Keresés

Részletes keresés

sanyipapa Creative Commons License 2007.09.25 0 0 965
Sajno 1 nappal a mérkőzés előtt volt az edzőváltás. Teca a legtöbb gyereknek még a nevét se tudta.
rezike Creative Commons License 2007.09.25 0 0 964
Szerinted mi a jobb a Magyar kézilabdának? Ha kiöregedett és közepes képességü játékosok játsszák a 2 osztályu bajnokságot, vagy az, ha a fiatalok krémje, a legjobb 15-18 évesek amellett, hogy az ifi bajnokságban évente 2-3 szor játszanak komoly meccset, még megküzdenek a 2. vonal felnőtt, rutinos kézilabdázóival. Csak akkor érhetnek el nemzetközi szinten, világversenyen is jó eredményt, ami által kiemelten kezeli az ország sportvezetése a kézilabda sportágat, ha többször éles meccseket tudnak játszani. Szerinted kiszurásból inditják fiataljaikat az élklubok, annyi kidobható pénzük van, hogy igy szórakozzák el? Én még emlékszem arra is, bár akkor még fiatalabb voltam, amikor Pálinger Kati, vagy Görbicz Anita is 14-16 évesen az NB I B ben vitézkedtek.
Előzmény: Leki (962)
kezilabdaszereto Creative Commons License 2007.09.25 0 0 963
A Siófok-Vasas II. ifjúsági mérkőzés tudosításának utolsó mondata Muzslay Péter tollából helyesbítésre szorul:

"Nagy küzdelemben tisztesen helytálltak a siófoki lányok a junior válogatottakat felvonultató ellenféllel szemben."

A mondat első fele igaz, de megtévesztő lehet az az állítás, hogy a Vasas II ifjúsági csapatában junior válogatottak is játszottak. A Vasas II a 92-es korosztályú serdülő csapatával állt ki a mérkőzésre (+ három 91-es születésű,szintén serdülő), a junior válogatott a 88-89-es korosztály.
Mindez nem von le semmit abból a valós tényből, amit a mondat első felében írt az újságíró.
Leki Creative Commons License 2007.09.25 0 0 962
És akkor mi történt Fehérváron? Tudom, hogy vannak, akik rászerveznek, de vannak, olyanok is akik mindig tisztességesen igyekeznek a győriek időpont módosítási kérelmeit teljesíteni, ezzel saját magukat hozva hátrányba. Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a II.-es csapatok valamilyen szinten manipulálják a bajnokságokat, hogy szándékosan vagy nem az más kérdés, de akkor se teljesen reális így a kép. Pl. a Győr esetében többször előfordult az évek során, hogy a dobogós csapatokat komplett ifivel megverték, míg a sereghajtó csapatokhoz a serdülőt küldve kikaptak..
Előzmény: Törölt nick (960)
Leki Creative Commons License 2007.09.25 0 0 961
Az első félidőben szinte kiütötte a Marcalit a Pécs
Dunántúli Napló

PTE-PEAC – Marcali VSZSE 31-20 (18-9)

Női kézilabda NB I. B. Pécs, 100 néző. V.: Bán, Dravecz. Pikker-PTE-PEAC: Vígh – Gráner 8, Witner 2, Danyi 1, Székely 6/2, Miklós 6, Gogolák 5. Cs.: Vasas 2, Darányi 1, Gulya, Horváth P. Edző: Tabajdi Ferenc.

Ha azt vesszük alapul, hogy a Marcali tavaly a negyedik helyen végzett a bajnokságban, akkor mindenképpen nagy fegyvertény a legyőzése. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a somogyi gárda idén sokkal gyengébb játékerőt képvisel, mint tavaly – a pécsi csapatnak pedig ezen a meccsen szinte minden bejött. A szerencsét mindenesetre jó lenne „továbbvinni”, hiszen az egyhetes szünet után a következő ellenfél a bajnokesélyes Veszprém lesz.

Tabajdi Ferenc: – Az első húsz perc jó játékával eldöntöttük a mérkőzést.
F. Z.

Továbbra is az élbolyban a PTE- PEAC
2007. szeptember 23.
A negyedik fordulóban, a Marcali VSZSE csapatát fogadták a PTE-PEAC női kézilabdázói az NB I/B-ben. A találkozón 31-20-ra a pécsiek nyertek. A pécsiek legközelebb, október 10-én a tabella hetedikjét, a Veszprém Beton KC-t fogadják.

Győzelemmel folytatta bajnoki szereplését a PTE-PEAC női kézilabda csapata az NB I/B-ben. Tabajdi Ferenc együttese a Vasvár VSE elleni hazai győzelem és a Vasas SC II elleni idegenben játszott döntetlen után, a Marcali VSZSE csapatát fogadta. A vendégek egy győzelemmel és egy vereséggel a tabella negyedik helyén álltak a mérkőzés előtt, a pécsieket pedig csak a még eddig nem hibázó Komáromi AC előzte meg.
A Marcali VSZSE elleni találkozón végig a PTE-PEAC csapata vezetett. A második játékrészben gyorsítottak a tempón a vendégek, de nem tudták behozni a közel 10 góllal elhúzó pécsieket. Mindkét gárda labdaszerzésből lőtte a mérkőzés végi gólok többségét.
A találkozón 31-20-ra nyert a PTE-PEAC. A pécsiek legközelebb, október 10-én a két forduló után a tabella hetedikjét, a Veszprém Beton KC-t fogadják, a bajnokság negyedik fordulójában.

Pécs TV –Katits Bernadett


Méretes zakót szabtak a Marcalira Pécsett
Nagyatád: Kettőből semmi
Remekelt a Siófok a Vasas ellen

Somogy Sportja

Három NB I/B-s női csapatunk közül csak a Siófoknak sikerült a hétvégén a győzelem. Tamás Kornélia vezérletével egy percre sem hagytak kétséget afelől a Balaton-partiak, hogy a Vasas második számú alakulata ellen vívott találkozót csak ők nyerhetik meg. A nagyatádiak a Győr NB I/B-s egyletét fogadták. A remek napot kifogó – korábban Atádon is játszó – Kovacsics Anikó tizenkét gólt sorozott a hazaiak hálójába. Társai is felnőttek mellé, így a somogyiak hazai bemutatkozása vereséggel zárult. Balogh Manyiéknak harmadik meccsüket is idegenben kellett lejátszaniuk. A találkozó esélyese a PEAC volt, arra azonban senki sem számított, hogy kétszámjegyű gólkülönbséggel végződő vereséggel kell hazatérniük a marcaliaknak.



Pikker-PTE-PEAC – Marcali VSZSE 31-20 (18-9)

Pécs, 100 néző. V.: Bán, Dravecz.

Marcali VSZSE: Kerner – Müller 1, Balogh P. 5, Pék E. 2, Kovács J., Kévés 8 (3), Balogh M. 3, Csere: Krajczár, Hrankai (kapusok), Tanai 1, Pék P., Urbán, Bájhober, Nagy K. Vezetőedző: Tóth István.



Az első négy támadásból négyszer volt eredményes a Pécs, ez megadta a találkozó alaphangját. Az első félidőben a hazaiak szinte azt csináltak, amit akartak, így tudtak meglépni kilenc góllal. Fordulás után a vendégek csak futottak az eredmény után, esélyük sem volt arra, hogy beérjék a baranyai csapatot. A Marcali csapatában nem akadt jó teljesítmény.
Tóth István: Az eredményből is látszik, hogy várakozáson alul szerepeltünk Pécsett, hisz a két felkészülési tornán egyszer mi győztünk egy góllal, egyszer pedig a PEAC. Ezeken a meccseken már le lehetett szűrni, hogy a Pécs nagyon dinamikus és akaratos ellenfél, és hogy a bajnoki mérkőzésnek ő az esélyese, de arra nem számítottunk, hogy gyakorlatilag egyoldalú találkozón veszünk részt. Ők mindent megvalósítottak abból, amit korábban láttam tőlük, és hozták azt a teljesítményt, amit tudnak, mi pedig alulmúltuk önmagunkat. Ilyen gólkülönbségű vereséget az utóbbi öt évben nem szenvedtünk. Talán még a Róth Kálmán által vezetett Győr II. ellen kaptunk ki egyszer 12 góllal. A kérdés az, hogy a két egymás utáni vereség balszerencse csupán, vagy egy rossz tendencia kezdődött el a csapatnál.


Nagyatádi NKK – Győri Audi ETO KC II. 21-26 (11-17)

Nagyatád, 400 néző. V.: Kiss, Kóbor

NNKK: Pásztor (38%) – Somlai 3, Kiss Zs., Bőzsöny 3, Simon 1, Mátyás 9, VARGA 5. Csere: Horváth N., Nász (kapusok, 0-0%), Szabó, Ghetu, Bárány, Berta, Kurucz. Edző: Mód János

Győr II.: Hegyesi – Szegedi 3, KOVACSICS 12 (4/4), Kisfaludi 4, Horváth B. 2, Barczi 2, Pomozi 2. Csere: Hosszu, Csiszár, Vigh, Tóth, Szalai 1, Pap, Gőcze. Edző: Tóth Lászlóné

Büntetők aránya: 0/0 ill. 4/4
Prog.bünt. aránya: 3 figyelmeztetés, 3 kétperces ill. 2+1 figyelmeztetés, 2 kétperces

Az eredmény alakulása: 6.p. 0-3, 11.p. 4-6, 16.p. 5-10, 20.p. 5-13, 25.p. 8-14, 30.p. 11-17, 45.p. 15-20, 50.p. 17-22, 57.p. 20-23, 60.p. 21-26

