Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.25 0 0 42
Szia !

Ha lehet akkor ne menj. !........
Persze szép lassan is beszámolhatsz mindenről.
Nem fog untatni az tuti.
Amugy másra gondoltam.
Tervezek majd egy legalább 2 hetes Krétai utat és ebből néhány napot a szigeten szeretnénk tölteni.
Szervezés csak ahogy eddig is. Irodák nélkül.
Szabadon, mint a szél.
Szóval csak mesélj !!!

Előzmény: Priky (41)
Priky Creative Commons License 2004.02.25 0 0 41
Szia!

Remélem nem arra gondoltál, hogy az Egy nap Szantorinin programra szeretnél befizetni. Véleményem szerint az csak arra jó, hogy elhúzza előtted a mézes madzagot. Egyébként a 4-ből kétszer last minute volt, mert akkor a gyerekeket is vittük és az elég húzós lett volna prospektus áron. Tavaly 65ezer volt fejenként júliusban. Az élményekről pedig annyit, hogy "aki nem látta Szantorinit, az még nem látta Görögországot". Engem 1997-ben rabul ejtett ez a természeti csoda és minden alkalommal azon godolkodom a caldera szélén, hogy vajon jövőre is lesz-e még ez a sziget. Ismered valamennyire a szigetet? Mire vagy kiváncsi? Ha most leírom az összes élményem, akkor napokig nem tudnék dolgozni menni.

Előzmény: Priky (39)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.25 0 0 40
Szia !

Talán három év mulva. Hamarabb nem hiszem.
Talán akkor már fapados is megy majd Krétára.
Onnen pedig áthajózunk.
Addig csak álmodunk róla.
Addig is érdekelnek a csodás mesék.
István

Előzmény: Priky (39)
Priky Creative Commons License 2004.02.24 0 0 39
Sziasztok!

Látom, hogy hosszú ideje senki sem járt itt, de lassan felélednek az utazók és úgy gondoltam, ha valakit érdekel szívesen megosztom élményeimet veletek. Családommal már 4-szer voltunk ezen a csodálatos szigeten és ettől függetenül bármikor visszamennék. Rossz tapasztalatom egy darab sincs, kivéve az Apollon Travel "csodás" szálláshelyét és az idegenvezető szűkszavúságát. Most csak annyit, hogy akit rávettem erre az utazásra senki sem bánta meg.

Blue Silver Creative Commons License 2003.10.26 0 0 38
En is csak nyaron voltam, ugyan jo par eve, de hatarozottan emlekszem mindenre, mely nyomot hagyott bennem ez a paratlanul egyedülalloan fantasztikusan gyönyörü sziget. Legalabb egyszer mindenkinek latnia kell Santorinit! Barmikor!
Nostromo Creative Commons License 2003.09.26 0 0 37
Elegge enyhe itt a forgalom ;-)
Volt valaki esetleg telen vagy keso osszel? esetleg tavasszal? Milyen akkor a sziget? Gondolom, nincs annyira kiegve mint nyaron a mediterranban minden..

A www.santorini.net-en megnezheto 2 folyamatosan frissulo webkamera kepe. Nem rossz!
Udv mindenkinek:
Nostromo

