Keresés

Részletes keresés

Mamfred Creative Commons License 2006.08.31 0 0 654
Szia Patrics!

Remélem működnek a linkek...itt van egy kevés leirás a virágokról

http://beadwork.about.com/library/weekly/aa060198.htm

http://beadedflowers.tripod.com/international/patterns/index.htm

http://www.rings-things.com/Projects/68002-21.htm

Igaz hogy angol oldalak de azért a képekből biztos össze tudod hozni.
Majd ha még találok vmit akkor felrakom...
Előzmény: patrics (653)
patrics Creative Commons License 2006.08.31 0 0 653

Sziasztok!

Már régóta olvasgatom ezt a fórumot,és nagyon sok jó ötletet kaptam tőletek.

Egy éve kezdtem el hobby szinten fülbevalókat,karkötőket,nyakláncokat fűzni.

Sikerült megfertőzni vele a hugomat és 54éves anyukámat is.

A segítségeteket szeretném kérni ,hogy hol találok gyöngyből készült virágokról fákról MAGYAR nyelvű leírást.

Előre is köszönöm.

Sándor3 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 651
T SZAJKO777(vagyDuna777)!!!Már több forumon leveleztünk kezdetben TE CSAK KEVERED A KÁSÁT és ha az orodra koppint valaki tovább álsz . nem értem hogy ebben mi örömöt lelsz .VAGY ENNYIRE UNATKOZOL ???
Sándor3 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 648
Mindenkinek szól!!Szerintem www.Isabell.zoom.roami nen mindig elérhetö VIRUSOS!!!!!!tegnap probáltam elö csalogatni és ma jelezte a gép hogy virust talált.VIGYÁZZATOK!!!!!!
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.31 0 0 647
mityka.play.hu
Ajánl linkeket,nekem a német nagyon bejött,technikai leírás is van és rengeteg minta.
Dettke! tegyél légyszi fel több gyöngyhorgolós oldalt, én csak a Mityka által ajánlottakat ismerem(amik nagyon jók),de azokat sokszor megnéztem, csemegéznék még! Előre is köszi!
Előzmény: Törölt nick (646)
ilcsi. Creative Commons License 2006.08.31 0 0 645
Szia! Nekem az 5 év az sok az én 2 hónapomhoz képest! Biztosan nagyon profi vagy! Én még csak spirálosat csináltam,egy focilabda mintásat, meg egy "etno" mintájút egy német honlapról.Igaz a spirálosból több van.Tedd fel légyszi amit most készítessz!Ha sikerül,teszek én is fel képeket!Eddig rajtad kívül csak egy gyöngyhorgolós lányt ismerek(az ő honlapjáról tanultam meg a technikát,és őt is csak nemrég kerestem meg),úgyhogy még jelentkezem!
Szép napot mindenkinek!! Ilcsi
Előzmény: DETTKE (642)
DETTKE Creative Commons License 2006.08.30 0 0 642

Szia Szajkó777!

Hűűűű... hát nem egyszerű így elmagyarázni. Milyen nyelven beszélsz (angol, német), küldök linkeket ahol rátalálhatsz a technikára és én is szívesen segítek, ha tudok. Tegyek fel fotót arról a horgolásról, amin most dolgozom?

Szia!

Sándor3 Creative Commons License 2006.08.30 0 0 640
Köszönöm a segitséget meg probálom.
Mamfred Creative Commons License 2006.08.29 0 0 639
Szia Sándor 3

Azt hiszem hogy amit Dettke felrakott a gyöngyhurkáról én sem tudnék jobbat mutatni...sőt :)
Sok sikert hozzá :)
http://isabell.zoom.ro/
Nekem mindig bejön az oldal, habár ahogy ezt leirtam eszembe jutott hogy előbb megnézzem és lám nekem sem működik.. nem értem hogy miért... 1x jó 1x rossz
Igy nemigazán lesz népszerű.
DETTKE Creative Commons License 2006.08.29 0 0 638

Sziasztok!

Itt van a "sima" gyöngyhurka leírása. Forrás: Szikszó Istvánné (szerk.): Gyöngyvarázs II. Nyakékek.

Remélem elég jó lesz a minősége, 200 dpi-ben scanneltem... Ha valakinek szüksége van rá, át tudom küldeni akár e-mail címre is.

 

 

 

Szia Ilcsi!

Kb.: 5 éve foglalkozom gyöngyhorgolással, tehát nem olyan régen. Te? Szerintem kásagyöngyből is gyönyörűeket lehet horgolni, biztos nagyon szépek a munkáid!!! Van kedved "beszélgetni" a témáról?

Jó munkát mindenkinek, sziasztok!

edina73 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 637

Sziasztok!!

