Keresés

Részletes keresés

meszeske Creative Commons License 2010.03.13 0 0 6073

Köszi a biztatást robertov!

Az akupunktúrára én is gondoltam de megvárom a doki véleményét. Az infúziós kezelést valószínű kihagyom /az orvos biztos furcsálni fogja/, mert sokan azt vallják hogy ha nincs komoly fájdalom teljesen fölösleges mérgezni a szervezetet erős gyógyszerekkel.
meszeske Creative Commons License 2010.03.13 0 0 6071
Tiszteletem!

Szeretném véleményeteket kérni betegségemmel kapcsolatban.
40- éves testnevelő t. aktív sportoló vagyok /voltam/. Sajnos már 10-12 éve derékfájással küszködöm ,de 3 hónapja felgyorsultak az események az állapotommal kapcsolatban.
Erős fájdalmak, beszűkült mozgás alhasi görcsök, ülés állás fájdalom után fordultam orvoshoz, ahol az L-S gerinc MRI / 2010.01.15/ kiszakadt discus hernia LV-SI mutatott./ 16 mm/

6- hete megműtöttek.. A postoperativum eseménytelenül zajlott és eltávolították a porckorong kompressziót okozó részét.
A gerincműtét után szépen alakult az állapotom, de a jobb vádli felsőrészén illetve a comb középsö részein érzékeny nyomásra fokozódó fájdalmas területek maradtak. A láb zsibbadása a talp külsőrészében illetve a vádli oldalán megmaradt.
A második héten már bátrabban mozogtam reggelente végeztem a tornagyakorlatokat és már kb 1 órát talpon voltam folyamatosan .Sajnos az ülőideg gyulladás miatt az ülés még nem ment
A torna és kíméletes mozgásnak köszönhetően 4. héten hosszabb séták kezdődtek , és 2- 2,5 óra talponállást követően kellett csak pihennem. Az ülés még mindig nagyon nem ment .

5. héten voltam kontroll vizsgálaton , ahol számomra furcsa módon először a gyógytorna újabb gyakorlatait mutatta meg egy gyógytornász /talán túlzásba is esett mert azóta kicsit érzékenyebb a derekam/, majd azt követően fogadott a sebész doktorúr.?!
Kb. 6-8 perc alatt végzett is a vizsgálattal. /Gyakorlatilag az általam elmondottakra alapozta megállapításait, mert le sem vetkőztem és a sebet sem nézte meg. Sétálni , hajolni stb. nem kellett./
Azt mondta szépen javulok de az ülőideg gyulladásra 5 ischias infúziót beadását javasolta, és áprilisra MRI –re is beutalt.
A paraméterek egyébként történő javulása sérv ellen szól, de instabilitás kiváltóként felmerülhet.
6. héten állapotom:

Gerinctájból kiinduló lenyilalló fájdalmam nem volt.. Az ülőideg gyulladás még mindig nem múlt el, de már a kontroll óta is sokat javult. 25-30 perceket tudtam ülni ./lehet hogy ment volna több is , de autót még nem vezettem/.
Kb 3-óra állás után jelentkeznek fájdalmak a gerincnél , ami 15-20 perc fekvés után elmúltak.
Hosszabb séták még nem mentek, mert a jobb talp illetve vádliban görcsszerű fájdalom jelentkezett.
Jól aludtam. Sebem szép ,nem gyulladt.

Kérdésem:

Feltétlen indokolt-e az infúziós kezelés?

Sajnos ismerem a gyulladás és fájdalom csillapítók kedvezőtlen hatásait./ diclofenac /, és közvetlen ismeretségemben is történt már tragédia. Szívrohamban hunyt el egy koris barátunk. Pár éve én is átestem cardio vizsgálaton, mert extraütéseim voltak / vannak/ . Nem találtak semmi szervi problémát, csak enyhe szívnagyobbodást és alacsony pulzust diagnosztizáltak , viszont figyelmeztettek hogy nagyobb betegségeknél tartózkodjam az erősebb fájdalom-gyulladáscsökkentőktől. Egyébként pedig ártalmatlan de létező Gilber-kórom is van.
Mozgás , séta gyógytorna….stb.