fzh Creative Commons License 2003.09.22 0 0 36
Szia!
Az utat a Gulet-nél (Tui tagja)foglaltuk, de magyar irodában. A legtöbb utazásszervezőnél ott vannak. A fő szempont nálunk az volt, hogy az osztrákoktól induljon (közelebb van, mint Ferihegy) és ne menjen csődbe szeptemberig. Amúgy néztem Santorinin a többi szállásukat is, és úgy láttam egyik sem lett volna csalódás.
Előzmény: Nostromo (35)
Nostromo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 35
Kossz az infot! Azt hiszem, nem csak a magam neveben, hanem egyebkent is jo az arakrol olvasni azoknak, akik utazast terveznek. Az osztrak indulast kulfoldi iroda kinalta, vagy magyar ceg?
Előzmény: fzh (34)
fzh Creative Commons License 2003.09.18 0 0 34
Ami a költségeket illeti: mivel attól tartottam, hogy nem lesz repülőjegyünk, ha akcióra várunk (nem is lett volna erre az időpontra)így a nyár elején lefoglalt Perissába szervezett út fejenként 450 euro volt. Ez tartalmazta a szállodai szobát (új, kultúrált, erkéllyel, és faragott bútorokkal, klíma ha kell van), kontinentális reggelit, a repülőjegyet, a transzfereket, 80 %-os útlemondási biztosítást (a 100%-ot levetettem, mert úgy kb. 30 euroval több lett volna), továbbá az autónknak az őrzött parkolót a Schwechat-i reptéren, mivel mi az osztrákoktól indultunk. Ha mindent egyénileg szerveztem volna, összességében nem lett volna kevesebb, mert a charter jegyeket és a szállást tudtam volna 440-ből kihozni. Mindez 8 nap/7 éjszakára. Motor bérlés full insurance-al 5 napra 45 volt, majd további két napra plusz 16 euro. A benzin persze olcsóbb mint itthon. Egész napos vulkán körút a hot spring-gel és Thirassia szigettel fejenként 10 euro. Amúgy a kikötőbe lementünk reggel a motorral és a hajón fizettünk be az útra. Motort is vittük, de nem kellett érte fizetni. Azért motorral mentünk, mert Thirassián a hajó kiköt egy olyan helyen, ahonnan motorral lehet menni. Így mi többet láttunk a szigetből két óra alatt. Étkezés: 2 előétel, 2 főfogás és bor, üdítő, sör nem került sehol sem többe mint 27 euro. Pedig a kalderánál is többször beültünk, de persze nem a központban, hanem a délebbi panorámás helyeken. Összességében mi drágábbra számítottunk, bár nem ültünk be luxus éttermekbe, inkább a családi tavernákat részesítettük előnyben.
Remélem ez már útmutatásnak jó lesz.
Előzmény: Nostromo (33)
Nostromo Creative Commons License 2003.09.18 0 0 33
Hello Hajni,
Ha mar ajanlod, ime egy kerdes: Meg szabad azt kerdezni, hogy mennyibe kerult nektek osszesen az ut? Gondolom, az utazast es szallast (ellatast?)itt fizettetek az irodan keresztul, ott pedig elkoltottetek X eurot + esetleges fakultativ programok. Bereltetek jarmuvet is?
Szia,
Nostromo
Előzmény: fzh (31)
cs_geza Creative Commons License 2003.09.17 0 0 32
Most van kinn a baratnom munkatarsanak a batyja, allitolag eleg rossz az ido. :(
Előzmény: fzh (31)
fzh Creative Commons License 2003.09.17 0 0 31
Sziasztok!
Mi hétfőn éjjel érkeztünk haza Santoriniről. Nyolc napot töltöttünk ott, megérte. Mivel eddig Kréta járók voltunk, mi is tartottunk attól, hogy túl hamar bejárjuk a szigetet, de nem így volt. Sőt, szerintem egy nap alatt csak a töredékét lehet látni. Kb. a hatodik napig sikerült megnézni mindent, beleértve a különlegesen bájos belső településeket is (Pirgos, Emborio). Voltak helyek, ahova többször is elmentünk, mivel mindegyik településnek és strandnak más és más a hangulata. Amúgy aki most készül, annak tanács: a múlt héten az időjárás olyan volt, mint itthon a nyár közepén... elég meleg. Amikor a szél nem fúj, akkor árnyékban is izzadt mindenki. Bár amikor vissza jöttünk, akkor kezdett hülni egy kicsit. Aki a nyüzsit kedveli, annak üzenem, hogy erősen utószezoni a hangulat. Nekünk bejött, hogy csak lézengtek a túristák, csak az egynapos látogatók lepték el néha a kalderát. Ennek köszönhetően az éttermek egy része is kezd bezárni. A családi tavernákban is csökkentik a választékot, érthető. Ha van konkrét kérdés, írjatok.
Üdv.
Hajni
Uff Creative Commons License 2003.09.16 0 0 30
Szállást még főszezonban is lehet találni, mi kb. 10.000 Ft/ napnak megfelelő devizát fizettünk egy apartmanért főszezon kellős közepén Kamariban, ami nem közvetlenül a parton van. Októberben biztosan drasztikusan csökkennek az árak.
Előzmény: ercsibe (22)
Uff Creative Commons License 2003.09.16 0 0 29
A hajójáratok a főszezon után azért ritkulnak, érdemes a menetrendet előre tanulmányozni. Pl. itt : www.greekferries.gr/doemstic.htm
Uff Creative Commons License 2003.09.16 0 0 28
Kedves Csibe,

