Keresés

Részletes keresés

szaunázó Creative Commons License 2014.08.31 0 0 2604

Még nem volt szerencsém leány szaunamesterhez, szívesen megnézném, hogy csinálják?

 

Tegnap viszont újra eltöltöttem egy napot a Spirit szálló szaunáiban és napozóteraszán, még kihasználva a talán utolsó nyári napsütést. Sikerült is jól lebarnulni, így nem leszek feltűnő Horvátországban a nudista strandon hamarosan.

 

Visszatérve a témára, itt, Sárváron is két remek szaunamester van: Bálint (vagy Balázs?) és Pisti. Előbbi egy nagyon barátságos srác, mindent előre elmond magyarul és németül és nagyon jól megizzaszt. Utóbbi egy mókás fickó, szentimentális dalokat tesz be aláfestésnek, és halkan ő is énekel, közben pörög, táncol és - főként a hölgyekkel - viccelődik. Hol egy kis jégdarát szór, hol a dézsa aljából a vizet loccsantja rájuk. Mindkét alkalommal az első dézsa után valamilyen krémkeveréket kaptunk (sós, grapefruitos, citromfüves, zöldteás), amivel az egész testedet be kell kenni. Na ilyenkor már az is kénytelen megválni a testét takaró lepedőtől, aki jól "felöltözött". A krém alatt nagyon jól izzadsz, pláne, ha a víz mellett illatosított jégdarát is szórnak a kövekre. A következő körben körbe is osztják a jégdarát, hogy átmenetileg lehűtsd magadat. Ezt követően jön az igazi megpróbáltatás, amikor 100 fok körülire hevítik a kabint. Aki kéri, a merülés előtt még jeges vízzel is leönti a szaunamester. Na, nem készül róla videó, mint ahogy a politikusok akarják magukat népszerűsíteni! A lehülést követően limonádé és narancs, vagy citromszelet vár a pihenőben.

 

Tetszett a Spirit szálló szaunája, két dolog kivételével: nagyon kevés a tér a szaunák körül, és nincs közvetlen kapcsolata a kültérrel, ezért nincs frisslevegő utánpótlás, illetve semmilyen optikai élmény, természetes fény. Nem is értem, hogy egy 5*-os szállóban ezt hogy gondolták?

Előzmény: Snipper (2602)
szaunázó Creative Commons License 2014.08.31 0 0 2603

Ezen én is sokat gondolkoztam már, hogy kis hazánkban tájegységenként másként értelmezik a meztelenség szabályait.

Már nem lehetsz bizos benne, ha valahol meztelenül fürdesz, nem kiált-e valaki rendőrért, hogy szatír vagy.

 

Évekkel ezelőtt Sappadán, Olaszországban voltunk síelni. Este lementem a hotel szaunájába, és természetesen fürdőruha nélkül leültem a saját törölközőmre, mivel nem volt "kincstári". Egyedül voltam a kb. 25 főre méretezett izzasztóban. Egyszer csak megérkezett egy 8-10 főből álló harsány társaság. Ők már vacsora és néhány kör sör, vagy bor után lehettek. Mindannyian fürdőruhában, törölköző nélkül rontottak be. Már messziről kiderült, hogy honfitársak, de rólam ők nem tudták. Már szinte az ajtóban tették a megjegyzéseket: hát ezen meg nincsen gatya, mit képzel, lehet hogy buzi? Nem gondoltam, hogy lealacsonyodjak az ő szintjükre, így nem kezdtem el vitatkozni velük. Ám, amikor kimentem, visszaszóltam: jó izzadást! Egy rövid időre síri csend lett a szaunában.

Előzmény: auréliuszf (2601)
Snipper Creative Commons License 2014.08.31 0 0 2602

Esztergomban tegnap nagyon jó kis rendezvényt sikerült összehozni a 3 szaunamester leányzónak, köszönet érte.

Előzmény: tamasoccse (2596)
auréliuszf Creative Commons License 2014.08.30 0 0 2601

"Csak akkor szólnak, ha valaki feltűnően mutogatja magát."

 

Egy naturista helyen elég furcsa értelmezni a magamutogatás fogalmát.

 

 

Lehet hogy paradoxan hanngzik, de ez a sárvári fürdőben is egy elég beteg dolog hogy nem lehet meztelenül feküdni az ágyon.

 

Aki rosszul van tőle, hát épp ideje hogy megszokja:)))

Előzmény: szaunázó (2598)
szaunázó Creative Commons License 2014.08.27 0 0 2600

A kiegészítő szalag azért van, mert egyesek tettek, hogy többen csak egy szaunás belépőt kérnek és azt az órát mindig az veszi fel a társaságból, aki szaunázni megy. A szalagot má nem ilyen egyszerű átadni.