Olvastam természetes hatóanyagú gyulladáscsökkentőkről is. /pl: Vioflex /
Esetleg akupunktúra?
Vagy türelem ,és majd szép lassan magától is rendeződnek a dolgok.

Jelenleg /mai állapot/
Erős fájdalmam nincs , és 4-5 órát álldogálok vagy sétálok is. Nyomóérzést tapasztalok a gerincnél ez kb 1-óra állás után jelentkezik és lassan erősödik. és kicsi / szinte elhanyagolható/ szúróérzés a jobb far részen .
Ami még mindig van az a fránya vádli fájdalom térdtől lefelé állásnál csak zsibbadás és enyhe égőérzés a térdhajlatnál a külsőrészen. Ez nyomásra guggolásnál és térdelésnél behatárolható ponton erősebben fáj.
Lábzsibbadás kislábujj és kicsi talp. Mindenhogy tudok menni lábujjhegy sarok ...stb.
Fekve kb 80 fokig megy az emelés.Állva 70-80 cm magasra fájdalom nélkül emelem a lábaimat. Autót még mindig nem vezetek.

Mondjatok tapasztalatokat!!


Köszike!
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 6069

érdekes

gondolom fáj mikor beszúrják

Előzmény: Törölt nick (6068)
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 6067

értem

hát majd írd meg segített-e, kíváncsi vagyok rá

oda szúrja ahol be van gyulladva vagy inkább ahhoz az ideghez ami a fájdalmat érzi?

Előzmény: Törölt nick (6066)
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 6065

a gyulladás szurkálástól elmúlik?

Aki javasolta az fog megszurkálni?

Előzmény: Törölt nick (6064)
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 6063
miért kell az akupunktúra?
Előzmény: Törölt nick (6062)
ghepard Creative Commons License 2010.03.11 0 0 6061
Sziasztok!

Nekem is kegyetlen derékfájásaim (is) voltak 1997-2002 között, főleg a téli foci után (hóban, fagyban 90 perc) volt nagyon rossz. Voltak időszakaim olyankor, hogy nem tudtam, fel-e fogok tudni kelni az ágyból, be fogom-e tudni kötni a cipőmet stb. Néha annyira blokkolt, hogy a fejem se tudtam mozgatni. Gyalogolni alig tudtam pár 100 métert fájások nélkül, ülni, feküdni se volt főnyeremény a lábaim gyakran zsibbadtak. Tele lehettem mindenféle lerakódásokkal szinte mindenhol. Abban az időben szinte mindenem romlott, a szemeim, a füleim, az izületeim, a gyomrom, a prosztatám stb.......

2003-tól azonban segített a véletlen. Az élet a rezgésről szól, a saját test rezgéséről. Maga az élet egy irdatlan bonyolult rezgés összhangja. Azóta egy kicsit jobban értem a test működését, a 7 év alatt megtapasztaltam egyet mást. Ha valakit érdekelne a dolog, az alábbi a fórumon (itt az Indexen, csak a rejtélyesben) olvashat egyet mást, hogy hogyan lehet kimászni a bajokból, legalábbis megosztottam saját tapasztalataimat és próbáltam(lom) megmagyarázni egy kicsit a dolgokat. A derékfájás nagyon kegyetlen tud lenni, az ember nagyon fél, hogy végül megrokkan. Ez a félelem csak tetézi a bajt, ami nem is a derékban keresendő, legalábbis én azt gondolom...........

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9197399
malvin82 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 6060
Üdv Mindenkinek!