Ne haragudjatok, nem utasítgatni akarok senkit, de lenne egy javaslatom. Mi lenne - a topik pörgését elősegítendő - ha mindenki, amit éppen fűzöget, azt feltenné a topikra, a többiek gyönyörködtetése miatt is!! Más topikokban is láttam, hogy felteszik azt, amin éppen dolgoztak, vagy dolgoznak. Gondolom büszkén mutogatnátok Ti is a gyöngyörűségeiteket!!

Sándor3 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 635
Mamfréd irtad hogy az WWW.Isabellán megtaláljuk ahurka készitését,sajnos megint nem lehet elö varázsolni.volt hogy sikerült már .nem tudsz segiteni abban hogy másholhol lehet megtalálni a leirást KÖSZÖNJÜK
Mamfred Creative Commons License 2006.08.29 0 0 633
Hát az elég nagy szivás ha széttörik a gyöngy, de én már jártam úgy is, hogy egy barátnőm vett gyöngyöt és odaadta nekem hogy csináljak belőle neki vmit.
El se hiszitek hogy jártam...miközben fűztem a kéz melegétől meg lehet hogy egy picit izzadt is a kezem.. lekopott a festék...Hááát akkorrát röhögtem hogy honnan tudta ezt beszerezni mert hát se előtte se utána nem találkoztam ilyennel :)))
edina73 Creative Commons License 2006.08.29 0 0 631

Sziasztok!!!

A múltkor én is dicsértem az OBI-ban vett gyöngyöket, azóta - amióta fűztem is fele - az agyam akarom eldobni. Igaz, hogy szép a szine, igaz, hogy olcsó volt, de fűzés közben a nagy része szó szerint kettétörik! Az a baj, már nem tom honnan származik, mert a kis papírkát, ami a zacsiban volt eldobtam, pedig jó lett volna megjegyezni:(.

Előzmény: Törölt nick (630)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.08.29 0 0 629
Voltam az iparművészetivel szemközti Hobbyművészben, és egy csomó kásagyöngy le van árazva 50ft/zacsi árban. Talán 2dkg van benne. Főleg zöldek, fehér és kék vannak. Én zöldet vettem.
Mamfred Creative Commons License 2006.08.26 0 0 627
Csak egy javaslat!
Mikor megcsomózod a damilt akkor legalább 3 csomót tegyél rá és azt mondják, ill. irják több helyen is hogy érdemes rácseppenteni egy pici átlátszó körömlakkot vagy pillanant ragasztót és hagyni megszáradni a csomón mert úgy sokkal biztosabb. Szerintem próbáld ki mert a sima átlagos csomóból kiugrik a damil bármilyen vékony is mert merev. Kiváncsi vok. Majd tedd fel. Sok sikert!
Lady Wessex Creative Commons License 2006.08.26 0 0 626

Köszi Mamfred!

 

Annyira kezdő vagyok, hogy azt hittem, a csomófogó csak egy ideiglenes valami, ami addig kell hogy tartsa a csomót, amíg nem fejezem be a fűzést, utána le kell szedni.... :-)))

 

Igen, elsőnek egy olyan láncot szeretnék, amin nincs kapocs, mert ez egyszerűbb, ergo rögtön sikerélményem van vele, és utána a boldogsághormonokkal felvértezve lehet tovább lépni a bonyolultabb darabok felé.

 

no meg gyöngyből nekem jobban tetszenek azok a láncok, amik nagyobb gyöngyből készülnek (legalább 1cm) és amiket csak a nyakamba akasztok és esetleg 1x-2x meg is tekerem a nyakam körül.

 

Ha ekészül az első darab, lefotózom (bár csak telefon-fényképezőm van) és megpróbálom berakni ide véleményezésre.

Előzmény: Mamfred (624)
Mamfred Creative Commons License 2006.08.26 0 0 624

Szia Lady Wessex!

 

Hát elsőnek is ha jól értem akkor nagy gyöngyökből akarsz olyan nyakláncot csinálni amin nincs kapocs csak összekötöd...

Fogsz tehát megfelelő hosszú damilt, gumidamilt...stb amire fűzni szeretnéd és elkezded. Ha megvan a megfelelő mennyiségű gyöngy és a kivánt hossz akkor fogod és összecsomózod a két végét. Akkor ott lesz egy csomó amit ha nagy gyöngyökből készül a nyaklánc egyszerűen el lehet rejteni az egyik gyöngyben. Na persze ez attól függ h mivel is dolg.

