Keresés

Részletes keresés

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 -1 0 317318

Nem hinném hogy az arab kultúra magasabb rendű lenne a kereszténynél, vagy akár mely más vallásnál.

 

Annál nem, de ez már nem az, ez itt már civilizáció ami a keresztény kulturából fejlődött ki. Egyébként a vatikán 1965 ig az iszlámot egy eretnek kereszténységnek teintette, akkor a zsinat mondta ki, hogy nem hanem egy másik vallás amivel alapkérdések dolgában nincs megvitatni elutasítani való.

 

Láttál te már liberális arabot vagy akár csak konzervatívot, egy allahot imádó és iszlám közegben élő esetében? Nagyon nem hinném.

 

 

Azok az allahot imádók a valóságban nem léteznek, az nem egy hitgyüli, a közös imát ne hasonlítsuk se egy vidám vasárnaphoz se egy mlm megszállottak találkozójához amwayhoz se.

 

Egy propagandát terjesztel aminek sose volt valóság alapja, nem is lesz, nem is lehet.

 

(gyanúsítalak, hogy másolod magát a szöveget is (((-. ..de nem tudom, de valószínű (-: )

Előzmény: Silver smog (317308)
szilvatövis Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317317

Egy gáztüzelésű csúcserőmű kapacitáslekötésének költsége ~ 10 ezer Ft/kW/év (30€).

Teoretikus 50 % megújuló részarány esetén 50 % kihasználtsága, tehát 5 ezer forint jut a megújuló részarányra.

Egy év alatt ez kb. 8760/2 = 4400 KWh termelés, vagyis 1,5-2 Ft/kWh költsége lehet max. a háttérkapacitás csúcserőművekkel történő lekötésének.

Előzmény: Auralianus (317286)
,m,1710 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317316

A ötszáz éves "Dozsa" meg "parszt felkelés" csak gyártott belepasszolt történelem

 

Dozsa nagyur be organizáta a tudatlan parasztságot, és nekiment a Nagy fölesuraknak és cuculizmust csinált, hehe

Előzmény: zöldkomcsi. (317294)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317315

De igen, világosan mondta. Nem nevezte meg a francia áram szolgáltatót 1,..... nem tudom pontosan mennyi milliárd eurot brüszelli döntés alapján vissza kell fizessen az államnak.

Előzmény: Auralianus (317303)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 -1 0 317314

Fallal kerítéssel védeni magunkat, vagy átadni a kultúránkat, a szellemiségünket, a mentalitásunkat, az iszlámnak és néhány emberöltő létrehozni az új arábiát! 

 

Nem adsz át semmit, amit fallal védenek az már 

NINCS.

 

De az jó lenne ha egy arábia lenne de nem arra tartunk. Most pár generáció alatt vissza áll a normál állapot, ott az ezeregy éjszaka mesés világa itt meg lesz a megszokott sárfészek. A felvilágosodás ugyebár onnan is jött és most oda is húzódik vissza.

 

 Amíg itt voltak, soha nem akartak megtéríteni, most kifejezetten szándékuk.

 

Ez csak egy propaganda, iszlámra nem is nagyon lehet téríteni és a muszlimok nem is valami vallásosak. Ez olyan 500 éves trendy Európában, hogy a korrupt elitje az iszlámmal ijesztgeti a népeket. Nyugaton most érdekes nem, de erősödik ott is valami ilyesmi, egy hatalmas pofon egy mohács lesz belőle, ahogy szokott, először a dózsa aztán meg a mohács.

Előzmény: Silver smog (317311)
Salvor2 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317313

2017-ben csak az eszakkaleti regioban 4 millio haztartas allt at szenrol gazra.

Előzmény: Salvor2 (317306)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 -1 0 317312

Az Iszlám egyetlen fejlett társadalommal sem kompatibilis értékeket képvisel szerintem.

 

De fordítva már igen, nem 150 hanem 400 évig virultak a görögök a pópáikkal. Így kompatibilis, az iszlám és a multikulturális társadalom lényegében ugyan az. Az iszlámot semmibe nem tudod beilleszteni de az iszlámba viszont bármit. A tudományos gondolkodást is, maga Mohammed prédikálta, hogy "a tudomány egyetlen szava többet ér száz imánál".