Régen szóltam hozzá, de folyamatosan olvasom a fórumot. "Jellemző", hogy panaszkodni jöttem. :-)

3 és fél éve L.V.- S.1. miatt, kiszakadt sérvvel operáltak és most kiújult ugyanott.Erős derék- és lábfájás, lábzsibbadás. Ugyanaz az orvos vizsgált, aki annak idején "megkéselt". Most azt mondja, hogy ne a felvétel, ne Ő, hanem én döntsek a fájdalom tűrése- tűrhetetlensége mentén az újabb műtétről. Az első után komoly bajokat okozó hegesedésem lett. Azt mondta a doki, hogy 30 % az esélye annak, hogy egy újabb műtét után javulna az állapotom. Nem ugráltam a kijelentésre örömömben.

Nagyjából már megértem a latin kifejezéseket a témában, de felmerült egy új dolog. A hátsó szalag ELEMELT(?). Mond- e valakinek ez valamit? Szerintetek műtét, vagy sem?
klaretta Creative Commons License 2010.03.09 0 0 6058
Én zenét tanitok,hetente négy nap délutánonként,de ha kell,akár 3 hónapot is ki tudok venni nyáron.A súlyfürdőt már megcsinálltam,de nem válltozoott semmi,/orvos is volt/.A súlyommal sincs gond,enni sem tudok,már csak 5o kg vagyok.A fájdalomcsillapitók sem segitenek.
bela2200 Creative Commons License 2010.03.09 0 0 6057

Szerintem NE súlyfürdőzz, ha olyan sérved van amit már műtétre ítéltek.
Főleg ne orvosi javallat nélkül.

klaretta Creative Commons License 2010.03.09 0 0 6055
Hali mindenkinek.Nem tudom próbállta már valaki a súlyfürdőt?Én mésfél hónapig csinálltam,de javulás semi,pedig állitólag sok mindenkinek segit.Sajnos itt Kárpátallján nem olyan sok lehetőség van különböző dolgokat kipróbállni,ugyhogy valószinűleg marad a műtét,csak nyárig muszály kibirni,mert akkor van szabadságom.
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.08 0 0 6054

Hát sajnállak, Németországban keményen kell melózni, az tuti.

Én azt javaslom vizsgáltasd ki magad Budapesten a gerinckórházban, én abban bízok, engem ott műtöttek, nekem lesugárzott a lábamba a fájdalom végig.

Azt tudom, hogy ők nagyon értenek hozzá. Fiatalember vagy, meg kell oldani ezt a problémát.

