Keresés

Részletes keresés

Ramius Creative Commons License 2003.08.19 0 0 410
Feltétlenül.

Először is menj be az üzletbe, és írj be a vásárlók könyvébe.
Írjad le, hogy mi és hogyan történt.
Ha nem volt kifüggesztve az árjegyzék, akkor azt is.
Azt meg feltétlenül, hogy nem adtak számlát!
Azt is írjad bele, hogy ezt bejelented az APEH-nek.
Ja, és feltétlenül vigyél magaddal 2 ismerőst!
(Lehetőleg ne rokont, hanem barátokat.)

Az ugyan nem valószínű, hogy a pénzed visszakapod, de hát a szívás mindig azért van, mert az "előző" páciens se jelentette be őket!!!

Előzmény: fszk (406)
kambekk Creative Commons License 2003.08.16 0 0 409
Biztos látták rajtad, hogy a balekruhádat vetted fel :(
Előzmény: fszk (406)
fszk Creative Commons License 2003.08.13 0 0 408
Többször is voltam itt, de eddig csak kb. 6 ezret fizettem. Ez több, mint a 4 ezer, igaz, de ez a két ezres különbség EDDIG megért annyit, hogy közel volt a munkahelyhez (máshova el se jutnék emberi időben). DE egy luxusfodrász sem vághatja át a vevőt! Ezért gondoltam a fogyasztóvédelemre.
Előzmény: GombocArtur (407)
GombocArtur Creative Commons License 2003.08.12 0 0 407
Semmit.
Mivel kint kell lennie egy árlistának, mielőtt beülsz a székbe, tájékozódhatsz. Ha kérsz számlát, akkor sem nagyon fogják ráírni, miért is került ennyibe. Aztán egy festésért még egy fele ekkora összeg is irreális szerintem. S persze nem kötelező csillivilli helyre menni, de ha mégis egy luxusfodrászhoz mész, akkor viseld a következményeit. A hugom például négyezer körül szokott fizetni egy festésért, s persze nem tart kevesebb ideig, mintha egy drágább helyre menne.
Előzmény: fszk (406)
fszk Creative Commons License 2003.08.11 0 0 406
Sziasztok
Lehet azzal fogyasztóvédelemhez fordulni, hogy a MOM-ban levő MIRROR fodrászszalonban hihetetlen összeget, 20 ezer forintot fizettem festésért. Az összeg irreálisan sok. Számlát nem kaptam, sajnos meglepetésemben nem is kértem. Telefonon utólag érdeklődtem az áraikról, és kb. dupláját fizettem.

Degeczi Creative Commons License 2003.08.06 0 0 405
Mi okozhatja, és mit lehet tenni, ha egy régebbi (talán 10-15 év közötti) FÉG-24 kazán sűrűn hajlamos zenélni?

Elég idegesítő, mert az ajtót még csak rácsuknám, de persze a fűtéscsövek is elvezetik a hangot, és hallani a sípolást minden szobában. A burkolat alatti csöveken van egy légtelenítő, de azon nem jön ki levegő, erős ütögetésre sem. Aztán idővel többnyire abbahagyja.
Úgy terveztem idén esetleg lecserélem vmi korszerűbbre, de ha ebben az off-szezonban esetleg javítható, az még jobb lenne.

Én vízkő rögök mellett megbújó légbuborékra tippelnék, de persze nem biztos.

