Keresés

Részletes keresés

ROBBO44 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 17668

köszönöm akkor még nem biztos mert a papiromtra irtán nem dolgozhatok!

Előzmény: words about future (17667)
words about future Creative Commons License 2016.06.23 -1 5 17667

Amit Nefti feltett, annak alapján változik az eddigi feltevésünk - sajnálatos módon. 

Idézem:

 

"Szűk határidőre

Korábban csak a rehabilitációs ellátásban részesülő személyek (B1, C1 kategória) vehettek részt közfoglalkoztatásban. Ha a rehabilitációs hatóság felajánlott a megváltozott munkaképességű munkavállalónak egy közfoglalkoztatás keretében végezhető állást, akkor azt az ellátottnak együttműködési kötelezettségéből adódóan el kellett fogadnia a 20 órás munkaidőkorlátot szem előtt tartva

 

Egy név nélkül nyilatkozó szakember szerint a határozat célja, hogy a közfoglalkoztatásban való részvételt kiterjesszék az összes megváltozott munkaképességű részére, azaz nem csak a rehabilitációs, hanem a rokkantsági ellátottak számára is. Ide tartoznak a jelenleg foglalkoztatásra alkalmatlannak tartott : B2, C2, D, E. kategóriák. Az utóbbi kettőbe tartozók egészségi állapota 1-30 százalék közötti, és folyamtos egészségügyi támogatásra van szükségük, az “E”-be tartozók önellátásra nem vagy csak segítséggel képesek."

 

 

 

nefti10 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 17666

Akkreditált,védett munkahely,miben különbözik a nem védett munkahelytől?

 

nefti10 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 17665
ROBBO44 Creative Commons License 2016.06.23 0 0 17664

sziasztok engemet 2015 ben hivtak vissza vizsgálatra az oszhoz!kevrt szorongási depresszio.paranoid személyiség zavar enyhe mentálisredartadio enyhe viselkedés zavaz  2020 iban hivnak vissz de olvastam hogy pszihés betegeket vissza hivnak ez vonatkozik rám ?elöre köszönöm a válaszokat!

words about future Creative Commons License 2016.06.23 -1 7 17663

 

Ami a fórumon olvasható, az közkinccsé válik, Mindenki ismeretévé, Mindenki tudásává.

 

(Ami magánlevelezésben bonyolódik, az két ember ismerete,  közös tudása lesz, aztán vagy megosztja, vagy nem. Ez már az illető személy döntése.)

 

Ezért az itt feltett közérdekű  kérdéseknek a helyben történő megválaszolása óriási jelentőségű közös Tudásvárunk építése szempontjából...

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.23 -1 11 17662

Kedves BJszakért és Mindenki!

 

Egy picit tévedni tetszik, mert kézenfogva.hu alapítvány jogsegélyszolgálata nem csak munkaközvetítéssel foglalkozik, hanem valódi doktorált szakjogászokkal karöltve teljes körűen  segítenek leszázalékoltak útbaigazításában, még akár a fellebbezések megírásában is. Javaslom Önnek, hogy hívja fel őket, hátha közösen kooperálva még jobb, még több sikereket érhetnek el a hozzájuk forduló betegek, hátrányosok érdekében. Igazi csapat munkában rejlik az erő! 

 

Viszont az tény, hogy a jelen kormányunk minden törekvése arra irányul, hogy ha kell az élő halottak is dolgozzanak, mert valamilyen oknál fogva irritálja őket. Mivel itt jó páran nem látunk változást, legalábbis politika színterén, akkor azt hiszem nem marad más hátra, mint felkeresni pl. kézenfogva alapítványt és reménykedni egy megfelelő munkahely elnyerésében. 

Személyes tapasztalat, hogy pl. Németországban irodákban, közhivatalokban, iskolákban dolgoznak hátrányosok és szeretik a munkájukat. Igaz a járandóságuk bőven elmarad a magyar viszonyoktól. Sajnos! Németeknél több mint 60% dolgozik valamilyen (csökkentett) ellátás mellett, míg idehaza nem éri el 10% sem. Persze, mert nincs megfelelő mennyiségű és minőségű munkahely.

 

Személyes tapasztalatom, hogy idehaza sok haszonleső dolgozik és károsítja meg a hozzájuk forduló betegeket, hátrányosokat. Nagyon fontos, hogy ezen oldalon olyan segítséget találjanak a betegek, mint pl. kézenfogva alapítvány, vagy esetleg az Ön hozzáértése kedves BJszakértő.

Nagyon fontosnak tartom azt is, főleg az ide forduló új olvasóknak, hogy minden esetben ellenőrizzék le, hogy kinek milyen okból adnak ki a kezükből hivatalos határozatokat, végzéseket. Először személyesen ismerjék meg segítőiket, akár kérjék el bizonyítványukat, igazolványukat, (pl. ügyvédeknek kötelező a kamarai tagság, online oldalon ellenőrizhetőek) hogy nyugodtan a legmegfelelőbb helyen kérdezzenek. Juszt László szavaival élve, Ne hagyjátok magatokat károsítani, átverni, vagy becsapni figyeljetek, figyeljenek!!!