Előzmény: mandula28 (6053)
mandula28 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 6053
Üdv mindenkinek!
Sajnos én is a porckorong problémával küszködök már fél éve, de siker nélkül. Gondoltam kihasználom a fórum lehetőségét is, hátha akad valaki akinek pont ilyesmi problémája volt és meggyógyult. 28 éves férfi vagyok és pillanatnyilag Németországban dolgozom és itt is jártam a dokiknál. Elmesélem részletesebben mi is történt eddig velem.
Kb. egy fél éve a melóban kellett emelgessek huzamosabb ideig (1 hónap) kisebb nagyobb dolgokat (akár 10-20 kg ). Én amúgy irodai munkát végzek, a hátom nincs hozzászokva ilyesmi melóhoz. De munkáról van szó, tehát vakon el kell végezni, végig kell csinálni (ez a mottó Németországban). Ezt is csináltam, mint kiderült, nem kellett volna.
Amúgy ezelőtt 2 évvel pont egy ilyen gerinc fájdalmi krízisen estem túl, de akkoriban 2 hét betegszabadsággal, némi pihenés és gyógyszer segítségével hamar rendbe jöttem. Voltam egy pár dokinál, de sajna egy sem mondta hogy csináltassak egy MR-t mert akár porckorong sérvem is lehet, ha ilyen fájdalmak kínoznak. 26 éves voltam és még ilyesmi egészségi problémával még soha nem szembesültem. Nem is kutattam tovább, fiatal vagyok rendbe jöttem, mehet az élet tovább. De azóta ha sokat álltam a lábamon vagy ha sokat gyalogoltam egyből éreztem a fájdalmat a derekamban. De még ekkor sem vizsgáltattam ki magam rendesen, abban bízva majd elmúlik magatól. De nem így történt.
Visszatérve, most 2010 márciusa van és 2009 Szeptember elején történt amikor a sok emelgetés után nagy fájdalmak kínoztak és az egész hátam bemeredt. Fekve nem éreztem annyira, de mihelyt felálltam és mozogtam hasító fájdalmaim voltak a derekamban. Elmentem egy ortopédhez mert éreztem ezúttal komoly gondjaim vannak. A doki betegszabadságot írt ki és diclofenac tablettákat. 2 hét múlva szinte ugyanabban az állapotban visszamegyek az ortopédhez és kérdeztem tőle de végül is mi bajom van mitől fáj ennyire a derekam hogy alig tudok mozogni, ülni nem vagyok képes, megől a fájdalom. Az ortopéd hogy nem lehet pontosan tudni, a gerinci fájdalmakat nem lehet pontosan megmagyarázni, stb. De nem hagytam ennyiben elmentem másik dokihoz és októberben meg is volt az MR és a diagnózis: L4-L5 porckorong sérv, balra fakadt ki. Következett 6 hét betegszabadság. Ezalatt konzervatív módszerekkel próbálkoztam: 2 hét ágyban fekvés és gyógyszerek. Utána 2 hét masszázs, gyógytorna, elektro kezelés. Utána folytattam a gyógytornát és még 2 hétig pihengettem. December elején visszamentem dolgozni 4 órával 3 hetet. Utána kivettem a rendes szabadságom. Nagy javulás nem következett be ez időszakban, tudtam járni úgy 20-30 percet fájdalom nélkül, a munkában 4 órát kibírtam ülni. Persze folytattam a fizióterápiát, a McKenzie féle terápiát is kipróbaltam. Januárban visszamentem rendesen dolgozni, de nem fogom sokáig bírni így. Napi 10 óra ülést már nem bírom, csak fájdalomcsillapítóval. Menetközben elkezdtem úszni és folytattam a gyakorlatokat. Januárban akupunktúra kezelésre is jártam de az sem segített.
Most már a műtétet látom mint megoldást, de itt is gond van. Voltam már 2 sebésznél, 2 különböző véleményt kaptam. Az első sebész azt mondta megműt semmi gond. Van kisugárzás a lábamba, kérdi. Mondom neki nincs, már a legelejétől fogva nem volt, csak a derekam fáj annyira h fájdalomcsillapítók nélkül nem bírom (10 óra ülés a melóban, ha fekszek akkor nem fáj annyira). Javasolta a mikroszkópos beavtkozást. Le is mérte a neurológiai pályakat a fejemtől a jobb lábamíg. Csak egy enyhe izom reakció késést észlelt, a többi ok. Április 30-ra ki is írt műtétre. Még elmentem egy másik sebészhez, aki a Nucleoplasty területén szaki. Szerinte a normális műtét nem megoldás nekem, mert a sérv nem az Ischial idegeket nyomja, ami a lábamba kisugározna. A hagyományos műtét ezen segít, a sérv eltávolításával megszüntetik az idegre gyakorolt nyomást. Nálam másfajta fájdalmak vannak, maga a sérült porckorongom fáj. Ő úgy gondolja hogy a Nucleoplasty segíthet rajtam, csökkene a nyomás és visszahúzodna, de itt sincs garancia. Ha ez nem segít akkor marad még a protézis lehetősége.
Röviden ez lett volna a sztory. A morálom lassan már padlón van és attól tartok a melóban sem húzom sokáig. Beteg ember nem kell senkinek és kirúgnak, úszik az egészsegügyi biztosításom, és otthon ki vesz fel beteg embert? Mindenhol a pénz beszél.
Bármilyen javaslatnak, hozzászólásnak, tapasztalatnak örülnék :).

