Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.14 0 0 101
Nem kell bántani Ullrichot. Ment mint egy gőzmozdony, menetrendszerint. Ráadásul csak 29 másodpercet vertek rá, ami azért kevesebb a múltkori több mint 3 percnél, amit Armstrongtól kapott. Valahogy úgy van a kerékpársport is mint a tenisz, nagyon számít a lelkiállapot. Ahonnan Pantani tegnap felkelt, azt nem sokan csinálják utána. (Talán kezd formába lendülni?)
Csodálkoztam a Banestón, hogy miért hajtották meg az emelkedő elejét. Csak lefárasztották az embereiket... Jimenez is elszállt az összetettben. Csak Ullrich maradt, de minimális eséllyel, mondjuk ha Armstrong bukik.

Majd jövőre jobban edzenek az európaiak, mert idén sehol sincsenek.

1Forma

Ernesto Serra Creative Commons License 2000.07.14 0 0 100
Bírom az ilyen szófordulatokat, hogy "agyon sztárolt", ez mit jelent? ez pozitív vagy negatív jelző? Pantani, Armstrong nem agyon sztárolt?
Előzmény: kivi (99)
kivi Creative Commons License 2000.07.14 0 0 99
Armstrong nagyont ment hétfőn is és ma is, de Pantani végre igazolta, hogy nem szabad őt leírni. A sárga trikóhoz már köze sem lesz, de az agyon sztárolt Ulrichot úgy hagyta ott, mint a szélvész. Pantani rulez! :)
rufati Creative Commons License 2000.07.13 0 0 98
Hi

Ha már itt tartunk hogy Wüst kiesett akkor azt is meg kell említeni hogy Steels is föladta!!! Nagy esélye van Zabelnek hogy nyerjen egy szakaszt! Egyébként Armstrongnagyon sportszerű volt!! Bár én Pantani drukker vagyok ezt még is el lehet ismerni!!!!

Szeva
rufati

Ernesto Serra Creative Commons License 2000.07.13 0 0 97
Armstrong egy gép az biztos, most már 80-20 % Armstrong-Ullrich győzelmi esélye szerintem, más nem nyerhet, hacsak ki nem esnek ők. Azért Indurainnál nem jobb, ez is biztos.
Előzmény: lemonhead (95)
wizes Creative Commons License 2000.07.13 0 0 96
Hát Armstrong nem akárki!
Ma ha akar, úgy nyer.
Azt, ahogy a végén átengedte Panataninak az több mint sportember!
Itt már nem lesz ifjú titán.
WG.
lemonhead Creative Commons License 2000.07.13 0 0 95
Sajnos nem lattam LIVE a mai szakaszt, csak az osszefoglalot neztem a eurosporton, de az utolso hegyen megint oriasit produkaltak. Foleg Pantani (akinek a celja mar nem a sarga triko, hanem a szakaszgyozelem volt) es Armstrong (aki meg Ullrichtol akart meg jobban meglepni). Szerintem a vegen Armstrong mar hagyta a szakaszt a Kaloznak neki eleg volt az a 27 mp amit ravert Ullrichra.
Most mar egyszeru a recept a vegeig: Armstrongot a hegyekben nem lehet megverni az idofutamon meg Ullrich nem tud ennyit hozni rajta (az is kerdeses, hogy tud-e egyaltalan valamennyit).
Ha jol emlekszem tavaly Armstrong az osszes kronot megnyerte. Persze akkor nem volt ott Ullrich.
Egy szo mint szaz: az idei Tourt csak Armstrong nyerheti, jobb mint Indurain valaha volt!
sgyozo Creative Commons License 2000.07.13 0 0 94
Bocsi nandu, hogy mégiscsak folytatom, de nem hagy nyugodni a téma. A Tour kezdete előtt olvastam egy hírt (azt hiszem az origón), miszerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a francia rendőrség nyomására beleegyezett abba, hogy a levett vizeletmintákat lefagyasszák és elraktározzák addig, amíg megfelelő módszert találnak az EPO kimutatására. Szerinted sosem tudják majd az EPO-t kimutatni, vagy hogy gondolod?