Előzmény: nokedlí (333)
gilice Creative Commons License 2003.07.25 0 0 404
Westend Smatch:
Tegnap este zárás előtt beugrottam egy kis dinnyéért. Nem volt kedvem cipekedni, ezért gondoltam, hogy veszek a salátabárban gyüm. salátát, sárgadinnye+görögdinnye. Így drágább, de vegyesen van, cipekedés nélkül. Ez hagyján, de zárás történt és a bentrekedt xdb embert 3 pénztáron keresztül kezdték kiengedni. A polcok mellett végigért a sor, 20perc sorbanállás! Ráadás meglepi otthon: görögdinnye hagymaízü, a sárgadinnye meg ízetlen gumidarab! A surmók belevágták az összes rothadt maradék dinnyét!!
Ne vegyetek a salátabárból!
Ramius Creative Commons License 2003.07.19 0 0 403
ATI VIDEO Kártyák
ATI Radeon 9000Pro 128Mb 17.336 17.650 18.610
Előzmény: mozesapo (401)
Ramius Creative Commons License 2003.07.19 0 0 402
Dehogy nincs. Most néztem az árlistát. Van.
Az br. 18 az pont a nagyker ár!!!
Előzmény: mozesapo (401)
mozesapo Creative Commons License 2003.07.19 0 0 401
De ez az, nem a számla alapján akarta beszámolni. A javíthatattlant meg hogy akarja átvenni javításra? És ha átveszi, mit csinálok 2 hétig, sajna a gép kell a suli miatt. Naykerben meg nincs ilyen kártya, már nem gyártják gondolom. Cseréltetni akartam másra, de így, hogy nem a számla szerinti értéket számolja, nem kell más.
Előzmény: Ramius (400)
Ramius Creative Commons License 2003.07.19 0 0 400
Ja, egyébként meg a hülyéje menjen el a nagykerbe, és hozzon egy 9000-es kártyát.
:-))
Előzmény: Ramius (399)
Ramius Creative Commons License 2003.07.19 0 0 399
Ha jól értem, még nincs egy éves a kártya...

Ebben az esetben valóban mondhatja, hogy javítás.
Van rá 15 napja.
Ez attól a naptól ketyeg, amikor jelezted neki a hibát.

A "beszámítás" baromira egyszerű: rá van írva a számlára az összeg!

(Így kaptam én is a harmadik cserénél egyel újabb típusú mosógépet. Árban 15 rugóval lett volna több, mint az eredeti, de eszükbe se jutott kekeckedni. Sőt, még elnézést is kértek! Nem haragudtam rájuk!)
:-))

Előzmény: mozesapo (398)
mozesapo Creative Commons License 2003.07.19 0 0 398
Az én sztorim ma kezdödött. Az ati 9000 pro kártyámon beszart a tv kimenet. Beviszem, csóka el tesztre, 30 perc múlva visszajön, hogy csere, de nincs ilyen érdekelne-e jobb. Mondom ok, nézzük meg mi van, na végül mondja, hogy Ati 9600 tv out, 35e bruttó,- és mennyit kéne ráfizetni? - Hát ezt csak 18000 br tudom beszámolni, eredeti ára 28500. -Én akkor lóvé vissza - Ő akkor beveszi javításra, majd a tv chipet kicsrélik rajta. - Én De az a GPU-ba van beintegrálva. Egy jót vitatkoztunk, hétfőn megyek Fogyvédelemhez, hogy mi a teendő. Céget nem írok, nem lenne korrekt.
Javíthatattlan terméket be akar venni javításra, lol.
tamas ur Creative Commons License 2003.07.18 0 0 397
Tegnapelőtt a Deák téri Smatchban 5 Creme Bonjour (vajízű margarin) közül mind az öt lejáratos volt - májusban, júniusban jártak le! Ugyanott iszonyatosan hosszú sor volt a pénztáraknál.
GombocArtur Creative Commons License 2003.07.13 0 0 396
Pár éve pesten jártam, s az egyik plazaban (talán westend?) ilyen boltba mentem be. Éhes voltam, de náluk olcsón megúsztam. A hütöpultoknál megláttam a zöldes felvágottat és el is ment az étvágyam. Nem is olyan rossz hely az :))

Nálunk Györben annyiban jobb, hogy a háztól jobbra egy perc a Plus, balra pedig három perc a Tesco (gyalog). Nem olyan hú, de nagyok, de tej, kenyér és a szokásos mindennapi dolog mind a két helyen megtalálható. Mind a kettöben jó kiszolgálás. Hát igen, a konkurencia :))

bigabatka Creative Commons License 2003.07.12 0 0 395
Az én lakóhelyem közelében kettő is van sajnos. :(
Csak azért vagyok kénytelen odajárni, mert a párom ilyen kajajegyet kap és valahol el kell költenem.
A tej itt a legdrágább, persze ha van.
A múltkor lementem hétközben délelött tiz órakor és egy darab tej sem volt.
Kérdeztem a pénztárost miért van az, hogy mostanában nincs tej.
Azt a felvilágosítást adta, hogy régen a tejes szállította a tejet és az reggel hatkor ott állt a bolt előtt. Most nem ő hozza, hanem egy központi raktárból terítik és amikor jön akkor jön.
Mndom neki és akkor háromszor ugorjak le a boltba hátha megérkezett a tej?
Nem tud mit mondani, ezt találták ki fölül.
Éljen, nem is járok oda inkább a Plusba megyek, a jeggyel meg majd lesz valami. :)

Ramius Creative Commons License 2003.07.05 0 0 394
Hát, részint nem igazán hiszem, hogy akárhonnan is komoly kártérítést remélhetne.

