Keresés

Részletes keresés

málnaszeder Creative Commons License 2011.05.08 0 0 6640

Hol akarja népszerűsíteni az önkormányzat a vállakozásokat? A honlapján? Az nem lesz hatékony.

Mit nem tud a vállalkozásokról a polgármester? Szerintem semmit. Mindig lehajtott fejjel közlekedik, így nem is ismerheti meg a helybéli vállalkozókat sem.

 

Előzmény: jakabbarna (6637)
dukai0001 Creative Commons License 2011.05.06 0 0 6639

"Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az állami támogatás a Vácdukán állandó lakóhellyel rendelkezők után jár. Az Önkormányzat csak az állami támogatásból és a helyi bevételekből (adó, ingatlan értékesítés) tudja intézményeit fenntartani és fejlesztéseket megvalósítani. Kérjük – a falu jövője érdekében – minél többen jelentkezzenek be falunkba állandó lakosnak. "

Csak nem?  Választásra készül a polgármester?

 

Ez egy nagyon régi gond, hogy miért nem konkrétan szólnak a szennyvizet kivezetőkre. Biztos kínos lenne, mert vagy barát, vagy ellenség és egyikkel sem szeretne újjat húzni Vágó.

Előzmény: tölgyfakéreg (6638)
tölgyfakéreg Creative Commons License 2011.05.05 0 0 6638

Ez már valami, de még nem az igazi.

"13. §. (1) A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztán tarása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása – az ingatlannal határos közterületen – az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának a kötelessége.  (4) A csapadékelvezető árokba szennyezett (olajos, vegyszeres stb.) vizet bevezetni tilos!"

Na de akkor ezek szerint a szennyviz nem is tiltott. Mit ágál itt bárki is.

Előzmény: jakabbarna (6636)
jakabbarna Creative Commons License 2011.05.04 0 0 6637

"

Tisztelt Vácdukai Lakos, Tisztelt Vállalkozó!

Vácduka Község Önkormányzata a hagyományteremtés szándékával 

VÁLLALKOZÓI FÓRUMOT SZERVEZ 

A fórum célja a partneri kapcsolat kiépítése a településen működő vállalkozásokkal, valamint a településen élő, de más helyen vállalkozásokat működtető vállalkozókkal.

A kapcsolatfelvétel kétoldalú és hasznosítható ismerkedés lenne, melynek keretein belül szeretnénk pontos információkkal rendelkezni arról, hogy adott önkormányzati fejlesztések megvalósításához számíthatunk–e az Önök együttműködésére, valamint az Önkormányzat is szeretné megtenni ajánlatát, mely ezen vállalkozások népszerűsítését szolgálhatja.

A fórumot 2011. május végén szeretnénk lebonyolítani.

A fórumon lehetőséget kívánunk biztosítani a településen működő vállalkozások bemutatkozására, ezért kérjük, hogy a résztvevők készítsenek vállalkozásukról egy összefoglaló anyagot, amely később reklámanyagként is felhasználható.

Kérjük, amennyiben felhívásunk felkeltette az Ön érdeklődését, úgy részvételi szándékát jelezze 2011. május 15-ig a Vácduka Község Önkormányzat alábbi elérhetőségeinek valamelyikén:

Telefonon:          06-27-566-610

E-mailben:          igazgatasvacduka@invitel.hu   

Számítunk részvételére! 

Vácduka, 2011. május 4.                                                     

                                Tisztelettel: Vácduka Község Önkormányzata"

jakabbarna Creative Commons License 2011.05.03 0 0 6636

"Tájékoztató Tuesday, 03 May 2011 10:41

 

Az alábbiakról tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot:

I. Kérjük betartani „ A köztisztaságról és a települési környezet fenntartásáról” szóló önkormányzati rendelet előírásait (részletek a rendeletből):

12. §. (1) A község területén lévő ingatlanok tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosának, használójának (haszonélvezőjének, másnak a használatában lévő ingatlanok tisztántartásáról pedig a használati joggal rendelkező bérlőnek) kell gondosodnia; továbbá kötelességük, hogy ingatlanukat megműveljék, rendben tartsák, gyomtól megtisztítsák.

