Keresés

Részletes keresés

mark80 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6943

Szia!

 

Én szeretném elkérni az orvosod elérhetőséget.

 

Köszönöm!

Előzmény: Swtrooper (6941)
mark80 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6942

Szia!

 

Én viszonylag új vagyok itt, elsősorban   az információkat szedem össze, mert nekem is van 3 belso másodfokú  ( egy nagyobb, két kisebb).

 

Nem mondta a doktor, hogy:

- Hanyadik stadium?

- Hany darab csomo?

- Milyen műtéti módszer lesz? Sima kes, longo stb?

 

Ha ilyen komoly, nem voltak erős tüneteid? Vérzés, fájdalom stb.

 

Trooper  én szeretném elkérni a kezeloorvosod elérhetőséget.

Előre is köszönöm.

Előzmény: r_esz10 (6940)
Swtrooper Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6941

ln megnézetném 1 másik orvossal is sokszor rosszul látnak és nem is aranyér. Az én kezelőorvosom aug közepétől rendel ha mennél hozzá

Előzmény: r_esz10 (6940)
r_esz10 Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6940

Sziasztok!

Több évnyi halogatás után sikerült elmennem orvoshoz, hogy kiderüljön végre mi történik ott hátul. Most leszek 28éves ,de már több mint 10éve sőt lehet hogy 15éve nem emlékszem pontosan nagyon rég tudom hogy valami ott van mint egy kis babszem a hátsómon. Nem mertem elmondani senkinek, nem hogy egy idegen turkáljon ott.
Azt hittem majd elmúlik nem foglalkoztam vele, mivel nem fájt nem volt semmi problémám. Ez most is így van csak hogy egyre nagyobb és mostmár kellemetlen és nyilván felnőtt fejjel máshogy gondolkodik az ember.

A proktológus megvizsgált és kiderült műtétet javasol, mert nem csak kint de bent is van aranyerem ami szintén kifordul. Nagyon félek a műtéttől, azt mondta hogy gerincbe kapok egy epidurált és miután feltárták jobban szét tudnak nézni és kivágják ami nem kell :/ külső belső varrat lesz, a külső jobban fájhat azt mondta ,a belső felszívódik. Nagyon megköszönném ha valaki megosztaná tapasztalatát ilyen műtéttel kapcsolatban, hogy utána esetleg újra kijön-e , mert a közel jövőben tervezünk kisbabát és a szülés miatt is félek hogy kijön újra vagy egyáltlán most műtessem meg vagy csak szülés után....

 Nagyon köszönöm előre is, ha megosztájtok a ti történeteteket.

Swtrooper Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6939

a repedések 90% a begyógyul magától még a krónikus is, az enyém már túlhegesedett ezért nem volt más választásom de nagyon figyelj és akkor nem kell műtét, csak ne görcsöltesd az izmod, kend napi 3x krémmel, esetlg tonogenes kúppal ha fel tudod úgy dugni h ne sértsen fel. Amig nincs sentinel és hyperthrópiás papilla és nem vaskos a hegszövet simán be fog gyógyulni hajrá! wczésnél dőlj kicsit hátra az is segít ha nem előre dőlsz.

Swtrooper Creative Commons License 2020.07.15 0 0 6938

Kedves Edina!

 

Igen a belső nodusok és a fisszura gyakran korrelál, mivel a belső aranyerek látják el vérrel a teljes záróizmot és bélelik is egyben, a fisszura pedig típusosan mindig a hátsó comissurában van mivel ott a legkevésbé tágulékony a gyűrű. Én tegnap voltam lefagyasztotta a mester, pokolian fájt kishijján elájultam le kellett feküdnöm. De hiszek benne hogy örökre vége és mostantól ha nem eszek kemény székletet okozó ételeket soah többé nem kell ezt a 9 hónap szenvedést újra átélni. Az első wc-zésen még nem vagyok túl de nem félek a gyógyulási vágy életben tart. Sok sikert szia.

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 6937

Helló!

 

Arról nem írtál mikor voltál vastagbél tükrözésen.

Én rászánnám magam és a kijáratról is tudnának véleményt mondani.

Valami felülről nyomhatja / piszkálja az alant lévőket nem beszélve hogy írtad fogytál.

