Keresés

Részletes keresés

ezsuzsa1 Creative Commons License 2016.06.29 0 9 17774

Kedves Mindenki!

Szeretném megosztani veletek a történetemet, illetve annak egy kis részét. Az elmúlt 2 évben, ma vettem részt a 7. orvosszakértői vizsgálaton, az azt megelőző számtalan vizsgálatot már nem is említem,. És ma esett meg először, hogy az orvos neurológiai vizsgálatot végzett! Ez azért lényeges, mert az eddigiek, neurológiai vizsgálat nélkül tettek olyan megállapításokat, amelyek a klinikai vizsgálatokkal ellentétesek. Pl. megtalálták az elveszett reflexeimet. :D Egész pontosan átmásolták az előző szakvéleményt. 

Nemcsak ez a lényeg. Mindegy, hogy másodfokú vagy bírósági szakértői vizsgálat volt, mindannyian csak az utolsó vizsgálat utáni leleteket akarták megnézni. Most a sarkamra álltam (csak képletesen, mert másképpen nem tudok), és közöltem, hogy mindet szükséges átnézniük! Igaz, a magyarázatom is meg volt. A legelső véleményező több idegen betegséget állapított meg, amelyeket nem diagnosztizáltak nálam, a többi meg másolta. Természetesen a sajátjaim helyett. Így a két legutóbbi igazságügyi orvos kénytelen volt figyelembe venni, bár még nem tudom milyen eredménnyel.

Tehát, aki azért fellebbez, vagy fordul bírósághoz, mert elégedetlen a szakvéleménnyel, ne hagyja magát! Igenis nézzék meg azokat a leleteket, amelyek ellentétesek, vagy nem korrekt módon értékeltek!

Azt már megtanultam, hogy a kevésbé korrekt orvosok, nagyon spécin tudnak fogalmazni. Mert nem mindegy, hogy nem akar, vagy nem tud a beteg valamit elvégezni! Sőt az is megesett, hogy így írta le: "testtávoli segédeszközt nem használ", de azt elfelejtett odaírni, hogy ortopédcipőt és bayer sínt visel, így mindenki arra következtetett, hogy nincs szükségem a járáshoz semmilyen eszközre. Természetesen ez az értékelésnél már meg is látszik. Komolyan mondom, nekünk betegeknek lassan orvossá kell képezni magunkat! Sőt a jogászi végzettség is jól jön. 

Ezek után, már lassan kívülről fújom a NEMFI rendelet rám eső tételeit, és már piszokul unom ezt a macska-egér játékot, amiben az egér én vagyok!

Milyen jó lenne, ha egy korrekt orvosszakértői véleményezés után kérdőre vonnák a legelső orvost, aki hülyeségeket írt le, és a többieket, akik azt lemásolták, ahelyett, hogy az orvosi dokumentumokat kézbe vették volna!

 

 

words about future Creative Commons License 2016.06.29 -8 2 17773

"Alkalmazhat egy cég, ha épp folyamatban van a rokkantsági ellátásom?

Jelenleg folyamatban van a rokkantsági ellátásom, majd kell mennem bizottság elé. Ilyenkor egy cég alkalmazhat így hogy folyamatban van? Illetve hány órába mehetek ha igen?

 

Két dologra kell ügyelnie az ügye kapcsán.

1. A "2011. évi CXCI. törvény a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról" alapján:

"Megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira jogosult az a kérelem benyújtásakor 15. életévét betöltött személy, akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű (a továbbiakban: megváltozott munkaképességű személy), és aki * 
a) a kérelem benyújtását megelőző

aa) 5 éven belül legalább 1095 napon át,

ab) 10 éven belül legalább 2555 napon át vagy

ac) 15 éven belül legalább 3650 napon át

a Tbj. 5. §-a szerinti biztosított volt;

b) keresőtevékenységet nem végez és

c) rendszeres pénzellátásban nem részesül."

Tehát azon a napon, amikor ellátás iránti kérelmet terjeszt elő a hatóságnál, fontos, hogy igazolnia kell, keresőtevékenységet nem végez.