Az "európai" módi szerint ilyenkor "beszoptál"...

Az USA-ban ebben az esetben simán megnyerné a magánjogi kártérítési pert, és az állam szépen kártalanítaná a bekövetkezett károkért, no meg persze az elszenvedett kellemetlenségekért.

"-Apa - mondja az ifjú csiga az apjának -, menjünk át az út túlsó oldalára, a rétre, és keféljük meg ott is a lányokat!!
-Fiam, oda születni kell!"

Előzmény: Gustavsson (393)
Gustavsson Creative Commons License 2003.07.05 0 0 393
Hat igen, mifelenk ezt nyakkendos rablasnak hivjak es roppant hatekony szerkezet. A kisember ki van szolgaltatva a cegeknek, szervezeteknek, mert azoknak megvan a megfelelo rutinjuk es elegendo peznuk, hogy jo alapallasbol induljanak akkor is ha nincs igazuk.

Ehez peldaul mit szoltok:

Ot erdelyi isemrosomnek vettem repulojegyet Budapest-Koln jaratra a Germanwingstol. A legitarsasaggal semmi baj sem volt, hanem a csaladfot es az unokatestveret letartoztattak hamis utlevel vadjava Ferihegyen. Felesege (regota rakos betegseggel kuszkodik) mehetett volna a ket gyerekkel de annyira rosszul lett, hogy nem vallalta az utat.

Az eredmeny: ejjel 3-kor elengedtek a pasast es unokatestveret, mert kozben kiderult, hogy az utlevel nem volt hamis.

Kartalanitas: nuku.

A rendorseg (hatarorseg?) vallat vont: levego buborekok voltak a kep alatt, ezert volt gyanus az utlevel, es ok nem tehetnek semmirol.
A legitarsasag termeszetesen nem hibas: ezt fel sem vetnem.

De akkor vegul is ki a hibas? Azok a szerencsetlenek lemaradtak a jaratrol es az osszesen 720 euros jegyuk odaveszett, ami Erdelyben egy kisebb vagyon (atlagember felevi netto keresete). Termeszetesen egy het mulva a vissza-utat sem lehet mar visszaigenyelni. Ezert sem emelhetem fel a szavam, mert a legitarsasag legalabb becsuletesen kiirta a weboldalra, hogy a jegyar nem visszaigenyelheto - nem is vetek a szemukre semmit.

A roman rendorseg majd vallat von: miert nem kerte, hogy csereljek ki az utlevelet? A magyar rendorseg hasonloan siman lerazta oket.

Megjegyzes 1: az illeto legalabb 15-szor jart magyarorszagon az elmult nehany evben azzal az utlevellel.

Megjegyzes 2: futoszalagon gyartjak Romaniaban a haonloan levegobuborekos utlveleket; tobbek kozt a felesegemnek is olyan van es o" mikor kezhez kapta megprobalta kicsereltetni de hulyere vettek.

Vegeredmeny: a kisember sziv.

Na, udv!
PS: Kivanicsi lennek egy szakember velemenyere, hogy vegul is ki a hibas. (zbalint@netscape.net)

Előzmény: érdekel (392)
érdekel Creative Commons License 2003.07.04 0 0 392
Az utóbbi időben mintha az internet-szolgáltatók új bevételi források után kutatnának. Saját tapasztalataim alapján ezt kétféle módon teszik:

INTERWARE:
Két és fél évvel ezelőtti elmaradt egyhavi befizetésre hivatkozva fizetési felszólítást küldenek, majd közlik, ha igazolni tudom a befizetést, akkor eltekintenek a behajtástól. Kérdeztem tőlük, hogy mért csak most szólnak, ha valam nincs rendben? Ennyi idő után ki a fene őrzi meg a csekket?
Erre a nyakamra eresztették az Intrum Iustitia nevű vérszívó céget, akik bírósággal fenyegetőznek.