Nem sikerült a hazai bemutatkozás a Nagyatádi NKK-nak. Bár a győrieknél egy sor rutinos játékos (Drávai, Deáki, Németh N., Oguntoye) nem szerepelt, így is túl nagy falatnak bizonyult az ETO II. a somogyiaknak.
Rosszul indult a mérkőzés hazai szempontból, hisz az atádi támadások sorban befuccsoltak, ám a győriek háromszor is bevették már Pásztor kapuját. Ébredezett az NNKK, Bőzöny Erika gólja után 3-5-ig tartotta a lépést a Nagyatád. Aztán érthetetlen módon teljesen összezavarodott a hazai csapat, s bár Mód János cserékkel próbálta eredményesebb játékra serkenteni övéit, nem sikerült semmi Mátyáséknak, s a parádésan játszó Kovacsics vezérletével 5-13-ra húzott el a Győr. A hazai támadásokban nem volt átütőerő, a védelmet pedig tetszés szerint játszotta vagy lőtte át a vendég támadósor. A játékrész vége aztán már a hazaiaké lett, Mátyás 4 góljával életben tartotta a győzelmi reményeket. A második félidő eleje kiegyensúlyozott játékot hozott, s bár az 57. percben három gólra felzárkózott az Atád, ám a technikai hibák, illetve az ellenfél lerohanásból szerzett góljai megakadályozták, hogy tovább csökkenjen a különbség. Az utolsó percben Kovacsics koronázta meg teljesítményét egy értékesített hetessel.
Megérdemelten örülhetett győzelemnek a szimpatikus győri csapat szimpatikus edzője, Tóth Lászlóné. Az NNKK játékosai gyenge napot fogtak ki, ráadásul a szerencse sem állt mellettük. A hazai drukkereknek az adott némi vigaszt, hogy Kovacsics „Misi” Anikó és Hosszu Bogi, a két egykor Nagyatádon is megfordult kézilabdázó jó úton van afelé, hogy kiváló játékossá váljanak.
Az NNKK szerdán Tamásiban játszik kupameccset, majd pénteken bajnoki mérkőzésen hazai pályán fogadja a Cornexi II. csapatát. Hajrá csajok!

Statisztika (lövés/gól): Bárány Henriett 0% (2/0), Berta Nikolett 0% (0/0), Bőzsöny Erika 43% (7/3), Ghetu Andrea 0% (1/0), Kiss Zsófia 0% (0/0), Kurucz Ivett 0% (0/0), Mátyás Auguszta 45% (20/9), Simon Barbara 100% (1/1), Somlai Viktória 43% (7/3), Szabó Ágnes 0% (2/0), Varga Brigitta 63% (8/5)
Összesen: 44% (48/21)

Az ifjúsági mérkőzésen: NNKK-Győr II. 13-33 (6-20)
NNKK: Nász, Sánta Zs. (kapusok), Kurucz 5, Sánta D. 3, Tóth G. 2, Horváth H. 1, Bácsai 1, Gerlecz 1, Butor, Horváth D., Darabos, Csuba, Jancsik, Deák. Edző: Simon Barbara

Horváth Gábor Kristóf


Siófoki VSE – Vasas SC II. 29-25 (13-9)
Siófok, 300 néző. V.: Arnold, Temesi.

Siófok: Molnár – Gyánó 2, Horváth 1, Búza 3, Gabnai 10, Kiss 1, Tamás 8, Szabó, Sajtosné, Somogyiné, Boros, Pap 1, Dabóczi 3, Pintér. Vezetőedző: Pintér Károly.

Vasas: Kószó – Fehér 3, Takács 1, Mikó 2, Szeberényi 10, Ferencz 5, Kovács 1, Antóni, Tóth, Nagy, Vörös 1, Tama, Bognár, Roczinszki. Edző: Papp György.

Büntetők aránya: 8/8 ill. 4/4.
Kiállítások aránya: 2 figyelmeztetés, 10 perc ill. 3 figyelmeztetés, 6 perc.


Pintér Károly: Nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk. Voltak nagyon jó időszakok a találkozón, amikor nagyon jól játszottunk és voltak nagyon rosszak is, amikor nem azt csináltuk, amit kellett volna. Butaságokból kiállítattuk magunkat, ezért sokszor kerültünk emberhátrányba. Amikor a saját játékunkat tudtuk játszani, megléptünk ellenfelünktől. A jó kapusteljesítmény, és az ebből való indulásokból született gyors gólok hozták meg a hétgólos vezetést. A végére csak négy maradt, de a találkozó elején eggyel is kiegyeztem volna.
Jók: Molnár, Tamás, Búza, Dabóczi, Horváth.

Az ifj. mérk.: Siófok – Vasas II. 25-32 (12-16)

Siófok: Fekete – Takács, Pintér 3, Papp 11, Balogh 3, Dabóczi 8, Hosszú. Csere: Akucs, Pinczési, Fejes, Kiss, Grübl, Erdős, Piszker. Edző: Dravecz Károly.

Felváltva estek a gólok a találkozó elején, majd a 12. percben 8-8-nál átvette a vezetést a hazai csapat. Majd ismét felváltva vezettek a csapatok. Ekkor a felnőtt mérkőzésen betöltött szerepük miatt pihentetni kellett Papp Orsolyát és Dabóczi Adriennt. Ez meg is látszott a hazaiak játékán és négygólos előnyre tettek szert a vendégek. Fordulás után megint fej-fej mellett haladt a két csapat, majd az ismételt pihentetés miatt az utolsó 10 percben tovább növelték előnyüket a vasasos lányok. Nagy küzdelemben tisztesen helytálltak a siófoki lányok a junior válogatottakat felvonultató ellenféllel szemben.
Jók: Dabóczi, Papp.

Serdülő mérk.: Siófok - Mohács 21-31 (14-13)

Siófok: Piszker – Balogh 6, Akucs 3, Hosszú 4, Pinczési 3, Erdős 1, Grübl. Csere: Pincz 1, Zarándok, Balczi, Katona, Fodor 1, Kiss 2. Edző: Dravecz Károly.

Az első félidőben felváltva estek a gólok, tartotta magát a siófoki csapat. Sajnos a négy éve együtt játszó Mohács jobb játékerőt képviselt, a második félidőben 19-14-re elléptek, majd fokozatosan növelték előnyüket a hazaiakkal szemben.
Jók: Balogh, Akucs, Piszker.

Muzslay Péter


A hajrában biztosította be győzelmét az UKSE Szekszárd
Tolnai Népújság

Női kézilabda NB I/B, Nyugati-csoport 3. forduló. UKSE Szekszárd-Rectec Vasvár 28-26 (15-15). Szekszárd, 300 néző. V: Végh, Szentesi. Szekszárd: Nagy T.- Német 1, Fekete 12 (3), Kovács N., Szilágyi H., Jankovics, Beck. Csere: Horváth Sz. 6, Fauszt 4 (1), Hegyi, Uzorás 3, Göttlinger 2. Edző: Beckerné Oravecz Erika. Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5. Kiállítások: 12., ill. 22 perc. Talán a jó idő volt az oka, de bántóan kevesen voltak kíváncsiak az UKSE első hazai mérkőzésére az ellen a Vasvár ellen, amelyet a marcali felkészülési tornán legyőzött a kék-sárga alakulat, a tavalyi pontvadászatban viszont mindkétszer Utasiék nyertek. Nagy Tünde bravúrokkal kezdődött az összecsapás, a nagy rohanásban mindkét oldalon sok volt a hiba, a vendégek eszméltek előbb (10. perc: 3-5). A hazai gárdának nem ment a felállt védőfal elleni játék, Fekete Gabriella tartotta a lelket a társakban: a beállós csapata első hat góljából négyet jegyzett. Német Judit első góljával utolérte riválisát az UKSE (19. p.: 7-7), majd újra a Makóról igazolt rutinos játékos villant - ezúttal indulásból volt eredményes -, s már a vendéglátónál volt az előny. A védekezéssel keveset törődő csapatok látványos gólokkal szórakoztatták a nagyérdeműt. A hazaiak ötösével Horváth Szimonetta próbálta meg tartani a lépést, az irányítót nehezen tudták tartani a látogatók. A játékrész hajrájában hiába került kettős emberelőnybe az UKSE, ez csak az egyenlítésre volt elegendő. Két szélről lőtt találattal kezdték a második felvonást a hazaiak: Uzorás és Göttlinger is cimbalomszögből volt eredményes. Folytatódott az adok-kapok, kapkodott a hazai együttes, amely nem tudta leszakítani rutinos riválisát (39. p.: 20-20). A vasiak kettős emberelőnyben megérezték, hogy lehet keresnivalójuk (44. p.: 20-22), ám a mezőny legjobbja, Fekete másként gondolta (48. p.: 22-22). Szigorított védekezésén a Szekszárd (55. p.: 27-24), amely a feszült és idegörlő hajrában többször is lenullázhatta volta ellenfelét, ám a hazai játékosok rendre rossz megoldást választottak a ziccereknél. Szerencsére a kritikus pillanatokban Nagy Tünde ihletett formában tette a dolgát - a Vasvár pedig az utolsó percekben talán fejben már feladta a derbit. A rengeteg technikai hibával tarkított mérkőzésen, ha nehezen is de kibrusztolta a győzelmet az UKSE. A játék még döcögött, így elsősorban a küzdenitudásának köszönheti a győzelmét a hazai csapat.


Gyatra helyzetkihasználás
Megjelenés dátuma: 2007. szeptember 25. 04:28.00
Szerző: Gergácz Zoltán Vas Népe

Szekszárd (gz) - Második idegenbeli mérkőzésén is kikapott a Vasvár NB I/B-s női kézilabdacsapata.

UKSE Szekszárd-Rectec Vasvár VSE 28:26 (15:15).
Szekszárd, 300 néző, vezette: Pék, Szentesi.

Szekszárd: NAGY - Németh 1, HORVÁTH 6, Fauszt 4, FEKETE 12, Göttlinger 2, Uzorás 3. Csere: Szabó, Jankovics, Hegyi, Szilágyi, Beck, Kovács. Edző: Beckerné Oravecz Erika.
Vasvár: SZABÓ - Utasi 3, Matetits 7, Golovko 8, Major 1, Németh, Szondy K. 3. Csere: Kollár 4, Szondy N., Vízvári. Edző: Fancsali Ferenc.