Előzmény: Apukam_149 (2599)
Apukam_149 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2599

Sárvárori fürdő szaunájában én is voltam július elején. Nekem alapvetően tetszett. Igyekeztek mindenkivel betartatni a szabályokat. Volt egy román csoport akik fürdőruhába jöttek be. Keményen és határozottan elmagyarázta a szaunamester hölgy mi a szitu. Pedig nem nem nagyon akartak érteni semilyen nyelven. Ezért egy nagy piros pont. Az udvari részen is simán lehetett napozni, pancsolni a jakuzziba. Amit viszont nem értettem, hogy miért aggatnak rám egy plusz szalagot az óra mellé ha szaunázni akarok.

Jártam még Mórahalmon illetve Magyarhertelenden. Mindkettő tetszett. Mórán az adminisztráció kissé bürökratikus volt. A pénztáros hölgy kb  3 x kérdezte meg hogy tényleg a natúr szaunába akarok menni? A másik benne van a belépőben. Magyarhertelend kissé zsúfolt, de kellemes.

Előzmény: szaunázó (2598)
szaunázó Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2598

A büki és sárvári fürdők és a sárvári Spirit Hotel szaunájában tilos a fürdőruha, viszont kötelező a törölköző vagy kendő használata. Azt mindenki maga dönti el, hogy mennyire tekeri magára. Csak akkor szólnak, ha valaki feltűnően mutogatja magát. A lényeg, hogy csak a törölközőre ülhetsz és teheted a lábadat, hogy az izzadságod ne kerüljön a szaunapadra.

Múlt hét végén kipróbáltam a Spirit Hotel szaunavilágát.

Belépve a finn szaunába, csak egy fiatal asszonyka volt a társaságom, aki a lepedőbe csavarva ült az alsó padon. Üdvözöltem, aztán egy darabig szótlanul ültünk. Hogy megtörjem a csendet, megkérdeztem, honnan jött. Mondta, hogy miskolci, és nagyon furcsa számára, hogy itt ruha nélkül kell szaunázni. Elmagyaráztam, hogy ennek higiénés és élettani oka van, igazán így lehet izzadni, ami a szaunázás lényege. Mondtam azt a szabályt is, amit egy szauna-rókától hallottam, hogy a szaunában tegeződünk, mert ott mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik, nem tudhatod, hogy melletted egy miniszter, vagy egy egyszerű munkás ül. Csak néhányan lézengtek egyébként az egész szaunavilágban rajtunk kívül. Aztán jött a szaunamester, hogy kiszellőztessen a felöntés előtt, ezért megkért bennünket, hogy menjünk ki. Arra lettem figyelmes, hogy egyre többen lettünk, tudván a felöntés időpontját.

Mivel rajtam kívül mindenki szállóvendég volt, érdekes volt megfigyelni a viselkedésüket. Már a lejáratnál zavarba hozta a gyakorlatlan többséget a tábla, hogy "fürdőruha nélküli terület". Aztán magukra tekerték a szaunalepedőt, és igyekeztek megszabadulni a ruhadaraboktól. Ahogy a felöntés elkezdődött - és emelkedett a hőmérséklet - egyre jobban lazítottak az öltözéken, mígnem azt vettem észre, hogy mindenki teljesen meztelen! Utána már zuhanyozni és a merülőmedencébe már gátlásaiktól megszabadulva mindenki pucéran ment!

Előzmény: Törölt nick (2595)
habibi85 Creative Commons License 2014.08.23 0 0 2597

Sziasztok!

 

Október 02-05-ig lesz egy négy napos szaunamester verseny, a Sauna WM Hungary Debrecenben. Sok-sok neves szaunamesterrel.

A rendező Egri Csaba.

A tavalyi tapasztalatok alapján nagyon jó rendezvényre számítunk, várlak Titeket szeretettel!

Részletek szeptember közepétől :)

 

 

tamasoccse Creative Commons License 2014.08.18 0 0 2596

Ha valakit érdekel aug.30-31 Egom maratoni szaunaszeánsz. A hírverésük csapnivaló, az oldalukon még Ricsi bohóc aug.2 a legfrissebb. A FB-on van jól eldugva a fényképek között a program.

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.15 0 0 2595

Itt ebben az "országban" nem az egészség a higiénia,nem a természetesség a fontos!

Addig mit várunk el kissé IQ -ban élő honfitársainktól!