 

A damil az tudod mi... elsősorban a bátyámnak horgász eszköz.. nekem pegig gyöngyfűző kellék :) vmennyit nyúlik de nem rugalmas úgy mint a gumidamil mert hát a nevében is benne van hogy gumi. Tehát nyúlik...ebből csinálnak olyan karkötőket amire nem akarnak kapcsot tenni és a végén összedolgozzák a szálat

gumidamilEzt is gumidamillal csináltam. Nincs rajta kapocs.

Aztán van a gumicérna ami elég vastag és én igazából egy egysoros karkötőn kivül nem nagyon tudom mire használni, és nem is nagyon szeretem mert hajlamos arra hogy lefoszlik... de lehet hogy más tud hozzá jó ötlelet.

 

Én a csomófogót úgy szoktam megoldani, hogy rárakom a szál végére aztán utánafűzök egy stoppert majg a stoppert rányomom a szál végén. Aztán a csomógfogót odahúzom a stopperhez és rányomom azt a kis gömböt h a stopper ne látszódjon. Még 1x sem jött szét vele semmim.

Azt nem értem hogy miért irod hogy hogyan veszed le...ha elszakad esetleg a lánc ovatosan szét lehet nyitni a csomófogót és újra felhasználni de általában gyengék és eltörnek ha feszegeted. Szóval ha egyszer felraktad nem igen kéne leszedni.

 

Remélem, hogy vmiben tudtam segiteni!

Sok szerencsét!!!!!

Előzmény: Lady Wessex (622)
Lady Wessex Creative Commons License 2006.08.26 0 0 622

Sziasztok, én annyira új gyöngyfűző vagyok, hogy még soha gyöngy se volt a kezemben. :-)

De most pont kint voltam a Mesterségem Ünnepén, és ott volt egy gyöngyfűző, és odaálltam nézni egy kicsit a "tanulókat" (sajna minden hely foglalt volt). Már rég terveztem, hogy kipróbálom, most jött el az ideje.

Elméleti tudnivalók miatt jöttem ide, és máris lenne néhány elméleti kérdésem:

 

Én olyan láncot szeretnék csinálni, amin jó nagy (akár fa) gyöngyök vannak, és simán nyakba akaszthatós. Ez ugye egyszerűnek tűnik.

 

Amit nem értek - elméletileg - hogy a kezdő csomó hova tűnik el? Vagy hogy tudom a két szabad véget úgy összecsomózni, hogy ne legyen rés a gyöngyök között? Puszta kézügyesség kérdése? És hova rakom a bogot, hogy ne látszódjon?

 

Olyat is írtatok, hogy a végét úgy kell eldolgozni, hogy még visszafűzöm pár gyöngyön át és úgy teszek rá csomót. És a kezdő csomó, ami fityeg egy gyöngy végén, azzal mit csináltok?

Meg hogy teszem rá a kapcsot (ha kapcsosat akarnék csinálni).

 

A csomófogót végképp nem értem. Mire jó? Hogy veszem le? Ha csomó nem elég nagy, akkor átcsúszik rajta  a gyöngy levétel után, ha meg elég nagy, nem kell csomófogó.

 

 

A damil, damilgumi két kölönböző dolog, vagy egynek a több neve?

 

Én vagyok nagyon kezdő? IGEN! :-)

Mamfred Creative Commons License 2006.08.26 0 0 621

Szia!

Kétféle gyöngyhurkát tudok. Az elsőnek a leirását én is itt kaptam Katacitól /sokszor köszi neki :) /.

A VERZIÓ

1. Fűzz fel 24 szem gyöngyöt, majd fűzd át a szálat az első szemen, így kapsz 1 kört

2. fűzz föl 5 szem gyöngyöt, és a körön lévő 6. szembe fűzd bele a cérnát .

3. majd ismét 5 szemet a cérnára, és a körön lévő következő hatodik szembe ismét belefűzöd a szálat és így tovább, míg végére, azaz az elejére nem érsz a körnek, ekkor van megfűzve az első hálósor.

4. a sorban következő 3 szemen lefűzöd a cérnát  (2. hálósor kezdése) és felszedsz 5 szemet ismét és az előző sorban felfűzött 5 szem középső azaz harmadik szemén fűzöd ismét át a cérnát, majd megint 5 szem és így tovább , míg ennek a körnek is a végére nem érsz, és kezdődik minden előlről csak a következő sorban.

Satírozott szemek azok ahol a sorok kapcsolódnak egymáshoz.

kék nyíl a kezdet, piros nyíl az első kör.

  

  hálós A rajzot az 585. hozzászólásnál látod Katacinál. Sajnos azt vmiért nem sikerült beilleszteni.

 

B VERZIÓ A Másik a sima ami nem lyukacsos

http://isabell.zoom.ro/

Itt megtalálod a sima gyöngyhurka fűzését az alaptechnikáknál!

 

Sok sikert! :)

edina73 Creative Commons License 2006.08.25 0 0 619

Szia!!