A hazaiak kezdő találatára kettővel válaszoltak a vasiak, és innen a 11. percig állandósult egy-két gólos előnyük (3:5). A hazaiak szívósan küzdöttek, és elszántságukat siker koronázta: a 21. percben sikerült egyenlíteniük (8:8). Ezt követően kiegyenlített küzdelem folyt, de a vasiak voltak lépéselőnyben. A Szekszárd 4 másodperccel a vége előtt egalizálta a félidei eredményt. Szünet után sem változott vasvári részről a játék képe: a jó védekezést támadásban sok hiba követte, amiből a hazaiak gyors kontrákkal rendre eredményesek voltak, így tartották a lépést riválisukkal. A 43. percben, 20:22-es állásnál két ziccert is elpuskázott a Vasvár, és ez megbosszulta magát: fordítottak a házigazdák (23:22). Ezt követően a vendégeknek még egyszer sikerült egalizálniuk (51. perc: 24:24), ám a hátralévő játékidőben a hazaiak már nem engedték ki kezükből a mérkőzést. - Ifi: 43:26 (20:14). Ld.: Szoták 10.
Fancsali Ferenc: - A szerencsésebb csapat nyert. Ennyi ziccerrel nem egy mérkőzést, hanem egy bajnokságot is meg lehet nyerni, de mi kihagytuk őket.


Törölt nick Creative Commons License 2007.09.24 0 0 960

Már a mi lányunk. :) Marhára örülök, hogy Görbe miatt minket választott és nem a kohászt. Amúgy a Nagyatád frankón rászervezte a meccset a szombati tv-s ETO-Fradi-ra - ami végül vasárnapra került át- , nem először tettek ilyet.

 

Gyakran felveted,  kedvenc vesszőparipád, hogy nem mindig állunk ki komplett csapattal. Nos az éremnek két oldala van, nem mindig az a csúnya ETO a hibás. Az ellenfelek igyekeznek , okosan rutinosan rászervezni az NB I-re, minél gyengébb csapatot tudjunk kiállítani. Gondolom ezzel is tisztában vagy, csak ez valahogy mindig lemarad az írásaidból :)

 

Most pl.  5-en hiányoztak a kezdőből: Nedda, Deka, Szőlő, és a két sérült, Ogu és Gyöngyi.  Akik ott voltak,  bizonyítottak, élükön Misivel.

Előzmény: Leki (959)
Leki Creative Commons License 2007.09.24 0 0 959
A kis csurgói Kovacsics... Nagyatádon is már ifiben játszott tavaly serdülőként. A Győr NBIB-s csapata is lényegében ificsapat. "Misi" tehetségével meg már jóideje tisztában vannak a hozzáértők a győri szurkolók meg most kezdenek rájönni milyen kicset kaparintottak meg. Már csak a gyémántcsiszolás van hátra, remélem Görbicznél is jobban sikerül majd!
Előzmény: rezike (958)
rezike Creative Commons License 2007.09.24 0 0 958
Ugy hallottam, hogy a kis Kovacsics 12 gólt lőtt a felnőtt NB I B ben. Ha ez igaz 16 éves serdülőként, akkor ujabb kis csillag érik Győrben
Előzmény: a csendes többség (953)
maresz2 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 957
Hadilábon állnak a büntetőkkel

Szerző: Vastag Nándor

Szombathely (vas) - A Szombathelyi Főiskola SE NB I/B-s női kézilabdacsapata második bajnokiján veszprémi ellenfelétől 28:19-re kapott ki.

Szombathelyi Főiskola SE-Veszprém Beton KC 19:28 (11:13). - Szombathely, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hargitai II, Kovács T.

SZFSE: Hofbauer - Kovács A. 2, Udvardi 2, BOUTI 4, Zámolyi 1, Jámbor 3, Sulyok 5. Csere: Kovács B. (kapus), Skrapics, Kovács K. 1, Takács 1, Pukler. Edző: dr. Woth Péter.

Veszprém: Lengyel - Smidéliusz 3, WEIGEL 10, SZABADFI 4, Németh G. 1, Földes 2, Horváth V. 2. Csere: KARSAI 5, Szekeres 1, Németh K., Kerekes, Koszorús. Edző: Németh Gábor.

Az első húsz perc kiegyenlített játékot hozott, fej fej mellett haladtak a csapatok (20. perc: 9:9). Ezt követően viszont mintegy négy percig nem tudták bevenni ellenfelük kapuját a főiskolások (24. perc: 10:12), az így összeszedett kétgólos hátrányukat pedig már nem tudták ledolgozni a félidő végéig. A szünet után - egy első játékrészről áthúzódó kiállítás, valamint újabb kétperces büntetés miatt - az emberhátrányban játszó SZFSE ellen ötgólosra növelte előnyét a Veszprém (34. perc: 11:16). A hazaiak támadásban rengeteget hibáztak, helyzeteiket elpuskázták, és hét büntetőből csak hármat dobtak be, így könnyedén tartotta a különbséget a vendégcsapat (49. perc: 16:21). A végjátékban sem változott a játék képe, így második mérkőzését is elveszítette a szombathelyi együttes. Ifi: 16:29 (6:15). Ld.: Horváth C. 4, Kiss 3.

Dr. Woth Péter: - Ezentúl lehet, hogy edzésen csak büntetőket gyakorolunk.

www.vasnepe.hu
Leki Creative Commons License 2007.09.23 0 0 956
Kodó: Csapategység és fegyelem 2007.09.22.

Az újonc Tapolcához látogatott a Kodolányi-Cornexi-Alcoa az NBI/B harmadik fordulójában, és bár fiataljaink a félidőben még ötgólos hátrányban voltak, háromgólos győzelmet arattak. A siker értékét növeli, hogy a Tapolca az előző meccsén azt a Szekszárdot verte, aki az első fordulóban tíz góllal bizonyult jobbnak a Kodónál Székesfehérváron.

NBI/B, 3. forduló:
Kinizsi Bank Tapolca VSE – Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. 33-36 (18-13)
Tapolca

Kodó: Pácz V. és Trimmel (kapusok), Mayer 8, Bízik 7, Kiss A. 7 (2), Kaszás 5 (2), Németh 5, Rajcsányi 2, Lelkes 1, Varga 1, Fekete, Kocsis, Mészáros, Zsigmond. Edző: Mihály Attila.

Mihály Attila, a Cornexi utánpótlás-edzője:
„Az egész mérkőzésen fegyelmezetten betartottuk a taktikai utasításokat, nagyon egységes volt a csapat. Szigorúan lezártuk a kapu előtti területeket, az ellenfél átlövéseit jól védték a kapusaink. Sok gólt lőttünk lerohanásból, a rendezetlen védelem elleni támadásokat pontosan fejeztük be. Végig kézben tartottuk a találkozót, még az ellenfél vezetésénél sem éreztem azt, hogy baj lehet. ”

cornexikezilabda.hu
Leki Creative Commons License 2007.09.23 0 0 955
Az SZFSE ma a Veszprémet fogadja
Megjelenés dátuma: 2007. szeptember 22. 04:27.00
Szerző: Vastag Nándor - Vas Népe

Szombathely (vas) - Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság harmadik fordulójában a Szombathelyi Főiskola SE ma 18 órától a Berzsenyi Dániel Főiskola sportcsarnokában a Veszprémet fogadja. Az előző körben az SZFSE szabadnapos volt.
- A Veszprém bajnokságot akar nyerni, ezért jól erősített, többek között megszerezte az előző szezon gólkirálynőjét Nagyatádról - tudtuk meg dr. Woth Pétertől, az SZFSE vezetőedzőjétől. - Szeretnénk szoros meccset játszani ellenük, nagy erőbedobásra késztetni őket, de ehhez a helyzetkihasználáson javítanunk kell. A héten a székesfehérvári Cornexitől igazoltuk Jámbor Rékát - aki elsőéves a főiskolán -, de két sérültünk is van, Szalay Mariettára kézműtét miatt négy hétig nem számíthatok, Gönczöl Tünde pedig kereszt- és oldalszalag-szakadást szenvedett a nyitó fordulóban, várhatóan márciusra épül fel.

Szombathely-Beton KC
Veszprém megyei Napló


A női NB I/B-ben rögvest a második fordulóban összecsapott egymással a két bajnokesélyes, a Veszprém és a Nagyatád. A rangadót végül a Beton nyerte 25:24-re.
- Úgy érzem, ez a siker végre megnyugtatta a társaságot és remélem, ezután már sokkal felszabadultabban kézilabdázunk - összegzett Németh Gábor.
Szombaton 18 órától a hazai pályán mindig veszélyes Szombathelyi TFSE otthonában szerepel a veszprémi alakulat.
- Kényelmetlen stílusú a vasi csapat. Mivel átlagos magasságúak és nincs igazi lövőemberük, ezért az egyetlen esélyük, hogy hihetetlen tempót diktálnak. Egész héten a gyors visszarendeződést gyakoroltuk, s amennyiben sikerül megállítanunk őket, eséllyel vesszük fel velük a harcot. Jó hír, hogy a betegségéből felépült Németh Krisztára újra számíthatok.


Tapolca-Cornexi II.
Az újonc Tapolca egy utolsó pillanatban lőtt góllal első hazai mérkőzésén megszerezte első győzelmét a Szekszárd ellen (35:34).
- Nagyon kemény ütközet volt, de csak kiszenvedtük a végére a győzelmet. Úgy érzem, ellenfelünknél jóval fegyelmezettebben játszottunk a második félidőben, s hatos falunk is eredményesen zárt. Ennek köszönhető a két pont megszerzése - értékelt Kordik Csaba, a tapolcaiak mestere.
Szombaton 18 órától a székesfehérvári Cornexi II-t fogadja a Tapolca.
- A bennmaradás kiharcolásában az egyik legnagyobb ellenlábasunk. Kérdéses, hogy az első csapatból kik kapnak majd helyet. Bízom a sikerben.