 

Ez nem biztos, hogy jó gondolkodás ha valaki a magáét tekint a fejlettnek másokat pedig amik azt követik.

Előzmény: lakol3 (317310)
Silver smog Creative Commons License 2018.01.16 0 1 317311

"

A társadalom amely fallal, kerítéssel próbálja védeni magát azt már úgy ette meg a fene ahogyan van. Az iszlámmal ijesztgetésnek 500 éve is a "dózsa" lett a vége. Vagyis társadalmi krízis, parasztfelkelés hullám ami után elindulás egy másik pályán.

A határon akarod eldönteni ki jöhet be és ki nem? ""

 

 

Pofon egyszerű.

El kell dönteni hogy mi a kevésbé bukta számunkra! 

Fallal kerítéssel védeni magunkat, vagy átadni a kultúránkat, a szellemiségünket, a mentalitásunkat, az iszlámnak és néhány emberöltő létrehozni az új arábiát! 

Vagy te komolyan azt hiszed hogy ha lesz esélye az araboknak az otthon megszokott saíra stb életet élni, akkor nem fogják követni csak mert szép a szemünk? Nem a határon, az már késő. Libia, Egyiptom, törökök, akár 5-6 országban is létre kell hozni táborokat, és cserébe ezekbe az országokba befektetni. Kijelenteni hogy csak az menekült aki ott ezeken a pontokon jelentkezik. Aki tiltottan akar az Eu ba bejutni az minimum mehet haza, ha szerencséje van. Ha nincs akkor börtön, sőt (lehet hogy durván hangzik de ez is alternatíva!) Golyó! 500 éve? Na nee. Amíg itt voltak, soha nem akartak megtéríteni, most kifejezetten szándékuk.   

Előzmény: zöldkomcsi. (317294)
lakol3 Creative Commons License 2018.01.16 0 1 317310

"Mert nincs más a valláson kívül ami a mentalitást formálná, mert nem vált szét a vallás, a politika, az ideológia és a TÖRVÉNYESSÉG!"

 

M a végső vallást akarta megalkotni, ami mindent lefed. Az Iszlámban ezért nincs olyan, hogy világi meg egyházi, sőt, tképp egyház sincs. Ha az iszlám egy progresszív, protestáns etikán alapuló, teljesítményorientált vallás lenne - akár ok is. De nem az. Az iszlám egy kis, harcos réteget célzó vallás eredetileg, amiben Allah ad vagy vesz mindent, és amiben vannak a hívők, meg a többiek - a hívők alatt. A nők kapnak egy valag jogot, csakhogy az alaphelyzet az, hogy a ffi alárendeltjei.

Az Iszlám egyetlen fejlett társadalommal sem kompatibilis értékeket képvisel szerintem. Ez magánvélemény. Ettől függetlenül azok, akik modernizálni akartak egy muszlim országot - Bourghiba és Atatürk a legmarkánsabb -, mind béklyónak tekintették az Iszlámot.

Előzmény: Silver smog (317308)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317309

Az anyagfáradás nem ciklus függő?

Ha áll, akkor miben fárad el?

 

 

Előzmény: Auralianus (317286)
Silver smog Creative Commons License 2018.01.16 -1 1 317308

Ha egy perzsát le arabozol annak nagyon nem fog örülni!

A perzsák nagyon kilógnak ott a sorból.