Előzmény: BJszakért (17659)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.23 0 4 17661

Mindenkinek!Minden nap próbálom követni az eseményeket,olvasom a hozzászólásokat.Ebből tanulok.Minden nyalizás nélkül írom,hogy BJ jól fogalmazta meg a dolgokat.De azt nagyon meg kellene érteni amit ír,mert bonyolult.Tényleg nem mindegy,hogy az adott esetben kitől kérünk segítséget,mert minden esetben más lehet a megoldás.Például lehet hogy beteg valaki,és vissza minősítik,akkor BJ és a többiek élményei alapján lehet még valamit tenni.Csak minnél több értelmezést tegyen fel BJ,ill olyanok is mint a WAF,mert ezek alapján a nem felkészült társainknak is tudunk segíteni.

Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.23 0 6 17660

Kedves Betegtársaim!

Megígértem, hogy leírom mit tapasztaltam a felülvizsgálatomon. Kb. másfél órával előbb érkeztem, semmi gondot nem jelentett, kaptam sorszámot, szobaszámot. Éppen vizsgálat folyt, közben kijött egy kedves hölgy, aki bekérte a papírjaimat, mint később kiderült ő volt a vizsgálóorvosom. Hamarosan szólítottak, mivel látták, hogy begipszelt, törött kézzel elég szerencsétlenül nézhettem ki, leültettek. Hárman voltak a szobába, az admin. már javába írta a gyógyszereimet,  megköszönte, hogy összeírtam, pedig ezt nem mindenhol szeretik. Jelenlegi panaszaimra voltak kíváncsiak. Nem kellett vetkőznöm, ülve megvizsgált, ahol kellett segített felhúzni a blúzomat, de minden testrészemet megnézett. Véleménye szerint korán hívtak be, mert az ideiglenes özvegyi nyugdíjam szeptember elején szűnik meg.  

Közel öt éve vagyok leszázalékolva, és ez volt ötödik felülvizsgálatom. Igazából velem soha nem voltak bunkók.

Kár volt ennyire félnem, mert gyorsan túl voltam rajta. Pozitív a véleményem. Persze a végeredmény a fontos, most még izgulhatok egy darabig.

 

Kedves Csakvirág!

Örülök, hogy Neked  sikerült elérned a célodat, és ennyi segítséget kaptál hozzá, külön öröm olvasni.

Kedves Sorstársak!

Megköszönöm mindenkinek, aki segített megértetni velem, hogy miért kellett mennem, egy újabb felülvizsgálatra, amikor érvényes határozatom volt, de talán így van egy kis reménysugár számomra, hátha itt kedvezőbb döntést hoznak, mert súlyosbodtak a problémáim,és ezt úgy éreztem, hogy figyelembe vették!

 

Ez a fórum nagyon jó, és nagyon sok segítőkész ember van még, ez nagyon jó, és azt kívánom, hogy maradjon is ilyen, mert higgyétek el, hogy olvasók is vannak sokan, akik sok hasznos tanácsot merítenek az itt leírtakból. 

Üdv. egy sorstársatok, Kati

BJszakért Creative Commons License 2016.06.23 -4 3 17659

Kedves Mindenki,

 

MÁS szolgáltatást nyújt a Kézenfogva Alapítvány, mint én, egészségkárosodott rehab gazdasági menedzser, szakértőként. Az, hogy MÁS, nem azt jelenti, hogy rosszabb, vagy jobb, hanem azt, hogy MÁS. Mint ahogyan minden ember más, különbözünk egymástól, de ugyan úgy szeretünk, beszélgetünk, aggódunk, ...

 

Én például rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként, megváltozott munkaképességű nőként nem foglalkozom munkaközvetítéssel, mert nem tartok fenn irodát, nincs erre pénzem, bár képzettségem van ehhez, de kapacitásom nincs sokfélével foglalkozni.

 

Akinek például arra van szüksége, hogy rehabilitálható személyként munkát keres, mert elvesztette ellátását, vagy csökkent az összege, akkor menjen az alapítványhoz, mert ott van munkaerő-piaci iroda, ahol munkaközvetítéssel foglalkoznak, az az érdekük, hogy minél több embert munkához juttassanak, bármilyen sérülése legyen, sajnos többségében igen alacsony fizetésért.

 

Döntse el, mit szeretne (csak döntése előtt tiszteljen meg SAJÁT ÉRDEKÉBEN  érintett reha gazdasági menedzser, szakértőként, hogy korrekt információkat kaphasson esetére, mint szakmai honlapomon van, és annak tudatában dönthessen jól) , miben kér segítséget, és válasszon okosan. 

Mivel öt éven át egy országos munkaerő-piaci irodának a szolgáltatását szerveztem tanácsadóként, sajnos, a saját bőrömön is tapasztaltam.