A Vasvár ellen mutatkozik be közönségének az UKSE
Tolnai Népújság

Jó iramú, fordulatokban bővelkedő mérkőzésen kapott ki az UKSE Szekszárd NB I/B-s női kézilabda együttese a 2. fordulóban az újonc Tapolca otthonában.
A mérkőzésen szinte végig a szekszárdiak vezettek - a vége előtt öt perccel azonban már a házigazdánál volt az előny. A meccs fordulópontja fél perccel a vége előtt jött el: előbb büntetőhöz jutott az UKSE, ám Fauszt Éva lövése csakúgy mint Uzorás Dóra ismétlése a kapufáról kivágódott. A derbi utolsó akcióját a vendéglátó vezethette, s az elmélázó vendégvédők mellett a győztes gólt is megszerezte a második félidőben nagy akarattal játszó tapolcai egylet. Vasárnap (16.15 óra) végre hazai közönsége előtt is bemutatkozik az alakulófélben lévő fiatal, ambiciózus sárga-kék együttes. Az ellenfél a Vasvár lesz, amelynek a mérlege ugyancsak egy-egy győzelem illetve vereség. A vasiak az első fordulóban 12 gólos vereséget szenvedtek Pécsett, míg legutóbb a Siófok gárdáját verték nagy küzdelemben (28-25). A vendégeknél a rutinos, korábban az NB I-et is megjárt játékosok (Utasi Ágota, Zsohár Mónika) mellett a fiatal tehetségek (Major Andrea(valamit nagyon elnéztek vele kapcsolatban:)-Leki), Németh Diána) viszik a prímet. Ha az UKSE megtalálja a felállt fal elleni játék kulcsát, akkor megőrizheti előkelő harmadik helyét a tabellán.
Csbalázs Creative Commons License 2007.09.23 0 0 954
Szép volt!
Előzmény: a csendes többség (953)
a csendes többség Creative Commons License 2007.09.23 0 0 953
Nagyatád -ETO II.  21 - 26  ifi  13 - 33
Leki Creative Commons License 2007.09.21 0 0 952
A Magyar Kupa csoportunkat érintő párosításai:

II FORDULÓ 2007. 09. 26. 18:30 Szombathelyi FSE Rectec Vasvár VSE
II FORDULÓ 2007. 09. 26. 18:30 TAM-BAU Tamási KC Nagyatádi NKK
II FORDULÓ 2007. 10. 02. 17:00 VKL SE Győr Siófoki VSE
II FORDULÓ 2007. 10. 03. 17:00 Pikker-PTE-PEAC Marcali VSZSE
II FORDULÓ 2007. 10. 03. 18:00 Büki TK Komáromi AC
II FORDULÓ 2007. 10. 03. 18:00 Kinizsi Bank Tapolca VSE Veszprém Beton KC
II FORDULÓ 2007. 10. 03. 19:00 Tolna KC UKSE Szekszárd
Leki Creative Commons License 2007.09.20 0 0 951
VB. 2/2007. számú VÁLTOZÁSI ÉRTESÍTŐ


Tárgy: Kézilabda Nemzeti Bajnokság 2007-2008. évi Versenykiírásának módosítása.


Az MKSZ Elnöksége – 2007. augusztus 28-i Elnökségi ülésén – a 2007-2008. évi kézilabda Nemzeti Bajnokságok versenykiírását alábbiak szerint, azt módosítja és pontosítja.


1. Nemzeti Bajnokságban I/B osztályában szereplő felnőtt csapatok is kötelesek hazai bajnoki mérkőzéseikről videó felvételt készíteni. (61/ 2007. számú határozat.)

A 2007-2008. évi Nemzeti Bajnokság I/B. osztály Versenykiírásának 12.9. pontja az alábbiakkal egészül ki:

Minden NB I/B-es mérkőzésről köteles a hazai csapat videó felvételt készíteni és a videó kazettát vagy DVD felvételt, 10 napig köteles megőrizni. Az MKSZ szakbizottságainak - hivatalos kérésre - rendelkezésükre bocsátani. Fegyelmi tárgyaláson az érintett sportszervezet hivatalos kérés nélkül köteles a videofelvételt a bizottság részére átadni. Amennyiben adott videó vagy DVD felvétel átadási kötelezettséget az adott sportszervezet nem teljesíti, egyszeri pénzbüntetés címen az MKSZ Utánpótlás Alapítvány javára 50.000,- (ötvenezer) Ft összeget köteles befizetni.


2. Nemzeti Bajnokság I osztályában szereplő sportszervezetek NB I/B –osztályban szereplő „második”csapatának bajnoki mérkőzésein három 1988. január 1. és december 31. között született NB I-es játékengedéllyel rendelkező játékos szerepelhet. a versenykiírás egyébként tiltó rendelkezése ellenére. (68./2007. számú határozata.)

A 2007-2008. évi Nemzeti Bajnokság I/B osztály Versenykiírásának 7.1. pontja az alábbiakkal egészül ki:

NB I/ B osztály felnőtt bajnoki mérkőzésein, (kettő kettős játékjogosultságú utánpótlás korú szerepeltetésén túl) - három 1988. január .1, és december 31. között, született játékos szerepelhet, amennyiben nevezett a játékra jogosult sportszervezet tagja, ezt bejegyezték a Kézilabda Igazolványába és rendelkezik NB I osztályban érvényes játékengedéllyel, játékjogosultsággal.



Kapják: az NB I/B-s – sportszervezetek, a Megyei/Budapesti KSz -ek, valamint az MKSZ Elnöksége és szakbizottságai.


Budapest, 2007 augusztus 28.


Sinka László sk. Katona Sándor sk.
MKSZ főtitkár MKSZ Versenyigazgató
Leki Creative Commons License 2007.09.18 0 0 950
Üdv Péter!

A Somogy Sportjást általában külön meg szoktam említeni, ha megfigyeled, de az is igaz, hogy most nem, mert siettem! Azért megpróbálok odafigyelni rá!
Előzmény: Muzsy (949)
Muzsy Creative Commons License 2007.09.18 0 0 949
Szia Leki!

Örülnék neki, ha már ide összevagdosod az NB I/B-rl szóló tudósításokat, akkor azt is odaírnád mindegyiknek a végére jól elkülöníthetően, hogy melyik honnan van.

Üdv.:

Péter
Előzmény: Leki (948)
Leki Creative Commons License 2007.09.17 0 0 948
Vp. Beton-Nagyatád25:24 (13:12)
Veszprém, 400 néző. V.: Hargitai, Markó.

Veszprém Beton KC: Lengyel - Weigel 1 (2), Szekeres 1, Koszorús, Némethné 2, Szabadfi 3, Horváth 2. Csere: Somogyi, Baranyai (kapusok), dr. Karsai 2, Földes 3, Smidéliusz 1, Kerekes, Bognár. Edző: Németh Gábor.
Nagyatád: Bárány, Mátyás 13 (8), Bőzsöny 4 (1), Simon, Kiss 1, Somlai 4. Csere: Horváth N., Nász (kapusok), Szabó 1, Ghetu, Varga 1, Berta, Kurucz. Edző: Mód János.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 9/9.

Elmélázott a mérkőzés elején a hazai együttes, amit az ugyancsak bajnoki címre pályázó Nagyatád ügyesen használt ki. A kezdeti kábulatból magához térve percről percre átvette az irányítást és a vezetést is a Beton, amit a meccs végéig már nem engedett ki a kezéből. Bár sok ziccer kimaradt, ám a rivális elleni siker további lökést adhat a társaságnak.


Tapolca-Szekszárd 35:34 (15:19)
Tapolca, 400 néző. V.: Hargitai II., Kovács.

Tapolca: Magyaróvári - Kecskésné 3, Bogáth 3 , Pupp 3 (1), dr. Bak 5, Imrefalvi 8, Antal 8 (1). Csere: Gál (kapus), Berecz, Gácser 5 (2), Geiger, Kocsis, Velky. Edző: Kordik Csaba.
Szekszárd: Szabó - Hegyi 1, Fekete 10 (3), Németh 3, Szilágyi 5, Fauszt 2, Horváth Sz. 9. Csere: Nagy (kapus), Jankovics, Göttlinger, Beck 2, Kovács, Uzoras 2, Nagy Sz. Edző: Oravecz Erika.

Felemás félidőket láthatott a szépszámú közönség. Az első harminc percben a Kinizsi kereste a hatékony védekezési formát, amelyet a hatos fallal csak a folytatásban talált meg. Az első hazai NBI/B-s mérkőzésén a nagy akarattal játszó Tapolca nagy küzdelemben, de megérdemelten nyert a jó képességű Szekszárd ellen.

A végén kapott góllal szenvedett vereséget az UKSE
Tapolca VSE-UKSE Szekszárd 35-34 (15-19).
Tapolca, 200 néző. V: Hargitai, Kovács.

Szekszárd: Nagy T.- Német 3, Szilágyi H. 5, Horváth Sz. 9, Fekete 10 (3), Fauszt 2, Beck 2. Csere: Uzorás 2, Hegyi Zs. 1, Kovács N. Edző: Beckerné Oravecz Erika.
Hétméteresek: 8/4, ill. 5/3. Kiállítások: 8., ill. 4 perc.
Az újonc Tapolca otthonában a találkozó elején felváltva estek a gólok, majd megpróbált ellépni riválisától a vendéggárda (12. perc: 11-13). Büntetőket hibázott a vendéglátó, az UKSE pedig büntetett: az első játékrész hajrájában főleg a látogatók góljainak tapsolhattak a nézők. Szünet után sajnos az öltözőben maradt az UKSE, zsinórban öt gólt lőttek a hazaiak, míg a szekszárdiak csak kétszer találtak be (37. p.: 20-22). Nem állt le a Tapolca, elkapták a fonalat a hazaiak és zsinórban három gólt szerezve kiegyenlítettek (40. p.: 23-23). Magához tért a Szekszárd, és újfent a maga javára fordította a találkozó állását (48. p.: 25-27). Ezt követően a szekszárdiak öt perces gólcsendjére a hazai együttes hat találattal felelt (55. p.: 31-29). Egyenlíteni tudott az UKSE, sőt fél perccel a vége előtt hétmétereshez jutott a sárga-kék alakulat, ami a kapufáról kipattant, az ismétlést Uzorás a kapufára lőtte. Nem sikerült fautolni a labdát felhozó játékost, s a lefújás előtt néhány másodperccel a győztes gólt is megszerezte a csoport újonca.
Jók: Fekete, Német, Horváth Sz., Szilágyi.


Az első kézis győzelem
Megjelenés dátuma: 2007. szeptember 17. 04:28.00
Szerző: Gergácz Zoltán

Vasvár (gz) - Nagy küzdelemben késztette megadásra a csoport újoncát a Rectec Vasvár VSE NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Rectec Vasvár VSE-Siófoki VSE 28:25 (11:11)
Vasvár, 200 néző, vezette: Bán, Dravecz.

