Keresés

Részletes keresés

dodala Creative Commons License 2009.09.09 0 0 174
Geotermikusok,

Megjött a válasz: a Cordia normál áramtarifára kötötte rá a hőszivattyúkat. A 30%-os árkülömbség a Geo tarifához viszonyítva végül is a leendő lakót érinti, amikor már a lakás ki van fizetve. No comment.
magyarib Creative Commons License 2009.09.08 0 0 173
A cégnél ahol egyébként dolgozom- több nagy lakóparkot is épített- sok mindennel találkoztam, de egy dolog ált. mindig közös, ez pedig a beruházó monopolhelyzete.

Nem irigylek senkit, aki lakóparkban vásárol lakást, mert az tényleg lutri, az meg, hogy mit nyomnak le a torkán... Ha jók a tapasztalatok, annak csak örülök, mert még reményt sugall a jövőre nézve.
De igen, Te ráéreztél arra, mait mondani akartam. Aki meg nem, az nem:)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.08 0 0 172
:-))))) !
Ettől függetlenül köszönjük a hozzászólásokat, én valószínűleg fogok hívni szakembert ilyen célból.

Gondolom arról van szó, hogy pl. ha nem veszed észre a repedt csempét, beköltözés után már feleslegesen reklamálsz. Nyilván. De azért a problémák többsége nem ilyen...

pszab: jaja, az a gáz, hogy ilyen alapon bármikor készre jelenthették volna. Én úgy gondolom, hogy ennek a dátuma mindegy is, ha később úgy egyezünk meg, hogy a műszaki átadás dátumának egyeztetésének napjáig járt a kötbér (illetve a következő ugyanilyenig, ha az első műszaki átadás nem volt sikeres). Addig szerintem úgysem tudunk meg semmit. A lényeg szerintem, hogy
- olyan SENKI ne írjon alá az átadáskor, hogy eltekint a kötbértől (ha aláírta, csak polgári pert kezdeményezhet később, erőfölénnyel való visszaélés címén)
- ha zavaró a különbség az általatok számított (vagy inkább reálisnak gondolt) kötbér és az általuk felajánlott között, akkor fogjunk össze.. nekem mondjuk ilyen összeg lenne 40-50e Ft felett (mert én személy szerint nem volnék hajlandó ezért napokat itt-ott ülni.... sajnos ezt tudják ők is).. persze ez a határ mindenkinek más :)
Előzmény: magyarib (171)
magyarib Creative Commons License 2009.09.08 0 0 171
Kedves Digicat!

Aki érti mire gondoltam, amikor leírtam, amit leírtam, az érti, aki meg nem érti, az nem érti.

Aki érti, miről beszélek, annak állok rendelkezésére.
Aki meg nem, annak nem.

üdvözlettel,
pszab2 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 170
Sziasztok!

Szerintetek nincs valami határidő arra, hogy átadják a lakásokat onnantól kezdve, hogy készre jelentik? Szerintem kell lennie. Vagy (erős túlzással,de ennyi erővel) az épitkezés első hete után is mondhatnák, hogy mi készre jelentettük, majd 1-2 évet várnak az átadással.

digicat Creative Commons License 2009.09.08 0 0 169
Én meg erről: "ha a műszaki átadásnál, birtokbaadásnál nem jelezte késő bánat". Ez ebben a formában nem igaz.

Biztos vannak olyan építők ahol utólag nehezebb behajtani a javításokat, ill. bizonyos munkáknál (melyek zajjal-szeméttel járnak) amúgy is előnyösebb ha beköltözés előtt megcsinálják, de ez nem jelenti azt hogy az átadásnál észre nem vett rejtett vagy kevésbé rejtett hibáka nem kell kijavítsák vagy kifizessék a későbbiekben.
Előzmény: magyarib (168)
magyarib Creative Commons License 2009.09.08 0 0 168
Kedves Digicat!

A lakás garanciáról szóló törvény(több is hatályos) valóban lehetőséget ad utólagos reklamációra garancia keretein belül. Pont garanciális munkákkal foglalkozom 3 éve(nem hálás munka) Szóval nem a garanciára gondoltam, de előnyösebb pozícióból lehet reklamálni a hibák miatt, ha azt már előre észrevesszük és jelezzük, mint amikor már megtörtént a birtokba adás. A lakók jellemzően csak utólag vesznek ezt- azt észre tapasztalat hiányában.
Én ezekről beszéltem, nem a garanciáról. Az más téma.