(4) Az ingatlan előtti járda tisztántartása az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának kötelessége. Köztisztasági szempontból járdának minősül az a gyalogos közlekedésre rendelt kiépített és kiépítetlen útterület, amely az ingatlan telekhatárától az úttest széléig (szegélyéig) terjed.

 (5) A tényleges használó, illetve a tulajdonos kötelessége a járda mellett növő gaz kiirtása, a járdára kinyúló ágak és bokrok megfelelő nyesése.

13. §. (1) A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek tisztán tarása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása – az ingatlannal határos közterületen – az ingatlan tényleges használójának, illetve tulajdonosának a kötelessége.

 (4) A csapadékelvezető árokba szennyezett (olajos, vegyszeres stb.) vizet bevezetni tilos!

22. §. (6) A kerti művelésből keletkezett hulladékot égetés útján derült égbolt és szélmentes idő esetén: kedden 8.00-20.00-ig; pénteken 8.00-18.00-ig lehet megsemmisíteni.

 

24. §. (1) Aki e rendeletben meghatározott magatartási szabályokat, kötelezettségeket és tilalmakat megszegi – amennyiben súlyosabbnak minősülő cselekmény nem valósul meg – szabálysértést követ el 10.000-100.000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

II. Az Önkormányzat az alábbi ingatlanokat kívánja értékesíteni:  

  • ˇ         Kővágó (külterület)     Hrsz: 0103/19                         10, 5 HA szántó          125.- Ft/m2

 ˇ         Peres dűlő                   Hrsz: 090/2 és 092             85 HA erdő                    100 millió Ft

  • ˇ         Kővágó (belterület)     Hrsz: 1950/1 – 1950/130          15 HA                         2.000.- Ft/ m2
  • ˇ         Szabadság tér              Hrsz: 76/2,3,4,5          4 db építési telek     2,5 millió Ft + ÁFA/ telek 

III. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az állami támogatás a Vácdukán állandó lakóhellyel rendelkezők után jár. Az Önkormányzat csak az állami támogatásból és a helyi bevételekből (adó, ingatlan értékesítés) tudja intézményeit fenntartani és fejlesztéseket megvalósítani. Kérjük – a falu jövője érdekében – minél többen jelentkezzenek be falunkba állandó lakosnak.  

IV. 2011. május 6-án (pénteken) 10 órától papírhulladék gyűjtést tart a helyi általános iskola. Kérjük a lakosságot, hogy papírhulladékot az ingatlanok elé helyezzék ki, amit a tanulók elvisznek.  

V. A mellékutak mentén elhelyezett csúszásmentesítő sóder az Önkormányzat tulajdona. Az összegyűjtéséről és elszállításáról az Önkormányzat gondoskodik.  

A húsvét előtti betörések, lopások miatt kérjük a lakosságot, hogy fokozottan vigyázzanak értékeikre! 

Vácduka, 2011. május 3.

                                                         Tisztelettel: Vácduka Község Önkormányzata"

jakabbarna Creative Commons License 2011.05.02 0 0 6635

Papírgyűjtés   2011.05.02. 15:56

 

Felhívás! 

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az általános iskola, a faluszintű papírgyűjtést 2011. május 6-ra (péntekre) szervezi. Tisztelettel kérjük Önöket arra, hogy a begyűjtés napján, legyenek szívesek kitenni az összegyűjtött papírokat az iskolások számára! A diákok – pedagógusok – szülők pénteken 10 órától kezdődően bejárják a falu utcáit, s ily módon kerül sor az Önök háza elé kikészített papírok elszállítására.   Aznapi esőzések esetén, a személyes begyűjtés elmarad, ebben az esetben tisztelettel kérjük Önöket, hogy a diákoknak szánt papírokat szíveskedjenek elvinni az iskolánál kihelyezett konténerbe! A konténer előre láthatólag május 9-én (hétfőn) kerül elszállításra. A konténerbe szigorúan csak papír helyezhető!!!   Az Önök segítő szándéka, az összefogás és a szervezett munka, jelentős támogatást jelentene az iskola javára!                                                               Köszönettel:                                                                                      Vácdukai általános iskola diákjai,                                                                                      Pedagógusai és Szülői Munkaközössége

málnaszeder Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6634

Szerintem két dolgot tehetsz. Vagy ne lepődsz meg, vagy nem sétálsz!

