Keresés

Részletes keresés

timkebimke Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31809

Köszönöm a választ!

Pont ez a bajom, amit leírtál, pedig a szabásminta és leirás után készítettem. Azt irták róla, hogy minnél erősebben húzom be a szem vonalat annál karakteresebb lessz az arc. A szemre épp csak egy pötty volt a javaslat. Szem, száj pedig v alakban ( a v 3 csúcsán). A fej kerülete, a nyak kerülete,  ill.  a fej nyaktól nyakig (fejtetőn keresztűl)megadott  távolság is annyi amennyit leírtak.

Előzmény: Hanna4901 (31808)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31808

Jó esgtét mindenkinek!

 

Igen, Győrben is, de ha hívnak, tanítottunk már a környező falvakban és városokban is. Általában 2 naposak, így lehet igazán a végére jutni, legalább annyira, hogy mindenki tanuljon annyit, hogy bátrabban fogjanak neki a következő Wbabáknak. Budapesten is amikor összejött egy 8 fős csapat, akik tényleg csak a saját kedvtelésükre tanulták meg. Először Budapesten Kaokáék (Ki1 csoda háziasszonnyal) csapata hívott meg. Utána Tatabányán is és ismét Budapest. Kapuvár és környéke, és még sok helyen voltunk, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy azóta is babákat készítenek, a családjuk legnagyobb örömére. Eladásra nem igazán készítenek, mivel ez nem erről szól.

A "bizonyítvány" pedig a gyermekeik, unokáik csillogó szeme:-))) Az én kislány unokám sem válna meg az első felhőbabájától, pedig Ő már 10 éves, a baba pedig 8 éves!

Timke:

A kritika pedig: Az arányok a test és fej arány, a fejen a szem, száj, orr elhelyezése, a tömés egyenetlensége. A fej elkészítésének technikáját így már nem lehet látni, de javításra szorulna, a nyak vastagsága és ráncossága. Amit szerintem interneten soha nem lehet igsazán megtanulni, de próbálkozz még.

 

Előzmény: A maranta (31807)
A maranta Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31807

Győrben szoktátok tartani?

Előzmény: Hanna4901 (31803)
A maranta Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31806

Nekem kicsit a fejével van bajom (egyébként az enyémnél is), nagyon éles valahogy a behúzás, mintha ketté lenne vágva a feje, és kicsit nagynak is tűnik, de lehet, hogy ilyennek kell lennie. Oldalt is átkötözted?

 

Meg a szeme kicsi, de azt könnyen tudod javítani, egyszerűen átvarod nagyobbra, és lehet nem is lesz más baja, az kiegyenlíti a dolgokat. 

 

Ha megnézed a kicsi manót, meg a nagy babát (a fényképeket nézd, ott jobban látni), akkor látszik, hogy mennyire nagyobbnak tűnik a kicsi manó szeme, mert kb. egyformára varrtad mindkettőt, holott mekkora a különbség a két fej között.

 

Mielőtt nekiesnél a nagyobb babának, csak annyit csinálj, hogy nagyobbra varrod a szemeit. Vagy kétszer ekkorára.

 

Hol vetted az anyagokat?

 

És mind ma varrtad? Villámgyors vagy.

Előzmény: timkebimke (31805)
timkebimke Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31805

Itt vannak az ígért friss meleg babáim. Bár a nagyobb még nincs egésszen kész. Puncér a szentem. dde lehet, hogy nem is varrok neki ruhát , hanem átméretezem. Pontosan a szabásminta után csináltam és a méretei is jók ( fej -test arány) nekem mégsem tetszik. Túl kicsi a teste szerintem. Váron az építő jellegű kritikákat. Köszönöm. A gombos elvarrást választottam. Ez jó. Lehet mozgatni is csak nem tudom így mennyire waldorf. Gyapjú töltettel , baba test anyagból készítettem. Az anyagokra már én is rájöttem, hogy nem lehet bármit  csinálni akármiből.

timkebimke Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31804

Köszönöm a nevében is!

Előzmény: A maranta (31800)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31803

Remélhetőleg valamikor összejön a dolog, és sikerül neked is, egy kis alkotó, lelkesítő babakészítésben résztvenni. Többen is érdeklődtek már régebben is, ha összejön a létszám, gondolom nem lesz akadálya. Addig is jó böngészést, mert az sem árt!

Előzmény: Mvirág (31802)
Mvirág Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31802

És ilyen babákat is szeretnék varrni... szeretném megtanulni tőled...

Előzmény: Hanna4901 (31795)
Mvirág Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31801

Felbolydult ám a topik... és ez jó.  Hát Mici ez a kép rejtett rabul. Arra a klubra én is beneveznék, és Amarantához csatlakozva a waldorf babavarrás nagyon érdekel, bár készült már néhány, de csak úgy "mester nélkül", tudomány innen a netről. Amúgy rengeteg szabásmintát összegyűjtöttem, könyveket is veszek, de többre vágyom, gyakorlati tudásra.

Előzmény: szarvasmici (31792)
A maranta Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31800

Boldog Szülinapot a Leányzónak!

Előzmény: timkebimke (31796)
A maranta Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31799

Hú de pörgünk Lányok!

 

Babát varrni szerintem mindenki csak a maga tempójában tud. Eleinte türelmetlen voltam, és nem is sikerültek úgy. Most már szívesen elpepecselek velük és tetszenek is a saját babáim, de én nem ebből élek, és nem is lenne időm egyhuzamban végigvarrni egy-egy babát. Nem is lehet, mert nem lesz lelke. Persze Loncinak és Méhikének már nagy a rutinja, az is más, a babáik élnek is.

 

Szerintem türelem is kell, a jó anyagválasztás mellett.

 

A babaklubban benne vagyok, akár havonta egyszeri, hétvégén, de amire gyúrok, és remélem még az éven összejön, az Lonciéknál egy Waldorf baba varrásos tanfolyam, mert az magamtól nem akar olyanra sikerülni, amilyet megálmodtam. Kellene egy kis szakmai útmutatás.