 

Nem hinném hogy az arab kultúra magasabb rendű lenne a kereszténynél, vagy akár mely más vallásnál. Azt sem hiszem hogy a vallások között lehet rangsort állítani. A különbséget a lazuláson érzem. Míg az arab esetében a pause gomb beragadt 632 ben, így semmilyen lazulás, szekularizálódás nem jelent meg, a kereszténység reformálódott. Kialakultak a szekularizálódás helyett amolyan "világi" erkölcsi nézetek, amelyeket ma köznyelven ideológiáknak nevezünk. Láttál te már liberális arabot vagy akár csak konzervatívot, egy allahot imádó és iszlám közegben élő esetében? Nagyon nem hinném. Szerintem az iszlámból lehetett volna egy a szellemiség talapzatán stabilan megmaradó vallás, ami bár kitartott volna a XX sz ig is, még sem lenne elbutultan egyoldalú. Hiszen azért nem szocializálhatóak az arabok (kevés kivétellel) Mert nincs más a valláson kívül ami a mentalitást formálná, mert nem vált szét a vallás, a politika, az ideológia és a TÖRVÉNYESSÉG! Az az a cizelláltságnak a sokszínű jellemnek és karakternek a egyszerűen nincs annyi létező iránya az arabok esetében ami a sokszínű mentalitásból szelektív az évszázadok tengerében egyfajta genetikus kiemelkedését mutatná az alkalmazkodóbb egyedeknek. De van még egy hatalmas probléma. Az hogy a korán tanítása ami értelmezhető egy majd galamblelkű iszlámként is, magát az értelmezés lehetőségét akadályozza a próféta életének követendő példái! Nem hagy más lehetőséget a korán értelmezésének mint a hódítás. Mohamed erőszakkal térített és nem hogy a keresztény, de minden más valláshoz képest elfogadhatatlan eszmeiséget fogad el. Életről, halálról, nőkről, gyerekekről. Gondolj bele ha vissza kellene az európaiaknak az V. sz Európájába! Vitathatatlan hogy valamelyest fejlődtek az arabok, de nagyon elszakadtak minden más kultúrától. Persze nem homogén az arab világ. A törökök közül is messze eltávolodtak már a radikális iszlámtól, összehasonlíthatatlan mint sok más arab kultúra. Merkelék is azt hitték hogy a Szírek is kivételek. És igazuk is volt, amíg a szír középosztályról beszélünk. A fejlett világba a vallás helyét simán átvette az ideológia és a javak hajhászása. Sajnos azt kell tudatosítani magunkban mint európaiak, hogy az arabok nem direkt ilyenek, még csak nem is érzik át hogy mennyire erőszakosnak éli meg az európai ember az attitűdjüket. Sőt, talán azzal hogy a megbocsájtó liberális európai nem rúgja seggbe azért amiért otthon simán, a gyengeség tudat alatti értelmezésével felvértezi őket , és feljogosítva érzik magukat a felsőbbrendű térítő idegen bőrébe bújni! 

  

Előzmény: zöldkomcsi. (317298)
Salvor2 Creative Commons License 2018.01.16 0 1 317307

December elejen 1200 dollarra is felugrott az ar (hiany alakult ki). Ugy nez ki, hogy a sziberiai gazvezetek telitalalat lesz. Egyebkent most allapodtak meg a kinaiak es az oroszok egy harmadik vezetekrol is. Ha minden igaz, jovo ev vegen lesz kesz az elso vezetek.

Előzmény: Salvor2 (317306)
Salvor2 Creative Commons License 2018.01.16 0 1 317306

Kinaban olyan utemben allnak at a gazfutesre, hogy decemberben az eszakkeleti regiokban (ott van a  leghidegebb) 770 dollar/1000kobmeterre nott az ara.

Auralianus Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317305

Egyre többet emlegetik a természetes környezet károsításának beárazását, mint szükségszerűséget.

https://cleantechnica.com/2018/01/16/carbon-fees-mystery-untaxed-negative-externality/

_Berci Creative Commons License 2018.01.16 -7 1 317304

 

Ezt az infot azért Fact checkelném... merugye Afrika TFR-je benézett 2.5 alá... már vagy 4 éve... és csökken...

 

Nem a születes "sebessege" tul nagy, hanem az, hogy sokan mar nem akarnak 35-40 eves korban meghalni. Ha ugyanezen szemelyek 60-65 eves korukig neznek ki a fejükböl, akkor ugy tünik, hogy dramaian nött a nepesseg ...