A másik lényeges dolog, amit szem előtt kell tartania: attól függetlenül, hogy Ön számára rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást állapítanak meg, munkaidő-korlátozás nélkül dolgozhat a jövőben is, azonban keresete három egymást követő hónap mindegyikében nem haladhatja meg a mindenkori minimálbér 150%-át."

560707 Creative Commons License 2016.06.29 0 3 17772

Nemhogy az egészségeseket foglalkoztatnák! Nekik sincs munkájuk, menyemnek sincs már egy éve, pedig nem alul képzett.

words about future Creative Commons License 2016.06.29 -8 3 17771

Amit kapunk többen, a sok  ledolgozott év után, mint "ellátást", az sem elég semmire sem, beosztani nem lehet...
Ha kivezényelnének valamikor a jövőben, mert valami csoda folytán (távgyógyítás, ráolvasás, számomra még ismeretlen varázsigékkel),rohamszerűen "meggyógyulnánk" akkor a kettő együttes összege  sem volna elég a megélhetéshez. A helyzet elkeserítő, de nem reménytelen. Kell, hogy valami jó történjen már helyzetünkben  - annyi rossz után...Soha nem szabad feladni. Túlélők vagyunk! 

Majd jönnek a tapasztalatok, jövőre. Ez a munka év végéig kitart.  Az érintetteket nyilván már behívták, hó vége van, júl. 1-jével indulnak, szegények. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.29 0 9 17770

Sajnos az összegek bruttóban értendők és nevetségesek! Ebből vedd meg a bérletet és egyél mellé valamit. Mennyi marad???? Borzalom!!! Ja és napi 6 órásban, ez pofátlanságnak a teteje. 

Előzmény: words about future (17769)
words about future Creative Commons License 2016.06.29 -8 2 17769

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/specialis-kozfoglalkoztatasi-programok

 

"Speciális közfoglalkoztatási programok 2016. június 20. 14:19

 

 

A Kormány általános célja a teljes foglalkoztatás megvalósítása. Ennek érdekében a jelenleg a közfoglalkoztatásba is nehezen bevonható személyek foglalkoztatását és foglalkoztathatóságát kívánja fejleszteni oly módon, hogy számukra a foglalkoztatás mellett munkaerő-piaci, szociális és egészségügyi szolgáltatásokat nyújt. Ezen szolgáltatások nagy mértékben elősegítik ezen személyek munkavégző képességének fejlesztését, a munkára történő szocializációjukat.

 

A foglalkoztatásba mentális, szociális vagy egészségügyi okokból be nem vonható álláskeresők számára tervezett speciális közfoglalkoztatási pilot program 2016. július 1-jén kerül elindításra 5 hónapos időtartamra 4 megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Zala), mindösszesen 300 fővel. A program a jelenleg működő önkormányzati nonprofit gazdasági társaságoknál (pl. településüzemeltetési feladatokat ellátó szervezetek), vagy települési önkormányzatoknál kerül megvalósításra. A programban résztvevő települések kiválasztására a BM, az érintett járási és kormányhivatalok, valamint a települési önkormányzatok közös szakmai egyeztetését követően került sor.

 

A megvalósítási helyszínek, az ún. közfoglalkoztatási pontok önkormányzatoknál történő létrehozásával a településen és a környező településeken lévő halmozottan hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatása biztosíthatóvá válik. Ezzel nő az adott településen a foglalkoztatottak létszáma, helybéli munkalehetőséget teremt az üzem irányítását, szervezését végző lakosok számára, erősíti a település lakosságmegtartó képességét, javítja a nehezen elhelyezhető személyek mentális, szociális helyzetét. A beazonosított problémák alapján a munkavégzésre képes személyek a közfoglalkoztatási ponton végezhetnek az állapotuknak megfelelő egyszerű, rövid időn belül elsajátítható, betanított munkafeladatokat.  

 

Annak érdekében, hogy a célcsoportban lévő személyek problémáit beazonosíthassuk, állapotfelmérésre kerül sor (beazonosítást), amely alapján a megfelelő szakemberhez irányíthatják őket a diagnózis pontos felállítása érdekében. A beazonosított problémák (egészségügyi, mentális, szociális, stb.) alapján kerül sor az egyénre szabott szolgáltatások nyújtására. 