 

A mostanit nem varrom már újra, mert valahogy megszerette, most ez a kedvenc, de a fejét még megerősítem a nyakánál. Nem tetszik, hogy olyan hosszúkás és nem kerek :-)

 

És még 

Némakertész:) Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31798

Jaj, Lonci kedvéért azt még ide akartam írni, hogy "az én tempómmal a hideg vízre valót sem lehetne megkeresni". már csak azért is, mert kb. napi szinten jutsz eszembe Te (és Méhi) a hideg vízről :D :D

Előzmény: Némakertész:) (31797)
Némakertész:) Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31797

az enyémnek csak feje van, de olyan tuti haja, hogy csak na :D így jár, aki dumál és lassan jár közben a keze... de azért nagyon jó volt az a varrás :D

Előzmény: Kaoka (31797)
timkebimke Creative Commons License 2012.03.13 0 0 31796

Sziasztok!

Egy témától milyen mozgalmas lett a topik. Ez tetszik. Sok jó hozzászólást olvastam. Nagyon igazak!

Én nem egész 1 éve kezdtem babázni, más jellegű kézi munka mellett. Mára már úgy kell magam rávenni, hogy kimenjek a műhelybe és mást is alkossak. Én is nagyon szeretnék egy profit meg lesni munka közben de nekem is csak egy inspiráció lenne, hogy elindúljak a magam útján. már sokszor megtőrtént velem, hogy láttam valami szépet és azonnal meg akartam csinálni,(leutánozni) de még soha nem sikerült. Valami teljesen más lett belőle. Ha alkotási vágyból készítek valamit, az BELŐLEM van az vagyok ÉN. Bár az alapokat és az arányokat azért jó tudni. Szeptembertől ovis a legkissebb Hercegnőm is , Így idő milliomos lettem. Volt időm sok sok órát itt ülni a net előtt és böngészni, ezt azért megspórolhattam volna egy tanfolyammal, de így legalább látom, hogy melyik baba áll hozzám a legközelebb. Ez mondjuk hangulatfüggő is akár mint a többi művem. A szabás mintákról annyit, hogy a napokban találtam egy tuti leírást , hogyan kell w manót készíteni. Nosza minden hozzávalót megvásároltam és bele kezdtem. Már amikor odáig jutottam,hogy "nyomtasd ki a szabásmintát"

láttam, hogy itt valami nem stimmel , a megadott fej mérethez nem passzol a test méret. Alaposan lekicsinyítettem és megvartam. Majd ...................szétszedtem és a saját fejem után ujra szabtam . Mondjuk, jó lett. Holnap teszek fel róla képet. Ma már csak azért ültem ide, mert pontosan 11 éve és 30 perce született az első leánkám, a kérésének eleget téve felébresztettem és meghuzigáltam a fülét.

Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31795

Lányok!

Szerintem mindenki máskép látja azt, hogy milyen babákat készít! Sajnos nem lehet mindenkinek kritikát mondani, mert azt hiszik, hogy tudják az alapokat, közben pedig fogalmuk sincs sem a babatipusokró, sem az anyagokról.

De más:

Mindenkinek meg van a kedvenc stílusa. Mindegyikhez kell affinitás, lélek, türelem és kell hozzá alaptudás (mint Mici is mondta:anyagismeret is) Sajnos sokan vannak, akik, nem akarják tudomásul venni, hogy például egy Tilda babához nem a Waldorf babához használt anyagok kellenek és fordítva sem működik. Mind két fajtát készítettem és készítem most is. Waldorf jellegű babákat folyamatosan készítek, mivel ŐK a kedvenceim!

 

A rongybabáknak én az összegányolt babákat hívom, (amiket nem szívvel lélekkel készítenek, csak hogy legyen egy baba) nem a textil babákat.

A babatest készítésnél nagyon fontos az anyagválasztás!

 

A most készített babáim fotóját most megmutatom, de sok babámat nem mutatom meg, mert szerintem ennyiből is lehet látni, én hogy készítem ŐKET! Nekem mindegyik a kedvencem marad, még akkor is, ha már nem az enyém!

ezkriszti2 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31794

Kaoka! Remek ötlet!

 Kaptam Némakertésztől egy babavarrós könyvet. (ez most dicsekvés, de mindegy) szóval abban is látszik hogy viszonylag egyszerű szabásmintákból is lehet szépséges babákat csinálni. Elsőre nem lesz tökéletes. Ezt el kell tudni fogadni. :)

 

Mondjuk nagyobb közös varrásokon is tarthatnánk mindig egy spontán babavarrós együttlétet. Egy asztalhoz település, spontán mutogatás.

 Márc. 31-én Tatabányára, a foltvarrós napra ki jön?

Mehikéék igen, én is. Még valaki ott lesz?

 

Aledi Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31798

Mvirág, nem akarok a tanfolyamtartók ellen beszélni, hiszen egyszerűbben, gyorsabban meg lehet tanulni valamit, ha élőben megmutatják. Van, akinek megy leírás után, netről, de van, aki szereti látni. Viszont, ha soknak tartod az árát én is azt javaslom, hogy próbálkozz a netről. Itt az indexbabán is vannak szm-k, illetve valahol vannak jótanácsok is csokorba szedve. És sok jó videó is van, igaz többnyire angol nyelven, de ezek nagyon hasznosak, bármikor megállíthatod, visszaviheted, én így tanultam meg horgolni :) Teljesen egyetértek Micivel, neki kell kezdeni, egyszerűbb babákkal. És jó anyagokkal :) Bár ebben is igaza van Micinek, érdemes próbálkozni többfélével, míg rájössz, hogy melyikkel könnyebb neked dolgozni. Én a sima varrott arcú babáim test anyagát kerestem sokáig, míg rájöttem milyen vastagságú, minőségű az, ami legjobban tetszik. És arra is, hogy akkor fog tetszeni a színe, ha magam festem. Ha elakadsz, konkrét kérdésed van, itt szívesen segítünk.