Üdv.

 

Előzmény: sean85 (6934)
edina1985 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 6936

Sziasztok!

 

Hát az én történtem bonyulult. Az egész egy antibiotikumos kúra után kezdődött 2011-ben, azóta a székletem nincs rendben. Gyerekként is voltak hasi panaszaim. Nemrég voltam egy sor vizsgálaton: vérvétel, hasi és kismedencei uh, vizelet, széklettenyésztés, kolonoszkópia...szerencsére negatív eredménnyel. Szüleim, testvérem aranyeres. Apukám hasonló hasmenéses gondokkal küzdött. Anyukám székrekedéssel. Tesóm szintúgy székrekedéssel. Nekem meg ugye a hasmenés dominál alkalmakként, de nagyritkán nekem is székrekedésem van...IBS-t mondott a gasztroenterológus.

Proktológusnál voltam. Aranyeret és fissurát állapított meg. Havonta jártam kontrollra. Az aranyeres kúp után vált láthatóvá a fissurám, mintha azóta egy picit fájdalmasabb. Nekem szerencsére csak ritkán van a vérzés és fájdalom...de mióta piszkálgatnak ott, azóta talán egy picit fájdalmasabb lett. Kb. havonta vagy mégritkábban okozott panaszt...és inkább a menstruáció körüli és közbeni időszakban, azonkívül rendben volt.

Az aranyér elsőfokú, belső. Talán ez okozhatná a végbélrepedést? A legelső vérzés 3 éve volt, egy kemény széklet, influenza és erős érzelmi stressz után (a főnököm lelkileg terrorizált, kritizált, bántott szóban...). Igaz a proktológus nem mondott záróizom görcsöt...

Nem akarom műtettni, a kolonoszkópián is nagyon bestresszeltem, alig tudtak megvizsgálni a szorítás miatt.

 

Köszönettel!

lady mora Creative Commons License 2020.07.12 0 0 6935

Szia!

 

Igen, köszönöm, a Te beszámolód is sok erőt adott. 

 

Minden a legnagyobb rendben már, a wc után megszokásból mindig tartanám a markom míg átmászom a kádba, de sehol semmi, olyan fura. :) és olyan nagy megnyugvás. 

Előzmény: nyarivihogo77 (6931)
sean85 Creative Commons License 2020.07.12 0 0 6934

Szia!

Borsmentateával próbálkoztam már több napig ittam,de ugyanaz volt csak este tudtam vagy éjjel könnyíteni magamon,mármint ezt a bélgázos dolgot. Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy amikor elkezdődött az egész még a herém is fájt gondolom kisugárzik csak arra nem jöttem még rá hogy honnan és kb 3 kilót fogytam december óta,ami még rejtély mert nem megyek többet wc-re sem reggel napi 2 és kész.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6933)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.12 0 0 6933

Helló!

 

Ha valakinek válaszolni akarsz akkor a fejlécen jobb oldalt van egy nyíl /az első jel/, arra kattintva tudsz a megfelelőnek/kérdésre válaszolni. 

Nekem hőmérséklettől független volt.

Viszont az említett dolgodat/szelet/ megoldja ha szedsz Espumisan-t vagy Designe vény nélkül kapható.

 

Házilag:

"A puffadás elleni gyors enyhüléshez forraljunk fel 2 deci vizet, majd tegyünk bele egy fél mokkáskanálnyi őrölt köményt, fél mokkáskanálnyi őrölt gyömbért és egy kevés sót. Gyöngyöztessük még nagyjából öt percig, szűrjük le, majd hagyjuk kihűlni és igyuk meg."

 

 

Előzmény: sean85 (6930)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.12 0 0 6932

Helló!

 

Nekem kb. 20 éve van meg.

Néha eltűnt akár 5 évre is aztán előjött alkalmanként. Szerintem a stressz is lehet rá hatással

Műtétem nem volt, nem is ajánlották pedig a bonaparte ajánlotta orvost is megjártam.

Amúgy kordában próbálom tartani, de nagyon kell figyelni.

Írtad hogy neked a fagyasztásos módszert ajánlották fel.

Talán bejönne, mondjuk nem olvastam róla.

