Keresés

Részletes keresés

szeles72 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2282

Nem, de szerintem hadjuk az egészet!!! Javaslom továbbra is a strucc szindrómát!

(új dolog hallatán homokba dugjuk a fejünket és ha mégsem sikerül az újítás akkor NAGY arcal leszarozzuk a másikat!!!) Sajnos a legtöbb fórumon ez megy!

Fejet kellene hajtanod Totya előtt, mert Ő naprakéssz és BÁRMIBEN segít!!!

Előzmény: bckm (2281)
bckm Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2281

A samottal bélelt égetődet a Totya leírása alapján építetted?

Előzmény: szeles72 (2280)
szeles72 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2280

Végigolvastam a fórumot, szóval tisztában vagyok vele ki-hogyan áll a dolgokhoz!

Itt is igaz a mondás: Messziről jött ember...!

Amiért tisztellek, hogy beismered (leírod!!!!) a hibáidat is!!!!!!!!!

Ezekből is sokat lehet okulni!

Egyébként ma került fel a nagy égetőmre a samottal bélelt fej! A kazántestjével bajlódom egyenlőre! Ha minden ok, akkor 1 héten belül lesznek fotók is!

Előzmény: Totya3 (2279)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2279

Köszi a bíztatást és örülök, hogy segíteni tudtam! Jelenleg nem tudom mitévő legyek. Régen mindenki meghallgatott mindenkit, próbált segíteni és megértettük egymást és odafigyeltünk, hogy kinek milyen lehetőségei ötletei vannak, nem néztük egymást hülyének. Nem ajánlgattunk olyan megoldásokat, amik nem megoldhatók. Például milyen könnyű okoskodni, hogy "3 csigás" rendszert építs, vagy hőcserélőt a füstcsőre, vagy puffertartályt, nem sorolom, ezek mind ismert technológiák, nem kell hozzá ész, kreativitás csak pénz. Ha valaki újat keres, akkor hülye. Például felvetettem azt a megoldást, hogy egy karral lesöpörve a parazsat a fejről, ki lehet altatni a tüzet. A szakértők közül egy se szólt, hogy a nagy hő miatt ez lehetetlen! Most úgy van beállítva, hogy "én megmondtam". Itt a szakértők utólag okosak, miközben mások járják ki az utat. Elvárnák, hogy a saját egyedi körülményeikhez megfelelő megoldásokat alkalmazzunk, mert csak az lehet a tuti, mikor az nekünk nem felel meg, még akkor sem, ha nekik jól működik. Itt van ez az odőosztásos dolog. Beállítasz egy beadagolási és egy szünet időt, ezután magára hagyják a rendszert. Addig működi is, amíg nem történik valami ami felborítja az egyensúlyt, ami eltolódik valamilyen irányba. Vagy teletolja a kazánt tüzelővel, vagy visszaég. Sokszor elhangzott, hogy "neki" nem ég vissza. Persze kétcsigás esetében nem, de minden más esetben igen. Meg lehet nézni mit küzdenek a gyári beadagolóknál, hogy biztonságos terméket hozzanak forgalomba. Biztosan azért, mert amúgy nem kell félni a visszaégéstől. Nekem egy halom grafikonom van, mindegyiken visszaég leállásokkkor. A kétcsigás megoldásról hónapokkal ezelőtt is beszéltünk, nem újdonság, csak sokba kerül megépíteni, ezért kerestem megoldásokat. Az is érdekes, mikor valaki 60tonnát éget el évente és utána 30kW-os rendszerekhez ajánlja a megoldásait. Biztosan megfelelőek... Ugye arra sem lehet saját kútfőből rájönni, hogy mire lenne szükség, hogy tökéletes rendszer legyen(új kazánház, új kazán, új ház, új fej, új beadagoló ugyebár!).

Hogy eközben is a jelenlegi korlátaival, de hibátlanul működő rendszeremtől melegszem, töredék gázárért az nem probléma. Ha keresek egy jobb tökéletesebb, érdekesebb megoldást, az azt jelenti, hogy a mostani az használhatatlan és azt, hogy nem értek hozzá, hülye vagyok, ugyebár. Szűk látókör és félelem attól, hogy nem őket kérdezitek meg, ha bajotok van? Vezérlés? Fél mondatban segített valamit egyikük is? (Remélem véletlenül sem érti félre valaki, a két érintetten kívül, mert azt nagyon nem szeretném!)

Nincs kedven tovább boncolgatni, mert lenne még, inkább megyek és készítek egy motorindító relét...

Mégegyszer köszönöm a gesztust!