Javaslatom, hogy felejtsétek el az utazási irodákat, már ami a csomag árakat illeti. Vegyetek valamelyiküknél charter jegyet Heraklionba ( lehetőleg az indulás előtt 1-3 nappal a "normál" árnál jóval olcsóbbat kialkudhattok )

Heraklionban a reptérről a kikötő nincs messze busszal. Az első hajóra vesztek jegyet. Thira kikötőjébe érve két lehetőség adódik: 1, sok apartmantulajdonos képes albumokkal kínál, ha valamelyikükkel megállapodtok, autóval el is visz. 2, Menetrend szerinti busszal felmentek Thira-ba és onnan busszal tovább valamelyik faluba. Ajánlom Kamari-t, Perissa-t ha az ár számít. Ha zsé van, akkor Imeroviglit, Firo Stefanit. Különösen szeptember -október-ben bőven van választék apartmanokból és helyben választhattok némi alku után. Ennél jobb megoldás nem létezik.

Egy hét nem sok Santorini-re, mi is "menősek" vagyunk. Azért egy Naxos-i kiruccanást sem hagynék ki, ha belefér az időbe.

cs_geza Creative Commons License 2003.09.12 0 0 27
Alapvetoen 1 het eleg, 2 het a pihenosebbeknek valo, akik szeretnek a tengerparton hevereszni. Motorberles egyszeru, es eleg is, nem art egy kis gyakorlat, es odafigyelni a forgalomra.
Előzmény: szkati (25)
cs_geza Creative Commons License 2003.09.12 0 0 26
Mi is az Apollon travellel voltunk tavaly.
Előzmény: szkati (24)
szkati Creative Commons License 2003.09.12 0 0 25
Mi két hétig voltunk és én nem untam.
Tudtok menni ide-oda, menjetek komppal más szigetre is át/ pl. Ios/, ez egy egésznapos túra.
Előzmény: Csibe (23)
szkati Creative Commons License 2003.09.12 0 0 24
Apollon Travel- ALkotmány u
Előzmény: Verona (21)
Csibe Creative Commons License 2003.09.11 0 0 23
Sziasztok!
Mi is oda szeretnénk menni ezért körülnéztem:
- Ibusz
- Colossus
- Car-tour
- Imperátor
- Menthol irodák indítanak utakat.

Egyébként érdemes 1 hétre menni Santorinire? Úgy értem lesz elég látnivaló? Mi ugyanis eléggé "menősek" vagyunk..
Milyen idő van szeptember végén-október elején?

Előzmény: Verona (21)
ercsibe Creative Commons License 2003.09.10 0 0 22
Hát köszi... Időközben hazaértünk, és csak egynapos lett a villámlátogatás, amit bánunk, de arra elég volt, hogy legközelebb több időre menjünk. Ti előszőr egy kompjegyet vettetek Krétáról, és ennyi? Szállás majd ott, lesz ami lesz alapon? Főszezonban? Árra kb emlékszel? (Krétaiakkal összevetés miatt)
Előzmény: Uff (20)
Verona Creative Commons License 2003.09.10 0 0 21
Sziasztok!

Tudtok egy jó utazási irodát, aki elvisz minket Santorinire?

Uff Creative Commons License 2003.08.31 0 0 20
Korrektúra: az alábbi hozzáröfögésben természetesen 100 és nem 1000 m3 motorra gondoltam.
Uff Creative Commons License 2003.08.31 0 0 19
Kedves Ercsibe,

Mi is Krétáról ruccantunk, két napot terveztünk, de miután odaértünk változtak a prioritások és négy napnál előbb nem tudtuk elhagyni, annyira tetszett. Dehát más szigetekre is kellett az idő.

A "távolságok" legyőzéséhez elegendő robogó, autó nem indokolt, csak kényelmesebb.

