Keresés

Részletes keresés

Evicke Creative Commons License 2013.03.24 0 0 2326

Hát sokminden hülyeséget lehet olvasni... A paleó sajnos még messze van attól, hogy - annak ellenére, hogy működik és rengeteg állapotjavulás és teljes gyógyulás a hatására - általánosan elfogadott legyen. Pont a megszokás miatt, hogy rengeteg szénhidrátot eszünk, lásd kenyér és péksütemény reggel délben este, nehezen fogadjuk el, hogy mindez nagyon-nagyon káros a szervezetre. Dehát nem ez az egyetlen étrend és módszer, amit a vaskalapos hivatalos orvostudomány és a hagyományokhoz szokott ember elutasít. Egyelőre még. :-)

Mindenesetre Szendi Gábor válasza egyáltalán nem indokolja, hogy ne vágj bele. Pont azt írta le, amit én lentebb, hogy ha májra nem is használ, összességében csakis jó hatása lehet. Ha meg rosszabbodást tapasztalsz is esetleg, még mindig abbahagyhatod. A szénhidrátok drasztikus csökkentésével pedig SEMMIT nem veszítesz, ellenkezőleg! De nem akarom magam ismételni....

Előzmény: yorkylove (2325)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.24 0 0 2325

Evicke : Utána érdeklődtem a paleo témának is, de szerintem egyértelmű,hogy a májbetegeknek még ha autoimmun is nem ajánlott a paleo. Kezdve,hogy a paleo a zsírt nem vonja meg, sok olajos magvat is használ és semmi light terméket. Viszont mindenhol az olvasható, hogy akinek a májával van baja, egyen alacsony zsírtartalmú ételeket , de CH az mehet rendesen. A paleoban meg a CH az ami a gond. Szóval részben OK a paleo, de teljes egészében azt hiszem nem lesz számomra járható.

SZ.G. ezt válaszolta nekem :

" A Maga esetében sajnos nem tudok konkrét biztatást adni. a paleo általában sok mindenre jó, de autoimmun májbetegség esetében nincs tapasztalat. Talán éppen a Magáé lesz az első. Mindenképpen érdemes a paleóval próbálkozni, mert ezer más haszna is van, ha ebben a kórképben konkrétan nem is segítene esetleg."

Előzmény: Evicke (2313)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2324

Legalon 140-et szedek napi egy kapszulát.Állítólag az olaja az ami tökéletes, viszont 6 hét után szünetet kell tartani.

 

Az okot kell megtallni ami ezt az állapotot kialakította számomra csak ez az egyetlen járható út.

 

Biztos meg lehet  gyógyulni belőle..

 

Te nem sárgultál be úgy mint én.Rettenetesen viszketett a bőröm habkővel dörzsöltem egész nap.

 

Leírtam a sorrendet mikor milyen immun betegség tört rám:)

 

Talán oda ért már:)

Előzmény: yorkylove (2323)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2323

2450 ???? Nagyon magas, nem is gondoltam volna ilyen ertekre. Akkor en sehol sem vagyok a sorban az en ertekeimmel :)

A legmagasabbam eddig GOT 164 GPT 246. De 5 hete volt labor,akkor a GOT lement egeszen 70-re, a GPT 146-ra es semmi gyogyszert nem szedtem csak a mariatovist, meg talan nem voltam annyira stresszes idoszakban. 1 hete voltam megint laborban, de meg nincs eredemeny,ill. a doki csak minden szerdan van ott. Viszont a ANA/ENA ELISA pozitiv,kromatin elleni AT IIf pozitiv, antinuklearis AT pozitiv, simaizom elleni AT pozitiv,majspec.proteinek elleni at pozitiv,SLA erosen pozitivmeg szamtalan tovabbi csillagozas a leletekben.

 

Előzmény: schow 57 (2320)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2322

Ezt most ajanlotta egy homeopatias doki, nem tudom valaki szedte-e mar?

 

Himalája Liv.52     100% novenyi

 

 

  • javítja a funkcionális hatékonyságát a májnak
  • Méregtelenít és védelmet nyújt a káros élelmiszerek és gyógyszerek toxinok hatásától
  • Nagyon előnyös az cirrhotikus és a pre-cirrhosisban esetekben
  • Szabályozza a májenzimek szintjének optimális mértékét

Himalája Liv.52 tabletta segíthet:

  • Vírusos májgyulladás
  • Az alkoholos májbetegség
  • Pre-cirrhoticus  és a korai cirrhosis
  • Fehérje energia alultápláltság
  • Étvágytalanság
  • Sugárzás és a kemoterápia által okozott májkárosodás
  • Adjuváns a hepatotoxikus gyógyszerek okozta károsodás
  • Értékes adjuvánst során a felépülésre és a tartós betegségben szenvedők nyorsabb gyógyulása érdekében
schow 57 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2321

Szia!