Infó:

A macrogol elnevezésű, lassan reakcióba lépő anyag molekulájának nagysága miatt nem szívódik fel a bélben, és így célzottan az emésztőtraktusba kerül. 

Azt hiszem nem hashajtó " gyógyszer".

Augusztus elejére van időpontom gasztróshoz.

Jobbulást.

 

 

Előzmény: Swtrooper (6929)
nyarivihogo77 Creative Commons License 2020.07.12 0 0 6931

Szia,

 

Minden el fog mulni. A teljes gyogyulasi ido 6-8 honap.

 

Ne aggodj, tapasztalatbol mondom.

 

:)

Előzmény: lady mora (6923)
sean85 Creative Commons License 2020.07.12 0 0 6930

Valamilyen gyógyszertári magisztrális kúpot kaptam amit ott állítanak össze,a másik érdekes dolog,hogy már bocsánat,de néha morog a gyomrom és nem tudom magamból a felesleges gázképződést kitolni (nem tudom magam kifingani) :) és ez is csak vagy üléskor vagy éjjel jön ki leginkább erölködni meg nem szeretnék,a gasztroenterológusnál az lett volna hogy gyomortükrözést kérjek,de nem volt túl segítőkész mert szerinte ez a székelési inger is meg ugye a vizelés is másra tartozik uhogy ennyivel lezárta a dolgot.A hidegtől meg mondom felerősödik ez a székelési inger melegtől meg múlik neked is volt ilyen?

Swtrooper Creative Commons License 2020.07.11 0 0 6929

nyuggerfarhát nem emlékszem a te repedésed mióta van meg? És milyen műtéted volt vele lézer?

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.11 0 0 6928

Helló!

 

Talán ha állsz a felette levő belek nyomják és ettől van az ingered.

Ha fekszel akkor nem nyomja semmi.

Talán egy vastagbél tükrözésre kéne elmenned ha nem voltál az utóbbi 4 évben.

Milyen kúpot kaptál a gyulladásra? Nekem volt egy idő amikor ilyen ingerem volt huzamosan, erre Norcainos kúpot /gyulladáscsökkentő/ írtak/készítettek.

Alig vártam hogy hazaérjek. Úgy kb 3 óra múlva elmúlt.

Üdv

Előzmény: sean85 (6927)
sean85 Creative Commons License 2020.07.11 0 0 6927

Sziasztok!

December óta küzdök a problémámmal,szeretnék tanácsot kérni tőletek,állandó székelési ingerem van de csak állás közben,ha fekszem nincs ezzel gondom ,minden reggel úgy kelek fel,hogy semmi nincs majd ahogy álldogálok a munkahelyemen úgy lesz rosszabb,a másik hogy estére egyre nehezebben tudok vizelni is,ezzel ugyanaz a helyzet mint a székelési ingerrel,  ez is egyre rosszabb lesz nap végére.Voltam 2 urológusnál az első aztmondta,hogy aranyeres probléma, a másik meg ,hogy max érzékeny a prosztatám, de semmi egyéb,utána jött a sebészet mivel ki volt repedve a végbélnyílás kaptam kúpot ami segített de a gyomromat hazavágta azóta tök lágy a székletem elötte meg pont h kemény volt,az sztk-s sebész közölte h ez nem aranyér probléma amim van.ezután elmentem egy gasztroenterológus/sebészhez aki aztmondta h ez prosztatagyulladás,hát mondom az jó,mert urológusnál már voltam.Ami tudom ,hogy segít az a melegvizes fürdő és általánosságban a meleg most kevésbé érzem a székelési ingert,rutascorbin,c vitamin tartalmú dolgok, paradicsom,tojás,halas ételek,dió. Rendesen van reggel székletem és utána nem megyek többet mert még vmilyen bélgyulladásra is gondoltam,de az fura lenne ha csak állás közben okozna problémát,max a tejes dolgokra lettem érzékenyebb azokat hanyagolom is most.

Swtrooper Creative Commons License 2020.07.10 0 0 6926

azóta van-e itt estleg valaki krónikus végbélrepedéssel? valakinek fagyasztották-e már?  köszi

lady mora Creative Commons License 2020.07.09 0 0 6925

Írok majd igen. 