Robogóval előtte nekem sem volt tapasznyalatom, ott próbáltam ki. Robogót bérelni nem nagy mutatvány, gyakorlatot nem, de kértek autójogosítványt bemutatni.( itthonit) Kevés gyakorlás után belejöttök. Pl. a Kamari - Thira útvonal könnyen abszolválható. Azt azért el kell mondanom, hogy a kihagyhatatlan Oia ( sziget északi csücske) felé vezető úton igencsak leizzadtam, mert az út egy hosszabb kanyargós szakaszon meredek hegyoldalon vezet szakadékok mellett és az autóforgalom miatt nem igen lehet beljebb húzódni az úton. Meglehetősen keskenynek érzi az ember a fenti két "kemény korlát" közötti mezsgyét. Visszafelé pedig este sötétben jöttök, ( Oia-ban az estét érdemes tölteni, nem a nappalt) de kevés gyakorlattal sötétben azon az úton menni még akkor is gázos, ha a sziklafal oldalán mehetsz.

Javaslom, hogy 1000 köbcentis motort válasszatok. Kisebb teljesítményű motor szerintem veszélyesebb, mert nem lehet vele dinamikusan kijönni bizonyos helyzetekből. Szóval Oia-ba azért ne az első nap menjetek robogóval.

Következő Santorini - akkor már 1 egész hetes- utunk során béreltünk autót egy napra, amivel megróbáltam felmenni Kamariból a hegy tetején lévő ókori Thira-ba, ami keskeny és nagyon meredek, övekkel kirakott úton közelíthető meg. Mintegy egyharmad út után remegő térdekkel visszafordultam és örültem, hogy épségben leértem.

Mivel a régi romokat nem akartam kihagyni másnap robogóval próbálkoztam egyedül, és - bár időközben nem ültem robogón- sikerült feljutni, sőt vissza is.

Program: szálláskeresés Kamariban. Santorini viszonylatban jó ár-érték arány. A strandja nagyszemű kavicsos.

1. nap. Pyrgos, (sziget középső részén) robogóval jó gyakorló terep és hangulatos görög falu régi erődítménnyel, jó körpanorámás kilátás.

Délután fürés Kamariban és az ókori Thira felkeresése ( robogó nélkül, kisbusszal, esetleg gyalog. )

Este Thira by night. ( akár robogóval)

2. nap.

Akrotiri ásatások. + fürdés Red Beach-en. A beach mintegy húsz perces gyalogtúrával közelíthető meg a főútról ( robogót ott kell hagyni az út végén) ez az egyedülálló, a vörös sziklafalakból lemállott vörös homokból álló strand. ( zuhany nuku, max. a fabódéban vásárolt jó drága ásványvíz, ha a sót lemosnád)

Esetleg innen tovább lehet menni,- de csak bérelt motorcsónakkal- White Beach-re, ami ugyanez pepitában, de a sziklák fehér homokkal szórták be a strandot.

Red Beach-et semmiképp ne hagyjátok ki.( térképek is jelölik)

3. nap.
napközben: Thira napfényben.
, majd Thira-ból lemenni a régi kikötőbe (alternatívák: gyalog, szamárháton, "sífelvonó"-val.

Innen hajóval átmenni Nea Kamenei-re, ami a hajdani vulkánkitörés krátere. Fürdés Hot Spring-ben: kötelező!. Csobbanás a hajóról és úszás a melegvizű, színes ásványi anyagot kioldó forráshoz. Dagonya a vörös iszapban.

Este:

Oia . délután 6 körül érdemes odaérni. Séta, naplemento, taps, majd vacsora a Seagull nevű étteremben. ( ha nincs éppen szabad asztal, várjatok) Érdemes megkeresni,páratlan kilátás, jó konyha.

és eljöve a negyedik nap.....

és akkor nem beszéltem még Firo Stefani-ról és Imerovigliről, amit napközben érdemes felkeresni. Thira-tól egy-két km Oia felé. Fantaszikus panoráma, jóval kevesebb ember, mint Thira-ban, mert ez egyedi jellegű szálláshelyek tömkelegéből és hihetetlen gyönyörű.

Ha minden jól megy a 3. nap estéjén meghozatik a döntés : maradtok.