U.i: A csekk közben meglett, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a folytatás.

AXELERO:
Három évvel ezelőtti (2000 nyara) állítólagops kéthónapos előfizetési díjat (9000 Ft + 5300 Ft kamat) akarnak rajam bevasalni, holott emlékezetem szerint sohasem voltam se MatávNet, se Axelero ügyfél.
A CREDITexpress-től (aki átvette az Axelkerótól állítólagos tartozásomat) ma kézhez kapott téretivevényes fizetési felszólításon kívül eddig ebben az ügyben abszolút semmit sem kaptam. Megkérdeztem, hogy tudnak-e nekem egy általam aláírt szolgáltatási szerződést mutatni, mivel én ilyenre nem emlékszem. Azt mondják, hogy számlamásolatot tudnak küldeni. Erre azt mondtam nekik, hogy ha kívánják, a mai napon én is be tudok nyújtani hozzájuk egy számlát akár egy milláról, ha ehhez nem kell jogi alap.
Azt mondták, hogy ha nem vagyok hajlandó számlamásolat alapján fizetni, akkor a mai napon megindítják ellenem a jogi eljárást.
Csekk természetesen nincs, szeződés sincs, mert tudomásom szerint sohasem voltam ügyfél.

Ennyire rosszul menne az AXELERO-nak is és az INTERWARE-nek is, hogy immár zsaroljanak és raboljanak a lakosságtól?

Mi ilyenkor a teendő, hogy az embert egyrészről ne tudják folyamatosan jogi eljárással zsarolni, másrészről van-e lehetőség az ilyen jellegű zaklatások/zsarolások elleni védekezésre?

frimi Creative Commons License 2003.06.13 0 0 391
Kieg.: www.fvf.hu jogszabályolvasásra és az archívumban pedig lehet fvf-es szakértői véleményekben kutakodni.
Frimi
Előzmény: Robert_x (390)
Robert_x Creative Commons License 2003.06.06 0 0 390
Hello,

Ha nem javitottak meg a gepedet azon a bizonyos 15 napon belul (tehat a mai nyitvatartasukig), es nem tudnak cserekeszuleket adni (meg ma), akkor kerj igazolast a szerviztol, hogy mikor adtad be es meg most sincs kesz, valamint, hogy tovabbra is naluk van a geped. Ezzel a papirral mehetsz a boltba, ahol vetted a gepet, hogy visszakered a vasarlaskori(!) osszeget, nem kotelezhetnek ennek levasarlasara. (A szerviz igazolasa elvileg nem szukseges, de egyszerusitheti a dolgodat a boltban.)

Egeszen biztos infot a fogyasztovedok tudnak mondani: (1) 4594-917 vagy (1) 459-4800 szamon.

Sok sikert,
Robi

Előzmény: GeneticMutator (389)
GeneticMutator Creative Commons License 2003.06.06 0 0 389
Szevasztok!

Gyors segítség kellene.

Vettem egy dimage7i digitális fényképező gépet.
5 nap után beszart.
Elvittem a szevizbe, mondták 15 nap mulva mehetek
érte.

Ma megyek érte, mondják nics kész menjek 5 orakor.

Szerintetek megtehetik ezt vagy követeljem hogy
adjanak cseregépet vagy cseréljék ki.
(cseregépük valoszinüleg nincs)

???

Klammeraffe Creative Commons License 2003.04.26 0 0 388
Nem is muszáj letölteni a törvényt, elég hivatkozni arra, hogy ismered a Fogyasztóvédelmi Törvényt. Ha túl nagy a különbség a polc szélén szereplő ár és a vonalkód leolvasó által mutatott között, érdemes felkészülni. :-) Volt már úgy, hogy kiszedtem a műanyag sínből az egyik árcédulát, és vittem magammal a pénztárhoz. :-))
Érdemes volt, mert először mindig bepróbálkoznak az "ez van a gépben, nem tudok mást beütni" dumával. Az Auchanban viszont a múltkor csak el kellett battyogni a vevőszolgálathoz, és ott visszaadták a különbözetet. Vmit nyögtek, hogy a polcfeltöltő hibája, hogy nem cserélte ki az árcédulát, de nem hatódtam meg. :-)
Előzmény: barátnéni (387)
barátnéni Creative Commons License 2003.04.26 0 0 387
Van pl. egy cég (Pesten sok helyen), akik azt vállalják, hogy 1 napon belül elkészül a szemüveged. Oszt mégsem.
Engem amúgy simán át lehetne vágni a védőizékkel, amit az üvegre "tesznek", pl. vízlepergető réteg stb. Úgyhogy nem is szoktam kérni ilyesmiket :))