Vasvár: SZABÓ - Utasi 3, SZONDY N., Zsohár, MAJOR 12, Szondy K., GOLOVKO 3. Csere: MATETITS 4, Kollár, NÉMETH 6, Vízvári, Szakonyi. Edző: Fancsali Ferenc.

Siófok: MOLNÁR - Horváth 2, TAMÁS 6, Buza 2, KISS 6, GABNAI 6, Gyánó 1. Csere: Szabó, Sajtosné, Daróczi 1, Pap 1, Csaba, Fejes, Pintér. Edző: Pintér Károly.

Két héttel ezelőtt a két gárda kupamérkőzés keretében mérte össze tudását: akkor nem bírtak egymással a csapatok. A bajnokságot a vasiak 12 gólos vereséggel, a Balaton-partiak 7 gólos győzelemmel nyitották.
Jól kezdett a Vasvár: látványos akciógólokat lőtt, míg a vendégek csak büntetőből voltak eredményesek, így a 8. percben már háromgólos előnyre tett szert (5:2). A vezetés - érthetetlenül - kapkodóvá, türelmetlenné tette a vasiakat. Sorozatban maradtak ki a ziccerek, s a rövidzárlatot kihasználva fordítottak a vendégek (19. perc: 5:8). A félidő végére aztán magukra találtak, és sikerült egyenlíteniük. Szünet után egy nyugodtabb, összeszedettebb vasvári csapat lépett pályára, és ez az eredményességben is megmutatkozott (38. perc: 18:13). A siófokiaknak ugyan sikerült két gólra felzárkózniuk, de a házigazdák már nem adták ki kezükből a mérkőzés irányítását, és nagy küzdelemben megérdemelten tartották otthon a két pontot.
Ifi: 18:28 (7:14). Legjobb dobók: Bősze 6, Varga 4.

Fancsali Ferenc: - Az első játékrészben még sokkolt bennünket a pécsi vereség, de szünet után feljavultunk. A nagy akarásnak és a közönség biztatásának köszönhetjük a fontos győzelmet.


A komáromi lányok elkapták a fonalat

Komárom - Marcali 30-27 (14-12)
Komárom, 150 néző, vezette: Pék, Szentesi.

Komáromi AC: Szekeres - Koncz 4, Ferenczi 7, Kosik 4, Preisz 2, Vida 6, Viszló 1. Cserék: Gáborfalvi (kapus), Pöltl 2, Kovács T. 1, Zomborszki, Csőre 1, Zakor, Thiesz 2. Edző: Csordás Árpád.

Nagy lendülettel kezdett az előző szezonban bronzérmet szerző Somogy megyei csapat, a félidő derekáig 2-3 góllal vezetett. A komáromiak huszáros hajrát produkáltak, átvették a vezetést, s kétgólos előnyt szereztek az első 30 perc végét jelző sípszóig. Térfélcsere után újítottak a vendégek, 18-16-ra fordítottak. Lendületek tíz percen át tartott, innen a komáromi lányok elkapták a fonalat, hat perc alatt hat gólt lőttek úgy, hogy egyet sem kaptak. A hazaiak uralták a mérkőzést, az 56. percben 30-24-et mutatott az eredményjelző. A végjátékban kettős emberhátrányba került a KAC, ám ekkor már csak kozmetikázni tudott az eredményen a Marcali. Magas színvonalú meccset láthattak a szurkolók, a komáromiak megérdemelten gyűjtötték be a két pontot. Az egész csapat dicséretet érdemel, elsősorban Szekeres, Vida és Ferenci villogott. A KAC jól kezdte a bajnokságot, eddig százszázalékos teljesítményt nyújtottak a Duna-partiak.
Csordás Árpád: - Le a kalappal a lányok harcossága, küzdőképessége előtt. Igazi skalpot gyűjtöttünk be.
K. L.


Veszprémben mutatkozott be az NNKK

Nem sikerült a komáromi mumusverés


Szombaton a Nagyatád Veszprémbe látogatott, ahol Pásztor Rita bravúrjátéka és Mátyás Auguszta 13 gólja is kevésnek bizonyult a győzelem megszerzéséhez. Pintér Károly tanítványai Vasvárra utaztak, ahol négygólos előnyszerzés után a Bán-Dravecz fütyülőpáros úgy kezdte el egyelni a Balaton-partiakat, mint haragos háziasszony a sárgarépát, volt a mérkőzésnek olyan szakasza is, amikor három siófoki mezőnyjátékosnak kellett felvennie a küzdelmet hat vasvárival szemben. Vasárnap mumusukat keresték fel a marcaliak, de a Balogh Piroskát nélkülözni kényszerülő alakulatnak ezúttal sem sikerült elhoznia a két pontot a Komárom otthonából.


Veszprém Beton KC - Nagyatádi NKK 25-24 (13-12)
Veszprém, Vetési Gimnázium, 300 néző. V.: Hargitai, Markó.

Nagyatádi NKK: Pásztor – Bárány, Mátyás 13(8), Simon, Bőzsöny 4(1), Kiss 1, Somlai 4 Csere: Nász, Horváth (kapusok), Szabó Á.1, Ghetu, Varga 1, Berta, Kurucz. Edző: Mód János.

Jól kezdtek az atádi lányok a Veszprém Beton otthonában. Előbb Mátyás és Bőzsöny átlövéseiből, majd ugyanezen pár hétmétereseiből 4-1-re vezettek, majd Somlai szélről lőtt góljával tovább nőtt az előnyük. A 10. perctől a hazai együttes fokozatosan dolgozta le hátrányát, és a félidő közepén utolérte a vendégcsapatot. Pásztor kitűnően őrizte a vendégek kapuját, Weigel és Karsai büntetődobását is hárította. Hatalmas csata után egygólos hazai előnnyel vonulhattak félidei pihenésre a csapatok. A második játékrészben is folytatódott a kemény, de sportszerű küzdelem. 1-1 góllal a hazaiak vezettek, de a jól küzdő somogyi lányok nem adták fel. Simon kiharcolt büntetőit Mátyás biztosan értékesítette, Pásztor ismételten hétmétereseket hárított. Az 52. percben utolérték az atádiak a veszprémiek gárdáját. 22-22-es állásnál sajnos a vendégek ziccert hibáztak, majd ellentámadásból ismét a hazaiak vezettek. A mérkőzés befejezése előtt két másodperccel Mátyás szabaddobását a kapufa hárította, így gigászi küzdelem után egy góllal veszítette el a forduló rangadóját az atádi gárda.
Jók: Pásztor (a mezőny legjobbja), Mátyás

Ivusza Tamás


Rectec Vasvár – Siófoki VSE 28-25 (11-11)
Vasvár, 120 néző. V.: Bán, Dravecz

Vasvár: Szabó – Matetics 4, Golovko 3, Németh 6, Major 12, Utasi 3, Szakonyi, Kollár, Szondi, Zsohár, Vízvári. Edző: Fancsali Ferenc.

Siófok: Molnár – Gyánó 1, Gabnai 6, Kiss 6, Tamás 6, Búza 2, Papp 1. Csere: Szabó, Horváth 2, Csaba, Sajtosné, Fejes, Pintér, Dabóczi 1. Vezetőedző: Pintér Károly.

Büntetők aránya: 10/6 ill. 8/6.
Kiállítások aránya: 10 perc ill. 18(!) perc.

Pintér Károly vezetőedző (Siófok): Kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést így a Vasvár 5-2-es vezetésre tett szert. Ekkor megnyugodott a csapat és elkezdte azt a játékot nyújtani, amit az egész mérkőzés során kellett volna. Molnár Orsolya jól védett és a gyors lerohanásokból sikerült a 25. percre négygólos előnyt szereznünk. Ekkor a játékvezetők sajnos elkezdtek kiszórni bennünket. Sikerült a Vasvárnak a félidő végére kiegyenlítenie. A második félidő elején sajnos ugyanazt a hibát elkövettük, mint a mérkőzés elején, így a Vasvár ellépett tőlünk négy góllal. A nyolcadik percben időt kellett kérnem, amikor megpróbáltuk rendezni a sorokat. Azután már jobb teljesítményt nyújtottunk. Megpróbáltunk felzárkózni. Ahogy közelebb kerültünk az ellenfélhez, sajnos a játékvezetők sorozatosan emberhátrányba kényszerítettek minket. Volt olyan, amikor hat vasvári játékos ellen három siófoki volt a pályán. Mi mindent megpróbáltunk annak érdekében, hogy győzni tudjunk. Sajnos ez nem csak a játékvezetőkön múlott, hanem azon is, hogy rengeteg technikai hibát követtünk el. Emellett volt pár fegyelmezetlenség is a csapatban. Túl kell esnünk ezen a mérkőzésen, hisz a jövő héten a Vasast fogadjuk. Ezen a találkozón feltétlenül javítani szeretnénk.
Jók: Molnár, Kiss, Csaba.
Az ifj. mérk: Vasvár VSE – Siófok VSE 18-28 (7-14)

Siófok: Fekete – Pap 4/3, Pintér 3, Takács, Balogh 3, Csaba, Fejes. Csere: Piszker (kapus) Hosszú 5, Pinczési 1, Dabóczi 5/2, Kiss 3, Grübl 1, Akucs 1. Edző: Dravecz Károly.

Jól kezdett a Siófok a 13-ik percben hat góllal vezettek Hosszúék, amit a szünetig eggyel még megtoldottak. Jól védekeztek a vendégek, a 20-ik percben csak három találatot jegyeztek a hazaiak. A szünet után is a vendégek akarata érvényesült. A fordulás után a balatonparti csapatban minden játékos lehetőséget kapott, akik éltek a lehetőséggel, és a végére 10 gólra növelték a különbséget.
Jók: Fekete, Csaba, Balogh, Hosszú.
OSB mérkőzésen: TAM-BAU Tamási KC – Siófok VSE 26-26 (11-11)
A Siófok gólszerzői: Balogh 8, Grübl 5, Hosszú 5, Akucs 3, Katona 2, Kiss 2, Pinczési 1.

