Keresés

Részletes keresés

gabokat Creative Commons License 2009.09.10 0 0 192

Szia magyarib

 

Engem is erdekelne az altalad felajanlott segitseg, valamint az is, hogy miutan feltartuk egyutt a hibakat, tudunk-e azok kijavittatasaban is hatni a Cordia fele. Ez alatt azt ertem, hogy ha te valamire azt mondod ott, hogy a feltart hiba javithato, azt ok megteszik-e vagy kivedik valamilyen uton-modon. Vagy ez nem ilyen egyszeru?

 

Ezzel kapcsolatban szeretnem a velemenyedet kerni a lakasommal kapcsolatban. A torolkozoszaritot a furdoszobamban nagyon magasra tettek, ami azt jelenti, hogy annak alja a foldszinttol kb 1 meterre helyeztek el, igy teteje kb 2,2 meternel van. Ezt en lejjebb szeretnem tetetni. Hogyan tudok ervelni? A latvanyterv, mint azt az egyik muszakistol tudom, nem mervado semminemu hiba eseteben. Gondolom az sem hatja meg oket, hogy csupan 165 cm vagyok, meg az sem hogy nem a plafont szeretnem futeni.

Vagyis a kerdesem az lenne, tudunk-e muszaki vonalon "tamadni" ilyen es hasonlo, a muszaki atadaskor felvetodott hibak eseten.

Igerem, nem bombazlak tobb kerdesse, de ez legalabb vilagossa tenne szamomra mit is tudunk egyuttes erovel elerni.

 

 Elore is koszonom a segitseged

gabokat Creative Commons License 2009.09.10 0 0 191

szia ixion77

A Saman butorstudioval keszittetem a butoromat a konyhaban es eloszobaban. Ok bajaiak, ami Bp-tol kb 180 km, ugyanis innen eredek :)

 

A tulajt Saman Zoltannak hivjak, szama 30/205 3557, vagy esetleg 30/933 5442. O egyebkent feljott velem legutobbi latogatasomkor, merthogy nekem is szigoruan egyedi lesz a konyham az egyik fofal ferde volta miatt. Ha van konkret elkepzeles es esetleg elozetes terv az meggyorsitja a munkat, de nekem pl o segitett az eredeti attervezeseben, azt modernebbe es hasznalhatobba alakitani. Kulcsatadas utan pedig ket nap alatt fognak beepiteni mindent. Ja, es igaz a konyhagepeket nem toluk vettem, testverem ugyanis ilyen cegnel dolgozik, Zoltanek azokat is bekotik, beepitik.  

Előzmény: Ixion77 (188)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.10 0 0 190
Hát igen, ha ez így van, akkor elviekben már a műszaki átadás utáni átutalás befogadása után (cca 3 nap) költözhetnénk. Szóval szeptember 15-től.
Előzmény: pszab2 (189)
pszab2 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 189
Na! Akkor már csak a lakásokat kell készre csinálni...
Előzmény: Ixion77 (188)
Ixion77 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 188
Most beszéltem az ügyfélkapcsolatos hölggyel a Cordiából. A használatbavételi engedély jogerőre emelkedett. Ez számunkra azt jelenti, hogy teljesül a szerződés 5.3/III. pontja, tehát az ingatlant használatra alkalmasnak kell tekinteni, a birtokba adás megkezdődött, az 5.8. pont szerinti kötbérterhes időszak lezárult. (Ha a Cordia korábbi időpontot, pl. a nem jogerős használatbavételi engedély kiadásának időpontját akarja kötbérhatáridőnek értelmezni, azt perre kell vinni, a szerződés alapján el fogják bukni.)

A műszaki átadás-átvételek időpont-egyeztetései most kezdődnek, előre jelentkezni nem lehet, a Cordia fogja az ügyfeleket telefonon keresni szerződéskötési sorrendben. Az ügyfélszolgálatos hölgy tájékoztatása szerint októbernél korábbi költözéssel nem érdemes számolni.

qandq53:
Szerintem még jól is jártál azzal hogy nem ment az időd a Cordia beszállítóival.
A Rékát én is ajánlom, a hozzáállásával és az általa készített látványtervek minőségével mi is elégedettek voltunk.
A Mobilan konyhabútorosokat viszont nem ajánlom. Nagyon drágák, és ahhoz képest a kiszolgálási színvonal csapnivaló. A limitált méretválaszték miatt a mi konyhánkba nem is tudtak normális bútort tervezni (az első 2 tervük nem akkora volt mint a konyhánk, a harmadikon áthidalóelemek voltak mindenfelé), és amit adnak valóban inkább móricka-ábra mint látványterv.