sgyozo

Előzmény: nandu (93)
nandu Creative Commons License 2000.07.13 0 0 93
Ma eddig egész jól röfög a letour.fr.
Azt hittem Otxoa ellőtte minden puskaporát a hétfői szakaszon, erre ma is elég jól megy.
(A doppingról: én biztos vagyok benne, hogy többé-kevésbé minden versenyző használ EPO-t hiszen hozzáférhető és nem kimutatható. A feladat csak az, hogy megfelelő orvosi kontrollal biztosítani kell, hogy a haemakrotin szint ne legyen túl magas. Ez azért megoldható. De a dopping kérdésről ne nyissunk vitát, ez csak egy mellékág volt.)
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.13 0 0 92
"Ullrich is abban az évben amikor elkapták a fonalat"

Hát... Pantani 96-ban nem indult, 97-ben (mikor Ullrich elkapta a fonalat) két hegyiszakaszt nyert. 98-ban ismételt (jó, akkor Ullrich nem kapta el a fonalat).
(EPO: nincs bizonyítva, hogy Pantani használta. Pont akkoriban volt nekem is vérvételem: a magyar egészségügy 54-ig egészségesnek fogadja el, Pantani meg 52-n volt. Ráadásul eleget vezekelt. Dierckxsens rohant vissza mihelyt tudott, Pantani meg két hétből 1 évet csinált. Nem tudom elhinni, hogy doppingolt.)

Szerintem ne más versenyzőket piszkálj, hanem Armstrongot dicsérd. Megérdemli.

1Forma

Előzmény: nandu (90)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.13 0 0 91
Üdv!

Hát eljött a nagy nap, megmásszák a Mont Ventoux-t. Ullrich előre szólt, hogy nem fogja támadni Armstrongot, legfeljebb, ha Armstrongnak nehézségei lesznek. Akkor pedig az amerikai sem fogja erőltetni a dolgot, neki már nem sietős. Figyelni fog viszont azokra, akik elöl vannak (Jimenez pl.). Szerintem ez egy Escartin, Pantani, Virenque vagy kissebb nevű hegyimenő-nap lesz.

Wüst kiszállt!!! Úgy tűnik, hogy ez is Zabelé lesz. (Nem értem a Mapei-t, miért nem erőltetik Steels-t, hogy rámenjen a részhajrákra is.)

1Forma

nandu Creative Commons License 2000.07.13 0 0 90
Felejtsétek má' el Pantanit. Én nem szurkolok senkinek, de Armstrong annyira erős volt a Hautacamon, utoljára Indurain csinált ilyet ha jól emlékszem Alpe d'Huezben. Érdekes, akkor is egy szökevény nyerte a szakaszt, Indurain csak második lett, de megnyerte a Tourt.
Pantaninak meg EPO nélkül nem megy olyan jól.
Sosem fogom megérteni, mitől hívnak valakit hegyi menőnek, amikor a hegyekben is, a cronón is, a sík terepen is egyformán kikap egy menőtől (csak így,hegyi nélkül). Ilyen menő Armstrong, ilyen volt Riis, Indurain és Ullrich is abban az évben amikor elkapták a fonalat. Ilyen Zülle is de neki valahogy nem jön össze.
Szóval én nem hívnám magam hegy menőnek ha egy hegyi szakaszon ilyen simán otthagy egy "nem hegyi menő".
Nekem is van tapasztalatom, hogy maradtak le lihegve a milliós bringával felszerelt hegyi menők a Glocknerstassén mikor odaléptem a Favoritnak...(hja, a régi szép idők)
Előzmény: kivi (88)
wizes Creative Commons License 2000.07.11 0 0 89
Kalóz lassú véleményem szerint /szvsz/
L. A nyer vagy ifjú titán mint mondám.
WG.
kivi Creative Commons License 2000.07.11 0 0 88
Én továbbra is várok Pantanitól valami nagyot. Nem tudom elképzelni, hogy csak ennyit tud most. Csütörtökön talán még nem, de az Alpokban elő fog bukkanni ismét. Szerintem.
wizes Creative Commons License 2000.07.11 0 0 87
Hááát nem tudom ki lesz a végső sárga, de nem sok a jelölt hirtelen.
Szerintem L. Armstrong, J. Ullrich /habár a tegnapiak miatt gyengének tűnik L. A. bika/, vagy egy új titán!
Csak nézem és sokszor ámulok mire képesek ezek a fickók!
Mindig félek a bukásoktól!
WG.
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 86
Ezt nem is akartam elküldeni. :-( Szemét Internet Explorer. Egyszer használom...
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 85
Kedves Ernesto!