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.15 0 0 2594

Csak + jegyzem!

röviden

1000 év választja el Magyarországot a nyugati kultúrától!

Itt a bunkó is okos az okos is bunkó!

Előzmény: Törölt nick (2592)
grafiti Creative Commons License 2014.08.14 0 0 2593

Válaszodban benne van a lényeg ! Nagyon sok ( ha nem minden ) a szauna mesterek hozzáállásán  áll-vagy bukik meg.(jó tudom , az ö kezük is meg van kötve ) Képzeld a  lengyel Tátrában van egy kedvenc helyünk Terma Bania a neve.(kb .olyan Bükk feeling )  Nos legutolsó ottlétünk alkalmával vittünk magunkkal egy házaspárt, kik életükben először voltak felöntésen. ( érdekes módon lengyel barátaink a felöntést " injekciónak" nevezik ) Bár igyekeztem felkészíteni mi vár rájuk odabenn, gátlásaik nehezen oldódtak. A mester még mielőtt belekezdett volna, nagyon kedvesen -angolul-mert hallotta ,hogy magyarok vagyunk, figyelmeztette barátainkat, a lepedőnek egész testrész alatt kell lennie. A páros férfi tagja azonnal  levette magáról a lepedőt, s lába alá helyezte, felesége gondolkodott mi legyen. Közben  kijelentették aki nem hajlandó a szabályok elfogadására, hagyja el a szaunát. Egy középkorú lengyel hölgyemény a harmadikról ki  is ment! Felesége kompromisszumot kötött, második sorból, legalulra, mester megengedte neki  lábai a csempén izzadjanak. Végén mosolyogva kérdeztem , mond milyen érzés volt 30 meztelen ember között egyedül felöltözve lenni ?  Egy éves a történet,  barátink azóta nagyon sokat fejlődtek, szauna kultúra terén. Szerintem erről szól vagy legalább erről IS a szauna mester munkája.  Az pediglen igen nagy baj, ha már a szaunában felmerülő gondokhoz  is politikus segítségét kell hívni ...... A.J :  A walesi bárdok: " fejére szól,ki szót emel..." Abban a bizonyos lengyel termálban a sz.mesterek nagyon szorosan együttmüködnek a fürdő vezetőségével ! Szimbiózis , ami errefelé még ismeretlen fogalom ?

Előzmény: Törölt nick (2592)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.14 0 0 2592

Ezek szerint éreztétek a gúnyt a kérdésemben, sajnos ez Magyarország!!!

Én a Lukács fürdőbe szoktam járni annak is van naturista szauna részlege mindennap vannak szauna  szeánszok.

Mindenki lepedőben van a nők teljesen bele csavarva, szerintem ez valahol lehet rosszabb neki mint a fürdőruha hisz a testük 70% eltakarják.

 Az egyik ottani szauna mester mesélte nekem, hogy tőle most már fürdőruhába is be lehet menni, ő még egyszer nem szól rá senkire csak a lepedőt tegyen maga alá.

Történt ugyan is az, hogy egy nő  nem akarta le venni a fürdőruháját  és ragaszkódod ahhoz hogy a szeánszon úgy vehessen részt.

Természetesen nem engedték neki!

A hölgy azonban a fürdő igazgatósághoz fordult és levelet küldöd Tarlós Istvánnak is, szóval a vége az volt hogy a szauna mestert szidták  le hogy miért szólt a kedves vendégnek. : )

Előzmény: grafiti (2590)
johnny9900 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 2591

kedves Spank80man, grafiti a számból vette ki a szót, nagyjából el is mondta a két legjobb helyet. továbbá tenni kell érte, hogy ez változzon. 

Előzmény: grafiti (2590)
grafiti Creative Commons License 2014.08.13 0 0 2590

kedves Spank80man ! bizony tévedsz ám ! többet kellene szaunába járnod , persze nem ahogyan a mondás szól : " hencidától-boncidáig " csak mondjuk Debrecentöl-Bükk fürdöig , s lám megtapasztalnád , van még az országban szauna, ahol meztelen emberkék , lepedövel a lábuk alatt, hódolnának eme élvezetüknek !

Előzmény: Törölt nick (2589)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.13 0 0 2589

Szia!

Milyen az a naturista szauna? :)

Ha lepedővel körbe tekered magadat legyél fiú vagy lány bármelyikbe mehetsz bármikor.

Olyan szauna meg nincs ebbe az országba ahol meztelenek lennének az emberek és a lepedőt csak maguk állá tennék!

Vagy tévedek? :)

Na úgy-e hogy nem!!!