Üdv,
Mandula
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 6052
jobbnak találod mint az ülőlabdát?
Előzmény: Thomas (6051)
Thomas Creative Commons License 2010.03.07 0 0 6051
Udv, rég jártam erre, lehet, hogy azért mert ilyen segédeszközt használok a munkahelyemen január óta:
http://www.medesign.co.uk/shop/proddetail.php?prod=BFSCar
Nem csodaszer, de segit nekme is illetve azota beszereztunk egy másikat is mert ketten elég macerás egyszerre használni egyet....
ring9 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 6050
Nos, azért az idézőjel nem véletlen! De az életem nemcsak negatívan változott, szokták mondani az ismerőseim, hogy "szinte jót tett" nekem ez a betegség. Tudomásul vettem a korlátaimat, viszont másik oldalról alapvetően változtattam meg az életemet, viszonyomat a családomhoz, barátaimhoz, és mindenki máshoz, hátrébb soroltam a munkát, előre a sportot és az egészségemet. A műtét után visszafogytam (mára vékonyabb vagyok, mint korábban), és a sport miatt nem is annyira kilókban, hanem látványban nagy a különbség. Azt merem mondani, hogy teljesebb, mozgalmasabb életet élek, mint a műtét előtt. Nekem ehhez úgy tűnik egy hosszú szenvedés, és a (rettegett) műtét sokkja kellett (talán ez volt megírva), de azt javasolnám, hogy Ti ne várjátok meg, amíg már nincs más út. Ne "rohanj" a műtőbe, sőt.., de ha elkerülhetetlen, jópáran vagyunk itt, akinek sikerült túlélni, itt (is) mindig kapsz pár jó szót vagy tanácsot, nem vagy egyedül ezzel a gonddal!
Előzmény: klaretta (6048)
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 6049
ne félj a műtéttől, annyira ügyesek már az orvosok, hogy rutinban csinálják már a gerincsérv műtéteket. Ha muszáj megműtenek, ha meg nem akkor másként tesznek rendbe. De ne szenvedj önkéntesen.
Előzmény: klaretta (6048)
klaretta Creative Commons License 2010.03.07 0 0 6048
Hali mindenkinek,én most irok először,de már régen olvasgatok itt.Van olyan,hogy visszatérni az életbe?Az jó, bár igen távolinak tűnik.Nekem 2 sérvem van,az egyik 8,5 ml volt decemberben.Már sok mindent kipróbálltam,de semmi sem segit.Igaz,még járok,ha ülök,akkor egész jó,de ki sem szűnik a lábamból a fájdalom.36 éves vagyok,szerintetek mit csinálljak?Félek a műtéttől nagyon.
sziporka66 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 6047
Nagyon szépen köszönöm ring9. :-)

Kaptam ilyen infót a dokiktól, de ennyire részleteset nem, nagyon örülök neki.

Már rég írtam Neked is, akár a többi gerinc fórumosnak, amióta én is a „való életbe” visszakerültem.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm ring9, nagyon sokat segítettél, nekem.:-))

 

 

 

Előzmény: ring9 (6046)
ring9 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 6046

Üdv mindenkinek!

 

Vsz. már nem ez a jelenleg használt, de azért kb eligazít (az utolsó oldalak):

 

http://igor.diogenes.hu/download/modszlev/12_mszlev.pdf?PHPSESSID=77b8dac3adf9019e1a41d875a80e8ab2

 

Bocs, ha nem mondtam újat, de mióta "viszatértem az életbe", már nem mindig tudlak naprakészen követni benneteket, amikor meglódul a fórum. 

 

 

Előzmény: sziporka66 (6041)
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.03 0 0 6045

No örülök, hogy valami kiderült már és kaptál kezelést. Nekem ilyen tüneteim nem voltak.

Végül is MR-t vagy CT-t csináltak vagy röntgent?

Előzmény: Aichwald (6044)
Aichwald Creative Commons License 2010.03.02 0 0 6044

Szia Robertov, Tavasz 21!