 

Esetleg ha gondolod össze tudlak hozni egy beteggel.Nem ismerem az illetőt csakhalllottam róla nem hiszem, hogy elutasítana más beteg embert.Ilyenor kell a kapszkodó mindeninek és ezt főleg olyanok értik meg akik hasonló cipőben járnak.Annyit tudok róla, hogy szépen javul, erősödnek az izmai vett szobabiciklit.-szóval a gyógyulás útjára lépett amit az orvosok nem értenek.

 

Küldesz egy címet megkérdezem továbbíthatom.-e ?

Javulást kívánok!

Előzmény: Myrabella (2319)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2320

Elhiszem, hogy próbálkoztatok sok helyen azért ne add fel.

 

Nekem a májfunkciós értékeim 245o körül mozogtak kb. 13 évvel ezelött, majd szteroidot kaptam amire rendkívül jól reagáltam így, 8 hónapon belül be is fejeztük a  kúrát.

Következett egy 1o éves tünetmentes időszak , majd kettő évvel ezelött ismét emelkedtek az értékeim.Per pillanat jól vagyok .kop-kop:)

 

 

Előzmény: yorkylove (2317)
Myrabella Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2319

Sziasztok! Én most találtam meg ezt a topikot. Egy darabig visszaolvastam, nekem myasthenia gravis betegségem van,ami anno dermatomyositissel kezdődött. Ameddig visszaolvastam hasonló beteggel itt nem találkoztam,pedig reménykedtem hogy sorstársakkal beszélgethetek. Viszont Imuran-t szedek én is már több, mint 10 éve 100mg-mot naponta. És kb 10 éve elkezdtem inni a Foreveres Aloe gélt, ami sokat segített az állapotomon, jelentősen javultam. Az Aloe nem immunerősítő , mint ahogy írtátok, hanem az immunrendszer szabályozásában segít , tehát a helyes működésben. 10 év után már van ebben tapasztalatom.  A Myasthenia Gravis , izomgyengeség, sokszor az ember csak vonszolja magát, minden betegnél más, más tünetek kerülnek előtérbe. Amióta iszom a gélt és hát több étrendkiegészítőt is szedek sokkal jobb az állapotom. Ezért én mindenkinek csak ajánlani tudom.

yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2318

Szia !

 

Április 10-én kell mennem vissza az immunologushoz (Kútvölgyi kórház),mivel csak hetente 1 x rendel elég ritkán jutok be hozzá. Akkor fog időpontot adni májbiopsziára ( remélhetőleg) csak hogy már azon is túl legyek.

Nekem az értékeim nem voltak ennyire magasak mint neked 150-250 közötti értékeket mértek, aztán ez hol lefele hol felfele ingázott hónapokon keresztűl. De olyan magasak mint a neked,nem voltak.

Kg-ban kb. én is annyi vagyok most,mint amennyivel Te kezdted a gyógyszert szedni. Bár soha nem voltam egy nagy darab,de a betegség miatt egy 5-6 kg simán lement rövíd idő alatt.

A gyógyszerektől nagyon tartok, bár tudom nem mindenkinél egyformán jelentkeznek a mellékhatások- de ha csak egy ici-pici remény is lenne, hogy mással kivédhetőek lennének, bele vágnék.

 

 

Előzmény: nand09 (2316)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.22 0 0 2317

Kislányomat nagyon sok helyre vittük, próbáltunk alternatív megoldást is keresni. Voltunk természetgyógyászoknál, homeopátiával foglalkozó orvosnál, Tóth Csabánál (paleo), kipróbáltuk a Bach virágterápiát, használtuk a Dr. Hulda Clark gépét, kapott sok féle  édrendkiegészítőt (ganoderma gomba,fekete berkenye,króm, omega 3 ,egyéb vitaminokat, ) de a folyamatot nem tudtuk vissza fordítani. Mértük a C-peptid értékét is szinte 2-3 havonta.