 

 

Előzmény: johnny9900 (2588)
johnny9900 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2588

nincs jobb ötletem, mint az Aquaworld (kedd, csüt és péntek a három "naturista" nap, 16.30-tól), illetve Ráckeve. Az AW nincs közel km-ben, de egy jó szaunáért érdemes végigfutni az M0-n, Ráckevén nagyon rég voltam. 

 

Nálam esetleg frissebb élmények valakinél, bármelyikről? Milyen mostanában az AW csütörtökön és pénteken? 

Előzmény: asdqweasdqweasd (2587)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2014.07.29 0 0 2587

Sziasztok!

 

Augusztus 11-i héten Gödöllő környékén nyaralunk, és itt keresnénk jó szaunát. Szeretnénk egész estés programot felöntéssel. Tudtok valami jó helyet ajánlani a környéken?

 

Előre is köszönöm. 

tamasoccse Creative Commons License 2014.07.03 0 0 2586

Örvendetesek az új hírek, a bezárás miatt én is aggódom, bárcsak kitartanának télig, mégiscsak akkor van az igazi szezon. Megérdemelnének már a bp.-iek is egy normális helyet.

Előzmény: grabiel (2585)
grabiel Creative Commons License 2014.06.29 0 0 2585

Sziasztok! Újra megnyílt az esztergomi Aquasziget. Meglátogattuk ma délután 16 óra utáni jeggyel, 3200 Ft fejenként. Én korábban nem jártam még itt, ezért meglepett, hogy milyen kellemesen tágas, mondhatni elegáns. Szinte üres volt, két három pár lézengett az egész részlegen. Volt egy jó húzós orosz jeges szeánsz, nagyon élveztem. Csak a hideg vizes merülőmedencét hiányoltam, de van helyette egy nagy pezsgő medence, és zuhanyok minden mennyiségben. Kedves fiatal csapat dolgozik a szaunában, a szabályokat szépen betartatják mindenkivel. Mi biztos oda fogunk szokni, csak be ne zárják újra.

johnny9900 Creative Commons License 2014.06.26 0 0 2584

sziasztok, korábban ígértem, hogy beszámolok a Hotel Silvanusról (Visegrád). A pünkösdi hétvégét töltöttük ott. Maga a szaunarészlet teljesen alkalmas lenne a megfelelő használatra. Kulturált, már-már izgalmas, a mérete is megfelelő, gondosan berendezett helységek. 

A használat azonban elszomorító - a fürdőruha alap, gyakori a papucs (!) benn is, a fuksz minden mennyiségben. A bónra kapható lepedővel nem nagyon tudnak mit kezdeni. 

Nagyon sokan rohangáltak ki-be a szaunarészlegből (ez a fürdőtől egyébként elkülöníthető lehetne, csak csukni kellene az ajtaját, amit 10-ből 9 ember nem tesz meg), ketten próbálkoztunk, kissé kellemetlen módon, a normális szaunázással (vécében fürdőruha le, lepedő kénytelen-kelletlen felteker), de így meg nem tudtunk zuhanyozni, mert a zuhanyok - amúgy helyesen szerintem - nincsenek leválasztva a térről, és még a végén mi leszünk a megbotránkoztatók...

szóval a felszerelés remek, a lehetőségek remekek, és nagyon drukkolok, hogy az egyébként remek szálloda egyszer újragondolja. Az úszómester-büfés lánnyal beszélgettünk a dologról, ő azt állította, hogy mivel sok a gyerek, és azok berohangálnak, így inkább nem szerencsés a fürdőruha nélküli használat. 

Kár érte.

 

rkerek Creative Commons License 2014.06.24 0 0 2583

Oriental Spa:

