Mostannék aztán bezavartatok ám piszkosul! Mivan most, kell mágnesezni a harckocsit vagy nem kell. Ha fogja akkor mit csináljak? Lőjem ki? A hernyótalpnak mér jó a magány? Én úgy tudom, hogy van magányos meg nem magányos, meg van szeme (valami csapszege) Akkor az nem jó, mert csapszem lenne. Összekevertem a láncszemmel. Mit tanácsoltok, szereljek a főzőre magányos hernyótalpat, vagy ne? De az gyorsan kéne ám! Aki meg nem ért hozzá, az meg ne mukkanjon, nem szeretném ha beültetnének a hintába.
...nehéz is lenne (meg drága is) 1mm-nél vastagabb falúból összeválogatni...tökéletesen elég a
vizeseknél kapható félkemény 1milis cső...a fittingek is ezekhez passzolnak és ólommentes lágyforrasszal könnyedén forrasztható, még egy kis barkács lámpával is...
Szerintem a sík üstfedő nem zavar semmit. Kicsit csökken a fedő deflegmáló hatása, de ezt pótolni tudod egy sisakkal, egy vastagabb és később szűkülő páracsővel. Azt persze be kell tartani, hogy nem töltöd az üstöt a fedőig. Hagysz egy kis részt a habzásnak.
Itt nem értünk egyet. Amint írtam a szűkület egy nagy sebességcsökkenéshez vezet az előtte levő csőszakaszban. Emiatt a flegma ami olyan párarészekből áll "((ez esetben alkoholban szegény folyadék)" ami nehezebb, részben kiválik és "leesik", nem viszi tovább a "páraszél".
A deflegmáció a flegma (ez esetben alkoholban szegény folyadék) lecsapását jelenti. Ehhez hűtés kell, azaz a deflegmáció a hűtőteljesítménytől (külső-belső hőmérséklet, páracső felülete, anyagi minősége, levegőáramlás a főzőhelyiségben, stb.) függ, a szűkülettől nem. Más kérdés, hogy a lecsapódó flegmát a szűk csöben a túl erős "páraszél" esetleg nem hagyja visszacsorogni az üstbe, hanem fölnyomja a hűtőbe, ahogy te is írod.
A nagy keresztmetszet szűkület jó hatással van a kiválasztásra Fokozza a deflegmáció nagyságát. Egy sima csőben nagy a gőzök sebessége (homokvihar, hóvihar van a csőben, és mindent visz= kis mértékű deflegmáció), és egy ilyen szűkítés az emelkedő cső végén megtorpantja ezt a lamináris folyást. Lecsökken a sebesség ás a pára "elejti" a nehezebb részeket (mint a szél a homokot, a havat) és csak a könnyebb, alkoholban gazdagabb pára részek jutnak tovább.
Böszmeséged felbosszantott! Csináltál Te már harckocsitalpból pálinkafőzőt?? Ha igen, akkor dumáljál!
Az ötvözet összetétele természetesen, meghatározza a tulajdonságait. Ha a lemezt a pálinkafőződhöz kereskedőnél vásárolod-aranyáron-, akkor elvárható, hogy megadja az ötvözet összetételét.
Én ezt kihagyom, megkeresem az olcsóbb beszerzési forrásokat, ekkor nincs lehetőség az ötvözet összetételét garantálni.
A mágnespróba bevált, a török fazék ellenőrzésére javasoltam elsősorban!
Itt olvastam nem rég: A kompótokat, lekvárokat hígítsd fel négyszeresére és cefrézd, mint minden gyömölcsöt. Kicsit több élesztő kell hozza a tartósító szerek miatt.
Ha van mélyhűtőkapacitásod, akkor szerintem célszerűbb lenne ezeket a 3-5-ösével potyogó körtéket elrakosgatni, és egyszerre cefrézni. A mélyhűtés a keményebb körtéket is el fogja intézni, a fagyasztásból felengedett gyümölcs sokkal könnyebben "megmunkálható", talán még pektinbontásra se lesz szükség.
Miklós1, köszönöm az útbaigazítást, átrágtam a témát. Nem hiszem, hogy az eltérő oldhatósági viszonyok miatt tűnt relatíve soknak a kozmaolaj az ősziben, mert az alkoholkoncentrációk nagyjából hasonlók voltak a szilva alszesznél is.
Maradt a gyümölcs fajtája, esetleg az erjedési hőmérséklet (vagyis ugyanott vagyok, mint az elején, csak egy kicsivel okosabban :)).
Egyébként minden elismerésem a sok hasznos hozzászólásodért, és a segítőkészségedért! Neked ezek az utalások fejben vannak, vagy mindig visszakeresed, ha felmerül 1-1 téma? Elég sziszifuszi, akárhogy is csinálod.