A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Hát, valahogy éreztem, hogy így járok. Ma délben megrendeltem. :( A vicc az, hogy a fórumot néztem napközben és a második hozzászólásodat láttam is, az előtte lévőt nem vettem észre. :( Amúgy amikor írtál, írtam e-mailt, de akkor azt valószínűleg nem láttad.
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy PetiCalvus -al együtt megvesszük a két gépet csomagban és majd később tuningoltatom, bár még nem reagált semmit a hsz-re.
Én csak annyit mondtam, hogy "alu, a rosszabbik fajtából". Nem azt mondtam, hogy ez baj vagy sem. A rosszabbik fajtát úgy értem, hogy az enyémet hanszáltam vettem, mert már új nem volt a régiből, és eléggé rohad az alja belül. Ha lecsiszolom, egy darabig jó, de hamar újra csúnya lesz.
Teljesen alu a Brikka, de semmi bizonyíték nincs rá, hogy ebben a felhasználásban károsítaná az egészséget. A kávépogácsa természetes szűrő. Ha káros lenne, akkor Olaszország (ahol nem pont Brikkát, de jellemzően alu kotyogóst a többség használ minden reggel) bizonyára rajta lenne ezen a listán!
"The top ten countries who are most affected by Alzheimer's include (in the correct order of highest rate): Finland, United States, Canada, Iceland, Sweden, Switzerland, Norway, Denmark, Netherlands, and Belgium."
Szerintem lassan lemondok erről a projektről. Ez már nekem nem fér bele ár-érték arányban, hogy ennyit áldozzak rá és még utána elkezdjem tunningolni a gépet. Egyébként sem értem, hogy ilyen összegnél nem fér bele a költségvetésbe az, hogy öntött alumínium helyett rézből csináljuk a kazánt és a szelepeket stb. Az éttermek és vendéglátó helyekről kitiltották az alut mert az maga a méreg, itt meg forró vízzel és gőzzel lúgozzuk ki és utána kávét készítünk belőle. Akkor már lehet inkább a saválló Brikka.
Csak majdnem! Az opv más. Nem réz, hanem a filléres és nem állítható műanyag, mint az újabb
Baby és a 2015-2018 közötti Classic modellekben. Nagy teherbírású teflon cső helyett a pumpától a kazánig silány gumicső megy , szintén mint aZ újabb Baby és a 2015-2018 közötti Classic modellekben.
Ezen kívül 20 p tétlenség után - pont amire rendesen bemelegszik - kikapcsol. Ezek egyébként kb. 15-20e ftból orvosolhatóak.
Félreértés ne essék, nem lebeszélni akarlak az automatáról. A gépeken alap esetben állítani lehet a töltet mennyiségét, a hőmérsékletet és az őrlési finomságot. Ezekkel érdemes játszani. Mivel az őrlési finomságot már próbáltad, marad a másik kettő. Ha savanyú a kávé akkor emeld a hőmérsékletet. Ha nincs elég teste akkor vedd rövidebbre a lefolyást, vagy / és emeld a töltet mennyiségét.
Ez szerintem kicsit régi, azóta szerencsére sok jó magyar pörkölő is megjelent a piacon. Nem 4000 Ft ezekből egy kiló, de érezni fogod a különbséget valószínű az automatában is.
Ittam viszonylag sok főzőből készült kàvét :kotyogó , karos , illetve automata főzőkből : Saeco , Delonghi,Philips ,màsik típusú melitta ,kàvézókban is dràga gépekből , illetve sok céges automatàból.
Nem vagyok vàlogatós különösebben , és pàrom sem , de ez szinte ihatatlan volt.
Azt én is sejtettem ,hogy egy középszintű ,esetleg viszonylag jó kàvét lehet inni automatàból ,többet nem is vàrtam tőle.
Így igaz,ahogy az őrlés finomsàgán àllítottam ,egyből sokkal jobb lett a kàvém.
Sajnos mindig sietek ,készenlétben kell lennem munkàm miatt , nem szeretek pepecselni reggel ,vagy napközben a kàvéfőzéssel ,megiszom ,aztàn megyek a dolgomra.