Az az igazság, hogy én rendkívül egyszerű helyzetben vagyok, ti. vidéken élek, és itt egy darab gyöngyösbolt nincs, úgyhogy kénytelen vagyok rendelni (mondjuk általában csak Swarikat rendelek). Soxor még az internetes rendelés olcsóbb is, olvasgasd el a rendelési szabályaikat,  pár helyen adnak 5% kedvezményt, ha interneten rendelsz tőlük. Nekem még rossz tapasztalatom a netes rendeléssel nem volt. De ez én vagyok, nem tom a többiek hogy vannak ezzel.

Előzmény: Mamfred (618)
Mamfred Creative Commons License 2006.08.25 0 0 618
sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy ti szivesebben vásároltok üzletben gyöngyöt mint neten?
Vagy mind1?
Csak mert én pl még nem vásároltam neten mert féltem hogy nem is úgy fog kinézi élőben mint a képen.
Szóval ha lenne olyan netrendelés ami olcsóbb mint a boltban (igazából ilyet nem nagyon láttam) akkor egyértelműen onnan rendelnétek vagy inkább biztosabb a bolt?
edina73 Creative Commons License 2006.08.24 0 0 617

Szia!!!

Jobb képet... én!!!!! Háháhá!!!!

Inkább nagyjából elmondom: szal, ez az izé fémből van, kb. 2x1,5cm-es, kék és zöld "üveg" berakásokkal. Ja, és lapos.

Ezt inkább - hogy is mondjam - egy úgymond köztes elemnek tudnám elképzelni, mittomén mondjuk egy kétsoros karkötő közepébe, hasonlóan mintha mondjuk egy óra volna. Jé, adtam magamnak egy ötletet!!!!

Kataci!! Ismét gyöngyörűségeket alkottál!!!

Előzmény: Kataci (616)
Kataci Creative Commons License 2006.08.24 0 0 616

Edina!

 

Mi ez? miből van? mekkora? lapos vagy hasáb?:)

Esetleg valami jobb képet róla nem lehetne?:)

Amúgy én nem vagyok nagy gyűrűszakértő:)

 

 

Ezek a legfrissebb terméseim...:

 

 

A fehér még forró...:D

 

 

 

 

 

 

 

 

edina73 Creative Commons License 2006.08.23 0 0 615

Gyöngyfűzők!! Nem tudtam ezt az izét otthagyni a hobbyboltban. Nem igazán tudom, mire kellene használnom. Valami gyűrűt gondoltam belőle... csak semmi ötletem nincs.

A kép elég tré minőségű, de nagyjából látni, hogy a négy sarkánál van egy-egy lyuk. 

Segítenétek?? Kataci, valami ötlet????

ilcsi. Creative Commons License 2006.08.21 0 0 614
Sziasztok! Új vagyok itt,igaz már be-be kukkantottam hozzátok.A gyöngyökkel csak nemrég kezdtem el foglalkozni,fűzést nem is próbáltam,de a gyöngyhorgolást imádom.Dettke! Te már biztosan régóta csinálod.A csepp alakú gyöngyök miatt gondoltam,én csak kásagyönggyel próbálkoztam eddig. Nagyon ügyesek vagytok, szépeket alkottok! További jó munkát mindenkinek! Ilcsi
bajdi Creative Commons License 2006.08.21 0 0 613
Nagyon köszönöm!!
Aztán végülis megoldottam. Ruhaanyagra készült, picit keményebbre. Az anyósom csinálta meg a hátulját, Ő varrónő. Szép lett.:))
Előzmény: bömzi (611)
Lila Pereszke Creative Commons License 2006.08.21 0 0 612
Köszi szépen! Nagyon jó tippnek tűnik... :)))
Előzmény: Rebeka72 (610)
bömzi Creative Commons License 2006.08.20 0 0 611
hát, az attól is függ, mire csinálod a varrott munkát. Láttam már olyant, hogy filcre varrt az illető, és filcet is rakott a hátuljára (rávarrta), láttam ugyanezt, csak selyem háttal, ilyenkor a beszegett selymet öltögették fel a kész munkára, illetve láttam már olyat is, hogy dekorgumira készült a varrott munka, és a hátulja is dekorgumi lap lett. Itt ragasztással lett rögzítve a hátlap.
Előzmény: bajdi (606)
Rebeka72 Creative Commons License 2006.08.20 0 0 610

Próbáltad már a gumidamilokat?

Nekem sikerült ilyet helyi hobbyboltban is beszereznem, de pl.

http://www.gyongytar.hu -ban lehet kapni 0,6 és 0,7 mm vastagságban.

 

 

Előzmény: Lila Pereszke (609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!