Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75810

Te egy naív eber vagy, maradj is meg annak ne hagyd magad elrontani (ifjú korod segít ebben ) :-))))

Előzmény: csiba00 (75808)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75809

Nem magamnak sajnos, hanem bérfőzdében fogom főzetni

 

Előzmény: stapika (75806)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75808

Ha pontosan szerettél volna fogalmazni, akkor így kellett volna írnod: "Te hozzáadott cukor ellenes vagy..." a másik fele, meg úgy hülyeség, ahogy van :)


De akkor pl a főzdék, hogyan készítik a galagonyájukat? mert ha tesz bele cukrot, már nem adhatja el pálinka név alatt.

 

 

 

Előzmény: norris53 (75805)
godlock Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75807

Szia, az enyém fritöz olajjal van feltöltve tökéletesen müködik, kb 3 liter van benne.

 

Előzmény: jatti1 (75799)
stapika Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75806

Magadnak főzted?Akkor egyszerű,olyan erősre hagyod,ami neked a legízesebb.

Előzmény: Kariboy107 (75803)
norris53 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75805

Ezt azért mondod mert nem cefréztél még galagonyát :-)

Te cukor ellenes vagy ha lehetne még a gyümölcsökben lévő cukorból is vennél ki ha lehetne > hogy hátha jobb íze lesz :-)

Galagonya ugyan rendelkezik cukortartalommal -de az erős hígítás miatt nagyon le csökken mind a cukor mind a savtartalma !!!!!- azért ha meg kóstolom a te galagonyapálinkád akkor beszélgetünk újra erről :-)

Előzmény: csiba00 (75790)
stapika Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75804

Ez mit jelent?

 Permet és műtrágya nélkül belekotyogtál?:-)))

Előzmény: Mr.Stratos (75791)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75803

Köszi!

 

A többiek véleménye is érdekelne! ;)

Előzmény: TINTUS (75794)
snapszmester Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75802

Nagyon egyszerű a működése.

Felforraljuk az alkoholos elegyet. A felszálló párákat hideg vízzel hűtjük hogy az gőzök vissza áramoljanak. Ne változzon az összetétel. Mérjük a hőfokot és ha már nem emelkedik az a forráspont. Adott forrásponthoz tartozik egy alkohol százalék.

A gyári készüléken a hőmérő skála nem hőfok hanem alkohol százalék.

Előzmény: jatti1 (75799)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75801

Üdv!

 

Én mikor beállítom a fogyasztási alkoholfokát, utána még egy-két hónapig üvegballonban tárolom az egészet. Próbálom akkorában, hogy kb 70-80%-ig töltse meg. Lazán van ledugózva. Majd utána lepalackozom. Aztán úgy nyílnak ki a palackok, ahogy igény van rá :)

 

 

 

 

 

Előzmény: silencetom (75798)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75800

hafőzőét=halfőzőét

Előzmény: jatti1 (75799)
jatti1 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75799

Sziasztok! "Unalmas óráimban" elgondolkodtam, hogy hogyan is működik a maligán fokoló. Megnéztem hafőzőét és a videót is, de nem jöttem rá, hogy miért ilyen bonyolult. Nem csak simán fel kell forralni az alkohol tartalmú italt és a forráspont adja a szesztartalmat? Vagy itt valahogy a gőz bejut a nagy hengerbe és csak annak a hőmérsékletét méri? Lehet magánba is válaszolni, ha mások ismerik a működését, ne zavarjuk a topikot. Szájbarágósan kellene elmagyarázni!! :)

 A másik ilyen elgondolásom a söröshordó befenekelésével kapcsolatos. Idáig azt olvastam, hogy vízzel/gőzzel fűtenek. Mi lenne, ha olajjal töltené fel az ember (vagyis én), és lenne egy tágulási tartály? Kicsit bonyolultabb, de aki fél a robbanástól, az is bátran használhatná! 

jatti

silencetom Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75798

Szeretném megköszönni mindenkinek aki ellátott tanácsokkal a cefrézéshez!Lefőzettem,és olyan 12%-ot adott szílvából,úgyhogy elégedett vagyok.A "pihentetésről" szeretnék még kérdezni.Hogyan,mennyi ideig kell pihentetni a páleszt?

TINTUS Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75797

Megbánod Robi !  Ám ha van ellenségged két decis pohárral kínáld....de aztán fuss

Előzmény: Törölt nick (75770)
TINTUS Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75796

A középső rajznál a bal oldali első gát is legyen magas különben nincs értelme !

Előzmény: vf1 (75779)
TINTUS Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75795

Könyörgök senki ne csináljon paradicsomból párlatot inkább az öngyilkosság.....

Előzmény: norris53 (75780)
TINTUS Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75794

Mindent 47-48-ra

 

Előzmény: Kariboy107 (75793)
Kariboy107 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75793

Véleményeket szeretnék kérni!

 

Alma pálinkát hány fokosra szoktátok hagyni?