 

Az egyénre szabott szolgáltatások (munkaerő-piaci, szociális és egészségügyi), a munkaerő-piaci képzések és az egyidejű foglalkoztatás egy programban megvalósuló, komplex fejlesztő csomagja biztosíthatja ezen személyek problémáinak hatékony kezelését, felzárkózásuk elősegítését.  

 

A speciális közfoglalkoztatási program időtartama alatt a résztvevő közfoglalkoztatottak új típusú, speciális közfoglalkoztatási bérben részesülnek, mely napi 6 órás munkaidőben történő foglalkoztatásra nyújtható.  

 

A közfoglalkoztatási bér és a közfoglalkoztatási garantált bér megállapításáról szóló 170/2011. (VIII. 24.) Korm. rendelet módosítása alapján a speciális közfoglalkoztatási bér a következő:

 

2/C. § (1) A közfoglalkoztatási pontok által indított speciális közfoglalkoztatási programban 6 órában foglalkoztatott közfoglalkoztatott részére megállapított speciális közfoglalkoztatási bér: 

a) havibér alkalmazása esetén 41 556 forint, 

b) hetibér alkalmazása esetén 10 389 forint, 

c) napibér alkalmazása esetén 2077 forint. 

 

(2) A legalább középfokú iskolai végzettséget és szakképesítést igénylő munkakör betöltése esetén a közfoglalkoztatási pontok által indított speciális közfoglalkoztatási programban 6 órában foglalkoztatott közfoglalkoztatottat megillető speciális garantált közfoglalkoztatási bér: 

a) havibér alkalmazása esetén 53 277 forint, 

b) hetibér alkalmazása esetén 13 319 forint, 

c) napibér alkalmazása esetén 2663 forint.”

Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 3 17768

Kedves Mozgássérült!

Az csak természetes, hogy leírom, hogy milyen minősítést kapok, de gondolom szeptember 5-ig meg fogom tudni, mert akkor jár le az ideiglenes özvegyi. De lehet hogy előbb is meg fogok próbálkozni,  telefonon hátha adnak felvilágosítást előbb is. 

Jó éjszakát Sorstársad

Előzmény: Törölt nick (17760)
Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 4 17767

Kedves Csakvirág, Betegtársaim!

Köszönöm őszinteségedet! Igen én is tudom, hogy az internetnek vannak óriási veszélyei. Soha nem tudhatjuk, hogy ki ül a gép másik végén. Sőt feltételezem, hogy hivatalos látogatók is előfordulhatnak, ezért nem szabad magunkat teljesen kiadni. Eddig ez a második fórum, ahol írogatok. Az első a Házipatika mellrák fóruma volt. Óriási lelki erőt, és gyakorlati segítséget adott számomra. Csak az egy kicsit mégis más volt mint ez. Ott mindenkinek ugyanaz volt a problémája, és az újakat nagy szeretettel segítették a többiek, nagyon hasznos volt. Ez a fórum is az, de itt egy kicsit  óvatosabbnak kell lennünk. De amit sok ember részéről tapasztalok, az a naprakész felkészültség, és ez is nagyon fontos számunkra, mert időt, energiát nem kímélve egyesek próbálnak tájékoztatni a pillanatnyi helyzetről Az együttgondolkodásnak  vannak előnyei, mert nem vagyunk mindnyájan jártasak a törvények értelmezésében, de ebben sokat segítenek betegtársaink. Köszönet nekik ezért. Viszont a sok fájdalom, visszautasítottság megkeseredetté tehetik az embert, ez valahol érthető, mert legtöbben nagyon nehéz körülmények között élünk, vagy vegetálunk, Nehéz azt elfogadni számomra is, hogy még egy pár éve tele voltam tervekkel, volt jó munkahelyem, szerettem dolgozni, és akkor jött valami, ami mindent megváltoztatott, és valahogy nem akar végeszakadni ennek a sorozatnak, és nem is fog, mert már helyrehozatlan veszteségek értek. Sokan ezért vagyunk megkeseredve, mert nem találjuk az alagút végét, és egyre mélyebbre süllyedünk. Biztosan ezzel is céljuk vannak valakiknek, hogy ennyire mostohák lettünk, mert betegek vagyunk. 