 

Csak a rehabilitálható személyek közvetíthetők a hivatal részéről hivatalosan (munkaügyi kirendeltségeken), ez 2012. óta így van, fenn van a szakmai honlapomon itt,a 12. pontban, érthetően azzal a címmel, hogy a rokkantsági ellátásban részesülő nem megváltozott munkaképességű személy, nem lehet álláskereső, vagyis semmilyen segítséget, közvetítést nem kaphat munkaügyi kerendeltségen, részletesen itt 12. pontban a jognyilatkozatom tiszteletben tartása mellett:

http://eee.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

Flt (1991.évi IV.tv.) alapján

 

csakvirágnak és másoknak is továbbra is esélyt nyújtok, megtisztel megkeresésével rehab gazdasági menedzser, szakértőként, hogy hozzám forduljon .

 

Szakterületem: rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként a felülvizsgálatok, ellátások, ezek jogorvoslata, a foglalkozási rehabilitáció. Amely rehabilitációs rendszer igen sokrétű, a jogszabályok sokasága folyton változik, és nem könnyű eligazodni benne. Munkám során gyakran tapasztalom, hogy nemcsak az érintett nyugdíjasok, a rászorulók, a gyermeket nevelők nem ismerik ezeket.

Az ismeretek, a nem megfelelő értelmezés, a jogalkalmazás hiánya, a jogszabályok nem kellő ismerete  pedig komoly anyagi hátrányt okozhat. Önzetlenül nyújtok tájékoztatást szakterületemet érintő szakkérdésekben küldetés tudattal fogyatékos nőként, hogy legalább szaktudásommal támogatást nyújthassak.

Bár többet tehetnék!

 

Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők érthetően szakmai útmutatást kaphassanak az őket érintő kérdésekben mindig az aktuális jogszabályok ismeretében (tények alapján), mert a hiteles információk segítenek tudatosabban dönteni.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, e speciális szakterületen átfogó ismeretekkel rendelkező, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.

 

Eddigi megkeresésekkel megtiszteltek. A további megkereséseket is megköszönöm. Amikor van időm, önzetlenül, készséggel tájékoztatok, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet a szabályok szerint, mik az alternatívák.

Megbeszélés esetén, ha van jogalapja, fellebbezést, keresetet írok kérésre felülvizsgálat, ellátások témában.

Munkaadóknak pedig különbféle kedvezmények, támogatások témában (nem csak megváltozott munkaképességű személyeket érintően) szakmai támogatást nyújtok a költséghatékony munkaerő-gazdálkodás optimális költség-haszon hányadosát elérni. Munkaadóknak magánszemély vagyok adószámmal.

 

Szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem, kizárólag az ott megadott email címen válaszolhatok személyes kérdésekre: http://www.versenykepesseg.eu/

Bízom benne, segíthetek eligazodni. Bár többet tehetnék!

 

Ennyit tehetek Mindenkiért, aki megkeres, nekem tiszta a lelkiismeretem.

Szép napot

ibi43 Creative Commons License 2016.06.23 0 3 17658

Kedves SAA71!

Nagyon egyetértek veled! 

Én is kírtam ide a fórumra a Kézenfogva Alapítvány telefonszámát

Azok a segítségre szorulók akik hozzájuk fordulnak, maximális tudással és segítőkészséggel találkoznak.

Doktori címmel rendelkező jogászaik vannak, akik a szociális területekre specializálódtak.

Vannak olyan betegek, akiket személyesen kísért az alapítvány dolgozója orvoshoz, orvosszakértői bizottság elé.

Sőt! 

Annyira humánusak, ha felhívja valaki őket és elnézést kérve közli, hogy nincs pénze telefonszámlára, még vissza is hívják.

Mivel ők egy nagyon korrekt csapatot alkotva dolgoznak, nagyon rövid időn belül tanácsot adnak, minden szociális tárgyu ügyben, hogyan tovább és ezen az úton mindvégig a rászorulók mellett állnak.

Előzmény: Törölt nick (17657)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.23 0 9 17657

Kedves Vaktöltény!

 

Szeretettel ajánlom figyelmedbe  www.kezenfogva.hu alapítvány jogsegély szolgálatát, mert ha szükséges segítenek eligazodni a jogi útvesztőkben. Valódi szak végzett, ledoktorált jogászok állnak rendelkezésetekre. 

 

Ha értenénk a törvényeket és rendelkezéseket, akkor nem kellene ide ügyvéd sem semmilyen szakértő. Pontosan ezért is alkotják úgy, hogy több értelmű és érthetetlen legyen számunkra.

Előzmény: Törölt nick (17656)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.23 0 2 17656

Kedves Waf és Ibi 43.Köszi a  hozzáállásotokért.A sorstársammal az volt a baj,hogy a fellebezési idő letelt.Ilyenkor csináltuk meg pár esetben hogy a megfelelő feltételket megteremtettük,majd állapot rosszabodást adtunk be.Eddig be is jött,mert tényleg betegek voltak,csak rosszul mentek,ill felkészületlenül a komplexre.Sorstársamnál viszont más a helyzet mert már volt a munkanélkülinél,és van mentora is.Egymaga pedig nem tudja az egészet végigcsinálni.Na ezért baj ez az illetékeseknek is bonylult törvény ill tervezet féle.Mert ez átlag embereknek érthető kellene hogy legye.De nem az.