Kaokának is igaza van, először valóban megdicsérünk minden babát, és ez nem is baj. Ha az én első (nagggyon ronda :) babámat annak idején az érdemei szerint méltatjátok, hát... lehet abbahagytam volna. De ha már több babát mutatsz, és megírod, hogy szívesen veszed a kritikát (hiszen senkit sem célunk megbántani, vagy elijeszteni) akkor kapsz jó tanácsokat is.

Én elég gyorsan varrok, de ezt a hét babát, ilyen minőségben két nap alatt nem tudnám megvarrni, ez tény!

Kaoka ötlete szuper egyébként, ha meg tudjátok szervezni, az a leghasznosabb.

 

LBZS, szerintem semmi gond nincs, ha először szm-ból varrsz, egy idő után ráérzel az arányokra. Mármint arra, ami neked tetszik. És akkor is használhatod a kész mintát, csak kicsit rövidebbre, bővebbre veszel egy-egy részt. Ez amúgy is anyagfüggő. Ruhához meg ajánlom a nyakban, karban gumis megoldást, és bő fodrosat, ezek tuti jók lesznek, hiszen általában az a gond, hogy szűk lesz a ruha. Ha a W. baba feje megy, akkor a nehezén túlvagy.

 

A kulcsszó egyébként a gyakorlat, ha valaki már több száz babát varrt, akkor egyértelmű, hogy jobban rááll a szeme, keze, nem kell ehhez semmi ördöngösség, csak sok idő, türelem, és lelkesedés :) És megint csak egyet kell értenem Micivel, ha tanfolyamon tanulod a szabályokat, akkor bizonyos szinten megkötöd a kezed, lehet, hogy szép szabályos, arányos, profi babád lesz, de nem a TE babád, míg, ha magad jössz rá trükkökre, lehet másképp varrod, mint a nagykönyvben írva vagyon, de egyedi, csak rád jellemző végeredményt kapsz.

 

Ezkriszti, Erika babáinak már régóta csodálója vagyok magam is :)

Kaoka Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31797

Ez, csak egy felvetés, nincs semmi konkrétum. Nem sok babám maradt, mert mindig akadt tulajdonosa. :-D

Általában ajándékba, vagy meglepibe készül, de mostmár kezdem gyüjtögetni, mert lassan nem marad bizonyítékom. :-D A képtáramban meg tudod nézni az eddigi próbálkozásaimat. :-D

http://xfree.hu/keptar.tvn?f=foltosklari&r_lista=&from=0

Helyet biztos lehet találni, a termebérlet árát, meg össze kellene dobni, ha tényleg lenne igény és jelentkező.

Itt a lehetőség, meg kell várni, mennyien jelentkeznek rá. Néna meg lehetne hívni egy készítőt, aki megtanítana egy-egy trükköt, mozzanatot.

A Waldorf baba készítését Loncitól tanultuk, egy két napos kurzus során. Hát mit mondjak, majdnem kevés volt az idő, szinte senki sem tudta készre varrni a babáját. Otthon sikerült mindenkinek a tanultak alapján befejezni Az enyémnek, még mindig nincs ruhája. Most nincs már időm, de majd lefotózom és megmutatom.

Előzmény: LBZS (31796)
LBZS Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31796

Ez engem érdekelne!!! :) Mikor és hol? Milyen babáid vannak? :)

Előzmény: Kaoka (31794)
LBZS Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31795

Könnyű ezt mondani neked, Mici, akinek valami eszébe jut és egy tünemény valósul meg belőle! :)))

Én sem tudok magamtól  babát varrni. Ezért irígyellek téged és Aledit, akik igazi játszós babákat és figurákat varrtok minta nélkül.

 

Megnéztem Mvirág által ajánlott babavarró weboldalát, de én nem olyan babákra vágyom. :(((

 

Én olyasmi babákat szeretnék varrni (persze csak formáját tekintve), mint Aledi. Az ő babaformái állnak hozzám legközelebb. Fejet már tudok készíteni, de a hozzá tartozó arányos testtel szm. nélkül erősen bajban vagyok. Ezért maadnak a minta utáni babák. :(

Előzmény: szarvasmici (31792)
Kaoka Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31794

Nekem az a tapasztalatom, hogy megvarrjuk a babákat, megmutatjuk a fórumon, aztán jól megdícsérik. .-)

Közben elmarad az építő kritika, ami a legfofontosabb lenne, mert abból lehet igazán tanulni.

Láttam, már mindenféle babát és szörnyűséget is, amit ugyancsak jól megdícsértek, nehogy kedvét szegjék a készítőjének. Nekem is voltak szörnyűségeim és elhittem, hogy milyen csodaszép, mert elhitették velem. :-D

De, szemem nekem is van és fokozatosan megláttam a hibákat és megpróbáltam korrigálni.

Most sem tartok ott, hogy hibátlanok a babáim, de mindegyiknél sokat tanulok. Igaza van micinek, hogy ujjgyakorlat az egész.

Nem vagyok nagy "hírős" babavarró, de nagyon szívesen átadom a tapasztalataimat. Esteleg össze tudunk jönni valahol és kibérelünk egy kis termet, aztán varrunk egy általunk kiválasztott babát. Én benne vagyok, ha van jelentkező. Sokunknak van valamilyen szinten tapasztalata, rengeteget tanulhatnánk egymástól.:-)

Egyébként régi vágyam egy "babavarrós" klub. :-)

 

 

 

ezkriszti2 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 31793

Babavarrós tervek vannak a fejemben. Na jó. Inkább macska varrós. Vagy a kettő ötvözete. Szóval figura.

Továbbá mostanában találkoztam csak Bősz Erika babáival, képről. Hű, de nagyon szépek.