üdvözlettel,
Előzmény: digicat (167)
digicat Creative Commons License 2009.09.08 0 0 167
"a vásárlónak fel sem tűnik csak utólag, amikor már hiába reklamál, hiszen ha a műszaki átadásnál, birtokbaadásnál nem jelezte késő bánat."
Ez azért nem így van, egy évig garancia, és azt hiszem öt évig szavatosság kell legyen a lakásra. Ezt az építőtől függetlenül törvény szabályozza.
Ha nem javítják ki (vannak rá határidők), akkor ki kell fizessék a javítás árát vagy értékcsökkenést kell megállapítani és fizetni.
Előzmény: magyarib (165)
flash08 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 166
lez.: köszönjük, érdekel, bár mi a B-ben vagyunk, kérlek írj a lamp.kft@email.de címre.

Májusban, amikor fent voltunk a lakásban, gond nélkül csinálhattunk fotót, videót.
Előzmény: lez. (164)
magyarib Creative Commons License 2009.09.07 0 0 165
Tisztelt Fórumozók, leendő lakástulajdonosok!


Amennyiben bárkinek szüksége van műszaki segítségre a lakás műszaki átadásánál, birtokbavételénél, az keressen meg bátran.

A beruházó és a kivitelező megbízottja az említett eseményekkor a laikus lakót (akit jobb esetben elkísér valaki hozzáértő) megpróbálják meggyőzni egy- egy hibáról, hogy az nem hiba, esetleg elfedni azokat, a vásárlónak fel sem tűnik csak utólag, amikor már hiába reklamál, hiszen ha a műszaki átadásnál, birtokbaadásnál nem jelezte késő bánat.(hallottak már önök ilyet, azt hiszem)
Amiben segítséget tudok nyújtani, az, hogy a leendő tulajdonossal együtt részt veszek ezeken az eseményeken. Észrevételeim jelzem, ellenőrzöm a kivitelezés minőségét, ami nem oké(pl. erkélyek, teraszok, lakatos szerkezetek, falazat, festés, burkolat, nyílászáró, parketta, aljzat, villamos hálózat stb.)- és lesz olyan szép számmal-, szóvá teszem a tulajdonos igényeinek megfelelően.

Magam is kivitelezésben dolgozom évek óta, tudom, hogy mit is kell megnézni és papírra vetni, ezért is kezdtem műszaki ellenőrzéssel foglalkozni.

Időpont egyeztetés miatt kereshetnek A 70/33-83-139 -es számon.
e-mail: magyaribalazs@hotmail.com


Tisztelettel:

Magyari Balázs
lez. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 164
flash08: Én történetesen tudok egy átadó/eladó garázsról a Fontana-házban (C).
ha érdekel, beszéljünk róla.

Egyébként nekem is szúrja a szemem a Cordia tisztességtelen magatartása, a kötbér fizetés elkerülése érdekében "készre jelentés" gusztustalan, a szerződésben jól megfontoltan körülbástyázott húzás volt. Szerintem, csak a bíróságon lehetne megtámadni, mert gondolom egyezkedni nem hajlandóak. A bizonyítás viszont....talán több, mint nehézkes. Nem véletlen az sem, hogy nem engednek fényképezni a saját!!! lakásodban.
Előzmény: flash08 (157)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.07 0 0 163
Szoljatok legyszives, ha egyeztettetek mar idopontot a muszaki atadassal kapcsolatban. Mult heten mult het vegere igertek az elso lehetosegeket :)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.07 0 0 162
Szerintem ne hasonlitsd se a VIII. ker.-hez, se mashoz. A hasonlo felszereltsegu lakasok eladasi ar / kiadasi ar hanyadosat nezd meg (majdhogynem fuggetlenul a kerulettol, merettol, stb). Ugyanis az eladasi arban ugyanugy benne van a helyszin es a minoseg (+ emelet + stb), tehat az arany kb allando lesz.