A paleo diéta számomra nem teljesen betartható, bár kenyeret,tejet eddig sem fogyasztottam,de a rizs, zabliszt, köles, kukorica, kevés joghurt ,tofu,szója nehezen kiiktatható számomra.
Valaki használta már a ganoderma gombát ? Nem tudom autoimmunosoknak jó-e ? Nekem még a háziorvos ajánlotta szedjem a Legalon tablettát - akkor még nem tudtuk,hogy a magas értékek oka autoimmun eredetű-e, de a máriatövist azóta is szedem ,csak nem a tablettát,hanem a bio piacon vettem 100% őrleményt és abból keverek 2 kiskanálnyit juceba.
E-mail címem : halimeda1@hotmail.com
Nagyon köszönöm és ha bármi tanácsotok lenne,mit tehet többet egy májbeteg (helyes étkezések, étrendkiegészítők stb.) szívesen venném.
Mindenkinek jobbulást kívánok !
Erzsi

Előzmény: schow 57 (2315)
nand09 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2316

Yorklove: igen, az elején nálam is 2 évről volt szó, ráadásul nagyon jól reagáltam a gyógyszerekre, nagyon hamar lementek a májenzimek értékei, aztán sajnos egy évvel később már visszaestem. Többször volt utána rossz eredményem, igazából kb 2005 óta jobb a helyzet, azóta ritkábban vannak rossz értékeim. De ebből ne vonj messzemenő következtetéseket, mert lehet, hogy a te szervezeted sokkal jobban reagál majd a gyógyszerekre, és a két éves időszak után (ha jól emlékszem, akkor ennyi ideig tart a hivatalos protokoll) már nem lesz szükséged gyógyszerekre. Nálam bekavart a két szülésem is, terhesség alatt és szülés után máshogyan működik az immunrendszer, azért biztosan az is számított.

2001-ben 48 mg Medrollal kezdtünk (pontosan annyi kg voltam), aránylag gyorsan csökkentettük. Azért mondom, hogy aránylag, mert a GOT, GPT értékeim akkor 500 és 1000 voltak, a normál tartomány felső határa pedig akkor 32 volt. Ahogy lementek a normál tartományba, már kezdtük is csökkenteni a Medrolt. Utána visszaeséseknél emelték a Medrolt, de csak 16-24 mg-ra.

Én inkább az Imuran mellékhatásaitól tartok, az sokkal alattomosabb, mint a Medrol. A szteroid mellékhatásai elég hamar észrevehetőek (megfelelő ellenőrzés mellett), az immunszupresszánsoké nem igazán...

Mikor lesz a biopszia? És hol csinálják? Nem egy kellemes dolog, de szerintem kibírható. Én legalább is kibírtam már kettőt is. ;-)

Előzmény: yorkylove (2311)
schow 57 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2315

Szia!

 

Autoimmun hepatitiszem van, sajnos jött még hozzá más is..úgy szép sorjában.

 

Egy -email cimet ha kerálnál jobban tudnnk beszélgetni.

 

Pesten van egy hölgy nem tudom ismered  nagoyn jól beállít vércukrokat és csak egszer kell elmenni hozzá, sőt van akit az inzulinról átállított tablettára.

 

Honlapja egészen biztos érdekelne.

 

Nekem a májbiopszia sokat nem mutatott ki, viszont csodálkozom, hogy ilyen sokáig kell Medrolt szedned?

 

Miért kellene húst enned ha nem szereted? Paleot én elfelejteném a helyedben főleg ha kényszernek gondolod és nem esik jól ez a fajta táplálkozás.

 

Nincs az a pénz, hogy engem valaki rávegyen ilyen butaságra.

 

Jobbulást kívánok Rea

 

 

 

Előzmény: yorkylove (2308)
Evicke Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2314

Ja és ahogy lentebb is írtam, figyelni kell az Omega3-Omega6 zsírsavak arányára, ezért zsiradékként legjobb a kókuszzsír (az állati meleltt persze). Más növényi olajok ezért kizárva (pont ezért sok olajos mag se jó!), esetleg még az oilva elmegy. Hal és halolaj (Omega3) menjen ezerrel!

Előzmény: yorkylove (2312)
Evicke Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2313

Nem kell SOK húst enni, és nem kell feltétlenül tocsognia sem a zsírban, csak arra utaltam, hogy nem kell tőle félni. Sztem májbetegnek sem. A májnak egyébként a fruktóz árt a legjobban - a hozzáadott nagyon, de a gyümölcsben lévő se jó, ezért ezt is mértékkel. Lényeg, hogy zéró gabona, rizs, krumpli és hüvelyesek (azaz a magas CH- és lektintartalmú kaják), és SOK zöldség párolva és nyersen.