 

Előzmény: szarvasmici (31792)
szarvasmici Creative Commons License 2012.03.11 0 0 31792

Ilyen babákat a fórumon, és a honlapon összeszedett infókból bárki tud varrni. Ehhez nem kell tanfolyam. Babavarráshoz vágy kell, és készség, meg egy kis önbizalom. Ha ez nincs, akkor veszett fejsze nyele. Ne a babavarrást akard megtanulni, hanem ismerd meg az anyagokat, vágj beléjük, ízleld meg őket, varrd, és tömd, nézd meg hogy viselkednek. Hidd el, hogy ennél több nem kell. Szabásmintát egyébként bárhol találsz, már csak saját magadban kell megkeresned a spirituszt, hogy a kis pucér babódat be tudd fejezni.

Ami még nagyon fontos, hogy ne arra törekedj, hogy azonnal meg tudd csinálni a legbonyibb babát, kezd az alapoknál, hagyd, hogy sikerélményed tudjon lenni, ez kell ahhoz, hogy merj továbblépni. Ne vedd zokon, ha egy, kettő, vagy akár több baba is a kukában végzi. Ha nem tetszik, ugyan azt próbáld ki más anyagból is, légy bátor, és kreatív, ne stresszelj. És akkor leszel a legbüszkébb, ha elmondhatod, hogy önállóan meglépted ezt a dolgot, és nem akkor ha lesz egy papírod arról, hogy Török Emőke keze alatt varrtál x babát. Ez semmit nem jelent, még csak jól sem hangzik. Mestertől nem lehet megtanulni az önálló gondolatokat, a saját tílust, az egyéniséget.

Az kizárt, hogy ezt a hét babát bárki is megvarrja a tanfolyam során, szerintem az sem, aki napi rutinnal rendelkezik ebben. Pedig szinte mindegyik laza ujjgyakorlat.

Előzmény: Mvirág (31789)
Babás Timi Creative Commons License 2012.03.11 0 0 31791

Ha valakit érdekel a babavarrás nagyon szívesen megtanítom.Igaz nem tudok semmilyen papírt addni .Én egy hétvégére 10000.-tott kérek ebben benne van az anyag is és egy babával mehet haza.Akit érdekel ezen web oldalon megnézheti a babáimat, www.babastimi.webhely.ws.

Babás Timi Creative Commons License 2012.03.11 0 0 31790

Csodálkozva olvastam,hogy egy hétvége alatt 8 babát el lehet készíteni.Ez lehetetlen és ráadásul bizonyitványt tud adni ez marhaság.Szerintem az ár is igen magas.Mesterségek iskolába is van textiljáték készítés az 2 éves és utána vizsga bizotság elött vizsgázni kell és csak után lehet bizonyitványt szerezni.Ő legalább oklevelet tud adni ,amit jobban eltudok kébzelni.

Mvirág Creative Commons License 2012.03.11 0 0 31789

Köszönöm a jótanácsot. Valóban sok a tanfolyam díja és valószínűleg ezért nem is akad jelentkező már régóta. Varrtam már néhány babát - egy most is ott ül pucéran, félig készen a varrógépemen - alkalom adtán felteszem a fotókat, de ha jól emlékszem volt már itt néhány.

Előzmény: A maranta (31785)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 31788

Ja ez lemaradt, csodaszép ez a baba:-)))

 

Előzmény: Kaoka (31784)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 31787

Igen tartok és a feltételeket TE tudod a legjobban. Ha valakit érdekel és megszervezi, szívesen vállaljuk, ugyanazokkal a feltételekkel, mit pár évvel ezelőtt veletek!

Sok örömet mindenkinek a babavarráshoz!

Előzmény: Kaoka (31784)
A maranta Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31786

Gyönyörű :-)

Előzmény: Kaoka (31784)
A maranta Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31785

Szerintem varrjál babaákat, folyamatosan. Azokat, amit mutatott, te is meg tudod varrni. Tanfolyamra akkor éedemes menni, ha speciális babát akarsz megtanulni varrni. A többi a ygekorlattal megjön szerintem.

 

És Loncinak igaza van, két nap alatt jó, ha két baba összejön. Ezért szerintme kicsit sok a 40.000,- Ft, de te tudod. Te mennyit bírsz varrni két nap alatt?

Előzmény: Mvirág (31783)
Kaoka Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31784

Sziasztok! Még februári babát nem varrtam, de azért várom a márciusit. :-D

Majd pótolom, mert benne van az éves tervben. Van valami instrukció?

 

Ez a baba egyenesen Kanadából érkezett. Unokám kapta.:-) Porcelán a feje és a kezei.

Egy film főszereplőjének az utánzata. Mondták a film címét, de elfelejtettem. Itt is játszották a tévében.

 

Lonci tartasz még babakészítő tanfolyamokat?

 

Mvirág Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31783

Minden vágyam, hogy végre valakitől, mestertől tanuljak meg babát, babákat varrni. Régóta keresem a valakit, kutakodok, böngészem a netet. Őt találtam. A honlapján fent van a varrandó babák fotói. Azt mondta, ha összejön 5-6 ember, akkor indulhat a tanfolyam és reggeltől estig varrunk...két napig. Ezek szerint ez ilyen formában lehetetlen?

Előzmény: Hanna4901 (31782)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31782

Szia!

Te valamit fáélre értettél!

8 baba nem készül el, hanem :

a tanfolyamon elkészíthető rongybabák, de hogy te ott 8 db babát 2 nap alatt szép és jó minőségben nem készítesz el azt garantálom! A tanfolyam nem is erről szól! Élmélet és instrukciók!

Jó babavarrást: Lonci

Előzmény: Mvirág (31775)
timkebimke Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31781

Szia! Engem az érdekelne ,hogy  mire lehet használni egy ilyen bizonyítványt?

Előzmény: Mvirág (31775)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31780

Szia!

Kell neked ez a bizonyítvány? Vagy csak hobbiból akarsz babát varrni?

Előzmény: Mvirág (31775)
zöldtengerszem Creative Commons License 2012.03.10 0 0 31779

LBZS !