 

Neked is rá kellene szánnod magad idővel. Drukkolok, hogy te is sikeresen megszabadulj a szörnyecskéktől. 

Előzmény: mark80 (6924)
mark80 Creative Commons License 2020.07.08 0 0 6924

Szuper hírek, örülök és köszönöm a választ. Ha neha helyzetjelentést írsz majd az mindenkinek hasznos lesz.

Előzmény: lady mora (6923)
lady mora Creative Commons License 2020.07.08 0 0 6923

Hello, köszönöm az érdeklődést!

 

Ma reggel voltam kontrollon. 40 percet várakoztam, aztán kb 4 perc alatt végeztem is mikor sorra kerültem. Az igazat megvallva a dokinő nagyon lerázó volt, nem erre számítottam. Megkérdezte hogy vagyok, van-e fájdalmam. Majd felfeküdtem, rákukkantott és azzal a lendülettel már csapta is le magáról a gumikesztyűt: Ön teljesen gyógyult! Gyorsan megemlítettem neki, hogy pár csepp vér még előfordul, illetve a lábzsibbadást. Na meg a gyakori székelést. Ezen mosolygott, a többire azt mondta mától elhagyhatok minden gyógyszert és mehetek úszni vagy ahova akarok. Van még egy dudor, ami már vörös helyett bőrszínű és kiáll, a közepében meg némi fehér cucc, talán a húsom(?). Szóval ezt öndiagnosztizálzva úgy gondolom ez egy nyílt seb még, így nem szívesen strandolnék, hiába mondta. Erre amúgy azt felelte, hogy vissza fog húzódni minden a maga idejében, maximum egy nagyon kicsi bőrdarabka maradhat. Egyébként tényleg napról napra húzódik vissza és egyre szebb, már ha lehet ilyet mondani. :) a kb egész rózsafejből szirmokkal maradt egyetlen sziromka, de az is tűnik el, így tökéletesen elégedett vagyok már most.

Amúgy a 11 nap hozott nagy változást, azóta semmim nem fáj, ég vagy csíp és aznap már sétáltam, bevásároltam, ügyetintéztem. Kajára sem figyelek már annyira erőszakosan. Persze jól eszem továbbra is, de néha becsúszik ez-az. A napi 7 székelés lecsökkent 5-re, ez is valami. A visszatartással vannak még problémák egyedül.

 

És akkor zárásként csak azt tudom mondani mint minden már megműtött: én hülye, miért nem csináltattam meg előbb... :)

 

Ha bárkinek lesz még kérdése, szívesen válaszolok, meg néha írok hogy vagyok, látok - e bármi esélyt majd a kiújulásra. 

Előzmény: mark80 (6922)
mark80 Creative Commons License 2020.07.08 0 0 6922

Szia! Hogy vagy? Kontroll hogy sikerült?

Előzmény: lady mora (6914)
mark80 Creative Commons License 2020.07.05 0 0 6921

Köszönöm  az infót! 

Előzmény: bonap arte (6919)
Huhgabi Creative Commons License 2020.07.05 0 0 6920

Köszönöm az infót!

Előzmény: bonap arte (6917)
bonap arte Creative Commons License 2020.07.05 0 0 6919

56 éves vagyok és 3. stádiumban volt az arnyerem. Mikor vécéztem kifordult, erősen vérzett. Eleinte csak kicsit a végén már nagyon és ettől durva vashiány volt a vérképemben.

Már gyerekkoromban is volt ritkábban, hogy fájt de ezek elmúltak pár nap alatt.

Úgy 24 éves koromig különösebb gond nem volt vele. Utána folyamatosan egyre jobban kifejlődött. Vérezni akkor még nem vérzet de vécézéskor kis dudor kijött ami az első években magától visszahúzódott hosszabb rövidebb idő után.

Aztán rájöttem, hogy jobb ha magam nyomom vissza. Vécézés, meleg vizes letusolás, visszanyomás és elvoltam vele évekig.

Aztán már kezdett kijönni napközben is és egyre erősebb lett a diszkomfort érzés. Tervezgetnem kellett a vécézést és kivétel nélkül mindig letusoltam a hátsómat. 