Ott két vállalkozó valamit előkészít. Hogy mit az mint minden ebben a faluban titok.

Előzmény: mutantattila (6633)
mutantattila Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6633

Pár napja sétálgattam és meglepődve láttam, hogy a térképen jelölt helyen körbe van kerítve egy hatalmas terület. Mi a csuda lesz ott?

mutantattila Creative Commons License 2011.05.01 0 0 6632

"A 26 fős társaság tagjai között kettő gyerekkorú és kettő fiatalkorú is volt."

Már megint egy a hazánkba látogató Norvég nyugdíjas csoport garázdálkodott. Úgy látszik most elhozták az unokákat is.

Kár, hogy kihallgatás után szabadon fogják engedni őket és este már megint lecsapnak.

Előzmény: jakabbarna (6631)
jakabbarna Creative Commons License 2011.04.30 0 0 6631

"Szombaton a déli órákban a csepeli Rózsa utcában, a Loacker Holding területére a kerítés megbontásával nagy létszámú csoport hatolt be lopási szándékkal. A Szomszédok Egymásért Mozgalom – melyet Sághi Jenő, a közterület felügyelet vezetője újított meg a kerületben - hatékonyan működött, a történteket látva azonnal értesítették a közterület-felügyelők vezetőjét.

Ők a helyszínre érve tetten érték a tolvajokat, megakadályozták az elmenekülésüket, és a nagy létszám miatt azonnali rendőri erősítést kértek."

dukai0001 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 6630

Ezek mind fontos közérdeklődésre tartő hirek lennének, de engem pletykák is érdekelnének, pl. ki a legbátrabb vadász aki át meri lőnni a kocsiját részegen, vagy miért hallgat akit megsért a polgármester, vagy tényleg igaz, hogy voltak cédulás választások 2010-ben?

Előzmény: jakabbarna (6628)
tenni01 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 6629

"Az élet igazi, nagy vállalkozásai legtöbbször nem hőstettek, hanem türelemjátékok."

 

Márai Sándor


jakabbarna Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6628

Ez már egyáltalán eredmény, mert a mai testületi ülésen sok más kabarisztikus szituáció mellett a honlap is szóba került. Éles vita alakult ki a "kell és nem kell " álláspontot képviselők között. Igaz ma ez az ellenzők oldalán egy embert jelentett.

-Lesz honlap, Makkos úr fogja felügyelni, de a polgármester mondja meg mit lehet feltenni. A többség álláspontja szerint minél előbb fel kell kerülnie azoknak a hireknek amelyek érdeklik a falu lakóit. Most hirtelen ennek a dolognak a kapcsán tudtuk meg, hogy betörések voltak, hogy ujabb általunk nem ismert  területek értékesítése foglalkoztatja a polgármestert, hogy rövidesen elkerülnek ügyek az önkormányzat hivatalától, stb.

- Meg fogják oldani az iskolai pala hiányt, de azért igazából a felelős az iskola igazgatója, aki előbb képviselő volt

-Nincs rendelet egy sor kérdésben, amelyek szabályoznák a lakosság mozgásterét, az építés, a rend, a tisztaság, a helyi viselkedés elvárások terén. Majd ez is lesz.

-Óvoda ügy félig elnapolva, majd megint egy formális vagy informális testületi ülés keretében dönternek. Felmerült hogy lehetővé kell tenni magánjelleggű ovodai elhelyezést a CSANA keretében, önkormányzati támogatással.