Előzmény: szeles72 (2278)
szeles72 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2278

:) :) :) Hagyd a fenébe!!! Inkább ezt az energiádat is az égetőd tökéletesítésére fordítsd!

Egyébként annyira "hülye" vagy, hogy a Te rajzaid, fotóid (mivel a NAGYOK nem raktak fel) alapján csináltam mind a 2 égetőmet! Csak így tovább!

Előzmény: Totya3 (2277)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2277

Itt nincs korkülönbség ez nem tűnt fel? Persze itt én vagyok a leghülyébb természetesen.

Nekem el kell magyarázni, hogy a kúp a felfele tágul és hogy milyen jól fog működni ha csak félig van megtöltve.

Te beszélsz gépészetről(képzettségről), mikor egy nyamvadt műszaki rajzot nem vagy képes lerajzolni és mindent j-vel írsz, csak azt nem amit azzal kéne.

Az is fontos, hogy mivel 10év alatt kifejlesztettél egy fejet, ami jól működik, ezért csak te lehetsz a szakértő, mindenre válaszolnod kell, még olyan kérdésre is, aminél még a kérdést sem érted. Be vagy szűkülve a saját megoldásaidra, és nem látsz ki mögüllük. Megnyugtatlak, van élet azon kívül is.

Előzmény: oborti (2276)
oborti Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2276

ugy látom nem tiszteled a kort a szemtelenkedés az nagyon megy azt hiszed ezzel okosab vagy.

Előzmény: Totya3 (2275)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2275

És olvasni is tanulj meg, mert én NEM hülyéztelek le.

Előzmény: oborti (2273)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2274

Tanulj meg írni! Így elég hiteltelen vagy.

Előzmény: oborti (2273)
oborti Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2273

probáltam eddig visszafogni magam de kiment a bztositék.nekem ne jáca az agyát ojan aki egy telet nem fütöt végig a tákolmányával. amikor már fporral fütöttem még aztsem tudtad miaz. az elektronikához lehet konyitasz de a gépészetet ne nagyon feszgesd ahoz kevés vagy.

nagyon nem szeretem ha lehülyéznek elkéne olvasnod minden irásodat és utána kéne véleményt nyilvánitanod hogy mit álitasz. könyu a kezdőket ámitani hogy te mijen profivagy. te is csak egy kezdő vagy.

Előzmény: Totya3 (2267)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2272

Ha az adatlapot nézem, akkor nem. Bekapcsoláskor a nagyobb áram tönkre teheti a beépített relé érintkezőit. Érdemes esetleg egy SSR-t használni, ami legalább 10A-s. Az örök élet...

Előzmény: norman_25 (2270)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2271

"Feladom a küzdelmet a nyelves adagolással, áttérek idő alapúra."

Lehet, hogy félreértettél valamit, mert a szakaszos fűtés nem egyenlő az időalapúval.

Jelenleg én is szakaszosan fűtök, én gyújtogatok be, de az automatikus szabályzást nem lehet melléüléssel megoldani, mert akkor egész nap a hőmérő előtt állhatsz és gyújtogathatod, bizonyos periódusokban akár óránként, félóránként, azaz nem lehet belőle semmit levonni. Persze, ha átmész "kazánvezérlőbe", akkor igen...

Az újra gyújtáshoz szükséged lehet:

Pingi(!) megoldása szerint egy izzítógyertyára, ami 12V-os, vagy 24Vos. Ehhez kell egy nagy trafó, ami 12V/15A-s, vagy 24V/8A-es. Kell egy áramkör, ami a begyújtáskor ezt a trafót bekapcsolja, vagy a kisfeszültségű, vagy a hálózati oldalon. Hálózati oldalon kisebb áram folyik, oda jó bármilyen relé, vagy SSR(szilárdtestrelé), ez javasolt.

Én kísérletezgettem hőlégfúvóval, szotyit és fűrészport sikerült begyújtanom átalakítás nélkül is egy 2000W-os-al úgy is, hogy 60cm-re meghosszabbítottam a csövét. Nem kiforrot a dolog, csak megemlítem, hogy valószínűleg működik, ha jól van kivitelezve. Én ezt próbálom ki elsőre, aztán lehet, hogy Pingi megoldását választom, ha nem jönne be. Ha van kedved, próbálkozhatsz, ha egyszerűbbnek látod. Én is hamarosan jelzem, mire jutottam(ha nem lesz tele a tököm az üldöztetéssel).