kb 3 órát töltöttem el párommal az Oriental Spaban, hogy szaunázzunk, relaxáljunk egyet. Korábban kb. 1,5 éve jártam itt, most meglepően sokan voltak. Nagyon sok orosz ajkú volt a fürdőben. 4 orosz 8-12 éves kissrác gyakorlatilag 3 órán át ki be rohangált a szaunákba 1-2 percenként.  Ha megjelent egy hölgy, akkor ők is egyből megjelentek, bámészkodni Az ott lévők igyekeztek szólni nekik, hogy ez nem jó így. Az egyik hölgy szabályszerint kimenekült, épp arrajárt egy masszőr(úszómester akkor sehol sem volt), akinek szóltak... közölte, hogy őt ez nem zavarja, keresük meg az úszómestert..Az úszómester nem vett tudomást az egészről, jól lefoglalta magát valamivel, talán a telefonját nyomkodta, pedig kb 3 percenként rohantak el előtte a medencék és a szauna rész között a gyerekek. Az ottlétünk alatt a szaunarészlegbe véletlenül sem jött be megnézni, hogy mi történik. Miután szóltunk neki, hogy talán valamit tenni kellene, akkor felállt és szétnézett, a srácok meg ugyanúgy folytatták ...Volt 3-4 pár, a hölgytagok már be sem jöttek inkább, mert felizgult állapotukban egy méterről bámulták őket a gyerekek..Kifelé jövet a recepciósokat sem lepte meg a dolog, az volt fontos számukra, hogy fizessünk és távozzunk.A közöny miatt szóltam nekik, hogy esetleg valakivel tudnék beszélni, aki kompetens ebben? Odajött egy jól öltözött menedzser féle, aki közölte, hogy ez egy családbarát szálloda, nekik ez belefér(!!!) teljesen rendben van. Egyszerűen nem akartam elhinni, amit hallok, de a jóember elismételte ugyanezt.Szóval aki családbarát kalandra(?) vágyik azoknak hajrá, aki meg szaunázni szeretne az messze kerülje el ezt a helyet!Nem is a srácokkal volt bajom (inkább a szüleikkel), de az ott dolgozók hozzáállása teljesen  elszomorító. 2014 Magyarország szauna kultúra.

wellness zuglo Creative Commons License 2014.06.16 0 0 2582

Ha barátaiddal el szeretnétek vonulni a hétköznapok nyüzsgése és a kíváncsi tekintetek elől egy hétvégi szaunázásra, de nem tudjátok mindezt hol tehetitek meg... Mi a legjobbat ajánljuk számotokra.
Újonnan nyílt exkluzív wellness központunk hétvégi csoportok részére zártkörű összejövetelekre bérelhető.
Zugló kertvárosi részén, kiváló parkolási lehetőségekkel és sokszínű szolgáltatásokkal várunk Benneteket!
Több info: wellnesszuglo@gmail.com

Mustár Creative Commons License 2014.05.31 0 0 2581

Kipróbáltam a Lukácsot. Sajnos elég néptelen volt a szaunavilág. A felöntés benne van a jegyárban, az korrekt volt, egyébként lepedős. A naturista szauna területén egyszer véletlenül találkoztam egy emberrel. Az a kabin annyira nem extra élmény, meleg, amennyire meleg, és ennyi.

johnny9900 Creative Commons License 2014.05.30 0 0 2580

köszönöm a hírt! ott már nem volt hely, így megyünk Pünkösdkor a Silvanusba, majd beszámolok.

Előzmény: protean (2579)
protean Creative Commons License 2014.05.28 0 0 2579

Hello!

 

Termál Hotel Visegrád: van külön natúr finn szauna, merülőmedencével, külön bejárattal, kb. 6 személy elfér benne kényelmesen. A többi szauna/gőzfürdő textiles, viszont vannak szauna szeánszok, mikor a fürdőruhát kinn kell hagyni. A hely nagyon kulturált, sok medence van és jó a wellness. Nekem a konyhával voltak csak gondjaim.

Előzmény: johnny9900 (2578)
johnny9900 Creative Commons License 2014.05.28 0 0 2578

sziasztok, 

 

 

van valakinek tapasztalata a visegrádi Hotel Silvanus meg a Termál Visegrád szauna részlegéről? kulturáltság, tisztaság, fürdőruha / natúr, felöntések.. 

köszönöm

djz Creative Commons License 2014.05.25 0 0 2577

Hát nem friss, de azért idei.

A normál belépővel is használhatsz két szaunát, papucshegyek, stb. Sálat, sapkát vigyél, mert hidegek, percenként tizenháromszor jönnek-mennek, és szerintem a karbantartással is van gond.

A szaunavilág jobb. Megéri a plusz pénzt, elvileg textilmentes, lepedőt adnak a pénztárnál. Két finn szauna van, egy "normál" (lepedős), meg egy naturista. A normálban elég gyakori, hogy a lepedő alól kikandikál a bikinifelső pántja, a naturistát általában úgy használják, ahogy kell.

A normálban vannak felöntések, nem rosszak. Időben kell zsetont kérni, mert hamar betelnek a helyek.

Előzmény: Mustár (2575)
informania Creative Commons License 2014.05.22 0 0 2576
Mustár Creative Commons License 2014.05.21 0 0 2575

A Lukácsról van valakinek mostanában tapasztalata? Ha jól értelmezem a honlapjukat, csak a rendes úszóbelépőre ráfizetve lehet használni a szaunát, külön jegy nincs.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!