Ez az ertek 200-300 kozott van ha megnezed. Azaz egy 25millios ingatlant 83e-125e kozott lehet kiadni jellemzoen, mig egy 35-ert eladot 115-175 kozott. Ezt igazolja az is, hogy 10millios panelt sem nagyon lehet kiberelni 50ezer alatt (sot), es az 50millios ujepitesuert sem nagyon kernek full felszerelve havi 250-nel tobbet. Nagyon tagak a hatarok, ezert erdemes ranezned a sajatodhoz hasonlo felszereltsegu lakasokra.

Geotermikus: jol hangzik, egeszsegesebb mint a klima (ja igen, nem kell kulon klima, mert ez huteni is tud), nincs helyfoglalo radiator, es olcsobb az uzemeltetese (hogy mennyivel, fogalmam sincs, de valoszinuleg nem azert csinaltak, hogy havi ket fontot sporoljanak).
Előzmény: gabokat (161)
gabokat Creative Commons License 2009.09.07 0 0 161

Megneztem az altalad ajanlott ingatlanirodakat. A Duna-nal nem talaltam kiadast, az Otthonnal megneztem mi a kinalatuk a VIII. keruletben. Ugyan nem vagyok jartas a kornyeken, nem hiszem hogy azok az arak mervadoak lennenek. Ahogy te is mondtad erdemes varni a Cordiara. A mar emlitett kb 25% dij ugyanis horribilisnak tunik.

 

Az ingatlanjog.hu-n kozben megtalaltam en is az illetekekre vonatkozo felteteleket. Mar csak a reszletfizetesben remenykedem.

A 19-22% szerintem meglepoen nagy kulonbseg, bar az is igaz, nem tudom pontosan a geotermikus futes elonyeit. Gondolom elsosorban koltsegmegtakaritast jelent a lakok szamara hosszu tavon. No meg jol hangzik, es ugye ez zold solution :) 

Előzmény: Liquidz (160)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.06 0 0 160
"A 35 év alatti személyek az első lakásuk megszerzésekor 50% illetékkedvezményt kapnak, de maximum 40.000 Ft-ot. Viszont ha az egész lakás forgalmi értéke meghaladja a 8 millió forintot, akkor már sajnos nem jár a kedvezmény." (http://www.lakashitelezo.com/az-illetekrol.html, de mashonnan is idezhettem volna).

Nem teljesen egyertelmu a lakasar-novekedes, mert kb 19-22%-al dragabbak a City Gardenben a lakasok (negyzetmeter-emelet-szobaszam es nm-ar alapjan), de sok a kulonbseg is (a setany eszakra van, a futes geotermikus, nem kell kivarniuk a fel evet a setany/atrium hasznalataval, stb).

Kavezok: ezeket ismerem es szeretem, de otthon meg se DD se SB :-(

Kiadas: Sztem vard meg a cordiat + kerdezz utana a nagy ugynoksegeknel, hogy hogy van teljesen pontosan. Ha az nem tetszik, szivesen segitek egyeb tippekel is.
Előzmény: gabokat (155)
gabokat Creative Commons License 2009.09.06 0 0 159

Atado alatt eladot ertesz? Az sajna nincs, de lehet, hogy lesz ott kiado, attol fuggoen hogyan sikerul kiadnom a lakast.

 

Illetek: az ugyvedem szerint azt is fel kell terkepezni, jar-e nekunk egyeb kedvezmeny. Hallottatok arrol, hogyha 35 evnel fiatalabb vasarol lakast (a szerzodes alairasakor meg nem toltotte be a 35-t) kedvezmeny illeti? En ezt probalom holnap kideriteni. 

 

Tudja valaki mekkora szazalekkal nottek a lakasarak? A recession nem tett jot gondolom nekunk sem, es minden bizonnyal igaz erteket akkor eri el a lakas amikor minden kiepul, de valami pozitiz tendencia biztosan kimutathato. :))

Előzmény: flash08 (157)
gabokat Creative Commons License 2009.09.06 0 0 158
Ne aggodj, szerintem croissant-t is felszolgalnak majd. Ugye nem az volt a vacsora? :O
Előzmény: dodala (156)
flash08 Creative Commons License 2009.09.06 0 0 157
Hallott-e valaki átadó garázsról a Fontánában?