Szükség van még egy esemény figyelésére is, ami biztosan megállapítja, hogy a tűz fellobbant. Ezt a füst hőmésékletének figyelésével meg lehet oldani. Optikai figyeléssel az a baj, hogy elkoszolódhat az érzékelő. A tűztér hőfokát is lehet figyelni esetleg, de ott magas lehet a hőmérséklet, ez jobban igénybeveszi a hőmérőt. Az áramkör, ami figyel lehet egy külön hőfokszabályzó műszer, vagy egy PLC. Esetleg egy termosztát, ami kibír ekkora hőfokot.

Kell még egy áramkör, ami elindítja, leállítja a beadagolást a szobatermosztát jelére(vagy amire szeretnél szabályozni), és begyújtáskor elindítja a gyújtó áramkört. Jó lenne tudni milyen lehetőségeid vannak. Az gond lehet, ha nem értesz az elektronikához, irányítástechnikához, de talán tudunk segíteni.

Előzmény: asdjö (2257)
norman_25 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2270

egy kérdesem lenne. Computher q3-as szobatermosztátra direkt ráköthetek egy grunfos 25-50es keverőszivatyút vagy csak relén keresztül?

a részletes ismertető kiskönyvében azt irja,h a Terhelhetőség 5A (3A induktiv terhelés) de a készülék hátoldalán viszont 8(2)A, 230V

 

előre is köszönöm a válaszokat

oborti Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2269

 a hétvégén ha nem dolgozol esetleg, te is ki-be kapcsolgathatod a kazánt. a tesztre két napra szükség van, hogy valamijen eredményt tugyál figyelembe venni a fogyasztáson.

a napraforgo származékok caloria tartalma azthiszem nagyobb mint fporé.

én a fpor nedvesség tartalmát a microhulámu sütőben ellenörzöm fél perc alatt kiderül ha sok.mérd meg légyszives hány kiló egy zsák mert a sulyábol derül ki hogy valójában sok e a fogyasztásod

 

Előzmény: asdjö (2265)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2268

Az a baj, hogy a négy zsák nem értelmezhető. Mekkora a házad, hogy van szigetelve, hány fok volt kinn? Lehet, hogy az a 4 zsák már most is jó eredmény. Biztosan lehet valamit javítani, de nem hiszem, hogy az időalapú lenne a megoldás, inkább jobban kéne használni a nyelvet és megfelelően kellene kialakítani!

Előzmény: asdjö (2265)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2267

Csak halkan jegyzem meg, hogy ha visszaolvasol régebbre, akkor láthatod, hogy a két csigás megoldások, és az egyéb ötletek, amiket magadnak tulajdonítasz, és úgy látod én azokat felhasználom, rég átbeszéltük manoval és a többiekkel...

 

Ahhoz, hogy kétcsigássá alakítsam a rendszert, több 10ezret kellett költenem. Persze javasolgatni könnyű megoldásokat...

 

Egy dolgot fogok alkalmazni, amit tőled vettem és köszönöm, az az eltolt csigaelrendezés a második csigában és az elv, hogy utóégetést érdemes megkísérelni.

 

Kérlek, hogy olvass vissz és mutasd meg, hol osztottál meg olyan gyakorlati információt az elven kívül, ami követhető lenne. Ilyenre nem emlékszem. A leírásaid értelmezhetetlenek sokszor, a képek kivehetlenek. Nem bántani akarlak, csak meggyanúsítasz dolgokkal, amik nem is úgy történtek, ahogy állítod... Például titkolod a fejed rajzát, titkolod a nyelved elrendezését, soroljam?

Előzmény: oborti (2256)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2266

Itt csak te kötöszködsz és személyeskedsz, valamint magadon kívül mindenkit hülyének nézel, én csak a tényeket idéztem.

Előzmény: bckm (2255)
asdjö Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2265

Én is ettől tartok, de mindegy, akkor is ki akarom próbálni hogy úgy mennyit fogyasztana. Jelenleg 4 tápos zsák megy el naponta kb. Súlyra még nem mértem meg mennyi egy zsák, de ma lemérem. Lehet hogy ebből a tüzelőből nem is jön ki kevesebből. Napraforgó hulladékkal tüzelek.

Előzmény: oborti (2264)
oborti Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2264

anyit még ha jo a lakás szigetelése akkor van értelme, deha nem akor a sok felfütés miatt nembiztos hogy csökken a fogyasztás.

Előzmény: asdjö (2261)
oborti Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2263

az ugy nagyon jo. anyit még, ha az also csigát letudod engedni anyira éppen neérjen a cső aljárhoz. igy maga a csiga gátolja és lassitja a vissza égést.

