmi koze a kettohoz szerinte ugy bevagyok panikolva hogy csak rontok a helyzeten.Mondjuk alig eszem.Megmondta az eredmenyet az MRI-nak a nyakamban is van egy es a derekamban harom porckorong serv van plusz az egyik belul kozepen meg is van egy picit repedve.Azt mondta hogy ehez esnem kellett de en tudom hogy nem estem el .Nem tudok masra gondolni csak hogy a kiropraktor a mar meglevo bajomra csak ratett azzal a sok nyomkodassal.Ma megyek az ideggyogyaszhoz es remelem valami gyogyszert ad mert most csak gyogyik nelkul szenvedek.
Legyen szep fajdalom mentes napotok.
CC
Előzmény: real_geri (5700)
sziporka66 Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5702
Jobbulást kívánok Neked, és persze többieknek is.:-))

Előzmény: boszori (5701)
boszori Creative Commons License 2009.11.18 0 0 5701

 Sziasztok, nem tűntem el, rendszeresen olvaslak benneteket.

Jól esett Sziporka, hogy hiányoltál, így ismereretlenül is. Neked is volt egy időszakod amikor nem írogattál olyan sűrűn, mint szoktál, nekem attól olyan hiányérzetem volt. Kicsit olyan, mintha egy sorozatot néznék, de hiányzott a főszereplő. Ja, hogy én sem írtam? Én kicsit kiestem a sorozatból, és most inkább néző vagyok!

 

Én lényegesen jobban vagyok, néha azt hiszem csak egy rossz álom volt az a 3 évvel ezelőtti  történetem. Amit rendszeresen teszek magamért, az a hátúszás.

Azért néha bepánikolok és úgy érzem időzített bombát hordok a gerincemben, de remélem nem így lesz. Időjárásváltozás vagy az úszás mellőzése szinte azonnal jelez. Kíváncsi lennék mit mutatna egy MR a régebbi leleteimhez képest, de az is lehet, hogy jobb ha nem látok leletet, (mindig betegebbenek érzem magam olyankor) Jó lenne azt hinni, hogy az én porckorongsérvem felszívódott, eltűnt. (lehet, hogy én megúszhatom műtét nélkül???)

Mostanában megint nyillalgat időnként éjjel amikor megfordulok, na ez  is a rosszabb időkre emlékeztet.

 

Összességében ha benneteket olvaslak, a mostani állapotomban én nem panaszkodhatok. Tudok dolgozni, bár időnként nagyon elfáradok ebbe a sok 12 órázásba. Remélem nem lesz bosszúálló a porcikám. Mostanában nagyon sok munkám van, a szabadnapjaimra is bevállalok amit lehet, na ilyenkor azt teszem amit tudom, hogy nem lenne szabad: kihagyok 1-1 úszást, stb. és aztán csodálkozom, hogy itt fáj-ott fáj.

 

Mindenkinek frontmentes napokat kívánok!

Előzmény: sziporka66 (5681)
real_geri Creative Commons License 2009.11.17 0 0 5700
igen, nekem így volt, aztán kaptam rá jó kis Fentanyl tapaszt, meg egy szép műtéti heget, ami elmúlasztotta :)
Egyelőre pihentesd, ilyen állapotban ne tornáztasd
Előzmény: gerincke (5689)
GAtesz Creative Commons License 2009.11.17 0 0 5699
Sziasztok.

Megvagyok én is.
Dolgozok rendesen, teszek veszek, ellátom a dolgaimat.
Estére elfárad a derekam. Fájni is szokott napközben is. Hol jobban hol kevésbé.
Van olyan is , hogy nem fáj. (ez a ritkább)
Járok heti 2x úszni. Otthon ha eszembe jut tornázok.
Egyáltalán nem emelek, és nem hajolgatok.

Üdv!

Atesz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!