Gabokat: Érdekelne az általad ajánlott vidéki konyhastúdió elérhetősége.

magyarib: A műszaki ellenőrzési szolgáltatásod mennyibe kerül?
Előzmény: qandq53 (187)
qandq53 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 187
Na még 2 ilyen hozzászólás és akkor biztos felkeresem! :-)
flash08 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 186
Rékát én is nagyon tudom ajánlani !
qandq53 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 185
Kedves gabokat!

Köszönöm az információt, valószínű felkeresem :-)
gabokat Creative Commons License 2009.09.10 0 0 184

Tudom ajanlani a Decoceram volt latvanytervezojet, nekem o keszitette a terveket. Nagyon turelmes es kreativ lany. Nagy Rekanak hivjak es a telefonszama 20/568-9303. O belsoepitesz,   es epiteszmernokit is vegzi. Probald meg ot.

Előzmény: qandq53 (182)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.10 0 0 183
Így már nincs kötve az ügyfél az eredeti cégekhez (főleg, hogy már kész van "minden"), így bárhol lehet csempét/konyhát készíttetni. A Cordia másik csempése (http://enbe.hu/) normál minőségű látványterveket állít elő. De godolom ezt megteszi sok másik helyi cég is.
Az általam említett konyhás nagyon jó minőségű látványtervet biztosít; a mobilan másfél évvel ezelőtt inkább csak móricka-ábrát tudott gyártani. Ha érdekel, privátban el tudom küldeni.
Előzmény: qandq53 (182)
qandq53 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 182
Köszönöm a sok hozzászólást!

Ezekszerint jobb, ha magamnak intézek minden konyha és fürdőszoba berendezést és burkolatot... viszont fürdőszobaterv jó lett volna! A látványtervező is "olyan rossz" volt?
Egy tervet jó lenne csináltatnom, de gondolom így, hogy nincs már Decoceram,tervezés sincs...
adamsski Creative Commons License 2009.09.09 0 0 181
A Decoceram becsödölt, én is szivok vele, mert toluk rendeltem a parkettát.
Előzmény: gabokat (180)
gabokat Creative Commons License 2009.09.09 0 0 180

Eloszor en is korulneztem a Cordia szerzodesben allo partnereinel furdoszoba es konyha ugyben. A konyha tervezeseig el is jutottunk, de mivel tobbszori rakerdezes utan sem kaptam toluk arajanlatot, ( ez a Hotel&Home volt),igy mashol, egy videki butorstudional rendeltem meg a konyhat es a beepitett szekrenyt is. Erre vonatkozoan annyit, hogy nekem nem tetszett  a Roldor (akik a Cordia uj, beepitett szekrenyekkel foglalkozo tarsa) hozzaallasa. Megbeszelt idopontban talalkoztam ugyan a kepviselojukkel a lakasomban, de vegig az volt az erzesem, (ezt kesobb mas is alatamasztotta) hogy 1.) nincs igazan ram idejuk, vagyis gyorsan dontsem el mit is akarok 2.) szabvany meretu szekrenyeket probaltak beepittetni, amelyeknel ugyan gyors a kivitelezes, de az nem az en elkepzelesemnek megfelelo volt

Hat igy is lehet...Igy az eloszoba butor is a mar emlitett videki studioval lesz legyartva es beszerelve.

 

A fordoszobat meg ugyan nem rendeltem meg, de orulok is, hiszen minden szamitasomat keresztul huzta a meroora ajto. E miatt a radiator csuszik, aminek kovetkezteben nem lesz hely faliszekrenynek az egyik falon.