Ez sajnos elég negatívra sikeredett, de csak az érzéseimet írtam le.

Szép álmokat, és fájdalommentes éjszakát kívánok Mindenkinek!

Sorsrstárs56

 

Előzmény: csakvirág (17765)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 4 17766

Szívesen. 

 

További szép estét Neked és minden Sorstársunknak!

Előzmény: csakvirág (17765)
csakvirág Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17765

Kedves Betegtárs, Kedves Kati!

 

Mint ahogy eddig is, őszinte leszek. Hiába is keresnéd vissza, megszüntettem azt az emailomat.

 

Az Ember mindig tanul, olvas, gondolkodik...., én is így teszek és igyekszem mindig a leghelyesebben viselkedni, cselekedni az ÉLET minden területén.

Voltak itt a fórumon rám is kihatással való, negatív dolgok. Ezért én is rengeteg mindent gondoltam át, olvastam vissza és mérlegeltem. Sőt tanultam ismét, amit most ezen formán köszönök meg az illetőnek.

 

Köszönöm W A F a mindig higgadt, előrelátó gondolkodásodat és azt külön, h. ezt meg is osztod Mindenkivel! Tanultam az általad írtakból, köszönöm Neked! :)

 


Folytatva, Kedves Kati, hidd el, okkal döntöttem és cselekedtem úgy, h. nincs többé, az az elérhetőségem.

Ettől függetlenül, h. nem ismerem meg a konkrét történetet, nem biztos, h. segíteni sem tudok..... Ez majd kiderül.

Számomra Te nagyon kedves Személyiség Vagy, szeretettel gondolok Rád! :)

 

Szép estét kívánok Neked és minden kedves Fórumozó Társamnak! :)

 

csakvirág

 

csakvirág Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17764

Kedves Ibi!

 

Őszintén, tiszta szívből írom Neked, h., nagyon,-és kizárólag EMBERI viselkedésre utal,ha valaki tud bocsánatot kérni. Te átgondoltál egy cselekedetedet és beláttad mivoltját. Hidd el,-és egyben kérlek tedd Magadévá ennek pozitivitását, jó lelkű, értékes Ember Vagy!! :) 

Kevesen tudnak bocsánatot kérni, sőt kevesen látják be azt is, ha hibáznak!

 

Kedves SAA71!

 


Te elfogadtál bocsánat kérést és képes Vagy felülkerekedni, sőt még igyekszel segíteni is!  Az elfogadás az számomra u.annyira nemes és bölcs cselekedet, mint a kérés! 

Tőled is nagyon szép EMBERI viselkedés! :)

 

Azért ajánlom Mindenki figyelmébe, mert esendőek vagyunk Mind... s könnyen megtörténhet egyik nap velem, másik nap mással, h. helytelenül cselekszik. 

És itt van Két Ember példaértékű cselekedete!!

 

Szép estét kívánok Nektek, szeretettel! :)

 

csakvirág

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 -1 8 17763

Nem akarok itt drámázni, de ezektől minden kitelik. Visszamenőlegességgel, megszüntetett végleges határozatok után már semmin se csodálkozok. Bőven odatolják az arcukat a törvényhez, részükről eddig se volt titok a rokkantak utálata. 

Előzmény: words about future (17762)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17762

Kedves Ibi!

 

Ebben a tájékoztatóban a rehabilitációs ellátottakat említik a megvált. munkaképességűek közül.

 

Mivel magyaráznák, hogy valaki időtlen idők óta rokkant, vagy friss határozatos rokkantellátott, aztán felülbírálnák és hirtelen, mintegy varázsütésre, "meggyógyulna"? Ki vállalja ezt be? Mivel magyaráznák a hirtelen "javulást"?

 

Reméljük a legjobbakat!