Én asszem, olvastam a gyógyulástörténetek között vagy vmelyik hírlevélben 1-es típ. cukorbeteg gyógyulásáról, de lehet, nem elég az 1 év, bár tényleg inkább a 2-es típusúnál lehet elérni akár teljes gyógyulást is, sok ilyen van már. Viszont abbahagyni ettől még nem kell a paleót, mert más betegségekre használhat és megelőzheti, lásd lentebbi hsz-omat.

(TCS szokott mondani hülyeségeket, sztem inkább ne hallgass rá.)

Előzmény: yorkylove (2312)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2312

Szia !

Azt hiszem a májbetegségben szenvedőknek talán nem lenne a legjobb megoldás a zsírdús étkezés. Vagy ha paleo akkor nem gond?  Elvileg a cukrosoknak sem ajánlják a magas zsírtartalmú ételeket, még is a lányomnak Dr.Tóth Csaba azt mondta nyugodtan eheti a zsíros húsokat, szalonnát is ha azt akar éppen. 2-es cukrosoknál lehet szép eredményt elérni a paleoval, de sajnos az 1-eseknél nem müködik, eddig még senkit nem sikerült meggyógyítani vele. Bár a paleoval 1 évet nyertünk, 1 évig nem kellett adnunk az inzulint . Lehet az állapotot színten tartani ( hisz ha nincs ch bevitel,nem ugrik meg a cukor),de meggyógyulni nem fog tőle. 

Autoimmunosoknál nem tudom, most keresgélek rá éppen. Nekem nem lenne gond betartani a paleot, egyenlőre csak a hússal van a bajom, de majd ezt valahogy megvitatom magammal :)

A gyógyszerek mellékhatásaitól tartok, de nagyon.

Előzmény: Evicke (2310)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2311

Köszönöm Nand09 ! 

Kicsit félek a Nedrol szedésétől, annyi rosszat hallottam róla. Nálad nem okozott problémákat ? Nem voltak mellékhatásai ? Kezdetben mennyit kaptál?

Nálam az alkohol elhagyása nem jelent gondot, eddig sem ittam soha egy kortyot sem. Zsírosat sem eszek,mivel semmi húst nem fogyasztok, tejtermékből is csak light sajtot, se tejet se joghurtot.  Nem is maga a betegséggel van a bajom, inkább a gyógyszerek mellékhatásaitól félek de nagyon. 

Gyermeket már nem készülök szülni ( 3 lányom van) 17,14,8 évesek. 

Nekem az orvos úgy mondta, ha beigazolódik a diagnozisa, 2 évig kell a gyógyszereket szednem. De akkor lehet a  fenntartó adagot majd szedhetem egy életen át :(

Te nem própáljkoztál más lehetőségekkel, pl. homeopátia ? Vagy más gyógyszerekkel amivel ez a Medrol kivédhető lenne?

A biopszia eredménye mennyi idő alatt lett készen ? Én most fogok majd időpontot kapni rá, kissé tartok a beavatkozástól, de csak túl élem :)

 

Előzmény: nand09 (2309)
Evicke Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2310

szia,

hát ez csak rajtad múlik, nem tudom, miért nem eszel húst, teljesen rendben van, simán visszavehetnéd. :-) csak annyira biztonságos a paleó hús nélkül, mint egyébként. azaz nem nagyon. húsra szükségeünk van, így vagyunk kitalálva. és nem szárazon, hanem sok zsírral, az nagyon fontos.

de ha mégsem akarod vmiért a húst, sok tojást kell enni, ill. kemény, hosszan érlelt sajtot is lehet keveset, bár az pont autoimmun betegnél necces...

ha nem is voltak számottevő eredmények pl. cukorbetegségnél, a te autoimmunodnál még lehetnek. veszíteni biztosan nem veszítesz semmit.

Előzmény: yorkylove (2308)
nand09 Creative Commons License 2013.03.21 0 0 2309

Szia Yorklove!

 

Nekem 2001-ben diagnosztizálták az autoimmun hepatitisemet, azóta szedem az imurant meg a medrolt. Három havonta járok vérvételre, ha emelkednek a májfunkcióim, akkor megemelik a medrol adagot (már évek óta csak fenntartó adagot szedek, másnaponta 4 mg-ot). Legutóbb három éve emelkedtek meg (annyira, hogy egyértelmű legyen a tény, hogy fellángolt az autoimmun folyamat), azóta kétszer volt kisebb mértékű emelkedés, azok viszont nem autoimmun jellegűek voltak, mert 4-6 héttel később megint ellenőrizték őket és akkor már a normál tartományban voltak.