Ircsi57 Creative Commons License 2016.06.23 0 1 17655

Kedves Ruth és Többiek!

 

Kaptatok már határozatot a rokkantsági ellátásról?

 

Üdv.

words about future Creative Commons License 2016.06.23 0 4 17654

Kedves Vaktöltény!

 

Együtt, az ismereteinket összeadva próbáljuk értelmezni a jogszabályokat.  Az előző hozzászólásokban benne foglaltatik, megtalálod, eddig mire jutottunk. A jogszabály egy része még kidolgozás alatt van, sok a nyitott kérdés.

 

 

A Sorstársaddal történtekkel kapcsolatban:

Minden esetben alaposan át kell olvasni a kapott iratot. Mit kapott a Sorstárs, határozatot, végzést?

 

A közigazgatási határozatok esetében az ügyfél bármire vonatkozó olyan közlése, hogy nem ért egyet az első fokú határozattal fellebbezésnek minősül és a felettes szerv köteles azt elbírálni másodfokon. Erről határozatot kell hoznia. Végzést nem hozhat.

 

Jogorvoslat:

A jogorvoslati lehetőségről történő tájékoztatás minden határozatnak kötelező eleme. A jogorvoslati részben a jogszabályokra történő pontos hivatkozással, a megfelelő paragrafusok és bekezdések megjelölésével tájékoztatni kell a határozattal érintett személy jogorvoslati lehetőségérő, azaz arról, hogy hány napon belül indíthat eljárást a határozatban foglalt döntés ellen, kinek kell címezni és kinek kell benyújtani.

 

Amennyiben a fellebbezés jogával nem éltek, arról lemondtak, vagy a fellebbezés kizárt, a határozat jogerőssé és végrehajthatóvá válik.

 

Igazolási kérelem

Aki az eljárás során valamely határnapot, határidőt önhibáján kívül elmulasztott, igazolási kérelmet terjeszthet elő. Az igazolási kérelemről az a hatóság dönt, amelynek eljárása során a mulasztás történt. 

A határidő elmulasztása esetén az igazolási kérelemmel egyidejűleg pótolni kell az elmulasztott cselekményt is, amennyiben ennek feltételei fennállnak. 

 

Az igazolási kérelmet az elmulasztott határnaptól, illetve az elmulasztott határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül lehet előterjeszteni. Ha a mulasztás az érintettnek később jutott tudomására, a határidő a tudomásra jutáskor, akadályoztatás esetén az akadály megszűnésének napjától kezdődik.

 

Az elmulasztott határnaptól, illetve az elmulasztott határidő utolsó napjától számított hat hónapon túl igazolási kérelmet nem lehet előterjeszteni.

 

Az igazolás eredményessége

 

Ha a hatóság az igazolási kérelemnek helyt ad, az ügyfelet eljárásjogi szempontból olyan helyzetbe kell hozni, mintha nem mulasztott volna.

 

 

Jó egészséget, további szép napot!

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (17650)
ibi43 Creative Commons License 2016.06.22 0 3 17653

Kedves W.A.F. !

Köszi az írásod!  Mindenre kiterjedő, alapos, világos! (Na ezért szeretlek annyira, mert eszméletlenül értelmes vagy!) 

További szép napot! 

 

Kedves Vaktöltény! 

Egyáltalán nem kell bocsánatot kérned !

Miért is tennéd? 

Inkább örülök, hogy amit írtam, felkeltette az érdeklődésedet

Neked is minden jót! 

Előzmény: words about future (17652)
words about future Creative Commons License 2016.06.22 0 5 17652

Kedves Ibi!

 

 

A Flt. törvény 58. § d) pontja értelmében álláskereső, az a személy, aki

  • a munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik, és
  • oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, és
  • öregségi nyugdíjra nem jogosult, rehabilitációs járadékban, valamint a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban nem részesül és
  • az alkalmi foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony kivételével munkaviszonyban nem áll, és egyéb kereső tevékenységet sem folytat, és
  • elhelyezkedése érdekében az állami foglalkoztatási szervvel együttműködik, és akit
  • az állami foglalkoztatási szerv álláskeresőként nyilvántart.

 

Az Eat. törvény vonatkozó rendelkezése szerint pedig álláskereső az, akit az állami foglalkoztatási szerv a kedvezményezett foglalkoztatást megelőző 275 napon belül legalább 183 napig álláskeresőként nyilvántartott. A 275 nap és a 183 nap számítása során a közfoglalkoztatásban történő részvétel időtartamát figyelmen kívül kell hagyni.

 

 

"A rehabilitációs ellátásban részesülő személy a rehabilitációs szakigazgatási szervvel köteles együttműködni, amelynek keretében teljesítenie kell a rehabilitációs tervben foglalt kötelezettségeket. Ennek keretében a rehabilitációs ellátásban részesülő személy köteles

- a rehabilitációs tervben meghatározott időpontban a rehabilitációs szakigazgatási szervnél megjelenni,

- értesítési kötelezettségét teljesíteni,

- aktívan munkahelyet keresni,

- a felajánlott rehabilitációs szolgáltatást, valamint a támogatott képzési lehetőséget elfogadni, megfelelő munkahelyhez jutást elősegítő munkaerő-piaci programban részt venni, és megfelelő munkahelyre szóló állásajánlatot elfogadni, ideértve a közfoglalkoztatás keretében történő foglalkoztatást is!