Az első félidőben felváltva estek a találatok, egyik csapat sem tudott két gólnál nagyobb előnyre szert tenni. Fordulás után a Siófok ragadta magához a kezdeményezést, és a 22-ik percre 22-16-ra ellépett, sajnos a végjátékban a hazaiak 4 büntetőt is lőhettek, amivel felzárkózhatott a hazai alakulat. A vége előtt egy perccel még a Siófok vezetett két góllal, de a játékvezető páros férfi tagja kétszer is elvette tőlünk a labdát /még a tamásiak sem értették, hogy miért?/ és a hazaiak így kiegyenlítettek.
Jók: Balogh, Hosszú, Grübl, Akucs.

Pintér Károly – Dravecz Károly



Komáromi AC – Marcali VSZSE 30-27 (14-12)
Komárom, 150 néző. V.: Pék, Szentesi.

Komárom: Szekeres – Thiesz 2, Vida 6, Pöltl 2, Ferenci 7, Kocsik 4 (1) Viszló 1. Csere: Gáborfalvi, Kovács T. 1, Zomborszki, Koncz 4, Csőre 1, Zakor, Preisz 2. Edző: Csordás Árpád.

Marcali VSZSE: Kerner – Müller 5, Tanai 2, Kévés 9 (3), Pék E. 2, Kovács J. 4, Balogh M. 2. Csere Hrankai, Pék P. 1, Nagy 1, Urbán 1, Bájhober, Annoh. Vezetőedző: Tóth István.

Büntetők aránya: 1/1 ill. 6/3.
Kiállítások aránya: 12 perc ill. 6 perc.

Tóth István, vezetőedző (MVSZSE): Úgy tűnik, hosszú idő óta a Komárom a „mumusunk”, négy mérkőzésből háromszor kaptunk ki Komáromban. A labdabiztos, technikásan játszó hazaiakkal szemben mi közepes teljesítményt nyújtottunk. A kapusteljesítményünk és a védekezésünk nem volt jó, a támadójáték hullámzó volt, naggyá tettük az ellenfél kapusát. Balogh Piroskát betegség miatt otthon kellett hagynunk, az ő játékát nem tudtuk pótolni. A pontos célzásokkal is gondok voltak, 6 100%-os helyzetből hat kapufát lőttünk.
Jók: Müller, Kovács J., Kévés.
Az ifj. mérk.: Komárom – Marcali VSZSE 28-24

Tóth István


Vasas II. – PTE-PEAC 29-29 (16-12)

Pikker-PTE-PEAC: Vígh – Gogolák 3, Miklós 4, Danyi, SZÉKELY 9/5, Weitner, GRÁNER 8. Cs.: Radochay (k), Vasas 4, Horváth 1, Tóth, Darányi, Stier. Edző: Tabajdi Ferenc.
Tabajdi Ferenc: – A női kézimecscsek minden szépségét láthattuk.
Leki Creative Commons License 2007.09.17 0 0 947
Szerintem is, de bennthagytam, hátha másnak is feltűnik!:)
Előzmény: Tomo7 (945)
Csőkutya Creative Commons License 2007.09.16 0 0 946
Látom te sem voltál :)
Előzmény: Leki (944)
Tomo7 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 945
Szeritem Guszta jobbkezes.... hát tényleg nem sokat tudak ez ellenfélről:))))
Előzmény: Leki (942)
Leki Creative Commons License 2007.09.16 0 0 944
Úgy látom megint nem sikerült nyerni a Marcalinak Komáromban, lassan mumus lesz...
Előzmény: Leki (943)
Leki Creative Commons License 2007.09.16 0 0 943
Komáromi AC - Marcali
Komárom, vasárnap 16 óra.

A nyáron jelentősen megváltozott a Duna-partiak játékoskerete, ám ez nem látszott a csapaton az első fordulóban, Csordás árpád edző tanítványai 30-20-ra legyőzték a Vasas II. gárdáját. A Marcali jó játékerőt képvisel, az előző szezonban bronzérmet szereztek a Somogy megyeiek. A KAC az utolsó fordulóban 29-26-ra legyőzte őket, így most is bizakodhat a két pont megszerzésében.
Ifi: 14 óra.


Szóval örülök én, hogy így fényezik a Marcalit, de az a bronzérem csak akkor jött volna össze, ha nem kapnak ki a végén Komáromban, de remélem ma sikerült visszavágni azért a fájó vereségért...
Leki Creative Commons License 2007.09.15 0 0 942
Beton KC-Nagyatád


A bajnoki címre pályázó Veszprém Beton KC az első fordulóban kellemetlen (30:28) vereséget szenvedett a Győri ETO II-től. Németh Gábor, a veszprémiek szakvezetője értékelésében kihangsúlyozta, a győriek életük meccsét játszották, viszont tanítványai korántsem legjobb formájukat mutatták, miután 11 ziccert rontottak és 10 labdát eladtak.
A pocsék nyitány után szombaton a másik bajnokaspiráns ellen javíthat a Beton, hisz az évek óta az NB I-be vágyó Nagyatádot fogadja.
- Kevés információval rendelkezünk riválisunkról, de annyi bizonyos, hogy a már nálunk kézilabdázó Karsai Dóra helyére klasszisjátékost igazoltak, Mátyás Auguszta személyében. A balkezes lövő komoly figyelmet érdemel, megpróbáljuk kikapcsolni a játékból. Elsősorban a ziccerek értékesítésében várok javulást. Át kell lépni saját árnyékunkat, hogy komoly céljainkat teljesíteni tudjuk - közölte a szakvezető.


Tapolca-Szekszárd

A második vonalban újonc Tapolca 26:19-es vereséggel kezdett az első fordulóban Siófokon.
- Meggyőződésem, hogy ha nem az első fordulóban kerülünk össze a Balaton-partiakkal, akkor a mérkőzés a mi győzelmünkkel zárul - kezdte Kordik Csaba, a Tapolca mestere. - Kicsit rutintalanok voltunk, de tanultunk a hibáinkból. Be kell látnunk, ez már nem az NB II.
Az aktuális riválisról, a Szekszárdról a tréner elmondta, gyors, fiatal, lendületes gárda, amely a felállt fal ellen kevésbé eredményes. - Hatalmas drukk és bizonyítási vágy dolgozik bennünk. Azt gondolom, mindenkinek bebizonyítjuk a hétvégén, hogy a második osztályban van a helyünk.


Az újoncot fogadják
Megjelenés dátuma: 2007. szeptember 14. 04:28.00
Szerző: Gergácz Zoltán

Vasvár (gz) - Szombaton 18 órakor az újonc Siófok együttesét fogadja a Rectec Vasvár VSE NB I/B-s női kézilabdagárdája.

Nem várt nagyarányú, 12 gólos vereséggel kezdte Pécsen a szezont az NB I/B-s vasi gárda. Itt a lehetőség a javításra: a csoport egyik újoncát, a Siófokot fogadja.
- A marcali felkészülési tornán már lehetőségünk nyílott összemérni erőinket, a találkozó döntetlennel zárult. Nem egy rohanós csapat, főleg a belső három emberük veszélyes - fogalmazott Fancsali Ferenc, a vasváriak edzője. - Mi a szezonnyitón sem védekezésben, sem támadás befejezésekben nem remekeltünk, ez okozta a nagyarányú vereséget. Ha ezen sikerül javítanunk, valamint hozzávesszük a hazai pálya előnyét, akkor úgy érzem, esélyesebbek vagyunk és be is kell gyűjtenünk a két pontot a hétgólos győzelemmel rajtoló Siófok ellen.


Először Cornexi-mezben 2007.09.12.


Lejátszotta első mérkőzését a Cornexi színeiben a nyáron Fehérvárra szerződött Emberovics Míra. A junior válogatott átlövő augusztusban a törökországi Európa-bajnokságról sérülten érkezett haza, és egészen a Győr elleni NBI/B-s találkozóig kellett várnia arra, hogy új klubjában bemutatkozhasson. Míra öt góllal járult hozzá a Kodó győzelméhez.
„A törökországi EB-n sérült meg a bokám, részleges szalagszakadást szenvedtem. A héten kezdtem teljes értékűen edzeni a csapattal, addig Sugár Timi segítségével gyógytornáztam, végeztem a rehabilitációs gyakorlatokat. Még nem százszázalékos a lábam, de már majdnem teljesen jó.
Furcsa volt először a pályára lépni, mert az első félidőben – biztosan tudat alatt – még féltettem, nem mertem úgy terhelni, nem éreztem stabilnak a bokám. Ezért abszolút nem éreztem a pályát és a csapattársakat, nem igazán jöttek össze a dolgok. Szerencsére a második játékrészben már ennek nyoma sem volt, vitt magával a játék heve, sokkal jobban ment minden. A csapat is összeszedte magát, magabiztosabban játszottunk, és elhittük magunkban, hogy igenis meg tudjuk verni a Győrt. Mínusz kilencről hoztuk vissza az összecsapást, a végére a védekezésünk és maga a játékunk is feljavult.
Nagyon jó érzés volt először Cornexi mezben a pályára lépni, jól érzem magam Fehérváron. A két Szabinával, Virággal és Olcsával rendszeresen bejárunk a belvárosba enni, kávézni.
Vura Józseffel megbeszéltük, hogy folyamatosan fogok játszani az NBI/B-ben, illetve az ifiben, mert a fejlődésem szempontjából ez a fontos. Aztán felváltva nevez bennünket a felnőtt meccsekre. Majd kialakul, hogy a sérülésből felépülve hogyan alakul a formám, mikor leszek igazán készen.” – nyilatkozta Míra a "debütálását" követően.

Presstige Média
Leki Creative Commons License 2007.09.12 0 0 941
Felesleges a károgás
Megjelenés dátuma: 2007. szeptember 11. 04:25.00
Szerző:

Bizakodva várta a 2007/08-as bajnoki szezont a Veszprém Beton KC NB I/B-s női kézilabda-együttese, amely csapat az aranyérem megszerzését tűzte ki cél ...