 

Én aránylag jól "megbarátkoztam" a betegségemmel, illetve inkább megtanultam együtt élni vele. ;-) Mióta kiderült ez a betegségem, azóta született két egészséges gyerekem, és gyakorlatilag ugyanúgy élek, mint korábban. Egyetlen egy különbség van: azóta nem iszom egy csepp alkoholt sem (előtte sem voltam egy nagy iszákos ;-) ), amúgy mindent úgyanúgy csinálok, mint korábban. Az étrendemen én nem változtattam radikálisan, pusztán az ételek zsírtartalmára figyelek oda jobban.

Előzmény: yorkylove (2308)
yorkylove Creative Commons License 2013.03.20 0 0 2308

Sziasztok !

 

Segitsegeteket szeretnem kerni. Kronikis autoimmun hepatitis-t diagnosztizaltak nalam, bar meg a majbiopszia hatra van. Ha az is pozitiv lesz, evekig szedhetem a Medrol es Imuran nevu gyogyszereket, amiket nem igazan szeretnek.

Valakinel van/volt ilyen betegsege ?

A paleorol hallottam, sot 1 evig csinaltam a lanyomnal aki viszont cukorbeteg 1-es tipusu, de sajnos abba kellett hagynunk,mert 1 ev alatt semmit sem javult, fejlodni alig fejlodott valamit es a paleo ellenere a cukrai igen magasak voltak. Sajnos vissza kellett allitanunk az inzulinra. Most is probalok foleg alacsony ch -paleos- eteleket ele rakni, de egy gyereknel (8 eves) eleg nehezen betarthato egy ilyen dieta.

En reszben csinalom, de en meg vegetarianus vagyok, tehat semmifele hust nem eszem ( kiveve nagy ritkan keves tengeri halat) .  Hus nelkul mennyire lehet biztonsagos a paleozas ? Az egy dolog,hogy akkor mar szinte alig marad valami etel ami eheto lehetne . Vagy szanjam ra magam kozel 30 ev utan es kezdjek el hust fogyasztani ?

Evicke Creative Commons License 2013.03.15 0 0 2307

Étkezés: hát nem tudom, a paleoról már nagyon sokat hallottam, de még nem próbáltam ki. Lehet, tényleg jót tenne, de ahhoz össze kéne magam szedni, mert pillanatnyilag csak a csoki doppingol az életkedvhez...:-(

 

Igen, biztos, hogy jót tenne. Lehet, hogy a hőemelkedésed nem múlna el (vagy nem azonnal), de a lehetséges bármilyen gyulladásaidtól megszabadulsz, ez 100%. És akkor már egy okot biztosan kizártál a hőemelkedéssel kapcsolatban is. A lényeg, hogy a paleóval (+vitaminszedéssel, ezen belül főleg D-vitamin és Omega3) semmit sem veszítesz, sőt, számos betegséget (úgymint autoimmun, szív- és érrendszeri, cukorbetegség, pm-betegség stb.) eleve megelőzöl.

Előzmény: Delphmar (2304)
.ETNA. Creative Commons License 2013.03.14 0 0 2306
Ez most hosszú. lesz, bocsi, de olyan sok minden jutott az eszembe, miközben olvastam a hsz-eid:-)
A dokik mostanság leginkább a fülben szoktak (tapasztalataim szerint) lázat mérni... spec hőmérővel.

Írtad, hogy minden bizonnyal nem pszichoszomatikus, de esetleg próbáld egy ideig NEM mérni a hőmérsékleted, talán ha nem parázol rá olyan nagyon a testhőre (aminek a változását, ahogy írtad, egyébként is érzed), lelkileg legalább kicsit megnyugodnál. A betegségtudat önmagában is képes fizikai tünetekben manifesztálódni, tudod, az agy csodákra képes!! Televíziós doku.sorozatokból tudható, hogy néha csak évek múlva jönnek rá, hogy milyen spec. autoimmunról van szó ... amelyeknek a kiindulási "alapja" - néhányak véleménye szerint - mindig a Lyme-kór... hát, ki tudja... de esetleg menj végig alaposan ezen a vonalon is. Sokféle autoimmun van, fehérjék, enzimek, ilyen-olyan működési mechanizmusok galibája... a legtöbbnek csak a következményét ismerik, a gyógymódot nem, max. a tünetek enyhítését.