A Shell topikban és a Benzinkutas trükkökben elég érdekes dolgok vannak. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha 10 ezressel fizet, akkor mondja hangosan: 10 ezresem van, tud visszaadni? Lehet, hogy hülyének néznek, de legalább nem próbál meg az eladó győzködni, hogy csak ötezrest adtál. Vagy ennél precízebb emberek felírhatják a pénz sorszámát is...

A vonatkozó törvényeket a fogyasztóvédelmi főfelügyelőség honlapjáról letölthetitek. Pl. azt, hogy ha ki van plakátolva az ár, és a kódleolvasó szerint többe kerül, akkor kötelesek a kiírt legolcsóbb áron adni Neked. Ezzel is vigyázni kell, mert ha hívod az illetékes górét, esetleg azonnal kicserékik a hamis árcédulát a valósra, tanú meg ugye nincs...

Előzmény: guaaa29 (383)
Baggins77 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 386
Csak ma olvastam ezt az eszményi kérdést. :-)
Most ezt komolyan kérdezed? :-)
Szerintem q. nagy átverés, ha kifizetsz egy áruért egy összeget, de nem azt kapod, ami a dobozán fel van tüntetve, hanem romlott kaját, amit esetlegesen elfogyasztván egy ételmérgezés tapasztalatával leszel gazdagabb.
Átverésnek nevezem azt is, hogy lekapirgásszák a túró rudikról a dátumot, te lúzer meg megveszed, arra gondolva, hogy még fogyasztható árut veszel, de aztán fancsali pofát vágva köpködsz nagyokat. :-)
Az átverés az, hogy olyanért fizetsz, amit nem tudsz elfogyasztani.
Előzmény: Traubi (360)
Degec007 Creative Commons License 2003.04.21 0 0 384
én tudok egy két trükköt:)
guaaa29 Creative Commons License 2003.04.21 0 0 383
Én optikusként dolgozom. Kérnék hát most egy két kritikát, átveréses történetet,amit szemüveg készítésekor élt meg valaki. Ebből jó értelemben szertnék most tanulni, mert én mindíg a legjobb szándékkal fogadom vevőimet.
rali Creative Commons License 2003.04.21 0 0 382
Jó trükk a Würthnél meg a Bernernél:

Csomagban jön az árú,és csak a legkisebb kiszerelt mennyiséget veheted meg.Kellett valami,rendeltem - ügynöktől - mondja:250 darabos doboz van.Ez épp az ötszöröse a körülbelüli szükségletemnek.

Megjön a csomag:benne öt ötvenes dobozzal.Na.

A külömbözet jelentős.

szedmák bakter Creative Commons License 2003.04.21 0 0 381
Azt hiszem megcsinálták..legalábbis most 4 napja semmi gond, és a szerelő is telefonált,hogy bütykölt valamit.

Pedig már itt lapult a szobámban egy kölcsön videokamera, bizonyítékgyártáshoz a peres eljárásban..:-)

Előzmény: Csokis (379)
andruci Creative Commons License 2003.04.12 0 0 380
Böngésztem, rád akadtam.
Adalék.
8 éve vettem egy videokamerát, akkor volt 113 ezer. Átlag élvente kell javítani, volt a garanciális szervizben, a Sony márkaszervizben, maszekoknál, Balatonnál. Pestimrén, Zuglóban. A hidajelenség ugyanaz, a javítási mese motorcserétől panelcserén át az egyszerű tisztításig terjedt. Árak 1,5 és 28 ezer forint között.
Magyarán, nem csak a gyártóval van baj, de a szervízhálózattal is.
De ez már egy régebbi, de még ugyancsak rágható csont.
U.i: nem tud valaki egy MEGBÍZHATÓ kameraszervízt? Jön a nyár, és már nehezen áll rá az automata fókusz... Egy újat nem tudok venni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!