OFF
Teljesen ingyen és bérmentve. Még postaköltség sincsen. Annyira nincs, hogy mivel nem voltam otthon, a postás a kapu felett hajította be :-( /mint már említettem: hatalmas borítékban küldik, nem fér be a ládába/.
ON

Jimenez tényleg jól ment. Figyelni is fog rá Armstrong, annak ellenére, hogy nagy a hátránya. Őt és Escartint jelöltem meg a pöttyös esélyeseként, de láthatóan nem érdekli őket. Idén is Virenque-é lesz.
Armstrong és krízis? Hát, ahogy felficánkolt a hegyre, mikor még Jimenez is vágta a grimaszokat...elég valószínűtlen. Ismétlem: nem lennék Ullrich helyében. Az a minimális esély hatalmas teher számára. Pantani már felszabadultan mehet.

OFF
Ha úgy tudnék tekerni, mint Armstrong, szívesen lennék a postásod - na meg a pólókért se lenne rossz :-)

1Forma

Előzmény: Ernesto Serra (82)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 84
Kedves Ernesto!

OFF
Teljesen ingyen és bérmentve. Még postaköltség sincsen. Annyira nincs, hogy mivel nem voltam otthon, a postás a kapu felett hajította be :-( /mint már említettem: hatalmas borítékban küldik, nem fér be a ládába/.
ON

Jimenez tényleg jól ment. Figyelni is fog rá Armstrong, annak ellenére, hogy nagy a hátránya.

OFF
Ha úgy tudnék tekerni, mint Armstrong, szívesen lennék a postásod - na meg a pólókért is :-)

Előzmény: Ernesto Serra (82)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.07.11 0 0 83
Annyi polót kapsz, hogy kezdem azt hinni, hogy te vagy a postásom :))
Előzmény: Törölt nick (81)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.07.11 0 0 82
OFF
1forma! ingyen kaptad azokat a pólókat, vagy fizettél értük?
ON

"Nem tudom elképzelni, hogy elveszítse ezt a Tourt."

Én azért igen, bár szükség van a legendásan erős fantáziámra:)

Armstrong szerintem nem fogja így bírni minden hegyen, azért ő nem hegyimanó, Jimenez, Viranque viszont mindig ott lesz az élbolyban a hegyeken, Viranque-ot már évek óta nem érdekli a sárga trikó szerintem, csak a pöttyösre hajt, Jimenez viszont továbbra is a titkos favoritom, nyerni ugyan elég kicsi az esélye, de az első háromba odaérhet, ha viszont 2 perc előnyt gyűjt a hegyekben, még nyerhet is, állítólag sokat fejlődött a cronókon.
Ullrich és Armstrong együtt fog tekerni, valószínű és Ullrich arra fog várni, hogy Armstrong krízisbe kerüljön, akkor ellép tőle és máris a cronó dönt, amiben talán Ullrich jobb, messze nem dőlt még el szerintem.

én azt mondanám: Armstrong 55% Ullrich 40 % Jimenez 3 % más 2 %

Előzmény: Törölt nick (80)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 81
OFF

Kedves Ernesto!

Nem tudom jártál-e a F1 topicban. Ha nem, akkor itt szólok, tegnap kaptam egy második polót a Williamstől. Nézz rá a postásodra, mert lehet, hogy most nyúlja le a második pólódat! :-)

1Forma

Előzmény: Ernesto Serra (75)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 80
Kedves kivi!

Bár igazad lenne. Szívem szerint Pantaninak szurkolok, de el kell ismernem, nagyon kipukkadt. Szerintem azért annyira rossz helyzetben nincs, mert az összetettben már nem számít, ezért Armstrong majd hagyja szökni. (Bár a RAIUNO-nak azt nyilatkozta, hogy Pantani még továbbra is fontos tényező a versenyben. Udvarias volt.) Kérdés, hogy miért nem bírta (10 km - en 5 perc Armstrongtól, az utolsó kettőn 2 perc Ullrichtól). Elég rendesen ment az utolsó hegyig, aztán szállt el. Most 2 napig pihen, aztán meglátjuk. Benne lehet még egy szakaszgyőzelem.