Előzmény: ercsibe (16)
szkati Creative Commons License 2003.08.22 0 0 18
Elrettentésképpen írom, de leginkább figyelmeztetésként, hogy a szigetek közötti kompok óriásiakat késnek. Ez vonatkozik pl. Ios- Santorini, de más járatokra is. Így fordulhatott elő, hogy a lányom és két barátnője- annak ellenére, hogy mindent alaposan kiszámolták- lekésték múlt kedden a Santoriniről hazafele tartó chartert, mert Iosról a komp 3 órát késett.
Még mindíg Naxoson vannak, mert nem tudnak hazajönni- a charter jegyük ugyan érvényes, de csak keddenként van charter és az mindig tele van.
Figyelem utazók! Nehogy Veletek is előforduljon!
Előzmény: ercsibe (16)
ketajtosszekreny Creative Commons License 2003.08.22 0 0 17
Szia, talan meg nem keso.
Mi egy hetet toltottunk ott 5 evvel ezelott. Mivel motor tapasztalatunk nem volt, inkabb egy kicsi autot bereltunk. Csak akkor motorozz, ha magabiztosan tudsz haladni szuk, kanyargos, "belathatatlan" utakon, es nem ijedsz meg, ha neha a padkara szoritanak. Ez nem elrettentes akar lenni, de nem art ovatosnak lenni. Masreszt baromi meleg volt-van, neha jol jott a legkondis autocska. Szerintem meg alkudni is lehet az arbol. A tavolsagok nem nagyok, motorral is teljesithetok, de kirandulashoz nem art kicsit nagyobb teljesitmenyu, mert vannak komoly emelkedok is.
Jo utat!
Előzmény: ercsibe (16)
ercsibe Creative Commons License 2003.08.08 0 0 16
Sziasztok!

Nekem is lenne egy kérdésem azokhoz, akik voltak már Santorinin.
Mekkora távolságok vannak ott? Csak mert nézegettük az autó és motorbérlési lehetőségeket, és robogót 8, míg kiskocsit 38€-ért kínálnak naponta (Krétáról ruccannánk át 3 napra), szóval elég nagy a difi. Ja, és még nem robogóztunk soha. Ez kizáró ok?
Válaszokat előre is köszi:
Erika
Mi az amit feltétlen belesűrítenétek 3 napba?

fzh Creative Commons License 2003.08.08 0 0 15
Üdv.
2003. 09. 08. reggel 6.40-kor irány Perissa. Sok-sok gondolkodás után idén Kréta helyett Santorinire esett a választás. Eddig három igazán élménydús hetet töltöttünk Krétán. Mivel Santorini Krétához képest csak egy aprócska sziget, ezért 1 hetet szavaztunk meg. Számtalan honlap átböngészése után mégis úgy érzem lesz mit megnézni. Lenne viszont egy-két kérdésem.
Elegendő idő áll rendelkezésre a vulkán túráknál ahhoz, hogy be lehessen járni a szigetet?
Belefér kényelmesen a séta vagy szedni kell a lábainkat ha minden részét be akarjuk járni?
A hajók megállnak-e közvetlenül a hőforrásnál, vagy mindegyiktől úszva kell odamenni?
Érdemes-e olyan hajóra befizetni, ami tartalmazza Therassia szigetét is?
És még egy dolog:
Sok helyen kerestem a túrákra vonatkozó árakat, de elég nagy szórást találtam. 28-80 euroig több is van. Gondolom függ a hajótól is.
szkati Creative Commons License 2003.04.04 0 0 14
Nagy görögsziget rajongó vagyok, így az elmúlt években módom volt megnézni Korfut kétszer, Rodoszt, Krétát és Santorinit. Messze a legtöbb élményt nyújtó hely Santorini. Nemcsak azért, mert szép és különleges, hanem mert családias, kicsi, az emberek barátságosak, a kaja kifogástalan és nem drága, a tenger Kamarinál tiszta és jó kiindulópont különféle egyéb kirándulásokhoz. Mi átmentünk Iosra/ a fiatalok szigetére/ és bejártuk az egész szigetet motorral, autóval és gyalogosan. Beljebb is mentünk és helyes kis hegyi falvakban istenieket ettünk. Firában megnéztük a naplementét/ csodálatos/, barangoltunk a szembenlévő vulkanikus szigeten stb. Egyszóval egy nagyon jó hely, legalábbis szeptemberben az volt. A főszezonról nemigen tudok mit írni, de azt mondják, hogy akkor persze sokkal többen vannak.
Nagyon jó nyaralást kivánok és irigyellek!
Előzmény: felpillantó küllő (9)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.04.03 0 0 13
A sziget több szempontból szegény, de leginkább édesvízből.

Nyáron nagyon meleg van és kevés árnyék... :(

Előzmény: felpillantó küllő (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!