 

Előzmény: Auralianus (317284)
Auralianus Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317303

akkor ez most ígymarad, mert meghallgattam a hírblokkot podcastról... aztán jól nem volt benne semmi errről... :)

Előzmény: zöldkomcsi. (317299)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317302

Atomkatasztrofa? hehe, talán a békebomba ha bedobná a idita é koreai

 

nem, É-Korea egy felépülő, a francia egy felbomló társadalom, itt lesz atom katasztrófa, ami a világon a legnagyobb és az utolsó is.

Előzmény: ,m,1710 (317278)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 -1 0 317301

Ne írogass szamárságot, te is tudod, hogy az euro-atlanti civilizáció az olajról szól, az meg máshonnan származik. Lehet még sorolni sok egyebet, de ez teljesen egyértelmű.

 

A közép- és dél-amerikai civilizációk sokkal nagyobb területen garázdálkodtak/birtokoltak/zsákmányoltak ki, ennek ellenére minden téren látványosan le voltak maradva a területükön megjelenő európai hódítókhoz képest. De megkockázatom ugyanez igaz a távol-keleti civilizációkra is.

 

Lemaradni csak versenyben lehet, de se a történelem se a biológia evolúció nem az, ez a kis rendellenesség amit csináltunk hamarosan ki lesz korrigálva. Szokott lenni ilyesmi pl egy egy nagyobb területen elszaporodva egy hangyafaj megpróbálja átvenni az uralmat.

Előzmény: hlln (317281)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 -1 0 317300

Mi se egymást esszük, Európa az erőforrásaihoz viszonyítva már most túlnépesedettebb mint amilyen Afrika lesz 50 év múlva.

Előzmény: Salvor2 (317285)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317299

Kersni kell, az info rádióban hallottam pár perce.

Előzmény: Auralianus (317297)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 -1 0 317298

Sokkal nagyobb volt a verseny ami nyilván nagyobb lökést adott a fejlődésnek. Az arabok számára 632 tett be, amikor meghalt a próféta és valami kényszerű fanatizmussal követték a hitet. Nos, sajnos ma is ez a legnagyobb problémájuk. 

 

De a perzsáknak nem problémájuk? Nem neked van véletlenül a problémád?

...és pont ez adja a már lassan látható fölényüket? Mert pl az usa-nál sokkal jobban haladnak, pedig az araboktól kifele vándorlás megy míg amerikába befele mentek, ezek még is sokkal közelebb állnak már a volt anyaországaikhoz mint az usa állt ennyi idővel a függetlenné válása után. Gyanús, hogy egy magasabb rendű kultura az, csak egy kis időre megcsúszott mert lett ez a rákos daganat a szomszédjában, míg le nem raboltuk az erőforrásainkat jutottunk némi előnyhöz, de ennek vége kezd látszani. A két kultura közt amerikában éles a határ, a dél spanyol hatásra lett katolikus (az iszlám az ugyan az) az észak pedig a kezdetben bevándorló szeketáns vallási fanatikusokban fogant meg, a szogorú erkölcsöket, kemény munkát, takarékosságot hirdető amis, mormon, zsidó stb... szemben a mindent megbocsájtó katolikus szellemmel. Olyanok vagyunk mint ha feltámadtak volna a dinoszauruszok, a trex persze elefántot reggelizne, de a magasabb rendű életforma aztán úgy is érvényre jut. ezt a folyamatot látod most kibontakozni.

Előzmény: Silver smog (317287)
Auralianus Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317297

megteszed, hogy dobsz egy linket erről? (csak, hogy ugyanarról beszéljünk)

Előzmény: zöldkomcsi. (317296)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317296

Egyik francia áram szolgáltatónak miért kell most visszafizetni 1.5mrd euro állami támogatást? Állítólag nem volt jogos?

Előzmény: Auralianus (317291)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317295

Most van a ratkó korszak, ennyi az egész. Nem lesz probléma, megvonják tőlünk az erőforrásaikat és elindulnak a maguk pályáján.

Előzmény: hlln (317292)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.01.16 -1 0 317294

A társadalom amely fallal, kerítéssel próbálja védeni magát azt már úgy ette meg a fene ahogyan van. Az iszlámmal ijesztgetésnek 500 éve is a "dózsa" lett a vége. Vagyis társadalmi krízis, parasztfelkelés hullám ami után elindulás egy másik pályán.