 

csalitos Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75792

   Milyen igazad van! Még szerencse, hogy valaki figyel ilyen banális elírásokra. A sárgadinnyét akartam valami módon belekeverni, de végül is én keveredtem bele, mint majom a házicérnába. Burgonyafélék: paprika, paradicsom, krumpli (magyarul burgonya... :-)  ), padlizsán (tojásgyümölcs)...  Jééé, van egy gyümölcs is köztük....

   Tehát, akkor helyesbitve lett, de a párlat az fujjj...

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: gombászok (75786)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75791

Biokotyogó Satu módra....))))

csiba00 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75790

Biztos nem sok, de szerintem annál nagyobb az értéke! Ha meg felturbózzuk valamivel, akkor persze növelhető a kihozatal, csak ott már nem kizárólag a gyümölcs fog szerepet játszani.

Galagonyából még nem csináltam, csak bodzából, és annak is igen kevés a kihozatala a "klasszikus" gyümölcsökhoz (pl. szilva, barack) viszonyítva. De ez véleményem szerint egyáltalán nem baj. Ha egy adott gyümölcs ennyit ad, akkor ennyit ad. Értésesebb lesz a párlat, főleg ha még azt is nézzük, hogy a szedésével, feldolgozásával is általában jóval több a macera.

 

 

 

 

Előzmény: norris53 (75781)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75789

Azért arról a beömlő nyílásról nem beszélnél bővebben???? Miért is van az szint alatt???

Na, és egy pici rajzhiba. A beömlő csőben is folyadék van egy bizonyos szintig. Ez nem befolyásol semmit????

 

Jó nedűt!!!

Előzmény: rézműves1 (75776)
csiba00 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75788

A haver valószínűleg nem sokmindent tartott be abból az írott és íratlan szabályokból, amiben tudatva vagyon, hogyan cefrézzünk. Sz@rból meg várat építeni nem lehet.

 

 

 

 

Előzmény: szentöltvíz (75759)
Feriba51 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75787

Igen, én értelek téged és remélem, hogy te is engem:-)

Jó nedűt!

Előzmény: snapszmester (75775)
gombászok Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75786

Józsipapa, engedjél meg nekem egy helyreigazítást.

Azt írod, hogy: "(mert ugy e a paradicsom a kabakosok családjába tartozik, mint a tök is)"

No,no, a paradicsom a burgonyafélék (Solanaceae)családjának tagja, mint a krumpli is! A többi oké!

 

Előzmény: csalitos (75783)
cloaked Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75785

„Azt is írták, hogy a paradicsom nem csupán zöldség, hanem gyümölcs is,”

 

A növények húsos terméseit csak és kizárólag a fogyasztási módjuk szerint bontjuk „gyümölcsre” és „zöldségre”, tehát nem tudományos, hanem kulturális szempontok alapján. Szeszcsináláskor meg éppen tökmindegy, hogy hogyan szokás megenni:)

Előzmény: Törölt nick (75770)
csalitos Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75784

   Bonyolításnak! Az okoskodásod jó. Első rekesz mely egy fallal el van választva a második kisebb rekesztől. Célja, hogy itt válljon ki a kozmásolaj, ami a víz tetején kicsapódik (kitáblásodik). A fal alján egy kis résen átfolyik a folyadék a második rekeszbe. (Lényeg, hogy alul) A második rekeszből kifolyik a lé a gyűjtőbe. (Lényeg, hogy felül, mert a folyadékszíntet meg kell tartani). Az átfolyások akár cső, vagy résnyi keresztmetszeten történnek, teljesen mindegy. A foton lévő szerkezeted működik. (Kezdetleges ugyan, de az egyszerűség adja a nagyszerűségét)

   Minden jót.

   Józsipapa

   Ui: Mechanikus szűrőket is szoktak közbeiktatni, de fölösleges, nem sok haszna van!

Előzmény: Szkajvolker Lajos (75778)
csalitos Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75783

   Hát persze hogy érdekes! Mert a keményítő átalakuk cukorrá, vagy valami enzimmel az ember átalakitja. (lásd a szőlővenyige nem fagy mag télen az átalakult keményitő miatt) Vagy a svédek, mikor a faforgácsból állitják elő a szeszt. Nálunk miért kell a paradicsom meg a tök (mert ugy e a paradicsom a kabakosok családjába tartozik, mint a tök is), mikor a finobaknál finomabb gyümölcs a rendelkezésünkre áll. Csak le kell hajolni érte. Volt szerencsém megkóstolni a paradicsomból készült förmedvényt. Hát... soha többet! Maradok a szilvánál!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Törölt nick (75770)
vf1 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75782

Nem írtam, van egy kis lyuk fúrva a tetején!

Előzmény: vf1 (75779)
norris53 Creative Commons License 2012.09.23 0 0 75781

A napfény 3% os volt ( ha nem teszel bele semennyit > és tele vágod vízzel mert kell!! akkor fénynélkül ? mi jön ki belőle ? )

Előzmény: Baracilin (75732)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!