Szombaton megtekintettük a rendeltetésszerűen használható lakásunkat a háztól kb 200 méternyiről, mert az építkezés miatt még mindig megközelíthetetlenül körbe van kerítve a terület.
Jövő héten megpróbáljuk belülről is megnézni.

Illeték ügyben az ingatlanjog.hu-ról még nem kaptam választ.
dodala Creative Commons License 2009.09.06 0 0 156
A donutot azóta utálom, mióta Floridában minden olcsó szállodában donut és egy papirpoharas kávé volt a reggeli......két hétig...:)
Előzmény: gabokat (155)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 155

Koszi a tippeket, nagyon otthonosan mozogsz ez ugyben. Utana fogok jarni. Az altalad leirt 25%  igencsak huzosnak tunik uh ...Ennyiert mar el kell gondolkodnom. Lehet, hogy erdemes lesz megvarni mit tud ez ugyben a Cordia ajanlani. Te kiadnad maganuton? Nekem ezzel kapcsolatban sajna van rossz tapasztalatom. Bar gondolom embere valogatja. Csakhat akkor is kell valaki, aki idokozonket megnezi, minden rendben van-e.

 

A donut-nak en is nagy imadoja vagyok, tamogatom az otletet. Ezek egyebkent otthon ismert coffeeshop-ok? Vagy te is megfordultal mar idekint?

 

Előzmény: Liquidz (154)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.05 0 0 154
Papirpohar: ugy ertem, dunkin' donuts, coffee heaven, coffeeshop... ezek csak kavezok, erre specializalodtak (+ sarokszendvics + 1-2 suti), es otthonosak. Nem olyan, ahova ice teare vagy egy sorre is szivesen fogadnak, az picit mas hangulatu.


Ingatlankozvetito... Te tudod. See for: Duna House, Otthon Centrum, mint a ket legnagyobb. Sikeres kiadas utan 1havi berleti dij, Te hatarozod meg hogy minimum mennyi idore adod ki (jellemzoen 1 ev), de a tobbi a te dolgod. Ha inkabb ingyen csinalnad, ingatlan.com.

Ami a tavolleted miatt erdekesebb lehet, az a kiadas utani menedzsment, de ez gondolom ez mar nem ~8.33%. Ilyen szolgaltatasa amugy lesz a Cordianak is.

A leghasznosabb szolgaltatasuk amugy a kozvetitoknek (ha egyaltalan meg letezik ma ez) megis az, hogy cca 25%-ert vallaljak, hogy folyton ki van adva a lakasod (ellenkezo esetben nemtom mivan).
Előzmény: gabokat (152)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 153
Miert ragaszkodsz a papirpoharas megoldashoz? Futtaban iszod a kv-t? :)))
Előzmény: Liquidz (149)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 152

Bank szuper, felteve hogy pont az amelyik nekunk kell. Idekint nem sok olyan angollal talalkoztam, akiknek barmit is jelent a VIII. kerulet, fekete lista meg plane. En mindenkepp ingatlankozvetiton keresztul adom majd ki, remelve hogy ok atvallaljak az oroszlanreszet a kiadas utani teendoknek. Magam ezt ugysem tudnam innenmegtenni. Nem tudjatok veletlenul mekkora %-ert dolgoznak? Itt 8-15%-t vonnak le a szolgaltatasert. En egyebkent par honapig meg nem is remenykedem a kiadasban.

Nem tudom, hol lehetne ezt itt meghirdetni. Esetleg megkerdezek nehany ingatlanost, hatha lepnek ra valamit.

Előzmény: dodala (151)
dodala Creative Commons License 2009.09.05 0 0 151
Szia,

Nekem is kiadó vagy eladó egy 69 nm sétányra néző geoterm fütéses lakás. Szerinted angliában érdemes lenne nyomni valahol, vagy ez belföldi téma? Én 120 eFt/hóra gondoltam, meg is hirdettem, de még egyetlen ember sem hívott fel, pedig az külföldi orvosi egyetemistáknak is beadtam. Állítólag a külföldieknek van egy fekete-listájuk, ami a VIII kerülettel kezdődik.....