A határon akarod eldönteni ki jöhet be és ki nem? 

Előzmény: Silver smog (317290)
Auralianus Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317293

Ezek szerint igen, de elfogadom, ha tévedek :)

Azért pár dolgot nem ért ám figyelembe venni:

The median age in Africa is 19.4 years.
The median age in Europe is 41.8 years.

A TFR állandó csökkenése mellett a népesség növekedésének üteme is csökken... még úgy is, hogy a várható életkor növekszik... és az ENSZ anyag
IS többféle szcenárióval számol, külön kiemelik a bizonytalansági tényezőket a népességszám alakulását illetően...

 

nehéz elképzelni, hogy egyszerre lehet igaz a lélekszám mért százalékos növekménye és a 2030 utáni projekciók
pontossága...

ez maximum akkor lehet igaz, hogyha NEM csökken tovább a TFR és EMELLETT nő az átlagos életkor IS...


...nem lehetetlen, csak... szerintem nem ez a legvalószínűbb

Előzmény: hlln (317292)
hlln Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317292

Más adatokat ismerünk. Africa mint kontinens fertility rate-je olyan 4.7 körül van jelenleg is...2050-re prognosztizálják, hogy lemegy 3-ra.

 

Bővebben:

 

https://esa.un.org/unpd/wpp/Publications/Files/WPP2017_KeyFindings.pdf

 

http://www.worldometers.info/world-population/africa-population/

 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependencies_by_total_fertility_rate

 

 

 

 

Előzmény: Auralianus (317284)
Auralianus Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317291

A németeknél a kötelező átvételi árak miatt (aminek ugye leépülőben van a rendszere) van ráfizetés... ha megfigyelted,
hogy miket linkelgettünk ide be... akkor tudod mit ábrázol az ábra :) Az energiewendétől teljesen függetlenül, ott ahol 

NINCs semmiféle kötelező átvételi ár... na ott is esnek a solar+szél árak... SŐT... már 4-10 órás tárolással EGYÜTT adják
őket 5 cent körüli áron...

 

... elhiheted, hogy nem azért, mert minden megtermelt kilowatton veszteséget szeretnének elkönyvelni a szolgáltatók....

 

 

... ha egy 3 évvel ezelőtti publikáció alapján szeretnél okos lenni, akkor 4-5 éves adataid vannak... az alatt meg évi

átlagosan 15-17%-os áresés ment végbe szolár téren pl... szerinted hol is áll éppen az LCOE-je a 4-5 évvel ezelőttihez
képest?

 

Igen...nem éjjel-nappal termel... 100%-os átállás nem lehetséges, de amikor termel, akkor a legolcsóbb... akár tetszik
akár nem, ezért a kiöregedő erőműveket egyre kevésbé éri meg bármi mással kiváltani...

Előzmény: Silver smog (317288)
Silver smog Creative Commons License 2018.01.16 0 1 317290

Szeretem az avanzsált megközelítéseket!

 

A multikulturális társadalom a történelemben minden esetben legyőzte a bezárkózót. Jó példa a fölényére a mohácsi csata.""

 

Nos.

 

Európa a saját ajtaját zárja be. Nem önmagát, hanem az ajtaját, azért hogy tudjon osztályozni hogy kik jöhetnek be és kik nem! Az az nem magunkat zárjuk be hanem a nem kívánatos elemeket zárjuk ki! 

 

Érzékeled a különbséget? 

Előzmény: zöldkomcsi. (317274)
Silver smog Creative Commons License 2018.01.16 0 0 317289

Lehet, de addig lehet hogy 5× öli meg az iparod az iszonyat magas készenléti áram díjjal! Mert ugye ha a német és francia irányba halad az Eu akkor senki nem lesz képes a leépítések miatt hagyományos az az a gerinc stabilitást jelentő betápra! 

 

Hidd el hogy ki van ez találva. 

Előzmény: zöldkomcsi. (317275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!