Ullrich helyében nem lennék. Lehet, hogy tartalékol (Armstrong szerint még mindig komoly esélyes - persze a kötelező szerénység), de lehet, hogy nem bír többet. Nem hiszem, hogy a hegyeken verni tudná Armstrongot, csak a kronón lenne esélye, de itt is legalább olyan jó az amerikai.

Armsrtongnak meg új nevet kellene adni: Legstrong. Tényleg Indurain legszebb napjait idézte. Nem tudom elképzelni, hogy elveszítse ezt a Tourt.

1Forma

Előzmény: kivi (76)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 79
Kedves hamba!

Tenk jú, veri máccs! - én is tudok azért :-)

Spanyolban?! Mégis hány nyelven tudsz?

1Forma

Előzmény: hamba (64)
norbika Creative Commons License 2000.07.11 0 0 78
Üdv!

Bocs, ha túl triviális a dolog, de hogyan követitek a tour-t a letour.fr-en???

sgyozo Creative Commons License 2000.07.11 0 0 77
Bár a Tour elsőszámú esélyesévé lépett elő ma, de inkább tegnap Armstrong, azért én még nem kiáltanám ki győztesnek. Ezt az elmúlt évek Tourjaira alapozva állítom:
'97: Ullrich megnyerte a második hegyi szakaszt, mindenki el volt ájulva, hogy mekkora formában van, de aztán a többi hegyen már csak a tempót tudta tartani a hegyimanókkal, egyszer Riis vitte fel Virenqure, Armstronggal is történhet ilyesmi, és a krónón Ullrich adhat még neki perceket is.
'98: A hegyek előtti utsó krónó előtt kizárták az egész Festinát, Ullrich nagy fölénnyel nyerte a krónót, mindenki azt hitte, hogy ő nyeri a Tourt, aztán egy szakaszon eléhezett és Pantanié lett a sárga trikó.
'99: Tavaly ugyanígy otthagyta az egész mezőnyt az első hegyi szakaszon, de később már adtak neki 1-2 percet a hegyimenők.
Összefoglalva: igaz, hogy a fenti 3 esetből 2-szer nyert a korán nagy esélyesnek kikiáltott versenyző, de ezekben az esetekben az utolsó krónó egyértelmű esélyesei voltak ők. Most benne lehet a pakliban, hogy Ullrich ad 1-2-3 percet Armstrongnak a krónón, és az egyik hegyi szakaszon ad neki 1-2 percet, így nyerhet ő is. Mivel Armstrong is nagyon jó időfutammenő, a hegyimenőknek egy legalább 5 perces előny kell a krónóra, hogy ővék lehessen a végén a sárga trikó. Tippem ezért: Armstrong-Ullrich-Más: 70%-20%-10%
A zöld trikó szerintem már végig Zabelen marad, ő ezért jöt, a pöttyös meg igencsak Virenquenek áll, mert a mai két szökevény nemigen fog több pontot gyűjteni és a ma látottak szerint Virenque meg ezért (is) jött.