 

Én nem tudom h milyen az antipilling polár , de sima polár takarót pl kék színben tudsz venni legolcsóbban az Ikeában 500 Ft körüli áron , mondjuk állatkáknak , kutyusnak, macinak jó az is , a többit nem tudom , én nem vagyok varrónő , nem értek annyira az anyagokhoz ...

 

De itt pl lehet kapni azt írják a lapjukon .., hogy mire jó azt nem tudom , de tán van erre is infó a googliban ..., meg még internetes áruházakban is lehet kapni p.l vidéki üzletek kínálatából ...

 

http://www.k-elme.com/

Előzmény: LBZS (31776)
Arienn Creative Commons License 2012.03.09 0 0 31778

Bocsánat, még csak most volt időm a netre jönni. Közben már kaptam egy linket is ahol ujjbabák és kesztyűbabák is vannak. Valószínűleg a kesztyűbabákat fogom elkészíteni.

 

Előzmény: marcsimama (31771)
Mvirág Creative Commons License 2012.03.08 0 0 31777

Neki is inkább a hétvége lenne jó, bár a vasárnapról nem beszéltünk. Bizonyára találunk megoldást, hogy neked is jó legyen.

Egyébként, ha felmész a honlapjára, a tanfolyamok menü alatt lapozgatva, fent van az elkészíthető babák fotói egy csoportban. ( Ha jól számoltam, egy fajta hiányzik.)

Minden vágyam ez a tanfolyam, minden kompromisszumra hajlandó vagyok...szabi, csövezés, lemondás a kajáról...    :- ) szóval nagyon is elszánt.

Előzmény: LBZS (31776)
LBZS Creative Commons License 2012.03.08 0 0 31776

Kedves MVirág! Engem érdekelne, de az a baj, hogy minden 2. hétvégén iskolában vagyok, hétköznap meg dolgozom. Ha esetleg van már valami konkrétum, akkor tájékoztass a feltételekről. Köszi!

 

Lenne egy kérdésem: hol lehet antipilling polár anyagot beszerezni és azt mire lehet használni? Válaszotokat előre is köszönöm!

Mostanában nincs időm varrni, valahogy kifolyik az idő a kezemből. Talán ha jön a tavasz és a jóidő megszáll az ihlet...

Mvirág Creative Commons License 2012.03.07 0 0 31775

Sziasztok!

Megfelelő létszámú jelentkező esetén rongybabakészítő tanfolyam indul(na) akár Budapesten, a mesterséget Török Emőke tanítja. Két alkalom, reggeltől estig varrás, 8 féle baba születik. Ár: 40.000,- Ft. Ha jól tudom bízonyítványt is kapnánk róla. Akit érdekel, írjon az email címemre!

 

Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 31774

sajnos a képet nem tudom beszúrni, de Kaóka blogján és az enyémen is meg lehet nézni!

Előzmény: Hanna4901 (31773)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 31773

Kicsit elmaradtam vele, bocs lányok:

Kaokától kaptam egy aranyos babát és egy "nagy" szívet! Nagyon tetszenek!

Rana esculenta. Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31772

Nagyon szépen köszia javaslatot. Már ától-cettig elolvastam (némi költői túlzással :-) ), de a személyes segítséget semmi sem pótólja. Nem baj, addig is próbálkozom. Most motivűáció is van: keresztlányomnak (aki unokohugom is) most négy hónapos a babája.

Előzmény: PaJulcsi (31767)
marcsimama Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31771

Előzmény: Arienn (31758)
marcsimama Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31770

Előzmény: Arienn (31758)
marcsimama Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31769

Előzmény: Arienn (31758)
marcsimama Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31768

Ilyesmire gondolsz?

Előzmény: Arienn (31758)
PaJulcsi Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31767

Szia! Üdv itt!

Neked is szívből ajánlom itt a topik leírásában található linket, sok minden rajta van, kezdőtől a haladó szintig.

Még az "ősidőkben" kezdték el a lányok, akik a topik alapító tagjai. Mostanában ugyan már nem frissül annyit, de a lényeg rajta van:)

Előzmény: Rana esculenta. (31761)
PaJulcsi Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31766

Arienn, én sajnos nem tudom, hogy mire gondolsz. De ha ujbább szerűre gondolsz, az szerintem egyszerű. Varrsz egy ujj alakot, rá pedig egy körből összehúzott fejet. Azt pedig úgy díszíted, ahogy a forma kívánja. Ha pedig pl. egy pillangót csinálnál, akkor az ujj részére varrhatsz szárnyakat.

Persze lehet, hogy hülyeségeket beszélek, mert egészen másra gondolsz:))

Előzmény: Arienn (31758)
Rana esculenta. Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31765

Köszi a választ, akkor megpróbálom egyedül. :-)

Aztán majd ha lesz, remélhetőleg már tapasztaltabban megyek.

Előzmény: zöldtengerszem (31762)
timkebimke Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31764

Szerika 0122! Rég nem láttalak itt az oldalakon.

Azthiszem nálad láttam olyan babát akinek 4 db-ól áll a feje . Nem tudnál szm-et küldeni róla? Előre is köszi.

zöldtengerszem Creative Commons License 2012.03.06 0 0 31763

Nagyon helyes lett ! :-) .. igen lehet hogy néni :-))) ....

Előzmény: 4Hópihe (31750)
zöldtengerszem Creative Commons License 2012.03.05 0 0 31762

Szia !

 

Hát babás összejövetel egy évben csak egyszer szokott lenni itt a Topikban .., de azért üdv a Topikban ! :-)) . Én sem vagyok Őstag , csak bő 1 éve vagyok itt, de azért már varrtam egy-két babát , és tanultam nagyon sok dolgot a tapasztaltabbaktól :-)))  ..