 

 

Ha az érintett személy egészségi állapota javult, s emiatt már nem lesz jogosult a megváltozott munkaképességű személyek ellátására, viszont rendelkezik az álláskeresési járadékhoz szükséges jogosultsági feltételekkel, akkor álláskeresési járadék iránti kérelmet nyújthat be. "

 

 

 

Az álláskereső fogalma az Flt. törvény szerint kicsit érdekessé teszi a felvetésed... Hogyan is értékelendő?

 

Az én olvasatomban sem vonatkozik a rokkant ellátottakra. Az általad felsoroltakra (álláskeresőként regisztráltak, rehabilitációs ellátottak) viszont nagy valószínűséggel vonatkozik.

 

Előzmény: ibi43 (17648)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.22 0 2 17651

Kedves Ibi 43.Hát ez az,elég majd ha a következő vizsgálatnál rehabba tesznek.Mindjárt lesz kötelességed.Az igaz hogy addig nem.Szerintem!Bocs hogy válaszoltam,bár nem tölem kérdeztél.

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.22 0 2 17650

Kedves WAF.Hát nekem is az a bajom ami  általában Neked.Most is feltettél egy törvényt,amit ember legyen a talpán ha tud értelmezni.Ha elmegyek a helyi illetékes szervekhez,fele ügyintéző azt sem tudja mit kérdezek,nem pedig a választ tudná.Sok társunk nem érti a dolgokat,hiába írunk itt bármit,olyan bonyolult.Példaként leírók egy-két esetet.Elmentek érdeklődni a Nyufighoz, hogy lehet munkahelyük vagy nem a vizsgálatnál.Persze hogy lehet,mondták ott,csak nem mondták el a következményeket.Pedig lett.Ugrott a rokkant ellátás.Másik eset,rokkantról vissza vették 51%rehabra a barátunkat.Korházban voltam,megvárta mig 3 hét múlva megjöttem,nem fellebezett,várta hogy segitsek.De hogy?A pártok,szervezetek,érdek és jogvédők,valamint az emberek többsége a sok támadás miatt ellenszenvel néz ránk.Kérlek ezt a tötvényt légyszives probáld értelmezni,és közkincsé tenni,lehet bennünket is érint.Előre is köszönöm.A végére pedig,most olvastam Richard Sakwa Háború a határon cimű könyvét.Az Ukrán helyzetről szól,de szólhatna rólunk is.A lényeg,a vezető elit éjjel nappal a hatalomért, a pénzért támadta egymást,bevonva a lebutitott emberek tömegét.Aztán abból lett a nyomor ,és a sok halott ember.Nem kellene tovább ezt az utat járni,mert nem jó fele visz,nem lesz jó  vége.

csakvirág Creative Commons License 2016.06.22 -7 2 17649

Kedves Fórumozó Társaim!

 

Mai napon kézhez kaptam az érvényes határozatomat! :)

Megszűnt a jogi akadály, így már minden rendben van.

 

Ezúton szeretném még egyszer megköszönni a sok,- és nagyon pontos segítséget Szakértő Asszonyunknak, köszönöm Julianna! :)

 

Szeretném megköszönni Nektek, Betegtársaim, akik kezdettől sokat segítettetek, amikor első nekifutásra nem sikerült, akkor pedig bátorítottatok és mellettem álltatok!Köszönöm szépen Mindőtöknek! :)

 

Szép napot kívánok Mindenkinek! :)

csakvirág

 

 

ibi43 Creative Commons License 2016.06.22 0 3 17648

Medves W.A.F.!

Úgy látom, itt nevesítve van az a tény, hogy álláskeresőnek kell lenni.

Nem tudom jól értelmezem e, de szerintem ebbe a körbe tartoznak azok az egészségkárosodott személyek, akik nem kapnak rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást valamilyen, az ellátás folyósításához szükséges feltétel hiánya miatt, így álláskeresői támogatást vettek igénybe, illetve ugyanilyen okból szociális ellátásban részesülők, amennyiben álláskeresőként regisztráltak.

Valamint a rehabilitációs ellátásban részesülők (B1,C1), akiknek egyébként is közreműködési kötelezettségük van.

Én nem szűrtem ki ebből, hogy a rokkantsági ellátottakra is vonatkozna. Javíts ki ha tévedek! 

Köszi! 