Bizakodva várta a 2007/08-as bajnoki szezont a Veszprém Beton KC NB I/B-s női kézilabda-együttese, amely csapat az aranyérem megszerzését tűzte ki célul. Az első fordulóban ahhoz a Győri ETO II-höz látogattak Németh Gábor tanítványai, amelyet a szakemberek rendszeresen sötét lóként emlegetnek, több okból is. A győri csapatnál évtizedek óta példás utánpótlás-nevelés folyik, s a tehetséges fiatalokat nemcsak a korosztályos bajnokságokban, hanem a felnőtteknél is rendre szerepeltetik. Ezenkívül azért is kiismerhetetlen az ETO kettes számmal jelölt csapata, mert azt sem tudni, az első számú gárdából kik azok, akik úgymond lejátszanak a második vonalba.
Mden lehetséges nehézség ellenére, a Veszprém Beton - főleg bajnokesélyesként - a győzelem reményében utazott Győrbe, ám két góllal alulmaradt. Vesztett.
Vesztett, mert két góllal kevesebbet dobott a riválisánál. Mert kimaradtak óriási ziccerek. Mert a védelem sem úgy muzsikált, ahogy kellett volna. Minden összejött. Egyszerre. Ahogy az lenni szokott.
A vereséget azonban nem szabad túlértékelni. A Beton KC csupán egy meccset vesztett el, nem a bajnokságot. Bár most biztosan sokan legyintenek, mert többet vártak az idénynyitón. De ez nem a világ vége.
Felesleges károgni. Ez a csapat ennél többet érdemel, és ezt be is bizonyítja. A drukkerek többsége ezt bizonyára tudja. A klub vezetői is.
És persze a lányok is, akik a második fordulóban megkezdik majd a nagy menetelést.

Az NB I felé...



Fölényes sikert aratott a Komáromi AC a rajton

Komárom - Kézilabda. Jól rajtolt a női kézilabdázok második vonalában a Komáromi AC. Csordás Árpád (képünkön) edző tanítványai az első fordulóban 30-20-ra legyőzték a Vasas II. csapatát.


Komáromi AC - Vasas SC II. 30-20 (16-10)
Komárom, 150 néző, vezette: Alapi, Kovács T.

Komárom: Szekeres - Thiesz 1, Ferenczi 4, Kosik 5, Preisz, Vida 7, Viszló 1. Csere: Gáborfalvi (kapus), Pöltl 5, Kovács T. 4, Zomborszki 1, Koncz 2, Csőre, Zakor. Edző: Csordás Árpád.

Nagy lendülettel kezdte a találkozót az ifjúsági válogatott játékosokkal teletűzdelt vendégcsapat, az első félidő közepéig kezében tartotta az irányítást, a szünet előtt nyolc perccel is még 10-8-ra vezetett. A játékrész hajrájában beindult a komáromi henger, Csordás Árpád tanítványai a pihenőig nyolcszor voltak eredményesek, és egy gól sem kaptak. A második felvonásban magabiztosan őrizte előnyét a hazai együttes, az történt a pályán, amit Ferencziék akartak. Az átalakult, megfiatalított KAC a vártnál könnyebben vette az akadályt, hiszen nagy arányú győzelmet aratott a nyitányon. A nagyszerű védőmunkához támadásban is csapategység párosult, emellett Vida pontos átlövéseit és Pöltl gólerős beállós játékát is ki kell emelni.
Csordás Árpád: - Örülök a fontos két pontnak, a csapategység, a küzdeni akarás és lelkesedés diadala volt.


Kodó: Óriási hátrányból óriási győzelem 2007.09.12.

A 40. percben még teljesen kilátástalannak tűnt a helyzetünk. A Kodolányi-Cornexi-Alcoa csapata azonban a kilencgólos hátrányát folyamatosan ledolgozva végül nagyszerű győzelmet aratott a Győri ETO II. felett az NBI/B második fordulójában. Mihály Attila együttesében ezúttal pályára lépett mind a négy junior válogatott Cornexi-játékos.
30-34-es állásnál sorozatban hat gólt szerzett a Kodó. Játékosaink összesen huszonkét percnyi büntetést kaptak ezen a meccsen.

NBI/B, 2. forduló:
Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. – Győri Audi ETO II. 36-35 (14-20)
Köfém Sportcsarnok

Kodó: Pácz V. és Trimmel (kapusok), Lévai 9, Kiss A. 7 (3), Emberovics 5, Mayer 5, Bízik 3, Zsigmond 3, Jámbor 2, Németh 1, Varga 1, Kapási, Lelkes. Edző: Mihály Attila.

Mihály Attila, a Cornexi utánpótlás-edzője:
„A színvonalas, jó iramú mérkőzésen fokozatosan elhúzott az ellenfelünk. Ennek ellenére tudtunk gyorsítani, feljavult a védekezésünk, egyre kevesebb hiba csúszott a támadásainkba, és így sikerült megfordítanunk a meccset kilencgólos hátrányból.”

cornexikezilabda.hu
Leki Creative Commons License 2007.09.12 0 0 940
Na erről beszéltem, ez a Győr II. az egyik héten megveri az egyik nagy favoritot, a másik héten meg kikap a csoport egyik leggyengébb csapatától...
Előzmény: Mse2005 (939)
Mse2005 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 939

Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. -Győri Audi ETO KC II. 36 - 35  (14 - 20)

 

 

Előzmény: rezike (934)
Leki Creative Commons License 2007.09.10 0 0 938
Sok hazai gól született indításból a női NB I. B-s kézilabdanyitányon

Pikker-PTE-PEAC – Vasvár 36-24 (21-14)
Női kézilabda NB I. B. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 200 néző. V.: Ács, Báder. Pikker-PTE-PEAC: Víg – Tóth 3, Weitner 6, SZÉKELY 5, MIKLÓS 9, Darányi 2, Gogolák. Cs.: RADOCHAY (k), Ugor (k), Danyi Á. 2, Horváth V. 1, GRÁNER 7, Vasas 1, Gulya. Edző: Tabajdi Ferenc.

A fiatal hazai játékosok nagy iramot diktáltak, sok indításgólt lőttek, a vendégek nem tudták tartani a lépést.
A rajt előtt a Pikker-PEAC-PTE három előkészületi tornát nyert meg, első lett a pécsi PEAC-kupán, továbbá Siófokon és Marcaliban is. A jó felkészülés már érződött a nyitányon mutatott játékon.
Tabajdi Ferenc: – Támadásban időnként látványos dolgokat is csináltunk, a védekezésünk még idény eleji volt. Van mit javítani.
K. M. A.


Oktatott a Marcali a Szombathelyi Főiskolán
Parádés siófoki debütálás az NB I/B-ben

A hétvégén megkezdődött a pontvadászat az NB I/B-s női bajnokságban. Mindkét somogyi csapat remek rajtot vett, hiszen az újonc Siófok remek védekezésének köszönhetően szépszámú közönség előtt fektette két vállra a szintén újonc tapolcaiakat, Tóth István tanítványai pedig ezúttal oktatóvá léptek elő, és megmutatták a szombathelyi főiskolásoknak, hogy hogyan kell eredményesen kézilabdázni. A Nagyatádi NNK a hétvégére még szabadnapot vett ki. Fontos is az erőgyűjtés, hiszen Mátyás Augusztáék a bajnoki címre törő Veszprém Beton otthonába látogatnak majd a hétvégén.

Szombathelyi Főiskola SE – Marcali VSZSE 23-30 (11-17)
Szombathely, 250 néző. V.: Salamon, Szakatics.

Szombathely: Kovács B. – Kovács A. 2, Udvardi 3, Bouti 5, Zámolyi 4, Gönczöl 1, Sulyok 2. Csere: Pukler 1, Takács 2, Kovács K. 2, Skrapics 1, Horváth, Tóth, Hofbauer (k).
Marcali VSZSE: Kerner – Müller 8, Balogh P. 7, Pék E. 1, Kovács 2, Kévés 7 (2), Balogh 4. Csere: Tanai 1, Pék P. Nagy, Hrankai (k), Urbán, Bájhober, Annoh. Vezetőedző: Tóth István.
Büntetők aránya: 3/2 ill. 7/3.

Tóth István, vezetőedző (MVSZSE): Nagyon feszes mérkőzést játszottunk, hiszen a hazai csapat nagyon készült az első fordulóra, mindenképp otthon szerették volna tartani a két pontot. Tavaly sikerült ezt nekik elérni, mi viszont azzal a céllal mentünk Szombathelyre, hogy ez ne fordulhasson idén elő. Ebből izgalmas és hajtós mérkőzés kerekedett. Az első húsz perc kellett ahhoz, hogy megmutathassuk az ellenfélnek és a nézőknek, hogy ezt a mérkőzést csak mi nyerhetjük meg. Megtörni nem tudtuk az ellenfelet, folyamatosan növeltük az előnyünket, így a végére megnyugtató hétgólos győzelmet értünk el. Nagyra értékelem a csapat érett játékát.
Jók: Kerner, Müller, Kovács, Pék E.

Az ifj. mérk.: Szombathely – Marcali VSZSE 23-18

MP

Siófoki VSE – Tapolca VSE 26-19 (12-10)
Siófok, 350 néző. V.: Jolántai, Dr. Monori.

Siófok: Molnár – Kiss 7, Tamás 6, Gabnai 4, Gyánó 2, Somogyiné, Boros, Szabó 1, Búza 3, Papp 2, Dabóczi 1, Csaba, Pintér. Vezetőedző: Pintér Károly.
Tapolca: Magyaróvári – Antal 3, Bak 1, Bogáth 3, Gácser 3, Geiger, Imrefalvi 2, Kecskésné 3, Kocsis 1, Gál, Pupp 2, Velky, Berecz 1. Edző: Kordik Csaba.

Büntetők aránya: 7/5 ill. 5/2.
Kiállítások aránya: 3 figyelmeztetés, 6 perc ill. 2 figyelmeztetés, 10 perc.

Pintér Károly: Idegesen, sok hibával játszottunk, ez betudható első NB I/B-s mérkőzésünknek. Az első félidőben nem mertük megcsinálni azokat a dolgokat, amiket begyakoroltunk, amit ez a csapat „álmából felkeltve” is meg tud csinálni. A védekezésünkkel és a kapusteljesítménnyel az első félidőben is elégedett voltam, a támadójátékunk viszont nagyon gyatra volt, nem vállaltuk fel a gyors lerohanásokat. A szünetben megnyugtattam a játékosokat és elmondtam nekik, hogy próbálják meg azt játszani, mint amit a felkészülési tornákon játszottunk és merjünk kockázatot vállalni. Szerencsére a lányok megfogadták ezt, és a második félidőben már hét góllal meg tudtunk lépni az ellenféltől, így a játékrész végén már mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani.