 

Nos, kiderült, mi lehet a bajom:

1. a keresztcsonti izületben van gyulladás

2. bár kicsi a sérv, izomfeszülést okoz, ezért nem tudok mozogni. beszúrtak a gerinc mellé szteroidot, a lumbágós fájdalom ugyan megszünt, de továbbra is úgy érzem, az oldalamban, derakamban, csípőmben valami le van ragasztva. Pszichésen is megvisel a dolog, ami persze újabb izomgörcsöket okoz.

A gerincem mellett rengeteg csomót érzek, ugrálnak, nem tudja a doki mi az, pedig szerintem izomgöbök lehetnek.

 

ha van ötletetek, mit tehetnék, megköszönném.

 

Robertov, ne hagyd Magad, az ülőmunka sokkal megterhelőbb a gerincnek, mint az álló, aki ekkora marhaságot mondott Neked, annak fogalma sincs erről.

Igenis, ha úgy gondolod, százalékoltasd le Magad. Tipp: menj el idegorvoshoz, mesélj neki a tortúrádról, a műtétről, mennyire kivagy....idegi alapon meg fogod kapni a papírokat.

ha érdekel és inkább privátban szeretnél infot, szívesen megírom.

 

real_geri Creative Commons License 2010.02.27 0 0 6043
majd elmondod?
Előzmény: sziporka66 (6041)
sziporka66 Creative Commons License 2010.02.26 0 0 6041
Ott is megkérdeztem, még nem jött válasz.

Közben megoldódott!:-)))))

Mivel az iwiw-n több orvos ismerősöm és orvos gyakornok van,  megkérdeztem tőlük is levélkében, és nagyon készségesek voltak.(sok ismerősöm van a porc-gerinc fórumból is).

Viszont beszéltem ma a saját osztályomon ahol dolgoztam, az egyik orvos ismerőssel és azt mondta hétfőn menjek be, és megmondja a választ, mert ők körlevélbe megkapták az összes  betegségek %-ban, való elosztását,  és így tudok mondani valamit az ismerőseimnek.  

Legalább jó infót kapok!-)))

Hát én is kérdezek majd, nem csak ezzel kapcsolatosan!:-))

 

Mindenkinek szép hétvégét és további jó fórumozást!:-)))))))

 

 

 

Előzmény: real_geri (6040)
real_geri Creative Commons License 2010.02.26 0 0 6040
mellesleg
http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9182967&la=97976759

leszázalékoltak fóruma ottan
real_geri Creative Commons License 2010.02.26 0 0 6039
azért műtenek, hogy felépülj, nem a százalékolásért.
akit műtenek és rendbejön, 0%
aki nem jön rendbe, 0% :)

anyámnak van 3, nem operálható, és nyitott gerinc, na erre meg a tucatnyi egyébre 50-63% közt valamit kap
erre a kettőre kaphatsz valami keveset:
Gerincsérv műtét + hegesedés + vizelettartási gond %
Gerinc sérv műtét + hegesedés +vizelettartási gond + széklettartási gond %
Előzmény: sziporka66 (6035)
sziporka66 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 6038
Mivel különböző emberek vagyunk, én nem így állok a dologhoz.:-))

Mivel különböző gerincsérvek vannak, és különböző a felépülés is, ezért mindenki maga eldönti kevesebb időben, akar dolgozni és leszázalékolja magát, vagy teljes munkaidőben dolgozik, ameddig bírja.

Ha leszázalákolja magát és vissza tud menni, dolgozni 4 vagy 6-órában nem kap kevesebbet mind, ha 8-órát dolgozna, ez minimál bérre vonatkozik .De közben kikíméli magát.

Sok embernek dönteni kell, arról, hogy a pénz kell, vagy kevesebb pénz de tán nem romlik tovább a saját állapota.

Nagyon sokan egy gerincsérv műtét után kínlódnak a hegesedés miatt, és más miatt is és azért kíméli magát, hogy ez az állapot ne romoljon rohamosan.