Talán, ha még most sem lesz egy konkrét diagnózis, érdemes lenne egy jó pszichológust is keresni, no nem azért, mert feltételezni kellene, hogy a betegséged lelki eredetű, hanem, hogy segítsen megküzdeni ezzel az évek óta tartó bizonytalansággal. Egyébként a külföldi autoimm.betegségekkel foglalkozó "gyógyszállókban" is mindig a testi és lelki megtisztulással (pszichológus, orvos-talpmasszőr, diéta-béltisztítás stb.) relaxációval, meditációval kezdik a gyógyítást! Anno a böjt is lényegében a megtisztulásról szólt, hiszen nem mellékes körülmény, hogy az immunrendszer kb. 70 %-a bélrendszerben van..

Igazából, a már diagnózissal rendelkezőknek is be kellene járni - próbaképpen - a fenti utat, hátha segít, csak az az igazság, hogy úgy már nehezebb belevágni ... kezded elfogadni, hogy x bajod van ... sőt kiválóan használ rá az x.y nevű gyógyszer... s aztán egész egyszerűen beletörődsz, elfogadod (ahogy pl. én is az RA-mat). Neked -legalábbis ebből a szempontból- most még könnyebb lenne talán, szerintem, ne késlekedj!
Előzmény: Delphmar (2304)
virágnes Creative Commons License 2013.03.07 0 0 2305

Szia!Én csak hónaljban mérem,de csak akkor szoktam,ha úgy érzem beteg vagyok.Amikor a gyerekek kicsik voltak,nekik mértem végbélben,de akkor azt mondta a gyerekorvos,hogy abból vonjak le 0,5-öt,mert az a valós érték.

Előzmény: Delphmar (2304)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.07 0 0 2304

Sziasztok!

 

Az én süllyedésem max. 3-4 szokott lenni. Novemberben volt asszem 8, de akkor 39 fokos lázzal és influenzával kezeltek. A CRP meg szintén normális szokott lenni. Mégis vannak gyulladások a szervezetemben. Ezt már csak onnan tudom, mert a pajzsmirigy UH-nál néha szokta a doki mondani, hogy be van gyulladva a pajzsmirigyem. Meg ha ritkán beveszek egy algopyrint, másnapra mintha lehúzná a gyulladást, mert még hőemelkedésem sem szokott lenni. 

 

Lyme-kór: hallottam, mikor a reumatológus azt is ráiratta az asszisztensével a listára, tehát az is meg lesz nézve. 

 

Anti foszfolipid: arra is le leszek tesztelve. De azt az eddigi autoimmun teszteknél is mindig megnézték. 

 

Voltam térd MR-en, majd azt is továbbítják a dokinak, aztán egyben fogja kielemezni a teszteket, leleteket.

 

Most nem fáj a gerincem nyomásra sem....Úgy vettem észre, hogy ez is inkább ciklusfüggő. Kiváncsi leszek, hogy mik fognak kiderülni, vagy mik sem...

 

Étkezés: hát nem tudom, a paleoról már nagyon sokat hallottam, de még nem próbáltam ki. Lehet, tényleg jót tenne, de ahhoz össze kéne magam szedni, mert pillanatnyilag csak a csoki doppingol az életkedvhez...:-(

 

Ti hol szoktatok lázat mérni? Eddig akárhány német és angol fórumot olvastam, mindenhol azt írják, hogy rektálisan a legpontosabb. Lassan egy éve ott mérem. De tegnap pl. kipróbáltam ismét a hónom alatt és ott csak 36,6 volt...Végbélben pedig 37,2. Tudom, itt nálunk nincs elterjedve a rektális mérés, de szerintetek most melyiket vegyem figyelembe? Azt észrevettem, hogy akkor vagyok a toppon, ha rektálisan mérek 36,6-ot, ami ugye hónaljban kb. 36,1-36,2 lenne. 

EOwyn Creative Commons License 2013.03.06 0 0 2303
Kedvew Delphmar!

Ez szrintem is Lyme-gyanús. Nézesd meg az Istenhegyi Klinikán!
Előzmény: Delphmar (2298)
Nika13 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2302

Kedves fórumozók!

 

Elnézést kérek először is a fórumon történő zavarásért, de szeretném felhívni figyelmeteket egy előadásra, ahol több betegségről (amelyeket kapcsolatban hoznak a lyme-kórral pl. autoimmun betegségek, SM, ALS stb.) is szó lesz, és esetleg érinthet titeket is:

 

MEGHÍVÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Szeretettel MEGHÍVUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT..Lyme betegeket ,SM

betegeket, Alzheimer betegeket, társ betegségben

szenvedőket, hozzátartozókat!!!