Előzmény: words about future (17647)
words about future Creative Commons License 2016.06.22 0 3 17647

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1600125.KOR&timeshift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

 

 

 

125/2016. (VI. 7.) Korm. rendelet a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet, valamint a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet módosításáról

 

1. A közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet módosítása

 

1. § A közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 4. § (2) bekezdése a következőd) ponttal egészül ki:

[Az (1) bekezdésben foglaltakon túl támogatás nyújtható]

„d) azon álláskereső személynek, akinek legalább negyven százalékos mértékű egészségkárosodását a rehabilitációs szakértői szerv megállapította, vagy aki vakok személyi járadékában részesül, vagy aki fogyatékossági támogatásban részesül”

(határozott idejű közfoglalkoztatási jogviszony keretében, napi 4-8 órás munkaidőben történő foglalkoztatására.)

2. § A Korm. rendelet az 5. §-t követően a következő alcímmel egészül ki:

„Speciális közfoglalkoztatási program támogatása

5/A. § (1) Támogatás nyújtható a járási hivatal által kiközvetített mentális, szociális, egészségügyi problémákkal küzdő álláskereső határozott idejű közfoglalkoztatási jogviszony keretében, napi 6 órás munkaidőben történő foglalkoztatására.

(2) A támogatás közfoglalkoztatási pontnak minősülő közfoglalkoztató részére nyújtható.

(3) Közfoglalkoztatási pont lehet:

a) települési önkormányzat,

b) önkormányzati nonprofit gazdasági társaság.

 

(7) A támogatási időszak a speciális közfoglalkoztatási program tekintetében 5 hónap.

 

5. § A Korm. rendelet 7/B. §-a a következő (7)-(8) bekezdéssel egészül ki:

(7) A közfoglalkoztatási mintaprogram olyan program, amelyben elsősorban értékteremtő, hasznos, a helyi sajátosságokon alapuló, a település önfenntartását elősegítő tevékenységet folytatnak és amelyre vonatkozóan korábban az adott település - a közfoglalkoztató személyétől függetlenül - nem részesült támogatásban.

(8) A ráépülő közfoglalkoztatási program olyan közfoglalkoztatási program, amely a közfoglalkoztatási mintaprogram lezárását követően azonos településen és azonos tevékenységi körrel valósul meg.”

 

 

2. A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet módosítása

6. § A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet a következő 2/C. §-sal egészül ki:

„2/C. § (1) A közfoglalkoztatási pontok által indított speciális közfoglalkoztatási programban 6 órában foglalkoztatott közfoglalkoztatott részére megállapított speciális közfoglalkoztatási bér:

a) havibér alkalmazása esetén 41 556 forint,

b) hetibér alkalmazása esetén 10 389 forint,

c) napibér alkalmazása esetén 2077 forint.

 

(2) A legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a közfoglalkoztatási pontok által indított speciális közfoglalkoztatási programban 6 órában foglalkoztatott közfoglalkoztatottat megillető speciális garantált közfoglalkoztatási bér:

a) havibér alkalmazása esetén 53 277 forint,

b) hetibér alkalmazása esetén 13 319 forint,

c) napibér alkalmazása esetén 2663 forint.”

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

words about future Creative Commons License 2016.06.22 0 3 17646
words about future Creative Commons License 2016.06.22 0 4 17645

Jogszabály:
1253/2016. (VI. 6.) Korm. határozat
a mentális, szociális vagy egészségügyi okból foglalkoztatásba be nem vonható álláskeresők foglalkoztathatóságának növelését szolgáló 2016. évi kormányzati intézkedésekről
Megjelent:
MK 2016/78. (VI. 6.)


Jogszabály:
117/2016. (VI. 6.) Korm. rendelet
a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos eljárási szabályokról szóló 327/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalról szóló 74/2015. (III. 30.) Korm. rendelet módosításáról
Megjelent:
MK 2016/78. (VI. 6.)
Hatályos:
2016. 06. 09.

 

 

Jogszabály:
125/2016. (VI. 7.) Korm. rendelet
a közfoglalkoztatáshoz nyújtható támogatásokról szóló 375/2010. (XII. 31.) Korm. rendelet, valamint a közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet módosításáról
Megjelent:
MK 2016/79. (VI. 7.)
Hatályos:
2016. 06. 08.

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.22 -2 10 17644

Pár éve volt alkalmam elmenni egyik kerületbe Fidesz által szervezett gyűlésre. Nem bírtam ki és beszéltem az államtitkár úrral, aki nagyon kedves volt. Meséltem a helyzetünkről és döbbenten hallom, hogy nézzem meg a drága autókat akik folyton tilosban parkolnak a rokkant kártyákkal, milyen jól megélnek az ellátásból. Döbbenettől köpni nyelni nem tudtam, mert ezek azt hiszik, hogy a rokkantkártyás kocsikkal parkolók azok min mind leszázalékoltak. Innentől kezdve kár erőlködni, mert ha ennyire nincsenek képben, akkor mit várhatunk tőlük? Államtitkártól igen sajnálatos, hogy összekapcsolnak bennünket a luxus járgányokkal, mert szentül hiszik, hogy azok mind mind leszázalékolt betegek. 