Az utolsó 5-6 évben elkezdett vérezni, először csak kicsit, a vége felé már spriccelt belőle a vér. És főleg hideg időben. Ha lágyabb volt a széklet akkor megúszam vérzés nélkül. Nem vérzett minden nap, volt, hogy 2 hónap is eltelt vér nélkül.

De rettegés volt minden vécézés, állt a csészében a vértócsa, papírt kellett tartanom a hátsómhoz, hogy eljussak a fürdőkádig csepegés nélkül.

Nagyon kellemetlen volt, és az utolsó évben már nagyon fáradékony voltam a vashiány miatt.

Nehezen akar az ember ilyen dologgal orvoshoz menni, én is így voltam vele.

Elmentem de nem ezért hanem mert nagyon fáradékony lettem.

Nehéz fizikai munkát végzek és kevés volt a levegő.

A doki elküldött vérvételre és majdnem leült mikor meglátta a leletet. A vas 1 egység volt a férfiaknál minimum 12 helyett.

Azonnal vasinjekció kúrára fogott és ettől pár nap alatt megfiatalodtam.

De a doki további vizsgálatot akart mert szerette volna tudni a vérveszteség okát. 

Akkor bevallottam neki, hogy az aranyerem vérzik. Azonnal ajánlott egy jó sebészt. Ő Mosonmagyaróváron is dolgozik a kórházban.

Elmentem hozzá és azonnal műtétet javasolt. Rábólintottam és Ő tökéletesen megcsinálta szikés műtéttel.

 

Utána kellemetlen volt az biztos de December 13.- án műtött meg és Január 6.-án már tudtam menni dolgozni. Azóta 1 csepp vér nem volt. A 3 aranyérből ami az ember segglyukában van kettőt távolított el. A harmadikhoz nem nyúlt, azt mondta, hogy az még nem műthető és elleszek vele akár 20 évig is. Tudom, hogy ott van de nincs vele semmi gondom.

 

A műtét már jópár éve volt de teljesen jól vagyok, nincs vérzés semmi, a vasam jó. Nagyon hülye voltam, hogy nem csináltattam meg előbb. Mennyi szenvedéstől megkíméltem volna magamat.

Nem kell félni, a műtét után fáj az biztos, de csak pár nap és nem egy élet.

Előzmény: mark80 (6918)
mark80 Creative Commons License 2020.07.05 0 0 6918

Szia! 

 

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy, milyen aranyered volt, milyen beavatkozás volt, és mik voltak a tapasztalataid?

 

Előre is köszönöm!

Előzmény: bonap arte (6917)
bonap arte Creative Commons License 2020.07.04 0 0 6917

Az sok, napi 2 db elég. Viszont ne várj tőle különösebb javulást.

Sajnos ha régóta szenvesz akkor már műthető fázisban lehetsz. Én legalább 25 évig halogattam, ne kövesd el ezt a hibát és csináltasd meg.

Inkább szenvedj pár napig mint évtizedeken keresztül.

Előzmény: Huhgabi (6916)
Huhgabi Creative Commons License 2020.07.04 0 0 6916

Sziasztok!

Én is màr régóta szenvedek az aranyértől de odàig meg sose jutottam,hogy detralex kelljen. Viszont most nagyon megduzzadt,ezért megpróbàlkozom vele. Valóban 4 napig be kell szedni 2x3 tablettàt? Soknak tűnik egyszerre a napi 6..

Köszönöm a vàlaszt előre is!

mark80 Creative Commons License 2020.07.04 0 0 6915

Szia!

Koszonom a kerdesed, én három másodfokú belsővel küzdök, amiből az egyik nagyobb. Probalok minel tobb informaciot összeszedni, hogy ha a beavatkozás eljön megfelelő irányba induljak. Kérlek, majd a kontroll után is írj. Mielőbbi  gyógyulást! 

Előzmény: lady mora (6914)
lady mora Creative Commons License 2020.07.02 0 0 6914

Rosszul írtam, a gyomor renyheség pont az ellenkezője ami nekem van, nekem pont, hogy túl gyorsan reagál az ingerekre és rögtön kijön minden... 

Előzmény: lady mora (6913)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!