 

A 2013. MÁRCIUS 14-én, csütörtökön 16 órakor kezdődő előadásomra!

 

MELY:INGYENES ELŐADÁS!!!

Címe:A KULLANCS CSÍPÉS OKOZTA LYME

KÓR, LYME-NEUROBORRELIA ,CANDIDIASIS, ÉS A RÁK BETEGSÉGEKRŐL!!

 

(TÖBBSZÖR IS TÚLÉLNI A TÚLÉLHETETLENT!!)

 

Előadó:Kisné Szoboszlai Ibolya.(Debrecenből.)

 

HELYSZÍN:

 

Budapest

 

Építészpince

 

Cím: 1088. Bp. Ötpacsirta utca 2.

 

Megközelíthetőség: az M3-as metró Kálvin téri megállójától kb 5 perc gyalog.

A bárpulttól balra lévő helységben találsz meg minket, vagy a

bárpultnál mondd, hogy az előadásra jöttél.

 

Mivel a helyszínt fogyasztás fejében kaptuk meg, kérünk benneteket

hogy egy kávé, tea vagy üditő (kb 350-450ft) fogyasztásával járuljatok

hozzá a forgalomhoz, hogy esetleg legközelebb is megkapjuk a helyet.

Az árak teljesen normálisak: http://www.epiteszpince.hu/

 

 

A Lyme-betegeknek egyelőre nincs érdekvédelmi szervezetük, egyesületük

Magyarországon. Tapasztalataikat internetes fórumokon vagy személyesen

 oszthatják meg egymással. Ezt a célt szolgálja az a program is, mely

március 14-én (csütörtökön) 16 órától lesz az Építészpincében

Budapesten. Kisné Szoboszlai Ibolya beszél a betegséggel folytatott

küzdelméről és  gyógyulásáról, illetve lehetőségük lesz a

résztvevőknek egymást segítő  beszélgetésre, információcserére.

 

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT!!

 

ADJÁTOK TOVÁBB: MINÉL TÖBB EMBERNEK,ÉS GYERTEK EL MINÉL TÖBBEN,HA TEHETITEK!!

 

SZERETETTEL: A SZERVEZŐK!!

 

Evicke Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2301

De bizony, simán lehet jelen szervezetszintű gyulladás is anélkül, hogy CRP, süllyedés magas lenne, de negatív rheuma-faktornál is, láz, hőemelkedés nélkül is! Nekem évtizedekig volt előrehaladó sokízületi gyulladásom, volt, hogy csak csontizotópos vizsgálat mutatta ki, mert vérképből semmi nem derült ki, csak a doki már megunta, hogy már évek óta erős fájdalomra panaszkodok.

Szerencsére ez már a múlté.

Előzmény: virágnes (2299)
virágnes Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2300

Nem tudom segit-e,de leirom nekem milyen a laborom,általában.:)Nekem Antifoszfolipid szindrómám van.Anti-cardiolipin IgM:152, a referencia érték:0-20-ig.Anti-B2 GPI IgM:173,szintén 0-20-ig jó.Immun komplex:238,ami 0-170 között normális.IgM:9,52 ez 0,40-2,3 között jó.Süllyedés 25-30 körül szokott lenni,HGB 85,vas 3,3.Sajnos nekem is van miómám,már műtötték,de kiújult.A gyomortükrözésnél nekem refluxot és krónikus gasztritiszt találtak.Az is lehetséges,hogy nálad most van kialakulóban a betegség,ezért van hőemelkedésed.,de reménykedjünk,hogy semmi komoly:).Szia Ági

Előzmény: Delphmar (2298)
virágnes Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2299

Delphmar!Szerintem nem valószinű,hogy gyulladásod van,mert az mindenképpen jelentkezik a vérképedben.A süllyedés és a CRP megemelkedik.Ha nincs semmilyen labor eltérés,akkor valószinűtlen,hogy ilyen gond van.Sokszor irtak itt a fórumon a Lyme kórról,esetleg erre nem gondoltál?Különben, úgy tudom létezik olyan,akinek alapból magasabb a testhője és nincs semmi baja,attól függ milyen tüneteid vannak mellé.

Előzmény: Delphmar (2298)
Delphmar Creative Commons License 2013.03.02 0 0 2298

Sziasztok!

 

Rég jártam erre. Nálam a helyzet sajnos semmit sem változott. Kb. 3 éve van folyamatos hőemelkedésem, hol jobb, hol rosszabb...