Szerintetek, honnan tudják ők, hogy ha folyton nyelünk és nyelünk, és az a picinyke létszám amit nevezünk ellenállásnak semmit se érnek el. Döntéshozók bármit megtehetnek amit csak akarnak és a legborzasztóbb az, hogy nem teszünk és nem tehetünk ellene semmit. 2012-ben belénk döfték a kést, azóta az új szabályokkal időnként mindig megforgatják bennünk, hogy egy kicsit se tudj lenyugodni. Arra azért mindig odafigyel valaki, hogy a leszázalékoltak, szoc. ellátásból élők és sorolhatnám a végtelenségig mindig, minden helyzetben örömtelien élvezhessék a napokat.

words about future Creative Commons License 2016.06.22 0 4 17643

Kedves Vaktöltény!

 

Ki képvisel minket, képvisel-e valaki (szövetség, szervezet)? Egyetértés, összefogás van-e ezen szervezeten, szövetségen belül?
Ki, mikor, hol szólalt fel utoljára a megváltozott munkaképességűek ügyében? Milyen eredménnyel tette ezt?
Van-e kommunikáció? Válaszolnak-e beadványainkra, leveleinkre, vagy válaszra sem méltatnak, vagy elutasítanak?
Nemzetközi fórumon milyen eredmény született a rokkantak ügyében?

 

 

Előzmény: Törölt nick (17642)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.22 0 4 17642

Nekem egy picit más a véleményem.Nem lenne szabad olyan tőrvényeket hozni,amit az érintetteknem érthetnek.Milyen dolog az hogy a mi pénzünkön tanult, majd megválasztott jogalkotók ill képviselők ilyen tőrvényeket hoznak.Mi az hogy egyénileg mászkáljunk bíróságra,és a neveletlen fiatal vezetőink által állított csapdákat kerülgessük.Szinte ingyen dolgoztunk végig,vagy mentünk tényleg ingyen katonának.Most pedig mindenki elfordul tölünk,és valami lökött törvényeket találnak ki a semmi pénzünk levonására.Kérdem én,ha bajban vannak a tanárok,orvosok,azok akik jól keresnek az Államnál,más rétegek,akkor velünk mi a helyzet akik csak töredékét kapjuk a pénzüknek?Mi van a közmunkásokkal,kisnyugdijasokkal,a munkanélküliekkel.Hova tüntek azok a szerencsés társaink,akiket 57 évesen átsoroltak nyugdíjba,miért nem segítenek nekünk?Aztán milyen társadalom az ahol a tanultak az átlag 40-80000 ezer jövedelmet szerző emberektől hálapénzt,magas ügyvédi költséget,kőzjegyzői díjat,aztán pedig közlekedési vétségért vagyonokat kérnek.Olyan mint ha az ország vezetői a többséget megbolonditották volna.Nem baj ha 2/3 a fidesz többség.De akik ezt összehozták menjenek oda az általuk megválasztott vezetőkhöz,és kérjék számon hogy ők nem erre adtak meghataqlmazást,amit csinálnak.Szégyen ami ebben az országban folyik,szégyen amit a média terjeszt,szégyen az egész az emberek által megválasztott magas rangú vezetőink viselkedése.

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.21 -2 12 17641

Szeretettel ajánlom figyelmetekbe www.kezenfogva.hu alapítvány jogsegély szolgálatát, mert ha szükséges segítenek eligazodni a jogi útvesztőkben. Valódi jogászok állnak rendelkezésetekre. 

ibi43 Creative Commons License 2016.06.21 0 6 17640

Kedves WAF! 

Nagyon vártam a véleményed és nem csalódtam benne.

Higgadt, józan megfontoláson alapuló kijelentések és nem utolsó sorban hitre, reményre buzdító szavak.

Köszönöm a véleményed, nagyra tartom a tájékozottságodat és a stílusodat! 

Szép napot!

Előzmény: words about future (17639)
words about future Creative Commons License 2016.06.21 -1 7 17639

Kedves Ibi!

 

Nincs uborkaszezon, összegzem, amit eddig tudunk/tudhatunk. Javítsatok, ha bárhol inkorrekt információ került volna a szövegbe, vagy egészítsétek ki, ha tudtok újabb forrásokat, rendeleteket, Közlönyt, újságot, ahol megjelent lényeges információ ezzel kapcsolatban.


Célcsoport: "a mentális, szociális vagy egészségügyi problémával küzdő álláskeresők"
Célkitűzés, célfeladat: közfoglalkoztatásba történő szélesebb körű bevonása"
Eszközök, módszerek: a) az e célcsoporthoz tartozók speciális közfoglalkoztatási bérezésével kapcsolatos, valamint a foglalkoztatásukat szolgáló közfoglalkoztatási programok támogatásához,
                                  b) az egészségügyi okok miatt nem foglalkoztatható álláskeresők álláskeresői nyilvántartásból való törléséhez, valamint
                                  c) a foglalkoztathatósági szakvéleményezés felülvizsgálatához és a foglalkoztathatósági szakvélemény alapján nem foglalkoztatható személyek komplex egészségügyi vizsgálatához
szükséges döntési pontok és jogszabály-módosítások előkészítése.


Határidő: az a) alpont tekintetében: 2016. június 15.