Előzmény: gabokat (148)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.09.05 0 0 150
City Gardenben lesz bankfiók, az tuti.
Liquidz Creative Commons License 2009.09.05 0 0 149
Abc allitolag lesz az atriumban (remelem nem is olyan pici), starbucks helyett nekem jo barmelyik papirpoharas:), a tobbi szinten korrekt.
Konyvtarrol nem tudok, fitness elvileg lesz 2500nm korul, a City Garden alatt. Azok kb 2000nm-esek, de itt lesz egy + uszomedence is. Merem remelni, tenyleg :-)
Előzmény: gabokat (148)
gabokat Creative Commons License 2009.09.05 0 0 148

Koszi, nem hangzik rosszul, bar a futesrol fogalmam sincs. En azt hittem, hogy az nem lesz a Fontanaban, de ki tudja milyen kellemes meglepetesek varnak rank a Cordiatol. Merthogy most mar csak azok lehetnek... :))

 

Kis abc, patika, posta, pekseg szupi lenne, ami a "luxust" illeti, starbucks ok, bar szerintem tul eros az espressojuk:))) Legalabbis idekint. (Angliaban) A tisztasag is hagy kivannivalot maga utan, bar ez lehet, hogy csak az angol mentalitas miatt van :)) Leroy-t nem ismerem.

Salatabar, cukraszda inyemre lenne.

Az igaz, hogy konyvtar es Bp egyik legnagyobb fitness terme lesz itt?? 

Előzmény: Liquidz (147)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.05 0 0 147
Premierben 4. emeleti DNyi belső kertre néző 51nm 95e-ért van egy hirdetési oldalon. Tehát ennyiért NEM megy el 5-6 hete. 90e-ért sztem reális, 80-ért egy héten belül elvinnék. A Fontanas elhelyezkedés biztos értéknövelő, a geotermikus fűtés szintén (ha van). Parkoló szokás szerint különválasztva 13..18e + rezsi a környéken, tárolóról fogalmam sincs (azt inkább a lakáshoz kell csapni, nem anyagiak miatt, hanem hogy a tiedet vigyék el előbb).

Az üzletek jó kérdés... én azt a választ kaptam, hogy megkérdezik a lakókat, hogy milyet szeretnének:))))) nyilván ez nem így megy... vagy túl sok a jelentkező, vagy túl kevés.... Én egy starbucksot (zero4hero nevében is:) ), esetleg egy leroyt, a többi mindegy. Ti mit szeretnétek?:)))
Előzmény: gabokat (146)
gabokat Creative Commons License 2009.09.04 0 0 146

Koszi, igy mar osszeadodik lassan az illetek, csak az nem vilagos meg mindig, miert "telek-illetek"-kent kuldtek azt. Egyebkent en az elso illetekfizetesi felszolitast ez ev juliusban kaptam, mindjart egy 45e forintos kesedelmi kamattal. Nalunk a postas nem mindig ketszer csenget!!

 

Tarolom ott sajna nincs, a D-ben viszont tudok majd egy kiado lakast garazzsal es taroloval. Van otletetek mennyiert fognak ott menni a lakasok? Marmint alberletek? Azt hiszem a bekoltozessel megvarom amig minden kiepul, vagy legalabbis a setany minket erinto resze, es a buldozerek es munkagepek eltunnek a kornyekrol. Mert ugye nem eleg ha a lakast megkozeliteni tudjuk csak, az ottletet elvezni is szeretnenk. A szokokut azert meglesz ugye? Elvegre Fontanasok vagyunk? Vagy ott is koltsegcsokkentes varhato?

 

Tudja valaki milyen uzletek lesznek a kornyeken? Marmint konkretan?  

 

 

Előzmény: Liquidz (145)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.04 0 0 145
Ja értem, hogy duplaajtó vagy ilyesmi.

"Garázs, és egyéb nem lakás céljára szolgáló ingatlan átírási illetéke 10%". Szóval az is 10%. De ezt elvileg már meg kellett volna kapnod, a lakással+garázzsal együtt (feltéve, hogy 2 éve szerződtél).

Apropó, tároló, idejekorán megkérdem, hogy nem lenne valakinek kiadó tárolója közel a sétányról megközelíthető (B lépcsőház) lifthez, és mennyiért?
Előzmény: gabokat (144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!