Előzmény: Rana esculenta. (31761)
Rana esculenta. Creative Commons License 2012.03.05 0 0 31761

sziasztok, én ebben a topikban eddig csak olvasó és gyönyörködő voltam. Most szeretnék beszállni közétek, hogy az első mozdulatokat is megfigyelhessem.  Ha lehetséges lenne nagyon szívesen vennék részt egy babavarró közös összejövetelen. (néhányotokat még a dekus topikból ismerem, eszkija néven üzemeltem akkor.:-))

4Hópihe Creative Commons License 2012.03.04 0 0 31760

tudomásom szerint nem dinky.

egy babakönyvben bukkantam rá... dolly book ha jól rémlik...csak a számomrafontos szabásmintákat tettem el belöle...

Előzmény: timkebimke (31756)
4Hópihe Creative Commons License 2012.03.04 0 0 31759

köszi)

 nálam se 3óra alatt készülel rapid tempóban..

a fotót néztem igaza van a lánykádnak n énis.. de  kézzelfogható valóságában nagyon is kisleányka..

egy éve még nem gondoltam magamról,hogy én szemeket szájakat fogok himezgetni.. nagyon örülök,hogy belefogtam a waldorf jelleg kialakitásának megtanulásába...

tavalyi célkitüzseim között szerepelt,hogy addig nem fejezhetem be a földi pályafutásom amig nem készitek waldorfos jellegü rongybabát..... ma már azt mondom még sokat akarok ilyet késziteni...aledi babácskái örülten motiválóak voltak számomra...és a zon a topiktalin amin kézbe is vehettem egy babácskáját-hátt folytonos vágyban égtem....

de nem biztam eléggé magamban ezért probálkoztam a 3-as szabásmintával,,,aztán kevés volt az is...sikerült elég sok mindent összeszednem a netröl ezzel a témában aztán már csak magam készségeit kellett hozzáadnom...és ötvözöm a countryt a waldorfossággal-és nagy örömömre van

:o)

Előzmény: A maranta (31754)
Arienn Creative Commons License 2012.03.04 0 0 31758

Sziasztok! Hol tudnák találni ujjra felhúzható játékok mintáját? Itt láttam valakinél, hogy készített. Kislánynak lenne születésnapjára.

zöldtengerszem Creative Commons License 2012.03.03 0 0 31757

Timkebimke !

 

Ha fönn a topik neve alatt a Topikleírás feliratra kattintasz , akkor kijön a topik blogja vagy mi , rengeteg érdekes dolgot lehet ott találni ! Ha valakinek a nevére kattintasz kijönnek a hsz-ai , és a képtára címe esetleg , meg az E-mail címe is ...

Előzmény: timkebimke (31744)
timkebimke Creative Commons License 2012.03.02 0 0 31756

Kicsit, vagy nagyon hasonlít a dinkyre? Vagy ez az is?

Előzmény: 4Hópihe (31753)
timkebimke Creative Commons License 2012.03.02 0 0 31755

Köszönöm, nem pont erre gondoltam, de klassz, meg fogom varrni ezt is.

Előzmény: 4Hópihe (31753)
A maranta Creative Commons License 2012.03.02 0 0 31754

Igazi tavaszi tündér, meg is hozta a várva-várt jó időt, csak kicsit szeles:-) A lányom itt hempereg az ölemben, és szerinte : néni :-)

 

Annyira klasszul összetudod hozni őket, nekem ezek napokig készülnek.

Előzmény: 4Hópihe (31750)
4Hópihe Creative Commons License 2012.03.02 0 0 31753

3darab elemü fej szabásmintával tudok szolgálni neked..

Előzmény: timkebimke (31752)
timkebimke Creative Commons License 2012.03.02 0 0 31752

Sziasztok!

Tud valaki olyan szm-át ahol a baba feje 4 db-ól van megvarva?

Köszi.

Aledi Creative Commons License 2012.03.01 0 0 31751

Vagyok Kriszti, hébe-hóba. Egy hónapon belül szeretnénk költözni, úgyhogy kevés időm van babázni.

Előzmény: ezkriszti2 (31749)
4Hópihe Creative Commons License 2012.03.01 0 0 31750

nálam tavasz lett és ebböl a z alkalomból készitettem egy tavaszköszöntő ajtódiszt...

ezkriszti2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 31749

Nálam újra nézhetőek jópár napja. Ne felejtsük ki a felsorolásból Amaranta hóemberpárját se. Képen, előben szuper jók voltak.

Aledi vagy már?

Előzmény: Hanna4901 (31748)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 31748

Sziasztok LÁNYOK!

Sajnos Kao képeit még mindig nem tudom megnézni:-((( Valakinek van ötlete?  Üdv Lonci

timkebimke Creative Commons License 2012.03.01 0 0 31747

NNNNNNNa mennyi eszem van, hogy én erre nem gondoltam!

Előzmény: 4Hópihe (31746)
4Hópihe Creative Commons License 2012.02.29 0 0 31746

az egyik cipötalp és a babalábának a talpa a másik.

Előzmény: timkebimke (31745)
timkebimke Creative Commons License 2012.02.29 0 0 31745

A mostani közös balarína szm-jén van 1 kissebb tojás meg 1 nagyobb tojás. Gondolom a cipőhőz tartozik de sehogy sem értem hogy hova való, az eggyik a talp, na de a másik?

timkebimke Creative Commons License 2012.02.29 0 0 31744

Hol vannak a közös babák? Én nem lelem.

Előzmény: zöldtengerszem (31742)
zöldtengerszem Creative Commons License 2012.02.29 0 0 31743

Jajjja ! Úszógumivaaaal !

 

Biztos valami kis sziget egyetlen jelöltje az Olimpiára , mint anno az a srác , aki az Olimpián majdnem belefulladt az 50 méteres medencébe , emlékeztek még rá ?? Cegénke :-))) , csak 25 méteres és egyetlen medence volt az országában , és ő ott gyakorolt csak annakelőtte :-DDD

 

Előzmény: Hamu-pip (31741)
zöldtengerszem Creative Commons License 2012.02.29 0 0 31742

Tikebimke !

 

Csak nézelődni :-))) ....