-Lesz vállakozói találkozó.

-Meg kell oldani az iskola fűtését

Majd a szokásos zárt ülés.

 

Mindezek hatására, meg egy kis cinizmus miatt én indulatos lettem!!!!!!!Ott! és most is itt!

Előzmény: fenyőgomba (6627)
fenyőgomba Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6627

Most már csak egy nappal korábban hirdetik meg a testületim ülést?

 

Tudsz valamit az iskolai kis épület tető ügyéről?

Előzmény: jakabbarna (6626)
jakabbarna Creative Commons License 2011.04.28 0 0 6626

Meghívó Wednesday, 27 April 2011 07:31

 

Ezúton tisztelettel meghívom Vácduka Község Önkormányzat képviselő - testületének soron következő ülésére

 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal                        

                         2167 Vácduka, Béke tér 1.

 Az ülés ideje: 2011. április 28. (csütörtök) 18.00 óra

 Napirendi pontok: 

1.      A 2010. évi beszámoló elfogadása (anyag e-mailben kiküldve)

Előadó: polgármester, Kiss Aranka pénzügyi főelőadó 

2.      Az óvoda kérdései

Előadó: polgármester 

3.      Egyebek               

A napirend fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítunk.   

Vácduka, 2011. április 21.                                                               

Tisztelettel:                                                                        

 Vágó Sándor                                                                                         

 polgármester

 

erdődomb Creative Commons License 2011.04.26 0 0 6625

Én már azt halottam, hogy meg akarják végre csinálni, talán azzal együtt amikor az iskola melletti bérbe adott lakásokat alakítják át iskolai célra. Kérdés ez mikor következik el.

Addig is nagyon jó, hogy egy ilyen fontos dologban ennyien akarnak segíteni, ha ezt észreveszi az önkormányzat az sem baj!

Előzmény: jakabbarna (6622)
málnaszeder Creative Commons License 2011.04.24 0 0 6624

Igen nálunk is járt.

Szerintem ez egy bevett szokás, hogy a helyi hivatalra hivatkoznak, de nem is kérdezték meg.

Sajnos sok a visszaélés, meg sok a rászoruló is.

Most hallottam, hogy a hétvégékre lehet igényelni étkezést a rászorulóknak. Nálunk van ilyen?

 

Előzmény: fenyőgomba (6623)
fenyőgomba Creative Commons License 2011.04.21 0 0 6623

Nálatok járt egy pénzgyűjtögető, aki az önkormányzat engedélyét hangoztatva pénzt kért a csépai kislány májtranszplantációjának megsegítésére? Ha igaz, hogy az önkormi hozzájárult akkor miért nem hirdetik ki, hogy ne higgyem betörés előkészítőnek?

jakabbarna Creative Commons License 2011.04.18 0 0 6622

Köszönöm a segítséget. Remélem történik előrelépés, bár a polgármester úr nem örült az ötletnek, hangot is adott annak aki először felajánlotta a palát ("foglakozzon vele aki akar"), ennek ellenére megnézette egy áccsal a fészert és állitólag ajánlatot is kért tőle. Most már csak az a kérdés mikor és milyen döntés születik a javítás ügyében.

Előzmény: mozkor (6621)
mozkor Creative Commons License 2011.04.17 0 0 6621

Ha még a hullámpala ügy nincs megoldva, nekünk van 3 egész és 2 fél (valódi ukrán szabvány). Bármikor el lehet vinni.

Értesítést kérek, ha szükség van rá.

Előzmény: jakabbarna (6610)
mutantattila Creative Commons License 2011.04.16 0 0 6620

Köszönöm. Ez igazán jó hír. Ezek szerint működik a rendszer. Lehet, hogy figyelmetlen voltam és kidobtam a reklámokkal.

Előzmény: Törölt nick (6619)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.16 0 0 6619

Postaládába szokták bedobni az értesítőt (a mostani A5-ös méretű volt), szerintem kérdezd meg a szomszédaidat, hogy ők kaptak-e.