Nagyon sokan elfelejtik már, hogy meg műtötték, mert eltelik 20-év tünetmentesen  és kipipálják ezt a műtétet, de rengeteg embernél visszajön, mert ahogy a mi is öregszünk a gerinc is öregszik.

Úgy, hogy mindenki maga dönt, és ezt tiszteletben kell tartani  és azt is, hogy valaki műtét vagy műtétek után is tud 8-órát vagy 12-órát dolgozni, mert olyan a szakmája, hívatása, hogy neki ez nem okoz gondot.:-))

 

Ez régi fórum.

http://prohardver.hu/tema/gerinc-serv_mutet_utan_leszazalekolas/friss.html

Beteg kérdez, orvos válaszol.

http://neurosurgery.info.hu/content/category/3/7/45/lang,hu/

 

Szép  és kellemes napot!:-))

 

fidelissima Creative Commons License 2010.02.23 0 0 6036

Te jó ég! Csak nem kell minden sérvmütétest leszázalékolni?  Én hallottam olyat is, hogy 2o-3o éves fiatalok teljesen rendbejönnek. Persze az idősebb korosztály nem annyira, de azért a zöme még visszamegy dolgozni. Én ez utóbbiba tartozom már, és

tény, hogy 1 darab mütét után a hegesedés miatt nem tudnék órákat egyhelyben ülni, sem állni.    Dehát én csak egy vagyok és szerintem rengeteg mütött nem lesz heges, vagyis szerencsésebb.  Azért én is furcsának tartom, hogy a világürt folyamatosan *hóditjuk* de egy porckorongmütétet nem tud a tudomány tökéletesen és véglegesen megoldani. És readásul a mütétem előtt az egyik sebész azt mondta nekem, hogy ne izguljak, mert ez az egyik legsimább gerincmütét. Nofene, hát ez nálam nem jött be....

Előzmény: sziporka66 (6035)
sziporka66 Creative Commons License 2010.02.23 0 0 6035
Sziasztok!

Mivel most több ismerősömet műtötték gerincsérvre, kérdezték a leszázalékolásnál mennyi a gerinc műtét százalékban?

Én megmondom őszintét, nem tudtam rá válaszolni de, talán ti tudjátok, ha nem, felteszem a Leszázalékolási fórumba.

Hátha ott......

Én erről nem tudok semmit de, azért kíváncsi lennék mennyit szán az állambácsi.:-)))

 

Egy gerincsérv műtét hány %

Több gerincsérv műtét %

Gerincsérv műtét + hegesedés %

Gerincsérv műtét + hegesedés + vizelettartási gond %

Gerinc sérv műtét + hegesedés +vizelettartási gond + széklettartási gond %

 

 

pirosfekete01 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 6033
OFF
Nos,köszönöm a válaszokat,és utólagos elnézést hogy rossz fórumra írtam.Nagy volt a kétségbeesés elnézést. :(

Öcsémről.Tegnap kicsit félreérthetően írtam azt hogy 4nap van neki vissza a kúrából.természetesen nem,hanem 4nap múlva fogy el neki ez az adag (2doboz) felírt Tarivid,és azonnal megy vissza urológushoz hogy hogy reagál a gyulladás,kell-e más gyógyszer(erősebb-gyengébb)stb.
A vesemedence-gyulladás kúrája nem tudni még meddig tart,akár hónapokig is.
Ma voltak háziorvosnál,kapott Normaflore-t,meg valami probiotikumot(mégis kell valamit szednie a kezelés alatt is,ha rosszul van)
Láza nem volt sem éjjel,sem azóta.Hőemelkedése azért lehetett (37,1) háziorvos szerint mert betakarózva összegubódzva feküdt már vagy 40perce amikor mértem,és ilyenkor ez majdnem hogy természetes.
Valszeg csak egy kis bélflóra-ingadozás okozott általános panaszokat.
Huh.

Köszönöm szépen a segítséget eztán nem zaklatom a topicotokat:)

ON

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!