 

 

Kustrae!

 

Ááá nem olyan nagy , csak le van döntve , és így nagyobbnak láccik , mert csal az optika :-DDD ... Szerintem szuper , és az a  fej ami van Anti bácsidnak , hát szenzációs így ahogy van !!!

 

Pipőkém !

Itt a leírásban a blog tetején vannak a közös varrás babák , és ot van benn Anti bácsi is ! Az igaz , h szerszám nélküli a szabásminta , de nem aggódom te fogsz tudni neki szabni azt is , mert abban biztos vagyok , h egyszer egy ilyet te is fogsz varrni :-DDDDD

 

Épp nézegetttem a  régebbi közös babáitokat , csuda érdekes , hogy mindenki mást hoz ki egy-egy azonos szabásmintából , jó játék ez, jó lenne folytatni , de tényleg ! Jövő héten neki is állok egy babának az tuti ! :-)))

 

 

Előzmény: timkebimke (31738)
Hamu-pip Creative Commons License 2012.02.28 0 0 31741

Sétapálcája nem lehet, hiszen egy nudista úszóbajnok. :DDDDDD

Előzmény: kustrae (31740)
kustrae Creative Commons License 2012.02.28 0 0 31740

Ő egy Anti bácsi :) Én követtem el,nemezeltem egy lapot,kiszabtam,és megvarrtam.A....khm....szőrzete tűnemezelve van.Most,így képről nézve kicsit túlméreteztem a szerszámot :D

Előzmény: Hamu-pip (31737)
A maranta Creative Commons License 2012.02.28 0 0 31739

SZiasztok!

 

Csak most értem ide, nálunk már megkezdődött a bevallási szezon a családban, tegnap azzal múlattam az időt, ezért ma a gyerekekkel.

 

Szeretném megköszönni nektek, hogy újra feltöltődtem a talin. Isteni, volt, de komolyan! Maga az út is oda-vissza, mert oda sok jó ötletet adott IO, visszavelé meg hallgattam a csacsogásukat Némá-val. :-)

 

És a férjem is el-el mosolyodott a nemlétező bajusza alatt, csak úgy tett, mint aki mogorva :-)

 

Akik pedig most nem voltak, jövőre jöjjenek el, mert megéri :-)

 

Képek holnap lesznek!

timkebimke Creative Commons License 2012.02.28 0 0 31738

Árusítani mentek, vagy csak" nézelődni?

A baba zoknit előre is köszönöm, ha nem sikerül 1-et se vissza csakiliznom  a lánkámtól fogok jelezni, de még bizakodom, hiszen ezek azért egy kicsit emlékek is.

Előzmény: zöldtengerszem (31735)
Hamu-pip Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31737

Sziasztok Kislányok! Ez királyság! :DDDDDD Ki követte el ezt a tilda-szerű úszóbajnokot?

 

Irtó jót nevettem, ezért már érdemes volt bekapcsolni a gépet. Be akartam menni a fórumba megnézni a képeket és jelszó emlékeztető után se enged be. :(( Majd holnap bekapogtatok megint, hátha jobb kedvében lesz a webkapuőr. :))

Előzmény: zöldtengerszem (31735)
Némakertész:) Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31736

Még jó, hogy :D :D

Előzmény: mehike (31717)
zöldtengerszem Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31735

Szerbusztok Lányok !

 

Óh , ha ennyien emlegettek , akkor már megérte , hogy mentem a talira , és akkor még nincs is benne , h én milyen jól éreztem magam veletek ! Úgy elszaladt az idő , h alig akartam elhinni , h már pakolni kell , és jönni haza :-) ...

Megcsodáltam a műveiteket  , és noha vittem fényképezőgépet , de képet alig csináltam . Még jó Kaoka h te készítettél , és köszönöm én is neked . A rólad készített képen le van húnyva a szemed , így nem mertem föltenni , viszont most már föl merem tenni a  kicsi zoknik képét is , mert már megvolt a meglepi . A mi fórumunkon is fölteszem a lányoknak , Szabó Ildikó a nagy zoknikötős biztosan díjazni fogja :-)))...Örülök Tiomkebimke h tetszik a lánykádnak :-) akkor a csodaszép baba majd legközelebbre marad , ugye ? Ha van babalábméreted egye csuda ,majd kötök rá neked egyet , jóóó ? Föladom postán :-))

 

A Petőfi Csarnokba mi is megyünk a lányokkal 4.-én vasárnap , most megkérdeztem , és minden rendben van, lesz vásár márc 3.-4.-én , már fel van újítva és üzemel ...

 

 

        

 

És ez a csúúcs Hamupipőkém biztosan nagyon fogja díjazni :-) :

 

 

Ezek közül csak az első képen vannak az én műveim , és nem mind ajándék , de lefotóztam anno amikor készítettem őket :-)))..

Sajnos csak ennyit fotóztam .., de legalább kötöttem is kicsit , és ígéretem szerint megmutattam Stiglincnek  , hogy hogyan is kötöm a zoknikat egyszerűen , Kaoka úgy is fotózott , és még többen is ...

A szép kis kerámiaképet amit kaptam kitettem a hálószobámban a falra , mindig a kedvenc dalocskám jut eszembe róla :

 

" Van egy kis házam odamegyek , ha túl sok ember zavar :-))) ... "

 

Szóval köszönöm szépen :-)))... Újra kedvem van a babavarráshoz , igaz eddig sem a kedvemmel volt a baj , hanem az időmmel , na hát majdcsak eccer hamarosaaan :-))) ...

 

PaJulcsi Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31734

Már kifelé, szerencsére. Bár azt hiszem, a tüdő röntgent inkább megcsináltatom, biztos, ami biztos:)

Előzmény: Hanna4901 (31733)
Hanna4901 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31733

Szia Julcsi!

Hiányoltunk is:-((( Remélem már nincs semmi gond, vagy már kifelé mész belőle!