 

Igen, a Decocerammal megszunt a kapcsolat. Hogy ez mi miatt tortent nem tudom, de ugy hallottam ott (Czegledi ut 1-3, ha jol emlekszem) diszkontta alakult a hely es szuper dolgokat potom penzekert lehetett megvenni. Azt nem tudom, meg mindig tart-e ez.

 

 

Liquidz Creative Commons License 2009.09.09 0 0 179
Kedves gandg53,

Szerintem sem gond, hogy nem tőlük választotta; így szabadon nézelődhet máshol. Persze jó lett volna előre tisztázni a színeket, vagy egyáltalán nem kérni a csempézést.

Nekem az alternatív fürdős cégnél ("enbé") tetszett meg a relatíve kis kínálatból a járólap és a csempe (bár a kinézett szanitereket ők sem tudták biztosítani, így azt máshonnan szereztem be), a laminált padlóból szintén nagy a választék a padlósnál, így azzal sem volt nagy gond.

A mobilan külső beszállítóval dolgozik, így nem elérhetőek az egyedi igények szerinti módosítások. Ráadásul piszok drágák. Cserébe teljesen standard-modern és jó minőségű bútort kap az ember.

Én rengeteg kutatás után egy másik céget bíztam meg a konyhabútor elkészítésével (Franco and Stefano, www.francoandstefano.hu). A teljes procedúrával, a tervezéssel és a minőséggel is a lehető legmaximálisabban meg vagyok elégedve. Az árak itt is picit húzósak (bár a mobilannál úgy 20-25%-al alacsonyabbak), de magyar gyártmány, és odafigyelnek az ügyfél kéréseire. Időközben a Cordia is rájött erre, és a Thermal Zuglóhoz már ők (is) a beszállítók (nekem kemény százezer forintba került az, hogy akkor még nem..).
Előzmény: qandq53 (175)
pszab2 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 178
És még valami kimaradt! Ha nem csal az emlékezetem valaki mintha azt irta volna a fórumon, hogy időközben a fürdősökkel is szerződést bontottak.
Az összes céggel kapcsolatban az volt eddig az érzésem, hogy problémának élik meg, hogy dolgozniuk kell... de talán ez nem csak ezekre a cégekre igaz, nem tudom.
Előzmény: qandq53 (175)
pszab2 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 177
Üdv qandq53!

Szerintem jól jártál.
- mert nem korlátoznak a cégek lehetőségei, sem termékben sem bármi másban
- időközben nem terveztettek veled más cégnél új konyhabútort, mert az elözővel fel kellett (?!) bontani a szerződést
- és talán ezekmiatt nem is csúszik annyit a lakásátadásod
Előzmény: qandq53 (175)
adamsski Creative Commons License 2009.09.09 0 0 176
Sziasztok!
Mi nekünk a Cordia madárhegyen a Mobilan Zrt. - http://www.mobilan.hu/ - készítette a konyha bútorokat, és szerintem a többiek nevében is ki tudom jelenteni, hogy a beszállítók közül ők voltak a legkészségesebbek, legszervezettebbek. Természetesen emellett nagyon szép konyhabútorokat forgalmaznak, szóval csak ajánlani tudom őket!!!


Előzmény: qandq53 (175)
qandq53 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 175
Üdvözlök minden leendő szomszédot!

Én csak pár napja csatlakoztam ehhez a fórumhoz, mert most jöttem haza külföldről, véglegesen. Megdöbbentett, hogy ennyi probléma akad a Cordia körül, nem is gondoltam volna, de nagyon jó ez a fórum, mert itt mindent felvetnek, olyanokat is, amikre én nem is gondoltam.
Nekem is lenne 1-2 kérdésem, nagyon örülnék, ha valaki lenne olyan kedves és válaszolna is rá :-) ezt előre is köszönöm!
Én sajnos kimaradtam a tervezgetésekből is, és ezzel kapcsolatban érdeklődnék:

- Milyen a konyhás és a fürdőszobás cég? Érdemes lett volna terveztetnem velük? Ők is ilyen kiszámíthatatlanok voltak, mint a Cordia? Segítőkészek voltak?
Igaz, késő bánatom, de nagyon szerettem volna megterveztetni a fürdőszobámat, és ha már most nem tudom, legfeljebb a későbbiekben felkeresném a fürdőszobást vagy a konyhás céget, persze az alapján, amit Önök írnak róluk. Nem lett túl szép a fürdőm, a Cordia ezt adta, nem tetszik a csempe sem, és azon gondolkodom, hogy megterveztetem és újra burkoltatom.
Előre is köszönöm, ha válaszolnak a kérdésemre!

