Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75557

Komolyan, mehet bele. Jól értem, az alma húsa valami egyéb, nemtelen célra lett fölhasználva? Remélem, vastagon hámoztad. :)

Előzmény: Bugsyy (75549)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75556

Viccet félretéve, komolyan gondolod hogy a gyümiket meg kell hámozni?

Az almamag is belemehet. Okosít!

 

Most küldtem vissza 200 kg alma hélyat. Lehet hogy rosszul tettem. (országtotrábólmaradt)

Előzmény: Bugsyy (75549)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75555

Pedig úgy beleszóltam volna, de sajnos pont ehhez nem értek.:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: csalitos (75554)
csalitos Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75554

   Mostannék aztán bezavartatok ám piszkosul! Mivan most, kell mágnesezni a harckocsit vagy nem kell. Ha fogja akkor mit csináljak? Lőjem ki? A hernyótalpnak mér jó a magány? Én úgy tudom, hogy van magányos meg nem magányos, meg van szeme (valami csapszege) Akkor az nem jó, mert csapszem lenne. Összekevertem a láncszemmel. Mit tanácsoltok, szereljek a főzőre magányos hernyótalpat, vagy ne? De az gyorsan kéne ám! Aki meg nem ért hozzá, az meg ne mukkanjon, nem szeretném ha beültetnének a hintába.

   Minden jót

   Józsipapa

albinolynx88 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75553

Sisak, vastag páracső + szűkítés oké. Köszi!

 

Előzmény: Feriba51 (75551)
rézműves1 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75552

...nehéz is lenne (meg drága is) 1mm-nél vastagabb falúból összeválogatni...tökéletesen elég a 

vizeseknél kapható félkemény 1milis cső...a fittingek is ezekhez passzolnak és ólommentes lágyforrasszal könnyedén forrasztható, még egy kis barkács lámpával is...

Előzmény: Piszra (75550)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75551

Szerintem a sík üstfedő nem zavar semmit. Kicsit csökken a fedő deflegmáló hatása, de ezt pótolni tudod egy sisakkal, egy vastagabb és később szűkülő páracsővel. Azt persze be kell tartani, hogy nem töltöd az üstöt a fedőig. Hagysz egy kis részt a habzásnak.

Jó nedűt!!!!!

Előzmény: albinolynx88 (75548)
Piszra Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75550

Még egy dolog nem tisztázódott bennem a "csövekkel" kapcsolatban.

Megfogadva a tanácsod maradok a 22-es páracsőnél és ahogy leírtad folyamatosan csökkentem 12-re a spirálba.

Kérdésem:

A rézcső falvastagsága a páracső esetében 1,5-ös(vagy vastagabb??) legyen és csak a spirálnál váltsak 1-esre ? Vagy mehet végig 1-esel a rendszer?

Köszi

Piszra.

Előzmény: rézműves1 (75495)
Bugsyy Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75549

Üdv,

 

a viccet félretéve - mert komolyan kérdeztem - a héj adja az almapálinkának a illatot, zamatot? Tehát akkor mehet bele nyugodtan?

Előzmény: barkócza (75518)
albinolynx88 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75548

Köszönöm! 

 

 

Te mit gondolsz a sík üstfedőről?

Ha sík lehetne, akkor vörösrézből lenne. Ha nem, akkor rozsdamentesből. Sisakja lenne természetesen mindkét esetben (vörösréz).

Előzmény: Feriba51 (75543)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75547

...."a szűkülettől nem."

 

Itt nem értünk egyet. Amint írtam a szűkület egy nagy sebességcsökkenéshez vezet az előtte levő csőszakaszban. Emiatt a flegma ami olyan párarészekből áll "((ez esetben alkoholban szegény folyadék)" ami nehezebb, részben kiválik és "leesik", nem viszi tovább a "páraszél".

A többivel egyetértek.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: barkócza (75545)
hal65 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75546

 

 

Látod hogy értesz te a fémekhez. kb 22 perc alatt be is bizonyítottad:)

Az, hogy ki hol vásárol, nem igazán érdekel. Mindenki azzal fog főzni, amit vesz, vagy csinál magának.

De miért is érdekelne minket az anyag pontos "receptje"?

Azt gondolom nem ez a fontos.

Természetesen, igazad van abban, hogy mindenki megkeresi a számára megfizethető,  olcsóbb megoldásokat.

Pl: A Török,(Arian,)( Tudorka nem reklám:) fazekakat. Szép fazekak, és olcsók is, hisz már 8-10000 forintért meg lehet venni őket.

De.

Azt gondolom, hogy egy jól működő, arányos, igazi leégésgátlós üsthöz, nem feltétlenül az általad említett mágnes a jó ellenörző eszköz.

Előzmény: gombászok (75542)
barkócza Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75545

A deflegmáció a flegma (ez esetben alkoholban szegény folyadék) lecsapását jelenti. Ehhez hűtés kell, azaz a deflegmáció a hűtőteljesítménytől (külső-belső hőmérséklet, páracső felülete, anyagi minősége, levegőáramlás a főzőhelyiségben, stb.)  függ, a szűkülettől nem. Más kérdés, hogy a lecsapódó flegmát a szűk csöben a túl erős "páraszél" esetleg nem hagyja visszacsorogni az üstbe, hanem fölnyomja a hűtőbe, ahogy te is írod.