Naponta mérem végbélben és még mindig a ciklusom első felében alacsonyabb max. 37,3, majd a közepén spontán megemelkedik 37,7-ig. Egyre rosszabbul tűröm. Mindig kölönböző nyavalyák jönnek hozzá. Azt azért hozzátenném, hogy nem is biztos, hogy a ciklusom miatt van az egész galiba, lehet valami más, de senki nem tudott eddig segíteni. A Premens tabletta nekem nem segített sajnos semmit. 

 

Összefoglalom mégegyszer, hogy eddig milyen vizsgálatokon voltam. hátha van ötletetek.

 

Gyomortükrözés-negatív

Vastagbéltükrözés-negatív

2 db. mellkas, has, kismedence CT-negatív

2.db kismedence MR, találtak egy 6 mm.-es miomát amivel most nincs teendő

Csontizotóp vizsgálat-negatív 

2 db. autoimmun-szerológiai teszt- negatív

2 db. immun-fenotipizálás (limfóma kizárására) negatív

Állkapocs Ct-negatív

Fogorvos- negatív

Endrokrinológus talált pajzsmirigy alulműködést+gyulladást ami kezelve van

3 belgyógyásszal beszéltük át a dolgokat, tanácstalanok...

Csomó vérvételem volt-negatív

Vizeletminta-negatív

Gégész 2x vett torkomból mintát, kezelve lett

Bőrgyógyász-negatív

Nőgyógyász nézett hormonokat (tesztoszteron, ösztrogén és progeszteron kivételével) Lehet, baj, hogy az nem lett megnézve??

Csináltunk csomó tumormarker vizsgálatokat is-negatív

Mellkasröntgen-negatív

Arcüregröntgen-negatív

Hematológus is tanácstalan

Kardiológus szerint ok minden-Szív UH-negatív

 

Az utóbbi hónapokban észrevettem magamon, hogy nagyon nem bírom a meleget, fájnak a csigolyáim nyomásra, sokat köhögök és a hasam is nagyon sokat fáj. 

 

Kínomban elmentem egy reumatológushoz is aki elküldött gerinc és térd röntgenre. Meg megyek térd MR-re is, mert állítólag a térdeimben minimális víz van (eddig nem tudtam róla, meg nem is fájt) a doki szerint biztos a külföldi útjaim során szedhettem össze egy vírust, amit azóta is hordozok. Most csináltatott egy komplett vírus-szerológiát, meg mégegyszer megnézette az összes autoimmun antitesteket reumás betegségekre. Antibiotikumok nem használtak, pedig az utóbbi 3 évben bevettem jó pár levéllel. Ha bebizonyosodik, hogy vírus, akkor kapok antivirális tablettát. De mi van, ha nem bizonyosodik be? A hasam meg csak egyre jobban fáj...Nem pszichés tutira, mert ha pl. normál a hőmérsékletem és nincsenek fájdalmaim, akkor a világgal is minden rendben van. Olvastam valahol, hogy a mióma is okozhat mindenféle gondot és hőemelkedést is produkálhat. Na de egy 6 mm.-es? Az tuti, hogy van gyulladásom, mert ha pl. nagy ritkán (2 havonta) beveszek egy algopyrint, másnapra jobban vagyok. akkor a hőm is tök normális (36,6)...

 

Tanácstalan vagyok....

 

Soha nem szedtem fogamzásgátlót, tehát nem zavartam be a ciklusaimnak.

 

Viszont egy ideig anorexiás voltam és az USA-ban egy náthára olyan gyógyszert vettem be, amit pajzsmirigy betegeknem nem szabadna. Mondjuk, akkor nem tudtam még a betegségemről. Lehet, ott kaptam valami nyavalyát? Mert akkor kezdődtek a tüneteim. Kb. a hónap közepén lesz kész a vírus szerológiám, kiváncsi leszek, hogy találnak-e valamit...

 

 

 

 

livedo reticularis Creative Commons License 2013.02.28 0 0 2297

Sziasztok!

 

Régen jártam  felétek  és  igaz  nem  sűrűn   én  a  decemberi   hónapomat  kín  ként éltem  meg!

Ismét  fekély hátán   fekély és  most  újdonságként fel is  vizesedett a lábam kaptam  vízhajtót  perzse az  nem ért  semmit a leleteim  ismét  negetívak   lettek... Kicsit  unalmas már  ,de  most már  jobban  vagyok és  újra  dolgozom   mindenkinek   sok  egészséget  kívánok!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!