üdvözlettel: Egy őszülő Fontanás
dodala Creative Commons License 2009.09.09 0 0 174
Geotermikusok,

Megjött a válasz: a Cordia normál áramtarifára kötötte rá a hőszivattyúkat. A 30%-os árkülömbség a Geo tarifához viszonyítva végül is a leendő lakót érinti, amikor már a lakás ki van fizetve. No comment.
magyarib Creative Commons License 2009.09.08 0 0 173
A cégnél ahol egyébként dolgozom- több nagy lakóparkot is épített- sok mindennel találkoztam, de egy dolog ált. mindig közös, ez pedig a beruházó monopolhelyzete.

Nem irigylek senkit, aki lakóparkban vásárol lakást, mert az tényleg lutri, az meg, hogy mit nyomnak le a torkán... Ha jók a tapasztalatok, annak csak örülök, mert még reményt sugall a jövőre nézve.
De igen, Te ráéreztél arra, mait mondani akartam. Aki meg nem, az nem:)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.08 0 0 172
:-))))) !
Ettől függetlenül köszönjük a hozzászólásokat, én valószínűleg fogok hívni szakembert ilyen célból.

Gondolom arról van szó, hogy pl. ha nem veszed észre a repedt csempét, beköltözés után már feleslegesen reklamálsz. Nyilván. De azért a problémák többsége nem ilyen...

pszab: jaja, az a gáz, hogy ilyen alapon bármikor készre jelenthették volna. Én úgy gondolom, hogy ennek a dátuma mindegy is, ha később úgy egyezünk meg, hogy a műszaki átadás dátumának egyeztetésének napjáig járt a kötbér (illetve a következő ugyanilyenig, ha az első műszaki átadás nem volt sikeres). Addig szerintem úgysem tudunk meg semmit. A lényeg szerintem, hogy
- olyan SENKI ne írjon alá az átadáskor, hogy eltekint a kötbértől (ha aláírta, csak polgári pert kezdeményezhet később, erőfölénnyel való visszaélés címén)
- ha zavaró a különbség az általatok számított (vagy inkább reálisnak gondolt) kötbér és az általuk felajánlott között, akkor fogjunk össze.. nekem mondjuk ilyen összeg lenne 40-50e Ft felett (mert én személy szerint nem volnék hajlandó ezért napokat itt-ott ülni.... sajnos ezt tudják ők is).. persze ez a határ mindenkinek más :)
Előzmény: magyarib (171)
magyarib Creative Commons License 2009.09.08 0 0 171
Kedves Digicat!

Aki érti mire gondoltam, amikor leírtam, amit leírtam, az érti, aki meg nem érti, az nem érti.

Aki érti, miről beszélek, annak állok rendelkezésére.
Aki meg nem, annak nem.

üdvözlettel,
pszab2 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 170
Sziasztok!

Szerintetek nincs valami határidő arra, hogy átadják a lakásokat onnantól kezdve, hogy készre jelentik? Szerintem kell lennie. Vagy (erős túlzással,de ennyi erővel) az épitkezés első hete után is mondhatnák, hogy mi készre jelentettük, majd 1-2 évet várnak az átadással.

digicat Creative Commons License 2009.09.08 0 0 169
Én meg erről: "ha a műszaki átadásnál, birtokbaadásnál nem jelezte késő bánat". Ez ebben a formában nem igaz.

Biztos vannak olyan építők ahol utólag nehezebb behajtani a javításokat, ill. bizonyos munkáknál (melyek zajjal-szeméttel járnak) amúgy is előnyösebb ha beköltözés előtt megcsinálják, de ez nem jelenti azt hogy az átadásnál észre nem vett rejtett vagy kevésbé rejtett hibáka nem kell kijavítsák vagy kifizessék a későbbiekben.
Előzmény: magyarib (168)
magyarib Creative Commons License 2009.09.08 0 0 168
Kedves Digicat!