sgyozo

kivi Creative Commons License 2000.07.10 0 0 76
A 10'54" hátrány elég tetemes, de még hátra van a verseny 2/3-a. Én nem tudom elképzelni, hogy az első hegyen kipurcanjon. Nem csak azért kételkedem benne, mert ő a kedvencem, hanem azért is, mert ez ellentmond az eddigi híreknek. Kihagyta szinte az összes VK futamot, a Giro-n is csak "edzett", nem létezik, hogy az eddigi összes edzés csak erre volt elég. Én főleg az időjárásban látom a problémát. Persze ez nem mentség neki, de a Giro-n látott formájához képest csak jobb lehet most. Pedig már ott is jó erőben volt. Csütörtökön meglátjuk a többit.
Előzmény: Ernesto Serra (75)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.07.10 0 0 75
Na igen, de akkor Pantani nem került ennyire már-már megalázó helyzetbe, ha az történik, amit mondasz, akkor ott van még Ullrich, Jimenez, ez tour már nem Pantaniról fog szólni szerintem, pont ott verték meg ami az erőssége, és ez lelkileg is elég demoralizáló, gondolom. Ha cronón kap ennyit, nem lenne ekkora gondban, de láttad te is hogyan erőlködött, néhány percig bírta csak a tempót Armstronggal, nem ezt a kalózt szoktuk meg. Szerintem Pantaniban ennyi van most, Ullrich viszont nem vette fel a kesztyűt, ment a saját tempójában, nem derült ki, hogy ennyit tud csak, vagy csak tartalékol későbbre.
Előzmény: kivi (74)
kivi Creative Commons License 2000.07.10 0 0 74
Ennek ellenére én Pantanitól még sokat várok. Sok hegy van még hátra, és Armstronggal is bármi történhet. Lásd 98-ban Ulrichot, aki a sárga trikót vitte, de egy hegyen eltaktikázta magát, eléhezett, és Pantani úgy hagyta ott mint a gyorsvonat a rinocéroszt.
Előzmény: lemonhead (72)
Ernesto Serra Creative Commons License 2000.07.10 0 0 73
képtelenség bejutni a letour.fr-be, nekem épp most sikerült, úgyhogy, ha valakinek nem megy ide írom az elejét:

1 001 ARMSTRONG Lance USA USP en 39h 24' 30"
2 061 ULLRICH Jan GER TEL ŕ 04' 14"
3 101 MOREAU Christophe FRA FES ŕ 05' 10"
4 048 WAUTERS Marc BEL RAB ŕ 05' 18"
5 056 LUTTENBERGER Peter AUT ONC ŕ 05' 21"
6 102 BELOKI Joseba ESP FES ŕ 05' 23"
7 032 BELTRAN Manuel ESP MAP ŕ 05' 44"
8 026 OTXOA Javier ESP KEL ŕ 06' 13"
9 015 JIMENEZ José Maria ESP BAN ŕ 06' 21"
10 103 CASERO Angel ESP FES ŕ 06' 55"
11 151 VIRENQUE Richard FRA PLT ŕ 06' 59"
12 057 OLANO Abraham ESP ONC ŕ 07' 15"
13 011 ZULLE Alex SUI BAN ŕ 07' 22"
14 031 BARTOLI Michele ITA MAP ŕ 07' 23"
15 024 HERAS Roberto ESP KEL ŕ 07' 33"
16 041 BOOGERD Michaël NED RAB ŕ 07' 33"
17 021 ESCARTIN Fernando ESP KEL ŕ 07' 34"
18 051 JALABERT Laurent FRA ONC ŕ 08' 01"
19 016 MANCEBO Francisco ESP BAN ŕ 08' 21"
20 035 NARDELLO Daniele ITA MAP ŕ 08' 48"
21 125 MATTAN Nico BEL COF ŕ 09' 51"
22 137 VAN DE WOUWER Kurt BEL LOT ŕ 09' 52"
23 012 ARRIETA José Luis ESP BAN ŕ 10' 11"
24 104 GARCIA CASAS Félix ESP FES ŕ 10' 19"
25 071 PANTANI Marco ITA MER ŕ 10' 34"
26 059 SERRANO Marcos ESP ONC ŕ 11' 32"
27 065 GUERINI Giuseppe ITA TEL ŕ 11' 41"
28 067 VINOKOUROV Alexandre KAZ TEL ŕ 11' 53"
29 053 ETXEBARRIA David ESP ONC ŕ 12' 05"
30 004 HAMILTON Tyler USA USP ŕ 12' 13"

lemonhead Creative Commons License 2000.07.10 0 0 72
Nem hiszem, hogy van valaki aki meg tudna verni Armstrongot. Legfeljebb Ullrichnak lehet valami keresnivaloja, de ha Armstrong tovabbra is ilyen formaban marad akkor neki sincs sok eselye. Ahogy otthagyta Pantanit meg a tobbi hegyi menot az fantasztikus volt. Igaz sok van meg a vegeig, es Armstrongonak most a sarga trikot kell vedenie, de nehez lesz ot megverni a hegyekben, a kronon meg meg nehezebb.
Pantani megsincs akkora formaban mint mondtak, bar lehet, hogy egy szakaszon meg megrazza magat, de a vegso gyozelembe mar nem nagyon fog beleszolni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!