Pusz :Lonci

Előzmény: PaJulcsi (31732)
PaJulcsi Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31732

Tényleg nem látszik semmi. Fogalmam sincs, hogy mi lehet, nem ismerem ezt a képtárat.

Még szerencse, hogy tegnap reggel meg tudtam nézni, így még simán fájdíthattam a szívemet:) De örömmel olvasom, hogy jól éreztétek magatokat:)

Előzmény: Kaoka (31730)
timkebimke Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31731

Nagyon szupi volt a Tali! Köszönet érte a szervezőknek. Külön köszönet Zöldtengerszemnek a csodás baba zoknikért, a lányom már le is nyúlta őket a babái számára.

Kaoka Creative Commons License 2012.02.27 0 0 31730

Sziasztok lányok! Nem tudom mi történt, de eltüntek a talis képek, vagyis nem láthatóak. Ha van ilyen képtára valakinek, esetleg tudnátok segíteni mi történhetett. Ma reggel jelezte Lonci, hogy nem tudja megnézni és valóban csak üres kockák láthatóak. :-( Ilyen még nem volt...

mehike Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31729

Sziasztok !

 

A Tatabánya-i foltvarázslók csoport március 31-én tartandó Közös Varrására szeretnélek benneteket invitálni.

Bővebben itt tudtok olvsni róla.

 

Szép estét Méhike

 

Aledi Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31728

Kaoka, tündér vagy! Köszönöm a képeket, már harmadszor nézem végig :)

Előzmény: Kaoka (31715)
tallina Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31727

Kedves lányok, nagyon jól éreztem magam, gyorsan elszállt az idő. Kao, jók a képek, köszi a dokumentálást. Hihetetlen, hogy már 5 éve kezdtük! Az viszont jó, hogy még mindig megmaradt ez a közös szenvedély :-)

 

LBZS Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31726

Kedves Babások!

 

Úgy, de úgy készültem hozzátok, de egy óvodai vírus ledöntötte a családot a lábáról. A lányom kezdte csütörtök reggel 38 fokos lázzal és köhögéssel, aztán mi a férjemmel folytattuk szombat reggel, 39 fokos lázzal köhögéssel és levertséggel. :(((

 

Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott, mert rengeteg szakmai kérdésem lett volna (babahaj készítése, waldorf test és az én babáim hibáinak kielemzése) és szerettem volna látni az alkotásokat, de lemaradtam. Majd csorgatom a nyálam a képeket nézve. :(

 

És IO-t is el tudtam volna kapni katica ügyileg... Talán legközelebb...

 

 

stigglinnc Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31725

Lányok, annyira jó volt veletek, hogy megint rácsodálkoztam az órára, amikor lejárt az időnk:-) Látva a sok szépséget, még az is lehet, hogy megcsinálom azt a két babát, ami félkészen várja sorsa jobbra fordulását hónapok óta.

Csodás ajándékot kaptam Évi anyánktól és jól megfigyelhettem, hogyan készülnek Zöldtengerszem apró csipkés zoknijai, köszönöm mindkettőjüknek! A többieknek meg a jó hangulatot, a finom ennivalókat, meg saját magukat:-)))

kustrae Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31724

No és Lonciék horgolt moher parókája...:)

Előzmény: Törölt nick (31722)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31723

És én is köszönöm a fotómegosztást, Kao! :)

Előzmény: Törölt nick (31722)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31722

Én is nagyon örülök, hogy végül eljutottam, s újra láttalak Benneteket. :) Tallina füzete valóban szenzációs, s a másik, számomra nagyon inspiráló dolog Zöldtengerszem aprócska babazokni kollekciója volt. Már előszedtem a legvékonyabb kötőtűimet, csak a megfelelő cérna hiányzik, hogy nekiálljak zoknit kötni Rebeka babának. :)

 

Puszi mindenkinek, s a betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást.

Előzmény: Kaoka (31715)
ezkriszti2 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31721

Kao! Köszi a képeket! Néhányat majd "viszek" belőle.

Előzmény: Kaoka (31715)
ezkriszti2 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31720

Sziasztok! Beköszönök én is. Egész melankólikus hangulatba kerültem hogy elszaladt ez az 5 év.

Timkebimke, Zöldtengerszem jó hogy jöttetek és bekapcsolódtatok. :) Láttunk szép új babákat, bár egyik fő szenzáció Tallina rajzos füzete volt.

Előzmény: ahama (31719)
ahama Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31719

Sziasztok :)

Jó volt újra találkozni. Azért, hogy már 5 éve együtt tudunk babázni az nem semmi :).

Pamina Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31718

Sziasztok, sajnos tegnap nekem nem jött össze :(

jön esetleg valaki jövő szombaton a PECSA-ba, a kézműves vásárba? oda nagy valószínűséggel eljutok

mehike Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31717

Szép reggelt mindenkienk !

 

Tegnap nagyon jó volt veletek ott lenni. Köszönet mindenért

Akkor B.talán engedi majd a lurkót játszani vele:-)

Némakertész:) Creative Commons License 2012.02.26 0 0 31716

Nagyon jó volt látni Titeket (mint mindig), legalább a babavarrás szociális oldalát élveztem, ha már az alkotói most pihen.... Még egyszer ezer köszönet A_marantának és kedves férjének, akik egészen hazáig fuvaroztak, teljes zavarba hoztak azzal, milyen nagyon kedvesek voltak, remélem, könnyen kitaláltatok innen :D (a kényeztetés újra és újra meglep, az utóbbi hónapok sora sem segített a hozzászokásban :D)

 

Lonci, Méhi, köszönjük az ajándékokat, Bnek is tetszettek :D 

Kaoka Creative Commons License 2012.02.25 0 0 31715

Lányok, felpakoltam a képeket, nagyon jó volt veletek találkozni. Külön elismerés, azoknak, akik messziről eljöttek, hogy találkozhassunk. IO, jó kis meglepi voltál mindannyiunknak. :-)))

Mindenkinek nagyon örültem, köszönöm az ajándékokat. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!