Előzmény: ibi43 (17759)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 11 17761

Korrekt az írásod, nincs semmi baj. Fórum erre is jó, hogy van kivel és kihez írni.

Sajnos velünk kapcsolatos kilátások nem biztatóak. Próbálj meg valami pozitívumot keresni pl. olvass könyvet, engem speciel kikapcsol. 

Előzmény: ibi43 (17751)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 -1 2 17760

Ha megkapod a határozat végzést. Ha nem megterhelő tudasd velünk, mit kaptál? Sok jót nem hallottam a Thököly uti központról. Habár én nem ott voltam. Az ,hogy a vizsgáló orvos és aszintesse kedves a VIZSGÁLATNÁL az szerintem nem jelent semmit sem. Főleg azt a dumát, hogy nem tudja megjosolni az eredményt mert nem rajta mullik. Csak rajta mullik minden. Mert előbb írtam, hogy özvegyi nyugdijas vizsgálatnál nem kell menni az orvos után sehová se. 

Előzmény: Sorstárs56 (17754)
ibi43 Creative Commons License 2016.06.28 0 8 17759

Kedves WAF!

 

Köszi, hogy ismét előrukkoltál jó pár bennünket érintő írással.

Sajnos, elég leamortizált állapotban vagyok, a logika nem igen működik nálam pillanatnyilag.

 

Jól olvastam, rokkantsági ellátottakat ez a közmunka elvileg nem érint?

 

Hát fogalmam sincs, mire lennék én képes deformált bokákkal, medenceszorítóval meg mindkét kezemen kézmerevítővel.

A szedett gyógyszerek hatásáról, mellékhatásáról már ne is beszéljek.

 

Igaza van AAA71-nek, valóban pesszimista vagyok. Vagy inkább rettegő, pánikoló? Kikészít ez a helyzet, ez a kiszolgáltatottság érzés. Mit akarnak még velünk? Jó, hogy nem munkatábort létesítenek számunkra.

 

Pár hétköznapi szóval leírhatnád a véleményed, megláátásod. 

Köszönöm!!!

Előzmény: words about future (17758)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 4 17758

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/mit-jelent-az-orszagos-kozfoglalkoztatasi-program

"Mit jelent az országos közfoglalkoztatási program?

Válasz

Az országos közfoglalkoztatási program támogatható, amennyiben a program az Országgyűlés vagy a Kormány által meghatározott cél elérésére irányul, valamint az álláskeresők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult személyek, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény szerinti rehabilitációs ellátásban részesülő személyek közfoglalkoztatása valósul meg.
Közfoglalkoztató részére akkor nyújtható támogatás, ha a munkavégzéshez kapcsolódóan foglalkoztatást elősegítő képzés lehetőségét biztosítja, valamint más központi költségvetési előirányzatból támogatásban nem részesül (ide nem értve a közfoglalkoztató alapfeladatainak ellátásához nyújtott támogatást.

A legnagyobb országos közfoglalkoztatók a vízügyi igazgatóságok, állami erdőgazdaságok, nemzeti park igazgatóságok, vízgazdálkodási társulatok, rendészeti szervek, MÁV stb."

 

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/gyakran-ismetelt-kerdesek

 

http://kozfoglalkoztatas.kormany.hu/milyen-hosszu-a-munkaido

 

"Milyen hosszú a munkaidő?

Válasz

A munkaidő 4, 6 vagy 8 órás lehet a közfoglalkoztatási jogviszony típusától függően (rövid, hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás, országos program). Alapvetően a 8 órás foglalkoztatást támogatja a Belügyminisztérium a programokban, de egyes esetekben – például munka jellegéből, bevont személy állapotából adódóan – lehet ettől eltérő 4, vagy 6 órás a foglalkoztatás. Rehabilitációs ellátásban részesülők esetén például lehetőség van a napi 4 órás munkaidejű foglalkoztatásra, tekintettel a bevont személy egészségi állapotára."

 

Ibolyafr Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17757

Természetesen, megírom majd!