Előzmény: mutantattila (6618)
mutantattila Creative Commons License 2011.04.16 0 0 6618

De milyen módon történt meg? Megint ki lett rakva valami villanyoszlopra? Ez a módszer már a hetvenes években sem működött. A postaládámban biztos nem volt ilyen, minden este megnézem, amikor hazaérek.

Előzmény: Törölt nick (6617)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.16 0 0 6617

Megtörtént kb. 2 hete és ez már így működik egy ideje. A képet IO hiba miatt nem engedi feltölteni, de a szöveg így nézett ki:

 

ELMÜ Hálózati Kft. Értesítés Áramszolgáltatás szüneteltetéséről

 

Tisztelt Fogysztónk!

 

Ezúton értesítjük Önöket arról, hogy a biztonságosabb ellátás érdekében

 

2011. április 14-én 09.00-tól 14.00-ig

 

hálózatunkon felújítási, karbantartási munkát végzünk.

 

A munkavégzés időtartama alatt, a villamosenergia szolgáltatást az Önök vételezési helyén szüneteltetni fogjuk.

 

Biztonsági okokból ezúton hívjuk fel szíves figylmüket arra, hogy ha a munkálatokat a jelzett időpont előtt befejezzük, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsoljuk.

 

Vácduka, 2011. március 30.

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük.

 

ELMÜ - ÉMÁSZ TÁRSASÁGCSOPORT

 

 

Előzmény: mutantattila (6615)
fenyőgomba Creative Commons License 2011.04.16 0 0 6616

Szerintem volt értesítés, mert mi kaptunk valamit legalább is a férjem szólt. Egyébként ezt nem a szolgáltatónak kellene csak közölni, hanem az önkormányzatnak. Ők el voltak foglalva a múlt héten a templom környéki rendcsinálással, ami azért édes mert a szülői munka közösség erre a hétvége akarta az iskolai rendezkedést. Akkor a kápolna avatásra nem lett volna indok a takarítás..........

Előzmény: mutantattila (6615)
mutantattila Creative Commons License 2011.04.14 0 0 6615

Ez a ma reggeli áramszünet előre tervezett volt? Ha igen, akkor nem lehetne, hogy valamilyen működő módszerrel tájékoztassák a lakosságot? Mióta itt lakom kb. 10 váratlan áramszünet történt. Egyszer kimentem megkérdezni a melósokat. A válasz az volt, hogy kiszögelték valami villanyoszlopra a figyelmeztetést. :(

Esetleg egy hírlevélre ha regisztrálhatnánk a weblapon, ahol tájékoztatnának ezekről. Esetleg ide beírhatná, aki tudja előre. Arról már nem is álmodom, hogy a postaládámba egy cetli...

jakabbarna Creative Commons License 2011.04.12 0 0 6614

erdődomb Creative Commons License 2011.04.12 0 0 6613

Ez a fénykép mutat valamit azokról akiknek a kötelessége a közérdek érvényesítése.

Szégyen, hogy eddig engedték lepusztulni az iskola egyik épületét, példát mutatva azoknak akik az igénytelenséget tartják természetesnek. Hol van az iskola vezetése, hol van a polgármester, miért nem vették eddig észre a szülők? Igényesség!!!!!!!! Ez bizony hiányzik.

Előzmény: jakabbarna (6608)
jakabbarna Creative Commons License 2011.04.11 0 0 6612

Köszönöm  a segítséget. Remélem a héten tudunk tenni azért, hogy ne csúfoskodjon az iskola udvarán egy romos fészer.

Előzmény: jeepe (6611)
jeepe Creative Commons License 2011.04.11 0 0 6611
Hokszné Szűcs Mónika vagyok én tudnék segíteni nekünk van palánk itthon.Elkell jönni megnézni.cim:Vácduka Kossuth út 51
Nagyon szivesen oda adjuk az iskolának
Előzmény: jakabbarna (6608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!