Előzmény: Feriba51 (75543)
hal65 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75544

"Lári-fári" kedves gombászok!

CSak 25 évig voltam méhes telepvezető:))

Előzmény: gombászok (75538)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75543

Üdv albinolynx88!

 

A nagy keresztmetszet szűkület jó hatással van a kiválasztásra Fokozza a deflegmáció nagyságát. Egy sima csőben nagy a gőzök sebessége (homokvihar, hóvihar van a csőben, és mindent visz= kis mértékű deflegmáció), és egy ilyen szűkítés az emelkedő cső végén megtorpantja ezt a lamináris folyást. Lecsökken a sebesség ás a pára "elejti" a nehezebb részeket (mint a szél a homokot, a havat) és csak a könnyebb, alkoholban gazdagabb pára részek jutnak tovább.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: albinolynx88 (75492)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75542

Böszmeséged felbosszantott! Csináltál Te már harckocsitalpból pálinkafőzőt?? Ha igen, akkor dumáljál!

Az ötvözet összetétele természetesen, meghatározza a tulajdonságait. Ha a lemezt a pálinkafőződhöz kereskedőnél vásárolod-aranyáron-, akkor elvárható, hogy megadja az ötvözet összetételét.

Én ezt kihagyom, megkeresem az olcsóbb beszerzési forrásokat, ekkor nincs lehetőség az ötvözet összetételét garantálni.

A mágnespróba bevált, a török fazék ellenőrzésére javasoltam elsősorban!

Előzmény: hal65 (75487)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75541

Szia qasboth!

 

Igen, nekem ez szupergyorsnak tűnik, igaz szerintem függ a hűtőcső átmérőjétől is. Neked milyen????

A páracsövet szerintem minél kisebb szögben emelném.

Mindenesetre e két példa nyomán én is megpróbálok egy kicsit jobban fűteni.

Jó nedűt!!!

Előzmény: gasboth (75501)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75540

Helló ROBI76!

 

Itt olvastam nem rég: A kompótokat, lekvárokat hígítsd fel négyszeresére és cefrézd, mint minden gyömölcsöt. Kicsit több élesztő kell hozza a tartósító szerek miatt.

Jó nedűt!!!!

 

Előzmény: Törölt nick (75529)
vasbicikli Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75539

Ha van mélyhűtőkapacitásod, akkor szerintem célszerűbb lenne ezeket a 3-5-ösével potyogó körtéket elrakosgatni, és egyszerre cefrézni. A mélyhűtés a keményebb körtéket is el fogja intézni, a fagyasztásból felengedett gyümölcs sokkal könnyebben "megmunkálható", talán még pektinbontásra se lesz szükség.

Előzmény: franyo01 (75522)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75538

Ja, azt nem tudtam, hogy Te egy ilyen régi harc(kocsizó)os vagy!! Én csak a cigánypróbát írtam le, ötvözetekben annyira nem vagyok járatos.

Előzmény: hal65 (75487)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75537

Nem csoda,Ők is imádják a vizet, főleg ha még egy kis alkesz is van benne!!!!!!

Előzmény: vasbicikli (75506)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75536

Vazze, ha a Te magjaidat Valaki kifőzné 90 fokon, lenne abból még valami???

Előzmény: jancsusz (75512)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75535
A 75 üveg cuccot kb. 80 literre öntöttem fel,hiba nélkül kiforrt!
Előzmény: Törölt nick (75529)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75534

Ne mondd! Kopasztottál már almát?????

Előzmény: barkócza (75518)
vasbicikli Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75533

Miklós1, köszönöm az útbaigazítást, átrágtam a témát. Nem hiszem, hogy az eltérő oldhatósági viszonyok miatt tűnt relatíve soknak a kozmaolaj az ősziben, mert az alkoholkoncentrációk nagyjából hasonlók voltak a szilva alszesznél is.

Maradt a gyümölcs fajtája, esetleg az erjedési hőmérséklet (vagyis ugyanott vagyok, mint az elején, csak egy kicsivel okosabban :)).

Egyébként minden elismerésem a sok hasznos hozzászólásodért, és a segítőkészségedért! Neked ezek az utalások fejben vannak, vagy mindig visszakeresed, ha felmerül 1-1 téma? Elég sziszifuszi, akárhogy is csinálod.

Előzmény: Miklós1 (75509)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75532

Ha Te csináltad vóna űket, akkó tudnád mennyi a cukortartalma. Rajdat kívül ki a fene tudná! Saccold meg, 20% cukortartalomra próbáld beállítani.

Előzmény: Törölt nick (75521)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75531

Én má' főztem!!!!!!!!!!!!

Előzmény: franyo01 (75524)
gombászok Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75530

Was ist dast Sanaton????????????

Előzmény: pam-pi (75527)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75529

Szia! Mond meg a tutit, légyszi! Mennyi vizet tennél bele a helyemben? Kb?  Félszemmel vagyok, de figyelek, mert közben csurog az alma.

Előzmény: Amateur-no1. (75528)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.09.20 0 0 75528
Nagy tisztelettel módosítanám a feltevést,- 75 üveg lekvárom, kb. 8 liter dögös pálesszel ajándékozott meg D:
Előzmény: franyo01 (75524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!