Előzmény: mi lesz velünk (17746)
words about future Creative Commons License 2016.06.28 -8 3 17756

1040/2016. (II. 11.) Korm. határozata közfoglalkoztatás 2016. évi céljairól és a közfoglalkoztatás szempontjából kiemelt települések meghatározásáról

 

Hatály: közlönyállapot (2016.II.11.)

 

1. A Kormány 2016. évre a közfoglalkoztatás céljaként

a) a Start-munkaprogram folytatását, fokozatos kiterjesztését, hosszabb időtartamú foglalkoztatási lehetőség biztosítását;

b) az elsődleges munkaerő-piacról kiszorultak, különösen a munkaerő-piacon halmozottan hátrányban lévő foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülő, illetve álláskeresési vagy szociális ellátásra nem jogosult álláskeresők, az alacsony iskolai végzettségűek, a tartósan munka nélkül lévők (kiemelten a megváltozott munkaképességűek, a hajléktalanok, menekültek és oltalmazott jogállásúak, a menedékjogról szóló törvény szerinti elismerést kérő személyek, valamint a kijelölt tartózkodási helyen élő harmadik országbeli állampolgárok, a roma nemzetiségű álláskeresők, továbbá a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. által működtetett „Határozott idejű bérleti szerződés” programban részt vevő álláskeresők) foglalkoztatásának és foglalkoztathatóságának növelését figyelembe véve az álláskeresők ügyfél kategorizálási rendszerben történt besorolását;

c) a közfoglalkoztatással érintettek, különösen a b) pontban meghatározott célcsoportok munkaerő-piaci (re) integrációjához leginkább szükséges és megfelelő, személyre szabott munkaerő-piaci szolgáltatásokhoz és képzésekhez való minél szélesebb körben való hozzáférését;

d) az értékteremtő, hasznos, a helyi sajátosságokon alapuló, a település önfenntartását elősegítő programok támogatását, valamint a nem megfelelő mentális, szociális, egészségi állapotú álláskeresők esetében a társadalmi beilleszkedést szolgáló, a célcsoport sajátosságait előtérbe helyező közfoglalkoztatási programok indítását;

 

2. A Kormány

a) egyetért azzal, hogy a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzési programok és munkaerő-piaci szolgáltatások főszabályként uniós, illetve indokoltság esetén központi költségvetési források terhére valósuljanak meg a területi felzárkózási koordinációs központi feladatok ellátására kijelölt állami szerv bevonásával;

b) egyetért azzal, hogy a közfoglalkoztatásra és a versenyszférában történő elhelyezkedést segítő intézkedésekre egyaránt szükség van, és ezeket komplementer módon úgy kell megvalósítani, hogy együttesen a foglalkoztatás tartós és - a költségvetés lehetőségeit figyelembe véve - pénzügyileg is fenntartható növekedését eredményezzék;

c) felhívja a közfoglalkoztatásban érintett belügyminisztert, nemzetgazdasági minisztert, emberi erőforrások miniszterét, és földművelésügyi minisztert, hogy közösen együttműködve, eszközrendszerük komplex felhasználásával, a közfoglalkoztatási programokban történő bennragadás megakadályozását célzó intézkedések megvalósításával, komplex munkaerő-piaci programok szervezésével segítsék elő a közfoglalkoztatottak elsődleges munkaerő-piacon történő elhelyezkedését;

Felelős: belügyminiszter

nemzetgazdasági miniszter

emberi erőforrások minisztere

földművelésügyi miniszter

Határidő: 2017. június 30.

 

3. A Kormány a közfoglalkoztatás szempontjából kiemelt településeknek minősíti a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/2015. (IV. 23.) Korm. rendelet 2. mellékletében szereplő településeket és a kedvezményezett járások besorolásáról szóló 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet 3. és 6. mellékletében szereplő, valamint a regionális szempontból kedvezményezett járások településeit.

4. Hatályát veszti a közfoglalkoztatással összefüggő, egyes döntést igénylő kérdésekről szóló 1044/2013. (II. 5.) Korm. határozat.