 

"Június 6-án jelent meg az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben, egy nappal később pedig újabb rendeletet tettek közzé, mely nemcsak a speciális közfoglalkoztatási programok kereteit határozza meg, de fizetésről is rendelkezik.

Ez alapján

napi 6 órában 5 hónapig dolgozhatnának
azok a mentális, szociális vagy egészségügyi problémákkal küzdő személyek, akik a hagyományos programba nem férnek be.

A munkájukért havi bérezéssel 41 556 forintot kereshetnének papíron, melyből nettóban 27 635 forintot kapnának kézhez.

Ez csak kicsivel több mint a hagyományos közfoglalkoztatásban megszerezhető 52 638 forintos jövedelem fele és a jelenlegi minimálbér mindössze 37 százaléka.

Ha azonban legalább középfokú végzettség és szakképesítést igénylő munkakörről van szó, akkor valamivel többet, 53 277 forintot ad a kormány, amiből 35 429 forint mehet a dolgozó zsebébe.

A rendelet alapján speciális közfoglalkoztatási pontok jöhetnek létre, ami lehet önkormányzat vagy önkormányzati nonprofit társaság is."

 

 

"Közfoglalkoztatási pontok,... ami lehet önkormányzat vagy önkormányzati nonprofit társaság is."


Feltételezhetően nem csak a közterület takarításáról lenne szó, hanem adminisztrátori munkáról is... így a közalkalmazotti béreken spórolnának, jelentős megtakarítást érnének el...
Javulna a foglalkoztatási statisztika.

Az érintettek anyagi helyzetében szinte semmi változást nem okozna a "fizetés" csekély összege miatt. 

Egészségi helyzetükben mi történhet? Hogyan tudnak eljutni a munkahelyre, ha mozgásukban korlátozottak, hogyan, ha nincs bérletük? A mentális betegek, agorafóbiásak állapotában milyen változást fog ez előidézni?
Erkölcsileg: az Ember örül, ha tud dolgozni. Nem mindenki tud egészségi állapota miatt. Ha rossz az eü.-i állapota, mégis rákényszerül, mert nem akar éhen halni, megsínyli előbb-utóbb. 


A munka akkor megfelelő, ha személyre, egészségi állapotra szabott, ha megfelelőek a munkavégzés körülményei és a fizetés. A nagyon alacsony fizetés, a nem megfelelő munka és munkahelyi körülmények degradáló hatást jelentenek, semmilyen pozitív hozadéka nincs a beteg ember szempontjából.

 

a b) és c) alpont tekintetében: 2016. szeptember 30.

 

Mivel a b) és c) alpont esetében a határidő még nem telt le, még kidolgozás alatt állnak, folyamatosan figyeljük - lehetőség szerint - a különböző híradásokat, az újságokat, netet, fontos, hogy időben értesüljünk a minket érintő sorsdöntő változásokról! Fel tudjunk rá készülni lelkileg, ne érjen villámcsapásként, segíteni tudjuk egymást!

 

 

Sok kérdés merül fel és vár válaszra:
Mit jelent pontosan "az egészségügyi okok miatt nem foglalkoztatható álláskeresők álláskeresői nyilvántartásból való törlése?" Végleges törlést ténylegesen, megváltoztathatatlanul?
Konkrétan mit tartalmaznak majd azok a jogszabálymódosítások, amiket "a foglalkoztathatósági szakvéleményezés felülvizsgálatához és a foglalkoztathatósági szakvélemény alapján nem foglalkoztatható személyek komplex egészségügyi vizsgálatához"készítenek elő?


Miben különbözik majd a legújabb komplex felülvizsgálat az eddigiektől, hiszen azok is komplex vizsgálatok voltak? Milyen időszakra fog vonatkozni? Jogorvoslati lehetőségek?
Pontosan milyen "újszerű szolgáltatások"-ról lesz szó?

Mit jelent "a szociális szolgáltatások", illetve a "szociális diagnózis" elkészítéséhez szükséges "humán kapacitások" fogalma?

Miért "vizsgálja felül a pszichiátriai problémák, illetve szenvedélybetegségek kezeléséhez szükséges közösségi ellátások, valamint a nappali ellátások jelenlegi területi elosztását és kapacitásait?"

 

Addig is...Próbáljunk megnyugodni, csak nyugodtan lehet tisztán látni, gondolkodni.  Segítsük egymást lélekben, mert sokunknak egyébként is nagyon rossz az egészségi, anyagi állapota, helyzete. 
Ne menjünk a dolgoknak elébe, csak vízionálni lehetne azt, amit még nem tudunk!

Legyünk naprakészek a minket foglalkoztató, életünkre kihatással bíró hírekben, merítsünk minnél több forrásból, osszuk meg az új - sorsunkat befolyásoló - információkat!

 

Köszönöm a figyelmet és a megértést!

 

Jó egészséget, lelki békét kívánok Neked és  minden kedves Sorstársunknak! Nyugalmat, türelmet kérek Mindenkitől, bár tudom, ez a jelenlegi helyzetünkben elég nehéz!

Előzmény: ibi43 (17633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!