Előzmény: asdjö (2261)
Hoombook Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2262

Üdv neked is . Ne szólj bele a nagyok dolgába mert nem értesz hozzá és kérlek maradj inkább a hobbidnál !  Aki szelet vet az vihart arat !:)

Előzmény: szeles72 (2259)
asdjö Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2261

Helló. 2 csigás rendszerem van, csak az alsóban ég vissza valamennyi. Ha meglesz minden a gyújtáshoz akkor megcsinálom, mert így szerintem sokat fogyaszt.

Előzmény: oborti (2258)
Gogol4 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2260

Igazad van.

Egy kicsit jobban utána olvastam .

Végül is úgy néz ki simán megoldható plc-vel a beolvasás csak a feszültség szinteket kell illeszteni.

Ma veszek és igyekszek megismerkedni vele.

Köszi.

Előzmény: Totya3 (2252)
szeles72 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2259

Üdvüzletem! A lángheggesztő is KÉK lángon ég és olvasztja a vasat!!! :)

Előzmény: bckm (2255)
oborti Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2258

azt szeretném javasolni amig a visszégés gátlás nem százszázalékos, adig ne gondolkozz az automata begyujtáson. egy csigás megoldás nem biztonságos szakaszos üzemeltetésre.ha a tied nem ijen akkor nem szoltam.

Előzmény: asdjö (2257)
asdjö Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2257

Szevasztok. Leírná valaki pontosan, típus szerint hogy miből áll a gyújtórendszer? Sajnos lövésem sincs az elektronikához. Azt értem hogy izzítógyertya meg valami relé meg áramforrás, de a gyertyán kívül nem tudom miből milyen kell! Feladom a küzdelmet a nyelves adagolással, áttérek idő alapúra. Pingi ha tudnál segíteni hogy miből áll a védelem arra az esetre ha  esetleg nem indulna a gyújtás, azt is megköszönném. Olvastam amit Totyával írtatok, de nem értek belőle semmit. Üdv

oborti Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2256

hihetetlennek tünik ismerek ojan embert aki időzitős adagolással füt és megvan vele elégedve. az a hejzet voltak javaslataim neked amiellen majdhogynem tiltakoztál, és a késöbbi irásaidban előszertettel ajánlottad másoknak, amikor már átgondoltad. az elsö reakcioid érdekesek amikor probál valaki egy tippet adni neked,hogy müködhetne a renszered jobban. az elektronikában lehet othon vagy, de azt szokták mondani az ember holtig tanul. én nem egy szezont töltöttem el a randszer tökéletesitésével, és a hibák kiküszöbölésével. minden tanácsot szivesen elfogadok és ki is probálok a lehetőségeimhez mérten. természetesen a jodolgokat amiket már kiprobáltam, gyakorlatban szivesen megosztottam másokkal. elég gyakorlatias embernek tartom magam, nem szertek ojan tanácsot adni, amit nem probáltam ki, vagy nem láttam müködés közben. nem szeretek ojan dolgot tanácsolni ami nem müködhet.(vagy veszéjes)

 

bckm Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2255

Látom kötözködős kedved mit sem változott.

Ha kicsit jobban figyeltél volna Obortinak egy nyitott égőfeje van ami be bele látni tehát látható a kék láng is.

 A másik egy zárt fej amelyikből csak a világossárga fehéres lángnyelvek jönnek elő.

A belinkelt cikket legalább végigolvashattad volna és értelmezhetnéd is.  Old meg hogy ne szabaduljanak el koromszemcsék és majd szép kék lángot kapsz. Meg egy díjat nem kis összeggel.

"Na ezt csak így a levegőbe beszéltem, mert tényleg nem értek hozzá"

Ez legalább igaz, de ehhez képest meglepően bőven osztod a tanácsaidat a témában.

Előzmény: Totya3 (2228)
Totya3 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2254

Az a jó a te kazánodban, hogy át tudja venni a gyors füstsebesség mellett is az energiát. Kicsi, rövid kazánokban ez nem nagyon működne. Bár ha méretarányosan kissebb a fej, talán. Ott meg gond lenne a hamu kijutása. Ahogy írod még nem tudod, mi lesz csak szotyival. Nekem 300literből lesz egy vasvödörnyi hamu. Fűrészpornál ennek fele se keletkezett. Reméljük nem lesz gond, és a nagy légáramlat kihordja, amit ki kell!

Előzmény: Süsü1983 (2253)
Süsü1983 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2253

Kukorica ocsúval keverve a szotyit eddig nem sok hamu keletkezett. Csak a szotyi résznek van szinte hamuja. amikor csak szotyival fogom nyomatni akkor derül ki mennyivel jobb az égés ebből a szempontból. Eddig a szotyinál naponta 2, néha három nagy hidegben 4 talicska hamu is termelődött.

Előzmény: Totya3 (2251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!