5. Hatályát veszti a közfoglalkoztatás 2015. évi céljairól és a közfoglalkoztatással összefüggő, egyes döntést igénylő kérdésekről szóló 1044/2013. (II. 5.) Korm. határozat módosításáról szóló 1082/2015. (III. 3.) Korm. határozat.

6. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 3 17755

Kedves Csakvirág!

Köszönöm érdeklődésedet! A kezemmel nincs nagy gond, nálam a front a vérnyomásomra, és a szívemre van rossz hatással. 

A tesómról írtam Neked közvetlenül, mert emlékszem egyszer megadtad az elérhetőségedet, de ha már nem él, akkor írd meg, ez nagyon személyes , nem szeretném, ha valaki ránk ismerne, mert tudom, hogy olvassák a fórumot itt is. 

Nemsokára megyek unokázni, drága boldogságom már biztosan vár. Mindenkinek ilyen szép napot kívánok. Sok szeretettel, Kati

 

 

Előzmény: csakvirág (17744)
Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17754

Igen igazad van, de úgy adta vissza a papírjaimat, hogy ő nem jós, ezért nem fogja megjósolni az eredményt, mert nem rajta múlik. Nem hittem egy szavát sem, de úgy voltam vele, hogy minél előbb szabaduljak, mert egyébként nagyon kedvesen bántak velem. Már olyan sokat vártam, és belenyugodtam , hogy kevés pénzem lesz, hogy ha másként lenne, akkor csak örülni tudnék rajta. 

Pest megye, és a Thököly úton voltam. 

Előzmény: Törölt nick (17752)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17753

 

Köszönöm a válaszod Aranylány0319 !

Szeretném tudni, hogy mennyit kell még várnom, de azt is hallottam, hogy a mi megyénkben nagy a lemaradás és azért "késnek" bizonyos dolgokkal.

Előzmény: Aranylány0319 (17739)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17752

Ott megkellett volna az orvostól kérdezni, hogy hány szazalékos pontott kaptál. Vagy megmondja vagy nem. Embere válogatja. Én amikor voltam megkérdeztem és meg is monta. Előttem ütötték be a számitógépbe. Most már csak a határozat előtt a nyugdij intézetnél tudsz érdeklödni. Én ott is megkérdeztem telefonon és ott is megmondták, meg azt is, hogy melyik kategóriába kerültem. Igaz a határozatom kézhez vétele a kezembe pár hetet csuszott a 60nap után. Azért is hivtam fel telefonon a nyugdijintézetet. Ha elárulható, melyik megyéhez tartozol?

Előzmény: Sorstárs56 (17748)
ibi43 Creative Commons License 2016.06.28 -3 6 17751

Kedves SAA71!

Elnézést kérek, lehetséges, hogy kissé elragadtadtam magam, nem állt szándékomban a lelkedbe gázolni.

Leírtam azt a történetet és azzal arra céloztam,  hogy vidéken földöncsúszva is dolgoznak jónéhányan.

A lelkészeteket pedig megkövetem, felénk nem ilyenek. Pl. a szomszédos település tiszteletesének óvónő felesége még a köszönést sem fogadja, ha nem teszik hozzá  hogy nagytiszteletű asszony.

Kinek, kinek.

Igen, abban is igazad van, hogy tele vagyok negatív dolgokkal. De ki nem? Elveszítettem a munkahelyem, leszázalékoltként kilátástalan az életem, a jövőm, ilyen események zajlanak körülöttem amiből idéztél is. Hogy lehet ilyen körülmények között pozitívnak maradni? 

Nem akarok tovább mellébeszélni, mégegyszer elnézést!

Előzmény: Törölt nick (17749)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 -1 8 17750

Szép kilátások, de rokkantakra szükség van mindenáron és szinte ingyen. :(

 

http://www.munkajog.hu/rovatok/munkahely/munkaerohiany-nem-kellenek-az-55-ev-felettiek

Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 -2 10 17749

Istenfélő ember vagyok, de üzenem a papodnak, szálljon magába és szégyellje magát azért mert parasztmunkát végző " bárányairól" így általánosít. Az egyház házában lakik, a fizetéséből nem fizet rezsit, temetés, esküvő, keresztelő az ő zsebét és nem a gyülekezet perselyét gazdagítja.

