Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75270

Akkor a fél országnak már annyi lenne :)

Előzmény: jatti1 (75263)
Tan-csi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75269

Azt bizony! De nem mindegy milyen színűt! :))

Előzmény: norris53 (75251)
Tan-csi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75268

Jó, csak úgy tovább tart! :))

Előzmény: Cernunnos, (75249)
norris53 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75267

Ne kérj bocsánatot !!

 Minden ide tévedőt meg tréfál ez a társaság főleg ha ilyen félszeg a belépőd !

Ha pálinkát szeretnél főzni itt a helyed légy türelemmel és kérdezz mielőtt cselekszel -mert utólag is tudunk tanácsot adni de segíteni már nem mindíg :-))))

Előzmény: jhjenő (75265)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75266

Igen, valóban rengeteg galagonya van. 100 méteres erdősávon 5 bokrot is láttam... egytől egyig dugig..

De ha ennyire kényes bele se kezdek. :D

Előzmény: barkócza (75235)
jhjenő Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75265

Bocsi hogy nem tudom , de soha még nem főztem pélinkát úgy érzem hogy mindennek utána olvastam és itt a fórumon csak ösze zavarnak ,

godlock Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75264

Szia

Kezdésnek ez a megoldás lesz, legalább ezt a szezont bírja ki a masina, aztán korszerűsítve lesz. Nem szeretném, hogy a cefrém tönkre menjen. Természetesen minden biztonsági dolgot felteszek. Már csak a fenekelés van hátra, oldalán lesz egy cső nyomásmérő órával és egy lefújó szeleppel. Na de mekkora legyen a lefújó szelep?

Ilyen műszert tervezek beletenni.

 

Előzmény: deszegregator (75243)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75263

Na most össze lettem zavarva. :(  Biztos, hogy cukorcsfrétől hullanak?

jatti

Előzmény: csalitos (75260)
manta-z Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75262

Annyi metil volt abban a cuccban ami nem származhatott hibás cefrézésből. Ott valószínű valami denszeszes okosság történt.

Előzmény: csalitos (75260)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75261

Ezt kérdeztem én is! De SM már megválaszolta, hogy a cukorból lesz a legtisztább etil. Igaz azt is írta, hogy nem a legfinomabb, de itt a fórumon elfogydott a 3% napfény a jobb ízkihozatal miatt. Ha emlékeim nem csalnak, akkor ez egy vak teszt alapján lett meghatározva.

jatti

Előzmény: jhjenő (75257)
csalitos Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75260

   Az ám, hogy hullanak a csehek, mint ősszel a legyek. Meg már a szlovákok is. És mitől? A metiltől! Igy jár minden elveteműlt aki issza, meg aki szaporitja, ráadásul cukorral...

Előzmény: jatti1 (75256)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75259

Ez nem méregkeverő topik hanem pálinkás.

Ha metilalkohol lenne bármiben nem ajánlanánk. A cukorból van a legtisztább etilalkohol.(nem a legjobb)

Előzmény: jhjenő (75257)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75258

Köszönöm válaszod!

 

Előzmény: Feriba51 (75242)
jhjenő Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75257

Akkor nem szabad bele cukrot tenni ?

 

Előzmény: jatti1 (75256)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75256

"De lehet, hogy még cukorcefre sem" A cukor cefrében van sok-sok metil? Ez komolyan kérdezem! Mert akkor ha cukrozom a cefrét, akkor metilt szaporítok. Tudom a 3 % nem sok, de több mint a semmi. 

jatti

Előzmény: Babar66 (75196)
jhjenő Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75255

Árnyék ban van és sötét hordóban töbször megkeverem és már jó kesernyés

jhjenő Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75254

Sziasztok ! Pálinkát csak pálinkával

 

Kérdésem lenne hozzátok egy 250-es cefréhez menyi cukrot kell teni . Részben alma és egy kevés vegyes van benne.

Baracilin Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75253

ez vadalma, nem sima...cukorvolt benne 3% az azért dob rajta, de amikor tiszta gyümölcs kihizatalát írom a hozzáadott cukrot levonom. Nálam az ilyenekből (vadalma vadkörte) több L cefre lesz mintahány kg a gyümölcs.

Előzmény: Bugsyy (75246)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75252

Szűrt napfény? :))

Előzmény: norris53 (75251)
norris53 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75251

És ha kissé felhős akkor szúnyoghálót kell rá tenni ? :-)

Pálinkás jó estét ! Mester taníts :-))))

Előzmény: Tan-csi (75248)
sogi01 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75250

Ésha mindezt feketehordóval tettük akkor fűthetünk is vele:)))

Előzmény: Tan-csi (75248)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75249

Ne ugrasd már! Ha szatyoral hordja be ugyis jó!:)

Előzmény: Tan-csi (75248)
Tan-csi Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75248

Neem?? Kinyitod a hordót amikor süt a nap, ha beborul, becsukod.:))

Mint a Legényanyában amikor hordták be a világosságot a házba.:))

Előzmény: Bugsyy (75241)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75247

Köszi a választ. Kimagozom, ez a kisebb mennyiség előnye, aprólékosabb tud lenni az ember:) 

Szeretem a különlegeségeket majd meglátjuk milyen lesz.

Előzmény: Baracilin (75245)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75246

Nem karcsú egy kissé 100 kg almából mindössze 4 liter? Cukor volt benne? (Illetve a 100 kg alma, nem egyenlő 100 liter cefrével ugye - lehet hülyeséget kérdezek:S )

Előzmény: Baracilin (75245)
Baracilin Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75245

A tavaj készült pálinkában az alma brutális fanyarsága jelent meg,illatában is visszaköszön a fanyarság...4,4L 50%-os pálinka/100kg gyümölcs kihozatallal.

 

Az idei sokkal soványabban adott, 3,1L / 100 kg pedig érettebb volt és a kotyogó sem dolgozott már. Az idei ízében és illatában erős magzamat van benne a fanyarság mellett.

Előzmény: Cernunnos, (75237)
Cernunnos, Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75244

cukor:)

Előzmény: Bugsyy (75241)
deszegregator Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75243

Igen, volt itt egy tag aki úgy csinálta, persze ilyen kis felületű hőközlésnél magasabb hőmérsékletű/ nyomású gőz szükséges. Ráadásul csak valami olvadófém betét volt nyomástérben, se nyomásmérőóra, se lefúvó szelep. Az utóbbi 2 elengedhetetlen szerintem. A nagy felületű hőközlés kisnyomással a jó megoldás! Ilyenek a főzdék is... Nem jó nagynyomású gőzzel szórakozni, főleg nem biztonsági berendezések nélkül. Persze meg lehet csinálni az általad is említett módon is, de akkor legyenek meg a bizti berendezések!

Előzmény: godlock (75177)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75242

Szia Kariboy107!

 

Minden évben főzök almát és inkább a sűrűség (nem használok pektinbontót) miatt teszek hozzá cukrot. Minden kiló cukorhoz 5 liter vizet. Így egy sűrű káposztaleves állagot kapok, amit könnyen lehet főzni. Főzéskor sem kap több vizet. A 2-4 % napfény megfelelő.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Kariboy107 (75238)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.17 0 0 75241

Üdv,

 

Napfényt hozzáadni? Ilyenről még nem hallottam :)

Előzmény: Kariboy107 (75238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!