A lakás garanciáról szóló törvény(több is hatályos) valóban lehetőséget ad utólagos reklamációra garancia keretein belül. Pont garanciális munkákkal foglalkozom 3 éve(nem hálás munka) Szóval nem a garanciára gondoltam, de előnyösebb pozícióból lehet reklamálni a hibák miatt, ha azt már előre észrevesszük és jelezzük, mint amikor már megtörtént a birtokba adás. A lakók jellemzően csak utólag vesznek ezt- azt észre tapasztalat hiányában.
Én ezekről beszéltem, nem a garanciáról. Az más téma.

üdvözlettel,
Előzmény: digicat (167)
digicat Creative Commons License 2009.09.08 0 0 167
"a vásárlónak fel sem tűnik csak utólag, amikor már hiába reklamál, hiszen ha a műszaki átadásnál, birtokbaadásnál nem jelezte késő bánat."
Ez azért nem így van, egy évig garancia, és azt hiszem öt évig szavatosság kell legyen a lakásra. Ezt az építőtől függetlenül törvény szabályozza.
Ha nem javítják ki (vannak rá határidők), akkor ki kell fizessék a javítás árát vagy értékcsökkenést kell megállapítani és fizetni.
Előzmény: magyarib (165)
flash08 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 166
lez.: köszönjük, érdekel, bár mi a B-ben vagyunk, kérlek írj a lamp.kft@email.de címre.

Májusban, amikor fent voltunk a lakásban, gond nélkül csinálhattunk fotót, videót.
Előzmény: lez. (164)
magyarib Creative Commons License 2009.09.07 0 0 165
Tisztelt Fórumozók, leendő lakástulajdonosok!


Amennyiben bárkinek szüksége van műszaki segítségre a lakás műszaki átadásánál, birtokbavételénél, az keressen meg bátran.

A beruházó és a kivitelező megbízottja az említett eseményekkor a laikus lakót (akit jobb esetben elkísér valaki hozzáértő) megpróbálják meggyőzni egy- egy hibáról, hogy az nem hiba, esetleg elfedni azokat, a vásárlónak fel sem tűnik csak utólag, amikor már hiába reklamál, hiszen ha a műszaki átadásnál, birtokbaadásnál nem jelezte késő bánat.(hallottak már önök ilyet, azt hiszem)
Amiben segítséget tudok nyújtani, az, hogy a leendő tulajdonossal együtt részt veszek ezeken az eseményeken. Észrevételeim jelzem, ellenőrzöm a kivitelezés minőségét, ami nem oké(pl. erkélyek, teraszok, lakatos szerkezetek, falazat, festés, burkolat, nyílászáró, parketta, aljzat, villamos hálózat stb.)- és lesz olyan szép számmal-, szóvá teszem a tulajdonos igényeinek megfelelően.

Magam is kivitelezésben dolgozom évek óta, tudom, hogy mit is kell megnézni és papírra vetni, ezért is kezdtem műszaki ellenőrzéssel foglalkozni.

Időpont egyeztetés miatt kereshetnek A 70/33-83-139 -es számon.
e-mail: magyaribalazs@hotmail.com


Tisztelettel:

Magyari Balázs
lez. Creative Commons License 2009.09.07 0 0 164
flash08: Én történetesen tudok egy átadó/eladó garázsról a Fontana-házban (C).
ha érdekel, beszéljünk róla.

Egyébként nekem is szúrja a szemem a Cordia tisztességtelen magatartása, a kötbér fizetés elkerülése érdekében "készre jelentés" gusztustalan, a szerződésben jól megfontoltan körülbástyázott húzás volt. Szerintem, csak a bíróságon lehetne megtámadni, mert gondolom egyezkedni nem hajlandóak. A bizonyítás viszont....talán több, mint nehézkes. Nem véletlen az sem, hogy nem engednek fényképezni a saját!!! lakásodban.
Előzmény: flash08 (157)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.07 0 0 163
Szoljatok legyszives, ha egyeztettetek mar idopontot a muszaki atadassal kapcsolatban. Mult heten mult het vegere igertek az elso lehetosegeket :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!