 

Ezt azért nem üzenném neki, mert nagyon sokat tesz a közösségért. Továbbá semmi rossz indulat nem volt benne, mert látja, hogy kiknek jogosan és kiknek nem jár jogosan az ellátás. Ne ragadj ki részletet az írásomból, mert elferdíted a történetet. Nem szép dolog! Látom tele vagy negatív energiával és dúl benned az elégedetlenség, ezért ilyen a reakciód. Felesleges. Ne feledd, hogy paphoz járnak gyónni is és ugye a titoktartás miatt nem mesélhet, de a szemei sok mindent elárulnak. Ő is ember és vannak érzései és látja, hogy ki milyen ügyességgel csalja ki az ellátások valamelyikét, pedig szerinte nem járna neki semmi. Többségében kisebbséghez tartozókra célzott. 

Ez a pap olyan ember, aki nagy szerénységben él, még a gépkocsit is visszautasította a főegyháztól, mert nincs rá szüksége, egy öreg biciklivel jár. Azt kérte a főegyháztól, hogy a kocsi árát inkább küldjék el neki és azt szívesen szétosztaná, mert arra felé bőven vannak rászorulók. Minden karitatív szervezésben ott van és ő egy személyben pszichológus, lelkész, barát és ha kell orvos is. 

 

Szóval megkérnélek az ilyen durva megjegyzéseidet tartsd meg magadnak!

 

Egyszer egy-két éve láttam egy tévériportot ahol a roma beszél a rokkantságáról egy pár éves BMW kocsiból. Ő mesélte, hogy neki ez az ellátás jár, mert nincs itt munka. Figyelni kellett volna a csuklóját is, mert nem két filléres arany karkötő volt rajta. 

Előzmény: ibi43 (17741)
Sorstárs56 Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17748

Kedves Mozgássérült!

Köszönöm, hogy írtál, legalább nem idegeskedem, hogy valamit félreértettem. Logikus, hogy az egészségügyi állapotomra voltak kíváncsiak, csak nem tudom, hogy reménykedhetem, hogy talán az állapotomnak megfelelően hozzák meg a határozatot.

Tegnap véletlenül szem és fültanúja voltam, amikor egy 40-50 év közötti férfi mondta el, hogy mit tettek vele. Annyit kell tudni róla, hogy komoly szívbeteg, műteni nem tudják, bármikor meghalhat, és nem tudnak rajta segíteni. Közben dicséretes módon gondozza nagymamáját, és nagynénjét /akinek megjegyzem semmiféle pénzbeli juttatása nincs, mert soha nem dolgozott. /lehet hogy valami kis önkormányzati segélyt kap, erről nem tudok/ Ettől az embertől most elvettek 62 ezer forintot. Kétségbeesésében azt mondta, hogy kimegy külföldre dolgozni, él ameddig él, és hátrahagy két magatehetetlen embert. Tudom, hogy most ez volt az első reakciója, de miért kell embereket ennyire kilátástalan helyzetbe sorolni! Félelmetes, hogy még mi várhat ránk is.

Üdv. Sorstársad

Előzmény: Törölt nick (17747)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.28 0 2 17747

Özvegyi nyugdij orvosi felülvizsgálata után. NEM KELL MENNI SZOCIÁLIS ÉS MUNKAREHABILITÁCIÓS SZAKÉRTŐHŐZ. Ott csak orvosi felülvizsgálat van. Minimum az 50százalékot el kell érni, hogy megadják.

Előzmény: Sorstárs56 (17743)
mi lesz velünk Creative Commons License 2016.06.27 0 2 17746

Kedves Ibolyafr !


A vizsgálaton sem utaltak semmire ? Nem mondták ,hogy változni fog-e?

Én is B2 vagyok és nagyon félek.

Megtennéd ,ha megkapod a határozatot ,elmondanád az eredményt?

Drukkolok neked!

 

 

Előzmény: Ibolyafr (17742)
csakvirág Creative Commons License 2016.06.27 -7 1 17745

tudtad elintézni, elnézést..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!