Kordik Csaba: Hosszú felkészülési időszakon vagyunk túl, de vannak hiányosságaink, úgy érzem fizikálisan el vagyunk maradva az NB I/B-s átlagtól. A második félidő 10. percéig egyenrangú ellenfelei voltunk a jól felkészített hazaiaknak. Sajnos utána elvesztettük a lendületünket és a mérkőzést is. Az utolsó 20 percben nagyon dekoncentráltan játszottunk. A találkozó végeredménye a két csapat közötti különbséget reálisan tükrözi.
Jók: Molnár, Tamás, Gabnai, Csaba ill. Magyaróvári, Antal.

Az ifj mérk.: Siófoki VSE – Tapolca 23-23 (12-9)
A hazai gólszerzők: Dabóczi 6, Papp 5, Balogh 3, Csaba 3, Pintér 3, Hosszú 2, Fejes 1. Edző: Dravecz Károly.

A tizenkettedik percben 3-7-re elléptek a vendégek, a hazaiak csak lassan lendültek játékba és lassan faragták le a hátrányukat. A 23. percben tudták a siófokiak átvenni a vezetést (10-9). A fordulás után tartotta 3-4 gólos előnyét a somogyi gárda, de a végjátékban kimaradtak a ziccerek és a büntető, az ellenfél ezt kihasználva szerencsés döntetlent ért el. A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy a találkozó végén Dabóczi Adriennt, Pap Orsolyát és Csaba Esztert pihentetnie kellett az edzőnek, hiszen rájuk a felnőtt mérkőzésen is komoly feladatok vártak.
Jók: Dabóczi, Pintér, Csaba.

Muzslay Péter


Vereséggel kezdtek
Megjelenés dátuma: 2007. szeptember 10. 04:27.00
Szerző:

Szombathely, Pécs (vas, gz) - Nem sikerült a bajnoki nyitány a Vas megyei női kézilabdacsapatainknak az NB I/B Nyugati-csoportjának nyitófordulójában: az SZFSE otthon héttel kapott ki, a Vasvár VSE pedig a Mecsekalján szenvedett 12 gólos vereséget.

Szombathelyi Főiskolai SE-Marcali VSZSE 23:30 (11:17).
Szombathely, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Salamon, Szakatics.

SZFSE: Kovács B. - Kovács A. 2, Udvardi 3, Bouti 5, Zámolyi 4, Gönczöl 1, Sulyok 2. Csere: HOFBAUER (kapus), Takács 2, Pukler 1, Kovács K. 2, Skrapics 1. Edző: Dr. Woth Péter.
Marcali: KERNER - MÜLLER 8, Balogh P. 7, Pék E. 1, Kovács J. 2, Tanai 1, Balogh M. 4. Csere: KÉVÉS 7, Nagy, Pék P. Edző: Tóth István.

Idegesen, kapkodva kezdtek a hazaiak, hibáikat kihasználva a marcaliak már a mérkőzés elején előnyhöz jutottak, és azt nem is engedték ki a kezükből (18. perc: 7:9). A félidő hajrájáig maradt a kétgólos különbség, ám a 28. perctől (11:14) a szombathelyiek nem tudták bevenni a vendégek kapuját, így jelentős, hat gólos hátrányba kerültek a szünetre. A fordulás után sem változott a játék képe, az SZFSE játékosai rengeteg ziccert hagytak ki, illetve a büntetődobásokkal is hadi lábon álltak - a 2x30 perc alatt nyolcból csak kettőt értékesítettek -, így az ellenfél tovább növelte előnyét (51. perc: 19:27). A találkozó végére sikerült a különbséget némileg csökkentenie a hazaiaknak, de összeségében a pontosabban és főként eredményesebben játszó Marcali teljesen megérdemelten győzött. Ifi: 23:18 (16:10).

Dr. Woth Péter: - Szívesen hivatkoznék arra, hogy ez volt az első tétmeccsünk, de ez az ellenfélre is igaz.

Pikker PTE-PEAC-Rectec Vasvár VSE 36:24 (21:14).
Pécs, 200 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ács, Báder.

Pécs: Radochay - Danyi 2, MIKLÓS 9, WEITNER 6, SZÉKELY 5, Vasas 1, GRÁNER 7. Csere: Ugor, Tóth 3, Horváth 1, Darányi 2, Gulya, Víg, Gogolák. Edző: Tabajdi Ferenc.
Vasvár VSE: Szabó - Utasi 5, Matetits 4, Golovko 5, Major, Németh 4, Szondy K. 3. Csere: Zsohár 2, Kollár 1, Szakonyi, Szondy N., Vízvári. Edző: Fancsali Ferenc.

Kedvező mérleggel várták a vasiak a találkozót, ugyanis a legutóbbi három összecsapást megnyerték. A két csapat keretében lényeges változás nem történt, így bizakodtak.
Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott: a pécsi találatokra azonnal válasz is érkezett (7:6). Aztán fordult a kocka. A következő nyolc percben a gyors pécsi akciók rendre eredményesek voltak, míg a vasiak erőtlen próbálkozásai - sokat önzősködtek - rendre elhaltak, és gyakorlatilag ezzel el is dőlt a két pont sorsa (15:7). Szünet után sem változott a játék képe: egy-egy vendégtalálatra többnyire kettő hazai volt a válasz. Egyre inkább úgy tűnt, hogy a pécsiek teljesen más sebességi fokozatban űzik ezt a játékot, mint a sok hibát vétő Vasvár, amely nem tudta elkerülni a súlyos vereséget.
Fancsali Ferenc: - A fiatal, lendületesen játszó hazaiakkal nem tudtuk felvenni a versenyt. Támadójátékunk kritikán aluli volt.


Magabiztos győzelemmel kezdett az UKSE

Kodolányi Cornexi II-UKSE Szekszárd 30-40 (10-21).
Székesfehérvár, 150 néző. V: Bujdosó, Tomecskó.
Szekszárd: Nagy T.- Német 2, Kovács N., Szilágyi H. 4, Fekete G. 12 (1), Fauszt 7, Beck 3. Csere: Hegyi Zs. 1, Horváth Sz. 6, Uzorás 5, Göttlinger, Jankovics. Edző: Beckerné Oravecz Erika.
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1. Kiállítások: 6 perc+kizárás, ill. 16 perc.
Magabiztosan kezdett első bajnokiján az UKSE, már rögtön a találkozó elején tudatosította a házigazdában, hogy nem sok jóra számíthat (13. perc: 4-7). Az első félidő közepén egy nyolc perces hazai gólcsendet kihasználva állva hagyta riválisát a szekszárdi csapat (23. p.: 6-15). Jól működött a Horváth-Fekete irányító-beállós kapcsolat, Fauszt Éva is remekül játszott a bal átlövő poszton. A mindössze tíz kapott gól az UKSE hatékony védekezését dicséri, a kapuban Nagy Tünde ziccereket és hétméterest védett. A második játékrészben a cserék is lehetőséget kaptak - romlott a védekezési fegyelem, ezt kihasználva junior válogatott Lévai Orsolya alaposan megszórta az UKSÉ-t: az Orosházáról érkezett játékos 13 gólt lőtt. A találkozó hajrájához érve sem csökkent azonban a különbség, Uzorásék bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A találkozó tanulsága, hogy az éles meccseken védekezésben hatvan percen át koncentrálni kell. Jók: Fekete, Horváth Sz., Fauszt, Uzorás.

Kodó: Messze a szerdai formától 2007.09.07.

Elkezdődtek az NBI/B küzdelmei is – sajnos Kodó vereséggel. A Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. csapata hazai pályán maradt alul a Szekszárddal szemben úgy, hogy már az első játékrészt tizenegy góllal nyerték a vendégek. A fehérváriak legjobbja Lévai Zsófia volt, aki a második játékrészben tizenkétszer lőtt kapura, és valamennyi lövéséből gól született!
Zsófi teljesítménye mellett pozitívumként említhető, hogy Vincz Edit és Fazekas Judit is gólokkal mutatkoztak be az NBI/B felnőtt mezőnyében.
Összességében azonban a fiataljaink messze elmaradtak a szerdán Dunaújvárosban mutatott formájuktól. A mai meccs nagyon hamar eldőlt, hiszen az első félidő 13. és 25. perce közötti periódust 11-2-re nyerte a Szekszárd…

Kodolányi-Cornexi-Alcoa II. – UKSE Szekszárd 30-40 (10-21)
Köfém Sportcsarnok
Kodó: Pácz V. és Trimmel (kapusok), Lévai 13 (1), Kiss A. 5 (1), Fazekas 4 (1), Varga 2, Vincz 2 (1), Bízik 1, Lelkes 1, Németh 1, Rajcsányi 1, Jámbor, Kapási, Seemann. Edző: Mihály Attila.

Mihály Attila, a Cornexi utánpótlás-edzője:
„Ugyanazoktól a játékosoktól, akik két nappal ezelőtt harcosan, a szívüket a pályára kitéve játszottak, ma ennek a szikráját sem láttam. A játékot szervező embereink csődöt mondottak, és nem tudták a csapatot sem támadásban, sem védekezésben összefogni. A mai napon hiányzott a határozottság, a keménység és az alázat.”
cornexikezilabda.hu


További mérkőzések:
Győri Audi ETO KC II. – Veszprém Beton KC 30-28
Komáromi AC – Vasas SC II. 30-20
Attila G. Creative Commons License 2007.09.09 0 0 937
Az ifi meccs eredményét nem tudod véletlenül? Az még sajna nincsen fenn.
Előzmény: Csőkutya (930)
Leki Creative Commons License 2007.09.08 0 0 936
Azért az látszott, hogy a Veszprém még nem állt össze hiába akarnak bajnokok lenni, de azért én nem becsülném le pl. a PEAC-ot, na meg a győriek mindig variálnak az összeállítással, így becsusznak "váratlan" vereségek!
Előzmény: rezike (934)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!